Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29101) DM-Fan válasza Pulsar (#29099) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem tud, a 2010-esek már biztos tudnak, de szerintem már a 10-es (tehát a 2009-es) szériának is kéne tudnia.

Szerk.: most nézem a 42X10E manualját és jól emlékeztem: már az is tudja! Ott van a 18. oldalon, aztán a hangolás maga a 32-35. oldalon!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29102) Pulsar válasza DM-Fan (#29101) üzenetére


Pulsar
veterán

Köszönöm. :R Otthon meglesem a CD-jén a PDF-et

(#29103) DM-Fan válasza Pulsar (#29102) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Itt is meg tudod nézni, csak keresd ki, mert nem linkelhető közvetlenül!

Termékkategória: Audiovizuális termékek
Termékalkategória: Plazma
Típus: TXP42X10E
Dokumentum típusa: Összes

A legfölső a Te dokumentumod!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29104) WhiteWalker válasza DM-Fan (#29095) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Tegnap voltam a Media Marktban és nézegettem a BD lemezeket és megláttam a Batman Felemelkedés díszdobozos kiadását, valami eszméletlen szép csomagban van...nem olcsó , de ennyit megér az az alkotás! Próbaként megvettem első BD lemezem is Rambo IV személyében :)

(#29105) DM-Fan válasza WhiteWalker (#29104) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az speciel nem éri meg! A digipack-os díszdoboz-kiadvány (a fórumoldal alján találod a képeket) sokkal szebb, van benne egy könyv, mindhárom film egységes szitázással, plusz 2 extra lemez, mindez megáll 15 eFt alatt! A széthajtható rész, amin a műanyag tálcák vannak egy nagyon érdekes, finom anyag, olyan, mint a bársony.
Ez a trilógia megérdemli az ilyen kiadást. Több rész nem lesz (ezzel a stábbal/rendezővel/sztorival biztosan nem), a kiadvány gyönyörű és árban sem vészes ahhoz képest, hogy A+++ kategóriás filmről van szó, amiből a harmadik rész ráadásul közvetlen megjelenés utáni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29106) Pulsar


Pulsar
veterán

Aha.. hát itt is benne van. De ez mekkora hülyeség:
"Az automatikus beállítás a kiválasztott országtól függően változhat."
"DVB-C automatikus beállítás (ha a választott ország Svédország, vagy Finnország)"

Tehát ha Magyarországot választok, csak analógot nézhetek... pff... :)

(#29107) DM-Fan válasza Pulsar (#29106) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A 2009-2010-es modelleknél még így volt. A későbbieken tudtommal már választhatsz Magyarországot is! Sokszor leírtuk! Ez van, ez legyen a legnagyobb baj!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29108) Pulsar


Pulsar
veterán

nem baj, csak érdekes. Bár anno mikor megvettem asszem akkor is tanakodtuk ki, hogy más országot kell választani, de már olyan rég volt... :)
Köszönöm a segítséget

(#29109) Heffi


Heffi
őstag

Megoldgató GT50-nél, hogy a HDMI bemeneten kapott 5.1-s DD, DTS hangot ugyanilyen formátumban adja ki az optikai kimenetén az erősítő felé? Belső lejátszót használva képes a többcsatornás DTS jel kiadására a készülék, azzal nincs gond, csak a külső jelforrásoknál veszik el az 5.1.

(#29110) Zsoca_D


Zsoca_D
tag

7-8 hónapja "kínlódok" TV vásárláson (mostanra már teljes döntéséptelenség lett úrrá rajtam).
Elsősorban plazmában gondolkozom, mivel messzemenőleg leginkább a sportközvetítések érdekelnek. A kemény ellenérv viszont az asszony TV-zési szokása. (Csak magyar TV adók nézése, sok bealvással. Zoomolgatás elmagyarázása esélytelen). Tényleg félek a tartós ghost ill. beégéstől.

A sok olvasgatás és az árak figyelése után annyi mindenesetre eldőlt, hogy plazmából csakis 50"-ost vennék. Sajnos ez az egyetlen biztos.

A TV-t elsősorban azért venném, hogy lecseréjem a 72cm-es CRT-t egy jóval nagyobbra. NEM házimozit akarok kialakítani, csak sima TV-t szeretnék. Van pl. DVD lejátszóm (és nem is nagyon tervezek valami média lejátszóba befektetni), de max. évente 3-4 filmet nézünk róla. Én 80% sport, 20% TV adás bambulás (pl. kvízjáték, sorozat, stb).
Asszony 99% TV adás (minden tehetségkutató, jópár sorozat, stb).

Elég árérzékeny vagyok, de ez persze relatív. Nincs megcimkézve a pénz, így vehetnék drágább TV-t is, de az a pénz máshonnak hiányozna (pl. nyaralás). Így is eljutottam már (sajnos) oda, hogy az induló 120-140 eFt helyett (akkor még 42"-ban gondolkoztam), már a 200e feletti TV-ket is sasolom. :D

Az egész úgy indult, hogy a 42"-os plazmák nézegetése közben láttam egy LG 50PA6500-t, és nekem nagyon is bejött a képe. És főképp az ára! Már szinte el is döntöttem, hogy azt veszem meg, de itt a fórumban egy csomó rosszat olvastam róla. :( Sajnos a legolcsóbb Pana UT50 is már hatalmas plussz pénzt jelent. Alapból 210e a legolcsóbb helyen (LG-től 60e-el drágább), ráadásul Panánál már a plussz garin is gondolkozok, az pedig elvileg csak a Panashop-ban van, ahol +15e a TV, és +35 a gari. Így 150-ről 260-ra jutok. Ez azért gáz... Ráadásul ilyen árakat nézve már az ST sincs messze százalékban (+15%). És így már elérek a 300e-ig.. Utána belegondolok, hogy nem mozizni akarok, így nem érdekel különösebben a feketeszint, 3d+smart nem érdekel,... így visszaérek a 150eFt-os LG-hez... Kész téboly... :D

Ezt csak azért írtam le ilyen hosszan (de csak összefoglalva), hogy értsétek, honnan ered ez a döntésképtelenségem, és miért foglak nyaggatni benneteket kérdésekkel, amik esetleg segíthetnek a döntéshozatalban. :) Ezeket inkább már egy köv. hozzászólásba teszem, mert így is baromi hosszúra nyúlt az írás.

(#29111) Zsoca_D


Zsoca_D
tag

A kérdések:
1. Hülyeségnek tartanátok, hogy megrendeljek neten pl. egy LG-t és egy UT50-et egyidőben, és próbálgassam (hasonlítgassam egymáshoz) őket 1 hétig, majd visszaküldjem amelyik kevésbé tetszik? Simán visszaadják a pénzt?
2. Valahol olvastam, hogy a szervízmenübe nyúlással vesztem a garanciát. Ezt nem tudom elhinni, de azért megkérdezem. Ugye nem igaz? Nyilván szeretném megnézni, hogy új-e a TV.
3. Panashop-on kívül lehet máshol is kapni +garanciát a Panára (vagy más TV-re)?Esetleg lehet Panashopnál kapni +garit máshol vásárolt készülékre?
4. Láttam a specifikációk között, hogy a Panáknál 500 nit a fényerősség, a hasonló LG és Samsungnál pedig 1500 nit. Ez mit takar? Nekem számít, hogy elég világos legyen, mert ahogyan írtam nem házimozizást tervezek a TV-vel, besötétített szobával.
5. Nagyon gyakran internetes sportközvetítést nézek (live stream). Meg lehet ezt könnyedén okosTV funkcióval csinálni, vagy úgyis jobb ilyet számítógépről csak kiküldeni HDMI-n a Tv-re?

Az okosTV funkció csak az 5. pont miatt érdekelne, a 3D pedig egyáltalán nem, de arra is gondolok, hogy esetleg eladásnál sokat számíthatnak ezek (a + gari is főleg ezért érdekel).

(#29112) DM-Fan válasza Heffi (#29109) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Megoldgató GT50-nél, hogy a HDMI bemeneten kapott 5.1-s DD, DTS hangot ugyanilyen formátumban adja ki az optikai kimenetén az erősítő felé?"

Nem, ez csak egyes LG-modellek kiváltsága.

Get Moded!

(#29113) Pulsar válasza Zsoca_D (#29110) üzenetére


Pulsar
veterán

A ghost-tól annyira ne tarts. Nekem most lép a TV a 4 évébe, és az asszony TV-zési szokásai hasonlóak, és nyoma sincs a ghostnak. :)

(#29114) mayday00


mayday00
őstag

True Cinema módról, Mozira raktam a készüléket. UT50 Nekem ez jobban tetszik.
A első 500 óra ezen a módon is mehet? Nem változtattam a gyári értékeken, minden a gyárin van. kontraszt 42, Fényerő 0, Színtelítettség 30, élesség 5.

Illetve a Bd játszón Pio 150 a videó módnak a Standard-on kell lenni gondolom..?!

Még valami..gamma-nak van valami köze,,beleszólása"a fekete színbe?
1.8 tól 2.6 ig van..Tételezzük fel állítgatok rajta, 2.6 on sötétebb a kép, 1.8 on világosabb..

A fekete mindegyik értéknél ugyan az marad? most 2.2ön van gyárilag s nekem tökéletesen megfelel

Csak kíváncsi vagyok..Vagy a fekete szín csak akkor változhat, ha a fényerő nő, csökken..?!

Gondolom a Lcd-k nél ha lejjebb veszem a háttérfényt, erősödik az a feketének nevezett valami, ha növelem csökken.háttérvilágítás miatt.
Nem tudom plazmáknál mi,,befolyásolja" a fekete színt?! mivel háttérvilágítás nincs.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#29115) DM-Fan válasza Zsoca_D (#29111) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"1. Hülyeségnek tartanátok, hogy megrendeljek neten pl. egy LG-t és egy UT50-et egyidőben, és próbálgassam (hasonlítgassam egymáshoz) őket 1 hétig, majd visszaküldjem amelyik kevésbé tetszik? Simán visszaadják a pénzt?"

Nem hülyeség, csak szerintem fölösleges. Egyszerűen annyira szignifikáns az UT50 előnye, hogy tuti, hogy azt tartanád meg! Egymás mellett vizsgálva az LG egyszerűen nem fog tudni labdába rúgni!

"2. Valahol olvastam, hogy a szervízmenübe nyúlással vesztem a garanciát. Ezt nem tudom elhinni, de azért megkérdezem. Ugye nem igaz? Nyilván szeretném megnézni, hogy új-e a TV."

Elvileg bukod vele a garanciát, más kérdés, hogy ezt a szerviz abszolút nem nézi, csak ha valamit elállítasz és emiatt üzemképtelenné válik a készülék.

"3. Panashop-on kívül lehet máshol is kapni +garanciát a Panára (vagy más TV-re)?Esetleg lehet Panashopnál kapni +garit máshol vásárolt készülékre?"

A gyári garancia hivatalos kiterjesztését tudtommal csak a Panashop adja a Pana TV-ire, máshol csak biztosítással kombinált konstrukciók, vagy egyszerű bolti garanciák vannak. Tudtommal más gyártónál is lehetőség van plusz garancia vásárlására, de hogy az mennyire hivatalos, azt nem tudom.

"4. Láttam a specifikációk között, hogy a Panáknál 500 nit a fényerősség, a hasonló LG és Samsungnál pedig 1500 nit. Ez mit takar? Nekem számít, hogy elég világos legyen, mert ahogyan írtam nem házimozizást tervezek a TV-vel, besötétített szobával."

Ez így szerintem erős blődség! A nappali fényviszonyok mellé is elég fényerőt (mondjuk 90 cd/m2) alapból minden plazma tudja hozni, sőt, ettől többet is. Szóval ezzel nem lesz gond. Nagyon világos helyen viszont hátrányból indul a plazma az LCD-vel szemben.

"5. Nagyon gyakran internetes sportközvetítést nézek (live stream). Meg lehet ezt könnyedén okosTV funkcióval csinálni, vagy úgyis jobb ilyet számítógépről csak kiküldeni HDMI-n a Tv-re?"

Ezt inkább bízd a PC-re, a smart-funkciók elég korlátozottak.

Amúgy nem tudom szándékoltan hagytad-e ki a Samsung 51E530-as modelljét, vagy akár az 51E550-est (ez kvázi ugyanaz, csak ez utóbbi már 3D-t is tud) a lehetséges alternatívák közül. Az 51E530 már 180 eFt-ért elérhető és szignifikánsan jobb képe van, mint a 30 eFt-tal olcsóbb LG 50PA6500-nak. Az 51E550 sem kerül már többe 205 eFt-nál. Mindkettő elmarad bizonyos szinten a Panasonic 50UT50-től, de ugyanakkor mindkettő nagyon jó ár/érték arányú plazma.

Igazából azt kell eldöntened, hogy mivel tudsz inkább együttélni: a ghost-okkal a képernyő sarkaiban/tetején (csatornalogók, eredményjelzők), vagy az LCD számos hibájával (blokkosodás, felhősödés, kása kép, bevilágítás, feketeszint hiánya, rossz mozgásmegjelenítés, stb. soroljam?). Szerintem elég egyértelmű a helyzet. Ugyanakkor benne van, hogy kifogsz egy kevésbé ghost-oló példányt és jó beállításokkal nem lesz annyira tartós ghost-od. Bár szerintem felkészülhetsz, hogy ilyen TV-nézési szokások mellett állandó vendég lesz a ghost. Más kérdés, hogy ez mennyire tragikus számodra, ha egyébként sem vagy videofil és nem házimozi céljára veszed.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29116) Heffi válasza DM-Fan (#29112) üzenetére


Heffi
őstag

Elszomorítasz. De ettől még marad a Pana :) . A jelforrásaim amúgy is csatlakoztatva vannak az erősítőhöz opikai kábellal, így nem veszik el a térhangzásom, csak több távírányítót kell nyomogatnom.

(#29117) spiky03


spiky03
veterán

Ezt szerintetek hol találom, hogy a laptopon milyen a HDMI kimenetem?
A kézikönyvében nincs benne, hogy hanyas.

Ilyen gépem van: Asus K52JC-EX144D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#29118) DM-Fan válasza Zsoca_D (#29111) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, és még valami: ha csak SD-forrás van (pl. TV-ből is csak digitális SD-csomag van), akkor úgy lehet, hogy jobban is járnál egy HD-Ready modellel (feltéve, ha a nézési távolságod 2 méter vagy több). Ebben az esetben egyetlen alternatíva van: Panasonic 50X50, ami 170 eFt-ból hazavihető. A kisebb felbontású/rosszabb minőségű adásnak kifejezetten jót tesz a kisebb panelfelbontás, méretben viszont ugyanúgy 50"-t kapnál. Príma kis TV.

Heffi: megértem, hogy marad a Pana. :P

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29119) Hsanyika1 válasza Zsoca_D (#29110) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

szia nyugi nagy levegő ;) Várd meg márciust 2013 pana model érkezik s60 nincs 3D semmi sallang tán még olcsóbb is lesz mint ut50!Vagy még akkor is lehet lesz ut50 olcsóbban bár ezt kétlem.

(#29120) DM-Fan válasza Hsanyika1 (#29119) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, szerintem az 50S60 kezdőára "csöppet" magasabb lesz, mint most 50UT50 220-230 eFt-os vételára. :U

Get Moded!

(#29121) kovadika


kovadika
őstag

Tervezi valaki, hogy a 2013-as modellekből újít majd az év folyamán, vagy a következő év elején?

(#29122) Cha-b válasza BBéci (#29098) üzenetére


Cha-b
senior tag

Gondolom, de az én bot fülemnek sztem mind1 lenne. Ezek a formák meg sztem abszolút nem illenének egy modern moziszobába, max egy gramofonhoz. Ez egy moziszobában kb olyan összképet mutatna, mint egy öltönygatya fehér zoknival szandállal. :) Amit te linkeltél hangfalkat azokat el tudnám képzelni, ha nyerek a lottón. :)

CSAKAKISPEST!!!!

(#29123) Hsanyika1 válasza DM-Fan (#29120) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Lehet hisz sok adó van rajta nálunk 27% áfa stb. koreában 10% áfa ez van.De az is lehet rájöttek hogy árérzékenyek vagyunk és ezért hoznak ki most fapados modellt :B

[ Szerkesztve ]

(#29124) mayday00 válasza kovadika (#29121) üzenetére


mayday00
őstag

Következő év elején :)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#29125) Zsoca_D


Zsoca_D
tag

A Samut szándékosan hagytam ki. Panát sokkal "nagyobb névnek" tartom plazmában, így kis árkülönbségnél nem tartom alternatívának a Samut. Az 550-es pl. azonos áron van az UT50-el.
Komolyabb ghost-okkal nem tudnék együtt élni, de megteszek majd mindent, hogy elkerüljem amennyire lehet (ha plazma lesz). Havernak G30 van, és egyáltalán nem vigyáznak rá, mégsincs semmi tartós ghost (persze lehet ez csak szerencsés panel is). Amúgy apámnak LG LCD-t vettem (LK530), és engem nem zavar igazából semmi "képzavar" rajta, kivéve egy kis utánhúzást (ami sportnál zavaró), meg szappanopera hatást. Na, épp ezért szeretnék inkább plazmát (na meg az 50" miatt :) )

(#29118) DM-Fan
Egyenlőre T-home IPTV van, de CRT-nél nem tudom detektálni, hogy van-e HD. Mindenesetre a STB-on van HDMI kimenet, ami sok más T-Home-os embernél állítólag nincs. A FullHD a jelenlegi vásárlásnál alapkritérium, mert mindenképp meg fogom oldani, hogy minél több HD adást nézhessek.

(#29119) Hsanyika1 és (#29120) DM-Fan
Elvileg tervben van, hogy ha az S60-at nagyon jól eltalálják, akkor esetleg le is cserélem amit most veszek. Ezért is fontosak azok a paraméterek, amik segítik a majdani eladást (ez lehet egyrészt a "tudás+vakítás" pl. 3D, FullHD, Smart, +gari és név Panánál vagy az alacsony vételi ár LG-nél)

(#29126) Zsoca_D


Zsoca_D
tag

Ja, még valami. Elmentem a napokban a Panashop-ba, és az is sajnos csak fokozta a dilemmámat. Az ott kiállított ST50 képe sajnos sokkal jobban tetszett, mint az UT50-é. Pedig erre nem számítottam. Valahogy sokkal természetesebb volt rajta a kép. Kérdeztem a beállításokat, de azt mondták, hogy egyformán üzleti dinamikus (UT-ből 42", ST-ből 50" volt kint. Esetleg ez is befolyásolhatja a hatást?).
Mondjuk az elmúlt 6-8 hónap fórumolvasásból azt szűrtem le, hogy talán az ST50 kicsit hajlamosabb a ghost-ra, mint az UT50. :( Különben már az ST50-en is gondolkodnék. (Persze így is azt teszem...grrr...)

(#29127) mikron


mikron
tag

Panasonic ST60-nál is tapasztalható a sávosodás :D ebből mi lesz :U ST50 vonalát követi, szomorú ezt megengedheti magának a Panasonic.

(#29128) sl30


sl30
csendes tag

Valakit talán érdekel: akciós a Panasonic TX-P42X50E készülék a Váci úti Tesco-ban. 119e

A kutya az ember legjobb barátja. Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága.

(#29129) DM-Fan válasza Zsoca_D (#29125) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha a Samsung nem alternatíva, akkor az LG-t nem értem, hogy miért az, hiszen az a Samsung-nál is látványosan gyengébb. Valamint a Samsung 51E530 és a Panasonic 50UT50 között azért 40 eFt a különbség árban, ami már nem biztos, hogy annyira elhanyagolható - de ezt neked kell tudni. Egyértelműen jobb TV az UT50, én a kettő közül biztosan azt venném, de Te magad írtad, hogy árérzékeny vagy. Ilyen szempontból viszont az 51E530 a nyerő.

Az IPTV sajnos messze van a jó minőségű adástól, legalábbis IPTV-s ismerőseim mind erre panaszkodnak és látom is náluk.

Pedig ha az ST50 jobban tetszett, mint az UT50, akkor a GT50-et meg se nézd, mert ott szerintem még látványosabb a különbség még az ST50-hez képest is!

mikron: honnan az infó? Elég korai ezt még így kijelenteni - pláne, hogy itthon még se híre, se hamva az új szériának. Ráadásul amit én tavaly láttam 2012-es Pana plazmákat testközelből, azok közül jó, ha 20%-ot érintett a sávosodás.

sl30: ebben mi az akció? A E-Digital-ban vagy fél éve ennyibe kerül.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29130) Dorian válasza Zsoca_D (#29126) üzenetére


Dorian
félisten

"UT-ből 42", ST-ből 50" volt kint. Esetleg ez is befolyásolhatja a hatást"
Persze, csak fordtva, mint gondolod/reméled. Ugyanakkora felbontásból a kisebb méret a nagyobb pixelsűrűség miatt szebb képet ad.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29131) lee mellon


lee mellon
csendes tag

Sziasztok,
A 42ST50-esem egy ideje bekapcsolás után automatikusan a HDMI1 bemenetre ugrik (ez az AV gombbal kiválasztott opció, a Dune-m van ide kötve, de persze standbyban áll, aligha kommunikálnak). A menüben a 'Setup' - 'Other' - 'Power on Preference' opcióm TV-re van állítva, nem AV-re... miért csinálja ezt a TV mégis?
Üdv!

(#29132) DM-Fan válasza lee mellon (#29131) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Próbáld ki ezt: bekapcsolt állapotban az oldalpanelen levő gombbal csökkented a hangerőt és miközben a hangerőcsökkentő gombot nyomva tartod az oldalpanelen, a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Ekkor - ha minden igaz talán az 50-es széria is - feldob egy menüt, itt beállítod az Initial Input-ot a tetszőlegesre - esetdben TV-re (ha nem azon lenne).

De egyébként szerintem prózai az ok: valószínű a Dune standby-ban is küld valamilyen jelet (tény, hogy nem szabadna neki). Dugd át a HDMI2-be és nem fog kapcsolgatni a TV, még akkor sem, ha a Dune be van kapcsolva!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29133) Zsoca_D válasza DM-Fan (#29129) üzenetére


Zsoca_D
tag

LG 149e, E530 179e, UT50 209e.
Tehát Samu-Pana közt 30eFt, LG-Pana közt 60eFt, azaz DUPLA a különbség. Ha az LG nem lenne ennyivel alacsonyabb áron, akkor valószínűleg már rég megvettem volna az UT50-et. (És akkor legalább nem lett volna időm szemezni az ST50-el :D )
Amúgy nagy a valószínűség, hogy így is UT50 lesz a vége.
A Panashopban láttam mind a négy fajtát. Meglepő módon a VT után az ST képe tetszett legjobban. GT kevésbé!!
Az UT valahogy túl fényképszerű, kicsit mű kinézetű volt az ST-hez képest. Nem tudom hogyan leírni, de valami olyan hatása volt, mintha a film rajzfilm lenne. Érdekes, hogy az Auchan-ban nem láttam ilyennek. Mondjuk ott nem volt mellette ST, hanem egy LGPA5500.

(#29134) Zsoca_D válasza Dorian (#29130) üzenetére


Zsoca_D
tag

Mondjuk lehet, hogy épp ez a "szebb" kép volt nekem zavaró. Túl "sima" volt. Nem volt természetes.

(#29135) lee mellon válasza DM-Fan (#29132) üzenetére


lee mellon
csendes tag

Köszi! Kicsit még kapcsolgatok, hátha pontosítani tudom, milyen feltételek esetén csinálja ezt... aztán megnézem, amit mondtál.

(#29136) Tutivesztes


Tutivesztes
tag

Sziasztok! Tévét vennék, 50-est, plazmát. Anno úgy 3 éve DM-Fan-t zaklatva döntöttem egy TH42PV80 mellet. Most egy GT50-est szeretnék, gondolom ez jobb döntés mint a LED-es csodák... Létezik hogy ennyiért meg lehet kapni? Mert ez már lassan befér a lélektani 300 alá:))

Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

(#29137) DM-Fan válasza Zsoca_D (#29133) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A Panát csak nem hivatalos kereskedőnél kapod 209 eFt-ért (itt nem tudsz garit kiterjeszteni), szóval jó lesz az 220-230 eFt-nak is, márpedig úgy van az 40-50 eFt-os különbség is és akkor még nincs kiterjesztve a garid sem.

Az LG-t szerintem el is felejtheted, ha megfogott az UT50 (vagy pláne az ST50) képe. Pedig az ST50 és GT50-et egymás mellett nézve nekem pont az ST-vel kapcsolatban éreztem azt, mint Te az UT-vel. A hétvégén egy egész napon át volt alkalmam egy kalibrált GT50-et tesztelgetni - majdnem tökéletes TV, én az alá nem adnám.

Tutivesztes: szerintem volt az már 4-5 éve is lassan. :B

A GT50-nel kapcsolatban láthatod mit írtam. Gyakorlatilag a második legjobb plazma a piacon a VT50 után (az idei modellekkel még nem számolva). Megkapható ennyiért, de gyári garancia-kiterjesztést érdemes venni mellé és azt tudtommal csak a Panashop ad, ott pedig 320 eFt, plusz még 15% a kiterjesztés. De annyit is nagyon megér! Persze ez egyéni árérzékenység kérdése is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29138) Dexar007


Dexar007
veterán

Samsungnál nem tudjátok,hogy működik a gari kiterjesztés? Egyáltalán létezik-e ilyen náluk?

Give me your cum,bull!

(#29139) stefi68


stefi68
addikt

Sziasztok!

Tv vétel van tervben.
Eddig csak LCD-ben gondolkodtam, de az LG és Samsung topikokat kb. 1 hónapja követve kicsit elbizonytalanodtam. Főleg a felhősödés rémiszt meg. Van aki azt írja, hogy átlagos viszonyok közt alig észrevehető, valaki meg azt, hogy ez miatt visszacserélte az új tv-jét, de amit kapott helyette az is rémisztően felhős. Szóval a frász verne ki, ha kifognék egy jócskán felhős darabot és azután szenvedhetnék a cserével. Valahol ki sem cserélnek LCD-t ez miatt.

Néha - néha felmerül 1-1- hozzászólás, hogy aki igényes tv néző (és itt nem a tv adásra gondolok) az nem vesz LCD-t. Persze az ilyen hozzászólókat mindig le is hurrogják. Elsődlegesen a fogyasztást és a beégést hozzák fel a plazmák hibájaként.
Az első úgy tudom már nem olyan veszélyes jelenség.
A fogyasztással kapcsolatban van egy kérdésem.

Hirtelenjében összehasonlítottam a Pana három 42"-os (nagyobb sajna nem fér el, még ez is alig) modelljét: ST50E-X50-UT50E
Az átlagos teljesítményfelvételnél 130 W körüli adatok szerepelnek, míg a teljesítményfelvételnél 270-290 W.
Az előző érték egy ugyanilyen méretű LCD TV 70 W körüli fogyasztásához képes nem nagy tétel, a második értékhez képest már jelentős. Hogyan kell ezeket a fogyasztásokat értelmezni?

Továbbá, az 1. hszt.-be beleolvasva szerepel a "bejáratásos" időszak. Mennyire kell ezt komolyan venni? Vagy ez a régebbi típusokra volt csak érvényes? (ha jól emlékszem az 1. hsz. már pár évvel ezelőtt íródott)

A három Pana típust összehasonlítva a panelon, a kontraszton és az árnyalaton kívül sok különbséget (laikusként) nem látok. Ezek az értékek egyelőre nem sokat mondanak. Az ST50E-nél a 8 db. hangsugárzó az külső hangdobozban van? Plusz ugye van még egy mélynyomó, mondjuk az a maga 80 mm átmérőjével nem tűnik túl combosnak. Erről mit lehet tudni?

Esetleg tudtok a Panán kívül más gyártót is ajánlani? A méret miatt a Samu kiesett, mert ahogy néztem ott nincs 42"-os.

Köszi előre is....

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#29140) Ijk válasza stefi68 (#29139) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha 2m-ről messzebbről nézed akkor vegyél 42x50-et. 120k-ért megkapod.

Most is be kell járatni. True-cinemára rakod, és kerülöd a tartós képelemeket. Bejáratás alatt tulajdonképpen úgy használod a készüléket ahogy alapból kellene.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#29141) Hsanyika1 válasza stefi68 (#29139) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

8 hangszóró[link]

(#29142) BBéci válasza stefi68 (#29139) üzenetére


BBéci
titán

Engem szoktak lehurrogni leggyakrabban, mert az a véleményem, hogy aki LCD tévét vesz, az durván beütötte a fejét.
Az áramfelvételi adatoknál a magasabb érték az elméleti maximumot jelenti, amivel a felhasználónak nem kell foglalkoznia.
A topik első hozzászólása rendszeresen frissül, és ha ez elkerülte a figyelmedet, akkor nem árt az egészet újra elolvasni, hátha más is kimaradt. :K
Minden alkalommal ki akarok térni a hitemből, amikor valaki az adatlapok alapján hasonlítja össze a tévéket. Ha egymás mellett látnád őket, ami kötelező a vásárlás előtt, nem tennél fel ilyen kérdéseket.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#29143) erdoke válasza stefi68 (#29139) üzenetére


erdoke
titán

Fogyasztás dióhéjban:
- Az LCD folyamatos háttérvilágítással dolgozik, ebből szűri ki a színeket, még a feketét is. Ennek megfelelően a fogyasztása (szinte) csak a háttérvilágítás fényerejétől függ. A háttérvilágítás típusa (pl. LED) befolyásolja a fogyasztást, mert nem egyformán energiahatékonyak, de az alapelvet nem.
- A plazma minden képpontja külön fényforrás, ezért a fogyasztás erősen függ a megjelenített képi tartalom fényességétől. Ha nagy fényerőn fehér képet nézel, akkor beharapja a maximálisnak megadott 270-290 Wattot. Ha tévézel, filmezel, konzolozol, és éppen nem tekerted/tekerte fel durván a fényerőt a besütő nap miatt, azaz átlagos módon használod, akkor az átlagos fogyasztást kapod adott időszakra vetítve. Nyilván ez a fontos, mert gyakorlatilag ezt mérik, ez után fizetsz.

Párhuzamként az OLED kijelzőket említhetném, amik fehér hátterű olvasgatáskor pl. szintén többet fogyasztanak, mint az LCD-s társaik.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#29144) rappit4 válasza WhiteWalker (#29104) üzenetére


rappit4
őstag

Nekem megvan a Trilógia kiadás illetve mindegyik külön. Eszméletlen a Trilógia kiadás!

(#29145) kolosszus87 válasza kovadika (#29121) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Nálam képben vannak az új tv-k, főleg az S60 és az ST60 érdekel, de az árazásuk fogja meghatározni h ideit veszek-e, valószínűleg valamivel alacsonyabb kezdőárral fognak jönni, mint a tavalyi modellek. Legalábbis az amerikai árak ezt sugallják.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#29146) stefi68 válasza Ijk (#29140) üzenetére


stefi68
addikt

Nos, igen 2 m-nél messzebbről nézzük, kb. 3 - 3,5 m, de ez mért pont a 42X50-nél emelted ki?

(#29141) Hsanyika1: Na, ezt nem gondoltam volna, hogy 8 hangszórót bezsúfolnak egy ilyen slim házba + még egy mini mélynyomót is :Y
Amúgy jelentősen jobb a hangzása a többi 2x10W-os tv-hez képest?

(#29142) BBéci: Igen olvasom a hozzászólásaidat a másik fórumon. Szóval akkor átlag felhasználásnál számolhatok a kisebb értékkel?
Az 1. hsz.-t bevallom csak átfutottam, de ígérem részletekbe menően átrágom magam rajta az elejétől a végéig.
És igen látom, hogy rá kell szánni pár órát és el kell menni egy "nagyvárosba" és bemenni mondjuk egy MM-ba és alaposan körbe nézni.

(#29143) erdoke: Nagyjából tisztában vagyok a plazma működésével.

Köszönöm a hozzászólásod neked is és a többieknek is :R

[ Szerkesztve ]

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#29147) nuke7 válasza WhiteWalker (#29104) üzenetére


nuke7
veterán

a dark knight rises szerintem messze a leggyengébb a trilogiában - film szempontjából... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#29148) Ijk válasza stefi68 (#29146) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha megnézed az első hozzászólásban a nézési távolságok grafikont, akkor majd rájössz miért mondtam a HD-ready készüléket.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#29149) erdoke válasza stefi68 (#29146) üzenetére


erdoke
titán

Nagy áruházak fényviszonyai teljesen alkalmatlanok a komoly összehasonlításra. Még egy szakboltban is képesek dinamikus módban mutogatni a készülékeket, ami egy THX-et tudó modellnél pl. orrgyilkossággal egyenértékű cselekedet. :)

A legjobb aláírás a héten

(#29150) WhiteWalker válasza DM-Fan (#29105) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Én tisztában vagyok vele , hogy gyönyörű lehet csak egy a bibi vele , hogy nem kapható , de igazad van , hogy egy élmény ilyen kiadást kézbe fogni és a tulajdonosnak vallni magunkat.
Mivel nem kapható , marad a szimpla kiadás... :B

rappit4: gratula neked is :K

nuke7: szerintem abszolút illeszkedik a sztori vonalba,nem mondanám a leggyengébbnek, egy remek befejezése(?) lett a trilógiának.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.