Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40001) crok válasza zeon.hu (#40000) üzenetére


crok
Topikgazda

Szerintem az ido.
Az almanach jonak tunik mert sok muhold jele es jol latszik.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40002) zeon.hu válasza crok (#40001) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

:R

#?*@&!

(#40003) Atish19 válasza Atish19 (#39998) üzenetére


Atish19
őstag

Közben megtaláltam a módját, hogy felvegyem a kapcsolatot Google-al. A megoldáshoz természetesen szükség van némi tőkére. Elő kell fizetni google one szolgáltatásra és már lehet is beszélgetni a support-al. Mint kiderült a probléma a gyártónál keresendő. Tudtak a problémáról. Már felvették velük a kapcsolatot és várják a megoldást addig pedig szíves türelmemet kérték. Gondoltam megosztom hátha másnak is hasznos lesz az információ.

(#40004) dodopek


dodopek
addikt

Sziasztok,
Nem tudom mennyire ide illő kérdés, ezért inkább offba teszem. A Samsung j6 telóm kb egy hete frissült 10es androidra. Azóta csak a baj vele. Az addig remekül működő értesítések hol jönnek, hol nem, a Wifi kezelése botrányos, és egyébként is egy rakat...
A kérdésem az lenne, hogy be lehet e állítani a rendszert úgy, hogy ne érdekelje az energia hatékonyság, és bármi amire a mérnökök hivatkoznak, hanem folyamatosan szinkronizáljon. Egyszerűen elegem van abból, hogy egy E-mailt, Vibert, bármi azonnali dolgot nem jelez, ha alszik a telefon, vagy nem lépek be az adott appba/fiókba...
Előre is köszönöm!
Dodo

(#40005) Prien válasza dodopek (#40004) üzenetére


Prien
addikt

Egy resetet megérne egy ilyen főverzió váltás, de legalább egy cache törlés recoveryből megvolt?

A kevés is több a semminél.

(#40006) dodopek válasza Prien (#40005) üzenetére


dodopek
addikt

Én is azzal kezdtem, miután láttam, hogy mekkora rakat s..... Teljes gyári visszaállítás rendszer alól. Az egyetlen ami nem lett törölve, az az SD kártya.

(#40007) naja


naja
aktív tag

Sziasztok,
lehet én is hasonlóval küzdök, mint az előző kolléga. Úgy döntöttem, hogy a szörnyen lassú Galaxy S7e-met legyalulnám. Cache wipe már megvolt, szóval ha jól sejtem a Factory reset lesz a megoldás. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy milyen taposó aknára futhatok, mire készüljek?
-A fotók lementve, más doksi nem nagyon érdekel. Ha jól gondolom az appok visszatelepítődnek a profil újbóli beállításával, ugye?
-Viszont néhány app beállítás megmaradhatna (NAS backup beállítások, játék szintek stb), az az érzésem ezek nem mentődnek el a Google felhőbe. Jól sejtem?
Úgy nézem ebben a Helium backup fog segíteni.
-Mivel Samsungról van szó, van ez a Knox dolog (vagymi már nem emlékszem), nem tudom, hogyan van beállítva. Ez lockolhatja a telót format után? Ezt hogyan ellenőrizhetem még előtte? Anno új korában nyomkodtam, de nem emlékszem hol hagytam rá a dolgot.
-Mi más szívásra számíthatok?

[ Szerkesztve ]

(#40008) Mcrazy válasza naja (#40007) üzenetére


Mcrazy
őstag

Készíts mentést a belső tárhelyről, ha vannak rajta értékes adatok (képek, dokumentumok, stb)! Nem árt, ha tudod, hogy milyen fiókkal vagy bejentkezve és annak a jelszavát. Valamint a Feljlesztői beállítások-> OEM feloldás legyen aktív (bekapcsolva), nehogy FRP lock-ba kerüljön a telefon. Más szívásra nem nagyon kell számítani.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#40009) naja válasza Mcrazy (#40008) üzenetére


naja
aktív tag

Köszi szépen a gyors választ! Tehát csak a Google fiókom és a jelszava fog kelleni? Az még menni fog :)
Az OEM-feloldást bekapcsoltam, jelezte is, hogy ez kiüti a Knoxot. PIN kódra is emlékszem :)

Még két dolog jutott eszembe:

- Az SD-kártyáról nem állít vissza automatikusan mentést/beállítást a rendszer, amikor érzékeli, hogy korábban már voltak odamentve app-ok? Tehát a biztonság kedvéért ne formázzam-e le az SD-kártyát is, hogy minél inkább szűz legyen a rendszer? Csak egy-két app-beállítást szeretnék visszaállítani, a többi inkább legyen teljesen default.

- FONTOS: most jut eszembe van Authenticator app-om is. Ennek a beállításai menthetők? Vagy mindent ki kell venni a mostaniból és újra regisztrálni FactoryReset után? Ezzel nem szeretném megszívatni magam. Nem lenne vicces ha az új rendszer kéri a másodlagos kódot, közben az app ami tudná a kódot adni meg már törölve van...

(#40010) greenface


greenface
aktív tag

sziasztok, van egy Nokia 6.1 teló vmi, de vmi kínai verzió, Android 7.1.1 van rajta, és nem is enged frissítést. Lehet vhogyan ezt orvosolni? Pld. EU/Global/mittudomén ROM-ot tenni rá, stb. Köszi.

''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"

(#40011) 0ttó


0ttó
tag

Üdv mindenkinek,
Android 9-nél vagy esetleg 10-nél van-e lehetőség az automatikus fényerő szabályozásnál egy alsó határt beállítani?

Árnyékosabb vagy kicsit sötétebb helyen annyira el tud sötétedni, hogy alig látom elolvasni a szöveget is.
Az automatikusság viszont nagyon jó, kikapcsolni nem akarom.

(#40012) crok válasza 0ttó (#40011) üzenetére


crok
Topikgazda

Úgy rémlik, hogy (a több esetben) ha az autobrightness be van kapcsolva akkor a csúszka a minimum-ot állítja be, nem? Vagy legalábbis be tudod állítani hogy mi legyen aktuálisan az automata helyett az értéke és ézt tanulja meg az adaptív fényerő..

A tanult értékeket le lehet "resetelni" (ha olyan Android főverziód van, ezt ugye nem tudjuk) és akkor az adaptáció újraindul - de szerintem az egész automatikus meg tanulós dolog humbug.. mindenesetre a tanulás abból áll, hogy mikor nem tetszik amire beállt akkor a csúszkát húzod ide-oda és "megtanulja" a szokásaid hogy milyen viszonyok mellett az automatikusan meghatározott értékeket te mire változtattas és onnantól az lesz a referencia amit te "megtanítottál" vele és telefonja válogatja mit használ a fényerő meghatározásához, van amit borzasztóan merít (és van, ami pl. nem külön szenzort hanem a kamerát használja.. ami szerintem több, mint aggályos).

Amúgy root nélkül szerintem sehogy se fogod beállítani - hacsak nem támogatja maga a ROM amit használsz (amit nem tudunk hogy mi) - mert a framework-res-ben van a minimum érték definiálva (referenciának: itt van az AOSP Android 10 mostani legfrissebb forrásában az az ide vonatkozó változó(k)nak a helye).

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40013) Somatom válasza crok (#40012) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem ki lehet trükközni (hacsak a gyártó, vagy a Google nem tiltotta le ezt a funkciót). Anno néztem, automatizáló le tudja kérni a szenzor értékeit és a fényerőt is tudja állítgatni. Innentől adott a lehetőség, hogy szenzorértékekhez fényerőértékeket társítsunk. Talán még célalkalmazás is lehet erre. A minimál érték definícióját nem kéne átírni, hiszen magasabbat szeretne annál. De, ha alacsonyabbat szeretne, akkor sem kéne hozzányúlni, csak automatizáltan filtert húzni rá.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40014) crok válasza Somatom (#40013) üzenetére


crok
Topikgazda

Jaja, a végére ugyanezt csinálja a csuda adaptív dolog is csak kell egy-két hét meg pár csomó hajkitépés mire "beáll" rendesen. Fényerő automatizáláshoz nem fog kelleni root?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40015) Somatom válasza crok (#40014) üzenetére


Somatom
veterán

Hetes droid környékén próbáltam, akkor még nem kellett.
Pár hete csináltam olyat nyolcason, hogy a Tasker minden reggel hétkor felhúzza maxra a fényerőt (a minimál és maximál korlátot nyilván nem lehet így átlépni). Ahhoz sem kellett root.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40016) 0ttó válasza crok (#40012) üzenetére


0ttó
tag

A telefonom Sony Xperia 1, az OS pedig Android 9 Build 55.0.A.10.26
Azért írtam a 10 Androidot is, mert lehet majd frissítem rá a telefont.

A fényerő csúszkáját normál fénynél feljebb húztam, majd lekapcsoltam a világítást a szobában, de úgy is alább ment a fényerő.
Majd sötétben vittem magasabbra a csúszkát, majd lámpa fel, lámpa le, de ugyanúgy elsötétül.

Az már előny, hogy hagyja állítani manuálisan is a csuszkát, amikor automatikusra van állítva.
Majd birizgálom, meglátjuk mit fog megtanulni.

(#40017) 0ttó


0ttó
tag

(#40012) crok, (#40013) Somatom

Köszönöm a segítséget.
Annyira mélyen nem akarok belenyúlni, nem is értek olyan mértékben hozzá.
Gondoltam, hátha van valahol elrejtve egy beállítás erre.

(#40018) crok válasza 0ttó (#40016) üzenetére


crok
Topikgazda

"A fényerő csúszkáját normál fénynél feljebb húztam, majd lekapcsoltam a világítást a szobában, de úgy is alább ment a fényerő."
"Majd sötétben vittem magasabbra a csúszkát, majd lámpa fel, lámpa le, de ugyanúgy elsötétül."

Igen, mert automatikus - úgy automatikus hogy ezt a mérnökök kitalálták hogy hogy legyen automatizált neked pedig ez az algoritmus nem tetszik. Ezért kell állítgatni, egy-két hétig, és akkor megtanulja a szokásaid-igényeid az adott szintekhez (a forrásban ott van hány szint van, ehhez tanulja hozzá a csúszkaállításokat). Úgy van megírva hogy minél többet állítgatod annál több adatpontja lesz amiből statisztikát csinál így minél többször állítod neked pont megfelelőre annál pontosabban idomul hozzá a szokásaidhoz.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40019) sysrq


sysrq
őstag

help, melyik a factory reset? [kép]

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#40020) Diokhan válasza sysrq (#40019) üzenetére


Diokhan
addikt

Milyen készülék ez? Kínaiul nem nagyon tudok... Japán még Csak csak...
De valószínű valami kínai oppo vagy hasonló. Nos tudni kellene, hogy milyen recovery van rajta és annak látni kellene egy angolra fordított változatát.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#40021) crok válasza sysrq (#40019) üzenetére


crok
Topikgazda

A képet betettem Yandex OCR-be és ezt dobja a kínai->angol fordításra:
Factory mode << gyanítom akkor helyben vagy
Automatic testing
Home page
Except e MMC
Version information
Volume
Restart your phone
Shut it down.

Ha a fotót egy telefonnal csináltad, azon a telefonon ha felteszed a Google Translate-et akkor az is megmondja pikk-pakk (:

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40022) sysrq válasza crok (#40021) üzenetére


sysrq
őstag

köszi, tehát ahol most áll az a reset?inditsam?

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#40023) crok válasza sysrq (#40022) üzenetére


crok
Topikgazda

A legfelső a reset.. hogy most hol állsz, fogalmam nincs.
A képeden mintha az első (legfelső) lenne kijelölve, a fordító arra azt írja hogy Factory mode úgyhogy gyanítom.. a többivel meg kárt tenni nem tudsz.. nagyobbat, mint egy factory reset semmiképp..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40024) Bozek válasza 0ttó (#40011) üzenetére


Bozek
nagyúr

A Lux nevű program tudja, amit szeretnél, Xperia 5-ön használom, nem kell hozzá root.

(#40025) Crinos


Crinos
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a legutolsó Android 8 frissítésről, hol tudnék tételesen valami listát szerezni??
Volt két érdekes rendszerüzenetem a frissítés után, és azoknak szeretnék utána járni.

Köszi!! :R :R

Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304

(#40026) crok válasza Crinos (#40025) üzenetére


crok
Topikgazda

..milyen lista? Mirol szolo lista? Milyen telefon? Mi volt az uzenet?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40027) Crinos válasza crok (#40026) üzenetére


Crinos
tag

Egy CAT S41es telefon. Android 8, kernel 4.4.83+. Alapsáv MOLY.LR11.W1630.MD.MP.V96.3.P8.
A két üzit nem tudtam végigolvasni, de az egyik az valami DMR másolásvédelemmel kapcsolatos volt. Ez egyből jött fel, a rendszerfrissítési reboot után.
A másik, az pedig a frissítés utáni első hanghívásnál, még a kicsengési sípolásoknál jött fel, és valami, digitális hangminta rögzítésével kapcsolatos.
Mint írtam, egyiket se tudtam végig olvasni, mert bár, ok/nok/akármi funkciós gomb nem jött fel az üzikkel, azzal a lendülettel, hogy hozzáértem a kijelzőhöz, eltűntek.

Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304

(#40028) crok válasza Crinos (#40027) üzenetére


crok
Topikgazda

Aha, neked a changelog kéne.. A frissítések menüben általában megtalálható az aktuális verzió changelog-ja. A készülék FAQ-jában ennyi olvasható:
How do I know there is a device update available, how do I check I have the latest SW?
NOTE: When a new Firmware/Software is available, notifications are sent out to all CAT S41 devices.
On the home screen an Icon will show in the notification panel. When the icon appears you can drag down the notification panel and select.
To manually update:
1. Go to settings menu
2. Scroll to the bottom of this screen, and select “About phone”
3. Select the “System updates” option
4. Select the “Yes” option
5. The device will check the battery charge level and may ask you to further charge
Update as of February 2019: The Cat S41 launched on Android Nougat, and has updated to Android Oreo.

Az itt említett menübe szokás tenni egy changelog menüpontot is (általában ennek a menünek a menüjébe, ahol a frissítések keresésének gyakoriságát is be lehet állítani).

A DMR pedig DRM lesz, jogvédett tartalmakat kezelő rendszer. A másik pedig ha hanghívás közben felvételről szólt akkor, gondolom a GDPR miatti hangfelvétel letiltás lehetett, mivel Oreo gondolom most szólt róla, hogy innentől csak a te hangod lesz felvéve a hívás közben, a másik fél nem. De majd a changelog hátha megmondja.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40029) Crinos válasza crok (#40028) üzenetére


Crinos
tag

Igen, DRM-et akartam írni, csak úgy néz ki még korán volt :D

Change log egyébként nincs ennél a verziónál.....

Köszönöm szépen a választ!!!!

Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304

(#40030) ZeRTaX


ZeRTaX
csendes tag

Nem tudom mennyire írom jó helyre, de mivel a telefonom topikja elég kihalt, szerettem volna máshol is feltenni a kérdést.
Valaki tapasztalt olyan hibát, hogy híváskor kvázi lezár a kijelző (teljesen fekete lesz) és nem is lehet feléleszteni, csak a hívás után? Egyébként minden rendben van vele, videóhívás is működik. Gyári visszaállítás sem segített :F Xiaomi MI A3-ról van szó.

(#40031) Diokhan válasza ZeRTaX (#40030) üzenetére


Diokhan
addikt

Töröld le a közelség érzékelőt (proximity sensor), vagy ha takarja fólia, akkor vágd ki azt a részt, ahol a közelség érzékelő van. Valami takarja vagy valami kosz lehet rajta és hivaskor azt hiszi a telefon, hogy a fülednél van.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#40032) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Mi lehet az oka, hogy wifiről (itthoni) mobilnetre váltva néha nincs net. Reboot után jó.
Ha nem megyek wifire akár napokig, akkor nincs ilyen gond.
(Wifit csak itthon használok)

#?*@&!

(#40033) crok válasza zeon.hu (#40032) üzenetére


crok
Topikgazda

Gyanitom lassan vagy egyaltalan nem triggerelodik az atadas. Fejlesztoi menuben engedd a mobilnet folyamatos bekapcsoltsagat, amig van wifi ugyis arra vonatkozik csak iptables rule meg default gateway - viszont az atadashoz mar nem kell az interface-t engedelyezni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40034) zeon.hu válasza crok (#40033) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Be volt kapcsolva eddig is.

#?*@&!

(#40035) Somatom


Somatom
veterán

Vennék egy 4TB -os vinyót (3,5"). Később a NAS -ba fog kerülni, de addig külső házban használnám. Ehhez a mérethez már nem jó az MBR, GPT kell. Le tudja ezt kezelni az Android OTG -n?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40036) crok válasza Somatom (#40035) üzenetére


crok
Topikgazda

Stock ROM-al tuti nem, szerintem custom-al se.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40037) Somatom válasza crok (#40036) üzenetére


Somatom
veterán

Szomorrú. Azé egy 4TB -os HDD manapság egyáltalán nem számít soknak. Jól le van maradva az Android.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40038) crok válasza zeon.hu (#40034) üzenetére


crok
Topikgazda

Hmm.. akkor dobj logcat-et, megnezem.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40039) crok válasza Somatom (#40037) üzenetére


crok
Topikgazda

Android =\= PC

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40040) Somatom válasza crok (#40039) üzenetére


Somatom
veterán

Milyen PC? Még 2,5" -os, USB 3 -as külső tárat is lehet kapni 4TB -osban (pl.). Azt miért lenne ördögtől való cselekedet egy telóhoz csatlakoztatni?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40041) 0ttó válasza Bozek (#40024) üzenetére


0ttó
tag

Nagyon ígéretesnek tűnik.
Köszi az ajánlást.

(#40042) crok válasza Somatom (#40040) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem mondtam hogy ördögtől való, de amit csinálni akarsz az a mindennapos átlag R1 user felhasználástól is messze van, mint Makó vezér Jeruzsálemtől. Ellenben PC-n mindennapos. Erre értettem. Hurroghatod napestig az Android-ot, csak szerintem értelmetlen, ha barackot akarok enni nem veszek körtét. GPT-t tud, hiszen a benne levő eMMC is GPT-t használ (vagy MTD-t..), adoptable storage-ként Android 6 és felette biztosan ismernie kell a GPT-t (az adoptált tárolót is GPT-vel használja). GPT + FAT most gyorsba ment egy Redmi Note 7 gyári, piszkálatlan rendszeren is (meg a saját Redmi Note 4-emen is bár az custom, minden szempontból is).

De inkább az a gond, hogy milyen filerendszert használnál a 4TB megcímzésére? Proprietary NTFS? Hát az pont nem fog menni máson se hacsak ki nem fizették érte a licenszdíjat. exFAT? Az jó eséllyel nem fog menni, egy erősen talán, de gyári rendszeren csak ha a nemrég nyílttá tett exFAT-ot natívan implementálja a gyártó akinek a készülékét megveszed. Vagy úgyis eleve custom ROM custom kernel?

Mindenesetre én a teljes megoldásra gondoltam mikor írtam, ha csak a GPT maga a kérdés - csak és kizárólag - akkor Android 6 és felette támogatott.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40043) Somatom válasza crok (#40042) üzenetére


Somatom
veterán

Miért lenne NTFS? Androidot, meg Linuxot használok, egyáltalán nincs igényem az NTFS -re. Mellesleg Paragonnal símán megy az NTFS is OTG -n. Nekem tök mindegy, hogy mire formázom. Ha EXT4 -re, akkor lekezelné OTG -n a telóm, meg a tabom a 4TB -ot?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40044) zeon.hu válasza crok (#40038) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Holnap megnézem, milyen logot tudok csinálni.
(Root nincs)
Thx!

#?*@&!

(#40045) crok válasza zeon.hu (#40044) üzenetére


crok
Topikgazda

Generálj egy bugreportot, abban benne lesz minden.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40046) crok válasza Somatom (#40043) üzenetére


crok
Topikgazda

MittudoménmiértnelehetneNTFS :D

Ismerni ismeri az Ext4-et (hiszen valószínűleg használja is, hacsak nem F2FS-t használ), de hogy mi van az fstab-jában USB-re/külső eszközre a készülékeidnek beállítva azt nem tudom.

A custom ROM-os Redmi Note 4-em simán megette Ext4-el és exFAT-al is, a feleségem Redmi Note 7 MIUI 11 (Pie) meg formáztatta mindkettőt (FAT32-re..) mert nem ismerte. Erre az eredményre számítottam és erre is számíthatsz te is.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40047) ADAM1337


ADAM1337
nagyúr

Tudtok esetleg segíteni adott egy P40 pro.
Waze-ben a hangfelismerés nem müködik, rányomok a mikrofon jelre, feljön a diktálós rész és nem veszi be amit mondok. Goole térkép és assistantba meg megy a hangfelismerés megfelelően.
Az alábbiak vannak beállítva: [link]
Waze-s topikból lettem átküldve, hátha van esetleg tipp erre.

(#40048) Fall-N válasza Somatom (#40040) üzenetére


Fall-N
veterán

Azért mert nem minden esetben elegendő a telefon áramellátása egy HDD-nak. Egyébként is sokkal életszerűbb flash alapú meghajtót csatlakoztatni pendrive, SD kártya stb.

Egyedül Android TV-re tudnám elképzelni a HDD-t, a Philips TV-m is elő van készítve rá, de eddig nem vettem hozzá. Meg persze ahogy te is használod desktop Androidra is elképzelhető.

[ Szerkesztve ]

(#40049) Fall-N válasza ADAM1337 (#40047) üzenetére


Fall-N
veterán

Gondolom a GPSZ hiányzik neki, mivel ezen már csak a HMS fut. Főleg, hogy a Waze Google csapat tagja.

(#40050) zeon.hu válasza Fall-N (#40049) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

"Goole térkép és assistantba meg megy a hangfelismerés megfelelően."

Akkor ez hogy? :D

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.