Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10274) Pista0001 válasza TESCO-Zsömle (#10208) üzenetére


Pista0001
addikt

Tegnap házon kívül voltam, de ami késik az nem múlik. :)

Némi légtechnikával kiegészítve jó az, és természetesen frisslevegős is lehet, így igény szerint lehet légcsere is.

Nálunk odafigyeltek a radiátorok méretére, de nem erre gondoltam elsősorban, hanem a minőségre.

(#10210) jones965: A hűtőszekrény nem a legjobb példa, mert eléggé tervezhető üzemre készül, oda jó a kapcsolgatás. Egy 800 kW-os folyadékhűtő, ami 200-300 szállodai szobát szolgál ki, már más téma. Van amikor csak egy részükben van vendég, van amikor telt ház van, és emellett a vendégek hűtési igénye is változó. Már legalább 10 éve a nagy teljesítményű gépek szabályozható teljesítményűek (az említett Stadion szállóbeli gépek is), a régebbiek 1/10-es, az újabbak akár 1/100-as lépésekben. A lényeg hogy ne kelljen leállítgatni a kompresszort, mert ekkora teljesítménynél (400-500 lóerő körül!) óriási áramra van szüksége az indításhoz. Azóta tudomásom szerint háztartási split gép is van ami így működik. Hozzáteszem az autók klímakompresszorának a hozama is szabályozható, hiszen változik folyton a fordulatszám, tehát fordított arányban folyton változtatni kell a kompresszor szállítását, ezt dugattyúsnál (a többség ilyen) például a lökethossz változtatásával oldják meg.

Szerk.: Még egyszer átolvasva lehet hogy kicsit butaságot írtam... Szóval a hűtőszekrénynél úgy értem a tervezhető igénybevételt, hogy konstans a hűtési igény. Ellenben egy szállodában nagyon nagy a szórás, ezért a kapcsolgatós nem tudná energiahatékonyan kiszolgálni az igényeket. A számítógép hűtéshez ebből a szempontból inkább a szabályozós verzió lenne jó, hiszen idle 60 watt körül kajál egy combos (i7 + 1 db csúcs VGA) rendszer, míg meghajtva 300 W felett alakul.

(#10211) potyi23: Megfordult a fejemben amikor autóklímával (is) foglalkoztam, minden rendelkezésre állt, kivéve a villanymotor. Végül letettem róla mert annyit nem akartam áldozni rá (motor, tartószerkezetek, burkolatok), és nem lett volna egyszerű esztétikusan megcsinálni.

(#10218) kovsol: Rendesen meglepődtem én is, hogy nincs rajta ragasztó, a Thermaltake süniken volt annak idején. Én e-bayről rendeltem, elhanyagolható összegért annyit küldött az eladó hogy életem végéig elég lesz már.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.