Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58667) kovaccss


kovaccss
tag

Hali. Ez egy rendes asztali gép Ivy i3 CPU-val, integrált mindennel. Kb. aug. 1. óta mindig nyitva van a tálca jobb alsó részén (ahol a műveletközpont zászlós ikonja is van) a rendelkezésre állnak új frissítések ikon, amit nem lehet eltüntetni. Ha rányomok, kijön a vezérlőpult frissítések telepítése rész, ahol 68 fontos és 2 nem fontos frissítést jelöl. Sosem volt a gépen próbálkozás a Win10 telepítésére, tavaly nem engedtem fel az ilyen frissítéseket.
Ez azért érdekes, mert tavaly okt. óta semmilyen frissítést se raktam fel a Win7-emhez, a frissítések keresése, de én döntöm el mikor telepítem van beállítva. Azért tettem ezt, mert tavaly nagyon meguntam, hogy 2 hetente kerülgessem a telemetria, a win10, stb. szemét frissítéseket.

A feladatkezelőben már nem látszik az összes folyamat, az erőforrás-figyelőt nyitottam meg, ott van 1 olyan, hogy svchost.exe (netsvcs), Windows szolgáltatások gazdafolyamata, és fix 25% CPU-t használ végig, amíg be van kapcsolva a gép. A feladatkezelő folyamatok részében van olyan, hogy wuaudt.exe, Windows update, itt 0% CPU használat látszik. A szolgáltatások részben van egy wuauserv, Windows update, netsvcs is. Ez mind ugyanaz lehet.

Az erőforrás-figyelőben leállítottam a svchost.exe (netsvcs) részt, eltűnt a listából, a CPU használat is visszaesett, de 10-20 mp múlva a tálca szemetes lett pár mp-re, aztán megjavult, újraindult a letiltott folyamat, és most már 2 ikonom van a tálca jobb oldalán, a folyamatokban már 2 db wuaudt.exe van, és újra 25% a CPU használata. Az erőforrás-figyelőben csak 1 ilyen folyamat van.
A gépet sokmindenre használom (nem játékra), a 10-15% CPU használatok/program összeadódnak, mindig 70-90%-on megy a CPU mind a 4 szála, sokszor 100%-ra is felmegy a 25%-os fos miatt, akadozik ez-ez, így mindenképpen el kéne tüntetni ezt onnan végleg, mert nekem kell ez a teljesítmény.
Mit tegyek?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.