Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100599) .mf válasza jjeahh (#100543) üzenetére


.mf
veterán

Errefelé ma jött a hó, de ma gyalog voltam kirándulni, és ez se volt akkora, mint nálatok :) (Plusz még városon kívül is egyből olvadt, városban már csak nyomokban látható, hogy egyáltalán havazott :( )

Igen, 26-os -- biztos jó a 27.5 és 29 is, de hobbizni (sőt, egyelőre terepbringázással ismerkedni, mert elég más, mint motorral) ez is bőven jó; és ezeket sokkal olcsóbban meg lehet szerezni: ez együtt 135 alatt állt meg. Első teló Marzo XC600ATA2, tag DT M210; egyik sem kimagasló, mint ahogy a többi alkatrész sem, de jól teszi a dolgát.

Hmm az itteni bejegyzéssel párhuzamosan néztem más külföldi bringás fórumokon is mit talált gugli, ott is előjöttek budget kategóriában a ledes kézilámpák, de hátrányaként ott is megemlítették, hogy a fénye inkább koncentrált mint homogén szórt, és a mostani lámpával is ez a bajom.
A talált fórumos bejegyzések alapján hajnalban egy mégfillérszekszuálóbbat már meg is rendeltem kemény 4.24€-ért, "Q5" amit "Kellys Zoomer" néven is árulnak itthon: 3xAAA, 3W CREE led, full-fél-villogó, alu, időjárás-álló, és egész széles szögben aránylag egyenletesen szór kizoomolva. Arra remélem elég lesz, hogy szép nyugisan le tudjak jönni egy lájtosabb ösvényen, vagy kijussak egy erdőből, ha rámsötétedne. Meglássuk, ahogy a vak is mondja, hogy mennyire válik be, ha nem, legfeljebb rendelek valami jobbat is, ez max megy sisakra vagy tartaléknak. Vakkukhoz, távkioldókhoz stb halomban állnak az AA és AAA akkuk, de lassan megérkezik egy ákcijós Opus C3100 is, az már 18650-est is tud majd tölteni.

Béla: pont ilyen tesztet kerestem, köszi! :R Lett is egy-két kiszemelt, ha a megrendelt lámpa nem válna be

Zodo: "Tavasszal nyugdíjaztam a madaras mtb-mat, télen-nyáron, napi szinten melóba járós trekkingnek [...]
1 defektet leszámítva, semmi problémám nem volt még vele pedig nem kapja meg a rendszeres karbantartást.
"

Ha már előbb a Gepida, majd a ritkás karbantartás szóba került, a békebeli Gepidám (18~19 éve vettem), amit nyugdíjazás helyett továbbra is városi lótifutinak használok (naponta 1-10 km), merthát olyan szuper speckói vannak, hogy közel 30 mm rugóutas első telóval, 52-es nyeregcsővel (de olyan rövid felsőcsővel, hogy a térdem néha beverem) röpke 16 kiló, szóval Bp-re ez pont jó, mert ezt ellopni már elég SAD (mégis láttam már próba nyomát az U-lakaton, milyen szörnyen deprivált ember lehet az ilyen... na jó, a festése még mindig szép metál-azúrkék, nem túl kopott-karcos, ezért jár egy fél pont).
Annyira ridegtartás, hogy az utóbbi 5 évet a szabad ég alatt töltötte, évi egyszer elvittem szerelőhöz középrészt és egyéb csapágyakat zsírozni/kónuszt meghúzni/féket beállítani; a lánc talán negyedévente kapott tisztítást-kenést... Sokezer km van benne, mégis csak idén télen jutott oda, hogy az eredeti kónuszos-csapágygolyós középrészt és a bal pedált cserélni kellett (kapott egy monoblokkot), a gyári bowdenek közül a váltó bowdenei 1-2 éve, a hátsó féké pár hete volt cserélve -- az első még a gyári, ahogy a lánc is, ami bár eléggé (najó, nagyon) megnyúlt, de még mindig működik :)
A mai bringák már negyedét se bírnák, mint amit ez kapott, ez az igazi Nukeproof :DDD

5381, Varsam: szerintem viszont a 27.5 és 29 divathulláma miatt a régi 26-osokhoz elég nyomott áron hozzá lehet jutni, és az is elég jó bringa, ha valaki nem szintidőket hajkurászik, vagy ápgréditiszben szenved.
Hasonlóképp a 10-es és 11-es kazetták: szép-jó, de a lánc már csak jóval kevesebbet bír, mint egy 9-esé, hiába tisztítod-olajozod folyton; aztán a 9-esé se bír annyit, mint egy 8-as vagy 7-es, egy jobb 6-os lánc meg talán még tizedannyi karbantartással is tovább tart, mint egy 11-es...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.