Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16001) Tamy válasza And (#16000) üzenetére


Tamy
senior tag

Rendbeh, de akkor mit kéne átállítanom, és miért működött a TP-Link-el? Ha az R1 100 és 150 között osztott, az R2 meg 200 és 250 közt, úgy se volt jó. Legyen R2 192.168.2.1? Mellesleg úgy is néztem, hogy R2-re nem kapcsolódott senki, és R1-ről pingeltem az R2-őt, de semmi válasz, pedig mutatja, hogy csatlakozik. Nem kéne azért legalább a pingre válaszolnia?

Az a pár gép összesen kb. 14-18 lehet, bár nem feltétlen egyszerre mind. R1 viszont 6 kapcsolatnál is nyolcvanvalahány százalékos terhelést mutatott, pedig a hatból egy az R2 volt, ami ugye semmit nem csinált, egy meg a laptop, amivel babráltam (más forgalom azon sem volt). Persze a másik 4 gépről nem tudom mit csinált, de ennél csak nagyobb forgalma lesz.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16002) FerNandor


FerNandor
őstag

Hali,
segítséget szeretnék kérni. Otthoni netet (LAN-Digi) szeretném a laptopon wlanná varázsolni, hogy androidos telóval tudjak otthon netezni.
Megtaláltam ezt a virtual wifi cuccot, hogy a Windows 7 ilyet tud, amit meg is akartam csinálni csak nem jó az a hálózati kártyám vagy mi.. régi és nem kompatibilis. A laptop egy Lenovo T61.
Milyen kártya jó ebbe a laptopba, ami képes mindezekre? Ezt le lehet cserélni egyébként, ugye?
üdv

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#16003) And válasza Tamy (#16001) üzenetére


And
veterán

A TP-Linkről lövésem sincs, mivel nem láttam. De az biztos, hogy két, a tiéddel teljesen megegyező fw-verzióval (build 14896) rendelkező WRT54GL között működik a dolog, ha úgy állítod be, ahogy a saját magad által közölt linken le van írva. Gyakorlatilag az első v24-es kiadás óta van repeater-bridge-nek állított WRT54GL a hálózatban, azóta gond nélkül megy. A hálózat minden tagja az első (AP-ként működő, a példádban R1-ként említett megosztó) routertől kapja a címeket DHCP-n, ami konkrétan nulla plusz terhelést jelent neki, mivel DNS-szerverként a szolgáltató címeit osztja (a routeren a Basic Setup-ban a Use DNSMasq for DHCP / DNS opciók tiltva).
"R1 viszont 6 kapcsolatnál is nyolcvanvalahány százalékos terhelést mutatott"
Ugye a 'Maximum Ports' beállítás (Administration / Management oldal) 4096-ra van állítva, a TCP / UDP timeout pedig nem túl hosszú?

[ Szerkesztve ]

(#16004) Tamy válasza And (#16003) üzenetére


Tamy
senior tag

"Ugye a (I)Maximum Ports(/I) beállítás (Administration / Management oldal) 4096-ra van állítva, a TCP / UDP timeout pedig nem túl hosszú?"

Ezt látod nem néztem, úgy van, ahogy alapból. Az a baj, hogy én helyileg jó 50 km-re vagyok tőlük, csak tegnap volt alkalmam személyesen babrálni.

Elsősorban Repeater módot szeretnék rajta belőni, de mint korábban írtam, kipróbáltam a Repeater Bridge módot is, és valamiért nem ment. Igaz épp csak átállítottam rá, hátha..., de miután úgy se ment, és nem is az volt a cél, így vissza is állítottam a Repeater módot. Megosztás egyáltalán nem érdekes, ha mégis használni akarnák akkor meg még külön jó, ha a másik routerről nem látszik az erre csatlakozók megosztása. (Persze tudom XP-n is, meg W7-en is be lehet állítani a jelszavas megosztást, nálam így van itthon.)

Azt meg akkor sem bírom felfogni, hogy ha nem is teljesen jó így a beállítás, de R1 elfogadja az R2-őt, ad neki ip-t is, akkor legalább a pingre miért nem válaszol?

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16005) And válasza Tamy (#16004) üzenetére


And
veterán

Nem csak a file- és nyomtatómegosztásról vagy SMB-szerverről van szó, annak működőképessége csak egy 'szerencsés' mellékhatás. Ha ezt korlátozni kell, akkor - ahogy írod - sokkal célszerűbb egyéb módon megoldani. A legfőbb indok a repeater- / client-bridge módra, hogy az ember otthoni LAN-jában (speciális esetek vagy igények kivételével) sokkal egyszerűbb, ha a megosztó router után nincs újabb címfordítás, minden eszköz ugyanannak a LAN-nak a tagja. Előnyök:
- Szerver üzemeltetésnél (itt ne csak klasszikus szerver-alkalmazásokra gondolj, hanem például p2p-fájlcserélő program vagy távoli asztal szolgáltatás használatára) mindkét routeren, tehát kétszer kellene portot forwardolni az adott célgéphez, az meg macerás. Például maguk a routerek elérése is gond lehet. Pingre eleve nem válaszolnak alapesetben a WAN-portról, vagyis ha a WLAN-ról (bridge-mód hiányában) befelé NAT-olsz, akkor valószínűleg onnan sem fog válasz érkezni, ezt tapasztaltad.
- A kvázi statikus (MAC alapján osztott) IP-k menedzselése egy helyen, a megosztó routeren végezhető. Fix IP-k kiosztása minden gépnek meg nem túl kényelmes, ha sok kliens van a hálózatban.
- A NAT-oló repeaterre csatlakozó gépek DNS-kérései sem a repeatert (és megfelelő beállítás esetén a megosztó routert sem) terhelik.
- A NAT (WAN-LAN működés) eleve nagyobb terhelés a repeaternek, kisebb sávszélt eredményezve. WRT54GL LAN-ok (switch) között 80-90 Mbps átmegy, ez messze nem igaz, ha az eszköznek címet kell fordítania. Persze wifi-csatlakozás esetén amúgy is a wireless szabvány áteresztőképessége a legfőbb limit.

(#16006) Tamy válasza And (#16005) üzenetére


Tamy
senior tag

A pinget a tűzfal biztosan tiltja a wan porton, de az ki volt kapcsolva. És R2-ről pingelve R1-et sem válaszolt, pedig ugyebár ő a kvázi WAN portján (WiFi) csatlakozott az R1 lanjára. És ismét csak azt írhatom, hogy ugyanezekkel a beállításokkal ment itthon is, azzal a különbsággel, hogy a TP-Link 192.168.2.1 így az R2 192.168.2.2 volt, így R2-őn az átjáró is 192.168.2.1 volt, és persze más néven szórt a TP-Link wifije. Tökéletesen ment így minden: ping is, net is, és a megosztás is, bár arra már nem emlékszem melyik irányból néztük, lehet, hogy csak az R2-re csatlakozó gépről néztem a TP-Linken lévők megosztott dolgait (de ha nem érik el, az jelen esetben inkább előny, mint hátrány).

Mindegy, teszek vele még egy próbát, megpróbálom ismét beállítani a Repeater Bridge módot. Elismerem az előnyeit, valóban egyszerűbb sok szempontból, de tökéletes lett volna a Repeater mód is, ha működik, még ha kétszer is kell NAT-olni.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16007) beers


beers
addikt

Sziasztok!
Adott egy pc, amiben 2 hálózai kártya van!
Az egyiken intranetet szeretném használni, a másikon jön az internet!
Egyszerre a kettőt nem szeretném használni!
Azt szeretném megoldani, hogy ne kelljen ki-be dugdosni a kábeleket!
Lértehoztam 2 rendszergazda felhasználót, és megpróbáltam egyiken az egyiket másikon a másikat használni!
Sajnos ugyanúgy tiltani és engedélyezni kell a lan-okat az eszközkezelőben :(!
Hátha van valami használható ötletetek....!
:R
Üdv.
Beers

M&N

(#16008) jNk válasza beers (#16007) üzenetére


jNk
senior tag

Az intraneteden is ip alapú szolgáltatások (weboldalak, ftp, tsai) vannak mint a neten ?

Talán egy batch file-ból hálókártya ip/átjáró módosítás/törlés lehet az egy klikkes megoldás.

(#16009) beers válasza jNk (#16008) üzenetére


beers
addikt

Igen, fix ip és proxy!
Ezt egy kicsit bővebben kérhetném? :R

M&N

(#16010) jNk válasza beers (#16009) üzenetére


jNk
senior tag

Batch file-al akkor működhet a dolog ha mindkét hálókártyának fix ip címe/átjárója van és manuálisan módosítva őket működik amit szeretnél. Tehát az egyik hálókártya ip-t és/vagy átjárót törlöd majd bedugva mindkét kábelt a jó irányban megy a gép az intra/inter-net felé.

A Batch file tartalma : netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.1.45 255.255.255.0 192.168.1.1

A " " között a hálókártya neve van, majd ip, alhálózati maszk és átjáró.

Ezt a file-t lehet tovább bonyolítani is és lehet hogy már rég van egy grafikus egy klikkes megoldás is, de nekem ez jutott eszembe először :D

(#16011) Claude Leon válasza Tamy (#16006) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Ha natol, nem kellene más címtartományba tenni?
Az a szerencsétlen végpont persze, hogy nem fog vacakolni gatewayjel, ha a címtartományába esik a gatewyon túli állomás címe.
Írhatsz akármit a routing table-ba, a netmaszkon belüli címet miért is keresné kívül akármelyik végpont?
(A mellékelt ábra csak a wifi csatlakozást illusztrálja, szerintem kicsit hiányos, az hálózati ügyeket nem igazán rágja szába)

(#16012) Tamy válasza Claude Leon (#16011) üzenetére


Tamy
senior tag

Igazad van, ez így logikusan hangzik. Miért keresné kint, ha a saját tartományába esik. De akkor a TP-Linknél miként működhetett így? Meg az R1-ről akkor is válaszolnia kéne a pingre, hisz neki az R2 pont olyan, mint pl. egy rácsatlakoztatott laptop. És amikor átállítottam, hogy R2 200 és 250 között osztott, R1 meg 100 és 150 között, úgy se ment. Holnap lesz nálam ismét a router, csak az a baj, hogy megint csak a 2-es, ami a repeater. Hiába állítom át mondjuk 192.168.2.1-re, ennek megfelelően a tartományt meg 192.168.2.100 és pl. 150 közé, nálam biztos jó lesz, de nálam így is jó. Az eredeti helyén meg legkorábban jövő hét hétfőn.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16013) Dr.Ádám


Dr.Ádám
tag

Üdv!

Nem tudom jó helyen kérdezek e de hátha. Hogyan tudom megnézni azt az adatfolyamot ami neten keresztül érkezik? Gondolok itt pl. arra, hogy megnyitok egy oldalt böngészőben ezt letölti akár láthatom is a forrását ez rendben is lehetne de van egy integrált rendszer aminél nem feltétlen tudom mit és mikor tesz a gépemen vagy egyáltalán mit tölt le a tudtom nélkül. Itt nem férgekre gondolok, alapvetően hasznos alkalmazásokra ami nem crekkelt ún. gyári.

Valakinek ötlet?
Köszi!

(#16014) Claude Leon válasza Tamy (#16012) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Az lehet a tp-link hibája is :)

(#16015) jNk válasza Dr.Ádám (#16013) üzenetére


jNk
senior tag

A Wireshark -al elég mélyre mehetsz a hálózati analízisben ;]

(#16016) Dr.Ádám válasza jNk (#16015) üzenetére


Dr.Ádám
tag

Köszi! Ez úgy hangzik több napos program lesz :)

(#16017) Tamy válasza Claude Leon (#16014) üzenetére


Tamy
senior tag

Igen, ezt az egyetlen értelmes magyarázatot tudom adni rá én is csak, hogy a TP-Link hibája, bár ez esetben ez inkább pozitív hiba :) Viszont a pingre továbbra sincs magyarázat. Oké, persze tudom, a tűzfal tiltja a WAN porton (R2-nek ugyebár az a WAN portja), de az meg ki volt kapcsolva. Mind1, valószínűleg sosem fog kiderülni mi az oka. Hétvégén ha nálam lesz megint nekiesek. Még arra gondoltam csinálom többféle beállítást, és mindegyiket lementem (pl. egy Repeater bridge mód beállítást és egy olyan Repeater módot is lementek, amikor 192.168.2.1-en lesz), azt meg el tudom magyarázni jó eséllyel annak is, aki hozza-viszi, és nem utolsó sorban használná. Így csak a különböző mentéseket kell visszaállítania, remélhetőleg valamelyik végre menni is fog ott is.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16018) Szajo


Szajo
őstag

Sziasztok, mitől lehet az, hogy ha bekapcsolom a gépem soha sincs net, ilyen sárga felkiáltó jel van ott, aztán helyi kapcsolatnál TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4) beírom 192.168.1.1 plusz beadja magától a 255..... valamit leokézom aztán indítok egy diagnosztikát és ezt írja:
"A DHCP nincs engedélyezve a(z) Helyi Kapcsolat adapterhez"
Aztán Javítások megkíréslése rendszergazdaként
Aztán Javítás alkalmazása ÉS jó! De kövi restartnál már megint nem jó... eddig semmi baja nem volt régebben Routerem TP-Link TL-WR340GD a modemem meg egy D-Link DSL-360R
és ADSL internetem van valamint Windows 7 64bitem (nem eredeti)

(#16019) mezis válasza Szajo (#16018) üzenetére


mezis
nagyúr

Mentsd ezeket a beállításokat vagy kapcsold be a routeren a DHCP-t, a PC-n meg állítsd át automatikusra a TCP/IP-t.

mezis

(#16020) Borisz76


Borisz76
veterán

Sziasztok.
Remélem tudtok segíteni....a gondom a következő :

Adott 2 db pc. Mindkettőn Win7.
D-Link 524-es routerrel ( titkosítás,jelszó stb beállítva ) osztva a net. 1-es gép kábellel,2-es gép wifi-n csatlakozik.
A Windowsban kreáltam OTTHONI CSOPORT-ot és sikerült megosztani a meséket tartalmazó mappát ami az 1-es gépen található.
Remekül ment addig amíg az 1-es gépen újra nem kellett rakni a rendszert.
Azóta nem tudok sem létrehozni sem csatlakozni az otthoni csoporthoz.
A routeren semmit nem állítottam el. Kipróbáltam úgy is , hogy a 2-es gépet kábellel kötöttem a routerre. Netezni lehet mindkét géppel.

Jöhetnek a tippek és tanácsok.

Köszönöm előre is.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#16021) Cxgrav válasza Borisz76 (#16020) üzenetére


Cxgrav
senior tag

Először ellenőrizd, hogy rendszergazda vagy-e.
Ha igen, akkor biztos, hogy engednie kell, hogy belépj egy munkacsoportba.
A munkacsoport nem is érdekes nagyon, hogy egyezzenek igazából.
Plusz olyan kérdésem van, hogy Home vagy Prof verzió? -ez sem ártana tudni.

Viszont aminek biztos, hogy működnie kell:

A win7-nél kicsit máshogy működik a megosztás mint XP alatt. Lehetőleg otthoni hálózatot kell beállítani a megosztási központban, majd azon belül állítgatni, hogy engedélyezed a megosztást, nem véded jelszóval stb.

Utána oszd meg a mappát, és engedélynek add meg olvasás/írásra a mindenkit (így nem lesz authentication probléma), plusz a Biztonság fülön is a Mindenkit pipáld írás/olvasásra.

Majd a 2. számú gépen a sajátgép címsorába írd be, hogy: \\Gépnév
ezáltal kitallózod a gépet és megjelenik a megosztás (mivel ugyan azon hálóban vannak, ugyan azon subneten). Utána már jobb klikk a megosztási mappára, és Hálózati meghajtó hozzáadása és utána már nem kell bajlódni a megosztásban való navigálással

[ Szerkesztve ]

Picture me Rollin' by 2pac

(#16022) Borisz76 válasza Cxgrav (#16021) üzenetére


Borisz76
veterán

Köszönöm, meglesem.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#16023) tkazmer


tkazmer
addikt

sziasztok,
15ezer forint körül, otthoni használatra, milyen routert javasoltok? legyen megbízható (a mostani 8 éves, ennyit bírjon ki ez is), és legyen nagyon erős az antennája, ugyanis sok a vasbeton a házban. (vagy ha nem az, akkor lehessen rá külső antennát kötni, a mostani sem a gyári antennákkal üzemel)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#16024) jNk válasza tkazmer (#16023) üzenetére


jNk
senior tag

TP-Link TL-WR1043ND : Gigabites ethernet portok, 3db cserélhető antenna, usb-port, dd-wrt firmware kompatibilitás.

(#16025) Tamy válasza Tamy (#16006) üzenetére


Tamy
senior tag

Nos ismét itthon van az R2-re becézett router. Megpróbáltam beállítani a Repeater Bridge módot, de az eredmény az, hogy bár ő kap ip-t a TP-Link-től, ha csatlakozni próbálok hozzá a laptoppal, akkor nem kapok ip-t, a kérést nem is továbbítja a TP-Link felé, ott nyoma sincs a laptopnak, csak az R2-es routert látom.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16026) And válasza Tamy (#16025) üzenetére


And
veterán

"Megpróbáltam beállítani a Repeater Bridge módot, de az eredmény az, hogy bár ő kap ip-t a TP-Link-től [..]"
Ez azért nem világos, mert egy repeater-híd (vagy bármilyen más módba állított dd-wrt-s WRT54GL) a LAN-portról nem tud magának címet kérni. Csak fix IP-vel lehet felruházni, DHCP-kliensként csak a WAN-felől viselkedik (vagy a WLAN felől, nem bridge nélküli repeater / kliens módoknál).

(#16027) Tamy válasza And (#16026) üzenetére


Tamy
senior tag

Igaz, ami igaz, nem ellenőriztem le az előbb, hogy a TP-Linken látható ip, még valóban az R2 címe-e. Most ránéztem, és mint kiderült, azon keresztül nem válaszol, tehát valószínűleg már nincs fent azzal, csak a listában ott van (fenntartja neki még).
De a TP-Link-en nyoma sincs a laptopnak. Érdekes, ha a laptopon fix ip-t állítok be, és az átjáróhoz nem írok be semmit, vagy a 192.168.2.2-őt (R2 címe), akkor nem jön be még az R2 oldala sem, pingre 4-ből 2-re jön válasz. Ha átállítom az átjárót 192.168.2.1-re (TP-Link), akkor bejön az R2 oldala, de pingnél ugyanúgy 4-ből 2-re jön válasz. (R2 antennája szinte összeér a laptoppal, tehát nem emiatt van.)

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16028) Cxgrav válasza Tamy (#16025) üzenetére


Cxgrav
senior tag

Véleményem szerint 2 router Bridge/Reapeter módban nem szórnak jelet tovább, csak egymással kommunikálnak ebben az esetben.

Így ha laptoppal akarsz csatlakozni valamelyik routerhez, akkor az egyiket AP/Bridge módba állítsd.

De lehet hülyeség az egész :))

[ Szerkesztve ]

Picture me Rollin' by 2pac

(#16029) Tamy válasza Cxgrav (#16028) üzenetére


Tamy
senior tag

Nincs két router Repeater Bridge módban. A TP-Link sima AP módban van.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16030) Cxgrav válasza Tamy (#16029) üzenetére


Cxgrav
senior tag

Jah közben fel is fogom miről van szó. :))
Szóval megy a WDS, de a laptop nem kap IP-t.
Esetleg az AP-t told át másik subnetbe és állíts neki DHCP-t.

[ Szerkesztve ]

Picture me Rollin' by 2pac

(#16031) Tamy válasza Cxgrav (#16030) üzenetére


Tamy
senior tag

Szerintem Te nagyon félreértesz valamit.
WDS-t nem akarok, TP-Linkhez csak azért vagyok hajlandó hozzányúlni, hogy megnézzem fent van-e az R2, vagy inkább rajta keresztül a laptop. A laptopnak egyébként fix ip van beállítva a TP-Linken, mivel amúgy is fel szokott rá kapcsolódni (mármint közvetlenül rá), de ez most még mindegy, tök mindegy milyen ip-t kap, de jelen esetben semmilyent. De úgy tűnik ez a Repeater Bridge mód sehogy sem akar összejönni. Valószínűleg maradok inkább a sima Repeater módnál, az legalább normálisan működik (itthon legalábbis biztosan).

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#16032) Cxgrav válasza Tamy (#16031) üzenetére


Cxgrav
senior tag

Jah, jó. oké :)

Picture me Rollin' by 2pac

(#16033) jimmy74


jimmy74
őstag

Sziasztok!T-com-os router(wifis csaatlakozás)problémám van,ebben a topicban tudtok segiteni,

WoT:jimmbo

(#16034) Xterms válasza Belba (#15995) üzenetére


Xterms
tag

Köszönöm szépen!

A barátok olyanok, mint a hó…………ha rájuk pisilsz, eltűnnek.

(#16035) mezis válasza jimmy74 (#16033) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
Talán.

mezis

(#16036) tkazmer válasza jNk (#16024) üzenetére


tkazmer
addikt

köszi! mik vele a tapasztalatok? az extreme digital értékelős fórumát olvasgattam [link] és sávszél-problémákról, véletlenszerűen megszakadó kapcsolatról is írtak benne. ezek lehetnek csak konfigurálási hibák?

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#16037) gybognar


gybognar
csendes tag

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy az otthoni hálózatra fel akartam fűzni két Philips TV-t. Az egyiknél tökéletes minden, de a másik végpont nem működik. A notebook-ot rákötve a hálózatra minden megy, de a TV nem látja az átjárót, nem kap IP címet sem. Kiderült, hogy kétféle UTP kábelem van, az egyik jelzése sima 568, a másik 568B.2 . Más különbséget nem láttam a kábelek közt, de a lényeg, hogy az 568B.2 jelű kábellel nem működik a dolog. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a megoldás? A kábelcserét szívem szerint elkerülném, nem volt egyszerű behúzkodni.

(#16038) Z14XEP


Z14XEP
csendes tag

Sziasztok!

Dlink DSL-321b modemem van. A modem vagy a hálózati kártya bontogatja a LAN kapcsolatot kb 2 percenként és néhány másodperc alatt újra építi. Az ADSL oldal rendben van. Modem, hálókártya driverek újra telepítve, XP-m van, modem közvetlenül csatlakozik a kártyához.
Én a hálózati kártyára gyanakszom, hogy az lehet a hibás. Ezt, hogy lehet ellenőrizni?

(#16039) Cxgrav válasza Z14XEP (#16038) üzenetére


Cxgrav
senior tag

Rádugsz egy másik gépet.
Plusz az eszközkezelőnél a hálókártya tulajdonságainál, kiveszed a pipát, hogy kikapcsolható az eszköz

Picture me Rollin' by 2pac

(#16040) Claude Leon válasza gybognar (#16037) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Az 568B.2 mindkét vége egyformán van bekötve?

(#16041) gybognar válasza Claude Leon (#16040) üzenetére


gybognar
csendes tag

Szerintem igen, egy ismerős rakta fel a dugókat, de többféleképpen is próbáltuk. Ráadásul a végén elővettem egy origi szerelt kolink-es ugyanolyan kábelt, áthúztam a lakáson, de azzal se ment. Szóval elég tanácstalan vagyok

(#16042) crazyzozy


crazyzozy
tag

Szisztok!

Az lenne a kérédsem,hogy hogyan,mivel lehet elosztani a netet?
Van egy TP link vezeték nélküli routerem.Abba megy a net szolgáltató kábele.A számítógép vezeték nélkül csatlakozik a netre.A routerből jön egy UTP kábel a TV-hez.Itt lenne a kérdésem lényege,hogy hogyan tudnám elosztani a kábelt,hogy a multimédia lejátszóba is csatlakoztatni tudjam.Tudom a routerből hozhatnék még egy kábelt és meg lenne oldva,de nem akarok a routerből még egyet,mert azt már nem tudom a parketta szegő alatt elhozni,és a router 15méterre van a TV,és médialejátszótól.Azért gondoltam,hogy a TV mögött valahogy megosztani.Milyen eszközzel lehet megoldani?A TV-t is lehetne vezeték nélkülivé tenni,de 12e forint az USB kliense.Szerintetek mit válasszak? Ja! és a két eszköz nem használná egyszerre a netet.

(#16043) jNk válasza crazyzozy (#16042) üzenetére


jNk
senior tag

A legolcsóbb/kényelmesebb megoldás egy 5 portos switch. A tv mögött elfér és egyszerre mindhárom eszközzel (router/tv/médialejátszó) össze lenne kötve, ezzel hálózatot és netet adva a két utóbbinak.

(#16044) elttiL


elttiL
senior tag

Üdv Mindenkinek!
Adott a következő rendszer: egy switch-re rá van dugva egy AP, innen wireless kap netet egy gép ebbe gépbhe rakok egy hálókártyát , illetve van 1 db integrálva is. a wireless netet osztánám a két hálókártyához kötött gépeknek. Hogyan is kellene ezt csinálnom? win 7 /home prem/ van az osztó gépen? Gondolom kell egy kis hálót csinálni a három gépnek, és az osztó gépnek a netjét megosztani? Először arra gondoltam, hogy a 3 gépet simán kábellel rákötöm a gyak tök üres switc-re, de át kellene fúrnom két félméteres falat. /és nincs kedvem hozzá/ :D

(#16045) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Szeretnem megosztani az itthoni internetet. A modem egy TP-LINK TD8810, a router pedig egy TP-LINK TL-R402M.

Anno ez a router egy kabeles netmegosztasnal tokeletesen mukodott, de most hogy osszedugtam ezzel az adsl modemmel, valamiert nem osztja a netet, tehat egyik gepen sincs internet, de ha kulon kulon bedugom a gepeket a modembe, akkor van net mindegyiken es a gepek latjak egymast a routeren keresztul is. Annyit allitottam, hogy a modem ip cime 192.168.1.1, a routere pedig 192.168.1.2, mondom hogy mindkettot el tudjam erni a halozaton, de ez sem megy, mert csak a routert erem el. Valami utkozik szerintem, csak nem tudom micsoda, mit kellene meg beallitanom szerintetek?

(#16046) jNk válasza Lauda (#16045) üzenetére


jNk
senior tag

A TD8810 egy DSL modem ÉS router is egyben ezért van internet a gépeken amikor közvetlenül abba dugod őket.
Azzal hogy a modemet a R402M wan(kék) portjával kötöd össze csak problémát okozol (ezért is írtál ide :D ), egyszerűbb lenne ha egy sárga portba lenne kötve a modem, ahogy a számítógépek is.
Ebben a formában a R402M egy egyszerű switch-ként funkcionálna, tehát a dhcp szerver is kikapcsolható rajta (ha a TD8810-on van).

(#16047) Lauda válasza jNk (#16046) üzenetére


Lauda
félisten

De ugye a 8810-re csak egy gepet tudok rakotni. :D Szoval akkor ne a wanba dugjam, hanem azt is a sargaba? Ezt most kiprobalom. ;]

szerk: Igy se jo. :( A gepek latjak egymast, de net nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#16048) jNk válasza Lauda (#16047) üzenetére


jNk
senior tag

A 402-n ki kell kapcsolni a dhcp szervert, hogy a 8810 adja az ip-t a kapcsolódó számítógépeknek. Az a lényeg hogy a számítógépeknél az alapértelmezett átjáró ip címe a dsl modem/router ip címe legyen.

(#16049) Lauda válasza jNk (#16048) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor a dhcp volt a gond, beallitottam ahogy irtad es tokeletesen mukodik. Koszi a segitseget! :) :R

(#16050) agemate


agemate
addikt

Sziasztok! Van egy 2TB-os HDD-m, amihez olyan keretet keretesek, amit rá lehet kötni a routerre ethernettel vagy wifivel. Van ennek valami neve, de most nem ugrik be. Csak és kizárólag képek, videók, zenék tárolására használnám egy négygépes otthoni hálózaton belül. Tudtok ilyet ajánlani?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.