Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50169) Fr3eWar


Fr3eWar
őstag

Sziasztok,

próbáltam visszaolvasgatni, de nem az én témám ez a mediaplayeres helyzet.
Viszont lehet hogy vennék egyet ha tudtok ajánlani megfelelőt.

Amióta van lapostv a földön, én PC-ről használtam, és most is így van még (jelenleg PC-Harman erősítő-TV). De jöttek a problémák, és csak egyre több lesz.

Első, lecseréltem az FHD monitorom WQHD-ra, én alapvetően klónozva használtam a TV-t, mert ha ment a film-sorozat, akkor azt néztük a feleségemmel, és nem kellett a gép, így a monitor kikapcs, át a nappaliba és tv. Viszont most az eltérő felbontás miatt problémáim adódtak, elvileg nem lenne gond.

De próba 1:
Ha kiterjesztem a képet a TV-re, áthúzom a médialejátszót (VLC) beállítom hogy mi a hangeszköz stb, ok fullscreen, indít mondom happy. Megyek ki kikapcsolom a monitort mert minek menjen a hálóban, ha mi kint "tv"-zünk. Erre windows hang pikkpukkpokk (eszköz lecsatlakoztatva...) és megkavarja a lejátszást, kép elsötétül, sehol semmi, míg vissza nem kapcsolom a monitort.

Próba 2:
Klónozás. Ok monitoron okádék skálázás, de TV-n tűéles kép. Ha kikapcsolom az erősítőt a monitor visszaáll 1440P-re minden ok. Erősítő bekapcs, mindkettő átvált 1080P-re mondom happy!
Elindítom a lejátszást, megy ok, monitor kikapcs, kép megakad a TV-n és 5-ből 3-4 alkalommal megy tovább egy döccenés után, más esetben megállt a film, TV-n feketeség.

Bosszantó.

Régen amíg az előző Dell monitor volt ugyanúgy Displayporton csatlakoztatva soha soha nem csinált ilyet, kikapcsoltam a film meg sem akadt a TV-n nem kavart zavart be semmi.

A legújabb pedig hogy megszületett első trónörökösünk, és így ha eléri a független néhány hónapos kort, akkor átkerül a saját szobájába, ami azt jelenti, hogy marad ott ahol van, és mi megyünk át szülők, a másik szobába, ami kb 3 fokkal hidegebb (6 lakásos társasház, és az a szoba alatt van a kapubejáró az udvarra).
Viszont a PC jön velünk a hálóba, onnan pedig nem elég a 10M HDMI kábel, hanem kellene vagy 20M ráadásul nem is lehetne szépen elvezetni.

Itt jött képbe nálam a mediaplayer.

Amit tudjon,
- minimum az a képminőség amit a PC-m hozott (nvidia kártyákat használok), akadás szaggatás képtorzulás nélkül
- hang küldése kódolatlanul az erősítőnek, ne akarjon belenyúlni
- legyen villámgyors, ne gondolkozzon, ha indítom a filmet induljon,
- ha belepörgetek akkor ne 2x-4x sebességgel hanem ugorjon időhöz és -+1perc 10perc stb.
- az azonosan filmnévhez elnevezett feliratot csatolja automatikusan, legyenek normál ékezetek, ne legyenek hieroglifák, és a normál ékezet alatt azt értem, hogy a betűstílusa legyen olyan mint a többi karakternek.
- egyszerű kezelhetőség távirányítóval, klikk filmek- klikk film- indul.
- hálózatos lejátszás synology NAS-ról.
- nem akarok semmi 3rd party progit telepíteni beállítani stb, TV-n van smart PLEX, a szemem kiesett és a belem kifordult mikor megláttam, mit művel a filmekkel sorozatokkal (persze feleségem képes volt nézni..)

Keret 80K

Ha más nem marad az, hogy építek egy HTPC-t, vagy veszek egy Mac Mini-t, régen használtam 1,5évig egyet, és az teljesítette az összes fenti kritériumot.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.