Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39151) tordaitibi válasza Fall-N (#39124) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

"Azért PC-n is vannak a Windowsos programoknak függősége, de a Linuxnál is van. Sőt elárulom mindenhol van, mert nincs univerzális kód, ami mindenen elfut."

Abszolút félreértetted, én nem erre céloztam.
Hanem hogy egy nyamvadt programocskát csakis kizárólag a saját áruházon, a saját services és saját, abszolút korlátozó appon keresztül lehet megszerezni.
Előnye, állítólag garantáltan tiszta.
A nagy francokat, milyen tiszta az amit letilva minden külső hozáféréstől, webviewen 25 másodpercnként tolja a mondandóját az arcodba, ezt képes akár a zárképernyőn is..? Ez nálam kimeríti a kéretlen agresszív vírus fogalmát.
Mindez a PlayProtect és a G. által ellenőrizve.
A saját ilyen szemetekről szó se essen.

"Egyébként kár görcsölni a Google és az adatok kapcsolatán, mert a többi is ugyanúgy felhasználja az adatokat."
Ezt egy szóval sem említettem és nem ezért vakarózok, amúgy nyitott könyv vagyok egy bizonyos mértékig, pl. nézd meg a nicknevem.
Nem az adatokkal van a bajom, az teljesen anonim használatnál is előbb-utóbb némileg lekövethető hanem az a bajom hogy ellepi a telefont a sok frissítés, figyelmeztetés, felszólítás stb.
Ezért nem használom a telefonon a Google csodáit, nem az adatok miatt.

Asszonynak karácsonyra megvettük élete első okostelefonját, hagytam gyárin és hálát adok azóta az égnek és a R.R. custom rom fejlesztőinek.
A telefon órákig frissített, MIUI-t, appokat, a fene tudja mit, ez még oké is majd jöttek a felugró ablakok hogy regisztráljam a Xiaominál, nyissak felhőtárhelyet a miuinál, a fotó appnál, a JóIsten tudja még hol.
Miután ezeket kilövödöztem, a mai napig szaladgál az asszony hozzám naponta,
figyelmeztet a tárhelykarbantartó, a vírusirtó, a biztonsági szoftver, a miui, a Googel Photo, Play, Zene, meg minden. és ezek kilőhetetlenek, letilthatatlanok root nélkül.
A legújabb Viber naponta bombázza matricavásárlási, csoport, rendszer, reklám üzenetekkel és a többi.
Na EZ miatt van nekem custom romom és 3 éves Viberem meg olyan Google mapsom ami az utolsó ami még elfut a Services nélkül.
És így van 3 napos akkuidőm is mert ezek mind-mind eszik a telefont meg az akkut meg a hálózatot.

[ Szerkesztve ]

(#39152) ksanc válasza tordaitibi (#39151) üzenetére


ksanc
őstag

Ez kissé szélsőséges...
Próbáltad már a Beállításokban a Értesítéseket, vagy az appoknál külön-külön kikapcsolni az értesítéseket? Nem tudom, melyik Android.
Egyébként ezért nem veszek rivaédafénybe tolt brand telót. Egyszer vettem, egy Samsungot, idegrohamot kaptam a sok faszságtól.
Most egy Meizum van, semmi gond nincs vele.
De fogyasztói társadalomban élünk és állítólag ez a harsányság kell a fogyasztónak.
Nyugtasson meg a tudat, hogy nem vagy a síkátlag :)

(#39153) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag

van.egy oukitel c17pro(=digi r2) telefon. beleraktam egy sd kartyat es most nem.nyilik a tárca. es jol.raktam.bele meg erzekeli is olvashato irhato.
nah ha ezt igy beviszem digihez mennyi esely van arra hogy elkuldenek a fszba?
konkretan 3napos a telo es elvileg 2 ev garancia van ra.

amugy hogy lehet a simtartó tárca ekkora szemét ebbe a telefonba azt nemtudom.
én.telom tarcajaval simkartyaval egyutt ki-be megy siman.
az a baj hogy nem az enyem a.telefon de az én.sdcardom.ragadt benne.. meg amugy simkartya viszont nem.ragadt benne (csak.sd-t raktam.bele cuccot masolni telotarhelyre ugy mertem vélelmezni hogy .nem ragad bele a tarca) mert akkor kifizetne a sdcardom es kész.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#39154) ksanc válasza terapeuta007 (#39153) üzenetére


ksanc
őstag

Van egy pici lyuk a tálca mellett, abba kell tövig beledugni és benyomni mondjuk egy széthajtott gémkapcsot és úgy fog kijönni. Mellékeltek hozzá célcuccot, de gondolom, nincs nálad.

(#39155) mexel válasza mexel (#39128) üzenetére


mexel
veterán

Erre esetleg valaki tud valamit még? Nem találtam nagyon semmit ami megoldaná a problémát.

(#39156) ksanc válasza mexel (#39155) üzenetére


ksanc
őstag

Nem is fogsz szerintem. Sajnos. És ha engedélyezve is lenne az usb debugging, akkor is engedélyezni kellene a pc-t, szintén a képernyőn. Vagy olyan géphet csatlakozni, ami már engedélyezett. De ez most mindegy is. Minden bizonnyal a bootloader sincs kinyitva, és így már nem is tudod, vagyis semmilyen custom dolgot nem tudsz felrakni.
Marad a kijelzőcsere. Az miért is nem opció?

(#39157) Bozek válasza tordaitibi (#39151) üzenetére


Bozek
nagyúr

"A telefon órákig frissített, MIUI-t, appokat, a fene tudja mit, ez még oké is majd jöttek a felugró ablakok hogy regisztráljam a Xiaominál, nyissak felhőtárhelyet a miuinál"

És ennek mi köze a Google-hoz? A gyártó által szétmókolt FW miatt nem a Google a hibás. Vegyél Pixelt, aztán ha ott is csinálja, akkor lehet szidni a Google-t.

(#39158) mexel válasza ksanc (#39156) üzenetére


mexel
veterán

Köszi az infót! Valóban a telefon gyári, nem rootolt stb. A tulaj vesz újat, nem érdekelné a telefon, csak a telefonszámok fontosak neki.
A képek és egyéb dolgok lejöttek így is, az látható pc-n.

Valószínűleg nem is éri meg egy ilyen kijelzőcsere, bár fogalmam sincs hol és mennyiért csinálnak ilyet, deez már más topik kérdése :)

(#39159) Somatom válasza tordaitibi (#39151) üzenetére


Somatom
veterán

Nemsokára próbálkozhatsz a Huaweiel. Kíváncsi voltam, hogy mit fog kitalálni a GMaps -re. A TomTom -mal bútorozott össze. Nekem egyre jobban tetszik ez a Huawei project.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39160) WhiteWalker válasza tordaitibi (#39151) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

"a felugró ablakok hogy regisztráljam a Xiaominál, nyissak felhőtárhelyet a miuinál, a fotó appnál, a JóIsten tudja még hol.
Miután ezeket kilövödöztem, a mai napig szaladgál az asszony hozzám naponta,
figyelmeztet a tárhelykarbantartó, a vírusirtó, a biztonsági szoftver, a miui, a Googel Photo, Play, Zene, meg minden. és ezek kilőhetetlenek, letilthatatlanok root nélkül."

Az hogy te nem értesz ehhez , mivel nem volt dolgod ezzel arról nem a gyártó tehet.
Ha a kacsa nem tud úszni arról nem a víz tehet.
Ugyanaz a felállás itt is minden más telefon gyártónál , kérnek egy saját fiókot ( iPhonenál is igen ) , de nem kötelező persze.
Minden tiltható és kikapcsolható MIUI-n is ROOT nélkül is :P , csak foglalkozni kell vele ;]

[ Szerkesztve ]

(#39161) teo77


teo77
őstag

Sziasztok!
Nagyon vacakolt a telefonom a legújabb frissírtés óta(android 10), ezért csináltam egy gyári visszaállítást.(Sony Xperia z3 Compact)
Azóta viszont csak safety módban indul.
Mit javasoltok, hogy tudnám orvosolni?
Köszönöm szépen, előre is!
Üdv.,
Teo

Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)

(#39162) crok válasza mexel (#39155) üzenetére


crok
Topikgazda

Azért nem találtál mert nincs. Azért nincs mert gyári rendszert feltételezve a gyártónak alapvetően az az elsődleges hogy védje a tulajdonos adatait: most neked az a bajod hogy nem megy a kijelző és nem tudsz rajta semmit csinálni, engedélyezni -> ugyanakkor gondolj bele, hogy kb. ugyanez a helyzet akkor is ha a készülék lopott és lezárta az eredeti gazdája, akkor pont ennyi lehetősége van. Ez ilyen.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39163) crok válasza tordaitibi (#39151) üzenetére


crok
Topikgazda

WhiteWalker válaszához egy pici plusz és egy kis ajánlás:

Xiaomi ADB/Fastboot Tools

XDA thread
GitHub forrás
GitHub kiadások - letöltés

Mivel az adb úgyis univerzális így a nem kifejezetten Xiaomi részeken kívül a többi tökéletesen használható mással is valamint crossplatform (Win/Linux/MAC).

Szépen össze lehet kattintgatni is hogy mit akarsz letiltani/törölni - nyilván ésszel kell de nem kell hozzá parancssor (mert nem mindenki kedveli, én pl. 100x inkább CLI, főleg mert alapból linuxot használok 15 éve..).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39164) crok válasza terapeuta007 (#39153) üzenetére


crok
Topikgazda

Egyáltalán nem akar kijönni a kis tálca a hozzá adott tűvel vagy megmozdul de nem akar kijönni?

Az első eset az nagyobb gond, ott általában csak az erő segít (így működik egyébként, azért kellhet erősen benyomni a kis pöcköt mert maga a pöcök akadt be) ha meg eltörik a SIM tálca és bent is marad valami.. akkor ez lehet a megoldás (kipróbált dolgok).

A második nem akkora szívás: egy nagyon vékony műanyag lapot vagy pl. alu kólásdobozból egy keskeny csíkot szoktam betolni a tálca fölé ilyenkor hogy lenyomja vissza a tálcába a be- vagy fennakadt SIM-t/SD kártyát és utána egyben kijön az egész.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39165) crok válasza psg5 (#39146) üzenetére


crok
Topikgazda

Én pl. a saját készülékemen a ROM-al amit használok ezt egyszerűen be tudom állítani (zseb módnak hívják) de nem tudom hogy ezt a te telefonod és rajta a rendszer támogatja-e mert azt nem írtad milyen készülék, se azt hogy milyen ROM. De azért ez már egy évek óta jelen levő Android feature, szerintem benne lesz a tiedben is.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39166) crok válasza ksanc (#39144) üzenetére


crok
Topikgazda

Akkor remélem tudod adaptálni az új megoldást és lesz root több MTK-n is a jövőben.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39167) crok válasza teo77 (#39161) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem érzed valamelyik gombon hogy be van ragadva esetleg? Akár kamera, hang fel/le? Kilépni elvileg úgy tudsz hogy safe mode-ban Power off-ot nyomsz.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39168) ksanc válasza crok (#39166) üzenetére


ksanc
őstag

Szerintem nem lesz rá szükség a Magisk mellett. Chainfire megoldásában a boot image-ba több fájlt kellett betolni illetve többet patchelni, a sepolicy fájlt is. Ez utóbbi hasalt el néha a scriptből, ahogy néztem, de manuálisan meg lehetett csinálni.
A Magisk csak az init fájlt módosítja (cseréli) és a továbbiakban az intézi a többit patchet, sikeresen. Így hirtelen megnézve. Ha ez nem működik, akkor szerintem "kézzel" sem fog.
Illetve az Android 9-ben még opcionális, a 10-től már kizárólagos System-as-root kerneles cuccokat nem is igen lehet máshogy rootolni.
Fenébe, hogy fejlődik itt is minden :)
És hát vannak gyártók, pl. Meizu, akik nem teszik lehetővé a bootloader kinyitását, így a boot vagy recovery módosítását, ott semmilyen trükk nem működik.
Viszont a Meizu biztosít saját root lehetőséget, de fiókregisztráció kell hozzá. Ez kizárólag root, tehát a bootloader zárt marad, root shell-ből sem tudsz csinálni semmit vele.

[ Szerkesztve ]

(#39169) crok válasza ksanc (#39168) üzenetére


crok
Topikgazda

"a Meizu biztosít saját root lehetőséget, de fiókregisztráció kell hozzá" - reg. a Xiaomi-hoz is kell, de hogy olyan root-ra bízzam magam aminek nem érhető el a forrása, még ha gyártói is.. vagy elérhető? Rejthető a root, vagy kapcsolható legalább, esetleg valahogy programozottan? Vagy olyasmi a megoldásuk mint a régi Lineage addonsu? (Mondjuk a LineageOS is megszűntette az addonsu-t decemberben és a Magisk-t ajánlja hivatalosan is helyette.)
Vagy nem is tudom.. Meizun akkor.. esetleg.. ha ők kiadják neked a root jogot, akkor elérhető lesz adb-vel vagy terminálból root-al dd-vel a boot.img? Akkor esetleg azt is meg lehet patch-elni.. (DM Verity kikapcsolással) meg visszatolni dd-vel, utána mehetne a Magisk Manager, mehetne a frissítés saját magából is. Vagy úgy se bootolna vajon vissza? Meg ha már lenne root (akár a gyári) akkor zip-et is lehetne flash-elni mondjuk RASHR-al.
De nem értem miért keserítik meg az emberek életét..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39170) ksanc válasza crok (#39169) üzenetére


ksanc
őstag

Én igazából azt nem értem, miért TESZIK lehetővé a gyártók a mókolást :)
A Meizu saját lehetősége valami olyasmi, hogy van root, de alapból el van rejtve, le van tiltva. Hogy hogyan, azt ne kérdezd, de talán nem is érdekes. A lényeg, hogy külön semmit nem kell telepíteni hozzá. Van egy eljárás, amit ha megcsinálsz, újraindítás után ott figyel a root. Ami teljes értékű, ahogy néztem, pl. dd-vel le tudsz menteni bármit, pl. a boot-ot is, mókolhatod, sőt, vissza is írhatod, de a bootloader lock miatt nem fog elindulni a kütyü, amíg vissza nem írod a gyárit. Tudom, próbáltam. Szerintem a preloadert is felülírhatod, csak éppen mivel? :) Az unlockhoz azt kellene módosítani. Ez forráskód nélkül kissé necces. Az meg nincs. Vagy teljesen custom fw-t fordítasz hozzá, de az meg a hardverösszetevők (driver forráskódok hiánya) miatt érdekes történet. Nem is találtam még hozzá, az M6 Note-hoz van, de az nem Mediatek.
Ez a kínai tabi, amit mostanában mókolok, pont az ellenkezője: tök mindegy, hogy zártnak vagy nyitottnak van jelölve az OEM, lefuttat a preloader mindent, nem ellenőrizget.

[ Szerkesztve ]

(#39171) Bozek válasza teo77 (#39161) üzenetére


Bozek
nagyúr

Custom ROM esetén bármi előfordulhat. Főleg, ha egy olyan telefonon használsz 10-es Androidot, amelyikre a 6.0 az utolsó hivatalos.

(#39172) fireman123


fireman123
őstag

Sziasztok!
Ismerősömnek ma jött meg a Huawei Y5 (2019) telója, de mindjárt az első bekapcsoláskori beüzemelésnél elakadtunk. Betettük a sim kártyát és az sd kártyát, majd nyelv/ország kiválasztás/wifi csatlakozás/ ....no itt elakadt a dolog mert a teló frissítést keres bőszen, de már több mint 1,5 órája ...és csak pörög a kijelzőn a kör .....létezhet, hogy ilyen sokáig nem tud ezen túllépni (akár talál frissítést akár nem)? ....és nem jön be a "tovább" gomb? ....várjak még türelmesen órákat vagy valami bibi lehet a telóval? ....ezt a frissítés dolgot nem lehet "átugrani" valahogy? ....köszi a segítséget előre is.

(#39173) psg5 válasza crok (#39165) üzenetére


psg5
veterán

Nokia 7 plus. Rom azt nem tudom mert nem nyúltam hozzá vásárlás óta.
Ez tudhatja? Ha igen hogy állítom? KÖszi!! előre is!

F.K.T.

(#39174) teo77 válasza crok (#39167) üzenetére


teo77
őstag

Nem érzem beragadva egyiket sem.
Sajnos hiába nyomok Power off-ot, nem segít.
Már alapból a Safety Mod-al indul. És néhány másodperc visszaszámlálás után bedobja a kamerát, hogy csináljak fotót. A visszaszámláláskor ez az üzenet látható: 3...2...2 more steps to QR code setup.

Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)

(#39175) crok válasza teo77 (#39174) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem teljesen ertem ezt a kamera leirasod.. de nekem a kamera gomb gyanus.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39176) ksanc válasza teo77 (#39174) üzenetére


ksanc
őstag

Szerintem térjünk vissza az alapokhoz: mit is raktál fel és hogyan?

(#39177) ksanc válasza ksanc (#39176) üzenetére


ksanc
őstag

Gondolom, ezt.

[ Szerkesztve ]

(#39178) teo77 válasza ksanc (#39176) üzenetére


teo77
őstag

Felraktam az android által felajánlott frissítést. (asszem, android 10). Volt vagy 7-800 MB.

Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)

(#39179) ksanc válasza teo77 (#39178) üzenetére


ksanc
őstag

Na ez egyre jobb. Ahogy Bozek írta, arra a típusra a 6-os Android volt az utolsó hivatalos verzió. Szóval akkor most az a kérdés, hogy mi volt rajta? Egy korábbi Lineage?
És mit jelent az, hogy vacakolt?

(#39180) mexel


mexel
veterán

ha már felmerült a z3 compact. Van itt egy Z3 comapct tablet. A gazdája a twrp-ből törölt mindent, systemet és amit kell :( Már eleve egy nem hivatalos droid 7 volt rajta.
Kipróbáltam mindenféle progit amivel lehetírni, találtam hivatalos fw-t is. Sokáig nem volt hajlandó felírni semmit, mindig megállt hibával. Egyszercsak felírta az fw-t, örültem is, sajnos korán. Azóta semmire nem reagál a tablet. Semmilyen gombra, bármit bárhogyan nyomok, gépre kötve is csendben van.
Ilyenkor van tovább?

[ Szerkesztve ]

(#39181) mobilizmo válasza mexel (#39180) üzenetére


mobilizmo
addikt

twrp, vagy fastboot sincs?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#39182) mexel válasza mobilizmo (#39181) üzenetére


mexel
veterán

Teljesen süket, ahogy írtam is. Ha lenne bármelyik akkor tudnám írni.
Olyan mintha kivettem volna az akksit kb.
Mit tudok tenni vele?

(#39183) Thunderace


Thunderace
tag

Sziasztok!

Blackview S8 (OS Android 7.0 (Nougat) Chipset Mediatek MT6750T (28 nm)) csodálatos készülék játékok alatt visszaveszi a fényerőt. Automata fényerőt kikapcsolva is ezt csinálja. Próbáltam 10 féle brightness control progit, semmit nem használnak. Energiatakarékos módok elvileg kikapcsolva. Root-olni nem tudom hogy lehet, semmit nem találtam róla neten. Sp flash tool-lal próbáltam régebbi romot feltenni, ez sem megy valamiért, sem download se firmware móddal. Ötletek?

(#39184) mobilizmo válasza mexel (#39182) üzenetére


mobilizmo
addikt

Így ötletem se nagyon van. Ha fastboot sincs (ebben egyébként biztos vagy? kikapcsolt állapotban volume up nyomva tartva bedugod a kábelt, azt hiszem így lehet előcsalni) akkor én nem tudnék mit kezdeni vele. Persze nem tudom, hogy lehetetlen-e például soros porton kezdeni vele valamit. Csak ez már túlnő rajtam és nem is biztos, hogy megéri.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#39185) mexel válasza mobilizmo (#39184) üzenetére


mexel
veterán

Sajnos úgy sincs :(

A sorosd porttal az abajom hogy fogalmam sincs hogyan kapjam szét a tabletet, mondjuk annyira még nem nézegettem.

[ Szerkesztve ]

(#39186) ksanc válasza mexel (#39185) üzenetére


ksanc
őstag

Ahogy nézem a netet, valószínűleg sikerült meggyilkolni a bootloadert. Ha még nem, olvasd át ezt.
Ha meg igen, akkor csak egyféleképpen javítható: szét kell szedni a telót és közvetlenül az emmc-be vissza kell írni egy megfelelő programozóval. De erősen kétséges, hogy ki vannak vezetve elérhető helyre a lábak.
Valószínűleg nem éri meg a vesződést.

(#39187) mexel válasza ksanc (#39186) üzenetére


mexel
veterán

Én is bootloader halálra tippelek, akkor szokott így megállni. Csak mi lehetett az oka? A gyári origi fw ment rá. Az lehetett a baj hogy egy ki tudja milyen, tákolt nyitott bootloaderű fw volt rajta?

Köszia linket, nézem. ( Amlogicnál ilyenkor van megoldásom, ha tudom szétkapom, elvileg most jön az író is, mert kell egy pipo-hoz is.Csak ahhoz van írható biososm és leírásom is. Ehhez nem sok mindenem van :( )

[ Szerkesztve ]

(#39188) tordaitibi válasza mexel (#39180) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Mint már páran írták, valószínűleg a komplett fw írásánál rossz vagy nem rá való bootloader került a telefonra.
Snapiba nem vagyok otthonos de MTK vonalon simán lehetett preloadert is flesselni. Ha ez nem volt jó akkor a készülék tégla lett. Logikusan mivelhogy semmi nem maradt ami egyáltalán bármilyen módban indítsa az eszközt.
MTK alatt ha nem volt scatter fájlom, neki sem álltam mert csúnya vége is lehetett. És a preloadert mindig kivettem a flash sorból, azt csak 1x baltázza el az ember.
Nálad is ilyesmi van, ennek gyógyítása szerintem időbe, anyagiakban és energiaráfordításban nem éri meg, vagy nem is lehetséges házilagosan (spec.kábel, emmc közvetlen íráshoz ha létezik egyáltalán, teljes firm, nemcsak a szokásos rom de így is imei és egyebek bukta lehet stb.).

(#39189) ksanc válasza mexel (#39187) üzenetére


ksanc
őstag

Kétlem, hogy tákolt bootloader, mint olyan, sok létezne. :) Különben nem lenne olyan, hogy zárt, nem nyitható bootloader. Általában a gyárit használják. De a firmware tartalmazza azt is.
Írtad, hogy alig sikerült felrakni. Lehet eMMC halál is, nem annyira nagyon ritka. A Z3 meg nem egy mai cucc.

(#39190) ksanc válasza tordaitibi (#39188) üzenetére


ksanc
őstag

Snapinál is így van.
Az MTK-nál egyébként ez már jó pár éve nem gond, általában van egy bootrom, amit nem lehet megváltoztatni és az mindenképpen elindul, ha nincs futtatható preloader.
Egyébként egyszerű tesztelni, hogy van-e: ha az ember már felrakta a vcom drivert (ez úgyis kell a Flash Toolhoz), és kikapcsolás után hangerő fel vagy le + power és usb csatlakoztatás után az eszközkezelőben MTK USB Port jelenik meg, majd csak utána az MTK preloader, vagy DA, vcom, akármi, akkor van. Ha egyik variációval sem jelenik meg az MTK USB Port, akkor kell vigyázni, akkor csak elszúrható preloader van. Ha meg csak az jelenik meg és el sem tűnik, akkor már nincs preloader :) De nem biztos, hogy észreveszed, mert a Flash Tool prímán működik vele. Ez a lényege.
Legalább is eddig ezeket tapasztaltam. (A Meizu-mon is van, a fake occsó ALPS JTY tabin meg pláne)

"a preloadert mindig kivettem a flash sorból"
Gyári fw-knél is gyakran előfordul, hogy firmware upgrade opciót kell választani, mert újra kell partícionálni (formázás) a tárat megváltozott kiosztás miatt. Ekkor nem vehetsz ki egy pipát sem, mert akkor csak felülír (download only), de nem partícionál. Ergo nem fog működni az új fw.
Ilyenkor azért nem veszik el az imei, meg ilyesmi, mert a Flash Tool a háttérben csinál az nvram és hasonló partíciókról (az aktuális kiosztás szerint) egy biztonsági másolatot és visszarakja formázás után. Aztán törli a másolatot, nyoma sem marad.

[ Szerkesztve ]

(#39191) mexel


mexel
veterán

A tákoltat úgy értem, hogy egy nem gyári rendszer volt már rajta állítólag, droid 7-el, teljesen más recovery, stb. Nyilván a bootloadernek jónak kellett lennie mert volt recovery is. Sajnos a tulaj twrp-vel törölt mindent véletlenül, utána még adott életjelet a box.
Gyári origi, érintetlen fw-t kerestem hozzá, típusszám szerint. ( más fel sem ment volna talán)
ez is csak sokadszor, gyakorlatilag soha nem ment végig a frissítés, több módon is próbáltam, azonnal leállt több féle hibával is. Más FW-t nem is mertem próbálni mert snapível nem nagyon volt dolgom.
Egyszer amikor már feladtam, tettem még egy próbát és az írás hiba nélkül lefutott.
Akkor zizzent is a box, párszor elment addig hogy bekapcsoló gombra reagált, zizzent 1-et, aztán onnantól se kép se hang.
( nem az első eszköz amit frissítek, idegen vagy módosított fw-t csak olyan eszközre teszek amit tudom hogy téglából is vissz tudok hozni - itt a tulaj mondta hogy csináljunk bármit mert sehol nem vállalják neki a tabletet már - ilyen előzményekkel nem csoda)

(#39192) Ronyman


Ronyman
aktív tag

Sziasztok!

Főnököm nagy problémája, hogy nem jó neki a kocsiban a telefonja.
A probléma a következő:

Párosítás után kizárólag csak a telefon csörgése megy át, más értesítési hang nem! Tehát telefonálni tud, hallja is ha hívják, de ha egy email vagy sms jön a telefonjára, akkor arról nem kap semmilyen hangjelzést. Telefon típusa Samsung Galaxy A7 android verziót sajnos nem tudom... Hol keressem ezeket a beállításokat és mit állítsak át, illetve ezek csak párosítást követően elérhetőek?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
Ronyman

(#39193) cappa72 válasza Ronyman (#39192) üzenetére


cappa72
nagyúr

A telefon jó lehet, max nem úgy működik, mint azt ő elvárja.
Függ a kocsiban lévő fejegységtől is. Ennek megértéséhez olvassa el a használati utasítást.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#39194) Ronyman válasza cappa72 (#39193) üzenetére


Ronyman
aktív tag

Új telefont kapott, az előzővel nem volt semmi gond, így szerintem nem a kocsi fejegységével van a gond...

(#39195) ksanc válasza Ronyman (#39192) üzenetére


ksanc
őstag

Jaaaa, hát ezek úgy működnek manapság a nagy modern korban, hogy vagy működik, vagy nem. A bluetooth kommunikáció meg pláne. Vannak ugyan valami szabványok, amiket valahogy követnek a gyártók, de az övé bezzeg legyen jobb, "más", ezért két totál különböző gyártmány között vagy működik, vagy nem. Vagy csak részlegesen. Főnököm autójában pl. ráolvasással működik :D Mindenféle állítgatás nélkül van, hogy pöc-röff, működik minden. Máskor meg képtelen megtalálni a telefont, majd x km után egyszer csak beugrik. Nem, nem kontakthiba :)
Ez van.
Ezek a fogyasztói igények, állítólag. Mindig legyen valami új, különben ócska szar. Aztán a sok újítgatás-toldozgatás-foltozgatás előbb-utóbb összefingja magát.

[ Szerkesztve ]

(#39196) crok válasza Ronyman (#39192) üzenetére


crok
Topikgazda

Nos ez ilyen, valóban. Nem megoldás csak részmegoldás ha kipróbáltok használni egy appot ami képes megváltoztatni az audio routing-ot. Talán a Lesser AudioSwitch megoldja, vagy valamelyik hasonló app (lehet Play-en nem lesznek már fent csak APKMirror-on vagy UpToDown-on).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39197) G.FeT


G.FeT
tag

Ahoysztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a Google Play Zene hol és milyen formában tárolja az általam létrehozott lejátszási listákat? Szeretnék másik lejátszóra váltani (Samsung Music), de ebben maguktól nem jelentek meg ezek a listák, bezzeg az előző telóról áthozottakat felismerte. Lehetőség szerint nem szeretném újra megcsinálni a több száz tételből álló playlisteket. Köszi előre is!

90-es évek? Az nem tavaly volt?

(#39198) cooi11


cooi11
senior tag

Sziasztok!
Mit lehet tenni :telefonon felugró szexhirdetés :Y
Segítsetek samsung galaxi s7 teló.

(#39199) Somatom válasza cooi11 (#39198) üzenetére


Somatom
veterán

Ez célzott hírdetés, az algoritmus tudja, hogy mire van szükséged. A teendő: befizetni és jól meghágni. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39200) crok válasza cooi11 (#39198) üzenetére


crok
Topikgazda

Logout blogomban van leiras! :)

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.