Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107001) patomi válasza opr (#106999) üzenetére


patomi
őstag

Helyedben ifi uno-t venném. Hátul type-c in, rca out, plusz 3,5 out elől.
Meg egy marék dugót és némi kábelt. Vannak néhol ilyenek:[link] de innen nem vennék semmit. Vagy alin: [link] de leggyorsabb a forrasztás

Kicsit átgondolva nem tudom mennyire tudná meghajtani a hangfalakat :D valszeg kéne egy picivel több kakaó.

[ Szerkesztve ]

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#107002) opr válasza hcl (#107000) üzenetére


opr
veterán

"Kontaktspray-t neki. Jó eséllyel megjavul."
Probaltam, nem nyert sajnos. :(

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#107003) KROK640 válasza Alusky (#106974) üzenetére


KROK640
veterán

Itt a coopot januárban újították fel, az 1970-es évek designjából tényleg egy jól kinéző eladótér lett. Árakban viszont brutálisak, átlag 30-40%-al magasabb mint a Tesco, miközben választék töredéke annak. Ezért én is be szoktam menni a Tescoba hetente egyszer, nagybevásárlásra, az apróságoknak, meg a halkonzerveknek (az valamiért nagyon jó árban van) meg maradt a Coop.
Itt viszont sokkal inkább a középosztály beli fiatal anyukák bevásárló tere délelőttönként, az alkeszok maximum hajnalban jönnek csak. Ezért is szeretek 9-10-11 fele menni, mert akkor totál rendben van. Felújítás óta a pénztárgépek se besárgult Win98-as izék, 56K modemmel, hanem végre a kártyás fizetés is gyorsan megy. Viszont ez a coop kellemes kivétel, általában a falusi coopok nagyon nem ezt a szintet hozzák (van egy másik is messzebb, oda belépve még mindig 1985-öt írunk annak minden hátrányával együtt, ráadásul az sokkal kisebb és az áruválasztéka is az).
De ahogy mondod, szörnyű, hogy pont a legszegényebb régiókba vannak a legdrágább boltok, és a nagyvárosokban meg, ahol az emberek jobban élnek, van a rengeteg olcsó multi.

Itt az alkeszek, kint gyülekeznek és isznak az inkább a másik - még a coopnál is drágább - kisboltra igaz. Ráadásul ott van "felírtás", szóval az alkeszek, segédmunkások és kirakatemberek (aki megjön a SUVal, drága ruhában sírja el, hogy a hétvégi Wellness is mennyibe volt, majd felíratja az 5000ft-os vásárlást is, mert most annyi sincs nála) törzshelye. Na ott ezek egész nap megtalálhatóak. Sőt, van egy dagadt szódás szemüveges kisöreg, aki minden reggel 7 körül letelepszik ez elé a bolt elé, és az este 7-es zárásig kb ott van. Egész nap sörözik a bolt előtt, ebéd időben beugrik két zsemléért meg 10dkg parizerért, aztán folytatja az ivást. Pedig nem hajléktalan, csak ahogy észrevettem egyszerűen csak rohadtul nem szeret otthon lenni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107004) Tim82 válasza opr (#106982) üzenetére


Tim82
nagyúr

Topping MX3 (nem tudom, lehet-e még újonnan kapni, lehet, hogy már nem - nem tudom, mi akkor az utódmodell)
SMSL AD18 (ezt biztosan lehet, de valamivel felül lesz a belőtt kereten az ára)

Mindkettő kínai cucc, de normálisabb gyártóktól és nagyjából megfelelnek a leírt szempontoknak.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#107005) KROK640 válasza Alusky (#106975) üzenetére


KROK640
veterán

Mi sem beülésre hanem inkább elvitelre/házhoz szoktuk kérni a kaját.
Dolgoztam már több étteremben, és megnyugtatlak, hogy a rémtörténetek amiket hallani valójában elképesztően ritkák lehetnek, több étterem több éve alatt egyetlen ilyen esetet sem láttam.
Egyébként én is gyakran csinálok mirelitet, de a covid alatt bizony szerettünk rendelni is, a story egyik nagy előnye az volt, hogy ki sem kellett mozdulni, a szép kari meg tele volt pénzzel. :D Ráadásul relative sok pénzem ragadt a kasszámban is, mivel nem költöttem el, ebből lett pl a mostani gépem is a VGA kivételével. (Asrock B560Pro, Intel I5 10400F + 32GB RAM + SSD + 4TB HDD)
A másik alkalom amikor viszonylag sokat rendelek, ha valami olyan projecten dolgozok vagy munkahelyem van. ahol élni sincs időm (pl reggel 7-től este 8ig dolgozok, volt már ilyen is, sőt olyan is h igaz h 9-re jártam, de éjfélre értem haza) olyankor általában sajnálom még kajakészítésre is az időt, inkább rendelek valamit, gyorsan bekapom miközben haladok az aktuális sorozatommal, aztán folytatom a munkát / megyek aludni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107006) Trailblazer válasza KROK640 (#107003) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nálunk pedig a Coopból Spar lett. (Egyúttal az első multi, amit beengedtek ebbe a kisvárosba.) Nem olcsó, de igényesebb.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107007) KROK640 válasza hcl (#106979) üzenetére


KROK640
veterán

Annak idején nagyon promózták h milyen komolyan veszik, 8 percesnél régebbi hambit kidobják. Francokat. Munkások ugyan műszak végén kapnak 1-1 ingyen hambit, de jellemzően ezek is már 10× újramelegített sok órás darabok.

Arra gondoltam, hogy a connect boxból kábellel kivezetni lentre egy régebbi wifis routert a nappaliba. Ezzel kb lefedném a házat, bár biztos vagyok benne h lenne ahol ígyis egyes lenne a jel, de legalább nem az lenne mint most, hogy a földszint felén még a hálózatot sem látja meg.

Az egyik szomszéddal konkrétan közös falunk van, a másik háza és az enyém között meg kb 5 méter van, a szemközti szomszéd 7-8 méterre van. Ha ilyen adottságokkal nekik drága lesz, az az ő bajuk. Szerintem sokkal inkább csak valami T jellegű hiba.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107008) KROK640 válasza homerhamm (#106981) üzenetére


KROK640
veterán

Lehet büszke volt rá mikor lopta, és gyorsan körbefotózta, mielőtt "beszerzési áron" elmegy :D
De 10K-t ajánl érte? Szerintem eki lesz a vázban elrejtve :D
Vagy megvárja, hogy ki hozza vissza a 10 ezerre, mondván ennyiért senkinek sem tudja eladni, és akkor jól orrbanyomja majd.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107009) KROK640 válasza Trailblazer (#107006) üzenetére


KROK640
veterán

Itt maradt coop. A Spar nekem többnyire kimaradt, néha Lidl (most nyílt egy ami útba esik, azt megnéztem, hát nem voltam tőle elájulva, sajnos nem váltotta ki a Tescot), nagyon ritkán Aldi. A Penny nagy kedvencem, legalábbis kint Németországban. Lindautól és Willer-Simmerbergtől, Berlinen át Kiel-ig ugyanazzal az nekem tetsző árukészlettel és remek árakkal van. Azután hazajövök és a legjobb termékek itt pont nincsennek (pl sörök, de sokszor a Jagdschloss is hiányzik) ami meg van az szó szerint dupla áron a némethez képest. Ott fele annyiba vannak a cuccok, ahol amúgy 4× annyit keresnek az emberek. Szuper ez, az ország hátra halad nem előre ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107010) Trailblazer válasza KROK640 (#107009) üzenetére


Trailblazer
addikt

Szerintem kis hazánkban a Penny nagyon leadta, régebben sokkal jobb volt a kínálat, bolttól függetlenül. Mondjuk mint munkáltató sem bír a legjobb hírnévvel, konkrétan rémtörténeteket hallottam, már ami a raktározási részét illeti. Én meg majdnem elmentem hozzájuk dolgozni, csak a cukor miatt nem vettek fel... (Ami elég érdekes - elméletileg egészségi állapottól nem tehetnék függővé, elvégre nem tolószékes vagyok, ami akadályozott volna a munkavégzésben.)

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107011) KROK640 válasza Trailblazer (#107010) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, 2020-hoz képest én is azt vettem észre, hogy szűkült az árukészlet, miközben az árak sem olyan jók már. 2020 decemberében még azért állt valahogy a német üzletekhez, de most ... már rohadtul le van maradva. Pár hete mentem be egy belvárosi Pennybe, és hatalmas csalódás volt a felhozatal több téren is. "POOR"-nak értékeltem az egész élményt a végén.
Ami a cukrot illeti, honnan szereztek róla tudomást??? Ha te dobtad be az önéletrajzodba, akkor ne tedd, mert csak zárt ajtókat fogsz találni. Sajnos a munkáltatók nagyon is szeretnek kor és egészségügyi állapot alapján szelektálni, ami valahol érthető is, hiszen nem olyan munkavállalót keresnek, aki a fél pályafutását táppénzen tölti, vagy nem dolgozhat egyedül, nem végezhet keményebb fizikai munkát stb.

Egyébként nem szabad csodát várni sehol. Anno (pár éve) egy (már akkor sok éve külföldön élő) fórumtárstól én is megkaptam, hogy mit sírok a tescoba fél millát lehet keresni havonta árufeltöltőként. Aztán kiderült, hogy 270 ezer az, mire a nettohoz érünk és "akár" vagyis egyszer sikerült valakinek aki az összes hétvégét, ünnepnapot és éjszakát is bevállalta, de a gyakorlatban ez csak ennél kevesebb lesz. Ráadásul 99%-ban diákokat keresnek.
Alapvetően ezek a melók minimálbér + pótlékok esetleg pár ezer ft extra, hogy ne lépj le az első szembejövő másik minimálbéres meló miatt a jobb helyzet reményében.
Ebben az országban ha csak nem vagy villany/gáz szerelő, kőműves, mérnök, plasztikai sebész, vagy mozdonyvezető esetleg senior IT-s, akkor nem lehet normálisan keresni, pláne itt a keleti végeken.
Úgyhogy amíg olyan naív voltam, hogy itthon akartam "rendes" munkát addig egy idő után már a körülmények (lakhelytől való távolság, munkabeosztás, munkakörülmények, munkakör stb) döntöttek, mert a pénz úgyis mindenhol ugyanannyi volt, az adható legkevesebb. Ráadásul megfigyelésem szerint a jobb körülményekhez járnak a jobb extrák, pl szép kártya, de céges telefon már leginkább csak a 8-4/9-5 -ig irodai munkákhoz jár, céges laptop meg még ennél is feljebb van (ott már sok esetben a heti 40 órára be sem kell járni csak jóval kevesebbre).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107012) Viktor1919 válasza KROK640 (#106954) üzenetére


Viktor1919
újonc

Ország másik felén vagyok, meg amúgy elviekben nem nyúlhatok kazánhoz, mert ahoz a Gázkészülék szerelő szakma kell (miafasz?).

Szavazz a kutyusaimra lécci! Egy robotporszívót sorsolnak a szavazók közt. Riki: https://kedvencverseny.kemma.hu/gallery/975083/151875/710118794 és Golyó https://kedvencverseny.kemma.hu/gallery/975083/151875/710118863

(#107013) Viktor1919 válasza KROK640 (#106972) üzenetére


Viktor1919
újonc

A voda az tud adni sokkal olcsóbban is😅
Tatabányán 8630ft-ot fizetek, gigás net, legnagyobb tv csomag. Mellé bedobva a lehető legkisebb házi telefon szolgáltatás a kedvezmény végett. (A vezetékes az valami 300ft? Csak van, ha telefonálsz rajta akkor percdíjat fizetsz, de nincs vezetékesünk)

Szavazz a kutyusaimra lécci! Egy robotporszívót sorsolnak a szavazók közt. Riki: https://kedvencverseny.kemma.hu/gallery/975083/151875/710118794 és Golyó https://kedvencverseny.kemma.hu/gallery/975083/151875/710118863

(#107014) KROK640 válasza Viktor1919 (#107012) üzenetére


KROK640
veterán

Hm... értem.
Hát így persze, kiesel. :(
Az a baj, hogy 15 napja próbálom elérni a gázszerelőmet, és még 12 nap van mielőtt elutazok, és addigra meg kell csinálni, különben november-decemberre fűtés nélkül kell itt hagyjam a házat, ami egyáltalán nem tetszik mint opció.
Az sem tetszik jobban, hogyha youtube alapján nekem (mint kicsit sem hozzáértőnek) kellene nekiállni varacskolni, és még utána magára is hagyni az egészet két hónapra.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107015) Trailblazer válasza KROK640 (#107011) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nem, nem önéletrajzban szerepelt, hanem egy őszinteségi roham (mondván, ne vegyenek zsákbamacskát) keretében elmondtam az interjúztatónak. Az majdnem szívrohamot kapott, majd kijelentette, hogy egy ízben egy szintén cukros dolgozó rosszul lett, és majdnem rámentek targoncával, ezért ő megkérdi a felettesét, alkalmaznak-e így. Nem sokra rá visszahívtak, hogy sajnos nem. Azóta (ez 2019-ben történt) kiokosodtam, hogy a HR-en kívül nem kell senkivel megosztani egészségügyi infokat, de vele is csak az adóvisszatérítéses dokumentum miatt.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107016) hcl válasza opr (#107002) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Arrrgh
Akkor poticsere. Azt se hiszem, hogy nehéz lenne.
...de mondjuk attól a bemenet nem megy hátra.

@KROK640 : "általában a falusi coopok nagyon nem ezt a szintet hozzák "
Itt sem, anyámnál sem :D Maradt a közért jelleg.
2008 körül azért volt jó, mert műszakba jártam dolgozni, és csomószor tudtam menni reggel boltba. Pécs-Árkádos Sparban a kutya nem volt kilenckor :D

A SUV-os arc nem lehet, hogy azért írat fel, mert nincs kártyája (annak ugye nyoma van :D )

"Ha ilyen adottságokkal nekik drága lesz, az az ő bajuk."
Szolgáltató másképpen gondolkodik, ne keress logikát :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#107017) Akula


Akula
őstag

Sok részletre itt sem derül fény. :U

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#107018) Trailblazer válasza Akula (#107017) üzenetére


Trailblazer
addikt

No igen, elég fluidok lehetnek az igények. :N

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107019) TESCO-Zsömle válasza opr (#106982) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ha az ökör ára részt el tudod engedni, akkor NAD 3020 vagy 3045. ;)

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#107020) KROK640


KROK640
veterán

Egy szép szobor valakinek? :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107021) Akula válasza KROK640 (#107020) üzenetére


Akula
őstag

Most merje valaki azt mondani, hogy a mai ember hülyébb, mint 40 évvel ezelőtt. :DDD :DDD :DDD
Ez óriási!!! :C

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#107022) KROK640 válasza Viktor1919 (#107013) üzenetére


KROK640
veterán

Perszem, hogy tudna adni csak nem akar. Mint kiderült itt a környéken másoknál is voltak emelések az elmúlt hónapban.
Netet egyébként nem tud gyorsabbat adni (ennyiért 3Gigabitet várnék el minimum) mivel ez még régi EDH hálózat, ráadásul rommá is van terhelve. Mert gondolom nem azért van minden nap legalább 1-5 disconnect, meg néha órákig se net, mert annyira jól működik... mondjuk a sebessége jó, éjszaka simán megvan az 512/22Mbit, de egy vasárnap délután a 250-et se tudom vele elérni. Persze papíron eljátszhatnánk, hogy 1 Gigabites, aztán sosem megy annyit. Anno az ADSL így került kivezetésre tőlem, hogy 8Mbitről 16-ra emeltek (nem csak nekem, hanem mindenkinek) amitől a hálózat összeomlott és többet kb senkinek sem volt jó. Fél év tortúra következett amikor többet nem volt net mint volt, volt olyan hét, hogy ötször(!) kellett kijöjjenek a szerelők, már mindet keresztnévről ismertem és tudtam, hogy issza a kávéját. De elmondták, hogy nem csak nálam ilyen a helyzet hanem kb mindenkinél, egyszer el is szólták magukat, hogy a DSLAM meg a központ szar, nekik meg ugrálni kell egész nap mindrnkihez, holott semmi értelme nincs. Végül 4Mbiten úgy ahogy tudták stabilizálni a netet, papíron 16Mbit volt, gyakorlatban 3,5.4Mbit, és ez volt akkoriban havi 10000ft. Na ebbe a környezetbe toppant be a UPC akkor 30Mbittel 3200ft-ért. Én is léptem. Nem is volt velük bajom, még nem lettek Vodafone, akkor viszont mintha egy határt húztak volna : röviddel utána elkezdtek jönni a problémák, és az áremelések.
Szóval mostmár nagyon érik egy szolgáltató váltás, mert itt csak az ár lesz magasabb, a net sebesség és megbízhatóság az nem. Most 13300ft-ot fizetek telefonnal együtt 500Mbitért, a T 8200ft-ért adna 2/1Gigabitet.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107023) opr válasza TESCO-Zsömle (#107019) üzenetére


opr
veterán

Ennyit nem akarok ra kolteni, ez siman a PC hangfalam. :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#107024) Alg válasza homerhamm (#106945) üzenetére


Alg
veterán

"Eloptaka bicigrit,
A pirozsfeér bicigrit"

:D

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#107025) sh4d0w válasza Alg (#107024) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

gizsgugyaval...

https://www.coreinfinity.tech

(#107026) KROK640 válasza hcl (#107016) üzenetére


KROK640
veterán

A Coopoknak a nyitva tartása a jó, de amúgy tényleg ez a "falura jó" jeleg van. A miénk most szépen megújult, de ez csak lokális szerencse.
(relative gazdag kirakat faluban lakok)

A SUVos arc története szerintem nem erről szól. (ugyan mit szólna vele az asszony, hogy beugrik bevásárolni?)
Egyszerűen csak a totál más hozzáállásról. Mikor hó elején megjön a fizetés, akkor rendez mindent : itt szúrnám be a múltkori esetet, bement a boltba egy kóláért és nagy pofával jött ki, hogy csak egy kóláért ugrott be és 96 ezer ft-ot hagyott a boltban (azt már nem tette hozzá, hogy a havi tartozását is rendeznie kellett). Majd miután mindent rendez, megvan pár havonta a wellness, 2-3 évente a házfelújítás, de legalább új kerítés vagy térkövezés, meg ugye a SUV sem lehet 5-6 évnél öregebb, akkor marad a büdös nagy semmi. Ezek az ok az emberek akiknek ha azt mondom egy Windows telepítésre, hogy 5000ft, akkor összeomlik a gazdaságuk. Mert kifelé mutatni kell, hogy no lám, van itt vagyon, meg telik, mert minden is van. Hónap közepén már egy fillérje sincs, ezért írat fel. De ez egy ördögi kör amibe évek, talán évtizedek óta beleesnek, egyszer kellene 2-3 hónapig nem az urat játszani, és egyenesbe jönne, de hát azt nem lehet. És itt nem egy ilyen van, hanem jópár.

Pár éve, valami hiba miatt az öt szomszédom mindegyikinek a tulajdoni lapjáról kaptak másoltat (pontosabban mindenki mindenkiéről megkapta - ne kérdezzétek h mire gondolt eredetileg a költő, vagy hogy a GDPR mondott-e neki valamit - mondjuk akkoriban ez még pont nem volt felkapott) lényeg, hogy láthattam, hogy a szomszédoknál mi a szitu (és ők is, hogy nálam). Csak nekem volt tehermentes a házam, mindenki másnak volt rajta. Kinek 2-3Millió... kinek több. Két szomszédot emelnék ki, az egyiknek 9, a másiknak 18Millió terhelés volt a házán. Pont ez a kettő él kifelé a legnagyobb lábon. A 18 Milliós háznál a négy fős családhoz négy(!) autó tartozik. De nem ám Suzikik, hanem BMW, Audi... és a huszas évei elején lévő csaj pedig egy Dodge Challangert vezet.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107027) KROK640 válasza Akula (#107017) üzenetére


KROK640
veterán

Keres egy VGA nélküli számítógépet. Se árszint, se igényszint, se semmi nincs megadva. Érdekes, hogy árul egy gépet, akkor az arra miért nem jó?

A többi hirdetését is érdemes megnézni :
GTX 1660 Ti, Ryzen 3 3200G, 16GB DDR4, 120GB SSD, 1TB HDD gépet árul a legfapadosabb lappal és RAMmal, hiányos gépházban (nincs meg az oldala) 129 ezer ft-ért.
De van nála 55 ezerért hibás 1080Ti is, ami addig jó, még nem akarsz vele játszani. (60 ezerért már van hibátlan is másnál)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107028) szebe válasza KROK640 (#107026) üzenetére


szebe
őstag

Ok tudom ez város, de itt pl a szemben lévő Coop hétvégén csak amolyan tessék-lássék módon van nyitva délelőtt. A berendezés meg olyan, hogy szinte látom magam előtt a kávédarálót, ami a 90-es évek végén még ki volt téve. Tehát még az se játszik, hogy valami gyorsan kell még a sütésfőzéshez, akkor leszaladok érte, még ha drága is...
Van helyette Lidli-Aldi-Spar sétatávra, "normális" nyitvatartással.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#107029) Syl válasza KROK640 (#107026) üzenetére


Syl
nagyúr

Előre is bocsánatot kérek a következő sorokért, de ... Te aztán imádsz más zsebében kotorászni! Részemről nagy ívben lasz*rom mennyi a jelzálog a házán, hány és milyen autóval jár, felíratja-e a boltban a napi vásárlásait vagy sem. Egy a lényeg, becsületes ember legyen. Jó szomszéd, köszön, elbeszélgetünk, ha baj van segít. Hogy miből van neki a bömbi, qrvára nem érdekel...

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#107030) Alusky válasza KROK640 (#107020) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

A herendi fiú libaerőszakolás közben, ez a remekmű 200000 kikiáltási árral kezd, megnyitom az aukciót, ki ad érte többet? kettőtízkettőtízottlátokegyetkettőhúszkiadértekettőharmicat

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#107031) KROK640 válasza szebe (#107028) üzenetére


KROK640
veterán

Azt ne hidd, hogy falun jobb a helyzet : hétköznap reggel 6-kor ugyan kinyitnak, és este 7-ig nyitva vannak, de hétvégén : szombaton csak 1-ig vannak talán, vasárnap átlalában nincs is.
Ilyenkor jön képbe a másik kisbolt, ami még ennél is drágább, viszont az vasárnap is nyitva van. Az egy dolog, hogy kenyeret/zsemlét/kiflit garantáltan nem kapsz, de általában minden más lenni szokott, élen a kis/közepes rakéta/tüske és a "2 tonnás" sör/bor.

Sajnos itt más nincs. ha beakarok menni a Tescoba, akkor 900ft buszjegy (vagy hasonló benzin pénz) és ha fejtetőre állok se járom meg 2 órán belül. Azért ahhoz képest a Coop ha elhúzódik 20 perc, és odajutni ingyen van (gyalog/bicikli). Ezért nagy bevásárlásokra Tesco, kicsikre meg marad a coop / másik kisbolt.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107032) Trailblazer válasza KROK640 (#107022) üzenetére


Trailblazer
addikt

Azt ugye tudod, hogy kiknek a kezébe került ez a cég idehaza? Cseppet se csodálkozz a színvonalesésen és a duplájára emelt számlán.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107033) hcl válasza KROK640 (#107026) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"A Coopoknak a nyitva tartása a jó"
Mire? Itt a kis Spór is kilencig van, nagy tízig. Coop hatkor off. (Szebe a város másik részén lakik :D )

"És itt nem egy ilyen van, hanem jópár."
Ja hát igen :D És látod, megél.
Mondjuk hogy a boltos hogy számol el, az is érdekes.

"Keres egy VGA nélküli számítógépet."
Kell neki adni egy NAS-t. ;]

@Syl : Az a gond, hogy ha becsületes, akkor kb. kizárt egy bizonyos életszínvonal :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#107034) KROK640 válasza Syl (#107029) üzenetére


KROK640
veterán

Nincs itt semmi látni való, hetek óta figyelem, hogy minden második postomba van valami belekötésed. :) Általában csak tovább görgetek, de hogy ne érezd teljesen fölöslegesnek most válaszolok.
"Te aztán imádsz más zsebében kotorászni!" - így van, ha két bitesen nézed, a szövegkontextusból kiragadva. :) Ha azonban kicsit visszaolvasol, és megérted a "nagy képet", akkor rájössz, hogy egy jelenséget festettem le, a végén egy annyira anonimizált, de mégis konkrét példával amennyire lehet. Nekem sincs bajom a szomszédaimmal, sőt, kifejezetten jó a viszony, ami nem csak a "ha szembejön köszönök"-ben merül ki.
Az, hogy "miből" van neki Bömbi engem sem érdekel, de a teljes képhez hozzátettem, hogy sok minden itt kirakat. Még akkor sem érdekel amikor (nem a szomszéd, csak ugyanilyen kirakat ember) elmegyek valahová gépet javítani és 5000ft-ra megy a hátasdobálás... akkor sem az érdekel, hogy honnan van a Bömbi, vagy mennyi hitel lehet a házán, csak az, hogy hogy a francba lehet úgy élni, hogy mindent a külsőségeknek rendelünk alá közben meg 5000ft nincs váratlan kiadásokra. És pont ezért írat fel a boltban : mert hónap elején kifizeti az előző hónapot, és utána már nem marad semmi, megint csak hitelre tud létezni... a bolt meg ki is használja, mert messze a legdrágább a környéken, de az ilyenek máshová nem tudnak járni, így megvesznek mindent drágábban mert fel lehet íratni. Ördögi kör ez, nagyon örülök, hogy én nem estem bele.
Ez egyébként azért is fontos kérdés, mert aztán a különféle YT videók alatt és facebookon olvasom a kormánypárti szavazókat, akik leírják (sokszor külföldről), hogy nincs itt baj ebben az országban, meg kell nézni mennyi új autó van az utakon, és mennyi szép ház van a városokban.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107035) TaaT válasza KROK640 (#107026) üzenetére


TaaT
veterán

"Csak nekem volt tehermentes a házam, mindenki másnak volt rajta."

Van egy ismerős család, ők hitelből éltek, mármint hitelből törlesztették a hitelt, azt hiszem ezt nevezik adósság spirálnak. De volt egy akkora szerencséjük hogy kötöttek valamiféle életbiztosítást(?) a családfőre, keresőképtelenség címszóval. Hatalmas mákjukra ez be is jött, valami agyi probléma jött össze, tolószékbe került az ember, a biztosító meg kifizette azt a talán 18m forint tartozást amilyük volt. A családfő azóta meghalt, de kb le lett nullázva az adósság állomány.

Give them hell Ukraine!

(#107036) TaaT válasza Trailblazer (#107032) üzenetére


TaaT
veterán

"Azt ugye tudod, hogy kiknek a kezébe került ez a cég idehaza?"

Csak nem ugyanazok kezéba akiké a Digi? :U

Give them hell Ukraine!

(#107037) Syl válasza KROK640 (#107034) üzenetére


Syl
nagyúr

Nincs szükségem kétbites szövegkiragadásra, hisz pár hetente elsírod ezeket a dolgokat. Hogy ez a haverod megkapja a fizut és már hó közepén nincs pénze, de bezzeg az iphone meg a satöbbi ...

> hetek óta figyelem, hogy minden második postomba van valami belekötésed

Barokkos túlzás, de lássuk csak mi történt októberben:
(#106931) - egy régi poén idézésén mi a belekötés?
(#106978) - egy kis grammarnaziskodás a grammarnaziskodásodra
(#107029) - ez valóban belekötés

Azért te havi 6 hsz-től jóval többet szokták írni :P

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#107038) Trailblazer válasza TaaT (#107036) üzenetére


Trailblazer
addikt

De?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107039) KROK640 válasza Trailblazer (#107032) üzenetére


KROK640
veterán

Eszembe se jutott lecsekkolni, de ahogy felvetetted rögtön volt egy tippem és jónak bizonyult :D
így már mindent értek :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107040) Trailblazer válasza KROK640 (#107039) üzenetére


Trailblazer
addikt

Hm, pedig elég sűrűn szerepelt a hírekben. Mármint azon sajtóban, ahol ilyenek még megjelenhetnek...

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#107041) KROK640 válasza hcl (#107033) üzenetére


KROK640
veterán

Persze, hogy megél. Az más dolog, hogy mennyire alszik nyugodtan, de szerintem egy idő után megszokják ezek.

"Mondjuk hogy a boltos hogy számol el, az is érdekes." - oh, nem kell, a főnök/tulaj tudtával és beleegyezésével történik ez az egész. Szerintem ez, meg hétvégi nyitvatartás az, amivel a magas áraik mellett van esélyük a coop-al szemben. Olyan sokan íratnak fel, hogy biztos vagyok benne, hogy ez az üzletpolitika része. És maradjunk annyiban, hogy bár a tulaj 20 éve sír, hogy mostmár tényleg bezár mert nem éri meg, bizonyos jelek arra utalnak, hogy nem mehet rosszul a kisbolt. Nem sorolom őket, mert Syl még a végén tényleg jogosan csap le, hogy más zsebébe kotorászok. Pedig pl az autója, amivel már egészen jó helyeken is megjelenhet úgy, hogy nincs szégyenkezni valója pl ki van rakva közszemlére... megmerem kockáztatni, hogy a falu legdrágább autója. (írom mindezt úgy, hogy van itt Camaro, Cadillac, sőt még 67-es Mustang is).

Nem csak NAS-t lehet, én pl gondoltam egy régi Athlon XP alapú Sempronra, de ha megfizeti van egy C2D-m is, abban most pont nincs VGA :D De van egy 4th gen I5-ösöm is 16GB RAMmal, 120GB SSD-vel, ha gondolja, még egy 1TB-os HDD-t is tudok neki tenni bele. A GTX960-at meg nyilván kiveszem :D

#107035 TaaT : Erre mondanám, hogy szerencse a szerencsétlenségben, mert a családnak és a családfőnek ebben biztos, hogy volt az is.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107042) hcl válasza KROK640 (#107041) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Tuti nyugodtan alszik, ezeknek nem szoktak ilyen gondjaik lenni.
OK, de a boltosnál a főnöknek kell néha NAV-nak, franchise -nek, stb megfelelni :D Pénztár van, raktárkészlet... Esetleg valaki egyszer nem fizet hó elején?

" Olyan sokan íratnak fel, hogy biztos vagyok benne, hogy ez az üzletpolitika része. "
Az tuti, de ez egy idő után fel kéne tűnjön valakinek. Ez ugyanis tiltott pénzügyi tevékenységnek is beférhet.

"Nem csak NAS-t lehet, én pl gondoltam egy régi Athlon XP alapú Sempronra, "
Abban lehet alaplapi VGA, meg bővítőhely is :D Direkt olyanra gondoltam, amiben nincs, és nem is lehet videokimenet :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#107043) ham_


ham_
tag

(#107044) Akula


Akula
őstag

Árból lehet alkudni. Egy ingyenes hirdetésnél... :C
Link

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#107045) koby11h válasza Akula (#107044) üzenetére


koby11h
aktív tag

Mindig van lejjebb :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#107046) Alusky válasza KROK640 (#107031) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

A Coopoknál az üzletvezető dönti el helyileg mennyi ideig legyenek nyitva és nagyon szórnak, itt a kicsi az 7-16, reggel még be tud menni a 8-ra járó melós, délután meg ezért dobják el a kezükből a szerszámot 3-kor, hogy még odaérjenek. :DDD
Szombat délben, vasárnap 10-kor zár. A nagyobbik a nagyobbik faluban 6-18, de hétvégén ugyanúgy délben és 10-kor zárnak, úgyhogy ha valakinek ezekből kaja kell nem dögölhet az ágyban fekve. Ja nyilván 9-kor már semmi pékcucc nincs.
A raktáráruházuk 6-18 szintén, szombat délig, vasárnap zárva. Nyitvatartásban a multik verhetetlenek, bár az Aldi/Lidl eléggé elengedte magát itt, a Tesco az ami nyitva van 22-ig, a másik kettő 20-kor zár. Volt régen egy maszek 0-24-es a városban, de most ránézve már az is bezár 22-kor viszont egész héten addig van, vasárnap is, és ma ünnepnapon is nyitva 22-ig.

Én apróságok miatt is bemegyek a városba , bár próbálom összeszedni mindig, hogy ne pár cuccért fussak be, nekem 40 perc megforulni, ha nincsenek sokan az úton és az üzletben, ha toszorognak előttem hatvannal a fasztorlaszok akkor +30 perc.
Péksüti 500-550 helyett 300-350, halkonzerv 800-1000 helyett 600, energiaital 300 helyett 150-200, a mirelit cuccok is olcsóbbak, mert nem csak a Dr Oetker drága szarjai vannak, mint a Coopban. szóval pár ilyen vacakkal is már megvan a 30 Km-re az üzemanyagköltségem simán a 2.5-3 liter, nemhogy normálisan bevásárolva.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#107047) Csupingo válasza ham_ (#107043) üzenetére


Csupingo
veterán

Azért lerajzolta magát, hogy legalább arcról lehessen azonosítani, mint vevőjelölt?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#107048) KROK640 válasza Akula (#107044) üzenetére


KROK640
veterán

Hát fizessen ő nekem, ha még el is kell mennem érte, meg még előtte rá is kell írjak. :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107049) KROK640 válasza Syl (#107037) üzenetére


KROK640
veterán

"hisz pár hetente elsírod ezeket a dolgokat" - nos legalább figyelsz :)
"hogy ez a haverod megkapja a fizut és már hó közepén nincs pénze, de bezzeg az iphone meg a satöbbi " - itt ugyan kettő, esetenként három story mosódik össze, de igen, alapvetően a jelenségre hívom fel a figyelmet. Rengeteg embert látok így élni.

Jó, Barokkos túlzás. Mert tényleg nem hatot írok, illetve a zsemlés pofás mondás tényleg egy régi mondás.
Amúgy nem nagyon van kedvem ezen pörögni, szóval részemről felejtsük el.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#107050) Akula válasza KROK640 (#107048) üzenetére


Akula
őstag

én is erre gondoltam. :C

#107045 koby11h: +1

"Akula Sub, ready for the deep!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.