Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39540) crok válasza Somatom (#39538) üzenetére


crok
Topikgazda

Az adb szerverként fut a készüléken (a folyamat/bináris neve is adbd vagyis daemon). Ehhez a szerverhez lehet kapcsolódni adb parancsal (a klienssel) USB-n ha a hibakeresés be van kapcsolva.

Ez az új megoldása a Taskernek így egy adb kliens elérést ad a Tasker-nek ami aztán automatizálható és különböző parancsokat lehet kiadnia a Taskernek adb-vel (amihez nem kell root), nem egy terminált kapsz hanem a Tasker-nek ad lehetőséget hogy adb parancsokat adjon a telefonnak. Ehhez PC-s alapesetben ugye USB debug bekapcsolás és csatlakozási kérelem után meg kell adni a csatlakoztatni kívánt eszköznek (itt a PC) a jogot első csatlakozáskor és ekkor be is tudod állítani hogy innentől tudjon ilyen ablak nélkül menni az adb ezzel az eszközzel. A Tasker-el most az a helyzet, hogy.. szóval a telefonon alapesetben ha bekapcsolod az USB hibakeresést akkor csak simán elindítja az adb-t alapértelmezetten, vagyis USB módban. Ha viszont TCPIP módban indítod el akkor a készülékhez a TCP 5555 porton lehet hálózaton is csatlakozni adb-n, pont mintha USB-n csatlakoznál ugyanúgy ugyanazokat a parancsokat tudod kiadni (persze amihez nem kell root). A Tasker beta ezt "helyben, önmagához kapcsolódva" teszi majd meg a loopback 127.0.0.1-en (az adb szerver és a kliens ugyanaz a készülék), elsőre majd meg kell add neki hogy a Tasker csatlakozhat és hogy megbízható aztán nem jön majd fel ez az ablak (ugyanúgy mint USB-s csatlakozás esetén). Az engedélyt egyébként vissza lehet vonni a fejlesztői beállításokban. Szóval a Tasker-ben mostantól lesz egy adb kliens bináris is amit meg lehet hívni, ügyes trükk (: A jogosultságokkal lesz majd kis kavarodás mert Android 6 felett azért bőven belenyúltak a forrásba (SELinux pl..) és minden Android főverzióhoz más-más metódus és jogosultságkezelés kell de ezt a Tasker-t író arc gondolom összeszedi majd (itt van link, szerintem erre gondolt ő is). Ehhez majd csak annyi kell, hogy a készüléken valahogy be lehessen kapcsolni az ADB WIFI vagy ADB Network névnen szereplő lehetőséget. Ez annyiban nehézkes, hogy ez vagy bent van a fejlesztői beállításokban vagy nincs.. ha bent van akkor általában reset-elődik restartkor.. aztán van annyi lehetőség, hogy először USB-n adb-n egy prop-ot be kell állítani mégpedig az adb TCP portot (setprop persist.adb.tcp.port 5555 ) mert akkor az adbd (vagyis a szerver rész) legközelebb már nem USB hanem TCP / hálózati módban indul el (visszaállítás USB-re: setprop persist.adb.tcp.port "" valamint az aktuális érték kinyerése getprop persist.adb.tcp.portadb parancsokkal lehetséges). Ha minden igaz ezt majd meg lehet oldani, ezért kezdett bele ennek a módnak a fejlesztésébe.

A legtöbben ezt egyébként app fejlesztésre használják, főleg mikor mozgó készülék miatt nehézkes az USB debug..

Megj.: Egyébként ha akarnál akkor ugyanígy lehetne terminálból is kiadni adb parancsokat csak ahhoz kellene hogy legyen a készüléken terminálból elérhető adb bináris ami nincs alapból, de pl. adb-ndk Magisk modul van.. csak ha meg már van Magisk.. nincs értelme adb-vel szórakozni (én pl. volt hogy arra használtam, hogy egy másik telefonra USB-n adtam ki adb / fastboot parancsokat, pl. TWRP telepítés telefonról telefonra de azért ez vastagon nem felhasználó szint és elég unorthodox felhasználás..).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.