Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) ux1 válasza beleszólok (#13000) üzenetére


ux1
addikt

Ezzel az erővel az összes reklám üldözendő. Semmi sem garantálja a minőséget.

Vedd meg, és nem kell nyomozni.

[ Szerkesztve ]

-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-

(#13002) Szabónagymer válasza Keeperv85 (#12988) üzenetére


Szabónagymer
aktív tag

Köszönöm a szakmai választ!
A kézügyesség még nem is lenne gond, mert hobbiból műszerészkedek, imádok bütykölni, de a hőlég állomáson elbuktam, mert nincs.
Ha nagyon macerás akkor elküldöm maszek szervízbe.
Bár ezt a készüléket még nem szereltem szét.
Az embernek van egy olyan kósza ideálja, hogy hivatalos (márka)szervíztől többet várhatna. Mi több, hiba lehetőséget egyáltalán nem! Erre még nekem kell még szarakodom vele, egy olyan egyszerű javítás után, mint az érintő plexi csere...
Keretet is cseréltetni akartam, de azzal az indokkal nem történt meg, hogy csak kijelző csere során cserlhető!
Ez valóban igaz?

[ Szerkesztve ]

(#13003) ksanc válasza beleszólok (#13000) üzenetére


ksanc
őstag

Namost azért a hirdetők felé is vannak bizonyos követelmények, nem lehet bármit csak úgy hirdetni szóval azért vannak bizonyos garanciák.
És elég egyetlen visszajelzés is, hogy gáz van a reklámozott termékkel. A hirdetőnek nem érdeke kidobni az ablakon a nem kevés hirdetési díjat. Merthogy az azonnali levételen kívül visszatérítés sincs.
Valahogy úgy működik, mint a Play maga: bizonyos korlátokon belül bármilyen appot publikálhatsz, a visszajelzésekből lesz igazán kontrollálható a tartalom.

Persze, lehet szűrni durván is, de ez érdekes kérdéseket feszeget: mi alapján is szűrjünk pontosan? Minek, miből, hol a határ? Nagyon labilis terület, hasonlóan mint a személyiségi jogoknál: bizonyos helyzetekben a demokráciákban is csak diktatorikus eszközökkel lehetne garantálni ezt-azt, csak akkor már nem lenne demokrácia :)

[ Szerkesztve ]

(#13004) ksanc válasza Szabónagymer (#13002) üzenetére


ksanc
őstag

Nem lehetetlen Weller pákával sem a dolog, de ahhoz már tényleg kézügyesség és rutin kell. Ha nagyon muszáj és nincs más lehetőség, de benne van a pakliban, hogy szétkened az egészet és pá.
Nekem is kéne forrólevegős forrasztóállomás, de most a tandíj mellett tuti nem lesz pár évig :D

(#13005) #71562240 válasza ksanc (#13003) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ez nem demokráciai kérdés, hanem fogyasztóvédelmi. Nagyon egyszerű meghúzni a határokat, és a törvények meg is húzzák.
Amiről szó van, szabálysértés illetve bűncselekmény. A kolléga által mellékelt két példa közül a második szabálysértés, az elsőből már ügyvéd és bíró legyen a talpán, amelyik kimagyarázza, hogy nem bűncselekmény, a harmadik, nem mellékelt példa pedig, amikor a hirdetés azt mondja, hogy TALÁLT veszélyt, egyértelmű bűncselekmény, még az USA-ban is az, még Johnnie Cochran se tudná kimagyarázni, még a Chewbacca-védelem se segítene rajta.
Szerk.: Hasonlóképpen, a "Gratulálunk, Ön az egymilliomodik látogató, nyert egy iPhone-t." típusúak is bűncselekmények, a Play-ről letöltött appokban nem láthatsz ilyet, mert azt már a Google se meri megkockáztatni, ugyanis a Play-nek felelnie kell a rajta keresztül megjelenő reklámok törvényességéért.

[ Szerkesztve ]

(#13006) Szabónagymer válasza ksanc (#13004) üzenetére


Szabónagymer
aktív tag

Áh, nincs az az isten hogy én smd cucchoz úgy nyúljak hozzá, hogy az egyébként hibátlan!
Van Solomon pákám, digitális (mikrokontrolleres, nem csak a kijelzése ditális :) ) hőfokszabályzós és hegyes csúcs, de nem merem bevállalni ezt.
Igen, pont ezért, elkenem az egészet, de fene bánná, azonban ezek a mikron vékony vezetősávok pillanatok alatt felégnek. Azt a lapot meg nem garanciázzák már le!
Szétszereltem, lefotóztam a szenzort:

Én nem találtam benne sehol gumit. Ti szakavatott szemmel mit láttok? Olyan mint amilyenek lennie kell? Semmit nem vettem ki belőle, ez a látvány fogadott, mikor szétszedtem!

[ Szerkesztve ]

(#13007) ksanc válasza #71562240 (#13005) üzenetére


ksanc
őstag

Megaoff on

Csak így röviden: nem :)
Nem sokat tudsz ezek szerint a reklámokról és a reklámozásról :D
A demokrációban ÉS a fogyasztói társadalmakban az egyik legfontosabb dolog: a pógárnak (polgár, az istenadta Nép egy tagja) joga van ostobának, hülyének és baleknak lenni és ezt joguk van kihasználni más pógároknak. Például reklámokkal.
Durva, de így van. Ez ellen lehet védekezni tájékozódással és - igen - tanulással. Merthogy ehhez is joga van minden pógárnak.
A fentiek nem bűncselekmények és nem szabálysértések, egyszerűen csak reklámok. Hogy etikusak-e az más kérdés.
Lehet itt rugózni, hogy nem csak, de akkor menj és pereld be, akit szerinted be kell és sok sikert...

ugyanis a Play-nek felelnie kell a rajta keresztül megjelenő reklámok törvényességéért.
Soha, sehol, semmilyen hirdető nem felel a rajta keresztül megjelenő reklámok "törvényességéért" bármit is jelent ez szerinted. Vannak törvények, pl. senki sem fog pl. teszemazt gyerekpornót reklámozni, de mindig a hirdetést megrendelőé a felelősség, nem a hirdetést megjelenítő felület tulajdonosáé. Ha valami, hát EZ biztosan rögzítve van mindenféle-fajta szerződésben.
Egyszerű példa: hirdetési újságban autót hirdetnek, megveszed, két nap múlva szétesik. Kin kéred számon, az újságon? Ugye, hogy nem. Ez ugyanaz.

Megaoff off

[ Szerkesztve ]

(#13008) Kasya válasza ksanc (#12954) üzenetére


Kasya
nagyúr

Sikerult megoldani sok agybaj utan az Exchange Password Bypass gondomat.
Talaltam "tort" email APK-kat, de nem mukodtek, viszont elcsesztek rendesen a mailt. Utana Az Xposed modulokat nezegettem, de az Exchange Bypass itt se ment. Vegul a Lockscreen Disabler modul lett a megoldas.

(#13009) ksanc válasza Kasya (#13008) üzenetére


ksanc
őstag

Éljen!

Kösz az infót, biztosan hasznát veszik mások is.

(#13010) koboldozat


koboldozat
senior tag

Üdv!
Az lenne a problémám hogy vmelyik nap meghalt a családba egy androidos teló.
Bejött a recovery menü de ott elbaszták mert állitólad felakartak rakni egy régebbi androidot es most nem csinál semmit. Van esetleg vmi megoldás hogy gépről vmi progival fel lehessen rakni rá androidot??

The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro

(#13011) 0xmilan válasza koboldozat (#13010) üzenetére


0xmilan
addikt

Hardveresen (ált. Hangerő Le + Power) download módba kell rakni. Ha így dugod PC-re, akkor működnek a fastboot parancsok. Ha fastboot devices-ra nem üres sort dob, akkor felismerte és tudsz flashelni recoveryt (fastboot flash recovery recovery.img). Recovery-ből meg telepíthetsz megfelelő ROM-ot.
Ez persze csak nagy vonalakban. Fontos, hogy meglegyen minden driver a telefonhoz, meg a szükséges programok (fastboot, esetleg adb).
A készülék topikjában viszont biztos többen tudnak segíteni + konkrétabb választ kapsz.

(#13012) Blue Eagle válasza koboldozat (#13010) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Az "egy androidos teló" elég tág körülírás. S ha ez egy MTK chipset-re épülő telefon, akkor itt bizony nincs fastboot.

(#13013) koboldozat válasza Blue Eagle (#13012) üzenetére


koboldozat
senior tag

Igen MTK proci van benne.
Akkor nincs semmi progi gépre vagy mi?? mert androidot szettem már le csak kéne egy kis plusz infó :D

The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro

(#13014) #71562240 válasza ksanc (#13007) üzenetére


#71562240
törölt tag

Gigaoff on.

Most már tényleg nagyon off a téma, és túl is beszéltük, de hogy a tájékozatlan érdeklődők ne téves információval távozzanak, és mert a kolléga eredeti kérdésfelvetése miatt is fontos, néhány helyesbítés a legfontosabbakról, amiben nincs igazad.

- "Nem sokat tudsz ezek szerint a reklámokról és a reklámozásró"
De, sokat tudok. Viszonylag mélyen és viszonylag sok szempontból tájékozott vagyok a marketingben, reklámjogban, már csak azért is, mert a munkámhoz is hozzátartozik. Médiamunkásként, médiakutatóként, történészként, szociológusként... is van rálátásom a témára.

- "A demokrációban ÉS a fogyasztói társadalmakban az egyik legfontosabb dolog: a pógárnak (polgár, az istenadta Nép egy tagja) joga van ostobának, hülyének és baleknak lenni és ezt joguk van kihasználni más pógároknak. Például reklámokkal. Durva, de így van."
Természetesen nem így van, nem is lehet így. A polgárnak joga van ahhoz, hogy ne tévesszék meg, az őt megtéveszteni akaró polgároknak (cégeknek) pedig bizony egyáltalán nincs joguk, hogy kihasználják a fogyasztó hülyeségét, tájékozatlanságát. Na de hogy is lehetne ilyen joguk?! Hogy képzeled ezt?! A demokráciában, a fogyasztói társadalmakban természetesen nem lehet bármit, bárhogyan reklámozni vagy "reklámozni", ugyanis természetesen általában is a polgári és a büntető törvénykönyv hatálya alá esik a terület, valamint szigorú fogyasztóvédelmi és reklámjogi szaktörvények külön is szólnak arról, hogy a fogyasztót megtéveszteni tilos - na de hiszen ezt te is tudod, tapasztalod, sőt, ezen jogodat fogyasztóként felhasználod! Az Unión belül kifejezetten szigorúak a reklámjogot szabályzó a törvények, de még a szabad Amerikában se szabad bármit, bárhogyan reklámozni vagy "reklámozni", sőt, bizonyos terülteken ott még szigorúbbak is a szabályok, még a cégek saját érdekében is, hogy minél inkább elkerülhessék a fogyasztók által indított pereket - lásd például dohányipari kártérítési perek, macska nem élte túl a mikrosütőben való szárítást típusú perek... Magyarországon is számtalan esetet hallottál már te is, hogy szabálytalan-törvénytelen reklámért megbüntettek cégeket. Kifejezetten részletes és a folyamatosan felmerülő újabb jelenségekhez viszonylag gyorsan igazodó szabályozással bír a reklámjog területe - "divatos" jogterület ez manapság. Az "Ön az egymilliomodik látogató..." típusú cégek is szigorú büntetést kapnak, ha utolérhetőek - sajnos általában nem utolérhetőek, de számosan kaptak már ilyenért büntetést, akiket sikerült utolérni. Mert szigorú törvények szabályozzák a reklámot, a tudatlan, tájékozatlan, konzumidióta fogyasztók védelmében. A tartósan látható megtévesztő reklámok olyan helyekről erednek, amiket nem tudnak megfogni. Nem csak erkölcsileg, hanem törvényileg sincsen senkinek se joga megtévesztő reklámokat közölni, ez szabálysértés vagy bűncselekmény - természetesen. De ezt te is tudod, ha egy kicsit utánagondolsz, akár csak a napi hírekben hallottaknak.

- "A fentiek nem bűncselekmények és nem szabálysértések, egyszerűen csak reklámok. Hogy etikusak-e az más kérdés." De bűncselekmények - illetve szabálysértések. A megtévesztő reklám széles határok között terjed a kisebb szabálysértéstől a nagyvolumenű bűncselekményig, igencsak részletes törvényi szabályozással, a pénzbüntetéstől kezdve a kártérítési kötelezettségen át a letöltendő börtönbüntetésig a szankciók terén. Na de hogy is lehetne ez másként?!

- "Soha, sehol, semmilyen hirdető nem felel a rajta keresztül megjelenő reklámok "törvényességéért" bármit is jelent ez szerinted. (...) "...mindig a hirdetést megrendelőé a felelősség, nem a hirdetést megjelenítő felület tulajdonosáé." Ez így ebben a formában nem igaz (számos esetben felel a törvény előtt a hirdetési felület tulajdonosa is), de van benne féligazság, ez eléggé "határterületi" téma, és mostanában sokat változik a szabályozása. Amikor arra utaltam, hogy a Play felelősséggel tartozik a róla letöltött appokban megjelenő reklámok törvényességéért, akkor elsősorban arra utaltam, hogy a Play, mint márka, mint goodwill-t hordozó brand nem engedheti meg magának, hogy ezen a téren ne védje a fogyasztót, különösképpen az Apple és a Microsoft hasonló célú szolgáltatásaival folytatott versenyben, amikor a másik kettő folyton azzal támadja a Play-t, hogy az veszélyes hely. Ezért utaltam arra, hogy a Google nem engedi meg ugyanazt a Playen, amit általában megenged a Google AdWords szolgáltatásban. A Playnek őriznie kell a megbízhatóságáról, biztonságosságáról szóló jóhírnevét (goodwill), ezért (a saját érdekében) viszonylag szigorúan fellép a törvénytelen szándékú reklámok ellen, - lásd amit a kolléga példaként említett, kérdezett. Ezért is van értelme a Playnél is eljárni amiatt, ha a kolléga olyan reklámbannert talál az appjában, ami megtévesztésre, csalásra épít - és emelett még számos szerv is foglalkozik az ilyen reklámok szankcionálásával, az általam említett szigorú törvényi háttér mellett. Bizonyos esetekben a szervek a Playt is büntethetik, nem csak a hirdető céget. Bizonyos esetekben az általad említett hirdetési újságot is büntethetik a szervek, nem csak az autó hirdetőjét - a bizonyos eset természetesen nem az az eset, amikor a magánhirdető jobb színben tünteti fel az eladni kívánt autóját, de ezen példád nem is illik a témánkhoz.

Gigaoff off.

[ Szerkesztve ]

(#13015) ksanc


ksanc
őstag

Oppá, a fastboot-ról jut eszembe. Már kérdeztem korábban, hogy létezik-e Samsungokhoz hasonló alkalmazás, mint az MTK-hoz a Flash Tool. Vagy bármi, amivel Read Back-elni lehet. Az Odin nem jó, csak Download-ra.
Emlékeztetőül: betört, használhatatlan ÉK, minden alap, vagyis az usb kamera módban, az usb debug pedig nincs bekapcsolva.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#13016) ksanc válasza #71562240 (#13014) üzenetére


ksanc
őstag

Aztamindenit :)

Azt hiszem, ezzel lett kerek a dolog.
Írtam korábban ide-oda, hogy szeretek sarkítani, mert arra odafigyel a pógár.
Részemről egyetértek, téma lezárva :D

(#13017) Blue Eagle válasza koboldozat (#13013) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Van. Smart Phone Flash Tool. Áruld már el mi a teló?

(#13018) ksanc válasza koboldozat (#13013) üzenetére


ksanc
őstag

mert androidot szettem már le csak kéne egy kis plusz infó

Nekünk is! :D

(#13019) koboldozat válasza Blue Eagle (#13017) üzenetére


koboldozat
senior tag

Iwing WTD2

The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro

(#13020) #71562240 válasza koboldozat (#13010) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Van esetleg vmi megoldás hogy gépről vmi progival fel lehessen rakni rá androidot??" Persze hogy van, sokféle készülékhez sokféle megoldás van.

"Akkor nincs semmi progi gépre vagy mi??" De van, lásd fent.

(#13021) koboldozat válasza #71562240 (#13020) üzenetére


koboldozat
senior tag

Ja és most nézzek vissza több ezer hozzászólást??

The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro

(#13022) Blue Eagle válasza koboldozat (#13021) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Ez specifikusabb fórum lesz.

De nem ártana nézni hozzá valami idevágó ROM-ot.

[ Szerkesztve ]

(#13023) #71562240 válasza ksanc (#13016) üzenetére


#71562240
törölt tag

:R

(#13021) koboldozat "Ja és most nézzek vissza több ezer hozzászólást??" Az mondjuk sose árt, de nyilvánvalóan nem erre utaltam, hanem amire a többiek is - miszerint amíg te nem közlöd a konkrétumokat, addig a szakértők se fogják tudni közölni, de most már történt előrehaladás az ügyben, ahogy lassan, harapófogóval kihúzzák belőled az infókat.

Én nem vagyok szakértő, de három-négy nappal ezelőtt éppen SP Flash Tool-lal cseréltem ROM-ot az MTK csipszetes készülékemen, amihez MTK Droid Tools-szal előkészített ROM-ra volt szükségem - nem tudom, hogy ez a te esetedben szóba tud-e jönni. És akkor még ott vannak a szakértőbbek által említett módszerek.

(#13024) ksanc válasza koboldozat (#13021) üzenetére


ksanc
őstag

Á, nem kell, én is úgy jöttem ide, hogy mindent tudtam... :(

Esetleg megpróbálhatnád a telód saját topikját
Úgy látom, ott is simán fognak tudni segíteni és az kifejezetten ezzel a telóval foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#13025) Keeperv85 válasza Szabónagymer (#13006) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

A guminak az előlapban kéne lennie, abba kéne felfeküdni a két kis lencsének. Bár nem tartom kizártnak, hogy gyárilag is spóroltak vele, de illő volna ott lennie...

Egyébként az nem egy mezei plexi, amit cseréltek. Az keret pedig neki van ragasztva az LCD-nek... :K

(#13026) Keeperv85 válasza ksanc (#12999) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

"Hasonló dolog ez, mint az MTK-kon pl. az MNL file? Ami a GPS-ért (is ? ) felelős és szintén több verziója van."

Nem kifejezetten. Ez egy önálló blokkeszköz, ami ráadásul nem is olvasható, csupán ő tud bootolás közben beállítani bizonyos dolgokat. Elsősorban a rádió frekvenciás dolgokért felel, mint a mobil adatok és a GSM, de itt vannak a többi hardver vezérlő rutinjai is részben.

(#13027) UG4EVER


UG4EVER
tag

Sziasztok ! -tudom ,hogy nem ez a legmegfelelőbb hely ,de a saját topicjában nem válaszol senki:(
hátha valaki tud segíteni :

mielőtt visszaküldőm gariba..
pop c1. a telefon.
kb 2 hete vásároltam.
fényerő minimumon, wifi,gps,adathasználat, stb kikapcsolva, feltöltöm 100% ra majd leveszem töltőről és kb leesik 60-70 % ra majd egyszer csak nyomkodnám és kivan kapcsolva...pár óra elteltével..
2. pl ma levettem töltőről- reggel 10 kor fél 12.30 kor már 74 % és egy büdős gombot sem nyomkodok rajta se wifi,semmi,este 11 re hazaértem melóból és kivolt kapcsolva 0ra merült...
1 nap alatt vagy kevesebb lemerül,úgy ,hogy minden energiatakarékosra van beállítva? (már a f* kivan vele ,hogy elmegyek melóba hazajövők és 8 óra alatt hozzá se nyúlok és kivan kapcsolva meg 20%stb...és 90-100% al indulok el..

esetleg rossz az akumulátor?? vagy az nadroid produkál ilyen dolgoka az okosteloknál??
Mit lehet ezzel kezdeni ?(olvastam h root után kalibrálni lehet az akksit.ér valamit ,vagy van értelme ilyen hiba mellett?...)

Valaki segítsen ,még nem vagyok otthon az android alapú akksikban,tehát ötletem sincs ,hogy ezzel mit tudnék csinálni,hogy 1 napot kibirjon ha hozzá se nyúlok.
Köszi : Gábor

Regisztráltam 2008-10-30 :)

(#13028) UG4EVER válasza UG4EVER (#13027) üzenetére


UG4EVER
tag

Elnézést ,megoldodott a problémám, :R

Regisztráltam 2008-10-30 :)

(#13029) air válasza UG4EVER (#13028) üzenetére


air
nagyúr

Ez gyorsan ment. 22 perc.
Mi volt a gond?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#13030) Adamis válasza air (#13029) üzenetére


Adamis
őstag

Kézrátétellel gyógyít! ;] Amúgy erre én is kíváncsi lennék!

(#13031) Szabónagymer válasza Keeperv85 (#13025) üzenetére


Szabónagymer
aktív tag

Kizárt, hogy gyárilag lenne kispórolva, mert szervíz utáni első bekapcsoláskor rögtön az tünt fel, hogy az értesítő led alávilágít a szenzor ablaknak. Ez előtte nev volt így. Én arra gyanokdtam, hogy a plexi festése sérült meg, de a szétszerelés során annak épségéről megbizonyosodtam. Tehát teljességében a szervizes volt a balf@sz!
Észrevehető, hogy nem kis tapasztalatod van hardver és szoftver terén. Ezzel és az én személyes tapasztalásommal a telefonról, közel biztosra vahető, ez a hiba oka.
Van ismeretségem a TMX-nél, megpróbálok kérni olyan gumi betétet.
A ketetet mennyire macerás leszedni az lcd-ről? A jelenlegi már nagyon kopott, szeretném kicserélni.
Köszönöm a segítő válaszaidat, sokat segítettél! :)

(#13032) UG4EVER válasza air (#13029) üzenetére


UG4EVER
tag

szimplán meguntam ,hogy két hette vettem,és ezeket produkálta,hogy fetöltöm,elmegyek melóba rá 8-10 óra 0 ra kivan teljesen kapcsolva,és minden energiatakarékosság miatt nincs bekapcsolva stb,fényerő,wifi,gps,...

Felhívtam hajnali 1 kor a 1430 at ,hogy a drága ügyintéző monddja meg ,hogy ez esetleg akksi hiba vagy én vagyok béna...azt mondták,bíztos az akkumulátor nem müködik rendesen,tehát küldöm vissza 14 napon belül még eltudok állnia vásárlástól :/ szóval nem nagy a megoldás:) csak belefáradtam az utána járkálásba,olvasgatásba. :W

[ Szerkesztve ]

Regisztráltam 2008-10-30 :)

(#13033) Bozek válasza UG4EVER (#13032) üzenetére


Bozek
nagyúr

"két hette vettem"
"küldöm vissza 14 napon belül még eltudok állnia vásárlástól"

Két hét az 14 nap. Ha még belül vagy, akkor tényleg el tudsz állni (feltéve, ha NET-es rendelés), de ha nem, akkor az már csak szervizbe megy és várhatod, amíg megjavítják. Jelezted az ügyintézőnek, hogy szeretnél elállni a vásárlástól? Mert mindenképp kell időben szólni, mivel kicsúszhatsz a 2 hétből.

(#13034) UG4EVER válasza Bozek (#13033) üzenetére


UG4EVER
tag

Természetesen,felhívtam öket. 10.03 án vettem még éppen benne van a 14 napban .

Regisztráltam 2008-10-30 :)

(#13035) 7Sony7


7Sony7
addikt

Üdv Skacok! Meg tudja valaki azt nekem mondani pontosan, hogy mit kell kicserélni a 4.1.2 es systemui.apk ban, hogy átlátszó legyen a system bar, és a navi bar?
Tudom, hogy xposeddel megoldható, de ha meg lehet külön progi futtatása nélkül, az lenne az igazi.

-

(#13036) 0xmilan válasza 7Sony7 (#13035) üzenetére


0xmilan
addikt

[link]
Google első találat. Csak úgy random szerkeszteni nem tudod az xml fájlokat. Decompile - szerkeszt - Recompile a folyamat. apktool vagy apk manager a program, amit keresel. Utóbbi is apktool-t használ, de felhasználóbarátabb legjobb tudomásom szerint, mert van konzolos felülete. A nyers apktool-al neked kell bepötyögni mindent.

(#13037) 7Sony7 válasza 0xmilan (#13036) üzenetére


7Sony7
addikt

Köszönöm, bár nem tudom, hogyan kerested, én találtam többet is, de pont ezt nem.
Az apktool nem gond, csak az átlátszóságot nem találtam. Ez jó egynek, de -bár nem írtam :B - Az én telómon a home, back, stb billentyűk a kijelzőből vannak "elvéve". Ennek a fekete háttere zavar inkább jobban, de erre meg végképp nem találok semmit. :(((

-

(#13038) 0xmilan válasza 7Sony7 (#13037) üzenetére


0xmilan
addikt

Az az "elvett rész" a Navigation bar. Ehhez is van tutorial. (/system/framework/)android.policy.jar-t is moddolni kell.
(sok időt megspórolnál magadnak egy xposed modullal :) )

[ Szerkesztve ]

(#13039) 7Sony7 válasza 0xmilan (#13038) üzenetére


7Sony7
addikt

Ezt láttam, de sehol sem találom ezt:
com/android/systemui/statusbar/phone/PhoneStatusBar.smali
a systemui -n belül nekem ilyen nincs, vagy legalábbis nem találom.

-

(#13040) 0xmilan válasza 7Sony7 (#13039) üzenetére


0xmilan
addikt

Még jó, hogy nincs, mert nem systemui-ban kell keresni.
Ott van egy sorral felette, hogy "1. DECOMPILE android.policy.jar"
Le is írtam, hogy hol találod.

(#13041) Keeperv85 válasza 0xmilan (#13040) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Na nehogy már az android.policy.jar-ban legyen a SystemUI egyik fő összetevőjének kódja... :(((

A SystemUI-ban van, csak teljesen ki kell bontani.

apktool d SystemUI.apk

Utána itt van:

SystemUI/smali/com/android/systemui/statusbar/phone

(#13042) 0xmilan válasza Keeperv85 (#13041) üzenetére


0xmilan
addikt

Blame it on the tutorial.
Nekem fogalmam se volt, hogy hol van, mert legutóbb 2.3 alatt turkáltam ilyen szinten rendszer appokat, de az is a framework-res volt asszem.

(#13043) 7Sony7 válasza Keeperv85 (#13041) üzenetére


7Sony7
addikt

:W
Egy régebben talált írásod alapján
"apktool d -s xy.apk
Kicsomagolja az erőforrásokat, a forráskódot NEM fejtjük vissza. (-s kapcsoló!)"
Így csináltam. Persze, hogy nem volt benne a Smali.!
Mi a különbség egyébként a két kibontás között?
Összecsomagolni ugyanúgy kell? Gondolom ez is más akkor? ( apktool b xy )

Köszönöm mindkettőtök segítségét, így már közelebb vagyok a megoldáshoz.

[ Szerkesztve ]

-

(#13044) Keeperv85 válasza 7Sony7 (#13043) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Pont az, hogy az -s kapcsolóval a dex fájlt nem bontja ki, tehát a baksmali opció nem megy le, nem nyúl a javaból fordult forráskódhoz. Visszacsomagolni ugyan úgy kell. Alapesetben teljesen felesleges a forráskódok visszafejtése.

(#13045) #27441408


#27441408
törölt tag

Sziasztok egyre több játéknál írja , hogy megakarja nézni a program a wifit (valami ilyesmit ír) . a kérdésem hogy ez mit jelent, ha én ilyen játékokat teszek fel akkor mihez fér hozzá?

feltehetem,nyugodt szívvel?

köszi.

bocsi ha amatőr kérdés de nem értek hozzá és ez a rész kicsit aggaszt, hogy miért akarja a játék megnézni a wifit)

[ Szerkesztve ]

(#13046) 7Sony7 válasza Keeperv85 (#13044) üzenetére


7Sony7
addikt

Ok. Köszi.
Megint elakadtam. A systemui kész van, de az android.policy.jar ban csak META-INf és classes.dex van.

Próbáltam utánanézni, más is járt már így, de nem találtam érthető segítséget. Deodex custom rom egyébként.

-

(#13047) teleahocipöm


teleahocipöm
senior tag

Üdv!
Kellene egy kis segítség, nem találom sehol a válasz az alábbi problémára.
Android 4.4-en (Lenovo IdeaTab A7-50 A3500-FL )szeretnék felhasználót váltani? Már hozzáadtam egy másik gmail fiókot, azóta a jobb felső sarokból lenyíló ablakban "nevető fej alatt" az új felhasználó neve látható, a chrom az ő beállítasaival fut, az enyémre nem tudom visszaállítani, de a play áruház az én gmail fiókommal nyílik meg.

(#13048) mizsi01


mizsi01
csendes tag

Sziasztok!
A következő a gondom! Androidos készülékemen a Google fiók szinkronizálásakor valahonnan lekap olyan böngésző-könyvjelzőket (melyek elvileg a fiókhoz vannak hozzárendelve?), miket már nem használok. Mivel elég sok, macerás egyesével törölgetni. Ha egy másik androidos készüléken bejelentkezek a fiókkal, vagy csak egyszerűen újratelepítés van, mindig visszateszi. A Gmail / Google fiók beállításait már átnyálaztam, de nem találom, hol tudom törölni, hogy ne tegye őket mindig vissza

(#13049) beg válasza mizsi01 (#13048) üzenetére


beg
veterán

Asztali chrome-ba belépsz a fiókoddal (PC-n), chrome://bookmarks
Itt tudod kezelni az asztali és mobil könyvjelzőidet, adott esetben törölni is.

vagy

Mobilon a beállítások/fiókok, ráböksz a google fiókodra, majd a szinkronizációra és kiveszed a pipát a nem kívántak elől.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#13050) atosan


atosan
addikt

Sziasztok,
Miután rootoltam a telefont, nem akar átváltani art környezetre. 4.4.2-fa gyári rom, Kongó roottal rootolva. Igaz előtte pár nappal volt egy frissítés, de ha kivette volna a gyártó ezt a lehetőséget, nem is lenne benn ez az opció a fejlesztői beállítások közt. Elméletileg.

[ Szerkesztve ]

Maine coon

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.