Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Kb 2 hete vettem egy Opel Astra H Caravan 1.6 115LE Z16XER.
Milyen típusú gyújtó gyertyát javasoltok hozzá ?
Előre is köszi
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
amargo
üzenetére
Vannak, de az azért olcsó mert nem annyi km van benne amennyit írnak, vagy sok van már benne, vagy van valami vele. Jól tudom hogy megy ez, mikor én kerestem tényleg 10ből 10 kereskedő akart átb@szni. Viszont az én 2 éves keresgélésemhez képest tényleg estek az árak, de ez érthető, mert ugye kintről olcsóbbal lettek a dízelek, megjelent egy új széria ami miatt a régebbiek ára csökken lassan. Vagy ugye szerencse is kell hozzá, én akkor jót vettem, jó áron, szépen sikerült alkudnom, de ez azért ritka (szerintem).
-
mycsu29
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
Petyyyyy
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Gumikalapács kellhet. A tökéletes illeszkedés érdekében érdemesebb a gyárit venni, ami talán 10-11k.
Annyi hogy ha kitéped a régit, rendesen ki kell takarítani alatta és nem lesz gond. -
-
KrAt
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Szelvedo diszcsik, cromax.hu, 6e korul van, 5p cserelni.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
G astra-m van, és kívül a szélvédő alján lévő gumi vagy műanyag "csík" kétoldalt már hozzá se és az üveghez, valamint ki is tudnám erőhatás nélkül is húzni. Az érdekelne, hogy pontosan mi ennek a neve? Ki szeretném cseréltetni, csak nem tudom mit kérjek. Ára mennyi kb.?
Köszönöm előre is!
-
mycsu29
tag
Sziasztok!
Astra H-hoz keresek tető díszléc fedelet, 3 db-ra lenne szükségem.
Valaki esetleg tudna ajánlani olyat helyet, ahol be tudnám szerezni? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van esetleg vkinek infója arról, hogy honnét tudnék elérni kézkönyvet Opel Vectra C -hez (2004, 1.8, benzines, kézi)?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Neked 1.7be oda adtam volna az Insit, de már mind1...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Kb fél évente volt kerékcserén (gondolom téli-nyári garnitúra), de anno 113ezernél volt abroncs csere. (144-nél meg a linkelt kép, téli garnitúra jött tanítással).
Egyébként örülnék, ha csak szelep kérdése lenne (és nem kell semmi más azt kiszolgáló/érzékelő elektronika pluszba). -
Szada85
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Tippre inkább utóbbi, legalábbis már a hírdetésben is őszíntén világító “kulcsosautó” ikon a műszerfalon az álmoskönyvek szerint sem jelent jót, a Weltauto pedig a fáradtságot sem vette, hogy írjon az okáról.

(Lehet persze, hogy náluk ez normális
)
No meg persze egy Facelift előtti Vectra, az pedig már egy FL utáni Signum volt. Az igazság valahol a kettő közötti sávban lehet, szerintem.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem abroncs-fícsör a keréknyomás mérése, hanem a szelepé.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Akkor ez vagy reális, vagy halott jóformán
-> 3.0 V6 GTS Vectra 800-ért -
B-L-A-C-K
titán
Búcsúzok a topikból, elment az Insi (sajnálom azért), de nem olyan messze, mert egy PH-s kolléga vette meg, szóval majd biztos jön ide vele.

Topik összefoglalóba lehet törölni a képem.
-
Findzs
addikt
válasz
proof88
üzenetére
2006 ev vegi.
Nem volt rozsdas az elozo sem pedig az 7 evig megvolt.
Most g astrarol valtottam az kezdett rozsdazni 2003Sok h astrat megneztem a kereskedesekben. Alapvetoen elmondhato, hogy nem igazan rozsdasodnak pedig mindig alajuk is neztem. Azokkal van problema amiket nemtbol hoztak. Azoknak hotmero rozsda az alja lattam ilyet is vagy 3 at.
-
Findzs
addikt
Sziasztok!
Vettem egy h astrat ( megint)
Eddig 1 baja van csöpög az ablakmoso tartalybol a viz.
Szerelt mar le valaki ilyen tartalyt, mennyire huzos melo?Volt mar korabban h astram de annak nem volt ilyen problemaja.
koszi
-
Doggy dog
senior tag
Az egész.
Cimbinek is H-ja van,mint nekem.Az övén kellett csinálni,köpködős egy munnka,de meg lehet csinálni.
Csak akkor állj neki,ha van rá időd! opelműhely leírás alapján csináltuk.
Patent tört neki 3db a levélrácsnál,ajánlott beszerezni,illetve a zsalun a szívacs szétporladt neki.
Azzal is érdemes készülni. -
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Van itt Pesten egy arc a Repülőtér úton - eredeti Tech2 műszere van és 2 ezerért programozta fel a MID kijelzőmet a szokásos 5-10 ezer helyett, kb 2 perc alatt.

Ha gondolod, átdobom a kontaktot.
-
ArthurShelby
addikt
Közben el kezdtem nézni diagnosztikát:
-az op-com, az ismert (azzal már bekapcsoltam pár dolgot a kis középső kijelzőn: pl navigációt, akku fesz...)
-létezik az opelscanner (ezt valami orosz csávó/csapat csinálhatja), sok okosságot tud, folyamatosan fejlesztik, pl: 1, 2-
-gm mdi (ez a gyári, esetleg annak a kínai klónja, de elvileg ugyanaz), így talán lesz a kocsira frissítés isKi szerint melyik a legjobb (és miért)?
-
tlala
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mondjuk a 37e Ft szoftverfrissítés az tényleg undorítóan magas lehúzás.
Ha rászámolnak egy műhelyórát, az még OK, de ez már tisztességtelen. -
llaszlo
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Én ilyet nem látok.
Kb ezt látom, csak nincs navigáció meg onstar gomb.
[link] -
ArthurShelby
addikt
Mivel járok szervizbe (olajcsere, utoljára fékbetét csere), folyamatosan bombáz az opel az elelégedettségi kérdőívekkel, ilyenkor jól esik értékelni. Gondoltam megosztom tapasztalataim.
Nyilván ismert tény, hogy a márkaszervizek nem a legolcsóbbak. Ezt az opel úgy próbálja elfedni, hogy kb 4 éves kor felett 50%-os engedmény van az órabérből bizonyos doloknál (pl olajcsere), és 20% a legtöbb alkatrészre. Így nem horribilisek az árak, de ettől még nem lesznek alacsonyak se (boltok is el szokták játszani, hogy föl viszik a termék árát, majd utána leértékelik), az hogy mennyire tűrhető mindenki döntse el maga.
Vannak csomagok (olajcsere), amik relatíve olcsók, de én nagyobb szervizre/feladatra már nem vinném oda az autót a horribilis végösszegtől félve.
Meg is írtam ezt nekik egy értékelésben (ez a gyulai szerviz értékelése volt):
-Friss új fiatalos, kedves munkafelvevő, felkészültségben hiányos, de idővel (utánakérdez) mindent megold
-Felvetettem, hogy a maradék olajat máshol odaadják
-Kedves szerelők (régiekkel a tapasztalatom a tudáshiány, ezek most jók voltak)
-Régi problémás ügyeim (hátsó helyzetjelző kiégésének nem észre vétele, mikor a diagnosztika is kidobta nekik, nem fejezték be aznap az olajcserét, másnap újra utazni kellett emiatt, utána a motorvédő lemezt nem csavarozták vissza). Ezekbe az is benne lehet, hogy nő ment az autóért, esetleg őt kevésbé vették komolyan.Ezek után jött a telefon, hogy nem is olyan drága egy nagyszerviz (anno 1.5 milliót mondtak karosszéria javításra...), rengeteg kedvezményük van, ők is oda tudják adni az olajat (csak ők hordóból mérik ki kannába ezért nem, mondom ott voltak fehér üres 1l-es olajos flakonok, nyilván csak dísznek).
Rákéreztem a frissítésre:
-klíma panel hülyesége: ha benyomom, hogy a lábamra nyomja a levegőt, akkor utána nem tudom úgy kikapcsolni, hogy újra megnyomom ezt a gombot, hanem auto mód, majd ventillátor fokozat 0-ra csökkentése
-afl fényszóró: automatikusan felteszi a reflektort, de későn veszi vissza (0,5-1,5mp késés)Az egység frissítés kb 30ezer ft ha jól emlékszem (euró árfolyamtól függ), ez a gm-nek fizetendő licencdíj, plusz fél óra munkadíj (7ezer ft). Így egy egység így 37ezer ft.

Changelog nincs, szóval lutri, hogy egyáltalán javítja-e a problémát.Jött most az opeltől (nem a szerviz) elégedettségi felmérés, megírtam nekik is (már azóta a szoftveres bővített verziót), kíváncsi vagyok lesz e folytatás (fölveszik e velem újra a kapcsolatot).
(Vesszőparipám, hogy a fizetős szoftverfrissítés igazságtalanság, hiszen én megvettem az autó/alkatrészeit, szoftveres egységeit. Ha valamire jön frissítés az azért van, mert az előző nem volt elég jó, elég tökéletes (esetleg szar volt), ahhoz nekem jogom van.
Kevésbé védhető számomra, ha olyan frissítés jön ki, ami plusz funkciót ad, de ezt kb csak a fejegységnél tudom elképzelni, és ritka mint a fehér holló). -
llaszlo
veterán
Az ilink érintő kijelzőnél ki lehet valahogy kapcsolni az érintés hangot? A telefonnál is utálom, hogyha nyomogatom és csipog. Egyelőre nem találtam meg, hogy ezt hol lehetne kikapcsolni.
-
athomi
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Srácok, olyan nincs hogy nem fogyaszt olajat a motorod. A teljesen új motoroknál is teljesen normális a folyamatos, csekély mértékű olajfogyasztás. A hengerekben található olajréteg folyamatosan ki van téve az égésnek, így némi olaj egész egyszerűen elég. Tudomásom szerint ez legjobb esetben is 10.000 km-enként több deci olajfogyasztást eredményez. Nyilván ahogy kopik a motor, az olajfogyasztás úgy növekszik. Ha neked egy deci sem hiányzik 10.000 km után akkor idegen anyaggal keveredett (gázolajtól hígult) a motorolajad. Ezért is fontos az olajcserére odafigyelni, főleg ha rövid távokat mész.
-
Szada85
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Simán lehet, hogy csupán a ma elterjedöben lévö vásárlói magatartáshoz (úgyis a felét le akarja alkudni a legtöbb, de legalább félmilliót ebböl, ´merazInternetenmegolvasta ) igazította az árat, ezt nem tudhatjuk. Ha mégsem, akkor pedig ki kell várni, fog az még lejjebb menni.

Tény, hogy nem a legcombosabb felszereltségü, és Km-ben sem a top, ehhez mérten picit túlzó az ár, meg kell próbálni alkudni, és kiderülhet.
Ott van a Vectrám, 1,4 - 1,5 millió alatt pl. én sem adnám oda senkinek, hiába 15 éves, van olyan állapotban, és van benne/rajta annyi plusz motyó, hogy az 1 millióért kínált fapados, leharcolt darabok mellett ér ennyit, mégis biztos vagyok benne, hogy erös háborgás lenne, ha ennyiért felkerülne.

-
zolikaDB
veterán
Aha, 11 eves dizel V6 Signum 1.8m-ert... [link]
-
amargo
addikt
Ui regisztráció szükséges, hogy megtud nézni, nem tudom miért.
-
trassher
addikt
Ahoy emberek! Üzemanyagnyomás szabályzó szelep vákuumcsöve kikeményedett, nem passzol a helyére. Ideiglenes más csővel meg lehet oldani amíg eljutok holnap a autósboltba?
Jelenség a következő: kitartott gázpedálnál gyakran rángat az autó. Gyorsításnál sosem és 120 környékén sem. Csak amikor szeretnék adott sebességgel haladni pl 60, 80, stb. EGR, fojtószelep, levegő cső, alapjárati motor ki kell takarítva de a hiba megmaradt. Semmilyen hibakódot nem tárolt el az autó, a vákuumcső gyengeségét is csak véletlenül vettem észre miközben kiszereltem a fojtószelepet.Másik kérdés, hogy D corsa-nál 1.2-es vagy 1.4 motor ajánlott inkább és mikre érdemes figyelni vásárláskor?
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nincs benne egyik manualodban sem, amikből képet szoktál beszurni?
-
Sanki
addikt
Delphi belső levegőkeringtető csappantyú el van törve. Ez a felső rész kiszedhető a kesztyűtartó felől? Van pár csavar ott, csak ezekhez a jelenlegi szerszámokkal nem férek hozzá.. 3 vagy 4 csavar látszik.
[kép]Illetve ez melyik állás lenne a kép alapján?
-
-
gban
veterán
válasz
Sly189
üzenetére
Mit takar az hogy induláskor?
Hideg motornál, vagy egyesben mindig?Beny1240 #84118: nekem is hasonlót csinált a 8 szelepes, 3 éves korától 16 éves koráig, de csak hosszabb tartott gázas szakasz, vagyis pl. a nullás után, és akkor is azért ritkán. Neked is random jön elő, vagy állandóan? Megoldást sajnos nem tudok, mint látszik is abból hogy 13 éves időszakot írtam

Írtam korábban a J-ről (A16XER), hogy akkucsere után mintha máshogy viselkedne a motor, és mutató alapján a fogyasztás is jobb lett. Ma tankoltam, beigazolódott a dolog.
Ugyanazon az úton használva, korábban 7,5 - 7,6 volt mindig, most 7.
Írtátok, stabilizált a fesz így elvileg járó motornál nem szólhat bele a hibás akku, de mégis számít.
Én sem hittem volna ha nem tapasztalom meg saját magam.
Írtam, az akku 8,5 éves volt minimum (ennyi az autó), a feszültsége 10,5 körül volt, töltés után ennyire esett vissza. És ami furcsa, így is indított még, bár a végén hirtelen jelentkezett a halála, és az apró furcsaságok azóta megvoltak mióta nálam van az autó, azaz 2 éve - lehet, már akkor sem volt az igazi az akku csak napi használat mellett nem látszott ennyire látványosan. -
Sly189
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Legtomegmero gyertyák valamint üzemanyag szűrő cserélve.
-
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, hozzám került egy Opel corsa 99 es évjárat, 3 hengeres 900ccm azt hiszem. A probléma az, hogy indulaskor rángat. Utána jónak mondható. Motortarto bak hibája okozhat ilyen problémát?
-
HoppMaster
aktív tag
Gyári audio stekkert honnan tudok venni?
CD30 MP3 a fejegységem és a hozzá tartozó kis kijelzőt szeretném müködésre birni.
Mikor megvettem a kocsit egy gagyi kinai fejegység volt benne. -
-
törölt tag
-
Beny1240
újonc
Sziasztok!
Van egy 96-os F astrám, 1,4 16 szelep.
Alapjárat jó. Viszont menet közben, váltásoknál, kuplung kinyomáskor felemelkedik a fordulat (2-400 fordulattal)
és csak lassan esik vissza alapjáratra.
Valamint ha üresben gurulok mondjuk 90-el akkor hullámzik az alapjárat 800 és 1300 között. Ahogy lassítok úgy egyre kevésbé hullámzik majd visszaáll alapra.
Trafótól gyertyákig minden új, fojtószelepállás érzékelő is új.
cserélve lett az összes szívó oldali tömítés, vákuumcső és kipucolva minden szívóoldalról.
Próbáltam új MAP szenzort, új alapjárati szelepet is.Valaki esetleg találkozott már ezzel a problémával, és/vagy tudja rá a megoldást ?
Válaszokat előre is köszönöm !!
-
törölt tag
mohabá, vagy bárki

Az alsó csőnek a pontos robbantott ábráját nem tudná valaki megmutatni valami PDF-ből ? Én nem találom az enyémek között. ( a klímahűtő felőli végénél. )
Az van hogy klímahűtő csere történt, és furcsállom , mert mintha mozogna a bele dugott cső egy minimálisan. Egy zeeger gyűrű és valami műanyag volt közte.
Mikor megvettem a kocsit, nem volt jó a klíma. Elvittem szervizbe, ahol nyomás próbázták és hallottam hogy sziszegett. Azt mondták nem tudják biztosra, de a klíma hűtő tuti szarul néz ki.Tegnap kicseréltem, aztán ma a régit megnyomattam és egyértelműen lyukas, elég rendesen. de jó lenne biztosra menni, ezzel a csatlakozással. Az új hűtőn itt nem volt tömítés, és a régin se.
-
Skynet258
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekünk is a Zafira Tourerben ilyen szélvédő van, nagyon nem kell aggódni, mert a biztosítás terhére a carglass ingyen kicseréli/javítja. A KIA Ceed- ünknél sajna kipróbáltam a dolgot, volt egy kavicsfelverődés amihez kihívtuk őket, megfurta a figura, elrepedt. Mondta ok, van ilyen, a szélvédő cserét ők intézik. Pár nap volt de nulla forint az egész móka. ;)
-
toth_janika
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm
Egy 15A-s megoldotta 
-
8th
addikt
1:1 megy majd át az üres kasztniba tokkal vonóval minden a komplett műszerfal is. A tűzfaluk is ugyanaz? A fele autót tuti ki kell cserélni mert tízenpár éve áll mozdulatlanul a tűző napon ezért szinte mindenből új kell. Motorja át volt forgatva évente 1-2x de ezt leszámítva rá sem volt nézve ez idő alatt. Amin meglepődtem az az hogy a műszerfal ép nem repedt meg pedig pont azt tűzte a nap. Be sem ázott nem penészes. Belsejével remélhetőleg nem lesz komoly probléma de úgy is csak szétbontáskor derül ki. Egyedül a villamossági problémáktól félek. Újra kéne húzatni az egész autót de arra nincs bejáratott emberem. Minden mást meg tudok oldani ismeretségi körön belül, azt nem.
-
KrAt
veterán
Annyi a különbség, hogy a kisblokknak más a motortartója, mint a nagyblokknak, az motorral együtt csere, de a kasztnin a felfogatás ugyanaz.
GSi ülések 1:1ben kompatibilisek, műszerfalnál kell a csatit cserélni, meg középen a visszajelző-pikogrammok nincsenek a sima verzióban. -
8th
addikt
Üdv. Az E Kadett karosszériákkal képben van itt valaki? A konkrét kérdésem az lenne, hogy az öt ajtós 1.4i és a szintén öt ajtós 2.0 16v GSI karosszériája azonos-e. Találtam egy szinte gyári állapotban megőrzött 1.4i-t amin csak minimális lakatos munka lenne. Azt elbontanám és a kilakatolt karosszériáját felhasználva kasznit cserélnék a GSI-n. Azonos évjáratú a két autó fél év eltéréssel a donor javára. Esetleg valakinek tipp, hogy hol tudnék ennek pontosan utána nézni? Köszi.

-
pvt.peter
őstag
A mai naptol Opel Vectra C tulaj lettem

Majd holnap irok a mai tapasztalatokrol. -
-
Jofi81
őstag
Feleségem elvitte az autót lemosatni, ahol a magasnyomásúval lekapták az Astra felirat felét. Vettem másikat a bontóban. A kérdésem az lenne, hogy mivel ragasszam fel? Pillanatragasztó, FBS, valami más?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

seth valszeg többet tud erről is.Ő volt benne legutóbb nyakig ebben is.