Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28751) erdoke válasza benceb77 (#28750) üzenetére


erdoke
titán

A 60-as feketéje már kb. hozza a 2010/2011-es Panák szintjét, de Samsungnál számít a méret, így az 51-es valamivel gyengébb.

A legjobb aláírás a héten

(#28752) hunspikey válasza kolosszus87 (#28744) üzenetére


hunspikey
őstag

Munkahelyen böngésztem sokat, most így hirtelen ezt találtam - de itt is le van írva!

link

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28753) dreed válasza Lehiñito (#28580) üzenetére


dreed
tag

Szia!
Ma ismét megnéztem, teljes képernyőn és nem tapasztaltam a leírtakat. :( Remélem így marad! :D Köszönöm a segítséget!

Üdv: Károly

(#28754) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

Lehet most fel merült hibákért maradt el tavalyi 5év gari akció? :Y

[ Szerkesztve ]

(#28755) benceb77 válasza Hsanyika1 (#28754) üzenetére


benceb77
tag

Kizárt, tőlünk nyugatra (pl. UK) közel fél évig volt ingyenes gari kiterjesztés akció. Szerintem csak annyi, hogy nem itt van már a régiós központ és nem itt mondják meg, hogy meddig és merre.

(#28756) Cha-b válasza Hsanyika1 (#28754) üzenetére


Cha-b
senior tag

Nemhiszem, mert Angliában ha jóltudom idén is volt. + a sávosodás nem is garanciális, szal emiatt nyugodtan lehetett volna 5 éves gari, mivel ezért nem kell cserélniük.

CSAKAKISPEST!!!!

(#28757) Lehiñito válasza dreed (#28753) üzenetére


Lehiñito
senior tag

Nincs mit. Örülök, hogy tudtam segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#28758) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Lenne pár primitív kérdésem, elnézést ha triviálisak, de nekem nem.
Szóval UT50 van.

- Az UT50 4.000.000:1 kontrasztja és az ST50 5.500.000:1 kontrasztja közötti különbség az tulajdonképpen hogyan jelenik meg?
- Az UT50-nel per pillanat az a bajom, hogy akárhogy állítom, mindig sötét tónusú kicsit. Pl. ha egy napfényes erdőt mutat a kép, akkor olyan mintha szürkületben játszódna. Másrészt, a sötét részek részletei elvesznek. Pl. ha valaki sötét öltönyben van, akkor csak az alakja látszódik. Ha feljebb veszem a kontrasztot és a fényerőt , javul a helyzet, de akkor az egész szürkül. Persze most így bejáratáskor nem akarom így használni, visszaveszem a kontrasztot, fényerőt! Csak kísérletezek vele rövid ideig.
Tehát a kérdésem az, hogy ezeket be lehet úgy állítani, hogy az elmondott jelenségek eltűnnek, vagy ez ilyen és van egy korlátja?
- A sötét részek részleteit befolyásolja az említett 4.0M/5.5M kontraszt specifikáció?

Kösz

(#28759) BBéci válasza batagy (#28758) üzenetére


BBéci
titán

Azok a számok a valóságos kontraszttal nincsenek még köszönő viszonyban sem, nem is érdemes foglalkozni velük.
Úgy tűnik, a tévéd beállításaival van baj, ha visszaolvasol, csaknem minden nap szóba kerül ez a téma.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28760) batagy válasza BBéci (#28759) üzenetére


batagy
őstag

Értem. Folyamatosan olvasom a topikot, de az információözönben sajna előbb utóbb elveszik az ember.

Nem kell a megoldást leírni, csak igen-nem válasz elég. Tehát be lehet úgy állítani, kalibrálni később, hogy a sötét részek részletei nem vesznek el?

(#28761) janos666 válasza batagy (#28758) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A lejátszód és/vagy set-top-box beállításainál válassz YCC 4:2:2-t, vagy Rec709-et, esetleg Limited RGB-t, vagy ha nincs más, akkor Normál-t, vagy hasonlót (ne RGB Full-t, vagy Extended-et), és azon legyen minden kontraszt, fényerő, élesség és hasonló alapállapoton.

Javaslom használd a True Cinema módot, azon belül pedig állítsd a Kontraszt értéket oda, ahol a szemednek kellemesen világos a kép. A Fényerő-nek legtöbbször (YCC-vel és Limited RGB-vel) -2 és 0 közt a helye, esetleg (Full, avagy Extended RGB-vel) 4-5 körül.

A szemedet nem kell bántani, míg bejáratós a panel, nem lesz annak baja 60-as kontraszttól sem, ha nem használod tartósan eltérően a pixeleket, az RTL Klub logó pedig 5000 üzemóra után is be fog égni, ha tartósan túlnyomórészt csak azt nézed.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28762) BBéci válasza batagy (#28760) üzenetére


BBéci
titán

Már most be lehet olyanra állítani, csak kicsit kell vele foglalkozni. Vigyázz a kontraszt emelésével, mert akár a kívánatossal ellenkező hatást is elérhetsz vele!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28763) batagy válasza janos666 (#28761) üzenetére


batagy
őstag

Köszi a tippeket.

- Az említett módokkal kapcsolatban:
a) Asus O!Play Mini Plus van hackelt Iconbit firmware-rel (Realtek chipes), ebben annyi érhető el, hogy Deep Color: Auto, 12bit, 10bit vagy Off.
b) Az Oppo DV-983H lejátszóban már vannak érdekes módok:
Y/C Delay.
Cue Correction
De-Interlacing Mode: ez Auto, Film Bias Mode, Video Mode, 2.2 Even, és 2.2 Odd lehet.
Video Mode: ez Video1 és Video2 lehet.
Color Space: ez Auto, YCbCr 4:4:4, RGB Video Level, és RGB PC Level lehet.

Utóbbi három közül melyik kellhet nekem?

Mondjuk az az igazság hogy ugye a lejátszón lévő beállítások a TV adáson nem fognak segíteni.

- Egyébként a lejátszó oldalon alapbeállításokkal néztem, és a TV TrueCinema módban. A fényerőt valóban nullán hagytam, és a kontraszttal játszottam, úgy 35-45 között, valamit segítenek, de az alapdolgot amit leírtam, nem oldják meg. Ha a fényerőt 10-re felvettem, tán jobb volt. Aztán visszavettem nullára, és utána a lejátszóban emeltem mind a fényerőt, mind a kontrasztot egy kicsit, tán eddig ez volt a legjobb.

De most visszaállítok mindent, aztán nem erőltetem, csak arra akartam kilyukadni, hogy remélhetőleg be lehet szebben állítani, hogy megnyugodjak.
Közben visszaolvastam a "sötét" szóra rákeresve, valóban feltették ugyanezt a kérdést mások is, csak nem vettem észre. Másoknak is azt a választ adtátok hogy be lehet állítani, sőt a plazma pont a sötét részletek szempontjából jobb az LCD-nél. Hát meglátjuk...

#28762) BBéci
Ok, kösz. A kontraszttal vigyázok, valóban az se jó, ha túl nagy. Lehet az is, hogy pont a nagy kontraszt miatt pont kevésbé látni a sötét részleteket?.... Szóval túl jó a plazma LOL

(#28764) janos666 válasza batagy (#28763) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha Conax kártyát használsz, akkor a TV adáshoz is olyan beállítások kellenek, mint amikor YCC-re állítod a lejátszódat. Szinte minden videót ebben szokás kódolni, ezért javasolt ezt küldeni a TV-nek, ami szintén szívesebben dolgozik ezzel, mint RGB-vel (persze a legvégére mindig RGB lesz belőle, mert ilyen sub-pixelekből áll össze a kép).

A Realtek-ekkel nem tudsz variálni. A DeepColor-t bedobhatod 12-bitre, ha bírja a kábel. Egyébként is javasolt váltani Sigma chipesre.

Y/C Delay , Cue Correction -> Ezek maradjanak alapbeállítások, vagy OFF
De-Interlacing Mode -> legyen csak Auto
Video Mode -> szerintem az 1-es nyer, de olvasd el a leírásukat a kézikönyvben.
Color Space -> Erről már írtam, hogy ha lehet, akkor legyen YCC

Ha Conax kártya, akkor -2 és 0 közt lesz jó a fényerő, a kontrasztra pedig ez reális tartomány (bár a 45 már inkább világos szobához passzol), tedd oda, ahol neked jól esik ránézi a képre világosabb jeleneteknél.
Ha set-top-box, és tudod, akkor állítsd YCC-re, vagy Normál-re a kimenetét, és ugyan ez. Ha nem, és Full RGB jön csak ki belőle, akkor reális a +5 körüli fényerő, de 10 már biztos túl sok, hacsak nem tologatok a fényerő és kontraszt csúszkákat a lejátszón is, de olyat ne csinálj.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28765) DVlad válasza hunspikey (#28743) üzenetére


DVlad
őstag

A pioneer-t sem mentette meg a minőség drágán elv, miért lenne másképp a panával? Nem ilyen irányba halad a világ, sajnos. A pana plazmák képe most is jobb mindennél és nem is drágák, mégis elmegy mellette a világ. Miért változna ez meg az ár drasztikus növekedésével?
Azért bízzunk benne, hogy a zt brutálisan jó lesz, azon keveseknek örömet okozva, akiket ez még érdekel és ki is tudják/akarják fizetni.

(#28766) hunspikey válasza DVlad (#28765) üzenetére


hunspikey
őstag

Mint mondtam, én azt gondolom, hogy (teljesen helyesen) inkább most terméket csináltak (ZT60) a Pioneertól megvett tudásból, mintsem úgy zárják le a plazma TV-k korszakát, hogy a széfben maradtak a megvásárolt know-how-k. Én így érzem és ugye ebben még mindig benne van az a kétesélyes dolog, hogy lehet, hogy nem fogja megmenteni ez az egész a Panát, de az biztos, hogy a ZT vonalat nem fogják veszteséggel értékesíteni. Úgy vannak vele, hogy minden befolyt kis dollárocska csökkenti a pénzügyi veszteséget.

A Plazma piac nem azért haldoklik, mert rossz lenne, vagy mert ghostol vagy ilyen hülyeségek - sokkal inkább azért, mert az olcsó LCD adott méretosztályban annyira leverte az árakat, hogy nem lehet marginnal eladni terméket. Tutti biztos, hogy egy UT-n nem jön be az R&D sem. Mondjuk pont ezért tartják a futottak még kategóriában, már ami a fejlesztéseket illeti. Ezek a gyártól most megint előre menekültek. Nem véletlen, hogy nem lesz (legalábbis egyenlőre az USA modellek alapján) 60 colnál kisebb profi TV idén. Az egész plazma TV mizériából úgy amblokk lehetne jó marketinggel, jó kommunikációval csinálni egy olyan terméket, mint az iphone- amit érzések és társadalmi hovatartozás alapján szeretnek a fogyasztók - ja és mellette jó is - mert ez is fontos. Én a Panasonic helyében 2014-re már csak VT-t és ZT-t hoznék ki, ultra designal, ultra képpel, ultra jó poziciónálással - és nem lenne TV 800e ft - egy milla alatt, akinek ez nem fér bele, az meg vegyen (szintén a Panától) lcd-t, vagy oled-et, ha már olcsóbb lesz.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28767) gomzol válasza batagy (#28758) üzenetére


gomzol
tag

Nincs bekapcsolva az Eco mód?

(#28768) mp54 válasza liszi70 (#28598) üzenetére


mp54
senior tag

G30-nál is....Ez az antenna kábel-dolog marha gyanús...

(#28769) kalmanchris válasza batagy (#28763) üzenetére


kalmanchris
tag

Ezeket a sötét részletbeli kérdéseket én is feltettem a múltkor. Arra a megállapításra jutottunk, hogy ha a sötét részleteket is a valósághoz közeli mértékben akarod látni a tv-n, akkor az igen jó HD minőségű képpel kell kiszolgálnod a plazmát.
Kontraszt növeléssel csak elenyésző mértékben tudsz ezen segíteni, hisz amiről te is beszéltél - sötét ruhák - alacsony bitrate-nél nincs megjelenítve semmi, ott nem alkot képet a panel, hisz nem kap megfelelő jelet, ergo hiába játszol a kontraszttal, nincs mit világosítani. A fényerővel ,meg csak a fekete szintet emeled. Én így gondolom.

(#28770) mp54 válasza cdl (#28692) üzenetére


mp54
senior tag

Ekkor viszont olcsóbb tv-nél nem buli, hiszen pld, nyerek 16 eFt-ot, de a kérelem macerája+3xkb 5= 15 eFt a 3 éves díj...

(#28771) hunspikey válasza batagy (#28758) üzenetére


hunspikey
őstag

Először is - semmilyen plazma TV nem tudja az említett kontraszt arányt.

Egy jó ST- ha csutkára van húzva - amit itt az EU modellekkel meg sem tehetsz - akkor tudna 180 lm/m2-t - ehhez tartozna 0.01-es fekete. A kettő elosztva adja a 18.000 : 1 -es valós kontrasztot. És akkor még arról nem esett szó, hogy 180 lm/m2-nél komoly képi anomáliák lépnek fel - pl extrém dither zaj.

A brightness csúszka csak szürkít, ezt helyesen figyelted meg, nem szabad használni. Még én a helyedben a GAMMA beállításoknál nézelődnék - esetleg egy 2.0-es, vagy netán 1.8-as gamma csodákat tehet - ugyanis a gamma nem befolyásolja a fekete és fehér szintjét hanem a kettő közt képez egy görbe alapján megfeleltetést.

A sötét tónus problémád szerintem egyértelműen digitális tömörítési baj- azaz olyan anyagot nézel ami alacsony bitrátával lett komprimálva. Próbálj ki egy rendes, legalább 720p-s anyagot - biztos van arról a kedvenc sorozatról is amit nézel - csak a teszt kedvéért tölts le egyet aztán töröld :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28772) dedy70


dedy70
tag

Tegnap este néztem a Föld (Earth) című dokumentumfilmet (1080p mkv). Eddig sehol nem vettem észre sávosodást, de ennek a filmek a sivatagi vihar jeleneténél (0:35) mintha lenne bal oldalon egy vékony sáv.

Tegnap este néztem a Föld (Earth) című dokumentumfilmet (1080p mkv). Eddig sehol nem vettem észre sávosodást, de ennek a filmek a sivatagi vihar jeleneténél (0:35) mintha lenne bal oldalon egy vékony sáv.

[ Szerkesztve ]

(#28773) mp54 válasza Cha-b (#28731) üzenetére


mp54
senior tag

mert irreálisan sokat lehet bukni vele, tökmind1 milyen állapotban van.
Miért? 1 éves tv, még (nem tudom meddig) garanciás, volt/van egy lelkiismeretes gazdája, "hibátlan", a 360 eFt SZERINTEM egy igen jó ár/érték arány...ILYET meg szabad venni használtan is....SZERINTEM

(#28774) Gabesz26 válasza cdl (#28692) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Nem akartam többet beszélni erről a témáról, de úgy látom egy páran elfogadták amit leírtál anélkül, h utánaolvastak volna...

Cetelem hitelkártya ÁSZF 9.6. pontját érdemes megnézni, ami szerint bármikor járulékos költségek nélkül felmondható.

(#28775) hunspikey válasza dedy70 (#28772) üzenetére


hunspikey
őstag

A halovány függőlegesre gondolsz, vagy a vízszintesekre?

Mert a vízszintesek szerintem csak a fényképezőgép túl rövid zárideje miatt látszódnak.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28776) mp54 válasza Cha-b (#28736) üzenetére


mp54
senior tag

Megérte ?
Természetesen az eladónak nagyon nem éri meg, de eddig, úgy gondolom, a vevők oldaláról elemeztük a sztitut....
Saját bevallása szerint agylövése van, hát akkor fizessen.... :)

(#28777) sixer66 válasza mp54 (#28770) üzenetére


sixer66
senior tag

Igen épp ezért szeretnék valakitől segítségét kérni mert ha valaki megveszi a saját kartyajara amit helyben ki is fizetek adok 5k-t.
Igy semmit se kellett csinálni csak visszarakni a pénzt es van 5k erte. :C

(#28778) kovadika


kovadika
őstag

A pana UHD Oled: [link]

(#28779) dedy70 válasza hunspikey (#28775) üzenetére


dedy70
tag

A függőlegesekre. Egyébként telefonnal készítettem.

(#28780) liszi70 válasza hunspikey (#28771) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A sötét tónus problémád szerintem egyértelműen digitális tömörítési baj- azaz olyan anyagot nézel ami alacsony bitrátával lett komprimálva."

Egyetértek. Referencia-szintű forrásanyaggal kell tesztelni egy tévé tudását, lehetőségeit. Amit azzal mutat (mondjuk most konkrétan fekete részletességében), na azt tudja a tévé. Ami más esetben nem olyan szépen és részletesen jön elő, az már nem a tévé, hanem a forrásanyag sara. Abban is biztos vagyok, hogy nem elég csak azt megnézni egy anyag kapcsán, hogy 1080p-s legyen, meg jó nagy méretű, mert a kódolás milyenségétől nagyon sokk függ. És tömörítés, nem tökéletes konvertálás esetén pont a sötét tónusokból fog hiányozni a legtöbb információ.

(#28781) hunspikey


hunspikey
őstag

ZT60 árak.

Nyilván nem hozta a Pana nyilvánosságra az árakat, de annyit már tudunk, hogy az amcsi kollégák 4100 dodóért rendelik szépen elő a 65 colos ZT 60-at - ez nagyjából egy milla + áfás árat kéne, hogy jelentsen 220-as dollárral és 8% vámmal számolva, ami ugye most 1.270.000 forintot tenne ki. Szerintem ez nagyon rendben is van így ahogy van - ismerve, hogy mennyi volt a VT50- 65 colban amikor megjelent. Reméljük a hazai árak esetén nem fog elgurulni a gyógyszer...

edit

bocs, forrásmegjelölés lemaradt: 6.hozzászólás

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28782) liszi70 válasza dedy70 (#28772) üzenetére


liszi70
nagyúr

Igen, látszik ott valami, de én kiegyeznék vele az enyém helyett! (Ha a fotó reális, jóval kevésbé feltűnő a sávod, mint nekem.)

[ Szerkesztve ]

(#28783) dedy70 válasza liszi70 (#28782) üzenetére


dedy70
tag

Csütörtökig van még időm eldönteni, hogy kérek-e cserét. Olyan minimálisan és ritkán látszik, hogy elgondolkodok a megtartásán, félő hogy az esetleges cserekészüléknek más hibája lenne.

A fotó realitása a telefon kijelzőjén (iPhone 4S) elég jó lett, a munkahelyi tn-film monitoromon már alig látszik.

[ Szerkesztve ]

(#28784) hunspikey válasza dedy70 (#28783) üzenetére


hunspikey
őstag

Szerintem ez a csík szóra sem érdemes.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#28785) mayday00 válasza hunspikey (#28784) üzenetére


mayday00
őstag

Én semmit sem veszek észre, ha tényleg van valami akkor az semmiség, nem említése való. Nem érdemes vele foglalkozni.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28786) spiky03 válasza mayday00 (#28785) üzenetére


spiky03
veterán

Szerintem sem.
Nem a hibákat kell keresni a tv-n, hanem élvezni a fantasztikus képminőséget és minél több filmet nézni rajta.
:C
Respect.
:R

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#28787) dedy70


dedy70
tag

Aki 3D-s képességekkel felvértezett lejátszót keres: Dune Base 3D előrendelhető.

(#28788) batagy válasza janos666 (#28764) üzenetére


batagy
őstag

Köszönöm a tippeket!

Conax kártyát nem használok, Digi kábel van, közvetlenül a TV-be.

A Realtek-ekkel nem tudsz variálni. A DeepColor-t bedobhatod 12-bitre, ha bírja a kábel.
Kicsit számolgattam...
Szóval UT50 a leírás szerint 6144 színárnyalatot tud. 6144 = 3 x 2048 = 2 x 2^11. Azaz 11 bites színmélységet tud megjeleníteni. Magyarán a 12 bites színmélységet nem tudja megjeleníteni. Vagy 10 bitre állítom a lejátszót, vagy 12bitre, utóbbi esetben nem tudom fogadja-e a jelet, de ha fogadja is, akkor valszeg eldob 1 bit információt.

Az ST50 ugyanilyan logika szerint 12 bites, a VT50 pedig 13 bites.
Szóval valószínűleg már csak emiatt is megérte volna ST50 mellett dönteni.

Egyébként is javasolt váltani Sigma chipesre.
Igen, ezt meggondolom.

de 10 már biztos túl sok, hacsak nem tologatok a fényerő és kontraszt csúszkákat a lejátszón is, de olyat ne csinálj.
OK, egyetértek.

#28769) kalmanchris
Igen, megtaláltam a kérdésed, te is ugyanezt kérdezted.
Alapvetően értem a logikát a magyarázatban, hogy a bitrate-től függ a sötét képrészlet, csak egy ponton mégis megbukik. Ha ugyanazt a fájlt lejátszom és kompozit (!) jellel kötöm a képcsövesre, akkor ez a sötét részletelvesztés nem tűnik fel. Tehát a úgy gondolom a forrásban ott a részlet.
Inkább az az érzésem hogy ennyit tud ez a kvantálás a TV oldalán... (10 vagy 11 bites).... Nem?

(#28771) hunspikey
Ok, akkor nem a kontraszt okozza, ez egyértelmű.
A gammát majd még kipróbálom. 2.2-en van most.
Sorozatom van 720p-s, majd csekkolom.

[ Szerkesztve ]

(#28789) Kernel válasza batagy (#28758) üzenetére


Kernel
nagyúr

Pl. ha valaki sötét öltönyben van, akkor csak az alakja látszódik. Ha feljebb veszem a kontrasztot és a fényerőt , javul a helyzet, de akkor az egész szürkül.

Nem olyan bonyolult ez, feltehetsz egy szürkeskálát is, de anélkül is megoldható, az "öltönyök" és hasonlók figyelésével.

A fényerőt (ami gyakorlatilag a videojel feketeszintjét tolja el) addig kell növelni, hogy a sötét részletek szépen kiemelkedjenek, vagy akár egy árnyalattal kevesebb is lehet, ha úgy jobban tetszik, de több ne.

A kontraszt (ami gyakorlatilag a videojel amplitúdója) a fehérszintet befolyásolja, ezért azt addig kell növelni, míg a fehéret kellemes fehérnek látod, nem pedig szürkének. De ez függ a környezeti megvilágítástól is.

Utána jön az arcok természetes színének beállítása, a színtelítettséget és a piros-zöld eltolást is beleértve, ha utóbbira is szükség van. Amikor én egy új TV-t állítok be magamnak, akár napokig is találok rajta finomítanivalót, a különböző műsoranyagokon, de előbb-utóbb beáll egy optimális, természetes benyomást keltő kép.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#28790) batagy válasza Kernel (#28789) üzenetére


batagy
őstag

OK!
Köszönöm a hasznos infókat!

(#28791) dedy70 válasza dedy70 (#28787) üzenetére


dedy70
tag

Viszonylag olcsó 3D lejátszására alkalmas média lejátszó.

(#28792) gyiku válasza dedy70 (#28791) üzenetére


gyiku
nagyúr

ez 60k-ert minden, csak nem olcso.

hüllő

(#28793) mayday00


mayday00
őstag

Sziasztok.
Pio 150 lejátszó, HDMI 24hz bekapcsolva. Miért van az, hogy bizonyos mkv-k nál kicsit szaggat a kép..?
Van amelyiknél szaggat, van amelyiknél nem. Ha kikapcsolom a 24hz-t, (60hz) ott nem csinálja ezt a jelenséget. Csak mkv-k nál csinálja, főleg sorozatoknál, de annál sem mindegyiknél. Van amelyik 24hz-n is simán megy.

High@L4.0 ezeknél szaggat kicsit..
High@L4.1 ezeknél nem csinálja.

23,976 fps mindkettőnél ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28794) kovadika válasza mayday00 (#28793) üzenetére


kovadika
őstag

Ha 24p-s filmet/sorozatot nézel, akkor nem kéne szaggatnia 24 hz-n.

(#28795) blakey válasza batagy (#28790) üzenetére


blakey
titán

Alapvetően jó az a tv, szerintem nincs semmi extra kifogásolni való. A fekete úgy jó ahogy van, a tesztkép alapján kellően részletes. A fehéregyensúlyt egy piicit lehet javítani mivel elég "zöldes". Szerintem próbálgasd a kontrasztot a megfelelőre szintre hozni és egyelőre élvezd a HD-t. :) Ne hasonlítgasd a crt-hez. :)

(#28793) mayday00
Szerintem a tv-n be van kapcsolva valamilyen mozgásjavító, smooth cinema vagy valami hasonló. Azért minimális "szaggatás" van az eredeti filmen is.

Ha High@L4.0 szaggat akkor a rossz "kódolás" eredménye is lehet meg a pio nem médialejátszó, neki is vannak korlátai.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#28796) sixer66


sixer66
senior tag

Színmegjelenítésben nagyon érzékelni hogy az ST50 kétszer annyi szín megjelenítésére képes, mint az UT50?
Kecskeméten nem tudtok valami helyet ahol meg tudnám tekinteni mindkettőt, mert MM-ben csak ST50 van meg X50, de UT50-et még sehol se tudtam kipróbálni, Pestre meg ezért nem tudok felmenni.

[ Szerkesztve ]

(#28797) dgyuri0123 válasza mayday00 (#28793) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Helló.

Hadd kérdezzem meg, nem szoktál USB-ről FLAC-t hallgatni róla?
Ha igen, akkor milyen a minősége? Szépen szól?
Ha nem, akkor is kösz a választ előre is.

"csak a zene van"

(#28798) mayday00 válasza sixer66 (#28796) üzenetére


mayday00
őstag

Nekem UT50 em van, gyönyörű a képe, a színvilága..Természetes színek.
Előtte felsőbb kategóriás Lcd-m volt, de simán veri, színben, mozgásmegjelenítésben főként.!

Pár dolgot már megnéztem rajta, de ámulok csak. Egy darab felhősödést, aurát, utánhúzást sem tapasztaltam.

Kiváló készülék a UT50 bármelyik Lcd-t porig alázza.

János itt azt írta, hogy képminőségileg UT50, ST50 között sok különbség nincs.

Legalábbis szemre. Teszteken tudja kimutatni a kis különbséget.

Tükröződik a felülete, nincs rajta filter. De 10 másodperc lehúzom a redőnyt, s ámulok, bámulok.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28799) plukacs7


plukacs7
aktív tag

Na, eddig csak olvasgattam, de most nem bírom ki: múlt péntek óta egyelőre nagyon elégedett tulajdonosa lettem egy LG 60PG7000 típusú kistévének. (2008 végi LG csúcstévé).

Biztos nem az igazi a feketéje, és bizony ott maradt az előző user okán egy randa csatornalogó ami alig halványul. Ezen kívül 3-500 wattot fogyaszt és egyedül még arrébb taszigálni is alig bírom.

Nem is értem, miért vettem egy ilyen őskövületet. Ja, lehet hogy a képe miatt. Még a vacak "másfélcédés" divX-ek is egészen más dimenzióba helyezik a filmnézést. 1080p pedig - hát érdekes otthon látni olyat, amilyet eddig csak házimozi bemutatóteremben.

2.5 méterről nézem és nem nagy. Egy nap volt megszokni a méretét (amit a szobában foglal). Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy ha választani kell az eggyel nagyobb méret vs. feature/képminőség között és nem vállalhatatlan a kompromisszum, akkor "go for the big thing".

''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.

(#28800) mayday00 válasza dgyuri0123 (#28797) üzenetére


mayday00
őstag

Még nem próbáltam. Mivel egyenlőre házimozim sincs... Tv hangszórója meg tesztelésre nem a legjobb.
De kiváló készülék, gyönyörű képet ad, rengeteg formátumot kezel.
Minden fórumon ezt ajánlják. :R

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.