Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#248149) Tin válasza mauimagic (#248142) üzenetére


Tin
veterán

Semmi sem surlódik. Úgy megy, mint a vaj. Csak amikor a nagy tányérról a kisebbre teszi, akkor néha csak "átesik" a lánc, nem pedig lemászik, és akkor csap egyet, mint az ostor.
Lassítva: hátul elkezdi húzni a láncot lefelé, majd amikor eléri már majdnem az utolsó pár fogat az oldás elől, akkor egyben esik le a lánc a kisebb fogaskerékre, és amiatt van egy rántás.
A lánc baromi dzsuvás volt, kétszer kellett beáztatni és végig is fogkeféztem. Most sokkal könnyebben mozognak a szemek. Szerintem az volt a baj, azért esett át, mert a szemek nem tudtak kellően hajlani, így nem lemászott, hanem egyben esett le. Nem tudom, találgatok.
Nem tudom, hogy viselkedik a lánc, ha túlolajozod vastag olajjal, ami begyűjti a koszt. De olajozás után jött elő a probléma, szóval simán okozhatja ez. Mert a váltó most már tuti jól be van állítva.
Nem tudom jobban elmondani. Most lepucolom a kazettákat is, meg minden fogaskereket alaposan, aztán megy vissza a lánc holnap reggel, ha kiszáradt. És ezúttal vékony olajat adok neki és keveset :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.