Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28151) dedy70 válasza tobias40 (#28144) üzenetére


dedy70
tag

Hát vegyed rá valamelyiküket. A Panashop-nál 3000 Ft fejében házhoz szállítják neked, erre bolti kipróbálás esetén is van lehetőség. A plázákban található üzletek hétvégén is nyitva vannak. Amennyiben ragaszkodsz a vásárlás előtti kipróbáláshoz kénytelen leszel egy budapesti túrát betervezni valamelyik napra.

(#28152) mp54 válasza Gabesz26 (#28147) üzenetére


mp54
senior tag

A 23 hogy jött ki? GT cetelemmel, az ST (miért) nem???
A 80 hogy jött ki? 320x15%=48...

(#28153) dedy70 válasza mp54 (#28152) üzenetére


dedy70
tag

Mert az Edigitalnál már nem forgalmazzák az 50ST50-et.

(#28154) dedy70 válasza gomzol (#28150) üzenetére


dedy70
tag

Szerintem jobb lett. Mondjuk nekem már mindegy, úgyis áttérek CI modulra.

(#28155) KTTech válasza Erneszto (#28149) üzenetére


KTTech
veterán

Szemre dE>10 kb. a reális, de sokaknál inkább dE>15

Mivel a BT.709 szerinti kalibráció ideálisan dE<1 lenne (azaz a szabványhoz képest szemmel már nem látható eltérés), így elég nagy az eltérés (dE>2 már látható)... Egy dobozból kivett készüléknél nem ritka a dE15-20 közti érték sem.

Ha már beállítunk valamit, akkor csináljuk rendesen... ahhoz pedig műszer kell, tetszik vagy sem. Közelíteni lehet, de soha nem lesz pontos. Ráadásul nem egy nagy összegbe kerül megcsináltatni a bejáratás után (azaz kb. 500 óra után), ha nincs saját eszköz.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#28156) meszeske


meszeske
tag

Sziasztok !

Boldog tulajdonosa vagyok egy PANA UT50-nek.
Nagyon örülök hogy e-mellett döntöttem nem az lcd led samu mellett . Azóta is láttam lcd-ket ebben az árfekvésben és bizony nincs esélyük a plazmával szemben.!
Kérdés / buta kérdésnek tűnik de szerintem annyira nem az /
Az új tévé képernyő széleiről nagy baj-e hogy nem veszem le a fóliát ?
Olyan szépen rajta van gyakorlatilag nem is látszik , és legalább addig is védi !
Az új telefonjaimon is mindig rajta hagyom míg nem zavarja a használatot !

(#28157) mayday00 válasza meszeske (#28156) üzenetére


mayday00
őstag

Ha hosszabb ideig rajtamarad, elképzelhető, hogy ,,rásül" legalábbis szerintem.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#28158) HUNRookie válasza benceb77 (#28106) üzenetére


HUNRookie
csendes tag

Hol vetted?

(#28159) HUNRookie válasza liszi70 (#28112) üzenetére


HUNRookie
csendes tag

Bocs, hogy tőled is hasonlót kérdezek, de merrefelé?

(Csak mert a környékemen sehol nincs, csak megrendelésre.)

(#28160) DM-Fan válasza Erneszto (#28130) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Mégis mindig herótot kapok, akkor amikor megkérdeznek valakit a készülék beállításaival kapcsolatban, és mintha kincs lenne sokan még a főbb beállítási paramétereket is sajnálják megosztani a fórumtársakkal."

Ennek nem az irigység az oka, hanem az, hogy egyszerűen nincs értelme. Még akkor sem igazán lenne, ha adott esetben ugyanolyan TV-ről van szó, amelyhez ugyanolyan BD-/médialejátszót használ a másik is, mint ami kérdezőnek van és adott esetben még a környezeti fényviszonyok is megegyeznek, mert már önmagában az azonos típusú TV-k eltérő példányai között is olyan különbség lehet aszerint, hogy hogyan sikerült a gyártás, ami merőben rossz képi világot eredményezhet ugyanazon beállítások mellett is. Ahogy írták már előttem: a kalibrálást adott készüléken, adott lejátszókkal kell elvégezni, nem keveset kell vele szöszölni. Nagyon maximum irányzomnak lehetnek jók más értékei, de annyira soktényezős a dolog, hogy egész biztos, hogy nem lesznek megfelelőek, akkor pedig már mindegy, mert ilyen szinten meg szemre is be lehet lőni a TV-t - az sem lesz sokkal pontatlanabb, mintha más kalibrált értékeit használod. Jobban mondva mindkettő kellően pontatlan lesz, mert szemre nem lehet kalibrálni, ahogy más értékei sem jók semmire.

Egyébként a fentiektől függetlenül én is többször leírtam már, hogy mik a beállított értékeim adott konfiguráció mellett, bár értelmét továbbra sem látom.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#28161) DM-Fan válasza tobias40 (#28131) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ne szenvedj! Szánj rá egy hétvégi napot, utazz fel akár Budapestre, nézd meg a hivatalos kereskedőnél (Panashop) a választékot, válaszd ki a számodra megfelelőt, kérj belőle egy példányt, ott helyben próbáld ki/teszteld le és kérj házhozszállítást! Az egész ország területére megvan 3 eFt-ból és garantáltan szakszerűen szállítják ki a TV-det. Ez a lehető legtisztább megoldás. Így nem veszel zsákbamacskát és a bontatlanságról/hibamentességről is meg tudsz győződni. A személyes benyomás legalább olyan fontos, mint az, hogy mi itt mit írunk le egyik vagy másik TV-ről.
Egyébként meg ne legyenek illúzióid: valóban visszacsomagolnak visszavitt TV-ket is - azokat is el kell adni. Valakinek fel sem tűnik a sávosodás, illetve nem probléma, ha van 1-2 hibás pixel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#28162) Dorian


Dorian
félisten

Hmm. Futólag megsasoltam a GT vs. St-t a Wend Pana boltban. Ugyanolyan képbeállításokkal (persze dinamikus és üzleti, de a többi is egyezett) A GT színei telítettebbek voltak, az ST kicsit fakóbb.
Kérdés:
Ha ugyanolyanok voltak a beállítások, akkor várhatóan normális beállításokkal, szobai körülmények közt is ugyanilyen különbségre kell számítani?
Ez a szín-ügyet nem lehet egyszerűen a színtelítettség csúszkával orvosolni?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#28163) DM-Fan válasza Dorian (#28162) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nekem ugyanez volt a benyomásom a GT50-nel kapcsolatban. Szerintem az ST50-et kalibrálva valamelyest csökkenthető a hátránya a GT50-hez képest, de utóbbi szerintem akkor is láthatóan jobb.

Get Moded!

(#28164) liszi70 válasza hunspikey (#28123) üzenetére


liszi70
nagyúr

A kalibrált érték:

Tru Cinema
38
-1
30
0
Ki
Ki
Automatikus

A többit, fehéregyensúlyt és színkezelést hagyjuk, az ingoványos talaj, de ha valaki igényli, azt is felsorolom.

Tehát a kontraszt 38-as értéken van, de ez valójában attól függ, hogy kalibrálás előtt az user milyen fényerejű panelre szeretné a többi értéket állítani. Tudniillik nálam János azzal kezdte, hogy megkérdezte és próbálgatással kiderítettük, hogy nekem kb. milyen fényességű kép az elfogadható. Ezen én is meglepődtem, ezt már írtam is, én azt gondoltam, van egy referencia-szint, amit bekalibrálnak, oszt' az úgy jó. A dolog ennél árnyaltabb, az user-től is függ (nyilván nem szélsőséges határok közt), hogy mit igényel. Nagyjából megnéztük az Üvegtigris 3-on, hogy nekem mi az elég, és a többi beállítást arra a kontraszt-fényerő szintre állította.

Ez a beállítás készülékenként változhat, tehát nem etalon!

[ Szerkesztve ]

(#28165) Erneszto válasza KTTech (#28155) üzenetére


Erneszto
tag

Tehát akkor most azt mondod, hogy a kalibrált beállításnak lehet egy 10%-os eltérése,
amit nem fog észrevenni az ember - vagyis ha 10 %-al rosszabbra kalibrálod, akkor nem veszed észre a különbséget?
Ebből ez következik.
De természetesen azt is aláírom, hogy a műszeres kalibrálás a legjobb, mint ahogy régebben Hf erősítők építésénél is, nyugalmi-áramot is lehetett érzésre (hallás, hőfokérzés) állítani ami hasonlóan működött és volt olyan, hogy nagyon minimális milliamperekre volt a helyes beállítástól, ez csak egy paraméter volt.
Természetesen a műszeres beállítás tökéletes.
Csak a látható különbség a kérdés, és úgy érzem itt is ez el van túlozva.

(#28166) liszi70 válasza Erneszto (#28130) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Mégis mindig herótot kapok, akkor amikor megkérdeznek valakit a készülék beállításaival kapcsolatban, és mintha kincs lenne sokan még a főbb beállítási paramétereket is sajnálják megosztani a fórumtársakkal."

Én már többedjére írom le a kalibrált beállításokat, de mindig hozzáteszem, ez készülékenként változik! Ez nálad nem lesz referencia szint, nem helyettesíti a szakszerű kalibrálást!

(#28167) DM-Fan válasza Erneszto (#28165) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Tehát akkor most azt mondod, hogy a kalibrált beállításnak lehet egy 10%-os eltérése,"

Szerintem ilyet sehol nem írt! Ezt írta:

"Mivel a BT.709 szerinti kalibráció ideálisan dE<1 lenne (azaz a szabványhoz képest szemmel már nem látható eltérés), így elég nagy az eltérés"

Tehát dE<1. Szemre való beállításnál dE>10, de sokaknál inkább dE>15.

Ez szerintem igencsak durván mutatja, hogy mennyire is fontos a kalibrálás.

Monitorkalibráció előtt már többször is kipróbáltam, hogy szemre belőttem úgy, ahogy jónak gondoltam, majd jött a kalibrálás/profilozás, végül összevetettem a hisztogramokat és magát az eredményt (a sajátot meghagytam másik preset-en). Hát, igencsak durva különbségek voltak nem egyszer, pedig viszonylag jó szemem van a dologhoz.

Nem lehet szemre kalibrálni, ezt tudomásul kell venni. A főbb értékeket nagyságrendileg el lehet találni egyszerűbb tesztábrák alapján is, de az nem kalibrálás, hanem csak egy durva beállítás.

szerk. - #28168: ne gondold, hogy a főbb paraméterek se változnak azonos típusok között. Ott még mindig játszik a készülékenkénti eltérés, a környezeti fényviszonyok, illetve az is, hogy miről hajtod, milyen színtérbeállítással, mert ez is beleszól a fényerőbe/kontrasztba, mindenbe!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#28168) Erneszto válasza DM-Fan (#28160) üzenetére


Erneszto
tag

Csak a főbb beállításokról volt szó (cellafény, kontraszt, fényerő, élesség),
ami most is úgy gondolom hogy nem fog változni, ugyanazon típusú modellek között.
A fehéregyensúly, színskála az más téma.

(#28169) liszi70 válasza Erneszto (#28137) üzenetére


liszi70
nagyúr

"...csak néhány százaléknyi lehet az eltérés, ami elfogadható lehet, az igényekhez mérten."

Ebben tévedsz, nekem van olyan színkezelési beállítás a sokból, amit +30-ra, tehát maxra kellett tolni, ugyanez egy másik tévénél (olvastam) mínusz érték volt!

(#28170) DM-Fan válasza meszeske (#28156) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Kérdés / buta kérdésnek tűnik de szerintem annyira nem az /
Az új tévé képernyő széleiről nagy baj-e hogy nem veszem le a fóliát ?
Olyan szépen rajta van gyakorlatilag nem is látszik , és legalább addig is védi !
"

Nyugodtan rajtahagyhatod ha nem zavar! Semmi hátrányod nem lesz belőle, a TV-nek nem árt. A hátpanel szellőzőire ne lógjon rá semmi, az a lényeg!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#28171) KTTech válasza Erneszto (#28165) üzenetére


KTTech
veterán

Nem írtam sehol sem %-os értéket... mert nincs értelme ilyet írni.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#28172) KTTech válasza Erneszto (#28168) üzenetére


KTTech
veterán

Nagyon is fog változni... és egyre jobban, minél nagyobb az eltérés a panelek üzemidejében.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#28173) Gabesz26 válasza mp54 (#28152) üzenetére


Gabesz26
senior tag

dedy70 a lényeget már leírta.

Részletesen:
Az Extreme Digital már nem forgalmaz 50ST50-et. Marad ezen kívül az egyetlen hivatalos forgalmazó ahol lehet kapni 50"-os ST-t, GT-t (Panashop). Itt 264.900 az 50ST50, az 50GT50 319.900, +3 év garanciával 367900.

Az ED-nél ahogy írtam is 287.900 cetelem hitelkártyával vásárolva az 50GT50. Mivel csak erről a 2 helyről vennék nyugodt szívvel Pana-t (media, euronics stb. áruházaknál 42ST50 a panacsúcsplazma), ezért jött ki a 23 ezer különbség az ST-hez képest, és a 80 ezer a +3 év garanciára.

(és bocs, ha elsőre nem lettem volna elég egyértelmű)

[ Szerkesztve ]

(#28174) liszi70 válasza HUNRookie (#28159) üzenetére


liszi70
nagyúr

Egerbe, a "szakértők" áruházába érkezett végre egy 51E6500.

(#28175) Erneszto válasza liszi70 (#28169) üzenetére


Erneszto
tag

"A fehéregyensúly, színskála az más téma."
Nekem mondod, nekem is kellet rendesen mozgatni a színnyereség, illetve szín eltoláson.
És a valóságban akkor is a gyakorlat azt mutatja, hogy minimális eltérés van ugyanazon modellek, alapbeállításaiban (cellafény kontraszt fényerő élesség).

(28172)KTTech
Ezzel én is tisztában vagyok, hogy legalább 500 óra után érdemes kalibrálni, illetve a panel öregedésével érdemes újrakalibrálni persze ezt hosszabb panelhasználat után.

[ Szerkesztve ]

(#28176) liszi70 válasza Erneszto (#28175) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem értetted amit írtam. Van olyan színkezelési kalibrált beállításom, amit +30-ra kellett tolni. Olvastam ugyanennél az opciónál mínusz(!) értékű kalibrált beállítást is. Ez nagyságrendi különbség. Tehát egyénileg kell kalibrálni minden készüléket, ha tetszik, ha nem. Feltéve ha azt akarod, hogy a valóságot legjobban megközelítő képi világod legyen.

[ Szerkesztve ]

(#28177) Erneszto válasza liszi70 (#28176) üzenetére


Erneszto
tag

És ez pontosan milyen beállítás amit +30-as értékre kellet húzni?
Ez talán alapbeállításokba van?
Mert most csak azokról van szó.

(#28178) BBéci válasza Erneszto (#28165) üzenetére


BBéci
titán

Vedd már észre, Te az érzéseidet próbálod előadni - így érzem, úgy érzem - mi többiek pedig a tapasztalatainkról beszélünk.
A laptopom kijelzője is kalibrálva van, de két kattintással visszaállítható a gyári alapállapot. Néha elrettentő példaként ránézek és megállapítom: rettenetes, élvezhetetlen hamis, mű, fos. Ugyanez érvényes a tévékre és egy szemernyit sincs eltúlozva. Ha a Te monitorod nincs kalibrálva, fogalmad sincs, milyen a PH! Fórum alapszíne. Ha meglátnád egy kalibrált megjelenítőn, rá sem ismernél.

(#28168) Erneszto
De igen, azok is változnak, ezt pár órával ezelőtt már leírtam, ezek szerint feleslegesen.
Forgalommal szemben haladsz az autópályán!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28179) janos666 válasza liszi70 (#28112) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

51E6500 és szívesen kipróbálnám. Csak az a fránya feketeszint, na attól félek, nagy csalódás lenne az ST után.

Ha leraknád azt a két TV-t egymás mellé, akkor azzal a lendülettel indulnál neki visszadobozolni, amelyikkel leoltottad a villanyt.

Azt a ditherzajt, ami az ST50-en van, azt már nem mondanám kifejezetten zavarónak. A G30-on is lényegesen több volt (nálam ez a határeset), ahogy a G20-on még ahhoz képest is (na az nekem már sok volt).

A Samsung-okban lehet gyönyörködni, hogy milyen finom rajtuk a zajmintázat, de csak a <=60"-osokon, mert az 51"-osakon mindez eltörpül a világos fekete zavaró hatása mellett.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28180) liszi70


liszi70
nagyúr

Hirdettem egy ideig az előző tévémet, pana 42U20-at, ami már matuzsálemi korú, majdnem 2 éves. Igazából csak kíváncsi voltam a piac reagálására, mert nem akaródzott eladni. Szerettem azt a tévét. Az első gondolatom is az volt, amikor eldöntöttem, hogy nagyobbra-jobbra váltok, hogy odaadom apóséknak, kiváltani az utolsó szériás, elég ratyi képi világú, 3-4 éves CRT-jüket. A váltás ötletétől először (még karácsony előtt) mereven elzárkóztak (nem fér el, nagy lenne ide, jó az nekünk ami van, inkább add el, ne kerüljünk pénzbe neked stb.). Pár napja megint rákérdeztem apósomra, vigyázva arra, anyósom ne legyen jelen. Éreztem, valami megmozdult benne. Egyébként mindig érdekelték a kütyük, műszaki ember. Tudtam, most kell lépnem! Kitaláltam, megrajzoltam és legyártattam egy speciális tartókonzolt, amivel a meglévő, tolóajtós szekrénysor elé lehet rakni a talpától megszabadított tévét, mert természetesen a 86 centis helyre, ahol az eddigi CRT volt, nem fért be. Fúrtam, faragtam, fűrészeltem, csavaroztam, bekapcsoltam, behangoltam, beállítottam. Após leült az ágyra és láttam a szemén, hogy ő még ilyet nem látott. Talán nálam, de az más. Meredten nézte a képernyőt, láthatóan nem hitt a szemének. Nem függő, de sokat tévézik, most pláne, mert betegeskedik. Sajnos elég szar kábeltévéjük van, így pláne nem hagyhattam, hogy előbb-utóbb valami divatos, alsó-közép fos lcd-t vegyenek maguknak, nagyon ratyi SD megjelenítéssel. Egy kicsit feljebb vettem a fényerőt, mint amit az én szemem kíván, öko-mód be. Még anyósomon is láttam, aki teljes antitálentum ilyen szinten, hogy ledöbben. A nagyobb méret is nyilván, meg a nagyságrendekkel jobb kép, apósomat rögtön a tévé elé szegezte.
Tök jó érzés volt, be van aranyozva a napom.
Gondoltam elmondom.

(#28181) liszi70 válasza Erneszto (#28177) üzenetére


liszi70
nagyúr

Megnéztem neked, Színkezelés, Zöld fénysűrűség.

(#28182) Erneszto válasza BBéci (#28178) üzenetére


Erneszto
tag

Így van!
Tehát az ember magának nem tud megfelelő, korrekt beállítást összehozni otthon műszer nélkül!
Sajnálom, hogy ezt kell lenyomni minden újonc torkán aki idetéved.
Meg se próbálja senki beállítani a készülékét mert az úgy is ..., közel sem áll a kalibrált beállításhoz.
Én azt gondolom aki, egy kicsit is műszaki beállítottságú, az megpróbálja beállítani a saját készülékét, és ez nem is baj.
Érdekes módon egyetlen gyári kalibrálással sem találkoztam pl.: samsung plazmánál ahol 10-es cellafényt kalibráltak volna, de hagyjuk.
Nem lényeges.

(28181)liszi70
Ezek már haladó beállítások nem tartoznak az általam felsoroltak közé

[ Szerkesztve ]

(#28183) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A kontraszt érték leginkább azért változik TV-ről TV-re, mert a fehéregyensúly értékek is eltérőek lesznek a kalibrálás végére, amik lényegében R,G,B színcsatornánkénti kontrasztok (de sokszor eltérnek a szervizmenüben található értékek is, amik a hagyományos menü kezdőállípotát állítják be -> a panel valódi natív fehéregyensúlya általában nézhetetlen lenne még a kevéssé igényesek számára is).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28184) HUNRookie válasza liszi70 (#28174) üzenetére


HUNRookie
csendes tag

És ott mennyibe kerül, mert a helyi euronics-ban azt mondták, hogy kb 360e :(

(#28185) mp54 válasza liszi70 (#28180) üzenetére


mp54
senior tag

Tök jó érzés volt, be van aranyozva a napom.
Igen. Kapni is jó, de adni még jobb....

[ Szerkesztve ]

(#28186) liszi70 válasza Erneszto (#28182) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Ezek már haladó beállítások nem tartoznak az általam felsoroltak közé"

Azt kérdezted, hogy melyik beállításomat kellett +30-ra állítani! Hát ezt.

Egyébként akkor miről beszélsz? A kalibrálás lényege, a helyes, referencia-szintű színvilág beállítása. A kalibrálás nem annyi, amit a képbeállítás menü első oldalán látsz! Kontraszt-fényerő-színtelítettség, oszt' annyi?

[ Szerkesztve ]

(#28187) BBéci válasza Erneszto (#28182) üzenetére


BBéci
titán

Mit értesz az alatt, hogy gyári kalibrálás?

Én 20-as cellafényt írtam az E6500-ra.

Nem szabad piszkálni, mert szemre lehetetlen beállítani, annyi esélye van, mint a lottó öttalálatosnak. Hagyni kell a gyári értékeken. Ismétlem, nem a cellafényre és a kontrasztra gondolok.

(#28180) liszi70
Élvezettel olvastam. :C

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28188) tobias40 válasza DM-Fan (#28161) üzenetére


tobias40
veterán

Tehát akkor vidéken nem tudtok olyan helyet ahol meg tudom mindkettőt nézni működés közben?
Azon városokban amiket írtam.

Ha bemegyek a Panashop-hoz akkor már nem tudom megvenni weben keresztül,a 8 nap miatt így szeretném!
Vagy megteszik azt hogy gyári számot felírják és megrendelem tőlük weben,és azt szállítják ki amit kiválasztottam??
Nem hinném mert akkor már láttam a tényleges vásárlás előtt a tv-t!

(#28189) liszi70 válasza HUNRookie (#28184) üzenetére


liszi70
nagyúr

Pár napja 300 volt, nekem van cetelem kártyám, 270 lenne. Az árgépen van egy picit olcsóbban is, de ezt is visszahozhatnám, ha nem jön be.

(#28190) Erneszto válasza liszi70 (#28186) üzenetére


Erneszto
tag

Már írtam neked is, hogy ha segítségképpen csak az alapbeállításokat osztja meg az ember, annak aki most vette a készüléket és megkérdezi, hogy milyen beállításokat használjon, már azzal is tudja legalább nagyjából hol kellene lennie milyen alapbeállítás értékének.
Majd innen egy kis időráfordítással akár elfogadható képet is elő tud hozni készülékéből.

(#28191) z123456789


z123456789
addikt

Jó estét!

Srácok mitől lehet hogy ki van osztva az ip, meg a mac cím is, mégis ledobálja a TV a wifit (vagy fordítva).
Sőt mi több, nem is látja a wifi kapcsolatokat néha.És meg nem tudom mondani hogy mitől látja újra... :F
Iderakom a képet is, hátha valamit rosszul csináltam.

Egy Pc egy tablet, meg egy telefon van rácsatlakoztatva a wifire a TV-n kívül.

valami ötlet?

Köszönöm előre is!

(#28192) ata555


ata555
csendes tag

Hi!
A fórumban többen jelezték, hogy a Panában vásárolt 3D-s univerzális szemüveg 12eFt "problémás"
Konkrétan mi a gond ezzel a típussal ill. mit ajánlatok helyette?
Thx.

(#28193) kolosszus87 válasza liszi70 (#28180) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Szép történet, de ezen a mondaton nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek: "Hirdettem egy ideig az előző tévémet, pana 42U20-at, ami már matuzsálemi korú, majdnem 2 éves"
Azért ennyire ne legyünk már a fogyasztói világba beleháborodva, hogy egy 2 éves tv-t matuzsálemnek nevezzünk, nálam az ilyenek kiverik a biztosítékot.

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#28194) kovadika válasza tobias40 (#28188) üzenetére


kovadika
őstag

Vidéken kizárt, hogy meg tudod nézni a kettőt egymás mellett. Viszont Edigitaltól tudod az üzletükbe rendelni, csak nekik nincs ST.
(#28193) kolosszus87
irónia? :U

[ Szerkesztve ]

(#28195) Erneszto válasza BBéci (#28187) üzenetére


Erneszto
tag

Bocsánat, elírtam!
Tehát otthoni műszeres kalibrálásra gondoltam.
Na látod ezt írom, hogy az idei Samsung plazmák eddig olvasott kalibrálásánál 18-20-as cellafényt használnak.
És ez már segít a többieknek.
Én sem az alapbeállításokra gondoltam, de ha egy tesztábrán látod, hogy a piros valamint a kék skálád vége nem látszik, illetve valamelyik szín túlszaturált akkor ezt tudod korrigálni.
Ezeket elég csak szemre beállítani és már akkor is jobb lesz az eredmény, mint előtte.

(#28196) kolosszus87 válasza kovadika (#28194) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Rá szoktam érezni az iróniára, de itt valahogy nem tűnt annak.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#28197) BBéci válasza Erneszto (#28190) üzenetére


BBéci
titán

Komolyan mondom, mindjárt felvágom az ereimet! Hosszában!
Az alapbeállításokat mindenki a saját szeme alapján módosítsa. Az általam leírt értékek az aprólékos és részletes kalibrálás során, annak eredményeként, azokhoz kapcsolódóan adódtak.
Kérdeztem Jánost az egyik LCD kapcsán, miért 99 a kontraszt és nem 100. Azért, mert az említett 47 csúszka csak a 99-essel adott színhelyes állapotot. Ez visszafelé is igaz. A 47-ből valamelyik, vagy több nincs a helyén, és ez a gyári állapot, már nem a 99 lesz optimális.

(#28195) Erneszto
Egy nagy túróst segít. :(
Kalibrálás előtt, tesztábrákkal, szemre beállítottam magamnak és 11-12-es cellafényt találtam a legjobbnak. A 47 csúszka alapállapotához a nálam lévő tévén az passzolt.
Erre varrjál gombot! :P

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28198) liszi70 válasza janos666 (#28179) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi, ez megnyugtató, az eszemmel tudom, hogy így van, de az a fránya kisördög.... Azért jó lenne egy próba erejéig..... csak hogy megnyugodjak..... (Nem mintha most tiszta ideg lennék.)

Már írtam, tegnap például a Samsara akkora képi élmény volt az 50ST50-en, hogy még most is le tudtam hidalni, így majdnem 3 hónap után is, pedig nem kevés full hd-t néztem már a tévémen.

(#28199) liszi70 válasza kolosszus87 (#28193) üzenetére


liszi70
nagyúr

Basszus, tényleg smile jelekre szorulok előbb-utóbb, hogy érezhető legyen a poén vagy irónia? Akkor komoly baj van a fogalmazásommal. Szóval ez irónia akart lenni, de úgy látszik elb@sztam.

Többiek érezték az iróniát?

[ Szerkesztve ]

(#28200) BBéci válasza liszi70 (#28199) üzenetére


BBéci
titán

Erre már régen rájöhettél volna. Nem értem, miért utálod azokat, nekem az Indexen piszkosul hiányoznak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.