Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29253) kolosszus87 válasza dedy70 (#29250) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Szerintem ez már betegség kategória, 80% h az új ST-n is találsz majd sávot, lehet még durvább lenne mint a mostanin. Azért megvan a hátránya ezeknek a fórumoknak is, belebeszélik az emberbe a dolgokat, ha nem hallottál volna erről a jelenségről itt és nem kezdted volna el szugerálni direkt, valószínűleg fel sem tűnne a sávosodás, de legalábbis nem tulajdonítanál neki nagy jelentőséget.

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#29254) dedy70 válasza gomzol (#29252) üzenetére


dedy70
tag

Igen tudom, múlt kedden érkezett. A kiszállítás utáni naptól indul az elállás.

kolosszus87

Egyre jobban és többet látok belőle. Eddig vigasztalt az a lehetőség, hogy bármikor visszavihetem, de lassan lejár az időm.

[ Szerkesztve ]

(#29255) Gabesz26 válasza dedy70 (#29250) üzenetére


Gabesz26
senior tag

"Szinte naponta végigfuttatom a tesztképeket..."

Normál használat mellett is látod? Mert ha filmek, sport közben nem, csakis tesztábrákon, akkor szerintem ne törődj vele (gondolom te sem tesztábra nézegetésre vetted a TV-t :DDD ).

Elhiszem, h tökéletes TV-t szeretnél, de ahogy ezen a fórumon már sokszor leírták (legutóbb épp DM-fan írta nekem :) ): olyan sajnos nincs, mindenhol kell kompromisszumot kötni.

Mérlegeld, h el tudod-e fogadni, és h normál használat közben zavar-e, ha nem akkor ne küldd vissza, mert lehet kifogsz egy rosszabb példányt.

Egyébként egyetértek kolosszus87 hozzászólásával.

(#29256) tomic válasza dedy70 (#29250) üzenetére


tomic
addikt

Vidd vissza. Addig cseréltesd míg nem kapsz tökéletest!

Gabesz26 Ez azért több annál ,hogy nincs tökéletes tv. Ez gyártási hiba. Senki ne akarja beadni ,hogy csak a kép jobb oldalán elfogadható jelenség, bármely rendellenesség képileg!

[ Szerkesztve ]

(#29258) dedy70 válasza Gabesz26 (#29255) üzenetére


dedy70
tag

Filmnézés közben sosem vettem észre. Egy természetfilm (Earth) sivatagi vihar jeleneténél vettem észre először. Azóta tudom hol kell keresni és ösztönösen odatéved a tekintetem. A Samsara sivatagi jeleneténél - ahol Liszién nagyon látszott - az enyémen nyoma sincs.
Labdarúgó mérkőzések bambulása alatt sem tűnt fel eleinte, pedig veszettül kerestem csak rossz helyen. Golfot csak tegnap sikerült nézni, de ott is látszik. Érdekes, hogy amerikai foci meccsen viszont nem látom. Kézilabda, kosárlabda, tenisz, jégkorong nézése közben sem lehet észrevenni.
Végül is valóban nem olyan nagy probléma mint amilyenek beállítják, mert viszonylag ritkán szembesül vele az ember, de azért szerintem mindenki szeretne a nem kevés pénzéért a hibátlan terméket kapni. Azért is vettem hozzá +3 év garanciát, mert sokáig szeretném használni, nem szeretem gyakran cserélni az eszközeimet. Az előző tv-met is több mint 4 évig használtam.

tomic

Én szívesen cseréltetném, de úgy tudom a csere készülékre már nem érvényes a 8 napos elállás. Az üzletben történő átnézés amúgy sem garancia semmire, többen vannak itt a fórumon is akik több hét esetleg hónap használat után vették észre a sávosodást.

[ Szerkesztve ]

(#29265) Sanyyka válasza rappit4 (#29243) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Szia, én ezen a felvételen az st50-en nem tapasztalok poszterizációt, sokkal inkább false counturingot és kissé zajos képet, főleg a vörös függönynél. Utóbbit gondolom a kamera okozza mint a tv.
Az fc-ra pedig - bármenyire is gáz a szakértők szerint - az IFC maximum szerintem gyógyír. Inkább egy kis délibáb itt-ott és enyhe szapanopera fíling mint az a remegésszerű izé... ( szerintem )

A poszterizációt egy hónap alatt öszesen kétszer, arcokon, az orr viaszos csillogásán láttam, tehát ezen a tipuson nem gáz szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#29266) hunspikey válasza dedy70 (#29250) üzenetére


hunspikey
őstag

Én úgy gondolom a 8 nap újra indul az új TV-vel...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#29270) Sanyyka


Sanyyka
aktív tag

A kontraszt a Panasonic plazmákon le van szabályozva?
Kérdezem azért mert ha az ST50-en fehér kép mellett ( pl. valamelyik YouTube white screen video ) kapcsolom be a menüt, a szabadon maradó jobb felső sarokban kb. 25%-kal világosabb a fehér, ami már szerintem a legkiéhezettebb hóimádónak is elég lenne.
Nekem nagyon tetszik így is, de azért érdekelne, hogy mondjuk kalibrálással ezt elő lehet hozni élő képekhez ezt a "vakítóst" is?

[ Szerkesztve ]

(#29271) liszi70 válasza Sanyyka (#29270) üzenetére


liszi70
nagyúr

Felejtsd már el ezt a "vakítós" fehéret. Meggyőződésem, hogy az operatőr és a rendező sem akarja a retináját égetni a nézőknek, ha kalibrált készülék esetén nem vakít a fehér a filmen, az valószínűleg szándékosan nem vakít. Hol lennének a részletek egy vakító, retinaégető fehéren?
Mindenképpen kalibráltasd, az ST megérdemli, és te is, hogy a lehető legjobb, legvalósághűbb képet nézd.

[ Szerkesztve ]

(#29272) Sanyyka válasza Sanyyka (#29270) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Megnézted mire gondolok?
Szerintem tartalomtól függetlenül érdekes jelenség.

(#29273) cdl válasza kevepapa (#29268) üzenetére


cdl
senior tag

Az Ebay-en van, 50 dollár.

[ Szerkesztve ]

(#29276) janos666 válasza Sanyyka (#29270) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Teljes képernyős fehéren egy plazma sem fog téged megvakítani.
A 42G30-am pl ~42 cd/m^2 köré csökkenti a fényerejét teljes képernyős fehérrel, ami kis ablakon Kiemelt módban közel 200 cd/m^2 lehet, Professional módban pedig ~84 cd/m^2.
Az idei Samsung-ok még agresszívebben vágnak vissza a fényerőből, ahogy nő az APL. De sokszor a képátló növekedésével is egyre agresszívabb az ABL. Ez az egyetlen, amiért nem bánom, hogy csak 42"-os kijelzőm van.

Az ST50-eken ezt mindig elfelejtem megmérni (teljes képernyős fehér).
Legközelebb majd emlékeztessen már rá valaki. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#29279) Sanyyka válasza janos666 (#29276) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Pl. én, néhány hét múlva. :)

(#29280) rappit4 válasza Sanyyka (#29265) üzenetére


rappit4
őstag

Nekem egy 1cmes tárgynak 2cmes poszterizációja van.

(#29282) Sanyyka válasza rappit4 (#29280) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Nálam egy elfogadható hazivideo minőségű az anyag.
Sajnálom, ha Nálad ennyire problémás, de biztos, hogy poszterizáció a jelenség?
Annak tudtommal a kontúrokon belül kellene jelentkeznie.

(#29283) spiky03


spiky03
veterán

Ahogy ígértem egy kis 3D szemüveg összefoglaló.

Panasonic TY-ER3D4ME vs Samsung SSG-4100GB

Tegnap este megkaptam mind a két szemüveget. Hálás köszönöet Zozzy és Gabesz26 fórumtársnak. :R

A Samsung szemüveget rögtön felismerte a tv és ment is vele rendesen. Volt rendesen térérzet is és amikor olyan volt a demó akkor "ki is jöttek" a tv-ből a dolgok. Majdnem a fogammal vettem le a jány harisnyáját. :DDD
Teszteléshez csak az app-ból letöltött videókat használtam, másra sajnos nem volt időm.

A Pana szemüveggel egy picit meggyűlt a bajom, mert Zozzy tv-jét kereste, ami ugye nem votl nálam. :D Így nem akart párosodni az elején, de utána sikerült csak összeegyeztetnem őket és már azzal is tudtam tesztelni a videókat.
Ugyanazokat a videókat néztem meg, mint a Samsunggal. Sőt egyszerre néztem mind a kettővel, hogy folyamatosan cserélgettem őket, hogy látok-e különbséget. :)

Lehet, hogy az én szememmel van baj, de nem nagyon láttam különbséget köztük. Talán csak annyit, mintha a Pana kicsit világosabbnak hatna, míg a Samsung sötétebb. De ez is csak egyes demóknál éreztem, mert amikor másikat néztem ott meg pont fordítva volt.

Így elsőre hirtelen azt mondom, hogy nincs számomra észrevehető különbség a kettő szemüveg között.
Annyi a Pana előnye, hogy az kényelmesebb, meg jobban néz ki. :)

De ma meg vasárnap még tesztelem.

Este ha az asszonyt is rátudom beszélni akkor Sammy kalandját nézzük. :C

Folyt.köv. majd még a hétvégén.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#29284) kalmanchris válasza liszi70 (#18199) üzenetére


kalmanchris
tag

Nem véletlenül reagálok ilyen régi hozzászólásra, ugyanis észre vettem egy érdekes dolgot liszi70 által leírt szemcsésedésről, pixel ugrálásról:
Szélesvásznú film nézésekor tűnt fel, hogy bizonyos kontraszt értékeken ez a pixel ugrálás ( kis zöld pixelek felvillanása, mint a hangyák háborúja, csak jóval ritkább ) az alsó és felső fekete sávokon megszűnik. Nálam speciel 35 és 43-as kontraszt értéknél, kikapcsolt öko módnál nem jelentkezik ez a dolog. Teljesen homogén, minden apró zajtól mentes lesz a fekete. Bekapcsolt öko-nál, sötétben ez az érték feltolódik 47-es kontraszt állásra. Ennek mi lehet az oka? Ebben a kontraszt tartományban adja az elektronika a legtisztább képet?

Más: tegnap másodszor fordult elő, hogy HDMI bemenetre kapcsolva a tv-t többször magától kikapcsolt. Relé kattan, kikapcsol, majd egyből vissza, miközben relé 3-szor kattan, épp úgy mikor én beklapcsolom a tv-t. Led nem villog többször, mint a normál bekapcsolásnál, tehát hibaüzenetet nem jelez. Találkozott már valaki ilyennel? Tv adásnál eddig nem csinálta.
Lehetséges, hogy van köze a HDMI-vel rákötött laptophoz?

[ Szerkesztve ]

(#29285) junkpod


junkpod
nagyúr

végre a Pana is kaphat értelmes smart felületet: http://prohardver.hu/hir/smart_tv_szovetseg.html

Box's don't touch!

(#29287) hunspikey válasza liszi70 (#29271) üzenetére


hunspikey
őstag

Megjegyzem a plazmának van vakító fehérje, ehhez csak meg kell nézni a Red Bull "Art of Flight" című döbbenetét. Ott minden egyes porhó szikra egyenként csillog, olyan gyönyörűek a hegyek, hogy én ezzel demóztam mindig is a plazmámat. Hibátlan fehérje van!!!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#29288) liszi70 válasza kalmanchris (#29284) üzenetére


liszi70
nagyúr

A ditherzaj valóban függ a beállítástól és kontraszt-értéktől. Az ST-n nekem azóta van Tru Cinema-módba rakva a tévé, amióta azt vettem észre, hogy a Normál módban jobban, Tru Cinema-n kevésbé látszik a ditherzaj. Ez pár nappal a tévé vásárlása után már megtörtént, még októberben. Azóta a Tru Cinema kalibrálva is lett, úgyhogy szerintem minimalizálni lehetett. Normál nézési távból nem látom, és már leszoktam a képernyő közelről vizslatásáról.
(A Te U20-asodon, nem jelentkezik olyan mértékben mint az ST-n, tudom, mert "teszteltem" én is az én U20-omon, miután felfedeztem ezt az ST-n. Ott van az, de kevésbé feltűnő.)

(#29289) liszi70 válasza hunspikey (#29287) üzenetére


liszi70
nagyúr

Egyetértek, ha kell, tudhatja ezt a vakító fehéret is, de amikor egy havas táj nem ilyen a képernyőn, az nem mindig a tévé sara, hanem szándék.

(#29290) mayday00 válasza liszi70 (#29288) üzenetére


mayday00
őstag

Pixel,,ugrálás" a ditherzaj. Na már ezt is tudom. 30cm ről persze, hogy ugrál. De 2méterről semmit sem lehet észrevenni.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#29291) kalmanchris válasza liszi70 (#29288) üzenetére


kalmanchris
tag

Így van! True Cinema módban teljesen mindegy, kontraszt állástól függetlenül nincs ditherzaj. Nekem sem szokásom közelről vizsgálgatni a panelt, csak érdekességképpen mondtam. Minden esetre kíváncsi lennék, hogy Mozi módban mitől szűnik meg akár egy érték ugrása után teljesen ez a zaj.

Kikapcsolásos problémámról valakinek ötlete, tapasztalata?

(#29292) gomzol válasza DM-Fan (#29261) üzenetére


gomzol
tag

Bizony, én is nagy nosztalgiával emlékeztem vissza a Kém, aki szeretett engem című filmre, hiszen gyerekkoromban nekem is Roger Moore jelentette James Bondot, de aztán pár éve megvettem DVD-n, megnéztem, és mai fejjel akkora csalódás volt, hogy gyorsan el is ajándékoztam, hogy még a polcon se foglalja a helyet. :)

#29291 kalmanchris:
A 42-es TV-nél a full HD-hoz előírt távolságból egyes árnyalatoknál bizony még True Cinemában is látszik a ditherzaj.

[ Szerkesztve ]

(#29294) Dorian


Dorian
félisten

Szeretném felkészíteni a Tisztelt Egybegyűlteket, hogy új Panasonic tulajként valószínűleg lesz egy csomó hülye kérdésem. :))

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29298) Dorian válasza z123456789 (#29295) üzenetére


Dorian
félisten

A plazma ugyan nem új nekem, de pl. a Pana menü igen, teljesen más. Vannak újdonságok, ill. olyan bug-ok feature-ok :D amik egyelőre homályosak, pl. a tévé bemenetének váltásakor az erősítőm kimenetét is arra állítja át, de hang nem lesz. Csak akkor, ha először az erősítőn váltok oda utána a tévén.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29300) Dorian


Dorian
félisten

Úgy látom nincs ma itt nagy élet, akkor kicsit trollkodok magamban :)
True Cinema módban tök jó a kép, de ha nem zombis filmet nézek kicsit túl zöld az emberek feje :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.