Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97851) KROK640 válasza hcl (#97844) üzenetére


KROK640
veterán

persze, az alap, hogy sajnáljuk :D saját bevallása szerint ha a bank nem szól, észre sem veszi...

Kedvezőbb dícsomag : Azért jöttem oda, mert jajj ingyenes számlavezetési díj. Ez ígyis ment 2 vagy 3 hónapig, majd a bank önkényesen átrakott egy másik csomagba. Megkérdeztem őket, hogy miért, a válasz az volt "felhasználási szokásaimnak jobban megfelelő". Az ingyenes csomaghoz mindenféle feltételnek meg kell feleljek havi szinten, ha ez kimarad akkor megyek a "felhasználási szokásaimnak jobban megfelelő" csomagba, meg hát egyébként sem lehetsz örökké ingyenes. kb ez volt a bank reakciója.
Amúgy viszont az app-jukat azt nagyon szeretem, kb űrtechnika az öcsém takarékbankos csak számítógépről működő semmit sem mutató buta netbankjához képest.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97852) Tikakukac válasza KROK640 (#97851) üzenetére


Tikakukac
titán

Mondjuk ha nem teljesíted a feltételeket, akkor az amúgy 1 ember hibája only :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97853) KROK640 válasza F.E.K.. (#97845) üzenetére


KROK640
veterán

Talán ez az oka annak, hogy régen jobban szerettem 20db 500-ast magamnál tudni mint egy 10 ezrest.
Meg a másik a távolsági buszsofőrök, akik még akkor is szigorúan néztek rád, ha 500-assal fizettél, 10 ezressel meg egyenesen elvoltál veszve. De megvan még a 2000-esből nem visszaadni tudó villamos sofőr esete is az emlékezetemben.

#97845 F.E.K.., #97847 BiP : Gondoltam, hogy ez nem egyéni jelenség, és az sem lep meg, hogy már kutatás is van rá. De hasonlóan fura volt eleinte a viszonyom az euroval is. Eleinte : Áh, ezt megevszem, csak 5 euro, hát mi az??? Aztán mikor átszámoltam, hogy az bizony (akkor még 270ft-al) 1350ft... jujj akkor nem is olyan jó ár ez.
Ma már meg hibrid számolok (ehhez a 400 körüli árfolyam is segít) nem egyszer járok úgy, hogy MO-n rácsodálkozok az üzletben pl : jézusom, 12 euro a sajt kilója??? miközben 4800ft van kiírva.
Nekem plusz egy ok lenne az euro bevezetése mellett, hogy fejben már részben át is álltam rá.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97854) sh4d0w válasza Astroboy (#97787) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Szerinted mit tud tenni a bank egy klón-oldal ellen? Persze, megkeresi a regisztrátort, lelöveti az oldat - mennyi idő a támadónak, hogy felhúzza egy icipicit megváltoztatott URL-lel?

https://www.coreinfinity.tech

(#97855) KROK640 válasza BiP (#97847) üzenetére


KROK640
veterán

Igazából bármelyik bankhoz megyek, nem lesz annyiért számlám mint Cipruson :( De mondhattam volna a revolutot vagy Ausztriai és német bankokat is.

Nyilván olyasmit veszek, ami amúgyis kell, bár most éppen fogok lépni egy olyat is ami nem kéne : Konkrétan a teljesen hibátlanul és jól működő tápom helyére veszek egy másikat. Egyrészt mert az új minőségibb darab lesz, másrészt így a két kis régi gépbe is teljesmértékben minőségi darabok költöznek (az Athlon XPhez a Corsair CX400 a C2Dhez meg ha valamikor kész lesz, egy 600-as Coolermaster Elite)
De monitort is tervezek venni, mert évek óta tervezek feljebb lépni, most ugyan szűkös keretből, de meg is tudnám tenni.

Egyébként még egy érdekes hatása van a kártyás vásárlásnak : Régen sokszor vásároltam utalványokkal amiket a munkahelyen kaptunk (eleinte Erzsébet, majd tescos, később Edenred) ez amolyan béren felüli teljesítményalapú bónusz volt. Nagy dolgokat nem tudtam venni belőle, de arra rájöttem, hogy havi 2-3-4 bevásárlás kijön belőle. Ilyenkor jött az - amit később pénzzel is csináltam, sőt, még az ősszel is, mostanság tűnt el gondolkodásomból - hogy pontosan tudtam, hogy mennyi (pénzben) az ami a kosaramban van. És persze különösen utalvány esetén a kerekítésre mentem, ezért gyakran előfordult, hogyha nem úgy jött ki, akkor még 1-2 konzervet vagy valami tartós dolgot hozzácsaptam a "csomaghoz", amit itthon eltettem, és így képződött egy tartós élelmiszerekből álló tartalékom, a nehezebb időkre.
Amióta bankkártya van, egyrészt nem is nagyon számolom mennyi az annyi a kosaramban, másrészt pedig egyáltalán nem képzek tartalékot, (sőt, helyette inkább hülyeségekre költök jobban), mert nem kell kerekítenem. Sőt, adott esetben a sok apróval sem kell foglalkoznom, hiszen a kártyámon van szám formájában. így az apró minimalizálására sem törekszem.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97856) hcl válasza KROK640 (#97851) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azért úgy ki lehet bírni :D

"Megkérdeztem őket, hogy miért, a válasz az volt "felhasználási szokásaimnak jobban megfelelő"."
És panaszt tettél? Lehet a PSZÁF másképp gondolta volna :D

A kártya, EUR, stb. vásárlásnak meg egy ellenszere van : az agy.

Mutogatni való hater díszpinty

(#97857) BiP válasza KROK640 (#97853) üzenetére


BiP
nagyúr

Talán ez az oka annak, hogy régen jobban szerettem 20db 500-ast magamnál tudni mint egy 10 ezrest.
Én is jobban szeretem a kis címleteket, viszont nekem akkor jobban fogy.
Ha csak egy 10ezresem van, az tovább tart, mert sokáig vagy nem tudom, vagy nem akarom felváltani.(értsd: 300Ft-os péksütit nem akarok azzal fizetni, és emiatt konfrontálódni, ezért inkább kihagyom).

#97855 KROK640 : olyan lehet, hogy nem, de Ciprus másik ország, másik feltételekkel. Itthon itthoni bankokkal kell boldogulni.
De ha havi többezer, akkor nyilván a hazai fos kínálatból sem egy jó fajta számlád van.

De monitort is tervezek venni, mert évek óta tervezek feljebb lépni, most ugyan szűkös keretből, de meg is tudnám tenni.
Lehet, hogy jobban járnál, ha az amúgyis jól működő tápodat nem most cserélnéd le, hanem az arra szánt pénzt beletolnád a monitorba. Ott +30e büdzsével jobb monitort is választhatsz, és mivel azt úgyis hosszútávra veszed, azt nem cserélgeti az ember, érdemes egy jót venni.
Tápot meg bármikor cserélhetsz, azt az összeget könnyebb máskor összegyűjteni.

#97851 KROK640 + #97856 hcl : Olyan nincs, hogy önkényesen átraknak csak úgy. Biztos volt valami csillagozott apróbetűs feltétel a hátlapon, ami nem teljesült meg.
Normál esetben időben tájékoztatni kell, hogy át szeretnének rakni, hozzájárulsz-e.

[ Szerkesztve ]

(#97858) Tikakukac válasza Tikakukac (#97468) üzenetére


Tikakukac
titán

Fokozom a sztorit:

Megjött a cseregép a törött fedlapos helyett, tenyér dörzsöl, azért csak jó lesz a sztori végül.
1 RAM slot élből kuka, nagyjából 30 másodperc kellett mire bizonyos lett: ez a gép pedig csuma vízkáros. De olyan szinten, hogy elektrolit még a jó atya ég is a pontokon ahol a víz végül kiszáradt, látszanak a víz körvonalai mindenhol.

Feladom :))

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97859) KROK640 válasza Tikakukac (#97858) üzenetére


KROK640
veterán

Milyen árkategóriábakeresel? Mennyire megbízható eladótól?
Mert ha ezek ilyen 5000ft-os gépek, esetleg hibásként árulva, akkor ez van ...
de ha 100 ezres és mondjuk jót vártál, akkor kell kérni egy tucat képet működésközbenről is, meg körbe az egészről. Ha nem ad, akkor következő eladó.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97860) KROK640 válasza BiP (#97857) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, talán nekem is jobban fogyott, bár főleg régen nem voltam az az impulzus vásárló, tehát csak terv szerint. így a 300ft-os péksüti ígyse úgyse játszott. (még mostanság hajlamosabb vagyok erre).

Roppantul bosszantó, hogy eddig akárhány országban jártam sokkal kedvezőbb bankolási feltételekkel találkoztam közép és hosszútávon. Már rég revolut és Ciprusi/Német számla kombóval élnék, de sajnos rá vagyok szorulva egy magyar számlára is, pedig évekig sikerült elkerülni, de ez van.

A monitor kérdés is érdekes, mert lehet h öcsém vesz másikat és akkor megkapom az övét ingyen/nagyon családi áron, ami totálisan megfelelne az elvárásaimnak. De persze nem biztos, hogy cserél monitort, hogy szép legyen az élet... A táp kérdés meg onnan indult, hogy a Coolermaster Elite V3-as tápomat több fórumon is elkezdték ekézni, miszerint meglehetősen gagyi belseje van egy rakás ma már alapnak mondható funkció hiányzik belőle, és hogy pláne ha már ilyen drága VGA-t vettem (RTX 3060) akkor cseréljem le. Tény, hogy az utolsó utáni pillanatban lett ez a tápom, eredetileg "jóváhagyott" tipusok voltak a listán, de mind elfogyott/más miatt nem jöhetett számításba, így gyorsan kellett rendelni. Tény, hogy talán nem a Kapruni meki parkolójából (ez a kép az ominózus pillaanat előtt készült) kellett volna 20 másodperc mérlegelés után leadnom a rendelést, de akkor az idő több szempontból is szorított. Úgy fogom most ezt fel, mint tanulópénzt, meg azt, hogy végülis lesz egy tartalék tápom ami mehet tovább másik gépbe meg vészesetben simán elbírja ezt is. BTW a sokat ajánlott Seasonic B12-ről váltottam az utolsó pillanatban erre, annak ugyanis csak 3 sata powerje lett volna, ami egy SATA SSD + 2×SATA HDD + SATA ODD konstrukcióban nem lett volna valami nyerő.
De még kissé filózok ezen a táp dolgon mindazzal együtt is, hogy el lett ültetve bennem, hogy valójában egy ipari hulladékkal vagyok elégedett... pont az elégedett szó lévén. No meg, hogy már egy 40 rugós tápnál kötöttem ki. Ugye azt is tudnom kéne, hogy most veszek-e monitort vagy kapok, stb. Nem olyan egyszerű ez, félek megint könnyű lesz kevésbé optimális döntést hozni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97861) hcl válasza Tikakukac (#97858) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Bazzz :D
De azért úgy adta, hogy tök jó, gondolom.

Mutogatni való hater díszpinty

(#97862) Tikakukac válasza KROK640 (#97859) üzenetére


Tikakukac
titán

Olvass vissza pls. :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97863) homerhamm


homerhamm
addikt

Szerintetek mi történne, ha rányomnék a hirdetésre? :DDD

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#97864) koby11h válasza homerhamm (#97863) üzenetére


koby11h
aktív tag

Kiröhögnénk... :K

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#97865) BiP válasza homerhamm (#97863) üzenetére


BiP
nagyúr

Ne szégyelld. Nekünk a Faber-Castell vált be. Puha, mégis jól használható :)
Gyönyört keltő dolgokat lehet varázsolni vele.
Ha meg asszony kézbeveszi, úgy kifaragja, mintha új lenne.

[ Szerkesztve ]

(#97866) koko52 válasza homerhamm (#97863) üzenetére


koko52
veterán

Mond hogy a haverod rá akar nyomni!

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#97867) Intelligencs válasza homerhamm (#97863) üzenetére

Őszintén szólva már az kérdéseket vet fel, hogy miért jelent meg neked ez a hirdetés? Milyen beszélgetést hallgatott ki a telefonod? ;]

The Amiga, Born a Champion

(#97868) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Sega 286-os

Sega Cpu (Arcade):

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#97869) homerhamm válasza Intelligencs (#97867) üzenetére


homerhamm
addikt

Mittudomén, persze ha direktbe pornóoldalra keresnék, hogy nézzem is, biztos benyalna a telefon egy vírust. :D

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#97870) BiP válasza Ciccuka (#97868) üzenetére


BiP
nagyúr

Wow.
Gondolom aranyat ér.

(#97871) berek21


berek21
senior tag

LG Velvet eladó!

(#97872) homerhamm válasza berek21 (#97871) üzenetére


homerhamm
addikt

Az első teljesen jó, csak kimaradt egy kötőjel. :K

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#97873) Ciccuka válasza BiP (#97870) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ez nem tudom, hogy az e teljesen, de monitor nélkül nem drága

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#97874) hcl válasza Ciccuka (#97868) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Zsíííír :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#97875) BiP válasza Ciccuka (#97873) üzenetére


BiP
nagyúr

Hát, nem tudom, a 4,7M Ft kinek nem drága :)

[ Szerkesztve ]

(#97876) Trailblazer válasza Ciccuka (#97873) üzenetére


Trailblazer
addikt

A legfelső találat csak egy könyv, lejjebb nézelődj. Ahogy BiP is mondja, az már más kávéház..

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#97877) Ciccuka válasza BiP (#97875) üzenetére


Ciccuka
veterán

Közben rájöttem, hogy vagy 400-al be kell szorozni az összeget. :B

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#97878) KROK640 válasza Tikakukac (#97862) üzenetére


KROK640
veterán

Elveszett a fonál, azért kérdezem.
(Akkor linkeld be a konkrét kommentet, az is jó :) )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97879) KROK640 válasza Ciccuka (#97873) üzenetére


KROK640
veterán

Igaz ezek a csúcsok a V3.asok, de 17000+ plusz az olcsóbbiknál is, nekem azt jelenti hogy drága. És még ki tudja, mennyi hozzá a monitor. (C64 körökben is ami megy ... )
Nagyon menőn nézhettek ki a maguk idejében.

Fura, hogy mindkettő dél koreában van, és szerintem a képek is ugyanott, ugyanarról készültek, szóval sandás, hogy nem is kettő, hanem csak egy van eladó.

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97880) Tikakukac válasza KROK640 (#97878) üzenetére


Tikakukac
titán

Arra válaszoltam, nem kell link :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97881) BiP válasza Tikakukac (#97880) üzenetére


BiP
nagyúr

Arra gondolt, amire utaltál, hogy olvasson vissza, amikor kérdezte, hogy
"Milyen árkategóriábakeresel? Mennyire megbízható eladótól? stb."

A saját kommentjét nyilván megtalálja. A visszaolvasandó kommentedhez szeretett volna linket.

Egyébként én is hiába olvastam vissza, erről én sem találtam semmit. Csupán annyi világlott ki a sztorikból, hogy újszerűnek, jónak árult laptopokkal gyűlt meg a bajod. (nyilván nem 5000-es szia uram kategória).
De persze ez a része, hogy ilyen módon átvernek, már bőven elég ok a bosszankodásra, mindegy, milyen árkategória.

[ Szerkesztve ]

(#97882) Tikakukac válasza BiP (#97881) üzenetére


Tikakukac
titán

Nekem mind egy folyamban van sorban.

De igen, ezek mind tökéletes gépek voltak, nem alkatrésznek valók és messze nem 5k szintek.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97883) KROK640 válasza BiP (#97881) üzenetére


KROK640
veterán

+1
Pontosan, köszi, hogy leírtad helyettem :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#97884) 5teve


5teve
senior tag

Több hirdetésben is olvasom, hogy:
Posta a vevő terhére (ez ok, érthető) és felelősségére.
Ezt hogy a waddafakba kell érteni?
Mire gondolt a költő?

tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.

(#97885) Tikakukac válasza 5teve (#97884) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha a csomagodat 10 darabra szakítja egy T-Rex, akkor azért nem okolhatod az eladót. Ugyanígy bármilyen károd van a szállítás során ha tudod, leverheted a futáron, de az eladón nem.

Mondanom sem kell, nem kicsit bulis kiszedni a pénzt ezen cégekből.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97886) Top cat válasza 5teve (#97884) üzenetére


Top cat
őstag

Szerintem arra gondolt, ha a posta elveszti, vagy sérülten kapod, akkor a te bajod.

(#97887) hcl válasza 5teve (#97884) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hogy az eladó feladja, de ha baja lesz, akkor ne reklamálj.

Mutogatni való hater díszpinty

(#97888) Alg válasza Tikakukac (#97885) üzenetére


Alg
veterán

Ilyenkor mondjuk jobb ha címzettként te intézed a futárt hogy veled legyenek szerződésben, ne a feladóval...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#97889) Tikakukac válasza Alg (#97888) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát igen, csak ez plusz kör.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#97890) berek21


berek21
senior tag

LG Velvet eladó!

(#97891) fatpingvin válasza 5teve (#97884) üzenetére


fatpingvin
őstag

a csomagfeladás pillanantától közös megegyezés alapján a címzett felelőssége és dolga akármi történjen a csomaggal.

ezt ugye azért kell specifikálni mert amíg a címzett át nem veszi addig formálisan alapértelmezetten a feladó tulajdona. ezt írja felül ez a kitétel közös megegyezéssel.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#97892) TaaT


TaaT
veterán

Give them hell Ukraine!

(#97893) hcl válasza TaaT (#97892) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Vagy ez ilyen kombinált cucc, mindkét nemnek. ;]

Mutogatni való hater díszpinty

(#97894) Csupingo válasza hcl (#97893) üzenetére


Csupingo
veterán

Olyan, mint a férfi zseblámpa?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#97895) homerhamm


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#97896) hcl válasza Csupingo (#97894) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Aszongyák :D

@homerhamm : Mobil, csak nem úgy

Mutogatni való hater díszpinty

(#97897) koby11h válasza homerhamm (#97895) üzenetére


koby11h
aktív tag

"tejes", aha, köszönnyük!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#97898) MasterDeeJay válasza TaaT (#97892) üzenetére


Bár asszem van Erika is valahol.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#97899) envagyok válasza 5teve (#97884) üzenetére


envagyok
veterán

Én is pont így írom.
A lényeg:
Nálam a termék hibátlan, tesztelt.
Ha valaki kényelmes, és lusta érte jönni, és elvárja hogy ingyen számolt dobozba, ingyen számolt csomagolóanyaggal, ingyen számolt benzinköltséggel, és több óra munkával feladjam neki, azt már ne várja el, hogy a termék árát is elbukjam, mert földhöz csapták, és BGA-s lett az alaplap.
Ha ez valakinek nem tetszik, jöjjön érte személyesen, és együtt próbáljuk ki nálam.
A posta rizikólehetőség, én nem vagyok hajlandó azt is bevállalni.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#97900) hcl válasza envagyok (#97899) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"ingyen számolt dobozba, ingyen számolt csomagolóanyaggal, ingyen számolt benzinköltséggel,"
Beépíteni a cucc árába, illetve amit lehet, azt okosba'. Dobozt, borítékot azért a legtöbb helyen meg lehet oldani.

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.