Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29751) gomzol válasza Zsoca_D (#29745) üzenetére


gomzol
tag

Szerintem itt is megtalálod a választ, ha visszakeresel (mondjuk a szavatosság szóra), de a legegyszerűbb, ha az nfh.hu-n nézel utána. :)

Egy biztos: ha ők azt is mondják, hogy a 3. évet is garanciaként kezelik, akkor sem ugyanaz, mintha tényleg 3 év lenne a jótállás.

[ Szerkesztve ]

(#29752) DM-Fan válasza janos666 (#29749) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, plusz vegyük hozzá, hogy aki TV-vásárlásra adja a fejét, az nagy eséllyel (jobb esetben legalábbis) ugye úgy áll anyagilag, hogy most épp belefér neki egy nagyobb kiadás - nagy eséllyel akkor a plusz 15%-ot is rá tudja szánni. A mai világban viszont szerintem senki nem lát előre 4 évet, ergo ki tudja, hogy 4 év múlva menyire lesz épp 100 eFt-ja javításra, ha teszem azt nem teszi félre a kiterjesztés árát, illetve ha félre is teszi, azt még ugye ki kell pótolnia. Sajnos sok ember egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással.

De mindegy, ez már csak mellékzönge.

Get Moded!

(#29753) medica válasza DM-Fan (#29752) üzenetére


medica
senior tag

Mindig csak az egyik felét írod le. Ha kifizetted akkor buktad a lét, csak akkor rentábilis ha ki is használod a plusz garanciát. Előbb-utóbb minden elromlik, de hogy ez a 2 éves gyári gari utáni 2 évben következne pont be... hát fene tudja.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#29754) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

pl. 50st50 265000ft + 15% gari!
Én inkább most dobnám ki a + gari árát ,mint 3-4 év múlva 265000ft ha tv kuka! :B

(#29755) DM-Fan válasza medica (#29753) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem pont abban az utolsó HSZ-emben, amire válaszoltál is leírtam, hogy vásárláskor - ha úgy tetszik - bukod a többlet pénzt, viszont cserébe, ha gond van, akkor ez a jegyed egy új készülékre vagy egy ingyenes javításra. Elég elpukkant TV-t láttam, olvastam fórumhozzászólásokat, hogy tudjam: igen sok TV száll el 5 éves kora előtt, pláne intenzív használat mellett. És ez a 40 eFt-os összeg jóval csekélyebb, mint amit az esetleges javításra kifizetnél majd. Az meg nem érv, hogy ha majd esetleg 4 év múlva tönkremegy, akkor majd mérlegelhetsz, hogy egyáltalán megéri-e javíttatni, mert ha nem éri meg, akkor ott állsz TV nélkül, kezedben a 40 eFt plusz kamataival (ami ugye nem lesz sok) és még úgy 200 eFt-ba - negyedmilliódba lesz pluszban, hogy pótold a gazdaságosan nem javítható TV-det, amit dobhatsz ki/futhatsz olyan után, akinek a maradványait alkatrészként esetleg el tudod sózni.
Ha meg megy 5 évet hiba nélkül a TV-d, akkor meg a 40 eFt volt az ára a nyugalmadnak ezen idő alatt. Nekem ez megérné,lehet életkoromból adódóan, lehet a saját hülyeségem, vállalom, még úgy is, hogy a jelenlegi 5 éves garim ingyen volt.

De szerintem oda-vissza körüljártuk a témát, mindenki eldöntheti, mi a jó neki a leírtak alapján. Különbözőek az igények, ezért vannak mindenhol eltérő konstrukciók.

Get Moded!

(#29756) Viktor81 válasza janos666 (#29749) üzenetére


Viktor81
senior tag

Szia Janos !

Most eloszor, de sajnos, azt kell mondanom, nagyon nem ertek egyet Veled. A mai vilagban az elektronikai ipar kozel sem a tartossagrol szol. Miert is kellene, amikor a termek avulasa amugy is hamarabb kovetkezik be mint az emlitett 5 ev. 20 eve ha valakinek tonkrement a pl.:a TV-je vagy mosogepe annak pechje volt, viszont ma annak, akinek 5 evet teljesit hiba nelkul, piszok nagy szerencseje. Nyilvan ennek sok oka van (gazdasagi, tarsadalmi, foldrajzi), de ebbe kar belemenni, ez igy mukodik. Nyilvan nem mindegy mondjuk egy GT eseten, hogy 320 vagy 370, de akinek ezen a szinten gondot jelent a +50, annak el kellen gondolkodnia, hogy megengedheti-e a maganak a 320 ezres TV-t. (szerintem nem). Szerintem nem kerdes az, hogy 5 ev nyugalom meger-e 50 ezret, mint ahogy az sem kerdes, hogy fog-e a termek hibat produkalni 5 even belul - egyertelmuen IGEN. Velemenyem szerint a varhato meghibasodas szazalekos aranya nem 50-50 hanem 80-20. (arrol nem is beszelve, hogy uzleti erdekbol mar eleve hibakkal kerulnek ki a termekek)

Udv.: Viktor

[ Szerkesztve ]

(#29757) Ispy


Ispy
veterán

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ez a sávosodás gyártási hiba, azaz a készülék vagy ilyen már eredetileg, vagy ez ki tud jönni később is. Például átveszem személyesen és nem tapasztalok sávokat, aztán az x-edik napon meg megjelennek.

Azért kérdezem, mert még nem döntöttem el, hogy személyesen is át akarom-e vizsgálni a készüléket a boltban szállítás előtt, vagy csak megrendelem, aztán 8 napom van rá, hogy otthon nézegessem.

Köszi,
Ispy

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#29758) liszi70


liszi70
nagyúr

Én sem kiterjesztett garanciával vettem a tévémet, de. A + garanciának, vagy ha úgy vesszük "biztosításnak" nem csak az a lényege, hogy konkrétan, összegszerűen megtérüljön a befizetett lóvé, hanem megvásárolsz magadnak egy pszichés, mentális nyugtatószert, aminek a piruláit a kiterjesztés, biztosítás lejártáig minden nap beveheted, és ez akkor is hat, ha soha nem romlik el a tévé. Ennek az értékét is vegyétek bele szerintem. Ez a "nyugalom" valakinek semmit, de valakinek sokat érhet.

szerk: Most látom, miközben megszültem az írást, ketten is utaltak a több év "nyugalomra". Lassú vagyok, nem értem, sok millió sperma közül, hogy lehettem leggyorsabb!

[ Szerkesztve ]

(#29759) kovadika válasza Ispy (#29757) üzenetére


kovadika
őstag

Szerintem mindenképp interneten vásárolj, van itt egy-két fórumtárs, akiknek mondjuk másnap elhalt egy sor pixel.

(#29760) DM-Fan válasza liszi70 (#29758) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van, pontosan ezt írtam le az imént, ahogy Viktor81 kolléga véleményét is részben megfogalmaztam.

Plusz ha hozzávesszük, hogy mondjuk skótok vagyunk és "megspóroljuk" egy 50ST50 gari-kiterjesztésének 40 eFt-os költségét, azt inkább betesszük a bankba jelenlegi kondíciókkal (erre az összegre kevesebb, mint 6 %-os kamatot kapnál), akkor 4 év után - kamatos kamattal számolva - épp 50 eFt-ot tudnál kivenni az elromlott TV-d javítására/pótlására, amely összegért maximum egy baráti üdvözletet kapsz a szervizben/boltban, de nem javítást, pláne nem egy új TV-t! Sok mérlegelési lehetőséged nem nagyon lesz, hogy mihez kezdj vele: kifizeted akkor a kiterjesztés dupláját a javításra, vagy veszel egy új TV-t akkori áron.
Ki lehet számolni, hogy a gyártó milyen "kamatot" fizet ugyanarra az összegre, ha mondjuk 4 év után kapsz egy új, negyedmilliós TV-t a 40 eFt-odért. Nekem valahogy több jön ki, mint 6%!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#29761) Dorian válasza Viktor81 (#29756) üzenetére


Dorian
félisten

Én egyszerűen nem látom ilyen sötéten a dolgot. Saját tartós fogyasztási cikkeim közül még semmi nem ment tönkre sok év után sem. (hűtő, mosógép is köztük van)
Meg amúgy se' szoktam túlparázni a dolgokat :))

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29762) gyiku válasza BBéci (#29734) üzenetére


gyiku
nagyúr

en is filoztam a +15%-ert +3ev garon, de vegul nem vettem meg. nagyon sokat megy a tv, ha vmi baja van, 2 ev alatt csak kijon, de bizom benne, hogy 5-6 evig nem lesz vele gond, ahogy a pv70-el sem.
majd vmikor megnezem melyikben mennyi uzemora van eddig.

hüllő

(#29763) Ispy válasza kovadika (#29759) üzenetére


Ispy
veterán

Ha jól tudom a boltban vásárlás esetén is van elállási jogod, csak akkor nem 8 nap, hanem 3.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#29764) Gabesz26


Gabesz26
senior tag

Nagyon sokáig én is kiterjesztett garanciával akartam tv-t venni. Aztán átgondoltam, és a következők miatt inkább letettem róla.

Az Extreme Digitalban a GT50 cetelem kártyával -10%, ehhez kaptam még legutóbb születésnapomra 5% online vásárlási kedvezményt az ED-től, így már ~270k-ért megkapom az 50GT50-et (a héten remélem végre megjön már a kártya is... :U ). Panashopnál kiterjesztett garanciával ugyanez 370. Ez kerek 100 ezer különbség ugyanannál a terméknél.

Ezt a megmaradó összeget (jelenleg is rendelkezésemre áll) befektetem. Tegyük fel 4 év múlva elromlik a TV, drága a javítás (~100k), ezért én úgy döntök, h az akkori aktuális kínálatból veszek inkább egy új készüléket. Ekkor szerintem olyan 50-60 ezer forint körül elfogom tudni adni a TV-t (ennyit valószínű még hibásan is megér majd). Ebben az esetben van 100 ezer (+kamatok) + 50-60 ezer forintom (ez kb annyi, mintha az eleve 5 év garanciával vásárolt, hibátlan, de használt készülékemet még 1 év garanciával szeretném eladni...)

De tegyük fel nem lesz alternatíva (nem kapok elérhető áron, jó képminőségű tv-t), és szeretném megjavíttatni a megmaradt 100 ezer (+kamatok) asszem elég kell, h legyen rá. És ekkor ott van még az, h lehet egyáltalán nem lesz szükség javításra.

(#29765) kovadika válasza Ispy (#29763) üzenetére


kovadika
őstag

Én úgy tudom, hogy -már- nincs ilyen jogszabály, csupán néhány bolt gyakorolja a még. Viszont ha interneten rendeled meg a készüléket egy adott üzletbe, akkor elvileg megnézheted az üzletben is, de a 8 napos elállási lehetőség is élni fog.

[ Szerkesztve ]

(#29766) Exom


Exom
tag

Szeretnék egy olcsóbb tippet adni nektek a garancia kiterjesztéssel kapcsolatban.

A napokban módosítottam a lakás biztosításomat.
Generali - Providencia: Házőrző otthon biztosítás.
A biztosításhoz igényelhető opcióként lehet vásárolni Garancia Plusz szolgáltatást. (66-os oldal)

Ez dióhéjban meghosszabbítja a négyértékű háztartási eszközök 30.000 - 300.000 Ft újkori bekerülési érték garanciáját 5 évre. Állják a szerviz költséget, szükség esetén a teljes csere díját, ha már lejért a hivatalos garanciája a terméknek. A díjára nem emlékszem, de néhány száz forintos kategória rémlik nekem - 3 hónap fizetési gyakorisággal. Ez mindenesetre nagyságrendileg olcsóbb, mint a korábban emlegetett 39eFt, és nem csak a TV -re vonatkozik, hanem minden négyértékű eszközre. (kivéve számítógép, telefon)

(#29767) KTTech válasza medica (#29753) üzenetére


KTTech
veterán

Szervizben dolgoztam kb. 8 évet... azóta semmit nem vásároltam a lehető leghosszabb garancia nélkül. Nem véletlenül... mert olcsóbb a plusz gar, mint az esetleges javítás, még akkor is, ha nem kerül felhasználásra (maga a tudat, hogy addig legalább nem érhet nagy gond). Általában 3 ciklusban romlanak el a termékek: a megvásárlást követő 1 hónapban, a garancia lejárta körül és utána kb. 2-3 évvel.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#29768) DM-Fan válasza Gabesz26 (#29764) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ilyen különbségnél már nyilván megfontolandó és értheő a dolog, mondjuk az eseted többszörösen is speciális. A gondolatmenetben ugyanakkor ott a pici ellentmondás, hogy a megspórolt pénzhez így sem nyúlhatsz hozzá a 2 év leteltével, ha biztonságban akarod tudni magad, illetve ugye ha nem javítható a TV mondjuk 4 év után, akkor a 270 eFt-ért vett TV-d után sok kárpótlásra már nem számíthatsz a gyártó részéről. Persze tény, hogy ekkor szabadon választhatsz majd az akkori kínálatból, de azt már ismét teljes áron teszed, amit meg megspóroltál, akkor fogod beletolni és az még ugyanannyival ki is kell majd pótolni - az meg mellékes, hogy azt részben a roncs TV eladásából fogod finanszírozni - ha egyáltalán el tudod sütni majd valakinek.

De értem az érvelést, nyilván ez is egy járható út.

Get Moded!

(#29769) spiky03 válasza Viktor81 (#29756) üzenetére


spiky03
veterán

Én is ezért vettem hozzá a kiterjesztett garanciát biztosítással, hogy 5 évig nyugodtan nézhessem a tv-t.
Persze most kicsit izgulok, hogy mi lesz a biztosítással, mert az MM-ben vettem. :U

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#29770) Ijk


Ijk
nagyúr

Nos osztottam-szoroztam, és az a helyzet hogy maximum UT50 kiterjesztett garival amit megengedhetek magamnak, vagy ST50 2 évvel. Tudom, most elemezgethetnénk hogy még egy kicsit hozzáteszek, de valahol meg kell húzni egy határt és az nálam amúgy is 200k volt.
Úgyhogy szerintem megrendelem vaktában a tesztekre hagyatkozva az UT50-et, mivel lehetőségem itt nincs megnézni, utazgatni meg nincs időm. Ha a tükröződésgátlót leszámítva csekély a különbség képileg, úgy érzem az UT-val is boldog leszek.

Hogyan lehet a kiterjesztett garanciát intézni panashopnál?

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#29771) mp54 válasza Ijk (#29770) üzenetére


mp54
senior tag

Hogyan lehet a kiterjesztett garanciát intézni panashopnál?
Csináltam:
Az internetes megrendelés során a Megjegyzés-be beírod (mert máshová nem is tudnád), hogy kérsz +3 év garanciát (15%). Van összesen 3 év is=2 alap + 1 év (5%)!!!
Ezt külön számlán szerepeltetik majd. Másik számlán a tv ára + a szállítás.
Házhoz szállításkor a gari levélre is ráírják, hogy +3 év gari (aláírás+pecsét)

(#29772) hunspikey válasza Exom (#29766) üzenetére


hunspikey
őstag

Ez tetszik! Ez vonatkozik drágább TV-re is, mint pl 55VT50? Vagy limit van?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#29773) atua válasza mp54 (#29771) üzenetére


atua
aktív tag

Nem feltétlenül van külön számla, ez csak technikai dolog. Nekem pl. egy számlán volt minden.

(#29774) KTTech válasza hunspikey (#29772) üzenetére


KTTech
veterán

Le is írta a felső limitet... 300E JMF, tehát még egy 50GT50 is csak nehezen férne bele.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#29775) BBéci válasza gyiku (#29762) üzenetére


BBéci
titán

Ha 4 éves korában tönkremegy, nem kötelező újat venni, inkább féláron valami 2-3 éveset, amire van kiterjesztett garancia, de az eladó újat szeretne. :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#29776) csube64 válasza kovadika (#29619) üzenetére


csube64
csendes tag

Köszi a véleményt neked is és kolosszus87 valamint BBécinek is. A következő történt:
Kellően felhúztam magam ezen és még azon is, hogy a +2 éves bolti garancia mögötti biztosító kidőlt, visszavittem a tv-t az edigitál debreceni üzletébe és mondtam, hogy elállok a szerződéstől. Először nem akarták érteni, aztán háborogtak aztán én háborogtam. Időkérés, telefon Pestre a termékmenedzsrnek, aki rá akart beszélni, hogy nem 3 pixel széles oszlopban látok pixel elhalást, hanem sávos a tv és az nem hiba. Aztán ahogy telefonon a helyi ügyintézővel beszélt, volt egy elkapott fél mondat az ügyintéző részéről: "Igen, megnéztük, nincs rajta jel, ami..." Többet nem értettem, mert elvonult másik helyiségbe, de azért elgondolkoztam. :F
Aztán tisztességesen elrendeztük a papírokat, 30 napon belül utalnak a+2 év bolti gari árával együtt. :D
Ma felhívtam a Panashopot és telefonon megrendeltem a 42ST50-et ismét +3 év gyári garival. Holnap itt lesz Debrecenben, ígérték. Eddig pozitív. Remélem nem lesz sávos ez sem, mert az előzőt ebből a szempontból sajnáltam.
Így tegnap este ismét üzembe állt a 12 éves Loewe lcd, ami eddig hibátlan volt és ismét rácsodálkoztam, milyen szépek a színei.
BBéci:
Az 50 collról a +3 év gari ára miatt mondtam le, nem akarok annyit tv-re költeni. A +3év garihoz pedig ezek után ragaszkodom. Erről majd kicsit később.
Várom a holnapot ! :))

(#29777) rappit4


rappit4
őstag

Valaki tudja esetleg hogyan lehet megnézni egy Panasonic PV7-en az üzemidőt?

(#29778) Gabor970


Gabor970
addikt

bonyolítja a javítással kapcsolatos dolgokat, hogy nem csak a márkaszerviz az egyetlen járható út. Nekem pl rossz a tévém azon panelje, amin az in-out csatlakozók vannak (az egyik HDMI csatit megmekkentettem saját hülyeségből) beírtam egy fórumra, rögtön jött egy srác, hogy 10e Ft-ért tud küldeni ilyen panelt, ha szükségem van rá, írjak. Körülöttem pl nem egy olyan szintű villamosmérnök dolgozik, aki egy meghibásodást nem csak panelcserével tud megoldani. Természetesen van pár olyan jellegű hiba, ami nem megy másként, mert mondjuk programot nem tud pótolni, de nem minden hiba ilyen. Egy passzív alkatrész cseréje, illetve jópár IC cseréje is megoldható ha van rá szándék, beszerezni minden alkatrészt be lehet. BGA csere sem a lehetetlen kategória.

A biztosítás meg szerintem egyén/mentalitás függő. Nekem kocsira még soha nem volt Casco-m. 25 éve vezetek, saját hibás károm plafonja 20e Ft. Anyukám 35 éve vezet, azóta minden autóján casco, még sosem kellett a biztosítónak helyt állnia.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#29779) gyiku válasza rappit4 (#29777) üzenetére


gyiku
nagyúr

tv-n F, majd LE, (ezt lehet nyomva kell tartani) taviranyiton negyszer a 0. (de lehet eleg 3 is)

hüllő

(#29780) 89Csabi89 válasza Ijk (#29770) üzenetére


89Csabi89
tag

Nem is tudom. Én ST50 -et vettem, és az ablaknál előtt van, de balra a fal felé helyezve, tehát nem egészében az ablak előtt. Szóval a nap szemből nem süthet bele, viszont a falak világosak /sárga/, és ha 100 ágra süt a nap, és be is süt a szobába akkor nézhetetlen, ezek általában a reggeli órák, egyéb esetben viszont jó az a réteg rajta, csak azért írom le mert kíváncsi vagyok mi lehet akkor ha még szűrő sincs a TV-n.

Más: Ma reggel vettem észre két világos pöttyet / egy nagyobbat meg egy kisebbet/ a panelen jobb oldalt a kezelőgombok közelében. Mondom biztos csak valami visszaveri a fényt, takargattam a kezemmel már teljesen letakartam a környékét de akkor is ott volt, a víz is lefojt rólam xD De aztán hátra néztem és a szellőző nyílásokon keresztül besütött a nap és az okozta az a két pöttyet. A kérdésem ez okozhat-e valami problémát a panelon, teszem azt nyáron amikor "forró" és fényes a napsütés.

És még annyit, hogy emlékeztek mennyire el voltam ájulva a TV méretétől (50") ? Nah.. ez körülbelül 5 napig tartott. Úristen mekkora, Jézus de király az első benyomások ezt hozták, aztán ma már olyan szemmel nézek rá mintha összement volna a TV :S Vicces :) De tényleg. Gyorsan hozzászokott a szemünk, még barátnőm is ugyan ezen a véleményen volt :P A lényeg nem mondom, hogy nem bántam meg hogy nem nagyobbat vettem, mert már így is kereten fölül voltam, de értem már miért próbáltok lebeszélni mindenkit a 42" ról, hogy nagyobbat vegyen ha teheti :) Most amúgy kb 2.5m-re van a TV :)

(#29781) rappit4 válasza gyiku (#29779) üzenetére


rappit4
őstag

Köszi! :R

(#29782) mayday00 válasza 89Csabi89 (#29780) üzenetére


mayday00
őstag

Most amúgy kb 2.5m-re van a TV

Én pont 2 méterről nézem, ahogy a első hozzászólásban is le van írva a nézési távolságoknál.
50colnál, 2méter. Jobb, részletesebb a kép. Nem véletlen találták ki ezeket a nézési távolságokat. :)

Ha van rá módod, nyugodtan nézheted közelebbről. Lcd az ami igazán bántja a ember szemét, a plazma viszont e ellenkezője pihenteti én ezt vettem észre.

Ez az miatt van, mert a lcd-n van háttérvilágítás, plazmán meg nincs?

UT50 em van, annyira nem tükröződik, nem vészes. Lehúzom a redőnyt, s semmi tükröződés.
De nappali fényben is jó a képe, minden kivehető.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#29783) 89Csabi89 válasza mayday00 (#29782) üzenetére


89Csabi89
tag

Tudom én hogy 2 méter kell, de csak a Full HD-hoz , HD -hoz meg 2.9 méter :) De most fixen van a TV, és onnan nézünk SD-t is meg Full HD-t is :P, mert még nem jött meg a spéci gurulós TV állványom, amit majd a nézett filmhez fogok igazítani.

SD & HD /tehát a tv műsorok/: 3 méter Full HD /mozizás/: 2 méter lesz :D Mivel az ágyunk fix, és ha Mohamed nem megy a Hegy-hez, akkor a Hegy megy Mohamedhez (-:

[ Szerkesztve ]

(#29785) Ispy válasza 89Csabi89 (#29780) üzenetére


Ispy
veterán

Jézus de király az első benyomások ezt hozták, aztán ma már olyan szemmel nézek rá mintha összement volna a TV

Vigyázz, ha egyszer elindulsz a leejtőn lefelé, akkor nincsen megállás!!! :DD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#29786) Ispy válasza gomzol (#29784) üzenetére


Ispy
veterán

Ha Japánban most lesz, akkor nálunk még jó 20 év :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#29787) 89Csabi89 válasza gomzol (#29784) üzenetére


89Csabi89
tag

És betartják amit ígértek (-: Ezt 1 v. két éve olvastam már a PTO-n amikor a 16k-s OLED Tv prototípusát mutatta be már nem tudom melyik cég (-: Már ott írták, hogy japánban 2014-ben 4k-s adás indul :P

(#29788) KTTech válasza mayday00 (#29782) üzenetére


KTTech
veterán

"Ha van rá módod, nyugodtan nézheted közelebbről. Lcd az ami igazán bántja a ember szemét, a plazma viszont e ellenkezője pihenteti én ezt vettem észre.

Ez az miatt van, mert a lcd-n van háttérvilágítás, plazmán meg nincs?"

Nem attól van... hanem részben az APL miatt, és amiatt, hogy nincs egekbe tekerve a fényerő.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#29789) tamáspapa válasza liszi70 (#29758) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Bakker Liszi, ez a szerk-megjegyzés ez ütött... :)

(#29790) tamáspapa válasza DM-Fan (#29760) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Hozzátenném, hogy 10, gari-kiterjesztést NEM vásároló delikvensből 9,5 nem teszi be a bankba ezt a pénzt, hanem másra elkölti.

(#29791) Dorian válasza tamáspapa (#29790) üzenetére


Dorian
félisten

Hozzá tenném, hogy akinek nincs akkora tartaléka, hogy egy esetleges tévéjavítást ki tudjon fizetni, annak nem szabad ilyen drága cuccokat venni, mert csomó fontosabb dolog van az életben.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29792) salapp válasza DM-Fan (#29752) üzenetére


salapp
addikt

Jót mosolygok rajta, hogy már második napja rajta vagytok janossal ezen a gari vagy nem gari témán, és kora reggel százalékosítotok meg minden.
Látva Titeket észérv-csörtéket vívni, végképp csodálkozom, ki a francra tudják rágyógyítani ebben az országban azt a sok ürülési jogot, borkernetes junitlinkdet, szmútimékert, doktorit szerzett emlékezőhabos párnát és medzsik puttypuruttyot.
Igenis, ha mindenki ennyire körüljárná a dolgokat, a nyócátalános gyorstalpalt megmondó ügynököknek és "tapsoljukmegjulinénit, hogy a csirkék mellett mellékesből gyémántos lett" himihumiknak, nyílferroknak esélyük sem lenne.
Nekem tetszik, hogy ilyen komolyan veszitek az álláspontjaitokat.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#29793) Gabor970 válasza Dorian (#29791) üzenetére


Gabor970
addikt

hozzáteszem, hogy amikor valamit muszáj, akkor azt valahogy megoldja az ember. Azért szerencsére egy TV javitás még nem akkora teher, hogy abba belerokkanjon a család. Ha meg az, az a család úgysem vett 150e-300e Ft-os tévét.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#29794) tamáspapa válasza Dorian (#29791) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Itt jön be a jövedelem-szint és a fontossági sorrend szinkronja. Szerintem, ha van pénz tv-re, akkor legyen pénz plusz garira is. Ezzel - kvázi biztosításként értelmezve és ahogyan páran már megjegyezték - valójában nyugalmat vásárol meg az, aki él vele. CASCO-t sem azért vesz az ember, mert CASCOT akar venni, hanem nyugalmat akar venni bármi, előre nem látható eshetőségre, bekalkulálva azt is, hogy jó esetben bukta a ráköltött pénzt. De mi van, ha nem? Erről szólnak a biztosítások - mondom ezt egyébként a gabonaiparban dolgozóként, tehát nem vagyok ügynök... :)

(#29795) Dorian válasza Gabor970 (#29793) üzenetére


Dorian
félisten

Sajnos tartok attól, hogy nagyon sokan nem értik a takaró és nyújtózkodás c. közmondás lényegét, mert irányítják őket a reklámok: "mert megérdemlem"

Meg azért magamon is észre veszem, hogy ezekben a fórumokban (itt, a házimozisban, a hifisben) mintegy "hergeljük" is egymást a folyamatos fejlesztés, új típusra cserélés igényével, ami amúgy fel sem merülne, mint szükséglet.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29796) Jim-X válasza salapp (#29792) üzenetére


Jim-X
őstag

Pedig valakik biztos, különben nem csinálnák :K :Y

A játék az nem játék!

(#29797) Ijk válasza Dorian (#29795) üzenetére


Ijk
nagyúr

Van hátránya a fórumnak is. Elindulsz lentről, és a végén már dupla összegnél jársz és még akkor sem lesz elég jó. Másfelől most minden itteni olvasónak az első dolga hogy elkezdi mindenféle tesztel keresni mondjuk a sávosodást. Ha pedig az ember nagyon keres, előbb utóbb talál is hibát. Amit lehet hogy soha nem is venne észre.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#29798) Ispy válasza Ijk (#29797) üzenetére


Ispy
veterán

Másfelől most minden itteni olvasónak az első dolga hogy elkezdi mindenféle tesztel keresni mondjuk a sávosodást.

LOL, mennyire igaz! Én is állítom össze jövő hétre az anyagot, hogy teszteljem majd a készüléket :Y

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#29799) junior11 válasza Ijk (#29797) üzenetére


junior11
veterán

Van hátránya a fórumnak is. Elindulsz lentről, és a végén már dupla összegnél jársz és még akkor sem lesz elég jó.

Ez így van. Már többször tapasztaltam én is.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#29800) DM-Fan válasza Ijk (#29797) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez leginkább azért van, mert az ember akkor jön rá, hogy mennyire alulpozícionálta a saját igényeit, amikor a többiek rámutatnak, hogy mivel szembesülhet egy kinézett, olcsó termék vásárlásakor. Ekkor rádöbben, hogy márpedig az neki sem felelne úgy meg és már keresi a következő alternatívát, ami nyilván drágább lesz.

Mondjuk még mindig inkább így legyen, semmint hogy otthon döbbenjen rá a készülék előtt ülve, hogy mennyire mellé is nyúlt! Ezt én nem hátránynak állítanám be, hanem előnynek. Sajnos ekkor jön rá az ember, hogy olcsó húsnak többnyire tényleg híg a leve. Nem kötelező megfogadni az itt kapott tanácsokat, sokan mégis megteszik és általában azért szerintem nem csalódnak. Hatalmas blődségeket nem szoktunk javasolni szerintem.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.