Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12001) Kékes525 válasza Keeperv85 (#12000) üzenetére


Kékes525
félisten

A Dalvikra is vonatkozik ez? Minden ROM alatt az ICS óta? Mert akkor furcsa, hogy az XDA-án azt írják, hogy meg kell csinálni, ha full wipe nélkül próbálom feltenni az új ROM-t. Habár az új NeatROM-ban benne van, azt tudom. Az törli a cache-t és a Dalvik-ot is telepítésénél.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#12002) ksanc válasza Keeperv85 (#12000) üzenetére


ksanc
őstag

Ha simán kitörlök egy appot és bemásolok egy másikat, ami ugyanazt csinálja, csak pl.
frissebb verzió, akkor is? (Mert nekem voltak ebből gondjaim).
A Dalvik cache van a /data-n belül viszont wipe /data-ról nem volt szó.
Én mindenesetre ilyen manuális csereberénél mindig törlöm mindkét cache-t, mert ahogy írtam, volt már belőle xy alkalmazás leállt jellegű üzenet. És nem azért, mert nem voltak beállítva a jogok.
De majd megnézem, ha legközelebb ilyesmit csinálok, hátha tényleg csak felesleges szokás :)

(#12003) Keeperv85 válasza Kékes525 (#12001) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Csak a megszokás. A Dalvik pláne frissül. Ám hamarosan nem lesz jelentősége, mert a KitKat utáni verzió(k) egyre inkább elhagyják a Dalvik kódutat az ART javára...

(#12004) correctman


correctman
tag

Sziasztok.
Lenne egy kis anomália amit szeretnék megérteni hogy miért van.
Adott 4 db mp4 (hosszabb mixek). Mp3Tag progit használva PC-n szépen töltöttem fel hozzájuk borítót és beállítottam a szám címét és előadót is.
Felraktam telefonra (Sony Z1C 4.4.4) de az albumban csak az egyikhez beállított képet mutatja. Hol rontom el a dolgot? Mp3-nál a front coverhez állítottam be a képeket de próbáltam más mezőt kiválasztani de akkor is csak az egyiket mutatja... :F
A fura az hogy letakarítottam a zenéket, kinulláztam a tag-et mindegyiknél de valahová beette magát a borító képe és folyton azt mutatja bármelyiket is játszom le. Valakinek ötlet?

(#12005) LonGleY válasza correctman (#12004) üzenetére


LonGleY
veterán

A zenelejátszód azt az egyet ismerte fel, nem az mp3-ban lévőt, és szépen bekesselte.

Ötlet? Normális lejátszóprogram használata. Esetleg a cache és thumbnail-ek törlése SD Maid-del.

[ Szerkesztve ]

(#12006) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Mennyivel lenne több hely a telefonomon, ha a jelenleg futó 2.3.4-es androidot lecserélném az utolsó elérhető romra (4.0.4). Mert az hogy újabb nem érdekel, bár nem is tudom igazán miben jobb!?

Folyamatosan hely szűkében szenvedek annak ellenére, hogy használom a Link2SD progit.

A telefonom egy Xperia mini pro sk17i

THX

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#12007) #79335424 válasza Predator2 (#12006) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ebből a szempontból nincs jelentősége. Azon a telón oprendszertől függetlenül kompromisszumokat kell kötni az alkalmazások telepítésénél. Nem csak a tárhely szűkös, de ram -ban sem erős, ráadásul a gyári rendszerben is van néhány extra, amik erőforrást igényelnek.

(#12008) Predator2 válasza #79335424 (#12007) üzenetére


Predator2
addikt

Ha a szavaidból jól veszem ki akkor marad az új telefon vásárlás :(

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#12009) #79335424 válasza Predator2 (#12008) üzenetére


#79335424
törölt tag

Igen. Nekem egy bill. nélküli van (ST15i). CM -et raktam rá. Gyakorlatilag célhardverként funkcionál, nem telóként. Talán 10db alkalmazás van rá telepítve és tökéletesen ellátja a feladatait, hozzányúlás nélkül. Ezen felbuzdulva vettem a szöszimnek egy olyat, mint a Tied. Azt tudtam, hogy Facebookozik a drága, de azt nem, hogy ez mit jelent Androidon, mivel én gyűlölöm a FB -ot, nem volt vele tapasztalatom. Hát mit mondjak. Állandó küzdelem volt a tárhelyért és memóriáért. Szerencsére már lecserélte. Akkor most írjam, hogy szar a vas, mikor nálam tökéletesen működik? Nem szar, csak nem arra való, amire Neki kellett.

[ Szerkesztve ]

(#12010) Predator2 válasza #79335424 (#12009) üzenetére


Predator2
addikt

Értem és köszönöm a válaszod. Én is szoktam rajta Fb-ozni, de túlzásba nem viszem.
A hely kérdése örök probléma nálam sajnos.

Miben jobb/rosszabb a 2.3.4. mint a 4.0.4 egy átlag felhasználónak?
Megérné váltani?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#12011) #79335424 válasza Predator2 (#12010) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem tudom, hogy gyári rendszeren milyen. Az enyém 2.3.4 volt, de kiderült, hogy egy Sony kontárkodás miatt nem tudom arra használni, amire vettem. A GPS bekapcsolásakor dob egy figyelmeztető ablakot, amit le kell OK -zni. Így viszont nem működik a GPS távoli, vagy automatizált bekapcsolása. A kedvesemé is 2.3.4 volt, amit szerencsémre egy típusismerőtől vettem. Így én már rootolva vettem át, plusz az enyémre felvarázsolta a CM -et. Úgyhogy én sosem használtam gyári ICS -sel.

(#12012) 7Sony7 válasza Predator2 (#12010) üzenetére


7Sony7
addikt

Bocs, hogy beleszólok, talán lényes lehet, hogy néhány app nem elérhető a régebbi rendszerekre. Én legalábbis ezt vettem észre lényegi különbségnek.

-

(#12013) CrAck69


CrAck69
senior tag

Hali srácok.
Az egyik ismerősöm formázta a telefonját és eltűnt a magyar nyelv.
De ha felteszem a more locate 2-t akkor az app meg vami superuser meg PM commandot ír
tehát nem sikerült az appal sem kiválasztani a magyart.
Pls help, hogy tudok neki magyar nyelvet varázsolni?
Egyénként HTC One X 4.2.2 droid és sense 5.0
Fontos lenne még a mai nap megoldani mert holnapra elutazik :/
Köszi szépen :R

[ Szerkesztve ]

Egyszer fenn....

(#12014) Keeperv85 válasza CrAck69 (#12013) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Szia!

Hát azt nem fogod, mert nyilván ügyesen feltett rá egy olyan romot, amiben nincs magyar nyelv és semmi esetre sem 5 perc visszaállítani a gyárit...

(#12015) Samus


Samus
addikt

Vannak az androidos TV stickek, amikhez rengeteg távirányító kapható, van, amelyik billentyűzet ls air mouse is egyben. A kérdésem, hogy ezek működnének bármelyik androidos telefonnal is, vagy más, esetleg kernel szintű támogatás kellene hozzá?

XBMC média centert akarok csinálni a telefonomból, de jó lenne, ha a Yatse mellett az egész telefont kezelni tudnám, kényelmesebben, mint Droidmote-al (amihez speciel még egy telefon kellene állandóan).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#12016) nyuszi123456


nyuszi123456
aktív tag

Eljött az idő, hogy programozzam az Androidomat.

Programozok, de csak specifikus programnyelven, -környezetben, pc-n.

A kérdésem az lenne, milyen programnyelvet sajátítsak el (és milyen programkörnyezetben érdemes - ez lehet akár pc-n is).

1. A rendszerbe nem kell nyúlnia, de a programokat minimum userként kell, hogy irányítsa: időzítés, inputokat adni, outputokat felhasználni

2. Önálló appot tudjon írni, amit eladhatok.
Bevált titkosítással.

3. A kezdőképernyőt és állapotsort át kell, hogy vegye.

- lehetőleg ingyenes környezettel, egyszerűen elsajátítható, átfogó lehetőségeket nyújtó nyelv, amely az elkövetkező tíz évben boldoggá tesz

[ Szerkesztve ]

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#12018) Keeperv85 válasza nyuszi123456 (#12016) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

El kell hogy keserítselek... nem ez lesz a biztosbevételi forrásod. Hogy miért? A klasszikus értelemben vett alkalmazásfejlesztés JAVA nyelvben történik az Android rendszerre. Ezzel ki is merítettem szerintem azt, amit a biztonsági kitételbe írtál. Tehát a bevált titkosítás itt csak egy vágy. Egy középhaladó crackernek is 30 perc feltörni a jelentős mértékben visszafejthető JAVA kódsort..

Egyébként tudsz még natív kódban C-t vagy C++ is használni, ha ARM-re fordítod a toolchain-el, de ezek a részek nem futnak önállóan a JAVA nélkül. Legalábbis én még olyan Androidos app.-ot nem láttam ami tisztán natív kódúton ment volna...

"- lehetőleg ingyenes környezettel, egyszerűen elsajátítható, átfogó lehetőségeket nyújtó nyelv, amely az elkövetkező tíz évben boldoggá tesz"

Olyan nem létezik. 10 éven belül maga a platform sem biztos, hogy meglesz még. Egyébként: NetBeans és Eclipse a bevált fejlesztő környezetek, az Android SDK-t támogatja mindkettő 100%-ig. Ezekhez ha beállítasz egy natív kódokat (ANDK: Android Native Development Kit) is fordító részt, akkor elég komoly dolgokra képesek.

Ja és kezdésnek egy jó tanács: Linux (Unix) alapú rendszer az Android, így oda tartozik. Gyorsan verd ki a fejedből, hogy úgy kell kezelni az API-t, mintha Windows lenne. Sőt... magát a Windowst is gyorsan verd ki a fejedből, mert alkalmazás fejlesztésre fel van készítve ugyan, de az Android lényegi részei, mint pl. a kernel a Linuxhoz tartoznak. Már eleve a verziókövető rendszerek, mint pl. a klasszikus git repo.-k is főként Linux alatt tanulhatóak.

@Zsolt_72: Kilép az adbd, ha nincs USB kapcsolat, többek között ennek köszönhető, hogy a virtuális szervert néha újra kell indítani a PC-s oldalon is. (adb kill-server...) Elméletileg nem okozhat ilyen merülést. Gyakorlatilag persze egy rosszul megírt kódsor akármit okozhat. Én inkább azt nézetném meg a sráccal mit csinált azzal az ADB-vel...

(#12020) #79335424 válasza Samus (#12015) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ha a teló támogatja a Bluetooth HID profilt, akkor a kékfogas távok működni fognak. Pár hsz. -szel visszább van linkelve egy ilyen Rii. Én próbáltam egy 2,4Ghz -es, adapteres légegeret is SGS2 -n. Működött vele, de ha lefoglalom az OTG -t az adapterrel, akkor nem tudom kiadni a képet MHL -lel.

(#12021) bigrock


bigrock
addikt

Üdv!
HTC One S telefonom minden előjel nélkül elfelejtette az APN beállításokat. Legalább is ha bekapcsolom a mobilnetet kiírja, hogy "connection failed, due to invalid APN settings"
Próbáltam beállítani, de nem működik.
Telekom-os vagyok. Tud valaki segíteni a helyes beállításokban?
Köszi!

(#12022) kovisoft válasza bigrock (#12021) üzenetére


kovisoft
őstag

Nálam ez van:
Name: Telekom HU NET
APN: internet.telekom
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
Multimedia message proxy: 212.051.126.010
Multimedia message port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Authentication type: PAP
APN type: default,mms,supl
APN protocol: IPv4
APN roaming protocol: IPv4
a többi: Not set

(#12023) tomy86 válasza bigrock (#12021) üzenetére


tomy86
addikt

Nálam ezeket a beállításokat töltötte le romcsere után.. Ha felmész wifire, akkor automatikusan leszedi a beállításokat.
Név: T-mobile NET GPRS
APN: internet
MCC: 216
MNC: 30
APN típusa: default,supl
APN protokollja: IPv4
APN barangolási protokollja: IPv4
Ha valamiért nálad mégsem jó, akkor a Telekom topikban biztos segítenek.

csak nem kellett volna hsz írás közben telefonálni, így beelőztek :)

[ Szerkesztve ]

(#12024) zsolt734


zsolt734
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tárcsázó program ügyben. Sokáig használtam a gyárit (Sony Sola ICS), de azt lecseréltem a lassúsága miatt az exDialer-re. Ezzel elégedett is lennék, ha valahogy be lehetne állítani, hogy a név mögé a kapcsolatokban, illetve bejövő híváskor is, kiírja a cégnevet. Tehát a kérdéseim:
- be lehet-e állítani úgy az exDialer-t hogy kiírja a név után a cégnevet is (kapcsolatoknál és bejövő hívásnál)?
- milyen másik tárcsázó alkalmazásra lenne érdemes lecserélni az exDialer-t, ami tudja ezt a funkciót és van olyan gyors, mint az exDialer?

Előre is köszönöm segítségeteket!

Üdv.:
Zsolt

[ Szerkesztve ]

(#12025) Keeperv85 válasza tomy86 (#12023) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nem frissül wifi-n át az APN lista... :N Fixen benn van minden romban előre, azt igyekszik felhasználni.

(#12026) Lomha 8V


Lomha 8V
addikt

Sziasztok!

Külföldön (Horvátország) dolgozom, de nem lakok ott, hanem mindennap átjárok. Észrevettem, hogy mikor kint vagyok és megy a WIFI, akkor nincs roaming a GSM hálózaton, szóval nem lehet hívást indítani vagy fogadni. Mikor kikapcsolom a WIFI-t, akkor rögtön megjön a roaming, megjelenik az "R" betű és minden oké a GSM hívásokkal. Na de nekem együtt kéne ez a kettő. Ez valami beállítási anomália? Vagy a telefon hibája? A készülék egy OnePlus One, a szakmai topikban sajnos nem tudtak segíteni. Köszönöm, előre is.

(#12027) nyuszi123456 válasza Keeperv85 (#12018) üzenetére


nyuszi123456
aktív tag

Köszi szépen az iránymutatást.

Először magamnsk szeretnék egy menedzsment szoftvert írni, amit pc-n használtam megelégedéssel. Sok picit elsőre emiatt Javat tanulni.

A titkosítás valóban fontos lett volna, enélkül nyelvtanuló szoftverekről marad le a világ. (pedig rátok férne :)

A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)

(#12028) tomy86 válasza Keeperv85 (#12025) üzenetére


tomy86
addikt

Az lehet, hogy a wifi kapcsán tévedek, de használtam olyan gyári Sony romot (ha jól emlékszem valamelyik észak-európai régiós ICS-t), amiben nem voltak használható apn beállítások és kézzel kellett minden telepítés után beállítani. Akkoriban épp nem volt wifim és mindig megjelent az értesítési sávban egy sárga háromszög mellett egy felirat, hogy a "hálózati beállítások letöltése sikertelen", vagy valami hasonló. Ezután manuálisan kellett beállítani.
Közben eszembe jutott, hogy lehet hogy ez egy Xperia specialitás volt, mert mintha az Xperia menüpontban lett volna olyasmi opció, hogy internetbeállítások letöltése.

[ Szerkesztve ]

(#12029) tomy86 válasza Keeperv85 (#12025) üzenetére


tomy86
addikt

Megnéztem több 2011-es Xperia topikját és jól emlékeztem, hogy volt egy olyan lehetőség, hogy "Beállítások/ Sony Ericsson/ Internetbeállítások" illetve később "Beállítások/ Xperia/ Internetbeállítások", amire kattintva letöltötte a beállításokat, ha wifin volt a telefon, de azt nem tudtam, hogy ez Sony-Ericsson extra volt. :B

[ Szerkesztve ]

(#12030) zsof Nokia


zsof Nokia
aktív tag

Sziasztok

Melyik most a legújabb Android?

A lényeg lényegében lényegtelen

(#12032) tolvaj! válasza zsof Nokia (#12030) üzenetére


tolvaj!
őstag

Illetve fejlesztői változatban az "L" nevű droid ami csak nexus készülékeken él jelenleg.

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#12033) trd3000gt


trd3000gt
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap sikeresen vásároltam egy HTC One M8-at.
Nagy a gondom vele.

Kikellene cserélni a Rom-ot benne mert nem müködik minden funkcioja.(mike1986 valami ilyesmi rom van rajta)
pl.a GPS, és a Google szinkronizácio,semmit nem tudok rátenni.:(

Privátban kérnék olyan forumtárs jelentkezését aki megtudná ezt nekem oldani.Persze nem ingyen kérem:)

:R

(#12035) trd3000gt válasza #40993792 (#12034) üzenetére


trd3000gt
csendes tag

Köszönöm!!

:R

(#12036) CrAck69 válasza Keeperv85 (#12014) üzenetére


CrAck69
senior tag

De sikerült... :) Ezzel a módszerrel. [link]
Amúgy a teló független GSM boltos 1éves garis.
A tulaj nem ért hozzá, minden gyári volt rajta. Csak nem EU-s régiós asszem
De a lényeg h sikerült.

Egyszer fenn....

(#12037) olivera88 válasza mttssz (#11997) üzenetére


olivera88
veterán

Felraktam a Supersu-t. Fel is települt sikeresen. Azt mondtad le tudja törölni a másik Su appot. De nem törölte. Most két Superuser app van a telón. Nem fognak összeakadni :F A másikkal mit kezdjek?

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#12038) szori


szori
tag

Üdv!

Az alábbi problémára szeretnék segítséget kérni.

Van egy Samsung Galaxy Mini 2-m, amire kapom a céges e-maileket, viszont nem tudom, hogyan tudom beállítani az új (Kitkat-es) telefonomra. Van-e rá mód, hogy az e-mail beállításokat átimportáljam? (A mezei andoidos e-mail appot használom)

A Titanium backupra gondoltam, de egyrészt nem biztos, hogy megoldja a problémát, másrészt ahhoz rootlolni kell, azt ha nem muszáj, nem csinálnám. (exchange szerverről van szól, ha van jelentőssége)

Köszi előre is a segítséget

(#12039) air válasza szori (#12038) üzenetére


air
nagyúr

Legalább két triviális megoldás van, amihez biztosan nem kell root.
1. Megkérdezed a rendszergazdát, hogy mik az Exchange szerver paraméterei.
2. Még az elsőnél is egyszerűbb, ha bemész a Beállítások menübe, és a fiókok résznél megnézed az Exchange vagy Vállalati fiók adatait.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#12040) szori válasza air (#12039) üzenetére


szori
tag

Termeszetesen ezekkel probalkoztam elso korben. Sajnos egyik sem megy

(#12041) air válasza szori (#12040) üzenetére


air
nagyúr

Miért?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#12042) szori válasza air (#12041) üzenetére


szori
tag

Egyreszt mas a felulet, nem tudom hova mit kell irni, masreszt a regi telefonon nem enged a beallitasok 2. oldalara lepni.
Szoval alternativ megoldasok erdekelnenek, ha lehet root nelkul de ha csak az segit az sem baj.

Nincs egy adatfajl amit at tudnek masolni pl?

[ Szerkesztve ]

(#12043) air válasza szori (#12042) üzenetére


air
nagyúr

Ez erősen juzer error. Ha a legegyszerűbb megoldás nem megy, akkor miért akarsz gányolni?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#12044) szori válasza air (#12043) üzenetére


szori
tag

Másnak sem megy, én sem vagyok analfabéta ezen a téren, de koszonom a segitseget.

(#12045) olivera88 válasza olivera88 (#12037) üzenetére


olivera88
veterán

Kikapcsoltam a régebbi Superusert, a Kingusert. Eltávolítani nem lehet persze, csak olyan van benne hogy Remove root permission, ha ezt megpróbálom akkor lehet törlődik app, de akkor a Supersuval marad a root jog? Vagy akkor az is eltűnik?

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#12046) Keeperv85 válasza olivera88 (#12045) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Eltűnik. El lehet távolítani a régebbi Superusereket,de nem minden kliensben. A SuperSU-ban tuti van ilyen lehetőség...

(#12047) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Üdv!Hozzáértőktől hogy az ActivityManager.isLowRamDevice() api az csak api level 19-től működik,vagy a korábbi api level szintektől is működik?

(#12048) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Üdv!Hozzáértőktől kérdezem hogy az ActivityManager.isLowRamDevice() api az csak api level 19-től működik,vagy a korábbi api level szintektől is működik?

bocs a dupláért!

[ Szerkesztve ]

(#12049) olivera88 válasza Keeperv85 (#12046) üzenetére


olivera88
veterán

Értem. Köszi. Akkor marad a lefagyasztás. Igen van olyan a SuperSu ban h eltávolítsa magát. A másik Superuser app még a root joogot se tudta átvenni a Kingusertól, akkor ha ez átvette akkor mért veszne el a root joog ha törlöm a régi Superusert?

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#12050) olivera88


olivera88
veterán

Van valakinek ötlete miért lett használhatatlan a Micro SD kártya és a belső memoria :F A belsőre re nem hajlandó a kamera képeket menteni, mert betelt a memória szerinte, pedig van majd 900 mb szabad hely. A micro SD vel meg az a helyzet h TB nem hajlandó biztonsági mentést csinálni mert azt írja nem áll rendelkezésre elegendő tárhely, pedig 10 gb szabad hely van.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.