Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26182) krealon válasza Sokimm (#26178) üzenetére


krealon
veterán

"Mindkét gép wifin ugyan azt a netet használja probléma nélkül.
Mivel a ruter folyton túlmelegszik, ezért nem azon keresztül szenvedtem "össze" a két gépet, hogy lássák egymást, hanem mivel egymás mellett vannak, bedugtam egy kábelt. (lan) (a kábel típusáról nem tudok konkrét infót, pedig lehet kellene nektek? :\ )
Mind a két gépen win7 van, és az otthoni csoportban látják is egymást, a vezetékes hálózaton. A megosztott mappák láthatóak, olvashatóak, írhatóak, de ha másolni szeretnék valamit "innen oda, vagy onnan ide", akkor a sebesség 600+KB/másodperc. Ez szerintem borzasztó lassú egy helyi hálózathoz képest.
"

Ha elinditod a feladatkezelot ( [Ctrl]+[Shift]+[Esc]), akkor a halozat fulon lathatod, hogy masolas kozben melyik halozati adapteren keresztul aramlik az adat.
Tippem szerint a WiFi kapcsolaton keresztul megy, ezert lassu.

Ha a Vezeteknelkuli halozat tipusat atallitod "Publikus Halozat" tipusra, akkor a "Fajl es nyomtatomegosztas" tiltva lesz rajta, igy kenytelen lesz az adat a kabelen aramlani.

A kozvetlen osszekotes azzal a hatrannyal jar, hogy tobb mint fel percbe telik, mire az alapertlemezett DHCP beallitas szerint rajonnek, hogy nincs DHCP szerver, es maguknak kell kitalalni APIPA cimet, es ujabb hosszu percekbe telik, mire eldontik, hogy melyikuk legyen a Local Master Browser. A halozati helyekben csak ezutan szoktak megjelenni gepek.
Radasul az APIPA cimek minden bekapcsolaskor veletlenszeruen kerulnek kivalasztasra, igy ha az egyik gep ujraindul, vagy kihuzzuk a halozati kabelt, akkor ujra hosszu percekbe telik, mire a geplista megjelenik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.