Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Igen, és tkp. a másik gépen ha megnyitok egy nyomtatandó fájlt, majd Ctrl+p, akkor látja is, de úgy, hogy "leválasztva" és nem nyomtat.
Szerk.: valami olyasmi dereng, hogy a többi gépen hálózatosan kell(ene) feltelepíteni, de nem tudom azt hogy kell, meg hogy kell-e egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
igen.
#64002MasterMark Szerintem ezzel megvárom a hétfőt, akkor a rendszergazda vsz. meg fogja oldani. Addig is köszi mindenkinek.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
hitchins
őstag
Sziasztok
Most koltoztem uj ingatlanba es egy kis segitsegre lenne szuksegem az internet es wifi halozat kialakitasahoz.A haz 2 szintes + tetoter. (Betonfodem)
Jelenleg igy nez ki:
A telekomos modem a tetoterben van elhelyezve. (optikai kabelen jon)
Innen 3 lan kabel jon le.
1db az emeletre 2db a foldszintre.
A foldszinten vany egy tp link-es repeater ebbe megy az egyik kabel.
Wifire jelenleg ugy tudok kapcsolodni hogy az emeleten kozvetlenul a modemre a foldszinten pedig a repeaterre csatlakozok.
Sajnos egyik sem tul acelos. Sem jelerossegre sem sebessegre.Az lenne a kerdesem milyen megoldas lenne az optimalis ha stabil wifi kapcsolatot szeretnek. Lehetoseg szerint nem valami elborult aron.
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy AC66U B1 routerem, ami nem bootol be.
Csak kigyullad a power led és világít. Merlin firware -vel használtam. Switchként viszont működik. Megpróbáltam az asus rescue alkalmazással visszaállítani de nem tudja elindul elkezdi tölteni de a végén failed -et ír. Rescue mód látszatra elindul. Azt látom hogy van rajta serial port, annak a segítségével vissza lehet esetleg állítani?
Vagy van bármien lehetőség hogy újraélesszem? -
hitchins
őstag
Koszonom
-
Garsza
veterán
Nem. Nem nagyon van meg hogy fogjak hozzá.
Egyébként szerintem haldoklik a router. Mert már kb. 1 hónapja volt ilyen gondom. De akkor még vissza tudtam állítan firmware rescue programmal. Most nem bírom. Úgy döntöttem lecserélem egy RT-AX58U -ra.
Egyet találtam használtan. Ha nincs az ajjára ráírva hogy v2 akkor az gondolom v1. A merlin firmware miatt fontos volna.
Nem a legjobb a képminőség mert SMS ben kaptam. De ez alapján lehet tudni V1 vagy V2? -
kona005
senior tag
válasz Garsza #64013 üzenetére
Hali tudna valaki segiteni hogy egy ilyen Adsl modemmel hogyan tudnek egy TP-link router osszehozni? 30m utp van a ketto kozott hiana dugom be nem erzekeli a router. Mondembe kell allitani valamit?
Semmi fele belepesi adat nincs a modemen hogy hol lehetne allitani akarmit is, csak lan 1-4 ig van rajta. -
Garsza
veterán
-
kona005
senior tag
-
zsiga68
őstag
válasz Garsza #64026 üzenetére
Az a gond hogy valószínűleg kétoldalas a nyák és közé is mehetett a folyadék. Letisztíthatod alkoholban és hajszárítóval megszáríthatod. Persze nem forróval..És várj egy ideig a bekapcsolással. Hátha segít.
U: A hővezetőket szedd le a procedúra végéig.
Igen, elkó = Elektrolit kondenzátor. Nézd meg nem pupos-e valamelyik.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz zsiga68 #64028 üzenetére
Kettőt látok. De szemre nem púposak. Szerintem ha azzalvolna gond el sem indulna. De a routerre rescue módban rá tudok csatlakozni. A visszaállító felület bejön. Megy is a firmware feltöltés ha elindítom csak befejezni nem tudja. Mikor a feltöltést elindítom a router lancsatlakozó ledjén látszik a villogásán hogy van komunikáció. Nekem olyan benyomásom van hogy a háttértár résszel vann gond. 40% tudja csak felrakni az új firmwaret ott elakad.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Garsza #64029 üzenetére
Kapcsoló üzemű tápegységben egy elkó lehet tökéletesen ép, kapacitása is a gyári adatnak megfelelő de van még egy bizonyos ESR érték. Először az szokott megemelkedni és akkor már nem képes megfelelően szűrni 100kHz környékén.
ESR értéket sokszor csak kiforrasztva lehet megmérni.mezis
-
Garsza
veterán
Veszek majd két kondit, és kicserélem őket. Holnap feladják a AX58U az lessz a fő router.
De kíváncsiságból megpróbálom ezt javítani.
A hővezető pad folyadég jobban belegondolva nem okozhatja, nem hiszem hogy vezet. Akkor felyhezéskor egyből zárlatot okozna.[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy tplink er605-öm (lan ip 192.168.1.1), wan portjába megy a telekom ont lan1 portja. A szolgáltatói cuccon dhcp ki van kapcsolva (lan ip 192.168.0.1) ppoe passtrough meg be. Van arra módszer, hogy elérjem a telekomos ontot a tplink wan-on keresztül Most úgy érem el csak, ha megfelelő fix ip-t adok a hálókártyának és közvetlenül összekötöm a technicolorral. -
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Új hálózat kialakításában kérnék tanácsot, igy képzeltem el:
1. TCOM modem 192.168.1.1 (dhcp off)
2. Asus AX58U 192.168.1.2 (dhcp on)
Itt kérdés, fogja látni a modemet a router, ha a modemen nincs dhcp?
3. Asus AX58U 192.168.1.3 (dhcp off) (meshben)Köszönöm előre is.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
krealon
veterán
válasz ra^ven #64035 üzenetére
Ha a Mesh routeren nem használod a WAN portot és a LAN - DHCP Szerver, Default Gateway-hez beírod a 192.168.1.1 IPv4 címet, akkor a kliens gépek ki fognak látni a netre, viszont a MESH működése kérdéses.
Kételkedem, hogy a MESH és a szolgáltatói eszköz LAN portjainak használata egyidőben megoldható. Jó lenne, ha valaki ki tudná próbálni és erről egy olyan részletes leírást közzétenni, ami alapján reprodukálhatóvá válna a kísérleti környezet.
-
VTom
veterán
válasz Doky586 #64006 üzenetére
Jól gondolom, hogy nekem is hasonlóan kellene beállítani a DHCP-t, ha a Telekomos routeren lekapcsolnám a Wi-fi-t, és egy Asus ZenWifi rendszert építenék ki helyette?
Asuson DHCP kikapcs, Wi-fi bekapcs,Telekomos routeren DHCP bekapcs, wi-fi kikapcs?
Ill. a mesh routernek kell fix IP-t adni ilyen esetben?szerk.: vagy a telekomos routert modem módba tegyem, és minden mást az ASUS csináljon?
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Tody56
aktív tag
válasz Gubek-Einste #63998 üzenetére
Köszönöm szépen működik.
Annyi a trükk, hogy először minden képen router módban telepíti a telepítési varázsló és utána lehet átkapcsolni a haladó menüben.koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
VTom
veterán
válasz Doky586 #64038 üzenetére
Akkor ez igazából a harmadik verzió, mikor telekom router modemként funkcionál, és a PPPoE-n kívül minden mást az Asus router intéz, ugye?
Még egy kérdés merült fel bennem, vajon ez az IP tévének nem fog bekavarni?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz Doky586 #64042 üzenetére
Igen, és ez a való életben is így van, csak azon az aljzaton, amiről a set top box kapja a jelet, nem csak a TV van.
Azon az aljzaton van egy switch, és abból megy ki a jel a set top boxnak, TV-nek (internet) és a PS5-nek.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ra^ven
senior tag
válasz krealon #64036 üzenetére
Így lett jó:
TCOM modem (dhcp on - 192.168.1.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 Main router (dhcp on - 192.168.50.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 (gyárti értékeken hagyva, MESH módban)
A Main router lan portján van egy N18U is a wifi miatt (AP mód, dhcp off - 192.168.50.3)
Az más kérdés, hogy így jó is-e..Első körben próbálkoztam a TCOM-os eszközön a dhcp-t kikapcsolni, de akkor nem tudtam netet csinálni a Main routerre. (Illetve egy idő után letiltott a TCOM modem, mondván, hogy elértem a napi limitet?!?, szerencsére még vissza tudtam állítani)
Másod körben pedig a MESH csomopontként használt AX58-at próbáltam előkonfigurálni (router ip : 192.168.50.2 , dhcp off) de nem találtam így egymást meg a két router, vissza kellett állni alapra. Igazából külön IP-t kap Main eszköztől, de ha IP alapján megpróbálom elérni akkor a Main router adatait érem el. -- lehet ennek így kell működnie.
A régi felállásban úgy voltam beállítva, mint ahogy Doky586 írta.
[ Szerkesztve ]
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózaton szeretnék file megosztást használni, de most valamiért nem tudom a megosztott HDD-t elérni a hálózaton lévő másik pc-ről.
Most raktam be egy új HDD-t és ezt szeretném megosztani. A korábban megosztott HDD-t jól látja a file kezelő.
Mindkettőn Win10 van. A file kezelő látja a megosztott gépen a mappát, de belelépni már nem tudok, mert ez a hibaüzenet fogad:
De ezt hiába állítom be, az elérhetőség nem változik.
Ha ping-elem a megosztott pc-t, akkor látszik. IP-vel is ugyan ez a hibaüzenet fogad.Változott valami az elmúlt 2 évben a megosztással kapcsolatban?
-
r_zsolt
tag
válasz MasterMark #64048 üzenetére
Minden ki van pipálva. Teljes hozzáférést adnék mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest