Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szőröscica
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ez a nyaron 80km amugy arra boven jo volt nekem, hogy 4 hetig be se induljon a benzinmotor, mikozben 1500km-t autoztam. Es ha tudsz tolteni a munkahelyeden/utcan/bevasarlokozpontban, akkor meg flexibilisebb a dolog, igy en telen se fogok benzint egetni csak ha kirandulni megyunk hosszabb tavra. Olyankor meg annyit fogyaszt mint egy dizel.

-
Declare
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
Mindig viccesek az ilyen önerzeteskedö tulajok, mint Te

Am, ezzel nincs baj, amig nem forgatod ki a masik szavait.
1. Nem fikaztam
2. Nem allitottam semmit magabiztosan
3. Kerdöjel volt a mondatom vegen mindenhol, amit ideztel.En azt hittem a marketing (nagy villasdugo az oriasplakatokon), neve alapjan, hogy az ampera egy full villany auto. Aztan kiderült hogy nem es ezen meglepödtem. Szamomra groteszk ez a villanyauto, nagyonzöld, csak van benne egy benzinmotor, ami 40-80 km utan bekapcsol
.A 6 ev alatt semmit nem romlo akku (ugye ez a "még mindig 100% os az akku" ez erre utal), ez meg nonszensz lassuk be. Igy ahogy (#84392) joamilestoné leirta (
), igy ok, ügyes, tök jo!En is csipem a villanyautokat. Hasznald egeszseggel a tied, de ne puffogj mar, ha valaki mashogy gondolkodik
plane ne forgasd ki a szavaim, mert nem szep dolog
. Peace 
(amugy az uj ampera pl mar 3-500 km hatotavot iger. Alakul ez
) -
BigBlackDog
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Autós topikban dobtam be az ötletet, igény szerint, kb. 2-5 hetente szokott lenni összeröffenés leginkább az ott aktív tagokkal.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Valószínűleg nem tudok menni, de nem zárom azért még ki teljesen.
Ha jól emlékszem 2 hete találkoztunk, azóta nem jött meg az új profil képem, remélem nem is fog soha.Szerk: egyébként ez milyen találkozó lesz, milyen szervezés?
-
Tikakukac
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Menedzselni mindent lehet, de a fizika az fizika, a kémia meg kémia. Nekem is vannak itthon csodaszámba menő akkujaim, amiket baromi jó ciklusokba üzemeltettek, de azért na. A 100%-ot nem nagyon akarom elhinni
Még azt mondom 80% körül így hasból akár lehet is.
Mondjuk megint más kérdés az egész koncepció, de az már túlnő rajtam
Saint_: Csáposra azért raknám

-
szőröscica
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
16.5kwh-s akku van benne, de csak kb 10.5-t autozhatsz ki belole. Igy nagyon ugyesen tudja managelni magat, emiatt sokszazezer km utan is hozza a gyari hatotavot. Lehet, hogy a teljes kapacitasa mar csak 13kwh, de ebbol Te semmit nem veszel eszre 300 ezer km-es koraban.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Ha minden igaz, akkor a múltkori helyen ismét páran összefutunk ma késő délután, estefelé (17-18 órai környéki kezdéssel). Ha van valakinek kedve kigurulni, jöjjön nyugodtan, szívesen látjuk.

-
Magnum_
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére
4-5 millióért?
Insi vásárláskor is vehettem volna sokkal komolyabbat, de minek? Igényeim meg most annyi sincs mint Insigniálál, itt csak annyi hogy sokáig elbohóckodjak vele a városba. Arra a napi elmegyek meg visszajövök melóba, meg max egy bolt szitura tényleg nem adok ki 4-5 millát, de még 2-t se.Tikakukac: Opelnél 5 az egység ár, Insit is normálisan átnézték (bent voltam), kaptam egy több oldalas lapot is mellé, szóval nem volt gond. Persze nem ezen a +12 ezren fog múlni a dolog, csak ha egységes 5 mindenhol, mi a pics@ért kérnek majd el tőlem 17-et?
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
(#84379) joamilestoné Nekem van egy ismerösöm, aki azzal "hencegett", hogy a 6 eves Amperajaban az akkuk 100% osak még....azert ez egy nagy baromsag nem?
Meddig birjak az akkuk?semmi, de semmi ismereted nincs a típusról, de azért magabiztosan írsz róla.
az enyém 5,5éves, amikor be lett hozva, cellánként nézte át a releváns szervíz, az összes 100%-os az enyémben.
az a trükkje, hogy nem tud gyors töltést, minden töltés kvázi kímélő töltés ÉS nem engedi 20% alá a rendszer.Tehát ha fikázod a típust, azzal semmi baj nincs, ha hülyeségeket írsz róla, azzal már van.
Van egyébként Volt 300.000 mérföld után is 100%-os akkupakkal.
-
Declare
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Miert nem nezel egy ilyen kis renault zoe -t mondjuk?
Az full elektromos es pici. Optimalis varosba es a hatotavja is valoszinüleg jobb.(#84379) joamilestoné Nekem van egy ismerösöm, aki azzal "hencegett", hogy a 6 eves Amperajaban az akkuk 100% osak még....azert ez egy nagy baromsag nem?
Meddig birjak az akkuk? -
B-L-A-C-K
titán
Még el se mentem megnézni a Corsát, de már állapotfelmérésen át akarnak b@szni...
Felhívtam az ottani Opel márkakereskedést, 17 ezer egy állapotfelmérés, máshol mindenhol 5e.. 
-
szőröscica
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Napi 60km-t ingazom vele Budapesten es meg marad 20km az akkuban, mikor hazaerek. Telen viszont tenyleg csak 50km korul alakul a hatotavja. Benzinbol 7 litert 150-160 koruli temponal ehet meg szerintem. En 125-tel jarok palyan, igy most Horvatorszagba 5.1-es fogyasztassal jottem le.
Az Ampera egy range extenderes villanyauto, ahol valoban tudja hajtani bizonyos helyzetekben a kereket a benzinmotor is. De egy sima plugin hibridnel sokkal tobb: egyreszt a villanymotorja a legerosebb, a csucssebesseget es a legerosebb gyorsitast is a villanymotorral eri el, illetve futeshez sem kell benzint egetnie.
-
NKing
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Persze, okozhatja vákuumcső szakadás, tömítési probléma, stb. - a lényeg, hogy megváltozik a keverékképzés a hiányzó vagy éppen többlet légmennyiségnek köszönhetően. Sajnos ez ilyen próbálgatós-hibakeresős buli. Nálam egyértelműen az EGR csatorna elzáródása volt a gond, mert utána minden helyre állt. Nem néztem vissza az illető minden válaszát sajnos, de látom, hogy nála már más fordulaton is ugyanúgy jelentkezett a hiba később. Csak gondoltam megosztom itt a fórumban azt a posztot, hátha valaki ugyanezzel a problémával küzd

-
B-L-A-C-K
titán
Ha végig csontolod neki oké hogy 25km, de pl Saint_ kolléga elvitt egy kocsit megnézni a héten, és 93km-t mentünk vele tisztán elektromosan, városba is ha szépen mész vele, 70-80km megvan. Szóval pl nekem is király lenne egy ilyen arra a napi 15-20km-re amiért most kicsit keresek. Csak nincs garázsom, és egy 4-5 millás kocsit felesleges nekem.
-
molnarpeter
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére

Lehet vele menni oké, de ha pályáznék is vele biztos felejtő, főleg Insi után, pedig az se volt egy iszonyat, de bőven elég volt. Ez meg hogy városba elbohóckodjak napi 15-20km-re magamba, úgy hogy emelkedőn nem is megyek szinte soha, arra elég lenne.
Ma elmegyek egy Opelbe lekérem az alvázszámát, és ha jó hétfőn elugrok megnézem (Győrbe van).
-
Declare
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Amennyire en tudom, azt kb soha...de tenyleg. Azt kell megnezni, hogy ne legyen megnyulva, ne csörögjön. Egy jo szerelö tuti megmondja.
Nekünk, anyum autojaban (1,4 vw polo szivobenzin) csak a gyertya trafokkal volt baj. Bosch cuccok, de valahogy szeriahibasan sz@rok es hosszu uton tul tudnak melegedni, ami pillanatnyi hengerkieseshez vezet (marmint nem jar egy henger mondjuk, nem kiesik ugye /kac-kac-kac/
). De mondom, ez kifejezetten vw polo betegseg allitolag...csere megoldja.Tenyleg nem hiszem, hogy stresszes lehet egy 1,4, ujabb, szivo benzin

Amugy meg ez az erö gep, nem erögep kerdes is vicc....en jartam meg az 1,4 poloval nemetorszagot es azon kivül, hogy a tempomat nagyon hianyzik, meg nyilvan egy billegösebb kisauto, mint pl az astra, az eg vilagon semmi gond nincs egyedül, vagy 2 szemellyel. Siman utazo 140 el el lehet közlekedni es nem eszik ugy sem 6-7 liternel többet...160 ra is tök gyorsan felgyorsul es gond nelkül tartja egyenesben, amig kielözöd akiket kiakarsz.....el van q.vulva a vilag ezzel a teljesitmeny, meg loerö hajhaszassal....ha nem vagy balfék es nem 5-ik sebessegben 60 nál akarsz elözni semmi baj nincs...kicsit pörgetni kell jobban, kicsit lendületböl közlekedni aztan kesz....
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Közben en is utananeztem es ha minden igaz, van benne egy benzin motor...ami ugye nem hajtja, hanem csak tölti az akkut...tehat tenyleg full zöld a rendszer
de akkor az olajcseres kerdesem megsem volt hülyeseg 
(#84361) B-L-A-C-K azert 2018 ban az 1.4 szivo benzin az az a kategoria, amivel nem lehet melle löni. Ha az elözö gazdaja nem tett meg mindent annak erdekeben, hogy kinyirja, akkor sok baja nem lehet. Pici motor, pici kasztni...az autopalyan nehez lesz levillogni vele a Q7 est, ezt kell bele kalkulalni, mint hatranyt

-
mohabá 007
aktív tag
"...Z16XEP motornál az ilyen gázelvételre, 1500-2000-es fordulat közötti rángatás EGR hiba...."
Hibás működésű (beragadt) EGR is okozhat ilyen tüneteket, és még sok más is.

A fórumtárs, akinek a hozzászólást írtad ez volt a gondja:[kép]
1,5-év múlva jelentkezett, és elmondta, hogy a szelepfedélben a [kartergáz elvezetésében lévő membrán szakadás miatt volt a rángatás]
-
bexinho23
őstag
Tudnátok segíteni abban, hogy melyik lehet a cigarettagyújtó biztosítéka? A gyári könyv szerint a képemen jobbról a 3. oszlop, 4 sorában van, ahol nincs semmi. Reggel azt vettem észre, hogy az FM transmitter nem működik. Amúgy 1.2-es C Corsáról van szó.
-
NKing
tag
válasz
zsambek
üzenetére
Z16XEP motornál az ilyen gázelvételre, 1500-2000-es fordulat közötti rángatás EGR hiba. Pontosabban az EGR szelep lehet hibás, illetve az EGR csatornák elzáródása. Tipikus XEP-s motorhiba, gyakori, mivel tervezési hibából ered. Ha másnak ezzel a motortípussal ugyanilyen gondja van, ezt az útmutatót javaslom: Z16XEP rángatás megoldása: a szívósor megtisztítása a lerakódott koromtól
-
Magnum_
nagyúr
Sziasztok!
Én nem emlékszem, hogy kértem volna, hogy a topik összefoglalóban szerepeljek (illetve az autóm)., De ez az autó nincs is már meg, így kérem a Topikgazdát, törölje. (visszakerestem, biztosan nem kértem)
Köszönöm szépen!
-
B-L-A-C-K
titán
Ha jövőhéten meglesz az az 1.4-es D Corsa lehet elmegyek megnézni...
Erről a motorról mit kell tudni, azt eltekintve hogy nem 5 litert eszik, és nem megy sehová?
Megbízható? -
-
Declare
őstag
Uh de kiraly! Vegre egy E auto-s !!
gratula!Majd azert irhatnal rola, olyanokat is, hogy miert E-auto, miert Ampera, mik voltak a szempontok, hogy oldasz meg hoszabb utakat stb...meg persze fenykepek es velemenyek ezerrel

Ja es ami baromira erdekel, hogy 5w30 vagy 10w40??? es metabond olajadelokat hasznalsz e??

-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Érdekes,hogy nem sikerült neked,de simán el tudom képzelni.
Próbáltad azóta?
Nekem is z16xep,mire gondolsz,hogy "nem ilyen"? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Oda évek óta próbáltam regisztrálni,de nem sikerült.Annyi válasz se jött, hogy haggyábékénnezavarj.

Gondolom sok Astra H tulaj van akinek Z16XEP motor van a gépében.Ami nekem furcsa,hogy senki nem szól a leírás készítőjének, (Davee) hogy nekem az nem ilyen,ezért félrevezető, vagy, rossz pontatlan a megfogalmazás, azaz, észrevételt teszek, megbeszéljük, a hibát kijavítja ha szükséges.A leírás majdnem jó. Egy "közkincsé" tett ismertető minden mondata legyen igaz.Ebben szerintem vannak bakik.
( aki nem ért hozzá,csak elolvassa a rossz infóra azt hiszi hogy jó ) -
RpPRO
őstag
Üdv!
Astra G-m van. Faterkámnak új Zafira. Nála olyan rádiócsatornák bejönnek a gyári cuccon, amiket én sosem láttam. Nálam még kazettás volt, lecseréltem egy JVC kd g 332-re.Kérdéseim:
- a gyári tetőantennám gyengécske teljesítményű?
- vagy a JVC-ben gyenge a vevő?
- ha a tetőantenna gyenge, akkor azon hogyan lehetne segíteni? -
norrberth
addikt
Sziasztok!
Aki szereti az olaj/szűrő témát [link]
-
M3aN
senior tag
Sziasztok! Nagyon tetszik a típus, és vásárlás előtt állok. Astra-tó indultam, de közben néztem más gyártót is, de végül ide is térek vissza. Amit szeretnék, az Astra H sedan 1.6. Mit lehet erről a típusról és a motorról tudni? Típushiba? Bármi jó tanács? ☺️ Köszönöm!
-
tkesy
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Köszi a jókívánságokat mindenkinek…

@Wiz Khalifa: Az a kupak puha gumiból van, a töltőt nézve az előző tulaj igen sokat használta, viszont egyelőre nem látszik semmi a fényezésen... De lehet leszedem róla...
@molnarpeter: Igen, bent vagyok, kimondottan csak az Ampera-s fb csoport miatt reaktiváltam a fiókomat...
A hátsó lámpa párásodást hibát olvastam, bár még nem orvosoltam... Tölteni viszont csak otthon a szabad ég alatt tudom, ellenben a töltőt igyekszem szárazon tartani, amennyire csak lehet... Milyen takarót érdemes venni? -
Tikakukac
titán
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha jól csinálod van. De az mocskos pepecs munka. Cserébe én most már tudom, hogy könnyezik a klíma kompi.
-
zolikaDB
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
Nincs.
Több gondot okozhat. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
Findzs
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az már nem annyira

Olyan zafira és meriva közötti egyterű kocsi.
Rossznak nem rossz de a szem már nem annyira szereti
Teszt:
[link] -
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi!
-
-
farkas-j
őstag
Az Opel is érintett lehet a dízelbotrányban
"A hírek szerint relatíve kevés, 60 ezer autó lehet érintett, köztük Insignia, Cascada és Zafira modellek. Az értesülésekből egyelőre nem derült ki, hogy pontosan melyik motorról lehet szó, de mivel a Cascadát csak egyetlen (három teljesítményszinttel árult) dízelmotorral lehetett kapni, így több mint valószínű, hogy a 2 literes CDTI motor az érintett típusok között van." -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Dr. House mohabá.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
"...na kiolvastam, elvileg 22, ami a fojtószelep .."
Nem a fojtószeleppel van gond, hanem a fojtószelepállás érzékelőbe bemenő árammal, vagy az érzékelővelKi kell kutakodni.

Hibakód: 22 - Fojtószelep helyzet érzékelő kapcsoló. A áramkör alacsony jelszintű bemenet
"...ez mit csinál?.."
- ....A fojtószelep-helyzet (TP) érzékelője egy potenciométer, amely a fojtószelepház fojtószelep-tengelyére csatlakozik. A TP-érzékelő elektromos áramköre egy 5 voltos tápvezetékből és egy testvezetékből áll, mindkettő a motor-szabályozó modulban (ECU) ered. Az ECU a fojtószelep helyzetét e jelvezeték feszültsége alapján számítja ki. A TP-érzékelő kimenete a gázpedál mozgatására reagáló fojtószelep-szög függvényében változik. A fojtószelep zárt helyzetében a TP-érzékelő kimenő feszültsége alacsony, kb. 0,5 volt. A fojtószelep nyitásával a kimenő feszültség növekszik, és teljesen nyitott fojtószelep (WOT) esetén megközelíti az 5 voltot..
-
bandi0000
nagyúr
na kiolvastam, elvileg 22, ami a fojtószelep, ez mit csinál? milyen minőséget kellene venni? ha venni kell
-
zolikaDB
veterán
Occó kínai, alis mini OBD-k tönkre mehetnek, ha folyamatosan a csatlakozóra vannak dugva?
Mostanában nem használtam, aztán gondoltam, rálesek, és egyik telefonom se látja... Piros LED világít rajta, és ennyi...
Cirka 4 éves darab, 3 évet tuti ment... -
Lajos1966
tag
válasz
Bandita4141
üzenetére
Egyébként úgy ellenőrizted,ahogy a gépkönyv szerint kell? Üzemmeleg motor,leállítás után kb. 5perccel.Nekem nagyon furcsa volt először.
-
Bandita4141
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, akkor hagyom ahogy van!
-
bandi0000
nagyúr
F astrába hogy lehet leengedni a hűtő vizet? Illetve legegyszerűbben kimosni a hűtőt?
Ha előtte állok akkor ugye van 2 cső a bal és jobb oldalon, valamelyiket le kell szedni vagy van más módja?
Illetve az a baj hogy sokszor bedobja a motor hibát, szinte biztos hogy a hűtéssel kapcsolatos csak nem tudom mi lehet, valakinek ötlet? 1.4 8 szelepes motor
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bandita4141
üzenetére
Az még belefér. Ha van előírás mennyiségre, kérd minimumra töltve, plusz egy liter tartalék, aztán majd beosztod

-
hacki87
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Mondjuk a Mr. Ragamonifinnal nagyot néztem
amikor elhoztuk tőled az autót annak 6.7 lett a teletankos számítása a Bc meg 6.9. Azért ez nem lesz rossz főleg, hogy én 10 10km megyek munkába. A fogyasztási mutatót meg még nálatok nullaztam rakparton végig hazáig 5.4et írt. -
Bandita4141
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A műanyag pöckön van a drótig nem jön fel
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bandita4141
üzenetére
Pár mm nem gond. A végén lévő pöckön van csak feljebb, vagy már a "drót" is beleér?
-
athomi
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
Ezen egy csiga tudna segíteni, nem a rigotech.

-
hacki87
senior tag
Ma megtettük az insigniaval az első közös 650km-erünket, és egybe első külföldi utunkat idáig minden fasza bc szerint 5.8 a fogyasztás, B-L-A-C-K kösz a CD-t.

-
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy kb 6 éves Opel Astra H 1.6 benzines gépkocsit, ma néztem a motorolaj szintet, a maximum felett van kb fél centivel. Ne foglalkozzak vele, vagy menjek szerelőhöz. Egyébként márkaszervizben volt a csere májusban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- Eladó egy Pixel 7a
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
), igy ok, ügyes, tök jo!
plane ne forgasd ki a szavaim, mert nem szep dolog
. Peace
Még azt mondom 80% körül így hasból akár lehet is.

de akkor az olajcseres kerdesem megsem volt hülyeseg