Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
dani0113
üzenetére
Ehhez a kéréshez én is csatlakoznék

De nem hiszem, hogy van ilyen fórumtársunk mert már én is kérdeztem korábban.
Szerintem ehhez egyébként tech 2 kellene.Anno az első h astrámat az opel csőszhöz vittem, hogy kulcsról vezérelhetővé tegyem az ablakemelőt.
Úgy emlékszem nem kértek érte sokat. -
hódmaci
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez így jó hangzik.
Őszintén meg is tudnám magamnak csinálni, ha volna egy rajzom az autóról.
Erős áramú vagyok, vagyis nem lepne meg a dolog. Na de mit honnan? -
farkas-j
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Bocs, de nem volt időm kikeresni, hogy milyen autód van. Én azt tippelem, hogy kábeltörésed lehet, ha a hátsó ajtóba van beszerelve a kamerád. Ha így van, nézz körül az ajtó kábelátvezetésnél.
-
amargo
addikt
válasz
hódmaci
üzenetére
Mondjuk nálam utólagos van (pajzs), de idegileg feltud cseszni. Ha sikeresen élesedik a riasztó azaz az ajtók is zárva, akkor csippan is, különben halkan vinnyog, hogy nincsenek zárva az ajtók. Viszont feleségemnek megvan az a "jó" szokása, hogy kiszáll az autóból és az ajtó tárva nyitva marad, ezt nem érzékel a riasztó. Persze éjjel, amikor a szomszéd összeszedte bátorságát és becsukta, na azt jelezte

Ezzel csak azt akartam írni, alapjában véve sokmindent megtudnak oldani, csak kérdés akarják-e és van-e hozzá elég pénzed.
Pajzsnál láthatóan több dologra gondoltak, de sokmindenre nem.. szívesen kijavítám ezeket a hibákat benne, mert jópár feltétel még hiányzik.. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Gyári riasztót tudnak valahol módosítani?
Csak egy "egyszerű" módosítást szeretnék.Sikeres ajtók zárása esetén egy rövid hangjelzés.
Sajnos ez nincs a gyári rendszerben, csak fényjelzés.
2016 Astra j -
Szada85
aktív tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Esetleg itt, vagy itt olvass utána, elég összetett, és több biztihez is írja a Central Control Unit illetve a Steering Column Control Unit-ot, én abba az irányba kutakodnék.
Elvileg az enyémben csak akkor csippan egyet övhasználat miatt, ha nem vagyok bekötve akkor, amikor elfordítom a kulcsot a gyújtáskapcsolóban. Utána egyszer-egyszer gurultam már pár métert pl. mosóban, hosszabbat persze nem, de akkor nem rikácsolt tovább.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tudja vki, hogy C Vectra -nál melyik biztosíték felel azért, hogy elinduláskor jelezze az autó hangjelzéssel, hogy nincs bekötve a vezető biztonsági öve?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na, ott hagytuk abba, hogy tegnap rossz volt a kamera. Azóta a kocsi árnyékban állt, ma reggel indultam vele, de a kamera megint rossz volt. Viszont otthon hagytam valamit, úgyhogy tettem így egy fölösleges kört a kocsival. Kiugrok, ott hagyom a tűző napon 2 percre, visszaülök és már jó.

Lehet hogy a lehűlés után kellett neki egy újraindítás, de akkor is fura. Kezdek beleőrülni
-
Laraxior
titán
Na, két nap kellett, hogy jóváhagyja a Facebookon az Insignia Club a kérdésem, ezzel a szervo-olajos mizériával. Tudnak a gondról, nem egyedi eset. Megnyugtató, így legalább nem kell sötétben tapogatóznom, és a szerelőnek sem úgy viszem, hogy ömlik az olaj belőle

Mondjuk egy kicsit gyorsabb reakciót vártam, de úgyis 30 fok van, eszemben sincsen autóba ülni.

-
amargo
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Woow, ebbe bele nem is gondoltam bele és tök jogos, de azt gondolnám, hogy nem a BC szerint nézik a fogyasztást, hanem külön mérik. Mindenesetre egy elég jó magyarázat

zolikaDB: G-bol Z14XE-m volt, tényleg nem volt rakéta viszont teljesen élhető volt. Városban is csak a déli durva melegben döglött meg klímával (pont, amikor kellene) de akkor ritkán használtam.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az lehet, a pályán megengedett sebességhatárt elérte.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem taposód neki eléggé.

-
Tothgera30
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nálam is pont ennyi, bár ez J Fl. Bár pályán 7.2l-től még nem volt feljebb.
-
Tikakukac
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Megy az klímával is, csak elő kell venni a nyomatékkörbét és rábökni 3800-ra. Na az alatt valóban semmit ne akarjon senki előzni. Az a baj előrelépés az 1.8 lenne. 1.6 van az utca végén, hát nagyjából annyira kezdett zubogni az adrenalin a fülemből, mint az egynégy táltosban

-
amargo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A16LET GPS szerint 130-nál 3000-et forog, ami igazán kemény, hogy 110-nél 5-5,5 L fogyaszt, de 130-nál 7,5-8L
-
Skynet258
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Na ma kipróbáltam, nincs holttérfigyelőm és a parkradart is hiába nyomom hosszan, nem vált át másik üzemmódba. Tudok élni ezek nélkül bár az előbbi jól jött volna.

-
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ha egyértelműen a meleg miatt van, akkor az nem beázás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most mondanám, hogy ess neki, TIS és keresd meg milyen gócpontok vannak, aztán egyesével melegíts mindent, de gondolom ennyire azért nem akarsz bontogatni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Költséghatékonyság mindenek felett, félek hogy ez ennek esett áldozatul.
(nem elég vastag, vagy nem elég jó minőségű fémből van a vezeték).
De más is lehet, egyelőre még találgatok. Eddig nekem azt mondták, hogy beázás, de ez az elmélet ma nálam megdőlt (reggel jó volt, aztán napon parkoltam kb 40percet, és utána már nem működött). -
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Bármi lehet, nyilván szegénységi bizonyítvány ha ilyen éghajlaton is akkora lesz az ellenállása egy vezetéknek vagy egy vezérlőnek, hogy lefő minden. Mert bezony mi még messze nem vagyunk az autó forgalmazásának a legfelső éghajlati részén.
-
ArthurShelby
addikt
-
Szada85
aktív tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Én ezt értem, de ha 5 literes vegyes fogyasztás a cél, akkor a benzines autókat nagyjából ki is löhetjük, esetleg az újabb, kisköbcentis turbós motorok fogják megközelíteni. Az autós fórumban nemrég mesélt 1.4T SCross vegyese is 7 Liter körül volt, ami ha innen nézzük 1 literrel kevesebb csak, pedig modern, turbós, csiribiri motor, kisebb kasztnival a Vectránál.

Egy Vectra méretü, és tömegü autóból (erösen 1500kg körül van) szívómotorral nem nagyon lesz csoda, a lovak zabbal mennek. Amiket most én nézek importra 1.8-as H Astrákra is 7 körüli vegyest ír a mobile.de, amit mondjuk klímázva elképzelhetö, hogy ugyanúgy feltolsz 8 literre is, vagy többre, attól függöen, hogy épül a fel a "vegyes használat".

Én inkább arányban szoktam gondolkozni, hogy milyen teljesítmény/rugalmassághoz milyen fogyasztást ad az adott autó.
Én is néztem 1.8-as C Vectrát is, egy tök józan, átlagos közlekedéshez élhetö erejü autó, amiben kényelmesen elfér az ember és a csomagok is. Aztán ment a matek, és valóban 8-9 litert le lehet gurítani vele vegyesben, emiatt is (meg azért is, mert nem vagyok 100-as) került a képbe a V6, sokkal erösebb, sokkal jobb menetteljesítményt ad, cserébe a vegyes fogyasztásom 10,5 Liter körül van, pályán kényelmes 130-as utazóval pedig 7,5-8 között is elvan.És ezzel nem a V6-ra akarlak rábeszélni, mielött a csoport megkövez, inkább csak az eltéresekre rávilágítani.

-
Tothgera30
veterán
Az F17-es váltó mennyire kényes? Olajcserét milyen gyakran érdemes elvégezni rajta?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Az, hogy egy autó mennyire lesz rossz, problémás, elöre szinte lehetetlen megjósolni egy H Astra korú autónál, az egész azon múlik, milyen gondos tulajdonosai voltak elötte. Amit manapság, a macinyomdás szervizkönyvek, és a szerencsekerék módjára pörgetet Km-órák mellett egyre nehezebb kideríteni. Mert az elsö tulaj még hordogathatta márkaszervizbe, de a második, netán harmadik már ritkán veszi a fáradtságot, pénzt, így nehezen lesz lekövethetö az elöélet.
Az utolsó kérdésedre szerintem egyszerüen meg tudod nézni a választ, ha a mobile.de-n rászürsz a cél árral a H Astrákra.
Hozzávetöleg 2-300 ezer Ft között számolhatsz a hazavitel járulékos költségeivel (ebben kiutazás, benzinköltség, exportrendszám, matricák, adók, magyar rendszám, magyar papírok, stb. ára benne van), ezt levonod az 1 millióból - legrosszabb esetben marad 700.000Ft keret, azaz ~2200€ magára az autóra. Ha ebben az ársávban látsz olyat, ami elnyeri a tetszésed, akkor nyertél.1 millió körül szerintem sem lenne rossz opció az emlegetett C Vectra, abból is egy 5ajtós/GTS verzió. Családinak szerintem ideális, tágas az utastér, a csomagtér is szinte mindent elnyel, és az üveggel felnyíló 5. ajtó miatt remekül is pakolható a csomitér. Van belöle szögegyszerü szívómotoros verzió is, sok az alkatrész, szinte bármi beszerezhetö.
@Luck Dragon: Lassan átadhatom ezt a pozíciót, érkeznek a lelkes, feltörekvö titánok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Attol függ ugye milyen motorral.
Am szerintem siman be lehet vallalni. Az enyemben 270k km volt es igazabol semmi baja nem volt. Persze 10 ev es 270k km nem is nyomtalan, de semmi veszes nem volt vele. Siman bevallalnam. Akinek eladtam ö azzal kezdte, hogy ez a 270k km ez semmi...1,7cdti. Nagyon jo motor az amugy, csak ajanlani tudom. Mondjuk 1M ert necces, de nem lehetetlen. Ha a mobile.de-n nezelödsz 1-1,5M között talalsz szerintem + hazahozatal + forgalombahelyezes.
-
válasz
Vesztor87
üzenetére
1.6/105 (z16xep) FL előtti
1.6/ 105 (xe1) FL előtti
1.6/116 (z16xer & A16xer) FL utáni és klasszik 3
1.6/180 (z16let) FL utáni1M normálisat FL korszakból (2007 előtt) szerintem nem lehetetlen találni, de hosszú csatának nézel elébe. Ha pedig találna FL utáni darabot akkor annak biztosításan vehető hogy annak nem volt gazdája.
Akkor inkább még a C Vectrát tudom még ajánlani 1.8-as motorral. De abban már Szada85 Vectra "uno special" kollégát tessék kérdezni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére

Ez az 1,6 XER?Szerintetek egyébként be merjek vállalni egy 200-250e km-t futott H Astrát? Nézelődök nézelődök, az Almerámban van 210e km, 2 éve vettük 183e km-el, de minden vackot cserélni kell sorba, már unom... Gumi, akku, rugó, bendix, váltó csapágy, kinyomó csapágy, kuplung .... ráköltöttem a 600e ft-ért vett autómra kb. 500.000 ft-ot... hurrá
Ehhez képest apósom vett egy T22-es avensist, ráköltött kb. 10.000 ft-ot 1,5 év alatt... pedig abban volt akkor 440.000 km, most 480.000.... az övé egy csepp olajat se eszik, az enyém 1500-2000 km alatt elnyel 1 litert, ellenben az csendesebb, nagyobb, az enyém kisebb zajosabb autó... 
Kellene egy olyan amivel tervezhetünk pár évre, minél többre annál jobb. Egyátalán nem szeretnénk cserélgetni.
Szerintetek 1 milla környékén van rá sansz hogy jót kapok?
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
amargo
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekem az egy soros verzió van. A második videó érdekes, elvileg nem lehetne megcsinálni ezt, fura a profil is, nehezen hiszem el a valódiságát. Az orosz részt még nem fordítottam le, de szerintem épített ő még valamit hozzá.
Nekem az opel-scennel-ből kellene az, ami a radarokat beosztásban jelezi. Így sok értelme nincs az elöl hátul radarnak.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Nem rossz ez a parkolás funkció, de valós helyzetben még sosem használtam. Viszonylag időigényes, lassan kell menni, majd mikor az utasításokat adja nagyon darabos (vagy csak a kormányt kell tekerni, vagy csak gázt nyomni...).
Én azért kisebb helyre is be tudok állni, de az automatika is egész ügyes tud lenni. Viszont fontos hogy mikor így parkolsz, akkor nem működik a radar (nem csipog)!
Ha a visszapillantóban van ilyen kis ikon, akkor még lehet hogy csak be kell kapcsolni, és akkor utána majd felvillan. Egyébként szerintem ez a holttér figyelő a szélső oldalsó parkradart használja (az egy kicsit más, más a cikkszám is). -
-
Skynet258
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Na holnap megnézem. Parolásnál mennyire válik be ez a navigálás, te használod? Néha elég szűkös a hely ez meg egy elég nagy dög, mondjuk nincs gondom a beállással, de ha jó hatásfokú akkor lehet bepróbálom.
Visszapillantóban nem villan fel semmi (vagy azért, mert ki van kapcsolva, vagy mert nincs is). -
ArthurShelby
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Másik kulcsra sincs szükségem, ez az egész csak hóbort, és ha már lúd, legyen kövér. Másik oldalon meg ott van, hogy mennyire pénz kidobás, illetve, hogy az eredeti kulcsokat is elronthatom.
A holttér figyelőt a navi képernyőn kell bekapcsolni (az ottani beállítások), ha jól emlékszem vakfolt néven fut. Egyébként a külső visszapillantóban kell hogy legyen ehhez egy kis lámpa, ami indításnál világít.A parkoló segédet jól mondod, hosszan kell nyomni a parkradar gombját és akkor ő figyeli az autókat az egyik oldalon (alapbeállítás a jobb oldal, de át lehet állítani). Túl kell menni a helyen, amit fölismer, kiírja, hogy stop és navigál (neked kell a kormányt forgatni, és a gázt adni)
-
Def26
félisten
Érd környékén tud valaki autószerelőt féktárcsa csere ügyben? (insignia)
-
Skynet258
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Köszi, de csak úgy vállalnám be, ha valaki meg is tudja csinálni, mert én még sosem használtam, és lehet feltalálom magam, de elkúrni sem akarok semmit. Mégiscsak komolyabb mint romokat flashelni telefonra.

legelek: kulcsházat én ilyet vettem, patent minőség, logóval mindennel. Elektronikát meg azt amit linkeltél (kulcsházzal együtt adják de az nekem nem fog kellenni csak a bele), én 2 gombost vettem inkább, előnyét úgysem látom, ha csak a csomagtérajtót külön tudom nyitni. Ceed-nél úgy van, de szerintem egyszer ha megnyomtam, azt is csak próbából...

Amúgy találtam most egy helyet, kulccsal együtt elintézik 38 ezerből (gyári kulcs+programozás), hozott kulcs programozása 12k. Szerintem ez alatt nem fogom megúszni végül, de már ez is egész jó. Főleg a márkaszerviz árakhoz képest.
Még valami
A menüben nem találtam a holttérfigyelő bekapcsolását, ez ugye egy agyonextrázott Zafira Tourer, sávtartótól kezdve táblafigyelőn át minden szar van benne, de ez nincs. Fura.
Meg még a parkolóasszisztenst akarom tesztelni, az lehet benne lesz (hosszan kell nyomni a parkolóradar gombot és 30km/h alatt elvileg elkezd navigálni, hogy merre forgassam a kormányt. -
odorgg
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére

1.8 tulajokat kérdezném H-ból, hogy náluk mekkora fordulaton pörög a motor 100-nál?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Egyébként neked milyen kijelződ van? Egy soros, vagy több soros?
Ugyanis én ezt próbálom, és itt op-commal csinálták, de én nekem nem sikerül.
Most azon gondolkozom, hogy ha van egy beállítás mentésem egy 2soros autóból, és én azt magamnak visszatöltöm, akkor hátha jó lesz. -
amargo
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én is, csak az opcom-ot tudom felajánlani.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
A 3. gomb azért érdekes, mert tudomásom szerint C zafinál csak 2gombos létezik, viszont a csomagtartó zárja motoros, ki tudja külön nyitni (csak a zárat, a az ajtót fel nem
, motoros ajtó nyitás csak az insigniában van)
A 4. gomb meg tök hasznos lehet, mert most is be van kapcsolva a köszönő fény, csak túl sokszor kapcsol be fölöslegesen.
Meg alapból egy kulcs felprogramozása kihívás (és rizikós).Eddig papoltam nektek, az op-com verziók közti különbségről (1.45, 1.59, 1.60, 1,64, 1,70, 1,95), de most kiégtem. [link] (igazából csak annyit mondtam, hogy canbuszos autókkal az 1.60 és annál újabb verziók működnek)
Van egy oc falsh nevezetű program (általában jön a kínai op-com szoftverrel), amivel az interfészt (magyarán az op-comot) lehet frissíteni, flashelni, és ezekhez is vannak fw-k. De itt a videóban gyakorlatilag azt csinálják, hogy betöltik a régi fw-t, és csak átírják a verziószámot 1.8-ra. -
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A 3.gomb (csomagtartó ikon) általában azt tudja, hogy csak a csomagtartót nyitja a központi.
A C Vectra 3. gombja ugyanilyen ikonnal ezt csinálja legalábbis.A 4. gomb pedig ilyen "figyelemfelhívó" ( a legutoljára kapott bér-Mokkában is volt ilyen) gomb, ha pl. parkolóban keresed az autót, mert nem emlékszel, hova parkoltál, akkor megnyomod, és dudál egyet, valamint felkapcsolja a menetfényt/helyzetjelzöt az autó.
-
Fandango
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezt azért vedd figyelembe, ha neked 2 gombos kulcsod van. Ettől még lehet, hogy működni fog, de lehet, hogy nem.
"Note - if your origional key has different appearance or frequency, please don't buy. It will not work."
3-4. gomb az csomagtartó és valamilyen világítás.
-
Fandango
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
dupla
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Itt egy videó róla, még nem próbáltam.
Ahogy látom először törli az összes kulcsot, és utána adja hozzá egyesével.Most én is gondolkozok, hogy veszek egy elektronikás bicskakulcsot, mivel a pótkulcs nem bicska (nem is használjuk mondjuk).
Ahogy kutattam kiderült, hogy nemcsak 3, hanem 4 gombos kulcs is van (az enyém eredetileg 2 gombos). [link]
Így azon gondolkozom, hogy beruházok erre. Érdekel, hogy működik e, és hogy mit csinál a 3/4 gomb.
Közben az A zafirára is néztem átalakítót.[link] -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Astra G sedan Z14XE állandóan ABS hibát dob. Néha a km/h óra is "pulzál".
Innen melyik kerékcsapágy szettet érdemes vennem? Vagy kockáztassak meg csak egyet?
Kovácsautó kerékcsapágy
Vagy bízzam a szerelőre? Ki tudja mérni, melyik a rossz, ha éppen nem világít a hibavisszajelzés? -
Laraxior
titán
Ezt a szart beleönthetem próbaképpen ha eltünedezik a szervoolajom?
Gondolom egyébként megint valami cső adta meg magát, vagy illesztés, mint ahogy az Insigniáknál szokott lenni...

-
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tuti? Ha 90-nél 2500 akkor 100-nál kb. 2750 kell legyen nem?
Legalábbis az Almerámnál így van 
90-nél 2500, 100-nál 2750 kb, 110-nél 3000
-
stickermajom
addikt
Opel Gombossal tapasztalata van valakinek? Jövő héten megyek hozzájuk a futóművet megnézetni. Még lemondható az időpont.

-
-
rumos XIII
aktív tag
Ma nézzük meg ezt az autót, remélem sikerrel járunk, és csatlakozhatok hozzátok!

-
Skynet258
veterán
Közben ránéztem, parking light/sidelight a feature neve, megnéztem a használatit és ott egy szó sincs róla, ezért volt furcsa. Facebook-on amúgy a társasházi csoportban ránk is írtak nem sokkal előtte, hogy le kéne kapcsolni mert le fogja szívni az akksit...
Lehet a Kia Ceed is tudja, csak eddig nem hagytuk átbillentve az irányjelzőt?
Mondjuk nem nagyon parkolok olyan helyen ahol ennek lenne létjogosultsága... -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Merci tud ilyesmit. Attól függően melyik állásba tekered a kapcsolót, egyik oldalon fent hagyja a helyzetjelzőt - bár nem tudom mennyi időre. Szóval amelyik fele lelóg az utcára, azon fent marad a világítás, hogy ne rongyoljanak bele vagy ilyesmi.
Jobb tippem nincs, lehet ez is ilyen fícsör.
-
Skynet258
veterán
Ma jövök haza gyalog este, sötét volt már, már messziről nézem, hogy a Zafira hátsó lámpája ég. Közelebb jutva látom, hogy a hátsó lámpa és az első is világít, de csak a bal oldalon.
Nézem mi a franc, asszony otthon, megyek be, mondom a Zafira világítása megy, de csak az egyik oldalon... Már vízionáltam egy vaskos szervizről... Kinyitom, beülök, továbbra is világít, de csak a bal oldal. Mondom ez mi... berakom a kulcsot, gyújtás, felkapcsol az összes világítás ahogy kell, de egyből hallom, hogy az index megy balra (ez az oldal világított ugye). Visszateszem alapállásba, kulcs ki, világítás lemegy, autó bezár.
Ez most valami extra funkció? Mondjuk szarul megvilágított utcán égve hagyja az ember egy ideig amíg ott parkol, hogy látszódjon a széle az autónak? Majd valamikor kipróbálom a jobb oldalra is, hogy index, aztán kulcs ki, és vajon akkor az az oldal fog-e világítani... Manualba nem láttam ilyen funkciót leírva, de lehet csak elsiklottam felette. Vagy bugzik az autó?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
athomi
üzenetére
A linkelt oldalt nem először olvasom,és megint találtam egy számomra érthetetlen dolgot,ki is vert a hideg veríték.

"...Tech2 segítségével át kell állítani, hogy termosztát MAP vezérelt legyen..."

Te, bárki, akárki, elmondaná milyen okosság ez? Megoldható egyáltalán?
( szerintem nem) 
-
odorgg
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
No ezt örömmel olvasom. Én is gondolkodom egy G 1.4 ----> H 1.6 váltáson, mert jól jönne az a némi + nyomaték, illetve pár évvel fiatalabb szekér sem lenne hátrány.
100-nál mennyit forog a H 1.6 5-ben? Az 1.4-es G az 3000-et. Elférne benn még egy fokozat, mert 130-nál 4000 körül már elég hangos.
-
wwhy
veterán
M32 váltó újracsapágyazásán / javításán túl van már valaki?
-
farkas-j
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A Z14XEP az láncos.
-
Findzs
addikt
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nekem volt 1.6 G astra 4 évig, 1.4 H 7 évig, 1.2 G 5 évig és most megint 1.4 H pár hónapja.
Röviden:
Összességében elmondhatom, hogy mindkét autó remek.
Nekem nem igazán volt gondom egyikkel sem. Mindig cseréltem az olajat évente és jó minőségűre (5w-30, 5w40 eneos)
Azért a H astrát sokkal komolyabb, biztonságosabb, kényelmesebb kocsinak mondanám. Nagyobb a beltere viszont a csomitartó kicsit nehezebben pakolható az ajtó alakja miatt.
Sokkal jobb a futóműve, fékje, nekem az ülései is jobban bejöttek. Váltója nem olyan "akadós" simábban veszi a fokozatokat. Pont a napokban vezettem le egyhuzamban 200km a h astrában megállás nélkül. Nem éreztem késztetést, hogy megálljak pihenni. G astrával is mentem ilyen távokat de ott mindig megálltunk kicsit nyújtózkodni egyszer-egyszer. És nem rohadós szemben a G astrával.
Sajnos mikor megvoltak mindkét G astránál előjött a hátsó sárvédőnél és a tanksapkánál a rozsda.
Precíz jó fényezőhöz vittem javíttatni, de pár év múlva szintén előjött a rozsda ugyanazon az elemen csak máshol.
Régebben kényszerből váltottam vissza G -re de a két kocsi közül én már nem választanám újra. -
törölt tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
+athomi
Igen ezt írják mindenhol.
Nekem az erosebb XER van, viszont ebbol is az ujabb, A16XER. Erezhetoen lustabb a gazreakcio, mint az 1.4 G-ben, viszont nyomatekosabb. Mas karakter, varosbab, dugoban jol hon az a plusz nyomatek, nehezebben fullad le, konnyebb elindulni vele, visszavaltani kb sosem kell. -
-
törölt tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
1.4 G es 1.6 H -val van sok tapsztalatom.
H nyilvan modernebb kulseju, kenyelmesebb a mai szemnek.
Egyszeru kondtrukciok, olcson van hozzajuk alkatresz.
A H feke sokkal kemenyebb, finomabban kell adagolni. Motorikusan sokkal erosebb, de ez nyilvan a plusz kobcenti miatt van. H nehezebb kasztniju igy kell az 1.6.
H talan picit kenyelmesebb.
Egetrengeto kulonbsegek nincsenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- DeLonghi Caffé Venezia I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 2TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm előre is!

Mondjuk egy kicsit gyorsabb reakciót vártam, de úgyis 30 fok van, eszemben sincsen autóba ülni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg még a parkolóasszisztenst akarom tesztelni, az lehet benne lesz (hosszan kell nyomni a parkolóradar gombot és 30km/h alatt elvileg elkezd navigálni, hogy merre forgassam a kormányt.

, motoros ajtó nyitás csak az insigniában van)