Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
Megvolt az olajcsere. +30 LE
-
Mágus2
Közösségépítő
Lesz 280 lóerős superb. Bakker várhattam volna még a vásárlással.
140kw lesz a 2.0 tdi és 206kw a 2.0téesi benzines.
5.8mp 100-ra egy ekkora állattal.
A dízel 4x4 meg csak 7,6- a lusta disznaja.
-
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #96402 üzenetére
Esetleg itt megpróbálhatod.
De sztem az Unix, Bárdi is be tudja szerezni.
-
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #96397 üzenetére
3B0919243B
-
14adam
addikt
üdv
Kb 200k-t futott 1z-be milyen viszkozitású olajat ajánlotok? -
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #96394 üzenetére
Rizsszem izzó kell bele.
Unix, Bárdi...Lesz vagy 10 ft darabja.
-
brumi1024
veterán
válasz
zsolt19900 #96394 üzenetére
Ha találsz valahol típusszámot az ebay-jel is megpróbálkozhatsz.
-
zsolt19900
őstag
hol tudok vásárolni a szellőző világításába való világítótesteket? bárdinál nem találtam
-
szőröscica
addikt
válasz
molnarpeter #96392 üzenetére
Az enyémbe ződ kell.
-
Ck.
addikt
Röhely, voltam ma három autós boltban és sehol nem tudtak adni G12 hűtőfolyadékot, de más egyéb szabvány sincs. Mindenhol csak "univerzális" piros és kék folyadék van, ami kompatibilisnek van hirdetve minden autóra. Hihetetlen ez az angol autós társadalom....
Mindenesetre még nem adtam fel, ha más nincs, akkor megpróbálok ebayről rendelni?
Ti beleraknátok univerzálisnak nevezett hűtőfolyadékot? -
norrberth
addikt
Van ám Szalkán egy ilyen is... És eladó [link]
-
Cheesy
őstag
Nem sértődök meg, még most is jó vételnek tartom, ami eddig baj volt nem volt nagy probléma.
Nincsenek illúzióim, egy 15 éves autónak igen, jönnek elő a bajai, figyelni kell rá.Amúgy melyik olyan bajra gondolsz, ami arra utal, hogy rendetlen és széthajtós előző gazdája volt?
Ha a hűtőventilátort nézem ami egy klímás autó esetében az év nagy részében forog és teszi ezt 15 éve... hát na bumm, ha cserés, akkor cserés.
A képek még mindig megvannak, ahol a hirtelen talált hibákról is csináltam képeket a vétel utánLehetne még sorolni, kezdve az elrozsdásodott tartójú díszlécekkel az ajtók alján, a jobb hátső 5cm-es díszléc hiányzik, pótolni kell, rendszámtábla megvilágító izzókat még mindig lusta voltam kicserélni, a vezetőülés még mindig kotyog, nem volt időm szakihoz elvinni, mint nem sokkal fentebb kiderült a kormányszervóhoz is hozzá kell majd nyúlni, mert kezdi könnyezni az olajat...
Röviden (és ez az élet több részére is igaz
): lakva ismeri meg az ember a társát! (itt: autóját)
-
Ck.
addikt
válasz
szőröscica #96383 üzenetére
Köszi, akkor van még egy befutó.
Most akarom rendelni a G12-es hűtővizet is, de nem tudom mennyi kellene pontosan? Munez?
-
szőröscica
addikt
Nem lenne vékony. Melegen ugyanazt tudja mint az 5W40, hidegen viszont hígabb, hamarabb felépül vele a kenés, jobb a motornak. Hideg olajteszt, itt a W előtti számokon van a hangsúly.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
hdman
őstag
válasz
Cheesy #96373 üzenetére
Most tényleg nem bántani akarlak, vagy beszólni, ne értsd félre. Csak amikor vetted a kocsid, akkor el voltál ájulva, hogy ez mekkora tuti vétel, meg hogy hibátlan. Ehhez képest azért márt volt baja bőven
Én is a csapágyra tippelnék.
Ps: a klimát havonta be kell(enne) kapcsolni...
-
Ck.
addikt
Magi mester,
0w40 szerinted nagyon vekony lenne nekem?Servo olaj mennyisegrol van vmi infod?
-
Cheesy
őstag
válasz
kk831228 #96377 üzenetére
Biztos én értek valamit félre és online ETKA-tól sem lettem okosabb (mert nem találtam benne a klíma egységet szétszedve, csak a bekötést), de a klíma radiátort és a motor radiátort ugyanaz a ventilátor hűti.
De akkor ezek szerint ha az egyébként álló (mert még a motor hűtőközegének a hőfoka nem teszi indokolttá a bekapcsolását) hűtőventilátornál bekapcsolom a klímát, akkor vele együtt minden esetben elindul a hűtőventilátor?
Hol vannak rajta a súlyok? Lehet kapni rá súlyzást vagy csak a csere segít?
A feszítőgörgő más kérdés, gondolom ott csak a csere után derülne ki, hogy az volt-e a ludas... -
brumi1024
veterán
Ha már úgy is klímáról van szó: fordulatszámfüggő búgó hangot mi miatt adhat ki a klíma? Ilyet.
-
Cheesy
őstag
válasz
Mágus2 #96375 üzenetére
kk831228 & Mágus2
Köszönöm a válaszokat. Mivel a klíma kikapcsolása után ha jól tudom (vagy nem) a klímakompresszor azonnal kikapcsol, ezért az a jelenség, hogy a kikapcs után még másodpercekig produkálta a jelenséget valami olyan alkatrészre utal, aminek mondjuk van valami holtmozgása. Ez a Mágus által említett ventilátorról jutott eszembe.
Nem láttam még ilyen egységet szétszedve, azt se tudom hogy néz ki... A hajtószíj lett cserélve 1 éve kb. (amikor az összes többi is) -
Cheesy
őstag
Legújabb, mai hibajelenség:
Idén ma használtam először a klímát. Bekapcsolom, állok a dugóban hazafele, errefel érzem, hogy a gázpedálon keresztül enyhe, periodikusan ismétlődő finom remegés, vibrálás jön át. Zene lenémít, ablak fel, fülel. Olyan ismétlődő, elhalkuló súrlódó hang, mintha pl egy bringánál a nyolcas miatt beleér a gumi a fékpofába, csak sokkal elnyújtottabban. Kikapcsolom a klímát, ha nem is azonnal, de elhallgat. Tehát a klímával lesz valami.
Hajjaj, hol kezdjem?
15. évét tölti az autó, persze, hogy vannak hibák. -
Ck.
addikt
Hehe, jól felkavartam az állóvizet, köszi a segítséget srácok, végül kettő olajra szűkűlt a kör, ami itt is viszonylag egyszerűen beszerezhető:
- Castrol Edge Turbo Diesel Titanium FST 5w40
- Eneos Premium Hyper 5w40A Castrol mindenféle spéci csili-vili titániumos, dupla olajfilmet képező űrtechnológiát ír és ez kimondottan diesel olaj, míg az Eneos benzin/diesel-be egyaránt jó, nem annyira specifikus, viszont japán és azt is dicsértétek páran.
Kicsit már túllihegem, de a legjobbat akarom a kis 2.5 V6 TDI-nek.
Szervo olajat is megyek venni, viszont nem tudom mennyi kell bele. A gépkönyv mennyiséget nem írt, csak azt, hogy G002 000 kell bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest