Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#264840) Fall-N válasza Rat.Sand (#264832) üzenetére


Fall-N
veterán

Azt ajánlják a gyártók, hogy az első fél év használat után cserélje az ember az olajat, mert lehet benne fém reszelék. Utána elvileg évente - két évente célszerű. Erősen felhasználás függő, hogy kinek mennyi ideig bírja, de ugyanúgy ahogy az autóknál, érdemes cserélni. Ezzel csak a fék élettartamát hosszabbítja meg az ember. Érdemes venni 1 literes kiszerelésben a fék olajat, és akkor sokáig elég. Otthon is elvégezhető a feladat, úgy később olcsóbb, mert nyilván elsőre meg kell venni a légtelenítő szerszámokat és az olajat.

Azt is lehet csinálni, hogy évente légtelenít az ember és ahogy tolja felfelé a fecskendővel az ember az olajat, látszik mennyire változott meg a színe és koszos. Ha ugyanúgy élénk piros (vagy kék például a Maguránál), akkor maradhat az olaj. Ha koszos, értelemszerűen át kell nyomni a régit az újjal.

Mézga Aladár: Erre nincs ilyen ökölszabály. Az évenkénti légtelenítés közben kiderül, hogy milyen állapotban van az olaj. Semmi köze a fékbetét kopásához, ami megintcsak mindenkinél máshogy jön ki, mert nem egyforma távokat megyünk és nem egyformán fékezünk. Aki kevesebbet fékez, annak később kell cserélni fékbetétet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.