Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Ja, az nekem is tűnöget, de azért szerintem felesleges 100k+ kiadni. Még 4 éve vettem egy literes GM szervóolajat hozzá 4-5 ezerért, azóta néha töltikézek rá, de olyan kevés megy bele, hogy még mindig van a pót olajból.
Amikor megvettem, porzott a szervótartály. Akkor mondták, hogy 117 ezerért felújítják.
-
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudna érdemben segíteni G astra 1.7 dízel hogy kéne benne gyárilag lennie előfűtőnek? Vagy ha nincsen akkor utólag van rá mód és lehetőség beépíteni? Ha igen hol keressem a helyét? azt sem tudom hol kellene benne lennie de valaki mondta nekem hogy meg kell lennie a gyári helyének és csak be kell tenni.
Üdv!
-
Tikakukac
titán
Maga a hibakód amit kidob az mindegyiken ugyanaz lesz. Itt az érdekesebbek az élő adatok, a logolás valamint, hogy mihez férsz hozzá. Nyilván ebben opcom verhetetlen, a sima BT-s olvasok egy rakat dologhoz nem férnek hozzá.
trialboj: Az idő az idő. Ha megy, ha nem, öregszik a szíj.
-
Szada85
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
Szia itt motorkód alapján találsz némi infót: [klikk-katt]
-
trialboj
őstag
2002es opel astra g ben mennyi időközönként kell vezérműszíjat cserélni? 4 éve vásároltam akkor cseréltek benne, a papíron azt írja 60.000km vagy 2 év, de ez a 2 én rettenetesen kevésnek tűnik, még a 4 is. Többnyire városban van használva.
Köszönöm
-
-
Markizmark
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Hidegen sűrűbb olaj, melegen pedig tágulhatnak annyit az alkatrészek, hogy eltűnnek a problémák. Az én autóm motorja pl hidegen hangosabb... pedig a hideg miatt sűrűbb olaj pont tompítaná a zajokat. Aztán bemelegszik és csökkennek a hézagok. Ilyesmi lehet az oka a kormányműved zajának.
-
HoaryFox
őstag
No, maholnap megyek az autóért, kemény 160ezer forintos költségem lett az autón, kormánymű felújítás, 1 motortartó bak (azt mondta a szervízvezető, nagy sz*pás volt, sok csavar be volt rohadva, motortartó bakba bele is tört), lengőkar szilentek, egyéb apróságok plusz munkadíj.
Igen, megint megvan akkor az éves "nagyszervíz"
(nagy = 100+ezer forintos) -
Tikakukac
titán
Én meg úgy voltam vele, 4k vs 20-30-40-50k, úgy, hogy abszolút nem biztos nem-e vezeték gond, mérni meg otthon épp nem tudott senki... ennyit bőven megért.
Mondom az okosságot. Egyfelől: egyszer kell csak cserélni, utána rezes zsírral tekerd vissza és ne 3m erőkarral hanem 20Nm-el húzd le. Plusz másik titok: én tekertem már ki jobb oldalról kitekert kerék mellett is benyúlva, valamint még egyszer motorháztetőt felnyitva only
Elég pöpec helyen van, ha már nincs berohadva, sima ügy. -
Tikakukac
titán
Túlestem rajta. Ha más baja nincs, akkor cseréld bontottra. Én valami 10 fontért hozattam egyet angolból. Tök jó.
Viszont trükkös volt a köcsög, mert kettest jelzett eredetileg is, viszont a motor is erőtlen volt meg berángatott. Első csere után megjavult minden, második csere után pedig eltűnt a kód is.
-
beg
veterán
Miután 3 szerelő 5 félét mondott, ezért feldobnám témának, hogy z14xe esetén (meg amúgy a többinél is) 2-es lambda fesz. hiba vállrándítós/fél évenként törlős vagy cserélendős kategória? Ugye ez már nem a leömlőnél van, hanem a katit figyeli, elvileg az ecu felhúzott orral tudomást sem szerez róla, csak bevillant egy sárgát.
Feleslegesen nem vennék 30-40 ezerért a csatakancába díszt, ezzel ráköltve a reálértékének 10%-át
-
Tikakukac
titán
válasz
N.Ferry
üzenetére
Kiütni majdnem leírtam kit kéne
Ha már nincs hiba, eltűnik. Olajcserénél benzinpumpa reléjét kaptam ki és úgy forgattam kicsit a motort. Szépen sárgázott is egyet. Visszaraktam, beindult, eltűnt a jelzés. Ennyi. Ezeket ütni lehet, de olyan lesz, mint a lambdaszonda. Üthettem én 50-szer is, ha egyszer rossz volt 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
N.Ferry
üzenetére
Az ECU jelez, hogy hiba van, és mindaddig jelezni is fog, hiába törlöd, amíg a hiba fennáll. Ha a hiba megszűnik jelezni se fog, kiütni se kell, majd elfelejti magától.
Ami biztos, nem a kicserélt görgővel lesz gond, annak nincs hibakódja, annak működését az ECU nem felügyeli. A hibakódot kell kiolvasni, és kiderül miért jelez.
(a szerelő meg menjen az annyába)
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor végülis olyan, mint a fázisceruza, csak kisebb feszkóra.
-
joker91
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia,
köszönöm a tippet. Figyeltem mostanáig és a fagyálló fogy...
Gondolom a radiátor hibás és ereszt valahol. Ennek cseréje mennyire bonyolult? Műszerfalat ki kell venni hozzá?
Próbáltam befeküdni, nézelődni, de sehol nem látok eresztést, ami látható műszerfal mögött.
-
Sanki
addikt
Ebben a videóban a fószer valami fáziskereső ceruzát használ a fűtőszálak ellenőrzésére?
Valamit az ellenőrzés előtt a házra csíptet földelés miatt. -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Elegendő szabadidő híján, csak most, estefelé tudtam kicserélni az elöregedett antenna gumitalpat az Astrán. Viszont elkövettem azt a hibát, hogy előtte nem kötöttem ki a világítást. Most úgy néz ki, hogy nem működik az utastér- és csomagtér világítása. Mivel bent áll a kocsi a garázsban, és vak sötét van, nem tudom leellenőrizni; de reménykedhetek benne, hogy csak a biztosítékot kell cserélnem?

-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Tegnap cserélve lett az autóban a hosszbordás szíj görgője, ma délután hazafele menet kigyulladt a kis motor ikonom. Egyből mentem a szerelőmhöz, aki azt mondta hogy nincs gond, lehet pár indítás után el fog tűnni, vagy ki lehet ütni.
Kérdezném hogy kiütni hogy lehet, ha nem fog elmúlni?

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Az attól függ hajlandó lesz-e elvégezni szerelőm a rettentő időigényes javításokat vagy sem. Utóbbi esetben majd valamelyik bokor mögé tolom a taligát. Vagy lehet hogy a béna kategóriába sorolok és csak 101 pacit viszek ki a parkolóba.

De ofkorsz, egyébként nyálazás ON. -
Szada85
aktív tag
Engem nem szabad alapul venni, mert nálam a döntésekben ugyan ott van a racionalitás iránti szárnypróbálgatás, csak sose az gyöz, hanem hogy picit "különlegesebb", az autóbuzis énemet is valamilyen módon kielégítö autó legyen.

Ettöl függetlenül heteket, hónapokat olvasok típushibákról, véleményekröl, motorokról, váltókról, igyekszem rendszerben gondolkozni, illetve azt is számításba venni, hogy nekem mire kell az autó, milyen körülmények között fogom használni, illetve persze a megbízhatóság, szervizelhetöség ugyancsak szempont.

Én most utoljára egy 3.2-es V6-os C Vectrában kötöttem ki, ami elsöre mindenkinél kicsapja a biztit (#jajjdedrága, #leesziahajad), de ha összehasonlítom pár egyéb Vectra motorvariánssal akkor
8L vegyes /11,1L város a FL 1.8-as ugyanígy 140 lovas,
8,6L vegyes/ 12L város a 2.2-es FL elötti 147 lovas, és
10,5L vegyes/~12-13L város a 3.2 fogyija, ami cserébe 211 ló és 300Nm, V6-os hanggal füszerezve, akkor már másképp mutat az egyenlet.
Elötte 2 literes turbós G Astra OPC Caravan-om volt, annál tágasabb, utazóautósabb irányba szerettem volna váltani, aztán került képbe a Vectra, ott pedig a motorokat, menetteljesítményeket, fogyasztást, szervizigényt, komplexitást, és a "b*zifaktort" figyelembe véve lett ez a verzió a befutó.
Néha most is belémbújik a kisördög, el szoktam kalandozni, mi lehetne az utódja, de egyelöre mindig sikerül visszatérni a Vectrához, bár a kísértések sokszor erösek.

Egyébként pedig egy topiktali erre is tökéletesen alkalmas, szokott lenni jópár fajta, eltérö motorizáltságú paripa is, nem egyszer volt már utaztatás is programon, az is tökéletesen alkalmas az élmény- és tapasztalatszerzésre.

-
Tikakukac
titán
Lehet nyaggatni kollégákat, fórumtársakat, nyugodtan. Erre van a platform.
De itt legnagyobb szopó majd a gépsas megtalálása lesz. Baromi gyorsan zsugorodik ám a piac. Szalonban azért más, ott megmondod mit akarsz, utólag meg, hááát. Elég szopó bármit is okosítani. Ködlámpa 2 hónap munkám volt. Pedig azért G Astra van bontva és nem egy ördöglakat.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igazad van, egyetértek ki kell próbálni. Viszont egy kereskedésbe nem nagyon fogják komolynak tűnő szándék nélkül ide adni a kulcsokat, magánembert meg nem akarok szívatni vele, hogy csak ki akarom próbálni, de tudom, hogy megvenni úgy se fogom

(#85755) athomi
Lehet akkor amit találtam adat nem valós, kombira nekem 10.8 s jött ki. -
Tikakukac
titán
Az a baj papíron akarod megoldani azt, amihez vezetni kéne.
Ezek így jó dolgok, száraz macskatápnak remek. Otthon a céges Rangert mikor cserélték és ültem az újba... azt hittem megőrülök. Megpakolva olyat lépet, hogy kerestem az állkapcsomat. Aztán megnéztem a papírt és bumm. Tizedre azt tudja mint az Astra

Az érzet az nagyon durván el tud térni amit átélsz és ez a lényeg. Hogy most a katalógus szerint 1-1 másodperc ide meg oda... sosem fogsz úgy váltani, mint egy versenypilóta és sosem lesz az a körülmény, mint amit pályán csinálnak. Túlgondolod

-
válasz
Szada85
üzenetére
Sikerült megint kicsit összezavarni magam
Igazából a gyorsulási adat talán egy elsőre megnyugtató dolog volt számomra, de mint a nyomaték/teljesítmény ábrán is látszik (amivel nem foglalkoztam különösebben, gondolva hogy arányos lesz a gyorsulással), tévedtem. Tényleg sokat jelent a +30 Nm az 1.8-as motor javára, meg ugye a dízelek is pont emiatt jók, ahol általában használják őket a 2000-3000 közötti tartományban segítenek az előzésben, 4000 fölé ritkán forgatja bármi is a motort, még benzines esetén is.Jól összefoglaltad köszi. Ezek után nyomatékgörbét is keresni fogok.
Megkérdezhetem neked mi lett a végén a keresés eredménye?
-
Szada85
aktív tag
Persze, szerintem mi sem mondtuk, hogy csak, és kizárólag H Astra lehet a befutó. Emiatt is javasoltuk többen, hogy próbálj ki minden szóba jöhetö típust, és az alapján dönts. Mindenki más, és más, emiatt más karekterü motor, autó fog bejönni. Én is vásárlás elött vagy egy tucat típussal szoktam kezdeni, majd onnan szükítem a listát a mindenféle preferenciák alapján.
Ami miatt én a nyomaték, illetve a görbék fontosságára utaltam, ahhoz érdekes megnézni a teljesítménygörbéket.
Mindkét motor 6000 feletti fordulatszámnál adja le a maximális teljesítményét, nagy csoda ebben persze nincs, a benzines motorok legtöbbje ilyen.
Ami viszont szerintem a hétköznapi, átlagos közlekedésnél elöforduló használati mód, hogy a soför 2-3-4 ezres fordulatnál a legtöbbször elváltja a fokozatot, de még pályára felhajtáskor sem sokszor látni/hallani azt, hogy 6 ezer, vagy afölé lenne hajszolva az autó.
(Számomra ezért nem szokott egy egyszeri rápillantásnál többet jelenteni a 0-100, sokkal érdekesebb egy 40-140, vagy 80-120, aminél az autó rugalmassága, motor-váltó összhangja látványosabb.)Sokkal gyakrabban elöfordul szerintem, hogy kényelmesen autózunk a városban (jellemzöen 2000-2500-as fordulat körül), vagy autóúton majd innen szeretnénk gyorsítani valamekkorát, hogy átérjünk a zöldön, sávot váltsunk, kikerüljünk bringást, bármit. És ebben az esetben a legtöbb ember nem fogja visszaszúrni 2-esbe, vagy 3-masba, hogy a fordulatot felpattintsa 5000 fölé, hogy elszabaduljanak a lovak, hanem vagy simán gázt ad, esetleg 1-et visszavált (amivel még mindig csak 500-1000 fordulattal lesz magasabb, tehát 3000-3500 körül lesz), ami kb a nyomatékcsúcsok sávja, így pedig inkább nyomatékból, majd csak utána a felépülö teljesítményböl oldjuk meg a forgalmi helyzetek legtöbbjét.
Persze nagy diffi ebben sincs egy H és egy Focus között, szóval továbbra is azt mondom, hogy a komplett csomagot hasonlítsd össze, és az alapján dönts, amelyik neked szimpatikusabb, meggyözöbb.
-
-
athomi
veterán
Az alábbiak a gyáriak (ezek egyike sem kombira vonatkozik):
Opel Astra H 1.6 115 Le 11,7 s
Opel Astra H 1.8 140 Le 10,2 s
Ford Focus mk2 1.6 Ti-VCT 115Le 10,8 sSzerintem a súlyadatok nem valósak, biztos hogy nem kevéssel nehezebb az Astra, mint a Focus. Továbbá a Focusban egy precízebb, könnyebben járó váltó van, az Astráé kicsit akadós és nem szereti az igazán gyors váltásokat.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Na akkor még egyszer konkrétabban több infoval: [link] vettem alapul.
Opel astra H 1.6-os facelift motor 115 Le 12 s gyorsulást tud, tömeg: 1215 kg
Opel astra H 1.8-os facelift motor 140 Le 10.5 s gyorsulást tud, tömeg: 1225 kg
Ford focus mk2 facelift 1.6 Ti-VCT motor 10.8 s gyorsulást tud, tömeg: 1208 kg (csak a sima 1.6 Duratec-hez találtam súlyt)
Renault Megane 3 1.6 VVT 110 Le motor 10.8 s gyorsulást tud, tomeg: 1250 kgEzeket a modelleket néztem csak kombiban. Elképzelhető, hogy vannak más hasonló érdekességek más gyártóknál is. Az egészet csak azért néztem meg, mert autót keresek, ezek az autók pedig közel egy szinten vannak. Az 1.8-as H astra nem tűnt rossznak, 1.4 G astra teljesítménye után kicsit fürgébb motort szeretnék és elsőre ez jónak tűnt, viszont sajnos nagyon kevés eladó van belőle, míg a többiből nagyobb a választék. Összevetve a gyorsulás, tömeg arányokat lettem figyelmes rá, hogy hiába a nagyobb köbcenti és nyomaték, fogyasztás azért észrevehetően több, de a gyorsulás még se látványos.
(B)(#85748) Szada85(/B)
Igen az 1.8-as motornak nagyobb a nyomatéka a többi kb 150 Nm-hez képest 175 Nm. Viszont, hogy ez mennyi a valóságban, azt a gyorsulási adattal tudom kicsit kézzel foghatóvá tenni nem? Az viszont még se tükrözi, hogy van értelme a nagyobb motornak
Igen azt eddig is tudtam, hogy függ mástól is a gyorsulás nem csak teljesítménytől függ, de nem annyira foglalkoztam mélyebben vele. Mikor megláttam, hogy nem sok különbség van néhány más gyártó 1.6-os motorjához képest, akkor annyi pozitívumot ad, hogy nem biztos, hogy le kell ragadnom 1 adott típusnál. Tehát ez az egész lehet csak nekem ad plusz információt és bővíti a lehetőséget.
De igazad van érdemes nyomatékgörbét is nézni hozzá. Az is igaz, hogy a nyomaték számít a legtöbb embernél, de mondjuk városban annyira nem is jön ki a motor közötti különbség, szerintem 50 km/h-ig nem igazán észrevehető forgalom miatt. Szerintem országúton jön ki inkább a motor teljesítménye, ahol meg már lehet a gyorsulás ad több infót, mert ott van közel 100 km/h-ig kipörgetve a motor. Ezt meg már részben (#85746) Tikakukac kommentjére is írom. -
Szada85
aktív tag
Szerintem ez nem ennyire fekete, vagy fehér. A gyorsulás nem csak köbcenti függvénye, hanem kismillió más tényezőé is. Váltóáttétel, tömeg (üresen 50kg a Ford javára), teljesítmény/nyomatékkarakterisztika, de akár a váltó minősége (mennyire jól/gyorsan kapcsolható).
Másrészt az átlagember közlekedése legnagyobb részében a nyomatékot használja, nem pedig a teljesítménycsúcsot, szóval szerintem sokkal fontosabb, hogy az mennyi, és hol jön meg, és hogy milyen hozzá a motor karakterisztikája. De persze ez is csak egy vélemény.

-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Sok opciója nincs: vagy az időt rakja fixre és köbcentit néz, vagy köbcentit fixel és időt rak össze, esetleg még mindenféle egyéb okosságot is behozhatunk súlyozva, de az magic.
Ilyen autóknál 0-100, főleg az Opel váltójával és gézreakciójával, hááát, elég érdekes. 0-50 legyen faja azt mondom, azután meg már lehet játszani pörgetéssel, lendületautózással meg ki mivel akar.
-
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
11,7 ha jól emlékszem.
-
Érdekes dologra lettem figyelmes. Opel Z18XER 140 Le motor gyorsulási adata 10.5s, míg egy Ford focus 1.6 Ti-VCT vagy egy Renault Megane 3 1.6VVT 10.8s. Mind a 3 autó esetén változó szelepvezérlés van. Az opel motorja ennyire gyenge lenne, hogy csak 1800 cm3-ből tudták kihozni ugyan azt, amit más gyártó 1.6-ból is ki tudott?
-
Mcray
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm szépen! Több mint amit én találtam

-
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na majd meglátom hogy alakul a kosár a kauffernél, cromax-ot személyesen át tudom venni, így a szállítási költség 0 Ft.
Ezt néztem amúgy.Más: hátsó ablakon van azt hiszem 2 vagy 3 fűtőszál, ami megsérült és ott ugyebár nem melegít.
Ezt a kis kínai javító szettet próbálta már valaki? (Láttam a loctite-ot is, de sokallom a 3500-at). -
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na azt megkérdezem, hogy belülre mennyire néztek bele, ha nem, akkor rendelni kell 1 endoszkópot (is).

Zsír, köszi a linket, én már kauffer-nél beraktam a kosárba egy mannolt, de látom akkor van gyári.
Köszi.(#85730) mohabá 007: köszönöm, akkor tölteni kellene hozzá.
-
Tikakukac
titán
Küszöb Ladás szokott lenni. Ergo a szendvics belülről eszi magát kifelé, nem kintről befelé. Endoszkópot neki.
Csappantyú elviekben mindben hasonló. Izzós megoldás korrekt és ezy.
Min és max nincs, a kettő felének a találkozásánál van a cold felirat. Na ott legyen. ilyet eszik, 50:50 desztvízzel keverve.
-
Mcray
senior tag
Sziasztok!
1995-ös 1.8-as B Vectrám van
Ma reggel arra mentem le, hogy valaki végighúzta a kocsi elejét és betört a bal első index lámpa búra (az első fényszóró mellett közvetlen)
1) Létezik, hogy 1500 Ft-ért látok ilyeneket vagy benéztem valamit?
2) Létezik olyan képtár vagy videó ahol a hozzám hasonló szereléshez nem értők számára megmutatják, hogy kell komplett index lámpa búrát cserélni?Előre köszönöm!
-
Sanki
addikt
Múlt héten készen lett a hátsó sárvédők javítása (jobb javító íves csere volt, bal pedig csak bele kellett javítani), illetve alvázvédőzés, ezzel 1 darabig nem lesz probléma.
A küszöbök is le lettek szedve, szerencsére csak 1 foltban volt minimális felületi rozsda, pedig mindenki mondta, hogy ne szedjük le, mert biztos lerohadt már az egész, hát nem.
További dolgok:
Beszereztem 1 új csappantyút: a cseréről sajnos videót nem találtam, egyedüli részletes leírás Astra H-ról van az Opel Műhelyes oldalon. Ez a leírás G Astra esetében mennyire használható? Van olyan lépés, ami más lenne?
Illetve, ha már cserélem majd a csappantyút, akkor melyik megoldással lehetne a motort tehermentesíteni a legegyszerűbben? Olvastam izzórákötésről, ellenállás bekötésről illetve különböző elektronikákról.
A kiegyenlítő tartályon van min/max jelölés? Lehet én vagyok vak de nem találtam rajta, egyedül egy Kalt/Cold feliratot. Jelenleg ennyi cucc van a tartályban. Belülről pedig ilyen. Ha ehhez után kellene tölteni, akkor elvileg a piros színű kell (G12?), ugye - Z14XEP? Ez a honlap azt írja, illetve a kauffer is pirosból hozza a legtöbbet + 2 lila. Idén mérettem a fagyállót, olyan -32 fok körüli.
-
trassher
addikt
Most volt időm menni újra az autóval mert hét közben céges van. 50%-tól nagyobb gáznál már dadog és alig gyorsul, mintha nem kapna elég benzint. Hétvégén megyek a szerelőmhöz aztán b@szunk vele valamit.
-
-
WaterWave
veterán
Sziasztok..
Azt szeretném kérdezni, hogy Opel Astra G típusú autóba utólag a klima berendezést hogy lehet megoldani valamint mennyibe kerül cakkum-pakk...?
-
Tikakukac
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Agyatlan szerelő ismérve: mindent légkulccsal felpüfölve. Amit nem, azt is lehetőleg kézzel, de 1 méteres szárral. A magamfajta parasztok akik meg mindent 3 lépcsőben húznak meg és végén nyomatékolnak meg menjenek a sunyiba.
Ha nem mosós a lökös, akkor semmi érdekes nincs ott. Egy külső hómérséklet szenzor van, meg esetleg a ködlámpa csatik.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem tudom, nekem hogy raktak fel elozoleg, de mar ott voltam, hogy leflexelem a csavar fejet vagy szetvagom a stabpalcat es lerobbantom a helyerol... A felkarom tiszta lila, ahogy nekifeszultem a "tereptargyaknak" melo kozben.
Masik dolog: elso lokharito bibis. Megoldhato az, hogy elviszem fenyezohoz, leszedi, addig en jarok az autoval, majd lefujja es visszarakja?
Vagy futkosnak ott olyan vezetekek, amiket nem lehet addig sehova felkabelkotegelozni? -
Tikakukac
titán
Ez deep, az biztos. Tuti megoldás ugye egy teljesen megbízható szerelőcsapat lenne. Ilyen biztosan van, de én évek óta nem találok. Mindig kibukik valami sajnos utólag. Márkaszervizekre is igaz.
Ha meg magadnak csinálod, igen, az is bukta. Egyfelől villanykodni is kell. Az már azért tud fejtörőt adni olyannak, akik csak a neten látott eddig kábelköteget.
Másfelől minden más. Raklap szerszám, csápos vagy akna kelleni fog egy idő után. És tudni kell használni is a dolgokat, tudni mi hogyan működik, mi a célja. Ez így egyben viszont tényleg nagyon keveseknek fog összejönni. Ja és idő. Én annyit elvertem, hogy képben legyek a témával, mint előtte szerintem egy nyelvvizsgával. Ami nem gond, nekem illik a portfólióba egy szinten, de mégis. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Értem a helyzetet, sajnos csak hasonló információkat hallok minden felől amit te is írsz, magadnak mindig jobban meg tudod csinálni, ha kicsit értesz hozzá és van eszközöd.
Társasházak között a parkolóban max egyszerűbb dolgok cseréje oldható meg nekem és szerintem sok más embernek is. Illetve ismét csak eszközök, néztem 1-2 videót neten, mind tök egyszerűnek cserének tűnik, ha van hozzá eszköz. Ahogy már írtad is tényleg legó abból is az egyszerűbb sok esetben, de egy villáskulcs, nyomatékkulcs kevés sokszor, na mindegy ez már egyéni probléma
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave
üzenetére
Nope. MFD-vel szereltek tudják, TID-ek nem. Utólag felokosítva, behúzva egy raklap kábelt meg berakva egy valamilyen miniPC-t már fog.
xboy89: Ezt már neked kell mérlegelni. Nálam a trend az, hogy amit megcsinált valaki azt is szarul vagy esetleg okozott egy másik hibát, amit végül nekem kellett megoldani saját időmből plusz megint egy szatyor pénz. Nehéz eset, nem lennék most olyan, aki ki van szolgáltatva az iparosoknak.
-
válasz
WaterWave
üzenetére
Asszem a fogyasztási adat nem hozható elő csak úgy, ahhoz tudnia kell a kocsinak kiküldeni a kijelzőre. Illetve nem 2 hanem 4 soros kijelző kell hozzá szerintem, vagy ha elég a kisebb kijelző, akkor meg tudnia kell ECU-ból valahogy küldeni a kocsinak. Azt gyanítom a tied nem tudja, nekem se tudja és a kisebbik kijelző van.
Egyébként a dátum az el is fog tűnni, asszem csak az óra marad meg. Nekem már nem gyári a rádió, így óra és dátum is megmarad, mivel nem ír ki semmit a rádió a kijelzőre.
-
WaterWave
veterán
De olyat tud, hogy mondjuk pillanatnyi fogyasztás vagy dátum? Mert nekem mindig eltünik a dátum ha a rádió megy...
-
válasz
WaterWave
üzenetére
Gyári rádióval úgy emlékszek lehetett 1-2 dolgot csinálni.
(#85713) Tikakukac
Attól függ akkor mit akarok cserélni. Ha a nagyszervizelés van: olaj, szűrők akkor érdemes előre megvenni, szűrőket akár magam cserélni, a többit szervizre bízni. Ha meg ismeretlen a hiba tünete, na akkor van baj.Nehézkes manapság az időpont egyeztetés, nyakig vannak a szakik munkával. Ha ismeretlen a hiba, akkor nem biztos hogy belefér 2-3 hetes várakozás a hiba feltárása után, mire berendelem az alkatrészt és kapok ismét időpontot a szervizbe.

-
Tikakukac
titán
Ez is egy opció.
Minden biznisz ami szerelős és alkatrészes, az ügyesen zajlik. Tehát vagy a munkadíj olcsó és az alkatrészbe épül az ár, vagy a munkadíj sok, de fair a hardver.
Az a baj esetünkben ez baromi sok akárhonnan nézem. Most épp nem tudom megnézni mennyi az Opel előírás időtartamra, de nagyon plafon 30 percre tippelek/oldal.
WaterWave: Óra, dátum, hőmérséklet. TID ennyit tud. Alapból.
-
WaterWave
veterán
Sziasztok
Opel astra G 1.2 az LCD kijelző funkcióit az órabeállitáson kivül hogy lehet elérni?
Köszi előre a választ -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én is meglepődtem, nem szoktam nézni annyira mi mennyibe kerül. Egyébként mi a helyzet akkor, ha valamit hallasz vagy vezetés közben tapasztalsz a kocsin, de nem tudod mit kell cserélni. Legtöbbször így kell menni szerelőhöz, ő megnézni megmondja mi a rossz. Na itt kellene azt mondani neki, hogy oké köszönöm, elhozom a kocsit, megveszem az alkatrészt és majd kérek másik időpontot, amikor beszerelheti?
-
Tikakukac
titán
25 ropiért az nem rossz. 6k anyag és 19k munkadíj 2*2 darab csavar leszedéséért plusz a 2 kerék.
Basszus, autószerelőnek kellett volna menni.
zolikaDB: Szerintem meg ennél jobban hozzáférhető és egyszerűbben kiszedhető dolog nem sok van futóműben. Oké, kell bele egy 2" toldó az egyikhez, de ennyi. Ha nem agyatlan barom légkulcsozta fel a csavart, ezy.
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ránéztem én is a 2 első 3000 FT + posta. [link] Elég jó ár, de mennyire megbízható minőségű ez a típus? Lehet berendelném és a szerelő meg csak felpattintaná.
Egyébként nekem is kb 20-25 ezer Ft-os árat mondtott a kettő cseréjére alkatrésszel együtt pár hete
Egyébként a rendelést én eddig is értettem. A félelmem ott volt, hogy megtaláljam a jót, illetve ha kell hozzá pl még gömbfej, tömítés stb, én meg ilyen nélkül veszem, akkor hiába viszem hiányos lesz és a szerelő veheti hozzá ami kell még pluszba. Vagy a másik, hogy eleve rosszat rendelek be. Viszont akkor nézelődök majd és jövök ide és hát ha tud valaki segíteni jó-e a kiválasztott

-
Tikakukac
titán
Tárcsa, olaj, kutyacsont, gátló ez mind olyan, amit ha mondasz egy motorkódot és egy típust maximum 5 percen belül megkapod a jót. Ha alvázszámot is akkor max 3 perc

Ezek egyértelmű dolgok, pokoli ritka az a dolog, ami nem stimmel egy gyári rendszerben, de az alkatrészes boltokéban is. Ezek LEGO-k. Minden, ami a készletben van, az le lett írva anno, abban keresel te.
Egyetlen olyan dolog van ami időigényes, az a megfelelő márka eltalálása, ha nem gyári original cuccot veszel. A gyári beszállítót ellőni egyedül macerás, bár Cromax segít ebben is, mert ha 100 forint a diffi az Opel meg a márkás cucc között, na az akkor gyári lesz. Annak a kódjával mehetsz guglira és nyertél

Kay, elismerem, annyi előnyöm van, hogy én a számokkal kelek meg fekszek kiskorom óta, nekem ezek természetesek.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ritka a jó szerelő persze, de én arra gondolok, most kellene stabilizáló pálcát cserélni. Na most erre rákeresve nem biztos hogy jó alkatrészt választok ki. Vagy van valami más olyan alkatrész, ami nem annyira nyilvánvaló mint a féktárcsa, motorolaj, lengéscsillapító. Ilyenkor nehéz rákeresni. Persze értem én hogy alap szinten értsünk hozzá ha rendelni akarunk, de mivel ez sajnos nem erősségem, eddig nem nagyon foglalkoztam vele, így kicsit nehéz eligazodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Eleglide M1 elektromos kerékpár
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ok, ezt értem, de miért csak hidegben?

Elég pöpec helyen van, ha már nincs berohadva, sima ügy.