Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40851) spe88 válasza tordaitibi (#40848) üzenetére


spe88
senior tag

enyémbe nem találtam ilyen funkciót, de jobban megnézem, főleg a javasolt fejlesztői részen.

Visszatérve az értelemre: az általad leírt dolognak van értelme, de akkor ne úgy működjön, hogy az egész képernyőt nyitja, lehessen már ezt szabályozni. (Ezért is kérdeztem, hogy van-e ilyen.) Annak már látom értelmét hogy csak az időt mutatja a teló (töltőcsatlakoztatásnak ehhez megint nem sok köze lenne), de nekem világít az egész kezdőképernyő ha rádugom töltőre. Ha rá- vagy lecsatlakoztatom a töltőt és csippan, az is persze hasznos lehet pl. az említett áramszünet esetén is, azzal nem is lenne bajom, más kérdés, hogy az enyém nem is csippan, de nem is izgat ez most, nem ez a téma. Ennek, amit most csinál nincs 1 user sem a földön, aki hasznát venné. Még az sem, aki óraként használja, egyrészről mert 1 m-ről már alig látod az órát, hiszen nem az órát jeleníti meg nagyban, hanem a teljes kezdőképernyőt a kicsi órával, másrészről, ha az órát akarom nézni, akkor én azt kinyitom, ne a töltőcsatlakoztatás nyissa. Teljesen standard mozdulat volt nálam mindig is, hogy megnéztem a dolgaimat a telón, láttam, hogy kevés az akku, lezártam a képernyőt, majd felraktam töltőre. Aztán abban a pillanatban egyből kinyitotta a képernyőt automatikusan. Ahogy teltek-múltak az idők ez ráadásul már nem azonnal történik, mert lassul a teló, hanem olykor 10 mp elteltével. És addig ott ücsörgök felette míg ez le nem telik és bezárom, hogy ne egye az akksit. :D Szerintem ez még a régi időkből maradhatott meg, amikor sokat használták PC-vel kábellel ezeket és akkor hasznos, hogy nem kell megnyomnod a gombot az oldalán, hanem nyit automatikusan, bár ha tényleg ez lenne az indok.. hát na ennyire nem vagyunk lusták mi userek. :) Jelenleg én szétmegyek az ilyen kis apróságokon idegileg. :) Főleg azért mert kontaktos a töltőcsatlakozó. Olyan finoman kell megnyomni hogy van hogy perceket vergődök vele. :D

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#40852) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok,
Az egyik munkatársamnak hetek óta reklámozom a samsung flow-t, most felrakta ő is a sasmung s7 telefonjára, csatlakozik is a teló látja az appot, win kliens is a telót, tud küldeni üzenetet, magának stb, de ha bármit szeretne átdobni innen-oda, pl kép, hang anyag, videó, 0% on pörög a kis ikon, és semmi sem történik.

Android 7 Nougat van rajta, a samsung flow szerint támogatja ezt a verzió, mi lehet a probléma?

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#40853) tordaitibi válasza spe88 (#40851) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ne a fejlesztői menübe keresd mert ott nem az van ami neked kellene, ott azt lehet ki-be kapcsolni hogy töltésnél ha töltőn van akkor akár hetekig ne kapcsoljon ki a kijelző.
de egyébként próbáld ki hogy feldugod, macerálod hogy töltsön és a beállított pl. 1 perc után el kell aludni a kijelzőnek, mivel a Fejlesztői menübe nincs bekapcsolva a kijelző ébren tartása, ha még nem maceráltad a menüpontot, azaz az idő magától megoldja a problémádat.

Ami neked kellene azt is tudja az Android, mivel nálam elérhető a Megjelenítés, vagyis a Kijelző menübe csak a különböző gyártók különböző funkciókat herélnek ki a készülékeikből azaz ha Te a tiédbe nem találod a funkciót, a gyártót szidd.
Találkoztam nem egy olyan márkás, neves telefonnal amibe nem volt benne egy rakás olyan funkció ami egy másik, 20ezer forintos gagyiba meg alapból benne maradt.

" hiszen nem az órát jeleníti meg nagyban, hanem a teljes kezdőképernyőt a kicsi órával, "
Nálad.
Nálam meg mivel nincs nemhogy pin vagy feloldóminta de zárképernyő se, így a főmenüvel ébred a kijelző, vagy ahogy utoljára lezártam, azzal.
Simogassa a fene ha valamit akarok vele, ha meg elhagyom, ellopják, ami fontos az egy jelszavas AES 128 bites titkosított konténerbe van, átalában 1500Ft egyenleg van rajta, a készülék meg nem ér 10ezret, hát vigyék.

Ha a telefonodban sehol sem találod ezt a menüpontot,
alternatív, sőt végleges megoldásként esetleg a töltőcsatlakozó javítása...? Sokszor egy új kábel is ideig-óráig megoldja, abba még nincsenek halálra kopva az érintkező szegmensek.
Ha nem, akkor szétpattint és a csatit újraforrasztva, az esetek 90%-ába megjavul.

[ Szerkesztve ]

(#40854) mobilizmo válasza jpisti (#40850) üzenetére


mobilizmo
addikt

Erre a hivatalos válasz az, hogy a két tulaj lépjen be a saját korábbi telefonjába és törölje a fiókot.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#40855) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Letöltött CSV fájl stickre másolva 0kb méretű lesz. Áhelyezve már jónak tűnik, de hibás.
Ugyanez laptopon működik rendesen.
Hol lehet a hiba az androidon?
(Több telefon, több stick, mindig ugyanaz az eredmény)

#?*@&!

(#40856) dokee78


dokee78
félisten

Adott egy LG Leon.
Az 1. képen látható akkuja gyári akkuja púpos!
Neten találtunk ilyen akkut,de az utolsó betű hiányzik róla. (2. kép)

Meg lehet vásárolni,jó lesz bele?

(#40857) crok válasza dokee78 (#40856) üzenetére


crok
Topikgazda

Hát, én ha megnézem a két akku két felső sarkát.. nekem nem egyezik a kialakítás se. A másik, hogy nem tudom honnan a kép, de a gyári 2015-ös helyett egy 2014-est venni.. nem tudom mennyivel leszel előrébb, de ez egy off magánvélemény csak.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40858) dokee78 válasza crok (#40857) üzenetére


dokee78
félisten

A 2. kép csak egy minta kép egy online boltból.
Nem feltétlenül jelenti,hogy a képen látható eszközt adják.

(#40859) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Ébresztő widget (sajnos gyári nincs) az összes 1 órával korábbi időt mutat, mint a beállított ébresztő. Letöltött widget is, általam szerkesztett is.
Mi lehet az oka?
(Telefon jelenleg GMT+1)

#?*@&!

(#40860) Fall-N válasza zeon.hu (#40859) üzenetére


Fall-N
veterán

Ha MIUI akkor nem tudja helyesen kiolvasni az ébresztőt. Erre azt szokták javasolni, hogy telepíteni kell a Google féle óra alkalmazást és azt használni.

(#40861) zeon.hu válasza Fall-N (#40860) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Kösz, megnézem!

#?*@&!

(#40862) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello,

Van valaki, aki fordított már kernelt? Szeretnék kérni némi segítséget, nem olyasmihez, hogy "itt a gyári, lefordítjuk", hanem kicsit macerásabbhoz.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40863) crok válasza hcl (#40862) üzenetére


crok
Topikgazda

Én ha elakadtam akkor [itt kérdezek Telegramon] vagy [t.me link], nem tudom mennyire vagy jártas. Viszont már rég kellett csinálnom úgyhogy ebben lehet nem fogok tudni segíteni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40864) hcl válasza crok (#40863) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ki akarnám próbálni, hogy egy friss droidot lefordítok egy régi eszközre - és ehhez egy új kernelt is. Viszont sehol nem találok olyat, hogy egy teljesen szűz kernelt hogyan kéne befordítani egy adott telefonra. Nyilván a stockból megvannak a konfigok, vendor blob-ok, stb., de fogalmam nincs, mit hova kéne tenni, mit kéne bekonfigolni, honnan és hogyan kéne a make-t futtatni...

Azok a leírások tömegével vannak, hogy hogyan fordítasz le egy olyan kernelt, amit a gyártó kiadott az eszközre, de nekem az lenne a lényeg, hogy olyat, ami már nem létezett rá :D
Szóval igazából egy működő eljárást megköszönnék.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#40865) crok válasza hcl (#40864) üzenetére


crok
Topikgazda

Huh, amit akarsz az nagyon nagy falat tud lenni, ez nem egészen így megy hogy stock-ból konfig ki másik fa alá be.. ezt hívják portolásnak de nem triviális a dolog mert lehet lesz amit az új kernel alá neked kellene megírnod mert nincs forrás a készülékhez. Ezért fontos a közösségnek hogy nyissák meg a kernelét a kiadott készülékeknek. Erre univerzális leírás vagy megoldás nincs amit te csinálni szeretnél, erre nem tudok így leírást adni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40866) Somatom válasza crok (#40865) üzenetére


Somatom
veterán

Kizártnak tartom, hogy a GPU driverét be tudná forgatni. Azt ARM -en nagyon titkolják. A boxokon is ezen szokott elhasalni a HW dekódolás.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40867) hcl válasza crok (#40865) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, valóban a portolás lenne a megfelelő szó, csak a kernelverzióé, nem úgy en bloc az egész kernelé :D Ráadásul nem is akarnék nagyot ugrani verzióban, elég a legalsó, még supportáltig.

Nem triviális - akkor minek próbálnám meg, ha az lenne? Azért informatikus az ember, hogy ilyeneket csináljon...

Nyilván nem vártam, hogy lesz step by step leírás, de pl. eszközre OS portoláshoz azért lehet találni alapokat, kernelhez semmi...

Mutogatni való hater díszpinty

(#40868) pilu01


pilu01
senior tag

Adott egy Poco F2 pro készülék.
Nyitottam a bootloadert, tettem rá TWRP-t.
Majd a Global rom helyett amivel érkezett, tettem rá EU. dev romot (régebbi Xiaomi telefonjaimat is ezzel használtam)
Itt kicsit homályosak az emlékeim már, de úgy rémlik a TWRP nem működött megfelelően, így több félével is próbálkoztam.
Mikor megtaláltam a működő verziót, feltettem a Magisk-ot, és a banki alkalmazást is próbáltam működésre bírni.
A SafetyNet is meglett, működött a banki app, mondjuk a Root olyan volt, mintha nem kapna minden app teljes jogosultságot de működött.
Itt próbálkoztam különböző rom verziókkal, lehet hogy volt downgrade is, illetve különböző TWRP verziókkal.
A lényeg hogy most ott tartok, hogy Global romon stabil a TWRP, működik minden, csak nincs ujjlenyomat beolvasás.
A saját topikban vázoltam már a helyzetet, volt senzor test is, de nem találtuk a megoldást. Link
A kérdésem az hogy lehetséges e az, hogy a romolgatással kikapcsoltam szoftveresen az ujjlenyomat scannert, ezért nem működik most a beolvasás? [Video a jelenségről]
A gond az hogy az elején nem használtam a ujjlenyomat leolvasót, nem tudom hogy mikortól rossz, tehát nem tudom hogy szoftveres vagy hardveres a probléma.
Ha jól tudom voltak olyan androidos készülékek amik kényesek voltak az android bizonyos frissítéseire, mert frissítés után készüléken lévő érzékelők nem működtek megfelelően. Erre alapozom a szoftveres hiba létét.

(#40869) crok válasza pilu01 (#40868) üzenetére


crok
Topikgazda

Mivel Xiaomi.. így két dolgot tudok erre mondani..
- ha szenzor baja van akkor általában megoldja a persist partíció újraflash-elése kézzel
- de ugyanúgy felmegy akkor is ha fastboot ROM-ot teszel fel MiFlash-el és kezded a mókázást elölről.

Én megpróbálnám az elsőt, aztán ha nem akarja az igazságot akkor a másodikat (persist partíció tartalma szempontjából ugyanaz.. de mégis inkább kezdj tiszta lappal). Már csak azért is mert ha a gyári ROM-jával sem akar menni akkor szenzor baja (úgy értem hardveres) még mindig simán lehet. A másik amivel találkoztam az az volt, hogy meglevő ujjlenyomat adata volt beragadva amivel nem tudott mit kezdeni, így se feloldásra se új mentésére nem volt képes a ROM - de az is a persist-en van, szóval a flash gyalulja azt is ha volt..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40870) pilu01 válasza crok (#40869) üzenetére


pilu01
senior tag

Próbáltam előbb a persist, majd a romcserét, sajnos egyik sem oldotta meg a problémát.
Hétfőn vihetem szervízbe.

(#40871) hcl válasza pilu01 (#40870) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ha rootolva van, akkor adb-n keresztül egy dmesg kimenet érdekes lehet.
Abban ott lenne, hogy pl. felismerte-e a kernel az ujjnyomolvasó eszközt. Ha igen, akkor sw gond, ha nem, akkor hw.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40872) crok válasza hcl (#40867) üzenetére


crok
Topikgazda

Akartam írni csak közben nem volt elég időm meg most lecsúszott n+1; n>5 házi..

De.. a lényeg az, hogy ilyen esetben a legegyszerűbb ha keresel olyan eszközt, amiben a SoC és a perifériák azonosak és legalább az a része ami az új kerneledből hiányzik az az másik eszköznél natívan forrásból megvan és akkor átemelheted a forrást. Ha szerencséd van. Így volt megoldva pl. a Redmi Note 4 Mido forrása a LineageOS-hez mert a Mi A1 Tissot forrását használta majd' mindenre. Erre volt leírás de most nem találom.. :\ ezt betudom most a házinak.. de tuti van rá leírás is. Egyes részeit viszont annak is mi magunk hexa editorral kellett próbálgassuk mert nem volt pont ugyanaz a két eszközben a HW csak nagyon hasonló.. de elég sokminden meg lett oldva, pl. az ujjlenyomatolvasó.. de pl. az infraport még mindig nem akar menni megbízhatóan :S

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40873) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Talán off, ha igen bocsi de talán tudtok segíteni.

Tudnátok ajánlani Xiaomi Mido paraméterekel rendelkező telefont?
A 40-50 órás üzemidő még nem is annyira fontos, bár nagyon megszoktam hogy ha 20% az akku, akkor az még több mint fél nap.
Nem kell 16 mag meg extra belső tárhely sem.
Viszont lehessen rá tenni Resurrection Remix romot.
Amivel most próbálok barátkozni, csekély sikerrel, egy Miui, háát nekem nagyon szegényes, nem ragoznám végig annak a kb. 10 funkciónak a hiányát amit naponta használok.
Új készülékbe nem mennék 60ezer fölé, strapa és munkatelefon, nem akarnám véletlenül a flexet ráejteni vagy ilyesmit egy 200ezres telefonra.

[ Szerkesztve ]

(#40874) hcl válasza crok (#40872) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Van.
Régebbi LG telefon lenne a tesztalany.

Volt rá official Lineage, csak ugye a 14.1 támogatás megszűnt 2019 februárban.Az hiba nélkül le is fordul rá, kipróbáltam (pár scriptet kellett kijavítani, tapasztalatnak jó volt). Viszont ha már csinálok valamit, akkor : jó lenne rá valami latest security patch-es 8.1, mert az még támogatott. 8-ast valaki már csinált rá, de az nem túl jó - viszont az kiderült, hogy meg lehet csinálni.

Funkcionalitásban azért elég lenne a 7.1, de netre olyan eszközt nem akarok engedni, amiről több évnyi patch hiányzik. Ez a telefon meg megfelel tanulni, mert nem lehet annyira elflashelni, hogy ne lehessen helyrehozni, meg nem is kár érte, ha igen. nem utolsósorban semmi extra cucc nincs rajta, amit ne lehetne működésre bírni.

Közben megtaláltam nagy nehezen a 8.1 kerneleit a msm8226 SoC-ra, abból leforgatom az utolsót, meglátom, működik-e egyáltalán, aztán ha igen, akkor lehet tovább menni :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#40875) crok válasza hcl (#40874) üzenetére


crok
Topikgazda

Igen, tulajdonképp kb. ezt akartam javasolni de megtalátad az utad (:

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40876) crok válasza tordaitibi (#40873) üzenetére


crok
Topikgazda

Hmm egyrészt van melyik okostelefont vegyem topik mársrészt az RR letöltőoldalát ha megnézed látod mire van RR, aztán szerencse kérdése mi fér bele a keretbe.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40877) hcl válasza crok (#40875) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Köszi,

Ja, de az se friss ám :D csak kevésbé outdated, mint a Lineage 14.1 -é :D
Annyiban lehet talán jobb, hogy a 8.1 r117 kernel cuccait esetleg valamelyik friss ágba könnyebb átpakolni.
Vagy, ami nagy kérdés, hogy ez is úgy működik-e, mint az Android forrása, hogy lehúzza a friss patcheket egy master repoból?

Mutogatni való hater díszpinty

(#40878) pilu01 válasza hcl (#40871) üzenetére


pilu01
senior tag

Köszönöm az ötletet, annyiban kérnék még segítséget, milyen parancsot kell kiadni adb-n illetve milyen választ kell látnom ha jó.

(#40879) Somatom válasza pilu01 (#40878) üzenetére


Somatom
veterán

A dmesg maga a parancs. Egy hosszú listát fogsz kapni a rendszerinduláskor történt eseményekről. Ennek egyik (pár) sora tartalmazza, hogy mi történt az ujjnyomatolvasóval. Talán érdemes lenne fájlba íratni. Nem vagyok nagy terminálhuszár, de vki itt biztos vágja séróból a fájlbaírós parancsot.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#40880) F.E.K.. válasza Somatom (#40879) üzenetére


F.E.K..
senior tag

>kimenetifile

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#40881) hcl válasza pilu01 (#40878) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ahogyan írták. A Linux kernel debug üzeneteit látod a kimenetben, gyakorlatilag minden eseményről. Tegnap néztem a teszttelefonon, még az érintéseket is adja a képernyőn...

És igen, dmesg > file.txt , akkor a file.txt-ben lesz a kimenet, és pl. le tudod húzni egy adb pull-al a gépre.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#40882) pilu01 válasza hcl (#40881) üzenetére


pilu01
senior tag

Amatőr vagyok, szájbarágósan leírnátok?
Igérem ha ezzel a problémával megvagyok a topik közelébe sem jövök! :DDD

(#40883) miaoumaoi válasza pilu01 (#40882) üzenetére


miaoumaoi
tag

Ne a windowson futtasd, hanem droidon. Nyiss egy shell-t és utána shellből. Pl. adb shell, utána parancssorból mehet a dmesg, a file pedig mehet sdkártyára is, vagy egy olyan helyre amit elérsz pc-vel.

(#40884) miaoumaoi válasza miaoumaoi (#40883) üzenetére


miaoumaoi
tag

vagy futtathatod droidod is terminal programból.

(#40885) hcl válasza pilu01 (#40882) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ha rootolni, ROM-ot cserélni tudsz, akkor gondoltam ismered az ADB működését :)

adb devices
adb shell
dmesg
exit

A devices-re kilistázza a csatlakoztatott eszközöket (enélkül semmi más nem működik)
A shell-re nyit egy shellt a telefonra (ugye itt már nem a számítógépeden vagy)
A dmesg -et lefuttatod a telefonról nyitott shellben
Exit-re kilép a telefonról.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40886) pilu01 válasza hcl (#40885) üzenetére


pilu01
senior tag

A devices-re kilistázza a csatlakoztatott eszközöket

Igen kilistázza.

A shell-re nyit egy shellt a telefonra

Nem, nem nyit semmit

(#40887) crok válasza pilu01 (#40886) üzenetére


crok
Topikgazda

Dehogynem nyit, sőt, nyitott is: ott a $ a prompt végén.. az már a készülék shell-je.
Itt kéne (már a telefonon) kiadnod hogy pl.
dmesg > /sdcard/dmesg.txt
..és akkor a belső tárhelyed gyökerébe tesz egy dmesg.txt file-t.
De szerintem a dmesg adb-ből nem fog root nélkül kiszedni infot és 0byte lesz a file.

Ám mivel ez egy Poco F2 Pro akkor akár MIUI is lehet rajta.. úgy látom az van. Így a Tárcsázójába beütheted hogy *#*#284#*#* (lánykori nevén *#*#BUG#*#*) és akkor csinál egy jó nagy bugreport file-t belső tár/MIUI/debug_log/bugreport_[dátum_idő].zip néven amiben lesz egy bugreport txt (vagy mégegy zip lesz benne és abban egy bugreport log) és abban minden is benne van amit a készüléked csinált, az összes log buffer tartalma, az összes dumpstate tartalma.. etc.. minden. Keress rá benne arra hogy ------ KERNEL LOG (dmesg) ------ és ott lesz (ha lesz..) amit keresel, hogy egyáltalán a kernelmodult behúzta-e a kernel és felismerte-e az fpc-t, van-e felismert hardvermodul. Én úgy csinálnám, hogy telefon újraindítás után csinálnám egyből, hogy biztos ne lehessen az hogy a logbuffer-ből kipörögjön a boot elejének az infoja. Közben megleletem a thread-ed XDA-n is.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40888) crok válasza hcl (#40877) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem tudom most pontosan hogy jött a Lineage.. mert annak van külön forrása, meg linkelted az AOSP forrást. A kettő nem ugyanaz és nem húzza be a legfrissebbet a Lineage-et ha használod mint forrás, az a Lineage lesz. Ha össze akarod merge-elni akkor megteheted kézzel de óvatosan mert összeborítod. Egy kicsit szerintem mi elbeszélünk egymás mellett.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40889) pilu01 válasza crok (#40887) üzenetére


pilu01
senior tag

Köszönöm, a bugreporttal újraindulás után sikerült kiolvastatnom.
De igazán nem tudom mit kell benne keresnem.
Ha megkérlek megnézed, elküldöm privátban.

Igen próbálkoztam először itt a saját topikjában, majd az XDA-n, most meg már itt rontom a levegőt! :B

(#40890) hcl válasza pilu01 (#40886) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

De, az ott a shell, a lmi:/ $
@Crok : Arra gondoltam, hogy a Lineage-s repok szinkronizálás közben leszedik a (valahonnan, de elvileg az AOSP repokból) a friss patcheket.
Ez a cucc, amit linkeltem, meg nem tudom, mi, mert végülis egy 8.1 kernel forrása, de valami teljesen elvadult Google-s repoban, teljesen fordításra előkészítve, de tele hibával :D Tegnap egy ideig próbálkoztam vele, de nem fordul le. Az volt a kérdés, hogy vajon ezen is be lehet linkelve valami egyéb repo, ahonnan patcheket tölt le. (Nincs.)

De ez kezd meredek lenni, hát valahonnan csak portolnak kerneleket emberek :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#40891) hcl válasza crok (#40887) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"De szerintem a dmesg adb-ből nem fog root nélkül kiszedni infot és 0byte lesz a file."
Kipróbáltam, ugyan nyilván nem olyan telefonon, de userként is lefut. Persze ez nem általános, pl. Ubuntun is megy userként, Debianon nem.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40892) pilu01


pilu01
senior tag

Mindegy felteszem ide is [Mega link] a bugreportot, meg tudná valaki nézni hogy az ujjlenyomat olvasó hardveres, vagy szoftveres hiba miatt nem megy?
Köszönöm

(#40893) crok válasza pilu01 (#40892) üzenetére


crok
Topikgazda

Amint lesz ra idom.. este.. ha addig valaki nem..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#40894) hcl válasza pilu01 (#40892) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

A dumpstate_board.txt file-ban volt a zipen belüli zipben a dmesg kimenete. (Szerintem több boot-é, ha nézed az időbélyegeket).
Az ujjlenyomat-olvasó egy Goodix cucc.

"[    0.503831] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1 "
Szerintem itt megvan az olvasó, de nem tudja beállítani -> reseteli is, de az az app, ami kezelné, nem működik. Nem túl értelmes a kimenet, ennél azért informatívabb szokott lenni (tudni kéne, hogy melyik GPIO lábon van az ujjlenyomat-olvasó, mert van ott még pár sor, ami GPIO reet-ekre vonatkozik, azt nem tudom, micsoda).

(Pl. : [ 0.553035] gf_platform: gf::gpio-reset:1126
[ 0.553038] gf_platform: gf::irq_gpio:1123 )

A dmesg kimenet, szűrve a goodix-ot tartalmazó sorokra :
~$ cat dumpstate_board.txt |grep goodi
[    0.503831] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    0.487857] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    0.503566] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    0.499662] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    0.549199] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[   11.693439] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
[   94.575941] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   95.502190] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   97.518573] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   98.559066] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  103.519647] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  104.521786] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  108.937751] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  109.532307] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  110.544438] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[    0.553079] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    7.689174] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
[   90.902851] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   91.907715] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   96.109655] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   96.917151] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   97.920884] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  101.929925] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  106.939863] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  107.942445] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  108.948794] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[  109.953434] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[    0.547913] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    5.422731] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
[   20.548823] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   21.552930] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   25.555432] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   26.558458] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   27.563122] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   28.565246] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   30.570984] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   31.573189] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   32.576188] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[   33.576743] init: Could not find 'vendor.goodix.hardware.biometrics.fingerprint@2.1::IGoodixFingerprintDaemon/default' for ctl.interface_start
[    0.497239] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    5.025466] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
[    0.505741] input: uinput-goodix as /devices/virtual/input/input1
[    7.329274] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
[    8.447145] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
~$

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#40895) pilu01 válasza hcl (#40894) üzenetére


pilu01
senior tag

Köszönöm a segítséget
Eddig is Kínai volt nekem az egész, de most aztán már teljesen elvesztem :U

(#40896) hcl válasza pilu01 (#40895) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én sem az ujjamból szívtam, hanem "[   11.693439] goodix_fp soc:fingerprint_goodix: requestd RESET GPIO = 1126
"

Keresgéltem, de nem tudom mivel összehasonlítani, mert csak asztali Linuxos kimeneteket találok, de azokban még csak nem is hasonlít, amit kiírnak a Goodix olvasók.
Kéne ugyanez egy olyan telefonról, amin jól működik az ujjlenyomat.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#40897) pilu01 válasza hcl (#40896) üzenetére


pilu01
senior tag

Máris megyek a másik topikba!

(#40898) hcl válasza pilu01 (#40897) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hajrá :) Remélem, kiderül, mi volt.

Mutogatni való hater díszpinty

(#40899) qqzs


qqzs
őstag

Sziaszto. Ez tunik android altala os topiknak.
Egy kerdes dictionaryval kapcsolatban. Ha alahoz gépelés kozben pirossal egy szot az android, akkor rakkatintba kapok egy legordulot, amiben "add dictionary" par javaslat meg "delete" van. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Idegesito mert a keyboard ajanlo savja sokkal job javitasokat ad es ez a legordulo sokszor eltakarja, be kell zarni mielott tudok javitani. Az osszes beallitast vegignyomkodtam de semmi sem segitett :(

Eladó: GTS450

(#40900) chris94


chris94
tag

Sziasztok!

Egy felhívást szeretnék közzétenni, remélem maradhat 😁

Szóval:
Keresek egy vagy akár több olyan tagot, aki otthon van a "főzött" ROM-ok világában.
Na persze nem a használati oldal foglalkoztat, hanem pont az ellenkezője, a build készítése.

Ha magadra ismertél és lenne kedved és időd ellátni kezdeti segítséggel, tanácsokkal, amíg legalább az alapokat megtanulom írj rám nyugodtan privátban.

Tudom, sok leírás van a neten, XDA-n stb. de jól jönne ha valakire tudnék írni ha megakadnék valahol.
Főleg hogy a különböző leírások olykor el is térnek.
Elsősorban Android 10 és 11-es ROM-okat szeretnék csinálni, nem tudom változott-e valami ilyen téren.

Ugyanitt tippeket várnék a legoptimálisabb és folyamatosan támogatott Linux disztróra ehhez a művelethez.

Nothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.