Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34001) lovi27 válasza dethroner (#33998) üzenetére


lovi27
addikt

Már éjszaka van... :DDD

De hiába lehet esetleg szoftveresen megoldani a két hangcsatorna összekeverését a mobilban, ha a jack csatlakozón csak az egyik oldali jelen jön ki a kevert hang. Ahhoz, hogy a sztereó hangszóród mindkét oldalán a mono hang szóljon fizikai átkötés kell. Azaz, a preparált kábel!

(#34002) wmarci


wmarci
senior tag

Sziasztok!

Azt, hogy tudom beállítani egy Xiaomi Redmi 3S-nél, hogyha éppen valakivel beszélek telefonon, de egy 3. személy hív, akkor neki foglalt jelzést mutasson és ne végigcsöngessen 1 percet. Ezt hol lehet beállítani?

Köszönöm

(#34003) cappa72 válasza wmarci (#34002) üzenetére


cappa72
nagyúr

Ez inkább a saját topikjába való kérdés, és nem is androidos, mert ez a hívásvárakoztatással függ össze, ami minden telefonon beállítható.
Esetedben a tácsázó beállításainál a hívásvárakoztatást nézd meg aktív-e. Ha igen, kapcsold ki. De azért mellette nézd meg, hogy a hívásátirányítás milyen állapotban van (be van-e kapcsolva, és ha igen, akkor hova irányít - pl. hangposta, vagy másik telefonszám, stb)

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#34004) wmarci válasza cappa72 (#34003) üzenetére


wmarci
senior tag

koszonom :R

(#34005) Keeperv85 válasza lovi27 (#33986) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Ezt inkább így ne erőltessük... nem túl egészséges a két "melegpontot" összekötni, mivel lesz némi szuperponált jeled, ami úgy vághatja haza mindkét csatornát, ahogy illik... :U

(#34006) tordaitibi válasza Keeperv85 (#34005) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Tényleg nem a szőrszál hasogatása miatt de a példába pont teljesen jó az ötlet,
mivel 1 jel jön és ezt köti a bal-jobb bemenetre, akár 10 végfok 20 bemenetét is párhuzamosíthatja ha akarja.
Mivel 1 jel fog mindegyik bemenetre menni.

Értem mire gondolsz de vonalszinten nyugodtan közösítheted a két csatornát, még fejhallgatókimenet is elviseli, végfok szinten már nem de a többi esetbe simán.
Amennyiben így monósítana bárki hogy a két vonalszintű kimenetet párhuzamosítaná, valóban korrektebb megoldás a két csatornát 2 darab, a ki-bemeneti impedanciaviszonyokhoz illeszkedő ellenállással közösíteni (pl. közepes impedanciás kimenetnél 2x5-10 kiloohm, csöves előerősítőnél 200-300kiloohm, füleskimenetnél 10-20 ohm) de nem kötelező ez sem csak ajánlott.

A bemenetek minden esetbe vagy egyenlő potenciálon vannak, vagy kondenzátoros csatolással kezdődnek, így egy adott készülék 2 bemenete bármikor közösíthető, nem fognak egymásra "pofázni", nem is tehetik lévén nem kimenet, hanem passzív bemenet.

[ Szerkesztve ]

(#34007) Tibitabi válasza Tibitabi (#33999) üzenetére


Tibitabi
tag

Mit szóltok hozzá?
Lehet kezdeni valamit ezzel a folyamatosan újrainduló telefonnal?

(#34008) Keeperv85 válasza tordaitibi (#34006) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Az addig stimmel, amit írsz, csak nem akartam ilyen szinten itt belemenni. Ugyanakkor ha mégis valahogy beindul a másik csatorna... Én nem tenném tűzbe a kezem érte, hogy a kimenetek egymástól bármilyen még érdemleges izolációval el lesznek szeparálva: ha kondenzátoros kicsatolás van, az sem véd túl soká, mert 10-15kHz körül már azok is szépen áteresztik a jeleket....

Ugyanakkor még mindig ott tartunk, hogy a userünknek kéne mindkét jel, mert a balos vagy a jobbos NEM jön ki a kimeneten, mivel odáig jut el. Ezért semmi hardveres megoldással nem tudsz mono jelet kiszedni onnan, csak a sztereó felét. Azt bekötheted további károsító hatás nélkül a mono jackbe... De minek? Nincs meg egyik csatorna a jelben... Ki nem szeded onnan, még sztereó a kimenet...

(#34009) Themes


Themes
aktív tag

Sziasztok. Kellene nekem egy olyan időjárás alkalmazás ami mindig az aktuális tartozkodási helyemen mutatja hogy ott jelenleg hány fok van.

Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //

(#34010) Keeperv85 válasza Themes (#34009) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Szia!

Az összefoglalóban van egy link... a másik, erre való topicba vezet. Kösz!

(#34011) lovi27 válasza Keeperv85 (#34008) üzenetére


lovi27
addikt

Eddig sem erőltettem semmit. Csak ha kérdeztek vagy reagáltak akkor válaszoltam. Szakmailag már megválaszolt a fórumtárs, ami szerinted is "stimmel". Így nem értem akkor mire volt jó ez az egész... :F De mindegy, elengedem a témát.

Az utolsó téves felvetésre a kérdezőtől van válasz: "Csak az zavar, hogy az egyik hangszóró nem működik a jack miatt. Azért is volna mindegy hogy valós mono vagy nem..., mert úgyis csak beszélgetős riportokat hallgatnék rajta."

(#34012) Keeperv85 válasza lovi27 (#34011) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Azt írtam, hogy amit leírt, a helytálló. Az, hogy önmagában ez így van, nem jelenti azt, hogy elégséges feltétele a jelenlegi helyzetnek. >> "Csodaszépen süt kint a nap!" >> "Így van." >> "Nyár van." >> "Hát.. nem!"

"Csak az zavar, hogy az egyik hangszóró nem működik a jack miatt. Azért is volna mindegy hogy valós mono vagy nem..., mert úgyis csak beszélgetős riportokat hallgatnék rajta."

Ez egy téves következtetés, amit te igyekszel megerősíteni, hibásan. A legtöbb média szolgáltató ugyanis minimum sztereósítja a hangot: a legtöbb mai tévé már képes ezt lejátszani, így a felvett műsorok is túlnyomó többségükben így kerülnek fel a Youtubera.

Próbáljuk meg követni, hogy a "megoldásoddal" hová jut a kérdező:

Egyik hangszóró jelenleg az aljzat hibája miatt nem megy, tehát nincs jobb vagy bal csatorna most pillanatnyilag. Nem tudjuk, hogy teljesen le van-e szakadva, feltételezzük csak, hogy többé nem is lesz. Most nincs, tehát van egy fél sztereó jelünk.

Fogunk egy mono dugót, ezt a sztereó felet bevisszük valami módon róla nem egy, hanem két hangszóróba... és akkor koppan az áll: mert nem fog szólni valami. Vagy beszédhang nem lesz egyik vagy mindkét félnél, vagy kimarad a zene stb.

Ugyanakkor ha ez az aljzat csak ritkán is, de érintkezik és mégis kiadja a másik oldal jelét... Akkor meg nem lesz izoláció, direktben megy vissza az egyik csatorna a másikba. Így NEM monosítunk tehát!

Biztonságos megoldás is lehet a tiédből, csak felesleges: sztereó jack-et hagyunk, de a nem működő oldalt a jack után bekötjük a működő oldalba, a jack nem működő fele lóg a levegőben, így a jack-en az életbe többé ki nem jön a nem működő oldal jele és a másik sem jut vissza rá, sehogy... Igen, csakhogy ezzel megint csupán jobb vagy bal oldalad lesz, csak nem egy, hanem két hangszóróra, de nem lesz mono, mert nincs mit keverni, nem adsz neki forrást... :F

Tehát ezt a hibát hardveresen nem tudod lekezelni. Lehetetlen

(#34013) géeles válasza Keeperv85 (#34012) üzenetére


géeles
aktív tag

Nem is értem min vitatkoztok.
Kell egy olyan hang először amiben benne van mindkét csatorna, aztán mindegy, hogy jobbról vagy balról jön ki....
Másképp nem megy.

TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."

(#34014) tordaitibi válasza Keeperv85 (#34012) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Istenke áldjon már meg titeket, nehogy ezen összevesszetek.

7 Android, MIUI 8 alatt a Kisegítő lehetőségekbe van rá mód.

Most találtam, régebbi rendszereimen(4.xx) nem emlékszek hogy lett volna ilyen opció.

(#34015) Fall-N válasza géeles (#34013) üzenetére


Fall-N
veterán

Vagy inkább meg kellene csináltatni hardveresen szervízben és nem szarakodni. Nem hiszem, hogy a világ pénze.

[ Szerkesztve ]

(#34016) xtend


xtend
senior tag

Helló mindenkinek!
Az lenne a problémám, hogy van egy 16gb-os tárhelyű telóm, benne egy 32GB-os SD kártya, a kártyára mentődnek a képek,letöltések a böngészőkből, zenék,videók,skype,messenger letöltések,iGO,stb.. A telón lévő appok összesen cca 4GB, de mégis egyre csökken a teló tárhelye, már csak kb 500MB szabad hely van rajta. Ha fájlkezelővel megnézem a telefon tárhelyét, üresek a Downloads,android,stb mappák. Hogy a kék égbe lehetne a sallangokat eltávolítani a teló tárhelyéről, mert már lassan az appokat sem tudom frissíteni, mert nincs hely. CCleaner sem tett csodát :(

(#34017) vlevi válasza xtend (#34016) üzenetére


vlevi
nagyúr

nem tudom, hogy a cc nézi-e a miniatűrüket.
Nekem a dcim thumbanil könyvtárban volt valami 2 giga méretű file!
Másik, a gyorsítótár törlése.
Harmadik, a nem használt gyári alkalmazások frissítéseinek törlése, és az automatikus frissítésüknek a letiltása (play árhuázban az alkalmazásnál jobb felső sarokban auto.frissítés pipa)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

(#34018) xtend válasza vlevi (#34017) üzenetére


xtend
senior tag

Ok, köszi ránézek ezekre

(#34019) chungee


chungee
addikt

Reggelt!

Samsung j3 gyári op.rendszer, nincs mokkolva. Hogyan tudom egyéni csengőhangot beállítani:F Nem jelenik fel a további lehetőségeknél a memokari :(

(#34020) tordaitibi válasza chungee (#34019) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Playstore, Rings Extended kulso app talan segit.

(#34021) Keeperv85 válasza géeles (#34013) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Csak ne tegyünk úgy, mintha nem én lennék, aki pontosan ugyanezt írtam... :U

(#34022) Keeperv85 válasza chungee (#34019) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Többnyire a gyári lejátszókban megvan a hosszan lenyomott kombinációban a "felhasználás csengőhangként" opció. Csak nem vette ki a Samsung..

(#34023) Frenk


Frenk
aktív tag

Sziasztok!

android 4.4.2

Hogyan tudom "megoldani"
- a telefonra mentett névjegyek áthelyezésre kerüljenek a gmail fiókba, valamint
- a névjegyek/telefonszámok alapértelmezett mentési/tárolási helye a gmail fiókban legyen?

Segítségeteket előre is köszönöm.

(#34024) Shirko válasza Frenk (#34023) üzenetére


Shirko
tag

A kapcsolatok / névjegyek alkalmazás menüjében van exportálás és importálás almenü, ott ki tudod választani mit hová akarsz tenni.

2x Nexus 5 ; Huawei P Smart ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user

(#34025) Armahun válasza Frenk (#34023) üzenetére


Armahun
addikt

Beállítások, fiókok, ott bejenentkezel gmaillal, majd be kell pipálni a névjegyzék szinkronizálást és kész.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34027) Rundll32


Rundll32
tag

Sziasztok, Az lenne a kérdésem, hogy OREO esetében a Facebook és Messenger alkalmazásoknál nem tudok egyedi értesítési hangot beállítani. Régebbi rendszer esetében, ha a Notificitation mappába tettem a "csengő" hangjaim, akkor megjelentek az alkalmazásban. De most semmi. Xiaomi A1 ről van szó (Android One), tehát tök szűz az andro. Hogyan tudnám megoldani ? Segítsetek :U Köszi !

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!

(#34028) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

A másik topikban kicsit félrementem szerintem, nem oda kellett volna.

Ilyen navigációs gomb (ablakváltó gomb helyett menügomb vagy ilyesmi) "remap", funckió csere az csak root-al menne szerintetek átlagban egy Androidos telón?

Illetve az érintőkijelző érzékenységét lehet szoftveresen állítani vagy ez sajnos egy hardveres paraméter? *A széleknél kicsit mintha érzéketlen lenne egy teló.

(#34029) chungee válasza Keeperv85 (#34022) üzenetére


chungee
addikt

Sajna google play van :(

(#34030) 7Sony7


7Sony7
addikt

Üdv Srácok. Kipróbáltam ezt az App invertor 2 nevű progit, viszont lenne néhány kérdésem. (Tudom, hogy nektek ez csak játékszer, de nekem jó.)

-Tudok- e valahol prioritást állítani?

-Tudok-e engedélyeket hozzáadni/elvenni? (Az elvétel érdekelne inkább, mert csináltam egy alap visszaszámlálót, és telepítéskor wifi engedélyt kér. Csak nem tudom, minek?

[ Szerkesztve ]

-

(#34031) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Androidra hogyan lehet beállítani alapértelmezett csengőhangot? :R
Van amelyiknél engedi, van amelyiknél nem :F
Android verzió: 6.0.1 MMB29M

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34032) makoss válasza makoss (#34031) üzenetére


makoss
addikt

...egyedi telefonszámnál lenne érdekes, hogy mielőtt látnám a kijelzőt tudjam ki keres.

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34033) Armahun válasza makoss (#34032) üzenetére


Armahun
addikt

A gyári tárcsázóból megnyitod szerkesztésre az adott névjegyet, és ott tudsz egyedi hangot adni.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34034) makoss válasza Armahun (#34033) üzenetére


makoss
addikt

Nekem ott semmi nincs, hol van ez pontosan? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34035) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Rootolt keszulek system/app alol kimasoltam egy adott applikacio ,app es ,odex fajlokat. Az odexet atneveztem classes.dex-re es belecsomagoltam az apk fajlba. De valamit nem jol csinalok, telepitesnel Hibas alkalmazas hibaval elszall.
Hogyan kellene deodexelni hogy jo is legyen?

(#34036) darvinya válasza tordaitibi (#34035) üzenetére


darvinya
titán

ApkTool-lal, de framework is kell hozzá.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#34037) Armahun válasza makoss (#34034) üzenetére


Armahun
addikt

Telefonkönyv, kiválasztod a névjegyet, szerkesztés és ott valahol, készülékenként válltozó, esetleg egyebek, vagy plusz mezők.

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34038) Viktor0610 válasza Armahun (#34037) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ha esetleg anyudnak ezek után kéretlen hívásai lennének, a 1220-on tudtok kérni díjmentes számcserét... ;]
Erre kitörlöd a képet... :DDD

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#34039) makoss válasza Armahun (#34037) üzenetére


makoss
addikt

Nállam csak hívások és névjegyek van, google nincs :(

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34040) Armahun válasza makoss (#34039) üzenetére


Armahun
addikt

Nyisd meg a névjegyet szerkesztésre!

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34041) Armahun válasza Viktor0610 (#34038) üzenetére


Armahun
addikt

Ezen a samun nem esnek kézre a gombok a képernyőképhez. :DDD

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34042) makoss válasza Armahun (#34040) üzenetére


makoss
addikt

Megnyitottam de nincs ott csak egy rakat név abc sorrendben...

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34043) Armahun válasza makoss (#34042) üzenetére


Armahun
addikt

Na azt hívják névjegyzéknek. ezek közül amihez egyedi csengőhangot szeretnél azt kiválasztok , megnyitod szerkesztésre, és a megfelelő rublikában kiválasztod a neked tetsző hangot.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34044) makoss válasza Armahun (#34043) üzenetére


makoss
addikt

Ott megnyitottam egy számot, a név van felül, alatta egy sorban megosztás, hívásnapló, és kedvenc van, alatta a telószám, alatta a QR kód és ennyi. :F

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34045) darvinya válasza makoss (#34044) üzenetére


darvinya
titán

MIUI rendszeren más.
De jobb felül van 3 pötty- ezen belül Csengőhang

(#34046) makoss

Pontosan melyik Xiaomi telo, MiUI verzió?

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#34046) makoss válasza darvinya (#34045) üzenetére


makoss
addikt

Nincs a 3 pöttyön belül csengőhang:
Parancsikon a kezdőképernyőre,
Névjegy törlése,
Tiltólistához adás

ezek vannak :F

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#34047) géeles válasza makoss (#34046) üzenetére


géeles
aktív tag

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.herman.ringtone

Nekem is app kell hozzá.....

Ezzel menni fog.

TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."

(#34048) Viktor0610 válasza makoss (#34046) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Már egy ideje küzdesz ezzel. :D
Nincs véletlen egy ceruza ikon a névjegynél? ;)
Ez Samsungokon van, de neked nem az van, nem szóltam.

Mondjuk, nem értem, miért nem mész a készüléked topikjába ezzel a kérdéssel? :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#34049) rfamp


rfamp
újonc

Sziasztok!

Help please... Van egy Galaxy Core Duos (GT-I8262) telefonom és az istennek se találok rá olyan ROM ot, ami működik is. Amit találtam egyedül abban meg nincs magyar nyelv csak indiai meg angol. A fellelhető ROM ok 99% a el se indul már a CWM ből sem (installation aborted) Ami felmegy látszólag hibátlanul az meg nem indul el... Reboot után egyből a CWM töltődik vissza magától. Esetleg tudna valaki segiteni hol találok egy bug mentes Magyar nyelvet is tartalmazó ROM ot? Ami érdekes hogy a Stock ROM ok se mennek, csak az az egy amiben nincs magyar. Mondjuk azt meg ODIN alól flash eltem fel nem CWM ből, lehet ez a gond? A CWM hibás? De flashelhető ROM ot meg szinte nem is találok erre a tipusra. Vagy én csinálok valamit rosszul? Nem vagyok túl tapasztalt droidos, pár telefonra raktam már ROM ot, de ez most magas léc valamiért.

Előre is köszi

(#34050) makoss válasza géeles (#34047) üzenetére


makoss
addikt

Köszi majd megnézem valamelyik nap, már nincs időm rá :R

(#34048) Viktor0610: Tényleg igazad van! húúúúú vazze! Miért nem kerestem én rá a "hol találom az alapértelmezett csengőhangot" topikra!!! :W
Fúúú hallod..... :DD

Szerinted honnan jöttem? :R

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.