Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#142751) kzkz válasza Mauzes (#142748) üzenetére


kzkz
őstag

Én ezeket állítottam be: [link]
Először furcsa volt a movie mód, de "1. meleg"-en megszoktam, itt nem olyan sárgás.

(#142753) Pug válasza #50504448 (#142752) üzenetére


Pug
veterán

[link] 65 RU8002, ha ez meg tenyleg meg van naluk, akkor erre szerintem repulj ra

[ Szerkesztve ]

(#142755) anrab válasza #50504448 (#142754) üzenetére


anrab
addikt

[link]
nem tudom ez mennyire jó.

(#142756) MikaVejneGI


MikaVejneGI
aktív tag

Sziasztok.
Nekem is Q80T van , gyors,szuper képminőség.
Viszont azt tudni kell , hogy a magyar és az usa/uk tv-k nem ugyan azok.
undercover tagnak adok igazat.
Van pár tapasztalatom amit megosztanék:
-Firmware vrissitéssel várj mig a tv feldobja magától(pont az magyar-usa készülékek eltérése miatt!( pl a 1402.6 verziónál már nem kapcsol át automatikusan tv-ps4 módban!)
-világos helyen ne akarj konzolozni!(PS4 pro Ghost of tshusima Legend módja játszhatatlan, ami brutálisan sötét)
-SDR,HDR-t külön kell beállitani game módban (youtube.ratings.com)
-Film mód minden másra (HD-UHD tartalomhoz)(youtube.ratings.com)
-SD tartalmat ritkán nézek, ott szemre beállitottam.

[ Szerkesztve ]

Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN

(#142757) Mauzes válasza kzkz (#142751) üzenetére


Mauzes
őstag

Kipróbálom majd a kontrasztjavítás beállítást, ezzel eddig nem játszottam.

Tegnap kicsit tesztelgettem egymás mellett egy Q95T-t meg egy Q82R-t. Normál módban mindent alapra rakva (csak az automotion-t lőttem ki)
- SDR tartalmomnál a Q95T kicsit világosabb, élénkebb képet adott, míg a Q82R kicsit ugyan halványabbnak tűnt mellette, de részletgazdagabb maradt és természetesebbnek tűntek a színek is. Pont amiatt, hogy a Q95T mintha kicsit túlvilágosítaná a képet. De (egyéni preferencia) még ezzel együtt is a Q95T tetszett nekem jobban, mert a jobb fénydinamika miatt élettel telibb volt a kép, jobban hasonlított arra, mintha a valóságot látnám. De ez szigorúan csak egymás mellé téve, alapból a Q82R is nagyon jó volt.
- HDR tartalomnál a fenti megfigyelés sokkal erősebben jött elő. A Q95T sokkal nagyobb dinamikát és fényerőt tudott, mellette a Q82R kifejezetten sötétnek és erőtlennek tűnt. Ezek alapján szerintem az emberek 95%-a azonnal a nagyobb modellre csapna le, mert sokkal nagyobb élményt jelent ez, mint az esetleges színhűség.

Viszont nem értettem a dolgot, ekkora HDR különbségnek szerintem nem lenne szabad lennie a két modell között. De hiába állítottam minden fényerőt maxra a Q82R-ben, egyszerűen "sötét" maradt. Úgyhogy próbaképpen a Q82R-t átraktam Normál képmódból Dinamikusra, és azonnal megváltozott a helyzet. Hiába voltak ugyanazok a fényerő beállítások, sokkal világosabb tudott lenni, mint Normál képmódban. Így körülbelül pont azt a dinamika szintet tudta produkálni, mint a Q95T, és már ezen is lenyűgöző hatású lett a HDR tartalom. Cserébe az alap Dinamkius beállítások biztosan nem színhelyesek és mintha hideg színtónus látszana a képeken, de ebben a módban nincs Meleg beállítás (a Standard színtónus kicsit hideg, a Hideg pedig még hidegebb). Itt játszani kellene kicsit a korrekciókkal, hogy még jobb legyen. Ezzel együtt továbbra is mintha kicsit több részlet maradna meg és a sötét részek színe is természetesebb.

Ami még feltűnt, hogy a Q95T jobb, egyenletesebb feketét tudott produkálni sötét képeknél, viszont a túlsötétítés miatt néhány részlet eltűnt (pl. csillagos égbolton a Q82R-en több csillag "maradt meg").

[ Szerkesztve ]

(#142758) Peace válasza MikaVejneGI (#142756) üzenetére


Peace
nagyúr

Én például a LD-et felnyomtam maximumra most minden tartalom mellé, mert eddig alacsonyan volt és most már sokkal kevésbé látszik a vertical banding jelenség. Már megérte! És a HDMI fekete szint levétele is sokat segített. Nekem így jobban tetszenek a tartalmak. Pont jót nevettem pár napja, mikor mondtam páromnak, hogy 4-5 év alatt teljesen jól kitapasztalom, hogy mit hogy lehetne állítani. Mindig találok valamit menet közben. :DDD

(#142759) Mauzes válasza Mauzes (#142757) üzenetére


Mauzes
őstag

U.i.: amit nem értek, hogy a HDR alatti képbeállításokat hogyan tudom visszarakni defaultra. A "kép visszaállítása" funkció nem működik az appok alatt, mint Netflix vagy Youtube, viszont ha a TV adás forrásra visszamész, akkor ott már vissza lehet állítani. De ezzel csak az SDR beállításokat állítja vissza. Ha Netflix vagy Youtube alatt HDR tartalom alatt állítgatod el a képbeállításokat, akkor azokat hogy a fenébe lehet egyből visszaállítani?

(#142760) radar


radar
tag

Milyen tévét javasoltok nekem ami biztos tudja a kártyamegosztást (cccam) és jó is? Felszeretném váltani vele a se top boxot.
Köszönöm!

(#142761) Celtis válasza radar (#142760) üzenetére


Celtis
veterán

Ilyet nem fogsz találni.
Inkább azt javaslom, hogy olyan set top boxot válassz, ami tud HDMI-CEC-et, így a TV távirányítóval tudod kezelni. Ha esetleg androidos TV-t vennél, akkor azt is meg tudod csinálni, hogy a TV-re telepíted a Kodit és a mostani set top boxodról streamelsz (ha valamilyen dreambox klónod van).
Ha megírod PM-ben, hogy mid van, és mit is szeretnél, talán lesz még 1-2 tippem.

[ Szerkesztve ]

(#142762) junior19 válasza Peace (#142758) üzenetére


junior19
senior tag

Most már tényleg elárulhatnád, mit jelent nálad a Hdmi fekete szint levétele, milyen opciókról beszélsz. A múltkor is megjegyezted, azon is állítgattál, de így nem tudjuk beazonosítani te mit értesz ez alatt.
Mert általában ennek 2 opciója van, de csak egy helyes értéke. Legalábbis amit én a Hdmi fekete szint alatt értek.

codec project

(#142763) Peace válasza junior19 (#142762) üzenetére


Peace
nagyúr

Alacsonyra raktam. Van alacsony, normál és automatikus talán, ha jól emlékszem. Levettem normálról és akkor láttam, hogy mennyivel állatabb a RE3 például, hogy a sötét az valóban mély sötét és para. A filmeknél és sorozatoknál is jobban bejön, mióta alacsonyan van.

szerk.: Viszont PS4-en "Erica" című játéknál pedig túl sötét lett. Ott vissza kellett tennem normálra. :(

[ Szerkesztve ]

(#142764) Kender23


Kender23
aktív tag

OFF: Létezik olyan convertáló progi , ami a képet nem bántja, de a hangot át lehet convertálni más formátumba ? :)

Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

(#142765) PuMbA válasza Kender23 (#142764) üzenetére


PuMbA
titán

Ami eszembe jut, hogy szét kell splittelned a fájlt kép és hangsávvá, a hangsávot átkonvertálod, majd összerakod megint. De inkább érdemes Serviio-t vagy Plex-et használnod és a PC-d átkonvertálja a hangot real time :)

[ Szerkesztve ]

(#142766) PiszokAlfréd válasza MikaVejneGI (#142756) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Köszönjük! :R
Szvsz tök mindegy milyen tv-ről beszélünk, vannak olyan tartalmak, amik egyszerűen csak sötétben működnek élvezhetően.

(#142767) PiszokAlfréd válasza Peace (#142763) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Nekem van egy régebbi samu tv-m, ezzel a hdmi szinttel én is szoktam játszani. Hiába van a ps4 beállításokban egy olyan pont, ami alapján eldöntheted hogy ki kell kapcsolnod vagy be, én inkább a saját szememnek hiszek. Eddig sokáig normálon volt, de most a Days Gone-t pótolom be éppen és kifejezetten kell neki az "alacsony" szint.

(#142768) Celtis válasza PiszokAlfréd (#142767) üzenetére


Celtis
veterán

Ahogy a junior19 is írta, a HDMI feketeszintnek csak jó és rossz beállítása van, nem ízlés kédése.
Tessék egy feketeszint kalibráló képpel vagy videóval az adott forráson beállítani helyesen.

(#142769) Kender23


Kender23
aktív tag

Szia , próbáltam , poén megosztani a pc "Hdd-jét", és tv-n wifin nézni, csak ugyanaz a végeredmény :) Például virágbolti fury film 2 darab 55 gigás 4k verzióját nem játsza le egyik samsung tv-sem. (tu7100,Q70t)

[ Szerkesztve ]

Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

(#142770) PiszokAlfréd válasza Celtis (#142768) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Ezzel eljátszok egy kicsit, ps4 browserével keresek egy erre alkalmas képet, hogy tudjam mi a "helyes". Bár emlékeim szerint ez már anno valamikor megtörtént, csak ki emlékszik már arra? :DDD
Viszont a Days Gone-ban szándékosan nagyon fényes a Hold és a csillagok, éjszaka igazából nincs sötét, inkább csak kicsit más tónust kap a kép. Na, itt pl. csalok vele egy kicsit, nekem jobban tetszik ha sötét(ebb) van.

(#142771) Peace válasza PiszokAlfréd (#142770) üzenetére


Peace
nagyúr

Szerintem is játék függő, hogy melyik a jobb.

(#142772) junior19 válasza Peace (#142771) üzenetére


junior19
senior tag

Nem játék és anyag függő az a beállítási rész, s igazából nem is ízlés kérdése, hogy kinek, hogyan tetszik.
A lényege az egésznek, hogy a forráskészülékek kétfajta videójelet tudnak küldeni. RGB-t (0-255), ez a teljes videótartomány és YCbCr korlátozott (16-235) tartományt. A videó az általánosan a korlátozottat jelenti.
A tévén a hdmi fekete szint beállítása azt jelenti csak, hogy arra a szintre kell kapcsolni a megjelenítőt, amilyen jelet a bemenetre küld a forráskészülék.
Tehát ha a forráskészülék videokimeneti tartományánál az YCbCr (16-235) van megadva, akkor a tévénél az alacsonyt kell választani, az felel meg ennek. Ha ilyenkor a tévét a normál állapotba kapcsoljuk, akkor a tévét kényszerítjük rgb jel fogadására, de mivel korlátozott jelet küldünk rá, a kép lapos, dinamikátlan lesz.
Ha viszont, amit te is csináltál, a pc-ről RGB jelet adunk ki, annak a tévén a normál opció a megfelelő, te pedig levetted alacsony szintre, jelezve a tévének, hogy YCbCr jelet fog kapni. De az RGB jel miatt a sötét és nagyon világos szintek vágva lesznek, elvesznek részletek.
Mivel te játszol is és filmet is nézel pc-ről, az automata opciót kellene ellenőrizni, hogy mindig a jelnek megfelelő állapotba kerül-e a tévé. Ha nem, akkor ha a filmet nézel akkor alacsony opciót választani, játék esetén amikor biztos vagy benne, hogy a pc rgb jelet küld ki, akkor normálra átkapcsolni.
[link] Itt van egy link a jobb megértéshez, talán ebben is van hiba, de a lényeg megérthető.
Ez a kapcsoló nem ízlés szerinti változtatási lehetőséget ad, hanem a bejövő videójel szintjének megfelelő állapotba lehet vele a megjelenítőt kapcsolni.

codec project

(#142773) Tar_


Tar_
csendes tag

Sziasztok!

Pár hete vettem egy QE65Q70T-t. Az Assassin's Creed Odyssey nyitóképernyője a képeken láthatóan néz ki. [link] [link] Kikapcsolt HDR-rel egy fokkal jobb a helyzet, de a jelenség ugyanúgy látható [link] . Ez lenne a banding jelensége, vagy valami más képernyőhiba? A játékba magába nem jön elő a hiba. Néha filmnézésnél - mikor sötét jelenetek vannak - is látható, mintha nem tudná kezelni a tv a sötét részeknél az átmeneteket.

(#142774) PiszokAlfréd


PiszokAlfréd
tag

Rendelt már valaki Euronics-tól? Voltam ott személyesen, de készleten nem volt amit kerestem, ezért megrendeltük.
Ez volt múlt hét csütörtökön, akkor még mindenki magabiztosan bólogatott, hogy 2-3 munkanap, keddre itt lesz, de lehet hogy már hétfőn. Most ott tartunk, hogy "remélhetőleg" csütörtök.. köszi..
Számíthatok rá hogy lesz új tv a hosszú hétvégére, vagy inkább felejtős? :F :W

[ Szerkesztve ]

(#142775) Peace válasza junior19 (#142772) üzenetére


Peace
nagyúr

Ahhhh...világos!!! Ez így nagyon informatív volt és most már fel is fogtam. Remélem. :DDD
Így fest a tv beállítása, RGB. Tehát akkor a HDMI fekete az normál. ;)

(#142776) PiszokAlfréd válasza junior19 (#142772) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Köszi! Megvilágosodtam, így tényleg van értelme :R :DD

(#142777) user26


user26
aktív tag

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, kaptam ideiglenesen egy 32" -s TV-t.
Mutatom..
De semilyen kábelem nincs hozzá, amit a második képen bejelelöltem pirossal, annak mi a pontos neve ? Ilyen "átalakítót" kell vennem, és akkor tudunk TV-zni vele, mert Digis Box van.
AV kábelek vannak, de azok "tűskések" de ide a fordítotja kell, ha jól beszélek :D
Köszi előre is!

Xiaomi fan I 12T Pro I

(#142778) Celtis válasza junior19 (#142772) üzenetére


Celtis
veterán

Nem pontosan így van. Nem az RGB és az YCbCr között vált, mert azok nagyon nem kompatibilisek. Valójában ha RGB-t küld a lejátszó, akkor lehet teljes és korlátozott tartomány között váltani.

(#142779) PiszokAlfréd válasza Tar_ (#142773) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Szemből is ilyen?
Ellenőrizted a hdmi fekete szintet? :)

(#142780) junior19 válasza Peace (#142775) üzenetére


junior19
senior tag

Igen, de a normált csak emlékezetből írtam, talán az a helyes RGB jelnél. Majd valaki kijavít, ha nem így van.
De te mivel játszol is és filmet is nézel, így ellenőrizni kellene mindkettőnél a helyes beállítást, illetve az Automatikus opciót.
Mert hiába ez van megadva a pc-en, filmlejátszáskor a lejátszó program helyes beállítása a korlátozott(16-235), az mpc-nél biztosan, nem tudom milyen programot használsz. Így akkor át kell váltanod alacsonyra a fekete szint opcióját.
Játéknál nem tudom hogy mi a helyes, mert én nem játszom, így nem tudom, hogy a játékokat milyen szintre készítik, vagy esetleg még ott is változhat, az egyik játék rgb teljes, a másik pedig korlátozott. Ebben esetleg majd aki jobban benne van, segít az információban. Ha változik a játékoknál a szint, akkor megint az automatikus lehet a jó opció.
De egyébként nem kell ezt nagyon túl gondolni. A gyári fényerő érték az általában jó sötét helyiségben. Így ha a kép túl lapos, fakó vagy nagyon sötét, sok részlet vesztés jelentkezik, akkor kapcsolnám az automata opcióból a megfelelőre. Mert általában az automata jól szokott működni, csak mivel te kényszerítetted másikra a kijelzőt, s tetszett is hirtelen a kép, ezért elfogadtad. Ha pont a másik opció jelentkezett volna, hogy lapos a kép, akkor biztosan nem hagyod azon az értéken.
Próbáld ki a linken való leírás alapján automata állásnál az rgb teljes és korlátozott jel küldését is, s ha megfelelő, akkor ezt már nem kell bántani.

codec project

(#142781) ORCA58 válasza j.j (#142718) üzenetére


ORCA58
addikt

A Samsung TV - monitorom PLS panel-es. Ez a samsung saját IPS szerű panel. Monitornak jó a munkához, nem bántja a szemet, nem is vibrál, a betekintés szöggel sincs baj. Film nézésre nem ideális a gyenge kontraszt miatt. Sötétben szinte "világít" a fekete területeken.

[ Szerkesztve ]

(#142782) Peace válasza junior19 (#142780) üzenetére


Peace
nagyúr

Lecsekkolom. Legjobb lenne tényleg az automata. De már megint az agyfa** közeli állapotba vagyok. Pedig egyszer már olyan szépen elengedtem ezt a beállítás mizériát. :(((

(#142783) PiszokAlfréd válasza junior19 (#142780) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Igen, full rgb-nél kell a normált használni, limitednél pedig az alacsonyt. Az előbbi az optimális, valamivel részletesebb kép érhető el. Én ezt vettem ki a cikkből, amit linkeltél.

(#142784) Celtis válasza PiszokAlfréd (#142783) üzenetére


Celtis
veterán

Az a cikk egy káosz.

(#142785) jupp008


jupp008
senior tag

Kis segítséget kérnék vásárláshoz.
Jelenlegi 2 éves 55"NU7102 szeretném lecserélni most az év végi akciókat kihasználva. Valahogy annyira nem voltam soha megelégedve ezzel a TV -vel amióta leváltotta a 46C650 -et - nem éreztem soha teljesen, hogy nagy előrelépés lett volna az előzőhöz képest.
Mi lenne az ajánlott típus most ami:
- 65" (gondolom a 70-75" nem fér majd bele a keretbe)
- akcióban max. 250 ezer körül megvehető lenne ?

(#142786) k-adi


k-adi
nagyúr

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy mi a vélemény erről: Samsung QE55Q60T UHD 4K QLED smart tv 138cm ?? :F

Mostanság fogok (terv szerint csak) netet kötni vodánál, és új ügyfélként 200k huf-ért hozhatnám el ezt, ha jól nézem? (vagy ez csak net+TV csomag mellé járna?)

Vagy talán érdemes inkább másik modellt nézni a QE55Q60T helyett?
Ahogy haladt az idő, úgy maradtam le a korral, de hosszú idő után, most talán rászánom magam egy TV-re megint.
Amire kéne: a szokásos gépről filmnézés/sorozatok, netflix, stb.

(#142787) PiszokAlfréd válasza k-adi (#142786) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Itt egy teszt a tavalyi modellről. Az idei, a Q60T némileg gyengébb lett, de hogy pontosan miben, azt talán valaki megmondja innen. [link]

(#142788) nylontacsko


nylontacsko
senior tag

Sziasztok,
Abban szeretném kérni, hogy "kevés lett a hdmi port" az ES6100-as Tv-men.
4 eszközt kellene kezelni
Milyen elosztót javasoltok hozzá?
Köszönöm előre is a segítséget

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#142789) kzkz válasza nylontacsko (#142788) üzenetére


kzkz
őstag

Én HDMI elosztót javasolnék :DDD

Van egyszerű (x darab be - 1 ki), és mátrix típusú is, amikor (x darab be - y ki). Utóbbiak drágábbak. Van ami csak helyileg gombokkal kapcsolható, van távirányítós, meg még ki tudja milyen.

Van extra igény, vagy mi lenne a terv?

(#142790) nylontacsko válasza kzkz (#142789) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Jaja.
Tájékozódtam én is.
Marad a kapcsolós. Ugyan nem túl "2020-as" megoldás, de a "ki - be-be" miatt nem találtam semmi egyszerűbb megoldást.

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#142791) kzkz válasza nylontacsko (#142790) üzenetére


kzkz
őstag

(#142792) Celtis válasza nylontacsko (#142790) üzenetére


Celtis
veterán

Ha maguk az eszközök, vagy egy részük, nincsenek mindig bekapcsolva, csak akkor amikor használod őket, akkor egy buta HDMI választó is megteszi, mert általában ezek az olcsó switchek képesek automatikusan az éppen aktív HDMI bemenetet választani.

(#142793) HF77


HF77
őstag

üdv
tudnátok ajánlani 140e-ig és max 50"-ig egy elfogatható tévét?
filmnézés, ilyen-olyan tv műsor főleg a prioritás(néha konzol)

köszi

[ Szerkesztve ]

xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait

(#142794) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok! A Samsung "panel lottó" kiküszöbölése érdekében volt már valaki, aki vett 2 ugyanolyan tévét, hátha az egyik jó (jobb) lesz? Volt jelentős különbség a példányok között? Mindenhol azt látom, hogy a QLED-eknél a csíkozódás, foltosodás (dirty screen effect) és az élek melletti sávban látható színváltozás példányonként tökre változó, lehet szinte észrevehetetlen meg nagyon zavaró is.

Ez lehet, hogy geciség a bolttal szemben, de ha egyszer ilyen szarul gyárt a Samsung... Viszont egyéb tulajdonságai miatt meg a QLED lenne nekem a nyerő. Edigitalban a Q82 nem rossz árban van most.

(#142795) SoundBox


SoundBox
tag

Sziasztok szemezgetek egy QE43Q60TAUXXH típusú TV-vel lenne pár kérdésem.
Az alkalmazások között van e HBO GO illetve PLEX alkalmazás és fogom e tudni kezelni a T-home set top box-át a TV távirányítójával?

Válaszotokat előre is köszönöm

(#142796) nylontacsko válasza kzkz (#142791) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Ez lesz az :)

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#142797) Palace701 válasza SoundBox (#142795) üzenetére


Palace701
csendes tag

HBO Go van , Plex van, T-Home set top box irányítható a TV távirányítójával (összehangolás szükséges ).

(#142798) matex


matex
tag

A QE55Q90T most 394.990.- az EMAG-on. Ez már nagyon jó ár, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy Q80T vagy Q90T legyen. Januárig várnék a vásárlással, mert akkor plusz 1 év garancia lenne ingyen az új jótállás szerint, feltéve ha akkor is 250e felett lesz az ára a Q90T-nek, ami persze garantálható.

(#142799) cdl válasza matex (#142798) üzenetére


cdl
senior tag

Ennyiért 65-ös 82R van az Edigitálon. Persze azt nem kapod meg januárban.

(#142800) PiszokAlfréd


PiszokAlfréd
tag

Q80T-n nézek 4k hdr tartalmat, és szeretném bekapcsolni a motion plust is, de nem lehet, gondolom pc módban nem elérhető. Ki lehet valahogy ezt kerülni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.