Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#230803) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Érdekes látni, hogy a leggyakoribb elkötelezettjei egyik vagy másik módszernek a pulzus mérés témában is a pálya széléről bekiabálók, akik nem próbálták mindkettőt, mégis nagyon határozott véleményük van.
Akinek nem inge ne vegye magára.

Végkövetkeztetés nélkül csak patasztalatokat osztanék meg:
- A jelenlegi csuklós mérésnél ahogy Hasaggymeg írja a reakció időből adódnak az eltérések, ami miatt a gyors és rövid intenzív intervall jellegű terhelésekben kevésbé tud jó lenni egy csuklós mérő.
- Ha nem szoros a pánt a korábban írt jelminőséget zavaró okok miatt is lehet pontatlanság.
- Mellkasi pulzuspánt se tökéletes, a jelenleg elérhető legpontosabb pulzus mérést a 12 pontos tappanccsal elvégzett orvosi ekg adja. A profi versenyzők zónáit, laktátküszöb és isten tudja mi minden csoda határértékeit is ilyen mérőkkel, de padon határozzák meg, mert erősebb rázkódásnál bármely készüléknél ott van a hiba lehetősége, meg terepre senki se tud kivinni egy ilyen ekg gépet magára kötve és közben fusson a nővérke a monti után a köveken :D
- Télen ha nézegetni is akarjuk a pulzus sport közben, nem csak utólag értékelni, akkor a csuklós módszer nem játszik, ahogy 6030D is írja a mez/kesztű alatti óra nem leolvasható, ha felülre vesszük, akkor pánt kell
- Csuklós mérés technológiáját folyamatosan fejlesztik a gyártók, az újabb és újabb generációs szenzorok nagyon sokat fejlődnek mind hardveresen, mind szoftveres oldalon. Pl 3-4 éves garmin óra már 2 generációnyi technológia elmaradásban van egy 2022-es modellel szemben.
- Idén januárban voltam utoljára átfogó szűrésen aminek része volt a 12 pontos ekg és terheléses teszt. Doki engedélyével fenntarthattam az órám és figyeltem hogyan változik az ekg értékekhez képest. Eredmény: a kisebb reakció késéseket leszámítva 1-2%-os eltérésnél nagyobb különbséget nem mutatott az óra, ami számomra meglepő eredmény volt, sokkal rosszabbra számítottam.

Volt már mellkas pántos mérőm is, amikor az órák még nem ezen a szinten teljesítettek, ma már nem foglalkozom vele, nem éri meg a felárat és plusz macerát nekem, nem vagyok olimpikon, így ha van benne pontatlanság könnyen el tudom engedni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.