- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
perempe #2559 üzenetére
Ugyan minden bizonnyal van egy optimális sóbevitel, de azért én nem hagynám abba a vérnyomás méréseket, lehetőség szerint napi 3-szor mérném és ha hetek múlva is minden nap rendben, akkor nyugodtan ritkíthatod a méréseket.
Azért nem vagyok benne biztos, hogy ha a 170-es syst érték nyugalomban lett mérve, csak sóhiány miatt alakult volna ki. -
perempe
veterán
átálltam low carb étkezésre pár hónapja. a böjtöt azért csináltam, mert azt hittem, hogy magas még az inzulinszintem. sóhiány volt a valódi oka a magas vérnyomásomnak. sok sóval jött rendbe, talán még javulhatok. ez a probléma évek óta fennállhatott. a körzeti orvos ACE-gátlót írt volna...
03/23 böjt / fasting kezdete, 15 óra után ettem utoljára
03/26 böjt / fasting vége - 170+ vérnyomás
03/29 145/89/64 vérnyomás 11 óra előtt
04/13 133/74/67 vérnyomás 16 óra után
-----
Long-term low salt diet increases blood pressure by activation of the renin-angiotensin and sympathetic nervous systems
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6525650/IOM: Studies Do Not Support Reduction in Sodium Intake to Below 2,300mg Per Day
https://www.foodingredientsfirst.com/news/IOM-Studies-Do-Not-Support-Reduction-in-Sodium-Intake-to-Below-2300mg-Per-Day.html -
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki egészségügyi pénztárt? Ha igen, melyiket lenne érdemes választani?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Theodorci
tag
válasz
janos666 #2554 üzenetére
Magyarországon legálisan csak prosztata daganatra írják fel. Itthon nem elfogadott hajhullás kezelésére.
Mivel egy szteroidról beszélünk, nem csak a libidó problémáktól kell tartani. Szájon át csodatabletta nincs, viszont helyi kezelésként elérhető a mezoterápia, ami közvetlenül a fejbőrbe a hajhagymákhoz juttatja a tesztoszteron blokkoló anyagot (ennek nincsenek szisztémás mellékhatásai). Újra kinőni a kikopott helyen nem fog a hajad, de lassítja a genetikai hajhullást és erősíthet a vékonyodó, haldokló hajszálakon. -
Közben rákérdeztem, és elvileg a Finasteride lenne a csodatabletta. A leírása alapján ez jóindulatú prosztatatmegnagyobbodásra való, de az egyik általad linkelt topic szerint tényleg klinikailag elismert hajhullásra is [link], de ott nincs sok vélemény róla. A libidóm amúgy is ~0, úgyhogy nálam azt már nem tudja hová lenyomni.
-
Szevam
senior tag
válasz
janos666 #2552 üzenetére
Az információ nem romlik meg. Kicsit régiek, de van topik erre is
.
Hajhullás 20 évesen
Hajhullás/kopaszodás megelőzéseÉn a természetes dolgokat javasolnám. Nagyon fontos a vérbőség fokozása a hajtöveknél. Ez akár fésűvel (hajkefével) is megoldható. Érdemes kozmetikushoz elnézni fejmasszázsra. Magas E vitamin tartalmú dolgok használata: tojás sárgája, vagy ricinus olaj (ez gyógyszertárban kapható is, ha azt mondod szorulásra kell). Heti 2-3 alkalmommal érdemes foglalkozni vele 15-20 percet.
-
Mióta nem megy a reklámblokkoló Chrome-ban, állandóan férfi hajhullás elleni csodaszer reklámokat látok, és elkezdtek kicsit hatni rám tudat alatt.
Javasolták már nekem korábban is ismerősök, hogy van valami tabletta formátumú szer is, ami megállítja/csökkenti a tipikus férfi hajhullást.
Ezek közül van, amelyik itthon is elérhető? Illetve úgy tudom vényköteles, és elvileg bőrgyógyásszal lehet kiírtani. De lehet, hogy itthon sima háziorvos is kiírhatja? -
mzso
veterán
Helló!
Nem látok sehol Otrivin Komplex-et. Most akkor tényleg megszüntették az egyetlen jó orrspray-t ami jó volt orrfolyás ellen? (ipratropium bromid-ot tartalmaz)
A többi mind dugulás ellen jó csak (vagy allergiára) meg parasztvakításra.A francba már... Enélkül csak ömlik az ember orra ha beteg.
-
citkar
addikt
válasz
inf3rno #2540 üzenetére
A teszt előtt miből tudtad, hogy gram negatív baktérium okozza a bajaidat? Egyébként van olyan ország, ahol bemész a patikába és kapsz egy csomó gyógyszert, pl antibiotikumot is, talán Ukrajna is ilyen.
Továbbá az az autópályás vicc jutott az eszembe, amikor rádión hallgatja valaki, hogy van egy őrült, aki a forgalommal szemben hajt
-
inf3rno
nagyúr
Én megtanultam az évek során, hogy nem igazán lehet megbízni az orvosokban, vagy nekem van nagyon komoly balszerencsém velük. Le se szarták a panaszaimat, csak a labor tesztekre voltak ráfixálódva, aztán amikor meg hoztam nekik labor tesztet, akkor csak értetlenkedtek. Ha rajtam múlna már rég kezelném magam, a Lyme teszt előtt is tudtam, hogy Gram negatív baktérium okozza a bajaimat, de hiába mondtam, telibeszarták, és inkább gyulladáscsökkentőt adtak antibiotikum helyett. Nagyjából itt tart a szakma. Nem tudom, hogy ez e a legalja, de én utálom az orvosokat, mert nem végzik vagy szarul végzik a munkájukat, mellette meg baszott nagy az egójuk, hihetetlen, hogy mennyire tenyérbe mászóak. Az én esetemben nem igazán volt eddig kivétel ez alól, még ismerős főorvos sem, aki szerint mindent csak beképzelek. El mehet a faszba. Végre kiírtam ezt magamból, remélem nem moderálja senki.
-
Szevam
senior tag
Csak hogy el ne vesszen
TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
válasz
inf3rno #2537 üzenetére
DualDur diagnózis megerősítésre jó. Mivel simán van olyan, hogy találkozol Lyme/bartonella/babézia baktériumokkal, sőt, van akiben vígan eléldegélnek, de nem okoz tünetet, mert az immmunrendstzer elbír a számukkal. Így tünetek hiányában úgymond lehet fals pozitív.
A lényeg, hogy amikor már van egy szerológiai vagy egyéb teszted, amin már van egy kis immun aktivitás krónikus fertőzésre, de méginkább szinte minden kétséget kizáróan Lyme és/vagy egyéb társfertőzésre gyanakodnak, érdemes megcsináltatni, megerősíten/megcáfolni a diagnózist.
Nekem is 10+ éves fertőzésem van, évekig semmi bajom sem volt, aztán egyszeer minden. Végigjártam minden lehetséges vizsgálatot, minden negatív lett, így mentünk el a Lyme irányába. Tünetek alapán Lyme/Bartonella volt, amit a DD igazolt is később.
Nekem 7 db 2 hónapos kúrába telt, mire most egy éve már nem írnak fel semmit, mert elég jól vagyok, sikerült leszorítani a számukat annyira,hogy az immunrendszer ismét elbír velük. Ha így marad, minden oké,ha nem, kell még kúra. Kinyírni ezeket a dögöket a szervezetből krónnikus forma esetén kb. esélytelen. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van uszodákban az a fertőtlenítő lábfürdő, amit medencébe lépés előtt kell használni. Tud bármelyikőtök róla bármit, hogy hol lehet olyat beszerezni? Konkrétan gombára kellene, ecsetelés nem nagyon használt rá, aztán gondoltam lábfürdőzök, mert az a teljes bőrfelületet lefedi, nem csak egy kis részét, mint az ecsetelő. -
Ringman
félisten
sziasztok!
ma voltam laktóz kilégzéses teszten+vérvételen (csak laboreredményem van, egyelőre magyarázat nélkül), ige magas (ref. tartomány ~kétszerese, úgy hogy macskaszőr miatt antihisztamint is szedek), igm, iga, igg meg normál tartomány középső harmadában van.
ez így gyak. érzékenységnek tekinthető?
mondjuk az eredményig kb. 0 erőfeszítéssel tudok laktózmentesen étkezni, az egyéb tejtermékeket eleve úgy veszem egy ideje (kiv. lágy sajtok), fehérjeporból meg addig használok szóját.
ha véletlenül tejet innék (nem szoktam), akkor émelyegni szoktam tőle, lágy sajtból nem eszem egyszerre annyit.
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Vannak emésztési problémáim, valószínűleg étel intolerancia okán is, mert ennek sok gyümölcsre, zöldségre ki lett mutatva vérvizsgálat során. Az orvosi lapon, az élelmiszerek között, amire vizsgálták a véremet szerepel az hogy "Tojásfehérje", "Tehéntej". Mindkettőnél negatív szerepel. Ez vajon a laktózra vonatkozna? Tavaly tavasszal voltam magánban vastagbél és gyomortükrözésen. Ekkor kiderült volna, ha a laktózra érzékeny vagyok? A gasztroenterológus dokival ezután az állami ellátásban folytattuk, jött még egy vérvétel, hogy gluténre érzény vagyok-e, ez is negatív lett. Mondta a doki, hogy esetleg még lehetne csinálni hidrogén kilégzésestesztet a laktóz érzékenységre. Kérdés, hogy az allergológia vérvétel és kapott eredményeknél lévő fentebb említett az laktózra vonatkozik-e? Laikusként azt mondanám, hogy esélyes, de nem vagyok benne biztos. Hátha van itt aki jártas benne.
Délben ettem zöldség levest gombával, majd házi pizzát, amin szintén volt gomba, és kínlódik a gyomrom most vagy a gomba, vagy a sajt nem teszik neki. Sajtnál, mintha már vettem volna észre, hogy nem tetszik neki, de abban se vagyok biztos, mert korábban volt, hogy szinte folyamatosan kínlódott a gyomrom, mostanában sokkal jobb a helyzet, de csak elő-elő jön a gyomorfájdalom. -
Sasa 111
tag
Azt reméltem, hogy az "Orvosi kérdések"-et orvosok, egészségügyben dolgozók, természetgyógyászok válaszolnak meg.
Én nem nézek le senkit, főleg, ha segíteni próbál.
Forrásvizet is szoktam inni, csak most szeretném kipróbálni az otthoni desztilláló készülékkel desztillált vizet. Előtte próbáltam információt beszerezni, pontosan azért, hogy nehogy orvos legyen a vége.
Minden jót! -
-
Szerintem isznak ott, ahol durva bajok vannak az vízzel (már aki ott megengedhet magának ilyesmit, hogy tisztítsa, ami van, ha pl. nincs is vezetékes víz, csak pocsolya). Abszolút semmi baj nincs az agyonszűrt/párolt vízzel, ha máshonnan megkapja az ember azokat a cuccokat, amik hasznosak belőle (ami nem is feltétlen kell legyen mesterséges táplálékkiegészítő, biztos elég a zöldség és hús...). Értelme viszont biztos nem sok van, ha nincs komoly gond a vízzel.
-
citkar
addikt
válasz
Sasa 111 #2517 üzenetére
Vannak különböző víz tisztító rendszerek, van amelyik ivóvízhez alkalmazható, másik pl a teljes háztartáshoz tisztít vizet, ezek közt nézelődj, ha egészségesebb vizet szeretnél inni és hagyd a desztillált vizet. Szerintem az ember nem (mesterséges) desztillált víz fogyasztására lett "kitalálva".
-
-
Bütyökk
csendes tag
Tudomásom szerint a desztillált vizet gyógyszernek minősítették pár éve(gyógyszer alapanyag),így patikában sem kapsz csak többszörösen ioncserélt vizet,ennek mérése mikrosiemensben van ha jól tudom,és a hip-tom gyártónak a legjobb az ioncserélt vize,még a patikai sem közelíti meg.A desztillált vízben nincsen oldott calcium,magnézium és egyéb nyomelem,így szinte azonnal dobja pocak,nem igazán lúgoz ki és old ki semmit,nem is tudom mit szeretnél elérni vele?A vesekő,húgykő cseppkő formációban rakódik le,azt már nem oldja igazán semmi,ami igen,azt nem tudod fogyasztani.
-
Sasa 111
tag
Sziasztok,
Nem találtam erről szóló bejegyzést, ezért kérdezném meg a véleményeteket a desztillált víz fogyasztásáról.
Hozzáértők (orvosok, természetgyógyászok, stb..) és deszt.víz fogyasztók véleményére, tapasztalatára volnék leginkább kíváncsi.
Köszi előre is a válaszokat! -
Szevam
senior tag
válasz
janos666 #2510 üzenetére
"míg a természetes testmozgás véletlenszarű extremitásai csak random), akkor egy "züzüzü" szerű hangott hallok a koponyámból "
Most változol át Borg-áViccet félretéve remélem tud valaki választ adni a kérdéseidre, mert eléggé speciálisak.
Pozitív hatásként mit szeretnél érezni/elérni? -
Az mitől lehet, hogy mikor abbahagyok egy SSRI-t (ez a második, amit próbáltam, először escitolopram, aztán duloxetin), akkor ha hirtelenül rántom a testem/fejem, vagy egyszerűen csak szándékosan jobbra-balra pásztázok a szememmel (ez a legkönnyebben reprodukálható, 100% előhozza, míg a természetes testmozgás véletlenszarű extremitásai csak random), akkor egy "züzüzü" szerű hangott hallok a koponyámból (pont a szemem környékéről), illetve picit szédülök egy másodpercig (ha direkt pásztázok a szememmel gyorsan ide-oda, akkor nem is picit, 5-6 szemrántást jobb inkább csak ülve tesztelni
).
Másképp mondva kicsit olyan, mint ha "lötyögne az agyam a koponyámban" (ha a fejemet rázom, pl. gyorsan szaladok egy lépcsőn), vagy nem lenne "megolajozva" a szemgolyóm/foglalata. (mikor csak a szememmel pásztázok gyorsan).Amúgy pozitív hatást egyiktől sem éreztem, pedig mindkettőnek megadtam a kb. 6 hójnapot, és pár napra még a javasolt dózisn dupláját is kipróbáltam (állandóan elrontják az orvosok és/vagy patikusok azt, hogy miből mennyit írnak fel, már van egy szacsornyi felelsleges gyógyszerem, mert néha duplán kiadják a 3 havit...).
Ja, amúgy még csak 2 napja hagytam ki a duloxetint-, de máris megnőtt az étvágyam és lecsökkent az alvásigényem (de mikor elkezdtem szedni, illetve arra rá pár hónappal csökkenni nem csökkent, csak elhagyáskor nőtt az étvágy). Mondjuk amíg szedtem, addig nem ittam kávét, mióta abbahagytam, már ismét napi 3 ristretto is lefő.
-
Szevam
senior tag
Én inkább csak C és D vitamint szednék. D-ből itthon csak 4000 NE-set álttam, ebből ha napi 3-at betolsz akkor 1-2 hétig ok, utána érdemes csökkenteni. itt írta valaki hogy megfázásnál növelni kell a bevitelt. Én napi 2-t szedtem 3-4 napig aztán tényleg gyorsabban vége lett. A hosszú állóképességre érdemesebb lőni mint a pimpelésre szerintem. tarts ki a bringa mellett, esetleg menj vele dombra is alacsonyabb fordulatszámon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest