Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39401) crok válasza mobilizmo (#39400) üzenetére


crok
Topikgazda

Oh, kérlek, ott nem azért nincs Google hanem mert ott van a Nagy Kínai Tűzfal (Great Firewall of China) ami folyamatosan frissítve van hogy mit kell tiltani (IP forgalom, DNS kérések) ahhoz hogy biztosan ne lehessen elérni Google és egyéb "nyugati szennyet". Van egy kedves jóbarátom aki egy kínai leányzót vett feleségül és odaköltöztek pár éve Kínába (Peking) és "távmunkában" dolgozik, VPN-el onnan is megy minden, csak néha cserélgetni kell. A kínai dolgokról igen jó háttérinfóim vannak meló miatt is :D

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39402) crok válasza Somatom (#39399) üzenetére


crok
Topikgazda

"Pl. az a faktor is benne van, hogy az a bizonyos másik SIM nem a telómban van, hanem a céges tabletben, amin egyébként nincs GPSZ, mert nem lehet." - a telód Android ID-ja is más meg a céges tableted Android ID-ja is más, szóval ahogy írtam már ez benne van az algoritmusban és nem kell a Google Play Services mert mert gyanítom amúgy se ugyanaz az account van a két készüléken használva. Nincs mi keveredjen. Az meg hogy egy ember issza a sört az asztalról és ennek az embernek n+1; n>3 account-ja van amit szeparálgat egymástól és ügyesen csinálja és nem tudja a Google hogy ez egy ember - az hogy jön az eredeti kérdéshez..?

"De, hotspot az van és arra csatlakozom a telómmal." - Igen, de ettől még az Android ID adott, az SSID-hoz a BSSID adott, a session ugyan egy public IP-ről megy ki de egy csomó más azonosító is benne van.. Most aki otthon használja a WLAN-t többedmagával arról se fogja a Google azt gondolni hogy egyetlen ember mert egy IP-n látszanak számára.. vagy egy cég aminek a dolgozói mennek ki többedmagukkal.. talán úgy tudom leírni hogy úgy mint a böngésző sütikben + a NAT-olt port száma pl., simán elkülöníthetőek.

"Teljesen életszerű, hogy a privát dolgaimat egy másik országban levő nyilvános Wifiről az otthoni VPN -en keresztül intézem, a cégest pedig egy harmadik országban levő céges VPN -en keresztül." - igen csak ez két vagy több különböző account, vagyis a session is más igazából.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39403) mobilizmo válasza crok (#39401) üzenetére


mobilizmo
addikt

Tudom, írtam én is, hogy nem jófejségből csinálják. Meg az egész azért volt mert a lányom kint tanult 11 hónapig, szóval info nekem is van. Egyébként úgy ment ki ő is, hogy 1 évre előre előfizettem neki Nord VPN-re, de így is volt bőven problémája, mert valóban állandóan fejlesztik a tűzfalat. Így hetekig volt, hogy a VPN nem működött. Például jún. 4-e előtt már egy héttel és utána is kb 3 hétig nem volt jó.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#39404) tordaitibi válasza crok (#39394) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Köszönöm a részletes magyarázatot.
Egyébként nem az vezérel hogy a nagy tesó ne tudjon meg rólam semmit, sose volt paranoiám.
Nyitott könyv vagyok, lásd nicknevem.
Ebből 1 ugrás a legnagyobb közösségi oldal és ott bár nem vagyok aktív, van olyan év hogy 5 posztom is van :-) de meg lehet találni.
Ami motivál ebben a szolid okoseszköz használatban,
körbe vagyok véve a melóhelyen pár W10-el, van otthon is és van egy rolling Manjarom. Ezek néha önálló életet élnek :-) de hogy updatelnak meg tolnak mindent az arcba az biztos.
Legalább Androidon legyen meg az az érzésem hogy valamennyire én uralom a gépet és nem ő engem.
Ezokból, maradinak tűnhetek de a Viberen kívül(mert az tel.szám alapján azonosít) nem engedem se FB.Messengernek, se Google pajtásnak hogy hozzáférjen a mailokhoz, sms-hez és a kontaktokhoz, mármint a másikéhoz. Vagyis külön próbálom tartani nem egy ömlesztett katyvaszba a nem kevés ismeretségemet. Nem kell hogy tudjanak egymásról mindannyian.
Én így szoktam meg, ne legyen egy mindenhonnan átjáróház az ismeretségi köröm, vannak komolyabb céges kontaktjaim akiknek nem szeretném hogy a FB. az arcába tolja a tel.szám alapján hogy:
Kedves Jenő...! Tibor alig várja hogy megkeresd/felhívd/üzenjél neki/maszturbáljatok együtt stb.

Googléval sincs semmi bajom alapból, valahol köszönöm neki az ingyenes , és néha valóban nagyon jól használható szolgáltatásait.

10-en x éve használom a gmailt, valószínű ennek a politikámnak is köszönhetően pl. a spam mappába havi 5-10 szemétnél több sose jön, ez is eredmény.

Telefonon van jópár játékom, nincs felugró, egészképernyős reklám, nem tolakodnak. Ez is a lelki békét erősíti.

PC-n 20 éve nem használok vírusirtót, eddigi statisztikám 1 azaz 1 darab mocsok, 12 éve rákattintottam. Én voltam a hülye 101%-ban.
Pedig tolom rendesen a pornóoldalakat is.

Vagyis nem olyan rossz politika ez.

[ Szerkesztve ]

(#39405) pilóta


pilóta
nagyúr

Sziasztok!
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem előre néztem utána, mivel azt gondoltam, hogy ez triviális dolog, de sajnos nem az (nekem).
A történet ott kezdődött, hogy van egy ASUS Zenfone 6 készülékem, ami tökéletesen tette a dolgát eddig, mígnem jött rá egy frissítés, és azóta nem szól a fő hangszóró, csak a felső kicsi. Ezért aztán se a csengést, sem az értesítéséken nem hallom, csak ha teljes csend van.

Namost vagy a frissítés cseszte el, vagy épp akkor döglött meg a hangszóró, amikor frissített, gondoltam kiderítem, csinálok egy gyári visszaállítást.
Előtte csináltam egy biztonsági mentést, hogy majd arról visszaállítok mindent.
Megcsináltam a visszaállítást, ami persze nem segített semmit kideríteni, hiszen a szoftver maradt a legfrissebb (szóval kamu a gyári visszaállítás, hiszen a telefon 9-es androiddal jött ki, de maradt a 10-es rajta...), csak az adataim vesztek oda.
Na mondom mindegy, hiszen csináltam biztonsági mentést, majd visszaállítom. Igenám, de hogyan?
A google fiókomba bejelentkeztem, a telefonszámok megvannak, de se a fotók, sem az alkalmazások nincsenek sehol.
Nincs semmi olyan a menürendszerben, ami erre utalna, hogy hogyan állítsam vissza. Biztosan tök egyszerű, de én nem találom sajna.
Ebben kellene segítség.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#39406) lovi27 válasza pilóta (#39405) üzenetére


lovi27
addikt

A gyári visszaállítás nem az android verzióra vonatkozik, hanem a felhasználói adatok teljes törlésére és a beállítások gyári állapotra történő visszaállítására. Gondolj bele, folyamatosan jönnek a javítások, biztonságosabb lesz a rendszer, majd egy év múlva valaki gondol egyet és visszaállítja az egy évvel azelőtti hibás/nem biztonságos állapotot?! Ez hova vezetne?

Amit te keresel azt angol szóval downgrade-nek hívják és itt az android előző főverziójára történő visszaállítást értjük. Ezt, az elmondottak miatt a gyártók és a Google sem támogatják, csak kivételes esetekben. Most abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a gyártód készített a mobilodhoz olyan firmware-t aminek telepítésével egyszerűen, buherálás nélkül válthatsz vissza Android 10-ről Android Pie-ra. Csak töltsd le és ott le van írva hogyan kell telepíteni.

Az ilyen, gyártótól, típustól függő kérdéseket általában jobb a mobil topikjában megkérdezni, mert ott biztosan lesz legalább egy-két ember aki keni-vágja ezeket a kérdéseket és a részletekben is tudnak segíteni. Itt meg 50% az esély rá. Vagy, vagy... :D

(#39407) pilóta válasza lovi27 (#39406) üzenetére


pilóta
nagyúr

Sajnos a Zenfone 6 topic teljesen halott, azért kérdeztem itt. Szóval akkor a biztonsági mentés, amit csináltam, nem visszahozható? Mi a francnak van akkor egyáltalán?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#39408) lovi27 válasza pilóta (#39407) üzenetére


lovi27
addikt

"kamu a gyári visszaállítás, hiszen a telefon 9-es androiddal jött ki, de maradt a 10-es rajta..."

Én erre a kijelentésedre válaszoltam. Mivel rootolt mobilt használok és a Google-ból csak a Gmailt és Play Store-t, így nálam nincs Google Backup (Biztonsági másolat) se. Magam mentek mindent. Nem tudom ő miket mentene és abból mit, hogyan lehet visszanyerni. ;]

(#39409) dobko


dobko
csendes tag

Sziasztok! Ma reggel volt a Samsung J5-ös telefonomon egy olyan értesítés, hogy telefon keresése 1(legalábbis a reggeli kómából így emlékszem), mintha valaki lopott telefont akart volna keresni, de lehet más program volt. Rábökök az értesítésre de semmi, majd eltűnt az egész. Esetleg valaki a google cuccaimhoz hozzáfér, vagy mi lehetett ez?
Köszi!

(#39410) mobilizmo válasza dobko (#39409) üzenetére


mobilizmo
addikt

Samsung hiba.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#39411) crok válasza dobko (#39409) üzenetére


crok
Topikgazda

Érdekes, más is kérdezte pont most.. nem is egy helyen..
Úgy látszik mindegyik Samsung volt?
Jó lett volna ha hosszan nyomtok rá mert kiderülhetett volna melyik program volt ami generálta. Esetleg egy notification history app-al érdemes lenne megnézni hogy látszik-e (kellene) és hogy mi volt az. De úgy néz ki a Samsung Device Care volt az egyébként, tele a Google meg az összes Samsung és egyéb fórum.. egy éve is volt hasonló, Samsung bug.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39412) Hosssszu válasza dobko (#39409) üzenetére


Hosssszu
őstag

Nem ide akartam.

[ Szerkesztve ]

(#39413) Hosssszu válasza dobko (#39409) üzenetére


Hosssszu
őstag

Üdv!

Én is ráfutottam. Valamit a Samsung rontott el: [link]

(#39414) dobko


dobko
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a választ! A google bejelenetkezések alapján sejtettem, hogy vmi hiba, mert az nem mutatott idegen IP címet vagy tevékenységet.
Illetve még megfordult a fejemben, hogy központilag nézik merre van a telefon, manpság ez nem lenne egyedi eset.

[ Szerkesztve ]

(#39415) t72killer válasza dobko (#39414) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1, engem is ez fogadott csipanyitogatáskor, s7edge-en. Ezekszt kb minden samu készülék megkapta, a wifi-only használt Tab A-m (2016os modell) úgy tűnik nem.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#39416) DelArco


DelArco
aktív tag

Hello!

Van egy Nokia 6.1-es telefonom ami tegnap kikapcsolt és azóta sajnos bekapcsoláskor csak az android one kezdőképernyőig jut el.
Van esetleg olyan módszer amivel ezt még meg lehet menteni adatokkal együtt? Ha nem akkor még ottvan a factory reset opció de gondoltam megkérdezem hátha van valami amit még ki lehet próbálni.
Sajnos gépre kötve usb-ről sem ismeri fel csak tölteni tudja.
Előre is köszi a segítséget!

Youth hides the key to salvation

(#39417) Somatom


Somatom
veterán

Lehet, hogy nem fogom megúszni az ADB -t. Annak mik a függőségei? Puppylinuxon próbálta már vki? Hátha megúszhatnám a Windows -t.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39418) WhiteWalker válasza Somatom (#39417) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Esetleg ez segít?

link

(#39419) Somatom válasza WhiteWalker (#39418) üzenetére


Somatom
veterán

Meglássuk. Köszi! Attól féltem, hogy vmi java, vagy net.framework kell neki. Az utóbbi már kifogott rajtam a múltkor.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39420) crok válasza Somatom (#39417) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem Puppy-n hanem Manjaro-n használom de semmi nem kell hozzá a világon.

A WhiteWalker által linkelt binárosokkal simán menni fog ha az ADB a telefonon be van kapcsolva és mikor csatlakoztatod akkor megadod hogy a PC megbízható (feldobja ablakban).

Puppy-n amúgy ha csak a command line adb + fastboot kell akkor:
android-tools-adb és android-tools-fastboot
ezt a két csomagot kell feltenned.

Nem tudom mire akarod használni most az adb-t, de ha csak letiltogatni akarsz dolgokat vagy file-okat módosítani esetleg (tehát semmi nagyon készülék- vagy gyártó speciális) akkor használhatod ezt a tool-t (ne tévesszen meg a neve) is, a csomagban benne van az adb/fastboot bináris is - csak egy java futatókörnyezet kell hozzá és akkor lesz GUI-d is hozzá.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39421) Somatom válasza crok (#39420) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi!
Tiltás kevésbé. Inkább engedélyezés. Pl. Oreon már ADB -n kell engedélyezni a freeform multiwindow módot.
A Tasker -nek is kell pár engedély.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39422) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

Adott egy Sony Xperia Z2 6.0.1 Androiddal, és egy bluetooth-os ELM327 hibakódolvasó. A probléma az, hogy bluetooth kapcsolódáskor látni az eszközt, de nem engedi csatlakoztatni a telefonnal. Rámegyek, hogy OBDII, és kéri a kódot, amit be is írok, majd az OBDII bekerül a régebben csatlakoztatott eszközök közé. Majd rámegyek az OBDII mellett található beállítás ikonra, és rámegyek, az elfelejt lehetőségre. Aztán minden kezdődik előről. Csatlakoztatás, majd kód, és az OBDII átmegy a régebben csatlakoztatott eszközökhöz. Kb 20x próbáltam, de semmi változás. Új az eszköz, és még soha nem tudtam csatlakoztatni. Egyelőre másik telefonnal nem volt lehetőségem kipróbálni. Ezen kívül van más ötletetek?

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39423) crok válasza Satyricon (#39422) üzenetére


crok
Topikgazda

Mi az ELM327 eszkoz MAC-je? Eleg az elso 6 karakter.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39424) Satyricon válasza crok (#39423) üzenetére


Satyricon
addikt

Mire gondolsz pontosan?

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39425) crok válasza Satyricon (#39424) üzenetére


crok
Topikgazda

Arra hogy az az ELM327 kütyü nem biztos hogy jól üzemel mert 11:22:33:44:55:66 pl. a MAC-je, én is használok ilyet (több kocsiban is, olyan 6 éve vettem az elsőt) és többet rendeltem másoknak is és jártunk így párral hogy egyszerűen rosszak.. az említett MAC-es változatok bőven több mint fele használhatatlan volt.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39426) Satyricon


Satyricon
addikt

Ezt hol tudom majd megnézni?

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39427) crok válasza Satyricon (#39426) üzenetére


crok
Topikgazda

Csatlakozás előtt - mielőtt a nevét (OBDII) kiírja - általában csak a MAC-et írja ki.
Vagy pl. ezekkel [Bluetooth Finder] [Bluetooth Address Finder]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39428) Satyricon válasza crok (#39427) üzenetére


Satyricon
addikt

Nekem az elejétől fogva OBDII-t ír. Viszont... Az alkalmazásban mintha láttam volna hasonlót. Lehet az lesz az? Mindjárt kimegyek a garázsba, és megnézem.

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39429) Satyricon válasza crok (#39427) üzenetére


Satyricon
addikt

Erre gondoltál?

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39430) crok válasza Satyricon (#39429) üzenetére


crok
Topikgazda

Igen, ez is sajnos ilyen klon.. majd kigondolok valamit hatha menne normalisan.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39431) Satyricon válasza crok (#39430) üzenetére


Satyricon
addikt

Keresgéltem én is egy kicst. Ez a megoldás segíthet?
[link]

szerk.: Ha igen, akkor milyen címet érdemes megadni neki?

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39432) crok válasza Satyricon (#39431) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem, a linked teljesen másra vonatkozik (PC-s BT dongle/adapter MAC-jére).

A MAC teljesen egyedi kellene egyen, az első 3 byte pedig a gyártó azonosítója kellene legyen - ez itt mind nulla, de az egyedi azonosításra használt második fele a MAC-nek is azonos -> ez egy nevenincs gyártó nevenincs BT chip-je. A MAC átírásával ez jobb nem lesz, nem az a baj (persze ez is baj de nagyobb baj hogy azt se tudod megmondni ki gyártotta). A nagyobb gond ezekkel a megbízhatóság meg ha véletlen két ilyen nevenincs kütyüt akarnál használni egyszerre egy autóban mert ha egyezik a MAC akkor nem tudod megszólítani őket egyesével.. ütköznek.. pedig ilyen elős se fordulhatna, hiszen egyedi kellene legyen.

A telefon csatlakozni sose fog magától a készülékhez mert ez nem kihangosító vagy hasonló hanem egy egyszerű soros port BT-n keresztül. Az app vagy program indítja a kapcsoódást. Annyit azért próbálj már meg hogy valamelyik ingyenesen elérhető OBD app-al (mondjuk a Scanmaster-el, Torque lite-al vagy inCarDoc-al, esetleg az ELM327 Identifier-el vagy amit adtak vele ha adtak vele) vagy PC-n BT-al a hozzá adott programmal (ha adtak) próbáld meg megadni csatlakozáskor az OBDII nevű BT eszközt (mert párosítani ugye tudtad, az eszközlistában benne kellene legyen) és hátha amúgy simán csatlakozik majd az app/program.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39433) Satyricon


Satyricon
addikt

Köszi a segítséged!

Adtak hozzá progit, de még nem próbáltam azokkal. De elmegy a kedves eladó a p..ába! Vártam 40 napot a kütyüre, ami ráadásul nem is működik azzal az applikációval, amivel én akarom használni! :((

Te honnan szerzed be ezeket a hibakód olvasókat?

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39434) crok válasza Satyricon (#39433) üzenetére


crok
Topikgazda

Mit adtak hozzá és te mivel szeretnéd használni egyébként? Meg biztos hogy stimmel a kocsid protokollja a kütyü protokoll-listájával?

Amúgy AliExpress-ről vagy E-Bay-ről szoktam volt rendelni, volt pár megbízható ami eddig nem okozott gondot, nem tudom mennyi shop él még belőlük - régen kellett rendelni. Nekem pl. ez a bolt bejött, ez az ELM327 v1.5 fajta pedig kifejezetten stabilan működik évek óta, ez az ELM327 v2.1 nekem pl. nem okozott gondot sose (egy 1.6 16V 2001 AZD Toledoval). Ennél egy fokkal komolyabb talán ez a kézi scanner amit vettem meg nyilván ez a WOW koppintás.. de az utóbbi kettő persze nem Android-os.

Megj.: a 2.x-esek (2.5 pl.) nem mind jobbak, sőt, rosszabbak, eleve nincs is olyan hivatalosan hogy 2.1 vagy 2.5 pl., az mind marketing hülyeség (igen, fentebb a második említett fehér kütyü is ilyen 2.1 de az legalább működik.)

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39435) Jorgi Kormi


Jorgi Kormi
senior tag

Sziasztok ! Tudja e valaki , hogy melyik Xiaomi telefont lehet összekötni mhl kábel segítségével a tévével ?

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39436) Somatom válasza Jorgi Kormi (#39435) üzenetére


Somatom
veterán

Ez a feature nem jellemző a Xiaomikra. Sztem egyik sem tudja. Felsőkategóriás Samsungok, Huaweiek tudják, illetve alternatív készülékek, mint pl. Asus ROG, FXtec Pro1, Gemini PDA, stb.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#39437) Jorgi Kormi válasza Somatom (#39436) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Köszönöm az infót!

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39438) Satyricon válasza crok (#39434) üzenetére


Satyricon
addikt

Adták hozzá a Mini OBDII app-ot, a Torque-t, és az OBDCar Doctort. Ja, és ezekkel működik, bár néha eldobálja a kapcsolatot. Ja, és csak a piros led világít az ELM327-en. Én az EOBD Facele-t akarom használni, ezt ajánlották a kocsimhoz.

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#39439) crok válasza Satyricon (#39438) üzenetére


crok
Topikgazda

Ja, kérem, akkor ott valami app kompatibilitási gond (is) lesz, nemcsak a kütyüvel van gond. Az az app leginkább a sajátmárkás ELM327-el akar menni. Az meg hogy ezt ajánlották: ha a többi is megy akkor olyan protokollt használ ami kb. bármelyik (jó, nyilván nem bármelyik) ELM327-el menni fog de minddel menni fog - de ugyanúgy.. úgy értem ugyanúgy el-el fogja dobni, ez szinte biztos. Semmivel nem jobb az EOBD Facile mint amiket eddig néztél. Kivéve a Torque (:

Én így használom a Torque Pro-t, két készülékkel:

Nem két perces meló és csak a Torque Pro-val működik. Minden egyes "kijelzőt" egyesével kell hozzáadni és pozícionálni. Ezen a display-en kb. 20 db van. Ha végzett vele az ember akkor el kell tűntetni a kijelzők "hátterét" vagyis a körvonalait, én erre egy Torque téma appot hsaználok (Dialworker néven de Play-en már nincs fent de meg tudom osztani ha kell), ebben van olyan téma amiben a kijelzőknek nincs körvonala és áttetsző mind.

Esetleg megosztom a két telefonon használt profilt amit utána lehet importálni és utána már "csak" a telefon képernyőjéhez kell adaptálni a kijelzőket (úgy értem: helyére kell tenni őket mert nagyon hülyén van megírva az app ilyen szempontből és ugyan lehet importálni-exportálni de ha a kijelző mérete más (mert másik készülékre áll át az ember pl.) akkor szétesik/szétcsúszik vagy ha nagyobb a kijelző akkor összecsúszik).
http://www.mediafire.com/file/xm8umi7xg6tmubm/Torque._dashboards.zip/file

A belső memórián lesz tárolva a dash, a legegyszerűbb úgy megtalálni hogy exportálsz egyet és úgy szépen megcsinálja a könyvtárat ami a [belső memória]/.torque/dashboards lesz. Ez egy rejtett könyvtár (ponttal kezdődik a neve) így kapcsold be a rejtett elemek megjelenítését a telefonon az általad használt file-kezelőben és a letöltött -dash file-okat másold oda, a Torque-ot indítsd el és importáld be majd meglátod hogy melyiket könnyebb hozzáigazíani a saját készülékedhez.

Ha nem pepecselnél vele akkor van más app amiben (ha nem is ilyen részetesen, de) hasonlóan meg lehet jelenítni sok adatot egy kijelzőn:

OBD Fusion
inCarDoc Pro
..vagy egyszerűbb de kiváló app még a Scanmaster

Én ezeket megvettem, nekem megérte - és legalább kiválóan működnek. Ha debredeni vagy környéki vagy adok egy kütyüt kölcsön ami tutira jó hogy megnézd azzal hogy megy.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39440) justmemory


justmemory
senior tag

Sziasztok!

Ezt a topicot találtam legmegfelelőbbnek a problémámhoz, de tegyetek helyre... :)

Szóval. Szeretnék terminálban bohóckodni, de akadt egy komoly problémám, hátha akad olyan, aki esetleg tud rá megoldást, vagy legalábbis segíteni. A probléma a következő: szeretnék bizonyos scripteket futtatni terminálban, de nem lehet, mert hogy PIE (position independent executables)... Túrtam a netet ezerrel, és jelenleg úgy látom kétféle megoldás van: szépen fogni és source-ból újraépíteni a cuccot (pl. vim) a megfelelő kapcsolókkal (-fPIC, stb.), vagy találtam ezt. Előbbivel az a gondom, hogy nem igazán van most lehetőségem/időm egy Android fejlesztői környezetet összetákolni, utóbbival pedig, hogy ugyan telepítettem Windowsra az ingyenes verzióját a programnak, de annak nincsen ARM támogatása. Nosza Linux, build radare2, de azzal meg pont nem tudom, hogy pontosan mit is csinálok, hogy követem a hivatkozásokat, szóval ugyan módosítottam a linkert, ahogyan gondoltam, de naná, hogy hazavágta a telefont, reflash... Nem baj, benne van, csak inkább szeretnék erre megoldást találni, és már picit kifogytam az ötletekből/lehetőségekből.

Köszi.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#39441) crok válasza justmemory (#39440) üzenetére


crok
Topikgazda

Egy vim-hez minek ez az egész pl.? Ott van a busybox-ban a vi.
Pontosan mit szeretnél futtatni? Milyen tartalmú script-eket? Mert pl egy bash script az nem ASM.. mi is itt nálad a pontos cél amit el szeretnél érni?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39442) justmemory válasza crok (#39441) üzenetére


justmemory
senior tag

Értelek, és igazad is van, de én pl. mondjuk pont a vim-et szeretném futtatni. Találtam olyan terminal ide-t, amiben van gcc, és esetleg azzal is elszórakoznék, csak kíváncsiságképpen. Igazából a cél csak annyi, hogy tudjam mit lehet és mit nem... Natívan. Tudom, hogy ott van a termux, stb. de én szeretek picit másfelé is nézelődni. :) (nem értek hozzá, csak szeretek próbálkozni...)

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#39443) crok válasza justmemory (#39442) üzenetére


crok
Topikgazda

Aha, akkor találd ki mit szeretnél pontosan mert addig nem tudok segíteni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39444) justmemory válasza crok (#39443) üzenetére


justmemory
senior tag

Szerintem leírtam, de akkor oké:
Adott ez a terminal emulator. A benne található vim-et szeretném futtatni, azonban nem tudom, mert Android 4.2 (?) fölött ezt megakadályozza a position independent executables védelem. 1. Van-e ennek megkerülésére valamilyen olyan megoldás, melyet én nem említettem korábban (rebuild; IDA általi linker módosítás)? 2. Az IDA megoldás működhet-e más programmal (esetleg Linux-on, pl. radare2), és ha igen, hogyan? :) :R

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#39445) crok válasza justmemory (#39444) üzenetére


crok
Topikgazda

Újraforgatás nélkül? Ezt sehogyan. Ki lett véve évekkel ezelőtt a támogatás. A linkelt linker patkolás meg nálad nem biztos hogy működni fog (még az sincs meg milyen készülék milyen Android verzióval van nálad, lehet nem is linker kéne neked hanem linker64 amihez meg a metódus meg az asm programrész lesz más így más lesz a hex tákolás is).

Van ez a millió éves Magisk Modul XDA-n amiben ott a linker.. a modul használhatatlan egy mai Magisk-al mert a template 100% rossz és régi, de a bináris benne van és Android 7.1-el kompatibilisnek van mondva (ha meg az architektúra is stimmel a készülékeddel akkor 3 perc összerakni egy Magisk modult ezzel a "forrással" - de ugye azt se tudom van-e Magisk a készülékeden.

Az az IDE amit linkeltél fentebb az 8+ évvel ezelőtt lett kitéve netre és az utolsó feltöltött forrás 2013-as. Ez nem véletlen, ahogy linkeltem ez nem működik Lollipop óta (Play-es linkje is megszűnt). Az legfrissebben nyittott issue-juk is 5 éves és gyakorlatilag egyikhez sincs hozzászólás, amihez van az is több mint 6..7 éves. Ez a projekt halott. Egy arc újraforgatta évekkel ezelőtt itt az eredeti XDA thread végén de ez se teljesen jó mert az aapt itt is PIE hibát dob még #69.. a #70-ben van egy linker amiben nincs PIE ellenőrzés. De nincs is több hozzászólás 2015 óta.. ami van az meg 2019 Novemberi amiben kiderül hogy az APK dropbox linkje halott.. esetleg keresd meg XDA-n azt aki csinálta (7175@XDA) vagy nézz másik IDE-t, mondjuk a AIDE (C, Java), N-IDE (Java), JStudio (Java), Jvdroid (Java). De szerintem még mindig nem írtad le mit is akarsz csinálni, mert még egy nyelvet se említettél. Én ehhez ennyit tudok hozzátenni.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39446) justmemory válasza crok (#39445) üzenetére


justmemory
senior tag

Nagyon köszönöm, ez is rengeteget segített! :)
Még csak most ismerkedek az Androiddal, nézd el nekem, hogy nem mindig tudom, hogy milyen plusz infó kell. A készülék egyébként egy Samsung Galaxy A5 2015, root-olt, custom ROM (XtremeOS 3.5 full), Magisk van. A probléma eleve onnan jött, hogy sima bash scripteket akartam írogatni/korábbiakat újraírni első körben (hátha utána Tasker-ben tudnám használni őket) és ehhez a vim-re gondoltam... Aztán mikor találtam a linkelt ide-t, gcc-vel, akkor gondoltam, hogy akár néhány hasznosnak vélt cuccot helyben megpróbálnék összerakni (mint anno a nokia n900-amon), ha lehet. De akkor már tudom, hogy ezen a módon nem lehet. Ennyi. :)

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#39447) crok válasza justmemory (#39446) üzenetére


crok
Topikgazda

Ha erre használnád az olyan felesleges hogy elképesztő :D szöveget szerkeszteni vim-el telefonon max. a Hacker's keyboard-al érdemes amúgy is de ha csak bash script-eket írkálnál és próbálgatnál az szerény véleményem szerint atombombával hangyára. A Tasker-ben a sima bash script-eket újra lehet hasznosítani, a Magisk Repo-ból tedd fel a Busybox modult és lesz benne vi is - ha mindenképp úgy akarod szerkeszteni - vagy tedd fel eleve a Nano-t ha már szerkesző kell csak, de szerintem 100x egyszerűbb egy PC + linux esetén egy SciTE vagy Win esetén egy Notepad++ aztán vagy adb-vel tolod rá vagy MTP-vel vagy wifi-n FTP-vel vagy SnapDrop.net-el vagy ezer más megoldással. De ezt már te tudod majd hogy neked mi a kényelmes. Amúgy Androidban alapból van toybox ami hasonló mint a busybox csak "butítottabb" (nincs vi, nincs awk, de van pl. sed meg hexedit).

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39448) Rav3n02


Rav3n02
senior tag

plz help boyz, ilyennel még nem találkoztam :D

Galax TAB10, volt egy mély akkumerülése, utána fel lett töltve, majd csináltunk rajta egy gyári visszaállítást. Na azóta, egyáltalán nem enged belépni semmilyen google fiókba. Rendesen bebootol, csatlakozik hálózathoz, viszont az első fiók belépés után egyszerűen csak visszaugrik a google login screenre és semmilyen fiókot sem enged be.

factory reset, wipe cache, volt miden és egyszerűen nem akarja az igazat.

(#39449) crok válasza Rav3n02 (#39448) üzenetére


crok
Topikgazda

Skipeld a fiokbelepest, allitsd be az orat, aztan restart, vard meg utana hogy frissitsen le minden komponenst (20..30 perc) aztan adj hozza egy fiokot.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#39450) Tityahome


Tityahome
aktív tag

Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni windows tabletre telepített androiddal kapcsolatban.
Minden működik telepítés után csak a elforgatás nem és a deepsleep.
Állandó portré módban van a tablet képe...nem fordul el.
Ha play áruházas programmal próbálom tájkép módba erőltetni, akkor tájkép módba kerül, de álló módban. Ilyet még nem tapasztaltam!
Próbálkoztam már külömböző parancsokkal a build prop-ban, az init.sh-ban...stb, de semmi reakció.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg valami ötlet valakinek?

Android 8.1ről beszélünk egyébként...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.