- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
detroitrw #174 üzenetére
Attól tartok, megfelelő jogi háttér nélkül már nem lesz ez továbbgörgetve, ha csak a csávó nem áll neki megint pattogni. Egyébként túl kockázatos lenne több szempontból is. Lényeg, hogy vigyázzatok azzal az alakkal, ha még visszajön ide.
Majd még tervezek írást néhány másik apróságról másik bejegyzésben. Van egy sztori, amit rég megosztanék.
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Töröltem.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
válasz
ubyegon2 #171 üzenetére
Ahhoz, hogy szétégetett bányászkártyáim vannak, nem tudok mit hozzáfűzni... Ahogy fentebb írtam, legtöbb üzletbe belemegyek (Bár bányászoktól ritkán szoktam vásárolni, gondolom ez értékeléseimből látszik.
Kérlek olvasd végig a másik ügyet mielőtt ítélkezel; nem ebből állt az egész; igen, az is kellemetlen volt, hogy utólag állt neki kuncsorogni a pénzéért, de nem feltétlen ez volt a problémám
És igen, ventilátor cserét szoktam, tudok csinálni, ahogy világítást, meg egyéb kompletten vásárolható alkatrészeket is cserélem, mert köszönöm, egy csavarhúzót még tudok használni.
Olyat se korrekt csinálni, hogy véletlenül egy jobb kártyát viszel magaddal és több pénzt akarsz kérni érte
Valóban, ezért kérdeztem meg anno a helyszínen a csávót, hogy belemenne-e így is a történetbe, és felajánlottam kompenzációt, ha mégsem kell neki, de megintcsak olvasd el mielőt ítélkezel.De a másik két ilyen sztorim most nem tartozik ide, azoknak is megvan a topik.
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Ránéztem a többi hasonló panaszblogodra is és függetlenül attól, mennyire elítélendő egy fenyegetőző vevő, úgy tűnik nem véletlenül kerülnek nálad elő elégedetlenkedő vevők.
Inkább bele se mennék a részletekbe, de sokkal korrektebb lenne, ha már százszámra kereskedsz szénné égetett bányász alkatrészekkel, akkor sokkal rugalmasabban kéne kezelned, ha valaki vissza szeretné adni, mert valóban kukába való.
Olyat se korrekt csinálni, hogy véletlenül egy jobb kártyát viszel magaddal és több pénzt akarsz kérni érte, de az is fura, ha a 3 napos garancia utolsó napján reklamálót elhajtod, mert a 3. nap nálad már délben lejárt és előadod a 72 órás szöveget. Ilyenkor nem napokba számolsz, ha gond van?
Ami nekem fura, hogy most is van egy hirdetésed, ami nekem szintén annyira zavarosan van magyarázva, hogy abba is bele van kódolva a későbbi gond. De a legmeglepőbb, hogy csatoltál egy Vásárlói tájékoztatót vevőmágnesként, abban agyondícséred magad, sokan már itt elengednék inkább a dolgot... Kérdésem az lenne, ha ebben a blogban több helyen is kijelented, nem tudsz szerelni, akkor abban a tájékoztatóban ez a szöveg mit jelent?
II.A javítást a legtöbb esetben én végzem, és teljes mértékben vállalom az eredményért a felelősséget.
Ebben a blogban meg ezt írod két helyen is:
Most kipakoltuk a szekrényt, és mondom nem mostanában fogom megtanulni a szerelést, így feldobtam eladásra.
Megírtam, hogy garancia semmire sincs, meg hogy elvileg szerelési kísérlet nincs, én nem tudok szerelni.
Most akkor ez hogy van? Nem tudsz szerelni, de te magad végzed a garanciális szerelést mégis?
Vagy tudsz szerelni mégis...
Te írtad, minden állaspont érdekel, csak azért említettem meg ezt a pár kilógó lólábat.
De az tényleg érdekes, hogy most tudsz szerelni vagy nem tudsz szerelni!?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Te láttál már 10-20 negatívval bárkit? Régi PH-n is 6 volt a max talán amit láttam. Szerintem az igenis redflag, hogyha egy többszáz pozitívos emberkének van 1, vagy 2 igen csúnya negatívja, amiből az jön le hogyha nincs minden rendben, akkor nem lehet rá számítani.
És nekem nagyon ritkán vannak vadiúj cuccaim, amivel 100% tutifix, hogy minden rendben lesz (nem is keresek ilyeneket).
-
-
válasz
Kalandor #165 üzenetére
Egyrészt becsületsértés; rossz érzés, hogy ilyesmi kint van rólam, és akárki nézheti. Nem vagyok robot és érdekel, hogy ki hogy ítél meg.
Másrészt nem tudom, te mennyit aprózol; mennyi időt töltesz mások értékeléseinek böngészésével, de én el szoktam olvasgatni mindenki negatívjait, hátha tanulok belőle, és a tapasztalat az, hogy hiába van valakinek sok pozitívja jól sikerült üzletekből, az emberek nagy része akkor mutatja ki a foga fehérjét, ha gáz van. Csomó ember van aprón, akinek temérdek +-a van, de csücsül mellette néhány olyan mínusz, amiből látszik, hogy mi van, ha nem megy minden flottul. És szerintem ezt nem én nézem egyedül így.
Én igen sok energiát fektettem abba, hogy ugyan nem vagyok kereskedő, mégis visszavegyem, cseréljem, stb., ha gáz van; néha még az általam meghatározott kereteken kívül is, nem szeretném, ha ez ilyeneken menne el.
És nem szeretnék vitázni, mert nyilván kisebb gondotok is nagyobb ennél, de legalább azokat a részeket szednétek ki a kolléga értékeléséből, amikről egyértelműen tudom mutatni, hogy nem igazak, a többit lenyelem valahogy.
-
Update
Szóval most végre van egy kis időmSzerencsére első tapasztalatom a rendőrséggel, így nem igazán tudtam mit kell tennem.
Megtettem a feljelentést az oldalukon, kipanaszkodtam magam, hogy a csávó meg akar keresni, meg hogy megállás nélkül zaklat engem, meg bla bla bla. Másnap délután telefonon keresett a százados úr, hogy jelenésem van a kapitányságon megmondani az őszintét. Kicsit fura volt, hogy semmilyen írásos nyoma nem volt annak, hogy nekem oda be kell mennem, de hivatalosnak tűnt (Meg miért akarna egy ismeretlen elküldeni engem a kerületi rendőrkapitányságra)
Odaértem pontosan, bejelentkeztem, és kb 20 perc késéssel hívattak is. Kedves, szimpatikus ember volt a százados, tájékoztatott a jogaimról, majd elmondtam neki a panaszaimat. Éreztem hogy nem az első esete volt, mert nagyon célratörően tartott a témához, amiben a feljelentést tettem. A kihallgatás során egyedül az volt nekem fura, hogy milyen fontos információ, hogy az ember cigány-e, vagy sem. Kb 3-szor kérdezte ezt tőlem, én mindháromszor mondtam, hogy sötét volt, nem láttam jól, meg szerintem csak sötétebb bőrszínű volt, a végén úgy került bele a jegyzőkönyvbe, hogy "valószínűleg roma származású
".
Eztán kicsit a jogi részébe is belemerültünk. Mint kiderült, a jog szerinte akár teljesen fals infókat is állíthatok a hirdetésemben, hogyha azt van lehetőség személyesen megtekinteni, és nem vagyok köteles semmilyen általam megadott infót garantálni (magyarán a csávónak már akkor nem lehetett volna jogi alapon mit mondania, amikor beszállt a kocsijába (még akkor sem, ha a dobozban féltégla lett volna), mivel nem nézte meg). Ez kicsit érdekes, és ijesztő, hogy személyes átvételnél így vissza lehet az állapotleírással élni, és a negatív értékelés a legtöbb, amit tenni lehet ezután...
Aztán megkérdezte, hogy kívánok-e magánindítványt előterjeszteni (Laikusoknak: ha a rendőrség úgy látja, van lehetőségem magánindítványra, amely esetén nyomozás indul az ügyben, a másik felet behívják, és ez vezet a végén jogerős ítélethez). Megkérdeztem, hogy ő mit javasolna, mert lehet, hogy ez a végén csak olaj lesz a tűzre. Ugyanis, ha ez az első esete, a figyelmeztetés a legdurvább, amit kaphat. Valamint az is kérdéses, hogy ez zaklatásnak számít-e, mert határeset. Erre még így-úgy rá lehet húzni, hogy hirtelen felindultságból való cselekvés, aminek nincs következménye rám nézve, ami által a vád ejthető.
Szóval a végén úgy döntöttem, hogy nem nyilatkozom magánindítványról egyelőre (ilyenkor adnak még időt dönteni, amit pontosan nem írok ki, hogy mennyi, de elég arra, hogyha a csávó talál még módot a zaklatásomra, visszamehessek).
Alapvetően hatalmas pirospont a rendőrségnek, mert gyorsan, gördülékenyen ment minden, és nagyon segítőkész volt a százados
-
detroitrw
addikt
Ennek örülök, hogy pizítív csalódás volt
Sajnos itt is bizonyos emberek szeretik érvényesítettni a "felsőbb"rendűségét ...
Vannak eléggé lekezelőek is az a tipikus sz@r kedve van akkor másnak se legyen okéskb. fél éve a céges telefonon bemutattkozott egy rendőrfőkapitány
Mondja, hogy a főnökkel szeretne beszélni, adjam vagy adjam meg a számát.
Válaszoltam neki, hogy sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni (hogy ő kicsoda, többszörös jelezte a beosztását), adja meg a számát és ha úgy van akkor visszahívjuk.
Hangra egy 60+ -os ürge volt, de annyira magaslórol beszélt, hogy gyakorlatilag az első másodpercekbe bekapcsolt benne a g@ci mód.
Ebbe a példába csak az a szörnyű, hogy pont neki kellett volna a legjobban tisztába lennie, hogy mennyi átverős telefonhívás van, a másik ha meg annyira magas beosztásba van (mint kiderült valid volt, csak hát a stílus ...) akkor pikkpakk ki kellett volna derítenie a cégvezető telefonszámát, ezzel szembe jól felb@szta saját magát is, hogy nem sikerült belőlem semmilyen infót kicsikarni(ezt később meg is jegyezte a vezetőnek, hogy még azt se sikerült kiderítenie a beszélgetésünkből, hogy én ki vagyok ...)
Azóta én vagyok a telefonos tűzfalNa, de izgatottan várjuk a fejleményeket
-
válasz
Kalandor #151 üzenetére
És amúgy pont ez a baj, hogy az átlag vevő se fogja végig elolvasni, csak annyit lát, hogy én átvágós felfelé alkudozós rohadék vagyok.
-
válasz
detroitrw #154 üzenetére
Amúgy van fejlemény, csak tegnap óta még nem igazán volt időm leírni. Érdekes tapasztalat volt... Ma igyekezek rá időt szakítani, de pozitív csalódás a rendőrségben.
-
válasz
Donki Hóte #160 üzenetére
Rajta van a listán
email cím már van külön (V.Mil@n-hardvera.pro), és ehhez csomó szoc média is pont az ilyenek miatt, de még keresem a tökéletes aprós számot.K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Viktor S
csendes tag
válasz
Donki Hóte #160 üzenetére
Hmm. Eddig csak utazáshoz találtam hasznosnak az e-simet.
-
Hát nem tudom, egész éjjel hívogatott random számokról (még 3-kor is), már a negyediket tiltom, és most sem áll le.
Nekem van egy feltöltőkártyás számom, csak PH/Vatera/Jófogás üzletekre, ha nincs folyamatban hirdetésem, akkor hetekig be sincs kapcsolva, azt hívogathatnák kedvükre
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Ezzel a két okkal jelentettem. A kiváltó okot csak akkor mondom, ha kérdeznek róla, de gyanús, hogy nem fognak. A hívásokat, és szövegeket beküldtem nekik már a feljelentéssel. Még jó, hogy nem lesz ott, én a kerületi kapitányságnak jeleztem, szerintem nem is kerületi a csávó, de nem tudom.
És amúgy már le van tiltva mindenhol az összes száma, eleget hallottam, még hívásrögzítéssel se kívánok vele beszélni.
-
pn4hvq
senior tag
A feljelentésnél szerintem zaklatás lesz, valamint fenyegetés. Hogy mi volt a kiváltó ok, az teljesen mindegy, másik ügy (jogilag is).
Mentsd le, ha tudod, nyomtasd ki az üzeneteket, az smseket, hívásokat, ha voltak (bár nem "illik", de ilyen esetekben jól jön a hívásrögzítés). Azokat tudod bevinni az idézésre. Nyugi, a "haverod" nem lesz ott, ha be is idézik, máskorra. -
válasz
Kalandor #151 üzenetére
Igaz, csak épp én pü-vel tudom mutatni, hogy ő írta, hogy 25-t adna. Ezután nehéz nem belátni, hogy az nettó mocskolódás, amit ott ír.
Az meg, hogy átverés, meg, hogy javíthatatlan, megint nonszensz. Elvileg 40 éves tapasztalata van. Fentebb írták, hogy ez így még javítható ís. Ez meg tény, nem lehet vele mit kezdeni.
Ebből csak arra a részre nem tudok mit mondani, hogy korábban cserélve voltak a memóriák (bár köze nincs a kártya javíthatóságához), mivel én nem gondoltam volna, hogy belenyúlt valaki, meg nem ís igazán tudom, hogy hogyan lehetne ellenőrizni, így ez valóban az a kategória, amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz
Kalandor #149 üzenetére
Olyannal még nem volt szerencsém, hogy átvételnél az eladó többet várt volna
Ellenkező esetre pedig számtalanszor, hogy adjam kevesebbért ... aztán jönnek a kifogások:
- nincs nála annyi
- messziről jött és drága a benzin, így nem éri meg neki
- alapból kevesebbet ad át
- és valamikor ezeket kombinálva akár közvetlen előtte telefonon bepróbálkozikHa már telefonon erősködik akkor inkább elállok (
) az eladástól, mert lerí róla hogy "C"-s jogsit kapott az élettől
#141V.Milán:
Kíváncsian várjuk a fejleményeket.Ha még nem voltál ilyenen akkor ne lepődj meg, ha úgy kezelnek majd mintha Te követted volna el az egészet (vagy még többet).
NO PARA
ja és persze amit csak tudsz vigyél magaddal akár kinyomtatva, de ha lemented pl. pdf-be akkor az is jó lehet (bár nem tudom mennyire érdemlegesen kezelik a digitális "bizonyítékokat")
Eddig megúsztam
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Graphics #150 üzenetére
Nem olvastam el az írást (mea culpa, késő van), de gyakori a napjainkban, hogy valaki állít valamit és aztán érkezik a teljesen ellenkező állítás.
Ezért sem szoktunk értékeléseket úgymond elbírálni, erre nincs idő. A jó hír viszont az, hogy hosszú távon mindig kibukik, ha valaki az értékelést fegyverként használja, és akkor tőle elköszönünk.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kalandor #149 üzenetére
Olvasd el az írást.
Az eladó szerint a vevő ajánlotta ezt fel.
Na akkor most mi a helyzet?
A fenti hirdetésre írt a kolléga (egyelőre nem személyeskednék, nem akarom senki hírnevét rontani), hogy azonnal vinné a kártyát, és mivel nem írtam egyből ő írt, hogy a kiírt 20e forint helyett 25-t is ajánl. Amint felléptem azonnal is válaszoltam neki hogy vasárnap jó a találkozó...
Eljött a vasárnap, érkezett is az ember. Helyszínen természetesen nem akarta már a 25-t adni, mert hogy én arra nem reagáltam, hogy ezt ajánlotta... Mondom ez is egyfajta alkudozási stílus, legyen középen 22.5. Ebből ő elutalt 22-t, de mondom ezen már nem akadok fent.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
"de a mindenféle rohadéknak való elhordásom sértőnek, és igazságtalannak tartom."
Itt semmiféle rohadéknak elhordás nincs.Egyébként az mennyire korrekt, hogy megemeled a helyszínen az árat?
-
válasz
Graphics #147 üzenetére
Még nem írtam meg az én részem, kivárom a végét.
#62-ben van, amit ő írt. Van pár része, amivel nem lehet vitatkozni, de a mindenféle rohadéknak való elhordásom sértőnek, és igazságtalannak tartom.
-
Nem látni sehol semmiféle értékelést. Te hol látod?
-
válasz
Graphics #144 üzenetére
Nem, én jelentettem őt, de nem a negatív, meg a hazudozás, hanem a zaklatás, és fenyegetés miatt.
A szavakat nagyon szeretik a jogban csócsálni. Ha szerez egy jó ügyvédet, akkor hosszasan lehetne csámcsogni azon, hogy melyik szó követett mit, aminek hatására ő úgy gondolta, hogy hazudok.
Én csak azt akarom megoldani, hogy ne próbáljon folyton új számról zaklatni, és esetleg legyen valami követelmény rá nézve (bár jó lenne, ha az értékelésből is kikerülne a rágalmazós lejáratós rész, de lehet, ezért futok még 1 kört a moderációnál)
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
KonzolKartel #122 üzenetére
Nem adnék pénzt vissza neki, az biztos, még jobban megerősítené, hogy ő csinálja jól.
Ha valaki nem tudja értelmezni, hogy a termék hibás és a hibajelenség megfelel annak amit írtak, és még a személyes átvétel okán meg is nézheti, ott utólag szerintem nincs helye reklamációnak.
Most a héten vettem egy hibás egeret, az eladó leírt a hibajelenséget, és szerencsére az volt amire gondoltam, kényelmes fél óra javítással hibátlan lett, azóta azt használom. De ha más lett volna hiba okozója, mint amire gondoltam-reménykedtem, az nem az eladó hibája lett volna.
A PS5-nél érdekes a helyzet, mert egyébként igazat írt, hiszen nem kapcsolt be, és nem adott képet. Ha tudta, hogy javításra veszed és bele van gányolva, akkor az nettó átverés, ha nem, az akkor pech.Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
-
válasz
Graphics #142 üzenetére
Nem is a negatív értékelése miatt jelentettem
Egyébként én békés voltam végig. Egy csúnya szó nem hagyta el a számat. Engem csak az érdekel, hogy ne fenyegessen egy ilyen állat.K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Mindenképp vidd el a fenyegető üzeneteket is.
Ettől függetlenül törekedj a békés rendezésre de ha már ő szarakodott , terítsd ki a lapokat
-
Update
Beidéztek a rendőrségre már holnapra. Lehet, hogy még lesz is ebből valamiK̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Sajnos ilyen velem is volt... csak nem monitorral. Cseréltem airpods 2 pro-ra, elfelejtettem, hogy van, és mikor eladtam fél évvel később, kiderült, hogy kamu a cucc. A csávó meg azóta már ki is lett tiltva innen, szóval 70e forint tanulópénzt én is megfizettem.
-
herion
tag
Ha már páran sztoriztak, én is írnék egy érdekes esetet a szándékos átbaxásról.
Aprón vettem egy használt monitort 2 éve 48 ezerért. Elutaltam a pénzt, megkaptam a csomagot, minden okés volt.
Mivel házfelújításban voltunk, csak pár perc elejéig (tudtam) teszteltem átvétel után valami random yt videóval. Kép volt, az állapot a leírásnak megfelet, úgyhogy visszatettem a dobozba és kb. 3-4 hétig hozzá sem nyúltam.
Aztán eljött az idő, hogy a végleges helyén üzembe helyezzem mint 3. kiegészítő monitort.
Az első 1 napban nem volt semmi gond, igaz alig használtam max 1 órát.
Jött a hétvége, hosszabb 3-4 órás használat után megjelent egy 1-2mm kis vízszintes vibráló, kijelző szélességű csík a Windows tálca alatt.
Először a DP kábelre gyanakodtam, cseréltem HDMI-re de ugyanaz. A vibráló csík közben hízott, már majdnem egy cigi vastagságúra. Próbaképpen levettem a képfrissítést 165Hz-ről 60-ra, megszűnt a vibrálás.
Akkor úgy voltam vele, hogy oké ez biztos valami Windows, VGA, driver stb. nyűg, vagy tudomisén akármilyen hiba lesz, a monitornak semmi baja hisz a leírásban is ott volt hogy "újszerű".
Eltelt még egy nap, este bekapcsoltam a gépet, a csík ismét megjelent "bemelegedés után", és a korábbi 5-8mm-es vastagságról már 2-3cm vastagságra hízott fél óra alatt.
Másnap felkerestem egy céget akik monitorok javításával foglalkoznak, és tanácsot kértem tőlük, hogy ezzel az hibajelenséggel mit lehetne kezdeni.
Nagyon segítőkészek voltak, és a szervizes kolléga elmondta, hogy ez gyakori LCD hiba, amit csak kijelző cserével orvosolni, aminek a költsége kb. egy új monitor ára, le is beszélt róla hogy nem érdemes foglalkozni ezzel.Mivel több mint egy hónap eltelt, így értelemszerűen felesleges lett volna vergődni az eladónál, hogy szar a monitor.
Szóval úgy voltam vele, ezt beszoptam mert pont nálam szart be, lenyeltem, és inkább gyorsan szabaduljak meg tőle hogy ne is lássam.
Meghirdettem kizárólag alkatrésznek töredék áron, jött is rá jelentkező, meg is vette.
Csomagolnám el a gyári dobozába, de előtte valamiért úgy voltam vele hogy kiveszem a doboz alján lévő hungarocell bélést.... na és itt jött a meglepiA gyári doboz alján a hungi alatt ott volt egy szervizes munkalap, amiben az általam is leírt vibráló csík hibajelenséggel kapcsolatban nem találtak hibát, így vissza feladónak
És itt még nincs vége!
Ránéztem az eladó(m) értékeléseire, és látom hogy 1 hónappal korábban az aprón vette ő is a monitort, mielőtt nekem eladta.
Tehát már ő is szar állapotban vette meg az eredeti tulajtól aki szintén szarként adta el hibátlannak feltűntetve, ezt a szervizes munkalap is alátámasztotta, de gondolom úgy volt vele, hogy ha lesz majd egy palimadár (én) akire rásózhatja a szarját.Tanulópénz megvolt
Who Let The Dogs Out?
-
Hát igen. Mindenki a könnyű pénzben hisz. Ha meg kiderül, hogy túl nagy fába vágta a fejszét, akkor ne az ő pénze bánja már. Ilyen "szervizes"-ből sok van; olyan mint itt aprón a nepperek, csak nagyobb haszonkulccsal. A jó szakembert itt nagyon kell tisztelni.
Bár mondhatnám azt, hogy nincs időm erre, felejtsük el; még a negatívot is lenyelette velem, de neki így sem elég.
[ Szerkesztve ]
-
SutPet
aktív tag
szép kis mizéria ennyire nálam még nem fajultak el a dolgok, de volt problémás üzletem. Telefon hibásként árulva az akkor 100e helyett talán 35-ért. Makulátlan kinézet de széria hiba hogy a wifi chip megdöglik ezért csak mobilnettel használható. gyártóhoz visszaküldve ajánlottak alaplapcserét ami több mint az új telefon minden le volt írva pontosan hogy ezen csak ez segít, nem sw hiba hanem hw csak így javítítható. Emberünk elvitte agyonbabrálta különböző romokkal, és hogy újraindítás után pár másodpercig működik a wifi de hogy ez így szar és hogy át lett verve ő ezzel nem tud mit kezdeni és bukott egy csomó pénzt. Aztán már jöttek az olyna hibák amik előtte sose voltak de hogy én azokat eltitkoltam merthogy szar az akku is (3 éves telefon sztem kb 70% on volt az akku kapacítása sose figyletem mert este feltesz töltőre reggel levesz és kibírja a napot használattal) a kijelzője is szar mert néha elszineződik (gyári rommal soha semmi ilyen nem volt). Egy pár napig vitatkoztam vele aztán meguntam és megírtam hogy minden korrektül le lett írva semmi nem volt eltitkolva én lezártnak tekintem az üzletet és se időm se energiám ezzel a továbbiakban foglalkozni.
God must love stupid people, he made so many of them.
-
válasz
KonzolKartel #134 üzenetére
Na az már pofátlanság. Én 20-ért hirdettem a 60-70 ezres kártyát, amit ha megnézel, csak a ventilátor belőle 10e forint; a hibátlan hűtés, megvilágítás, nyák, meg a fejlemények szerint a hibátlan memóriák ezt még megdobják. Ezért nem értem a felháborodását, mert még ha tudtam volna, hogy hulladék, és úgy hirdetem, akkor is jól járt... De ezt a mínuszt meg kellett kapnom.
-
User64476
őstag
válasz
KonzolKartel #134 üzenetére
Igazad van, ha ismert az előzmény akkor ez szimpla átverés. Én ehhez túl digitális vagyok, biztos, hogy nem fizetnék 60-70%-ot ilyen rizikóra, de még 20at sem a fentebb írtak miatt. Mondjuk neked van igazi rálátásod mik az arányok, én meg csak feltételezek.
rendzso: akkor te vagy a kivétel
[ Szerkesztve ]
-
KonzolKartel
őstag
válasz
User64476 #130 üzenetére
Azt értem, hogy elküldik javíttatni, hiszen én is abból élek, de MINDEN esetben elmondom az ügyfélnek, hogy XY dolog miatt nem javítható (ha nem javítható), majd pedig vissza adom a készüléket.
Ezután felteszik eladni, "nem kapcsol be, nem tudom mi baja. Garancia, visszavásárlás nincs."
Ez pedig már átverés, hiszen az eladó tisztában van azzal, hogy amit elad, az elektronikai hulladék.
Ennek nagyon sok féle formája van, és rendszeres a hazudozás, mellé beszélés.Fillérekért? Általában legalább a jelenkori használt árának a feléért, de inkább 60-70%-ért adják el.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
rendzso
tag
válasz
User64476 #130 üzenetére
Szerintem egészen gyakran előfordul. Én is adtam már el úgy laptopot, hogy évekig nem volt használva, a kezembe akadt és akkor már feldobtam volna eladásra. Nem akart bekapcsolni, így szotyiért került fel. Meglepően gyorsan el is vitték, és nagyjából egy óra múlva érkezett az üzenet, hogy na nem is volt ennek baja, azóta is használatban van. Így sikerült valakinek örömet szerezni
Telefont pedig vennem sikerült úgy, hogy én tudtam megjavítani könnyedén, és évekig használtam.
-
válasz
User64476 #130 üzenetére
Azért ez nem feltétlen igaz. Ha egy kicsit is racionális az ember, belátja, hogy van, amiben több kárt tesz, ha tudás, és tapasztalat nélkül nekiesik. Én ezért nem estem végül neki ennek a kártyának, mert jóformán két kábelt nem bírok normálisan forrasztani, nem hogy memóriát cseréljek. Mert én jelenség alapján memóriára gyanakodtam.
[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
válasz
User64476 #129 üzenetére
Na fogalmazni azt nem tudok. Szóval a kérdés, létezik olyan aki ne próbálná meg előbb javíttatni a cuccot és csak végső biztos téglasodás esetén hirdetné meg hibásan? Nekem ez olyan álomszerű, hogy valami drága cucc tönkremegy, és mindenféle végiggondolás, utánanézés nélkül könnybe lábadt szemmel felteszem eladásra fillérekért. Olyan ez mint az autóban a nem működő klíma amit épp csak fel kell tölteni gázzal
-
User64476
őstag
válasz
KonzolKartel #122 üzenetére
Van olyan aki értékes elektronikai terméket ne próbálna meg kijavíttatni, megtákoltatni mielőtt hibásként eladja, miután kiderül, hogy gtk vagy ténylegesen nem javítható?
-
detroitrw
addikt
+1
szerintem se jó az ilyen esetekbe a pozitív megerősítés, hogy "helyesen" cselekszik (hogy az akaratát tudja érvényesíteni)
Persze az más dolog, ha tetlegességig fajul(na)#121janeszgol:
Nem lehet tudni, ki mitől lesz olyan, ha az alap beállítottsága ilyen "akaratos/aggresszív" az még a jobbik eset.
De ha tudatmódosító szertől lesz ilyen, ott teljesen mindegy ki, mit, mikor csinált (vagy nem csinált) vele#124V.Milán:
Ha mégis össze "kell" vele futnod akkor csakis nyílvános helyen, lehetőleg ahol akadna a közelbe segítség.
Másrészt meg érdemes ilyenkor is rögzíteni a háttér eseményt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
szabonagyur #125 üzenetére
Nem mondtam, hogy ezt írtátok, de ezt a két lehetőséget látom adjam vissza neki a pénzt címszó alatt.
-
Nem ismerem a vonatkozó jogszabályokat de ez már kemény életveszélyes fenyegetés és zaklatás. Nehogy már ne foglalkozzon vele a rendőrség. Nem azt mondom, hogy vonuljon ki hozzá a TEK de azért egy szóbeli figyelmeztetés simán kijárna. Csak, hogy érezze a törődést ...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Még #100, és #114 HSZ-em között. Nem kell tudnia róla a csávónak, hogy feljelentettem, nem fogok ezzel pattogni nála, ahogy ő tette.
Azoknak, meg akik azt mondják, hogy adjam vissza neki a pénzt
a. Találkozzak egy ilyen emberrel? Nem hinném, hogy lenyugodna, vagy bármi más lebegne a szeme előtt, mint hogy milyen bosszút álljon
b. Csak úgy utaljam vissza neki a pénzt? Komolyan ott tartunk, hogy netes zaklatásra, meg testi sértéssel való fenyegetésre a védpénz fizetése a megoldás?Meglátjuk mit mond a rendőrség; annak függvényében cselekszem
-
KonzolKartel
őstag
Én aki finom elektronikával foglalkozom, rendszeresen, módszeresen és akár előre kitervelten vernek át a hibásnak hirdetett eszközökkel. Legutóbb egy PS5 öt vettem, ami úgy volt hirdetve, hogy nem ad képet. Rá írtam az eladóra, hogy mi a hiba, akkor mondta, hogy nem kapcsol be, és nincs kép. Redflag volt, de megvettem.
Már amikor a burkolatot levettem tudtam, hogy ez szép lesz. A csavarokat rossz helyre tették vissza, így átfurták az alaplapot két helyen is. Ezen kívül a szalagkábeleket eltépték, a tápegységbe bele javítgattak.Előtte pár héttel vettem egy Switch Lite-ot. Az eladó azt mondta, hogy modchip installáció letörtek róla egy csatlakozót. A csatlakozó le volt törve, meg az alaplapból is egy darab, kuka.
Az eladók nagy része tisztában vele, hogy mit árul. Egyszerű haszonszerzés céljából hazudnak.
Ezt a cikktől teljesen függetlenül írtam. Itt remélhetőleg más volt a helyzet
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
janeszgol
félisten
válasz
Donki Hóte #113 üzenetére
Igen ez nagy divat lett, hogy meg sem kötött üzletet akarnak értékelni. Nekem is hazudtak, pl a legutóbbkor is, hogy el kell utaznia külföldre, majd utána meg tudom venni a telefont (meg se hirdette újra, ez már másfél hónapja volt).
Meg inkább másnak adja el. Ezeket én nem jelentem, mert nincs mit. 1, nincs üzlet. 2, a találkozó lemondás, nem neked akarom eladni és társai nem számítanak csalásnak. -
válasz
janeszgol #111 üzenetére
Hát nem tudom, egész éjjel hívogatott random számokról (még 3-kor is), már a negyediket tiltom, és most sem áll le. Rendőrségre várok... Nem kívánok vele semmiről tárgyalni
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janeszgol #112 üzenetére
Én egyszer majdnem úgy kaptam negatívot, hogy nem is volt üzlet
SSD-t akartam venni, ketten is hirdettek hasonló paraméterekkel SSD-t, írtam mindkettőnek privit, hogy érdekel a cucc. Az egyik válaszolt egy óra múlva, megegyeztünk, aznap megvettem tőle.
Már lement az üzlet, amikor válaszolt a másik is, hogy akkor mikor megyek az SSD-ért. Megírtam neki, hogy mire ő választ írt, addigra már mástól meg is vettem.
Erre elkezdett pattogni, hogy neki vesztesége van, hogy nem veszem meg tőle, mert másnak azt mondta, hogy már el van adva (nem volt jegelve a cucc, megnéztem).
Azt is írta, hogy jelezte a moderációnak, hogy adjanak nekem negatív értékelést
Nem tudom, hogy a továbbiakban mi történt, az illetőt letiltottam, a moderáció nekem nem írt semmit, negatívot nem kaptam
-
janeszgol
félisten
Oké, ezzel csak azt bizonyította a vevő, hogy egy idióta. Ha legközelebb még egyértelműbb lesz a hirdetés, akkor nem kérdés kinek adok/adunk igazat.
Én is találkoztam olyan mobil hirdetéssel, ahol egy beszámolt telefonra azt írta az eladó, hogy bekapcsol, tölt, de mivel nem az övé nem tudja, hogy működik-e normálisan.
A kérdéseimre (akkuidő, melegedés) sorban nem tudomot válaszolt. Ez így korrekt. -
válasz
szabonagyur #108 üzenetére
Jogos.
-
válasz
User64476 #65 üzenetére
Most adtam el 4db hibás SSDt, nincs sok varia ott se, nem megy...
Teszteltem, hogy nem megy.Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
tlac
nagyúr
válasz
User64476 #65 üzenetére
Ezt a teszteletlent sosem értettem. Nincs az az ember aki ne a legtöbbet akarná kivenni a bizniszből, ha teszteletlen az 100% hogy hibás.
akkor lehet ilyen ha olyan alkatrész került hozzád vagy a fiók mélyén találtál valami régi hardvert, amihez tényleg nincs semmid, amivel ki lehetne próbálni
de igen, az árat kb. oda lehet belőni, hogy hibás
-
detroitrw
addikt
válasz
Graphics #102 üzenetére
Persze egy ido utan "tudja" szurni az ember, de ezt senki se a csecsbol szivja magaba
Szal mindig lesznek aldozatok, ezt nem is lehet 0-ra redukalni...Akar egy teljesen normalis embernek is lehet olyan eletbeli torese amitol kifordul
Bar az ember pont attol ember, hogy ...,de ez valakinek nem esik le a gorbe tukorbe
Profilozas,
lasd en is beszopiztam egy forumtarssal ...
Amikor a biznisz lezajlott tobb szaz pozitiv ertekelese volt (semleges es negativ egy se).
Amikor belekevereztem, aztan derult ki, hogy neki is volt mar egy masik regje amivel szintem nem volt kerek a vasarlas ... na peldaul o is ujra regisztralt, sot az elozo nick nevet is kiirja ...[ Szerkesztve ]
-
válasz
detroitrw #101 üzenetére
Ez tény, de aki sokat fórumozik egyből kiszúrja azokat a tipikus jegyeket, amely alapján könnyen be lehet azonosítani a regisztráció mögött lévő egyént.
( Sajnos van benne tapasztalatom ,15 év fórumozás hagyott némi "profilozási képességet" bennem.
illetve a Google sokat segít, ha az embernek van 1-2 órája is... )
-
detroitrw
addikt
Jajj, hat a mai vilagba meg a fogkefevel is lehet netezni.
Az IP/MAC cim tiltast is viszonylag konnyen lehet orvosolni.#100V.Milán:
Olyanra gondoltam mint, amikor bizniszelsz es figyelmeztetnek, hogy ne utalj elore, csak hat az emberrel kapcsolatos problemajelzes lenne.
Akar ugy, hogy az elso uzeneteknel egy felugro ablakba legyen amit jova kell hagyni, ha folytatni akarod a csevegest ...de ez csak "otleteles" reszemrol
[ Szerkesztve ]
-
válasz
detroitrw #98 üzenetére
Van jelölés, legalábbis én olyat adok neki ezek után, hogy minél több embert távol tartsak tőle.
-
válasz
detroitrw #98 üzenetére
Masodregisztració tilos az oldalon. Nincs elvileg tiszta lap.
( Ennek ellenére pl. tirexi mégis itt van, most épp NvidiaRTX néven, elotte AuraSync volt... Atnevezi magát...) Ja és tudnak róla a PH-nál is...
Számomra ez is érthetetlen... Egy kitiltott ember, és már volt vele gond, mégha nem is adásvétel , hanem emberileg...
De iitt egy másik eset, amikor a csalónak több joga van...[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Igen, az ilyeneknek szerintem valami jeloles kellene, hogy mar problema volt vele es csak ovatosan.
Hat sajnalom, hogy ilyen helyzetbe kerultel.
Az "itteni" dontes meg varhato volt (sajnos)
Pont az ilyenekkel lehetne szerethetobbe, megbizhatova varazsolni az oldalt.
Akar buntetopont rendszerrel ...#97miqlas:
A tiltas nem biztos, hogy a legjobb megoldas.
pl. szerintem az jobb lenne, ha az illeto tudta nelkul, ha valakinek privit ir vagy ha neki irna valaki akkor a masik felt lehetne tudatni, hogy tejtermek van a fule mogott es csak ovatosan.Ha kirakjak akkor vissza tud jonni masik neven es tiszta lappal indul ...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ez már rendőrségi ügy kell , hogy legyen.
Valóban kíváncsi lettem, hogy ez melyik forumtag. Mert az ilyeneknek nincs köztünk a helye...
A moderaciot én már elengedtem, legutóbb fél napig kellett bizonygatni hogy hamis termékeket árulnak itt... A válasz annyi, hogy nem bizonyítható.
Mondom a PH írt róla egy cikket is, saját magatoknak nem hisztek?... Alis kamu SSd volt...
Még votl ennél több is... De már beleuntam nagyon... Kevesebb fórum, kevesebb. Ideg.
[ Szerkesztve ]
-
Hát nem tudom... Én már lezártam. Tiltottam, ahol tudtam, a negatívot be kell nyelnem, mert moderáció szerint az "értékelésében tényszerű dolgokat írt" (
). Hagyok nála egy értékelést, hátha másokat megmentek ettől, és remélhetőleg soha többet nem hallok erről. Az a fekete pont meg majd emlékeztet rá, hogy értékelésért mindig adjam fel az elveimet, ha fenyegetnek, mert a moderáció úgy sem segít.
-
válasz
mefistofeles #88 üzenetére
Hát látod, évenként 1000 forintot ér az élete.
Valószínűleg tényleg nem többet.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Viktor77
titán
-
-
-
válasz
szabonagyur #85 üzenetére
Megírtam neki, hogy tiltottam, hagyjon békén, és letiltottam. Ha lesz ebből bármi, megírom ide.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Synthwave #83 üzenetére
Ó, van ez még tovább is... egy szót se írtam neki egy ideje, de a savat azt kapom
-
Ennyi ésszel (hogy feljelent a semmire, de közben meg írásban halálosan megfenyeget) csodálom, hogy megérte az ivarérett kort.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Ez viszont már tényleg rendőrség
-
Update
A moderáció válaszolt. Minden szavamat elutasítják, szerintük minden rendben van. Az SMS meg nem számít, mert nem itt volt,Ezért hígul a társaság, mert az ilyen emberek még figyelmeztetést sem kapnak. Ez a fajta üzletmenet, amit fentebb láthattok, az a moderáció által jóváhagyott hivatalos hardverapró élmény.
Szerk.: benéztem, mégis tiltva lett a krapek 30 napra. Többit a rendőrségen
[ Szerkesztve ]
-
válasz
moongoose #77 üzenetére
A legrosszabb ötlet nem engedélyezni. Akkor szalad a moderációhoz, és ők engedélyezik helyettem. És az még külön fel lesz írva nekem, hogy mekkora rohadék vagyok, elbújok a negatív elől.
[ Szerkesztve ]
-
A nagy számok törvénye miatt előbb utóbb beszaladhat egy negatív, mint ahogy 100-ból is mindig akad egy hülye.
Már nem is firtatom az értékelést.
Ha nem engedélyezed az értékelést, akkor talán nem is tud értékelni.
Ebben nem vagyok biztos, még nem próbáltam.
Vevőként tudsz indítani, de ha nem engedélyezi az eladó, akkor nem tud írni semmit, vagy ott lóg majd a végtelenségig.
Ha nem jól gondolom majd kijavítanak.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz
detroitrw #73 üzenetére
Hát ha a főnökség úgy gondolja, most majd nekem is lesz egy ilyen negatívam. De remélhetőleg azért kiadják az útját, hogy mással ne lehessen ilyen
-
detroitrw
addikt
Vannak érdekes emberkék az biztos ...
pl. nekem is van egy negatív -om, úgy hogy én voltam a vásárló és előre fizettem
persze azért kaptam mert én az eladó hozzáállása miatt (folyton ígérgetett ...) adtam neki egy negatívat (hozzáteszem már egyszer kitiltott emberke akinek az előző regjével is hasonló esetbe futottam ...)
kölcsön(kenyér) visszajárAzóta vagy 8-an már rámírtak, hogy Ők se hiszik el, hogy velük is hasonlóképpen viselkedett és, hogy lehet csak ennyi negatív értékelése
Ezekből többen inkább elálltak a megrendeléstől és visszakérték a pénzüket ...Amikor ezt anno jeleztem a "főnökségnek" akkor csak szépen leráztak, hogy neki is joga van negatívat osztani ...
-
-
Engedd el, ahogy már többen is írták, te korrektül megírtad a hirdetést, ő meg ennek tudatában vette meg, mert azt hittem, hogy egy fél perces melóval majd nagy haszonnal tovább tudja adni. Hát így járt.
A fenyegetős részt meg hagyjuk is.
Ahogy néztem azt az értékelést, amit linkeltél az ember egy 150cm-es - és most idézek egy klasszikusból- "mélynövésű f@szpörgettyű, elég komoly önértékelési zavarokkal küzdő csóró kis pöcs (lásd.: "gazdag féreg" megszólítás a másik értékelésben).
Az ilyenek engem mindig az ilyen "pin@nyaló" kis korcs kutyákra emlékeztetnek, akik állandóan acsarkodnak meg vergődnek, aztán ha csak rájuk mozdulsz akkor vinnyogva menekülnek egy sarokba. -
válasz
Synthwave #69 üzenetére
Melyik aprós topikba? Többet is láttam. (Fórumozgatok néha-néha, de apróval kapcsolatban semmit, csak ami itt van blogomban)
-
Akkor is megnyitható.
Az aprós topikba szerintem belinkelhetnéd az értékelését és a hirdetésed. Csak a tisztán látás végett, hogy ne gyűljön a fekete olyanért, amiért nem jár.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
Synthwave #67 üzenetére
Ő minden hirdetését törölte, gondolom ebből indult ki. (Én sose szoktam törölni, csak ha kérik, pont az ilyen miatt)
[ Szerkesztve ]
-
"Az illető átvert, valóban egy hibás kártyát hirdetett, de úgy tüntette fel az eladó terméket, mintha makulátlan lenne és minden esély meglenne rá, hogy esetleg javítható lenne a kártya. "
Még szerencse, hogy egy archivált hirdetés is bármikor megnyitható. A szerencsétlenje ezt valószínűleg nem tudja.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Hát nem tudom... Én ilyen emberrel nem szívesen találkoznék ezek után még mással együtt sem. Ki tudja egyáltalán szándékában állna-e bármilyen pénzt visszaadni a hozzáállása alapján.
-
Nem értem a vergődését... Hibás és kész. Ezen nincs mit variálni...
Aztán majd elkezdi, hogy fizesd ki a bevizsgálást, amit hajnalban csinált vki.. Ha csinált..
Vagy felajánlod neki, hogy a kártyát átvett állapotban hozza vissza,. pénz vissza és megy mindenki a dolgára. Ellenben én mindenképp Valakivel mennék a találkozó helyszínére, nyilvános helyen és hangrögzítővel...
Ha esetleg ... Alapvetően hibás és hibás cucc között is van különbség persze.
[ Szerkesztve ]
-
Igen, rendőrségen gondolkozom, csak mint írtam, szerencsére még nem volt ilyennel tapasztalatom, nem tudom, hogy érdemes belekezdeni, mit érdemes tenni. Mert nem akarok egész életemben a hátam mögé nézni, hogy vajon mikorra szedi össze a haverjait a nagy bosszúra.
Egy ilyen hülyénél többet ér a testi épségem.
(Bár, hogyha akárcsak azt sikerül elérnem, hogy innen ki legyen tiltva, másoknak megspórolom ezt, ahogy azt az előző csávó is tehette volna nekem, aki lenyelte ugyanezt a fenyegetőzést, és a negatívot)[ Szerkesztve ]
-
Ezt kaptam mint értékelés:
"Az illető átvert, valóban egy hibás kártyát hirdetett, de úgy tüntette fel az eladó terméket, mintha makulátlan lenne és minden esély meglenne rá, hogy esetleg javítható lenne a kártya. Az értékesített kártyát megvásároltam. Amikor szembesítettem a ténnyel, hogy nem javítható, már hebegett-habogott össze vissza írt mindent, hogy hát az nem úgy volt, meg idézem: " Egyedül vettem kB 1 éve itt aprón, vagy lehet jófogás volt, és el is felejtettem, hogy van, csak most kipakoltuk a szekrényeket. Ismerős=valami eladó itt aprón, vagy jófogáson, akivel egyszer találkoztam. Ráadásul úgy emlékszem nem is magában vettem, hanem másik kártyák mellé kaptam ajándékba) Nem tudom ki mit csinált vele előttem, ezért írtam, hogy elvileg, meg, hogy garanciát nem vállalok semmire." bla bla. Szóval a kártya GPU hibás, pontosabban memóriavezérlő csak GPU cserével javitható.. DE! Az emberünk még azt is elfelejtette megemlíteni, hogy a "C0" memória modul is cserélve lett a kártyán, tehát történt javítás, nem csak újra pasztázás. Jelenleg mindent tudok szakszerviz által munkalappal is bizonyítani. Mindegy, a nyoma itt marad az a lényeg, ja és mindenki gondoljon amit akar, a pénzt azt szereti 19.990 Ft-ért hirdette, majd amire odaértem már 25 ezerért akarta adni, mondta, hogy többen is vinnék, majd 22 ezerben egyeztünk meg, mert normálisnak tűnt, de tévedtem. Szóval ma már egyből azzal jött, hogy nekem van egy negatív értékelésem. Amúgy neki is van már, most lesz még egy. Az, hogy én anno elcseréltem pár kártyát és az illető egy nagyobb értékű (4070) kártyát adott értük és rájött, hogy rossz üzletet kötött és negatívval dobálózott rám ezért ez nem tartozik senkire sem. Egy kártyáért kapott négy hibátlan kártyát amin a ventilátorok lettek cserélve rajta. Ezért kaptam egy negatív értékelést, még jó hogy felhúztam magam. Nem ide tartozik. A lényeg mindenki magából indul ki! Vigyázzatok vele, a pénzért mindenre képes, megoldásra nem nyitott. Szépen gusztusosan tálalva gusztusos körítéssel adta el a javíthatatlan kártyát."
Erre igazából nem tudok mit mondani... A hibás az hibás, nincs olyan, hogy nem javítható, ahogy azt fentebb írta #3. Abban lehet igaza, hogy valóban nem tudtam, hogy a C0 cserélve lett, de ezért írtam bele, hogy semmilyen garancia nincs hibásként hirdetett termékre.
A pénzéhség meg nah... Ő ajánlott 25-t, amit a helyszínen már nem akart fizetni, de amit ott beszéltünk még annál is kevesebbet volt hajlandó fizetni
-
Nos ezért viszont már rendőrséget bevonnám... Ez kicsit erős...
Sajnos hígul a hardverapró... Én legutóbb egy prociért könyörögtem heteket, de megértem, hogy bármi közbejöhet. Kifizetve meg minden...
Egyszer vettem teszteletlen pakkot, ott meg kiderült, hogy nagyon is jól tudta az eladó, hogy hibásak a termékek, és brutálisan ár felett adott egy marék szart... Végül megegyeztünk, de azóta nagyon óvatosan veszek..
Még egy történet. Megbízható tagnak tápot adtam el 5 éve... Mondtam, hogy majd utalja el, ha odaért, megbízható volt és meg napokig nem tudtam volna már feladni.
Mondta oké.. Belementem a hülyeségbe, nem utalt..
Nemrég takarítottam az email fiókban, mondom írok már egy emailt neki, mert innen ugye kitiltották... Csoda történt, megérkezett az összeg 2 nap múlva...
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Synthwave #58 üzenetére
Már írok a moderációnak, talán ott észhez térítik
-
Na, úgy látszik, hogy a hátasállat-bájdurung elnyammogása az agyára ment, és a kóterbe vágyik. Bár tipikus, mert a fa*******t sem tudja leírni helyesen, pedig reggelente a tükröt bámulva lett volna ideje gyakorolni.
Hajrá. Édes szülejével beszéljen így. Meg az egyenruhás úriemberekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Az a terv... Csak ilyennel nekem még nincs tapasztalatom. Először utánanézek, hogy mit tehetek és abból mi jöhet ki
-
Most nézem, jött tőle SMS is. Na ez már gáz.
-
Időközben jött a válasz; de inkább már csak személyes oldalról, hogy egy pénzéhes patkány vagyok, meg hogy össze vissza beszélek (elvileg valahol azt állítottam, hogy első tulaj vagyok
), illetve javíthatatlan a kártya, és Vaterán 500 értékelése van, és valami értékelést is írt; megnézem, és bemásolom, de kb az lehet, hogy mekkora hazug pénzéhes alak vagyok én
-
válasz
szabonagyur #52 üzenetére
Igaz, de sietett, mert annyira tilosban állt meg (v. kerület Kossuth Lajos utca szélén mégcsak nem is buszmegállóban), hogy még nekem is tátva maradt a szám, nem hogy a rendőrnek, és így is elment az idő az alkudozásával
Amúgy én is ragaszkodni szoktam a szemléhez
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szabonagyur #49 üzenetére
Írtam, hogy volt több is, ahol közel se volt ennyire kétes, hogy kinek van igaza, de majd dobok még írást ilyenekről, hátha tanulok még belőle
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Donki Hóte #41 üzenetére
Egyébként szemrevételezni sem akarta, meg se nézte hogy mi van vele (furcsálltam is kicsit, hogy hibás cuccot nem néz meg, hogy legalább a hűtés jó-e)
-
Ne foglalkozz a vevővel, hogy neki mire kell a kártya.
Nem tudod elképzelni, hogy mi foroghat a fejébe.
Amit befolyásolni tudsz az a saját cselekedeted.
A hibás kártya az hibás.
Tőled elmegy egy hibajelenséggel, őhozzá másikkal érkezik.
Ettől bárhonnan nézzük is hibás marad.
Ebből az írásodból mi tudni fogjuk, hogy az egy negatívod mitől keletkezett.
Nekem azért privátban leírhatod ki volt az, legalább tudni fogom kivel ne üzleteljek.[ Szerkesztve ]
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz
szabonagyur #43 üzenetére
Így akármire rá lehet húzni, hogy csak nyerészkedni akartam, ingyenes cuccot nyereség nélkül nem lehet eladni. És legjobb tudásom szerint írtam meg a hirdetést, ezt biztosan mondom. És 20e forint még így is jó ár ha csak a ventilátorokat nézed is. Ha van akár fele akkora szakember is, mint aminek mondja magát, akkor így is hasznot húz belőle (ahogy leírta, például a memóriák hibátlanok
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Ezt értem.
Az Ecserin vagy a zsibibe ugyanez van, csak ott nem írják le.
Oda sem látogat vissza a vevő, hogy nem az a hibája, nekem ezt mondta múltkor.
Aki hibás kártyát vásárol, annak tudomásul kellene vennie, hogy beleszaladhat egy nagy pofonba, hogy ez mégsem jött össze.
De elképzelhető, hogy szállítás közben adja be az unalmast a kártya.
Nálam a szekrényben állás közben lett hibás.
Ha nem tesztelem le eladás előtt, akkor tőlem is jóként távozik.
De így, hogy hibásként van hirdetve, addig a pontig míg eljut a vevőhöz ezer változó szólhat bele az eredménybe.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz
mefistofeles #42 üzenetére
Hát szerintem meg ha ezért van feltételes kifejezés a Magyarban. Én nem mókoltam, nem tudtam róla, hogy belenyúltak volna, szerintem ez elég egy elvileg típusú állítás megeresztéséhez.
De igazatok van, tanulok belőle, legközelebb az ilyesmitől tartózkodni fogok
-
szabonagyur
félisten
válasz
mefistofeles #42 üzenetére
+1, sosem szabad irni olyat egy hirdetesbe amirol nem biztos az elado.
Ha nem ismeri az eloeleter, azt kell irni es kesz.Foleg, hogy ha jol ertem ingyen jott a cucc, barmennyiert elviszik jol jart volna, de igy meg gazabb, hogy azert nyereszkedni probalt rajta es a hirdetes sem pontos.
-
Szerintem engedd el ezt a szálat mert nincs igazad.
"úgy éreztem, minél több infót megadok"
Ha olyan infókat adsz meg amiről fogalmad sincs, hogy valós e az nem infó, inkább félrevezetés.Nem akarom rád húzni a vizes lepedőt de ezért fontos, hogy minden terméknél csak a tutit adjuk meg. A valószínű az egy semmi, vagy igaz, vagy nem.
Ha én használt terméket árulnék akkor két eset lenne lehetséges.
1. Ha tudom a pontos hibát akkor azt részeltesen leírom.
2. Ha nem tudom pontosan akkor azt írom a hírdetésbe amit már fentebb is írtam.(#39)Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Mert van, aki megszerelni veszi.
Hibás cuccokat árulni rizikós dolog, de venni még rizikósabb.
Ezt a rizikót a mostani esetben említett vevő úgy minimalizálja, hogy megveszi a hibás kártyát, ha sikerül megjavítani, akkor szép haszonnal továbbadja, ha nem sikerül, akkor meg pressziót gyakorolva ráveszi az eladót, hogy vegye vissza
Annak joga van tudni, hogy volt-e már szerelve, kókányolva vagy sem.
Ha a vevő személyesen vette át a kártyát, nyilvánvaló szemrevételezés után, akkor megnézte, megvette, örüljön neki. Azt, hogy a memóriát ki és mikor cserélte, azt nem lehet tudni, bizonyítani még nehezebb, de ez biztos, hogy nincs köze a kártya hibájához (mert a GPU a hibás).
-
válasz
mefistofeles #39 üzenetére
Hát igen, de úgy éreztem, minél több infót megadok, annál hamarabb lesz vevőm. Leírtam, amit tudtam "elvileg csak pásztázva volt, szerelési kísérlet nincs" ezt én így tudtam, de odaírtam elé, hogy elvileg, mert ismeretlen előéletű kártyánál még az se biztos, hogy akár az előző tulaj belenyúlt.
-
Figyelj ilyenkor nem kell a púder. Ha fingod nincs mi a probléma a termékkel és mi az előélete (ebben az esetben ez történt) akkor azt kell leírni és nem mást!
Hibás termék, nem tudom mi a baja, mi az előélete, garanciát semmire nem vállalok. Ha így megveszi valaki akkor egyértelműen övé minden kockázat!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz
mefistofeles #36 üzenetére
Erre rájöttem, hogy az volt a hibám, mert így most szemantikai vitába lehet eredni, ami már tényleg ingoványos.
Nem érthet hozzá mindenki, akinek elromlik valamilye, és nem is gondoltam volna, hogy meg kéne néznem ilyesmit, hisz tudtommal nem szerelték
[ Szerkesztve ]
-
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Egyébként meg neki nem a kókánnyal volt a baja, hanem kijelentette, hogy én ezt egy szerelőtől vettem, aki megpróbálta megszerelni, nem ment neki, így ideadta, hogy keressek valami balekot... És az a vicc, hogy lehet az is, hogy így történt, mivel nem tudom, kinél járt, és mit csináltak előttem, ezért írtam, hogy semmire sincs garancia. A saját üzletemet meg nem szeretném rontani azzal, hogy beleírok minden rosszat, ami megtörténhetett vele.
-
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Ezért is írtam én, hogy a hibás cuccok az egy ingoványos terület. Az sem árt, ha ilyen az árul ilyen terméket aki konyít is a dologhoz, ő tud igazán pontos "diagnózist" adni a termék állapotáról.
V.Milán: Bocsi csak most olvastam el a konkrét hirdetést és ott te határozottan (még ki is emelted) írod, hogy szerelési kísérlet nincs.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz
janeszgol #33 üzenetére
Ezt a részét értem, csak épp én úgy vettem, hogy elvileg csak pasztázva volt, belenyúlva nem. Azt írtam le, amiről tudtam. Igyekeztem minél több infót megadni, hogy megkönnyítsem a kövi tulaj dolgát, de nem értek ennyire hozzá, meg nem is akartam vele foglalkozni. (szerintem ezt tükrözte az ára is)
-
janeszgol
félisten
Ez így unfair. Ha nem tudod, hogy előtted volt-e javítva, akkor azt írd bele. Ne azt, hogy elvileg nem volt.
Azt is egyértelműen fel kell tűntetni, hogy használtad-e a jártyát vagy csak kaptad valakitől.Lehet, hogy egy bunkó fasz a vevő, de nem volt korrekt a hirdetésed. Én visszavenném alkuval. Mivel volt már nála, ezért belenyúlhatott. KP-s pénzvissza esetén papírírás az itteni modik miatt (esetleges negatív törléséhez jól jön). Utalás esetén nem kell.
-
válasz
mefistofeles #30 üzenetére
Igen, de még fiatal, nem tudhatja pontosan helyén kezelni az ilyen inzultusokat.
Egyébként még én sem botlottam ilyen trollba.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
janeszgol
félisten
Volt kókányolva a kártya áltakad vagy előtted?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
moongoose #29 üzenetére
Szerintem az eredeti szituációban sem kellett volna semmit magyarázkodni.
Ha meg egy trollba botlasz akkor írhatsz te kétoldalas infót is a hirdetésedhez akkor is tutulni fog!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
"Semmilyen garanciát nem vállalok, mert hibásként hirdetem!"
Ez mindent elmond a hirdetésben.
Nem értem, hogy miért kell utána kifogásokat találni.
Javaslom, írj egy logoutos bejegyzést az adásvételekkel kapcsolatban.
Ott írj le minden részletet és linkeld a hirdetésbe.
Utána nem kell magyarázkodni.
Megnézheted amit én készítettem, mazsolázz belőle.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Az igazság az, hogy szerintem akármit is írhattam volna, kitalál valamit. Így is azzal érvel, hogy szerelt a kártya, de közben az a baja, hogy nem memóriahibás, hanem a chipben van a baj
-
Bele kellett volna írnod a hirdetésbe, hogy a termék hibás, garancia csak arra van, hogy rossz
-
válasz
mefistofeles #22 üzenetére
Nekem is csak hobbi, ezért vállalom kb akárminek a beszámítását, és jóformán akármilyen üzletet akárhol.
Viszont szerintem az egyértelműen hibás cuccnak nem szabadna ingoványosnak lennie. A Kishibás, na az már az a kategória, amit én se vállalok többnyire.
[ Szerkesztve ]
-
Engem csak negatívval, és feljelentéssel fenyegetett; ha a moderáció korrekt, akkor mindkettővel csak maga alatt ássa...
Az már más tészta, hogy a negatív értékelésében a másik fél screen shotot mutat arról, hogy ez az ember képes testi sértéssel is fenyegetni. [link][ Szerkesztve ]
-
Nem tudom. Nekem ez hobbi, semmi egyéb. Elég jól kezelem az embereket de nyilván bárki belefuthat egy trollba. A konkrét esetedben a manusnak semmiféle jogalapja nincs a hisztire.
Nem tudom, hogy a moderátorok és egyéb PH-s főnökök, hogy kezelik ezeket az ügyeket de én innentől le se szarnám ezt a majmot.
Az már más kérdés, hogy én kuka hardverekkel nem üzletelnék soha......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Nemrég böngésztem a videokártya hirdetéseket és bele futottam egy régebbi vele kapcsolatos sztoriba. Hihetetlen milyen figurák vannak.
-
válasz
mefistofeles #18 üzenetére
Nálam hibátlan is ingoványos... Többnyire mindenbe beleszoktam menni. A két kosár lepke beszámításától a majd így-úgy csere-bere, meg ilyen-olyan variálásnak is szoktam engedni, mivel minden hw érdekel, és még vagyok annyira fiatal, hogy legyen kedvem megismerni új embereket, új hozzáállásokat. Ha néha bukok pár ezret, mert rosszul számoltam, akkor legyen; nem ebből keresem a kenyerem; de ha a becsületemmel, szórakoznak, akkor az semmi pénzt nem ér meg; ha csak nem nevetségesen kicsi az összeg, akkor kiállok az igazamért.
Egyébként ne szóld el magad; ne így legyen, de lehet találkozol te is fura alakokkal, amíg behozod azt a ~150 különbséget
-
Rendesen belenyúlsz a véglényekbe....
219 pozitívval még nem találkoztam agresszív, simlis partnerrel. Vannak hangemberek, meg "eltűnő" személyek de ha már megkötöttem egy üzletet azzal nem volt problémám.
Mondjuk az is igaz (nem a te hibád), hogy a hibás hardver az ingoványos terület lehet.[ Szerkesztve ]
-
válasz
User64476 #16 üzenetére
Ohóó, hát ha mindről írnék, tele lenne velem a logout... Csak azokat szoktam kibeszélni, ahol ilyen módon zsarolnak negatívval, vagy más olvasásra méltóbb balhé kerül elő...
Nagyon alacsony az a kerítés, sokan kiugrálnak rajta, de semmiképp nem akarok mocskolódni, hisztizni hogy anyuúu, már megint bántottak a internyeten...
De ha van igény, van pár sztorim a közelmúltból, amit értékelés nélkül sikerült zárni (pedig bár jelezhettem volna másoknak, hogy mi volt egy feketével, de félek a bosszúnegatívtól)
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem a "családapa" elcsócsálhat egy hátasállat-bájdurungot.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Helyes, nem szabad engedni a zsarolásnak!
we4r mi a PH közössége kiállunk V.Milán mellett, jobb lesz ha visszavonulót fújsz!
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
válasz
User64476 #11 üzenetére
Igazad van, ezt nem tudhatom :/
Én sajnos nem ellenőriztem, hogy mi volt a kártyával mikor átadtam, de már bevallotta, hogy ő nyúlt hozzá a 40 éves tapasztalatával (amihez semmi közöm, ezért hazudott róla), de csak tesztelgette, szerelni elvileg még nem...[ Szerkesztve ]
-
Update:
A kollégánk: we4r (értékelést kezdeményezett, így megosztom a profilját) megkerült. Kijelentette hogy azért hazudozott, mert semmi közöm a dolgaihoz. Meg jött a szokásos "feljelent, mert vannak bizonyítékai, nem nyugszik, amíg minden forintot meg nem kap, stb.", aztán jött a személyeskedés, hogy örülhetek, hogy itt lehetek "közöttetek" a társadalom részeként.Én így fogalmaztam (bár szerintem kár belé; már csak a moderáció igazságérzetében bízhatok):
"Azt az egyet jól írtad, hogy semmi közöm nincs ahhoz, hogy mi a terved a kártyával, hiszen kifizetted. Innentől a te dolgod; hibás kártyát adtam, amire semmilyen szempontból nem vállaltam garanciát (ebbe beleértendő az is, hogy az áltatalam írt bizonytalan információk helytelenek, mivel nem értek hozzá, nem tudtam megnézni). Én jóhiszeműen állítottam, hogy nem volt szerelve a kártya, és én nem bontottam meg, nem tudom, hogy hogyan kell az ilyesmit megnézni, de nem utasítottam volna vissza helyszíni tesztet.Az, hogy így állításod szerint már csak chip cserével szerelhető (ami nem igaz, de az általad talált javítás ezt egyébiránt semennyire nem befolyásolja) megint csak rád tartozik. Nem memóriahibás kártyát adtam el, hanem ismeretlen előéletű, ismeretlen hibájú kártyát, ami legjobb tudásom szerint nem volt javítva, de ebben sem voltam biztos, ezért beleírtam, hogy elvileg, meg hogy "semmilyen garanciát nem vállalok".
Nem látom, hol van ebben hazugság, viszont azt nem értem, hogy amihez nincs közöm, arról miért kell hazudgálni. Elég lett volna nem mondanod. Tanulhattam volna a másik negatívodból, meg a pozitívra adott negatívodból, hogy a gerincesség, felelősségvállalás, és az igazmondás nem éppen az erősséged. És ezután kérlek, hogy az alaptalan személyeskedést hagyjuk, nem érdemeltem ki.
Összefoglalva, nem áll módomban visszavásárolni a kártyát mert
-A hirdetésemben foglaltakkal nem ütközik az állapota
-Nincs helytálló érved, ami alapján a visszavétel indokolt lenne
-Nem számíthatok racionális problémakezelésre a részedről."K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Személyesen akarja, úgy találkoztunk előzőnek is...
-
Nem az hogy nem javítható, csak küldött nekem képeket, hogy ez ennyi, meg annyi ebayen, és hogy már mennyire nem érné így meg neki. Meg olyanokat mondott, hogy mi (valamiért többes számban) le akartuk húzni, mert valaki megmondta nekem, hogy ez-és ez a hibája, nem csinálható meg, adjam el (bár kb hűtés árában hirdettem, szóval nem értem, ez hol veszteség, de mind1).
Az zavarhatta össze, hogy "ismerős"-ként hivatkoztam a csávóra, akitől vettem még valamikor.
-
Hát én is ezen gondolkodtam; nem mindegy, hogy milyen hibával hirdetem, ha hirdetem, mert nem mindenki vállal be mindent. De én nem tudom, hogyan lehetett volna megmondanom, hogy hozzányúltak (meg én azzal az állítással kaptam, hogy csak pasztázva volt).
Ugyanakkor a javítás csak akkor befolyásolja a talpra állíthatóságot, ha az lett kókányolva, amivel a probléma van. A csávó állítása szerint az egyik memória lett rajta cserélve, de gpu hibás a cucc. Lehet, hogy ráadásul egy jó memória van rajta, amit így megkapott ingyen... De nem befolyásolja a hibás rész javíthatóságát (laikusként mondom, bár lehet van közük egymáshoz)
A másik fele, meg, hogy hajlottam is volna a visszavételre; nem ér meg 5e forintot az a mínusz, amit adna, de ahogy megnéztem értékeléseit
-Másokat erőszakkal fenyegetett, meg hogy így-úgy szétveri, ha isten adja hogy találkozzanak
-Volt aki megelőlegezte neki a pozitívot, kompenzálta a csávó "kárát" utólag pénzzel, aztán mégis kapta a negatívot
-Nem tűnik túl proaktívnak (ma még fel se dugta az orrát ide)Szóval kicsit félek is... Lehet ezt be kell nyelnem
-
Magával a tranzakcióval semmi gond. Hibásként árultad, ráadásul nem konkrét hibával. (ha azt írod, hogy egy memóriát kell cserélni, vagy két forrasztát meújítani és nem az van az más kávéház) A faszi nyerészkedni akart és beszopta.
Innen már csak azt nem tudom, hogy a PH-s istenek megakadályozzák e, hogy a manus negatívot adjon. Nyilván nem szolgáltál rá!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
User64476
őstag
Nem az volt a baja, hogy hibás. Direkt ki volt emelve, hogy nem volt még kókányolva, aztán kiderült, hogy mégis. Gondolom a nem piszkáltak nagyrésze még talpra állítható, ami meg már taknyolva volt az szinte 100%, hogy nem hiszen már előzőleg se sikerült. Rizikós egy biznisz ez!
-
Adamka86
újonc
Szerintem is így járt. A hibás az hibás! Ha tudtad volna a pontos hibát és meg tudod javítani vagy rászánod az időt nyilván nem adod el. Én se vaciláltam volna eladtam volna oszt nézze meg más mivan vele valójában. Nem volt leírva a pontos hiba mivel nem tudtad mi az. Nem értem ezzel mi az illetőnek a gondja!
-
Szóval tag vett egy hibás kártyát, amiért többet is kínált, mint amennyiért megszabadulnál tőle (nincs túl sok piaci érzéke). A kártyát a hirdetés alapján jól kiemelten hibásként jelölted meg, a leírásban is ki van emelve ez, és a hibajelenség is.
Tag meglepődik, hogy hibás a cumó, és hogy nem javítható. Hát, erre nehéz bármit mondani.
Egyébként az, hogy nem javíható...ha nem a GPU döglött, szinte biztos javíható, láttam én olyan javításokat magyar tagoktól (DominikMűhelye és Dr. VGA), hogy csak na...4 rétegű NYÁKon a harmadik rétegben repedt vezetősáv, elégett FET, aminek leolvadtak a pad-jai (forrfelület), úgy nézett ki a végére, mint valami ötlábú szörny, csere után (mondjuk ezt grátiszba csinálta, nem volt rá büszke, de működött).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Szerintem egyértelmű a hirdetés: A kártya hibás. Ezt vette meg. Aztán ha meglepődik, hogy hibás (nahát!), arra szerintem nem lehet mit mondani
-
"Ha valakinek kedve támadna hozzászólni, nekem mindegy, hogy melyik oldalról beszél, mivel nagyon szívesen meghallgatok minden álláspontot, ugyanis most nem panaszkodni szeretnék, csupán kíváncsi vagyok, hogy más mit gondol/mit tenne a helyemben."
Új hozzászólás Aktív témák
lo Már egy ideje nem írtam ebbe a sorozatomba, pedig volt ez-az (ahogy hardveraprón többnyire lenni szokott), de most úgy...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mikrotik routerek
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok