Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83001) BiP válasza KROK640 (#82998) üzenetére


BiP
nagyúr

Utolsó mondatra: azért Tivadar is dobogós a hónapok óta húzódó 40ezrével...

Nekem is volt ilyen ismerős: nyomta a dumát a sok pénzről, így keresett százezreket, úgy folyik be a sok della, de amikor minket kellett volna kifizetnie, akkor meg húzta a száját pár ezresért, meg sok neki a cégből kivenni, stb.
Annyi különbséggel, hogy tényleg volt is neki, nem csak kamu, csak hát a szöveg és a tett nem volt szinkronban, igazi spúrdisznó volt.

[ Szerkesztve ]

(#83002) KROK640 válasza qnadam (#82971) üzenetére


KROK640
veterán

Akiről az előző kommentben írtam, pár éve 600ft/megkezdett óráért csinálta, a végén már 1200ft/megkezdett óra volt. (tehát ha 1 óra 1 perc volt a felvétel, vagy 1 óra 59 perc volt akkor is ugyanannyiba került)
Fogalmam sincs csinálja-e még, és ha igen milyen áron?
De egész jó kis passzív órabér tud lenni, ha közben az ember mondjuk filmezik/játszik/takarít stb. is jön a lóvé, ha több gép van, lehet mellette dolgozni is. Már sajnálom, hogy anno nem vágtam bele pedig megvolt a felszerelésem hozzá. Jah igen ... a videómagnóm tönkremenetele és a szűkös diákzseb (esélyem sem volt újat venni, kellett minden fillér gépfejlesztésere, 2000-es évek legeleje mikor évente komplett gépet kellett cserélni, ráadásul 2002 nyaráig CD íróm sem volt, szóval plusz extra nehézség is akadt volna a digitalizált anyag átadásával) miatt elengedtem az egészet.
Pár éve volt benne business az biztos, de úgy jó, ha sokat vagy otthon, vagy a munkahelyeden van az egész cucc.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83003) KROK640 válasza MasterDeeJay (#82972) üzenetére


KROK640
veterán

Az egyik C64-esemnek a hangchipjével van baj, akkor gondolom ez lehet.

Ami még pokoli volt az a 6600GT kártyák, különösen ha noname (de főleg Inno3D) volt. Szinte alig láttam olyat ami egy éves korára ne lett volna döglött vagy minimum is "kishibás", csíkozó kép, poligon hibák, szorult ventik, vagy teljesen döglöttség jellemezte őket.
Az Inno3D GeForce 3-asom meg istenes overclock mellett is napira szolgált rendesen :) (ma is megvan és működőképes, pedig pár hét és 18 éve lesz, hogy megvettem).
9800Proból van egy működő darabom :P amit ráadásul szószerint szeméthalomból szedtem ki (úgy vettem észre hogy véletlenül ráléptem - szerencsére körbe csupa puha dolog volt meg idejében észrevettem így alig kapott). De kétségtelen, hogy nem sok van belőle manapság.
9550-esek meg tele voltak passzív példányokkal, szinte nem is láttam belőle aktív hűtős darabot.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83004) KROK640 válasza qnadam (#82982) üzenetére


KROK640
veterán

"Áramos" körhinta, nem elektromos. Áramlás közben meg lehet nem kell annyira ügyelni. Ha meg mégis, akkor majd megtanulja a kölök, hogy hogyan ugorjon ki menetközben belőle... a bemászás nehezebb lesz ha nem érhet a körhintához és a talajhoz, egy időben, de egy jó távolugrással a talajtól elrugaszkodva... :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83005) KROK640 válasza berek21 (#82990) üzenetére


KROK640
veterán

Vajon az a vágósúlyban lévő disznó mennyi?

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83006) KROK640 válasza Ciccuka (#83000) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, erre. Pontosan. Titok.

Oh, te jó ég. Ezeknek nem tűnik fel, hogy arra koncentrálnak mikor jön be? Ha bejön önigazolás, ha nem "Isten másképp gondolta".
20 évvel ezelőtt tetszett egy lány akit időnként láttam hazafel é a buszon, és hamar beszélgetésbe is elegyedtem vele. Sosem kérdeztem h mikor látom legközelebb, csak vágytam rá, hogy lássam. Amikor láttam, akkor tök jó volt, sikerült., Amikor nem, akkor meg "ma nem jött össze". Persze többet is akartam... el is képzeltem milyen jó lenne vele. Nagyon nem találtam arra magyarázatot, mikor összejött mással :(

Nem vagy az univerzum ura. Tegyük fel hogy tetszik egy nő. Halálosan bele vagy esve. Egész nap képzelegsz róla. Elképzeled pucéron. Elképzeled hogy a barátnőd. Mire gondol szerinted a lány ilyenkor? Tegyük fel ha csak ismeritek egymást és más még nem volt. Eszébe se fogsz jutni. A saját élete köti le. Esetleg egy másik pasas. Arról álmodik hogy az aktuális barátjával mit fognak csinálni.
Sosem lesz szerelmes beléd. Sosem fogsz közel kerülni hozzá pusztán ennyivel.

Jól tálalt reklám. A kisgyerek leírja a bevásárló listát és az univerzum már hozza is a biciklit. Véletlenül sem a nagypapa, verejtékes munkával megszerzett pénzén veszi a gyermeknek a biciklit mert nagyfiú már.

Ez a felszín. De mi az amiért ez az egész veszélyessé válik. Képzelj el egy halandót, aki azt képzeli Isten és bármit megtehet.
Az egész azt mondja akkor leszel boldog, ha meg van mindened. Gondolkodj és megkapod. Mindent képes vagy megszerezni. Ha valamire sokat gondolsz bevonzod. Ez egy felfújt egoista tanítás. Azt mondja bőség van. Mindenkinek jut! Tegyük fel működik a dolog. Mert te nem az a henyélős fajta vagy, és a későbbi mintát, melyet leírok használod tudtodon kívül a gondolkodással együtt. Meglesz minden amire vágytál. 3 autó, luxushajó, arany Rolex gyémánt berakással. Szerinted ebből mindenkinek jutna? Az arany rolexedhez az aranyat, afrikai bányákból bányásszák. A gyémántot úgyszintén, ahol elnyomott szerencsétlen feketéket dolgoztatnak halálra érte. A hajód árából, egy tucat iskolát lehetne felépíteni Afrikában. Az autóid árából, egy falunak kórháza lehetne és gyógyszere. De ez a pénz nincs ott. Ott van az autódban. Ha mindenki meggazdagodna, úgy meggazdagodna mint ahogy jelenleg a felső középosztály. KÖZÉP OSZTÁLY TEHÁT NEM A MILLIÁRDOSOK. 10 földnek nem lenne elegendő erőforrása. Bizonyos alantas munkák pedig nem lennének elvégezve. A világgazdaság összeomlana.
A világban nincs bőség. Korlátozott erőforrásokkal rendelkezik.

Mosolygós emberek egy filmen mesélik, hogy szegény voltam, aztán rájöttem a titokra és hipp hopp bestseller író lettem.
Érdekes nem? A tag arról nem beszél hány álmatlan éjszakát dolgozott végig amíg megírta a könyvét. Csak arra hogy erősen gondolt rá és hipp hopp író lett. Egy 200 oldalas könyvet 2-3 hónap minimum hogy megírj.

Semmibe révedő mosolygós emberek mondják el, hogy igen, megkapták amit akartak. Csak arról nem szólnak, hogy és mennyi mindent nem kaptak meg? Hányan nem kapták meg akik akarták? jah ők biztos nem hittek eléggé vagy nem fogadták be...
Ez pont olyan mint a vallás, ha valami szörnyű dolog történik akkor "isten így rendelte" és miért? Mert az útjai kifürkészhetetlenek., Egyszerű magyarázat arra amit nem tudnak megmagyarázni... ejj nem folytatom inkább.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83007) KROK640 válasza BiP (#83001) üzenetére


KROK640
veterán

Na, őt meg ne is említsd, mert épp ma húzott fel.

Miután aug 19-én lenyírta a füvet nálam, közöltem, hogy kap két hét haladékot. Ő meg úgy intézte, hogy azért csak kelljen fizetnem a haverjának, szóval innentől 20 helyett 21500ft-al lóg szerintem.
Múlt hétfőn elmentem a munkahelyére, és mondtam neki, hogy lejárt a két hét és pénz kéne. Jajj hát most szarban van meg nincs, de pénteken vagy legkésőbb szombaton hozza.
Nos, elárulom : Nem hozta. Sőt, mintha bújkálna (ugyanmár, hogy feltételezzek ilyet? :D ) mert újabban valahogy sehogy sem tudom elérni :( és sosem találom otthon. (hát legfeljebb ismét a munkahelyén keresem, az nagyon nincs ínyére úgy vettem észre).
Lényeg, hogy húsvét előtt 1 hét óta tartozik a 40 ezer felével, 20-al (azaz mostmár 21500-al a múltkori akciója miatt).
Megnézem mennyi idő alatt pengeti ki a 40-et, és megmondom neki h mennyi nap kellett hozzá... csak hogy szemebsítsem vele, illetve h ez napi hány ft volt. Ingyen THM-nek néz! Ha én megveszek valamit részletre, akkor egyrészt pontosan kell fizessek, másrészt, a törzs összegtől jóval többet fizetek ki, mire tehermentes lesz a termék.

Legközelebb ha akar valamit, részletre akkor választhat : egybe kifizeti mégis, vagy megmondom neki, hogy a "futamidő" hosszától függően fog alakulni az ár. És nem az lesz, amit ő bemond. Ha egy 40 ezres cuccot egy évig fizet, akkor akár 80 is lehet a vége, vagy a franc tudja.

Amúgy egy másik emberke meg aki tartozik nekem régebb ideje, az meg eltűnt. Mármint úgy h rendesen eltűnt személy lett (ez az én formám :( ). mondjuk ezt meg is említhetném Tivadarnak :D őt is csupa balszerencse éri, összetört kocsi, elhagyta az asszony stb.
Sőt, egy másik adósomat is, az elmúlt 9 hónap alatt kirúgták, aztán covidos lett, aztán kilakoltatták... Akárhonnét nézem, nekem nem érdemes tartozni. :D

Értem én, hogy valahol az is benne van, hogy fáj kifizetni egy nem működő gépet (nekem is fájna), de abszolút ő rontotta el, szóval nem vagyok hajlandó benyelni a dolgot. Sosem mondtam, hogy bármennyi garanciát is adnék rá, de ez egyébként sehol a világon nem lenne garanciális eset amit ő művelt, szóval ebből a szempontból mindegy is.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83008) qnadam válasza KROK640 (#82999) üzenetére


qnadam
veterán

nem akarok ilyenbe belemenni, mert akkor meg már tényleg be fog ütni a világvége, ha azoknak a melóknak van prioritásuk, amikkel pénzt is lehet keresni... márpedig azoknak van :)
ezt az egészet csak nagyban érdemes csinálni, egyszerre három láncon már talán lehet pénzt termelni, ha folyamatosan van munka, de úgy nehéz, ha a konkurencia miatt sokat nem lehet érte elkérni. esetleg a broadcast meg egzotikus formátumokért, de azokra meg igény is sokkal kevesebb van. broadcastra azért, mert olyat jellemzően a tévék használnak, azok meg a digitalizálást is meg tudják oldani házon belül, az egzotikus meg ugye egzotikus :D nem hinném, hogy mondjuk video2000 kazettából olyan rengeteg lenne az országban.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#83009) qnadam válasza KROK640 (#83002) üzenetére


qnadam
veterán

mert azt hiszed, hogy egy random lejátszó elég :D
hirtelen példa, szutyok aiwa (valójában funai) a vhs-korszak végéről vs sokkal komolyabb panasonic s-vhs gép.
meg amikor kiderül, hogy x kazettán egyik lejátszóval szétesik a kép, a másikkal viszont szar a hang. esetleg kapsz egy tévéfelvételt a 90-es évek első feléből, és *meglepetééés* secam rendszerű, amivel a digitalizálók legnagyobb része nem tud mit kezdeni :))

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#83010) KROK640 válasza qnadam (#83009) üzenetére


KROK640
veterán

Talán jobb is, hogy nem vágtam bele :)
(De eltudom képzelni, hogy beletanultam volna, nyilván ez már csak mi lett volna ha tipusú beszélgetés)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83011) hcl válasza KROK640 (#83007) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Legközelebb ha akar valamit, részletre akkor választhat "
Rossz hozzáállás. Legközelebb, ha akar valamit, akkor nem tőled veszi meg.
Ilyen emberrel felesleges üzletelni, mert csak szívsz.

Mutogatni való hater díszpinty

(#83012) Syl válasza hcl (#83011) üzenetére


Syl
nagyúr

Jaja, az ilyen embernek KP-re sem adunk, nemhogy részletre!

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#83013) BiP válasza KROK640 (#83006) üzenetére


BiP
nagyúr

Elolvastam a port.hu-n a leírását. Már attól lefáradtam. És mindezt 90percen keresztül?
Lehet, hogy ők arra gondoltak, hogy zéró költségvetésből leforgatnak egy bullshitet, és azzal lehúznak pár embert. ÉÉéés, bejött nekik, bevonzották :)

#83007 KROK640 : Akárhonnét nézem, nekem nem érdemes tartozni.
Ők is bevonzották, csak a rosszat. Te meg bevonzod ezeket a szerencsétlen embereket. Vagy csak ilyenek élnek a környezetedben?
Egyébként vonzás baromság ide vagy oda, valóban vannak ilyen önsorsrontó emberek, akik a maguk ellenségei. Nyilván van olyan, hogy peches valaki. Van pechszéria is. De akiknek az egész életük arról szól, hogy ez a szar történt, az a szar történt, ott valahol máshol kell keresni a probléma gyökerét.
Egyébként ha Tivadar nem b*ta volna szét a géped gépét, és ma is megelégedéssel használná, akkor szerintem már rég kifizette volna. Csak így, tartozást fizetve a semmire, nem nagy buli, és ő is úgy van vele, hogy fáj fizetni. (főleg, ha nagyon nincs is miből).

Ezt a fizetned kellett a haverjának dolgot nem vágom. Ketten jöttek füvet nyírni, csak míg Tivadar a tartozás fejében, a haverja napszámban jött, és úgy intézték, hogy Te fizesd, ne Tivadar? Nagy spíler az öreg.
Mert így annak ellenére, hogy ő tartozott, még pénzhez is jutottak. (mert biztos lyukat beszél a haver hasába is, hogy ő szerezte a melót, abból az 1500ból neki is jutott biztosan).

Legközelebb ha akar valamit,
Te gondolkodsz még olyanban, hogy legközelebb? Ha nem balul sült volna el az első üzlet, még megérteném, de egy ilyen ügy után nem hogy 2x is meggondolnám, hanem egyértelműen nem. Amennyit idegeskedsz, utánajársz, időt fordítasz rá, erősen minuszos a történet, és még itt az elmaradt, fel nem számolt kamatokat nem is veszem.

[ Szerkesztve ]

(#83014) szebe válasza KROK640 (#83007) üzenetére


szebe
őstag

“Ha én megveszek valamit részletre, akkor egyrészt pontosan kell fizessek, másrészt, a törzs összegtől jóval többet fizetek ki”

Kis odafigyeléssel nagyjából bármit vehetsz nullás (áru)hitelre, tv/telefon/háztartási gépek/stb.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#83015) SZIGMA válasza KROK640 (#83007) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

KROK!

Részletre csak úgy, hogy az egyik felét most itt az asztal mellett, a másikat meg kifelé menet még a kapun belül. Így csak mi lennénk szegényebbek pár sztorival, nem pedig te néhány ezressel.

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#83016) koby11h válasza SZIGMA (#83015) üzenetére


koby11h
aktív tag

Fenéket!
Részletre nem adunk, ha az kell akkor felvesz kölcsönt és törleszt annak aki adott... nekem meg egy összegben fizet/utal. Nem én vagyok a Cetelem/Provident/bármi!
Egy esetben vállalnám be a részletfizetést: addig szívesen megőrzöm és nem adom másnak amíg minden részletet ki nem fizet. Kivéve ha két hónapot késik. Onnantól sztornó az egész, pénzt bukta.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#83017) envagyok válasza koby11h (#83016) üzenetére


envagyok
veterán

Én csak akkor megyek bele részletfizetésbe, ha addig nálam marad a cucc ;)
De elvinni csak a teljes vételár után lehet.
Talán még ha letesz fedezetet.
A legjobb dolog, ami részletfizetésnél történhet, az az, hogy megadja időben. Magyarul hasznod nem származik, károd viszont nagy eséllyel származhat belőle.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#83018) SZIGMA válasza koby11h (#83016) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

Végigolvastad, amit írtam? :)

Mindkét részletet kifizeti, mielőtt kilép a kapun, szóval mint a Mátyás királyos mesében, adtam is részletfizetést, meg nem is. :D

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#83019) koby11h válasza SZIGMA (#83018) üzenetére


koby11h
aktív tag

Igen, azzal egyetértek!
Csak úgy általánosságban irkálok baromságot, és véletlenül választ nyomtam. :R

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#83020) sh4d0w válasza KROK640 (#83007) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ilyen esetekre a 0-a kamat a megfelelő eljárás. 10%-ról indul, egy hónap múlva 100% és így tovább...

https://www.coreinfinity.tech

(#83021) BiP válasza sh4d0w (#83020) üzenetére


BiP
nagyúr

0-a?

És amúgy a kamatnöveléssel mit érsz el? Ha már az alapösszeget is ennyire fájdalmas beszedni tőle.
Papír nincs, tehát jogorvoslattal nem tud élni, magas kamat ide vagy oda, verőlegényes vonalra meg csak nem kéne rámenni szaros 40e miatt.

(#83022) Trailblazer válasza BiP (#83021) üzenetére


Trailblazer
addikt

Ez a 0-a nekem is megragadta a figyelmem. :N

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#83023) TaaT


TaaT
veterán

Give them hell Ukraine!

(#83024) Trailblazer válasza TaaT (#83023) üzenetére


Trailblazer
addikt

Tehát az emberek és lakókocsi (vagy sátor), azok nem. :N

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#83025) homerhamm válasza Trailblazer (#83024) üzenetére


homerhamm
addikt

De komolyan, valaki miért tesz fel magáról így képet egy HIRDETÉSBE?? :W És nem csak magát hanem még több képet amin nem az árú van?? Kriminális ami a Marketplacen megy.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#83026) hcl válasza homerhamm (#83025) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Éppen akkorát sikerült húzni a telefonon részegen :D
Azt se nézi, hogy mit rakott ki :D Utólag se:D

Mutogatni való hater díszpinty

(#83027) sh4d0w válasza BiP (#83021) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

0-s, csak elírtam.
Egyébként meg poén volt, nyilvánvaló, hogy a kamatos összeget sem tudja kifizetni, ha az alap sem megy.

https://www.coreinfinity.tech

(#83028) TeeBee73 válasza KROK640 (#83006) üzenetére


TeeBee73
addikt

"Elképzeled pucéron"
Franc se tudja. Ledobom a gönceim, és úgy gondolok a lányra?
"Pucérnak", mire Te gondoltál, szvsz.
Így, a "tárgy" kihagyása nélkül, félreértelmezhető.
(Grammar naci OFF.)

[ Szerkesztve ]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#83029) Migráns


Migráns
csendes tag

Milyen az a grammar naci?
Olyan, mint a forró naci, csak hidegebb? :F

(#83030) Simonarancs válasza koby11h (#82926) üzenetére


Simonarancs
csendes tag

Ne mond meg neki, hogy bioszba belépsz és megnézed neki :P

Fluxos "hajszárító"? Páka kézben, sütő melegszik, a kártya 10 perc alatt ropogós lesz :)

(#83031) F.E.K.. válasza Migráns (#83029) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Ilyen: [link] ;]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#83032) F.E.K.. válasza KROK640 (#83006) üzenetére


F.E.K..
senior tag

A "bevonzás" azért jó, mert ahogy mondtad is, ha sikerül amit akar akkor önigazol...ha pedig nem, nos, akkor lehet mutogatni másokra, illetve "nem akartad eléggé!"

Ehhez esetleg szokott még jönni a "neked könnyű!" kezdetű mondat, mert Ő nem tehet róla hogy ott tart ahol, neked viszont könnyű mert IT-s/igazgató/vállalkozó/stb. vagy...

Persze az nem jut eszébe/nem akarja megérteni, hogy azért vagy te ott ahol, mert azt tetted amit (pl. IT-s sokat tanul, folyton és folyton fejleszti magát, egy igazgató harcol a tulajdonosokkal és a beosztottakkal, a vállalkozó meg hajtja a nyereséget, hogy működjön a cége... hétvégén, éjjel, ünnepnapokon is akár.

Azt nem irigyelik amit beletesz a másik, csak azt, ahol éppen tart (ha az "jobb", vagy legalábbis annak látszik).

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#83033) hcl válasza F.E.K.. (#83032) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Ehhez esetleg szokott még jönni a "neked könnyű!" kezdetű mondat, "
Van, amikor igaz, mert minden szakmából vannak belesz@rós egyedek

Mutogatni való hater díszpinty

(#83034) Ciccuka


Ciccuka
veterán

[humoroshirdetesek]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#83035) qnadam válasza Ciccuka (#83034) üzenetére


qnadam
veterán

go.to/funpic, de rég találkoztam ezzel :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#83036) hcl válasza F.E.K.. (#83032) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

lletve
Azért tapasztalatból mondom, hogy egy gyártósoron 8 órát lenni sz@rabb, mint ugyanezt informatikusként idióta meetingekben eltölteni.
Másik kedvencem az a manager volt, aki panaszkodott, hogy sok levelet kap.
Ja, banyek. Mi sysadminok kevesebbet. Pénzből is... azért fizetnek téged, hogy foglalkozz azzal a sok mindennel, vagy mire gondoltál, mire kapod a nagy lóvét? :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#83037) koby11h válasza F.E.K.. (#83032) üzenetére


koby11h
aktív tag

Az egyik mondat amit úgy szeretek hallani a "Neked a jó xyz-kém!"...
Egyszer pont egy hétvégi karbantartás előtti pénteken 15 órakor hangzott el. A srác csak nagy lazán kiszólt a beszélgető csoportból, nekem pedig nem a legjobb volt a hangulatom, kapkodtam is az előkészítéssel.
Mondom ja, biztos azért jövök be én holnap reggel 7-re dolgozni, amikor Te még az esti alkoholizálás okozta mámor maradékával az arcodon épp a másik oldaladra próbálsz fordulni!
Na itt kicsit meglepődött, aztán félig kilógva az emeleti rack-ből még hozzátettem, hogy legközelebb nyugodtan gondolja végig mielőtt marhaságokat kezd mondani, hátha akkor nem jön ki a száján!
Ettől kicsit jobb kedvem és sokkal kisebb arca lett a srácnak. Na akkor már tényleg nekem volt a jó! :K

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#83038) KROK640 válasza BiP (#83013) üzenetére


KROK640
veterán

Nos, egyszer még 2009-ben megnéztem. nem győztem fogni a fejemet.

Hát nem tudom, hogy csak ilyenek élnek-e? de valahogy mindig ilyenekkel sikerül üzletelnem (vannak pozitív példák is, még azt sem mondom, hogy kevés, csak ugye azok nem emlékezetesek többnyire meg nem valók a topicba... Jééé, nem is ebbe a topicba).
Ahogy mondod, Tivadarnál az egyik fő probléma szerintem is, hogy tönkretette a gépet és fáj kifizetni. Ami felb*sz, hogy fizetésnap után 1 nappal azt mondja h most nincs pénze... *
A másik, ami miatt kissé hidegvizesnek érzem a pénzem, az az, hogy tényleg szétment az asszonnyal. Eddig ugye együtt éltek, és úgy volt meg a matek, hogy ketten összetolták a rezsit, meg az összes többit (pláne, hogy az asszony sokkal jobban keresett mint Tivadar) és volt minden. Minden hülyeségre is, mert havi 40 ezret fizet a UPCnek mert ki kellett hozni telefont, meg nagyképernyős TV-t, aztán most azt is rosszul esik fizetni, de azok legalább működnek.
Na most a gond az, hogy ez meg a rezsi, meg még egyen is, nekem sem jönne ki a matek az ő pénzéből, pláne egy olyan gépért ami nem megy. Fura, de valahol meg is értem. Eddig nekem nem kenyérre kellett nem is cseszegettem nagyon, de az utóbbi időben nagyon sok pénzem kiment, és sajnos eljött az az időszak, amikor el kell kezdeni behajtani a tartozásokat.

Ez nem az első üzlet volt, hanem a sokadik. Volt már vele korábban üzletem, ugyanígy volt amit elvitt nullába (vagy minimális kezdő részlettel), volt hogy késett 1-2 hetet de mindig meghozta az utolsó fillérig. Most is ez lett volna szerintem, ha nincsenek a fentebb taglalt körülmények.

(* Karesz haverom volt ilyen. Volt (2007) komoly asztali gép hitelre. vízhűtés, hitelre. Új szobaberendezés, hitelre. Új tv áruhitelre. Jogsi részletre, és már meg kellett venni a használt autó hitelre, pedig a jogsi még meg sem volt. Aztán ő volt az aki fizetésnapon sem tudott egy kört sem állni a kocsmában, mert annyija nem maradt a sok részlet meg hitel miatt).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83039) KROK640 válasza SZIGMA (#83015) üzenetére


KROK640
veterán

Ez is egy megoldás :D
Mondjuk volt olyan aki 2000ft kp-val akart elvinni 90 ezres dolgot. Mondtam neki h jöjjön vissza ha nyert a lottón. Másnap mind a 90-el ott volt.

Mint írtam, annyiból én is hibás vagyok, hogy már üzleteltem vele régebben, akkor nem voltak komoly gondok (1-2 hetes késések) és úgy voltam vele, hagy vigye. nyilván egy nulla tapasztalatos idegennel sosem csinálnék ilyet.

Am... erről van egy storym, ami más kárán tanulás :
1999 vége : Padtársam gépet akart fejleszteni, hát ismertem már 3 hónapja, mondtam neki h figyelj én megoldom ezt okosba, tudok valakit aki olcsón szerzi a cuccokat, plusz ha muszáj talán még egy kevés hitelt is tud adni, mikor nála veszel cuccokat.
Több sem kellett elmentünk a mesterhez (tőle sok-sok dolgot tanultam informatikáról). Padtársam a Pentium 233-as MMXhez lerendelt vidáman 64MB RAMot, egy 6.4-es winyót, meg egy Voodo 3 2000-es TV outos VGAt. Valami 60-70 ezer lett a vége (akkor mikor kb 25 ezer bruttó volt egy havi fizetés) szóval nem kevés.
Köv héten vitte a gépet, beszerelte a mester az alkatrészeket, én magam is ott voltam. Hozott még a padtársam : horribilis mennyiségű sültcsirkét, süteményt, pálinkát, talán kolbász és tojás is volt valamennyi, ilyesmiket, "kedvességből". Majd amikor a fizetésre került a sor, akkor elhabogta h nem tud adni semmit, de ő elvinné a gépet, és minden fizetéskor X ezer ft-al itt fog állni az ajtó előtt. Persze anyuka is jött, és kezeskedett, hogy így lesz ez valóban.
Na, akkor látta mester őket utoljára, mikor kiléptek az ajtaján.
Később sokat jártam oda, néha rákérdezett, hogy hát a padtársammal mi van? Én rendszeresen szóltam neki, ő meg jó nagy ívben még a környéket is elkerülte.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83040) KROK640 válasza F.E.K.. (#83032) üzenetére


KROK640
veterán

A "neked könnyű!" kezdetű mondat néha engem is fel tud húzni.
Emlékszem mikor Cipruson melóztam és egyszer egy vasárnapot és egy hétfőt egymás után megkaptam szabadnapnak, azt hallgattam az összes kinti magyartól, hogy "hát igen akinek két szabadnapja van egymás után". Csak épp egyik sem tudta, hogy én előtte 41 napot húztam le zsinórban a legnagyobb teltházban, miközben ők ugyanúgy megkapták a heti egy szabadnapot, és hogy ezután rögtön megint 13 napot melóztam megállás nélkül, miközben ők megint elmentek 1-2szer szabadnapra.

vagy amikor hazajöttem Ausztriából, és hallgattam h mennyire cserélne velem, hogy szép helyen voltam, meg tele vagyok mint a déli busz... Kérdeztem is, hogy akkor is cserélt volna velem, mikor reggel 4:50kor keltem, napi 70km-t ingáztam, 12 órákat dolgoztam, volt hogy heti 6-7 napot, akkor is mikor a szülinapom volt. Sokszor napi 15+10 perc szünettel összesen, aztán munka után még szó szerint futni a boltba, hogy be ne zárjon? Miközben ő otthon heti 5 nap 8 órában (meg HO-ban) vakarta a pötschét, végig kávézva és cigiszünetezve az egész napot? - Ezután nemigazán maradt jelentkező.

"Azt nem irigyelik amit beletesz a másik, csak azt, ahol éppen tart" - legszebb megfogalmazása az egésznek.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#83041) nullpoint válasza koby11h (#83037) üzenetére


nullpoint
senior tag

Ezek szerint nem ismered a teljes szólásmondást.

Így szól:

-XYZ, neked a legjobb(legkönnyebb)!

-Nekem? Miért??

-Mert nincs eszed és nem kell gondolkodnod. ;]

Aztán az is lehet hogy aki mondta neked az sem ismeri. :DDD

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#83042) hcl válasza nullpoint (#83041) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ez mekkora :D

@KROK640 : Azért az a csóka a ki nem fizetett cuccokkal szimpla lopás.

Mutogatni való hater díszpinty

(#83043) tope válasza KROK640 (#83038) üzenetére


tope
addikt

Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér...
Szóval aki hitelre vett minden nem alapvető dolgot, az köszönje magának a saját hülyeségét, nem tudom nagyon sajnálni.
Nagy "hülyétkapokahiteltől" emberek.

(#83044) virkir


virkir
veterán

Astock fatalityi gaming k4 + 16 GB 3200Mhz Hiperx Predátor eladó
Helyi hirdetés címe.
Alant meg a kép amin látszik minden hibátlanul.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#83045) koby11h válasza virkir (#83044) üzenetére


koby11h
aktív tag

A hirdetés ingyenes, az olvasni tudást meg kellene fizetni...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#83046) Top cat válasza KROK640 (#83007) üzenetére


Top cat
őstag

Tartozik neked 20K-val, erre te fizetsz 1500-at. :C :W

Ezt fejtsd már ki itt. Már régen volt témába vágó poszt. :D

(#83047) koby11h válasza nullpoint (#83041) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nem ismertem, így még sértőbb :) A srác fele annyi idős mint én, szerintem Ő sem ismeri...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#83048) nullpoint válasza koby11h (#83047) üzenetére


nullpoint
senior tag

Persze ilyet nem vetünk oda akárkinek, csak olyannak akivel jóban vagyunk. :D

Másik kedvencem mikor valaki azt firtatja, hogy a másik meddig alszik, de azt nem nézi hogy mikor fekszik. Ugye ha reggel 5-kor fekszem, ne legyek már én a világlustája hogy 9-kor kelek, tehát aludtam 4 órát. :)

[ Szerkesztve ]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#83049) hcl válasza nullpoint (#83048) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ismerős mesélte, hogy az állami hivatalban (minisztériumban) be akarták vezetni a belépőkártya figyelését, hogy lássák, ki mikor megy be.
Kicsit kiakadt, hogy akkor azt is nézik, hogy mikor megy haza? Mert akkor akár kifizethetnék a túlóráit is, amennyivel többet van bent :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#83050) nullpoint válasza hcl (#83049) üzenetére


nullpoint
senior tag

Ezek után gondolom inkább nem vezették be. :D

Nekedalegjobbat meg azt hittem elég öreg vagy hogy ismerd.

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.