Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitu
aktív tag
Volt kollégám Ascona-ja: [link]
-
haddent
addikt
válasz
trassher #46763 üzenetére
Na, pontosan ugyanez a felszereltségem betűről betűre. Csak H, 4 éves volt, 150 ezerrel, teljesen hivatalosan valósan vezetett szervízkönyv friss vezérléscserével, belül vadi új / szalon esztétikailag is még egy karc se, kívül használatból eredő semmiségek, motorikusan/technikailag ugyancsak hibátlan és "friss husi", 1 szett nyári, 1 szett téli jő minőségű gumi acélfelnire szerelve mindkét szett, mindkettő még min. 2 szezonos. Akárhogy is nézzük, az a 2005 az már 10 éves, szerintem annyiért nem volt bombaüzlet
(Tudom, hogy az enyém se, mindenki azt mondja, hogy ennyiért drága volt egy fapados H, de ahogy Te is írtad, nem 2 évre van, nincs, nem volt és nem is lesz semmi baja. Csak mondom, ilyet én 10 éves autón már nem biztos hogy bejátszottam volna
)
-
trassher
addikt
válasz
haddent #46761 üzenetére
Szerintem kicsit drága volt de egyben van az autó. Futóműve koppanásmentes, fényezése hibátlan. 2 villanyablak, villanytükör, klíma. Ennyi "extra" van benne. Nem 1-2 évre vették az autót hanem kb 10-re és sok bajuk nem igen lesz vele szerintem. Ugye minden annyit ér amennyiért megveszik.
Szerk.: Most nézem hahun a 2005-ös ilyen felszereltségű g-ket 140-150K km között. 979.000 a legolcsóbb.
-
sasa58
tag
-
trassher
addikt
Megoldottam a váltókulissza nyenyergését. WD-40 az összes csatlakozó részhez és olyan mint az új.
Kipróbáltam barátomék most vásárolt classic 2-jét. Teljesen egyben van a gép bár nincs is benne csak 150.000 km és 2005-ös. 1.230.000 forint volt mellesleg. -
Borokafa
őstag
Hát ilyen is van:[link]
-
morist
csendes tag
válasz
diablo1984 #46753 üzenetére
Nem tudok róla, hétfőn viszem a szerelőmhöz, megnézetem. Köszönöm!
-
AMD Power
titán
Az létezik ,hogy a 98-s benzinből többet eszik meg a gép mint sima 95-ből?
-
morist
csendes tag
Helló!
Ma érdekes dolog történt. Megyek kényelmes tempomatos 90-es tempóval, amikor kigyulladt a szervízlámpa, az autó (Vectra C 1.9 CDT 2004) szervízmódba kapcsolt. Leálltam, kikapcsoltam, majd újraindítás. Kb. 30 km-ig minden rendben, majd megint szervízlámpa. Újraindít (a la Windows), ekkor már kb. 10 km után megint lámpa. Reboot, de szinte azonnal lámpa. Leálltam, vártam kb. öt percet, indít, lámpa világít. Mentem kb. 10 km-t, és a lámpa elaludt, kikapcsolt a szervízmód. Jöttem kb. 70 km-t, minden rendben, autó ugrik, fordulat megy 4000 fölé. Még nem tudtam megnézni a hibakódot.
Esetleg valakivel történt már hasonló? Ha igen, mi volt a probléma?Üdv!
-
sasa58
tag
válasz
Borokafa #46748 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mi a tényleges különbség a Z16XER, A16XER és a B16XER között, mert állítólag semmi, csak az, hogy euro 4, 5 vagy 6. Én arra tippelek, hogy a vezérlés (ECU) más, de lehetnek egyéb apróságok is. Érdekesség az én 3,5 éves A16XER kocsimban egy bontott Z16XER vezérlő van és működik.
-
haddent
addikt
válasz
Borokafa #46748 üzenetére
Érdekes ez az euro kategória benzinesek közt. Kb. 0 különbség 4-5-6 közt a benzines téren, és csináltak neki 3 motorkódot?
-
berek21
őstag
válasz
Markizmark #46745 üzenetére
Zab hajtja a lovat, nem az ostor.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #46745 üzenetére
A lovakat etetni kell.
-
AMD Power
titán
válasz
haddent #46743 üzenetére
Azért lehet haladni ezzel a dög nehéz paripával.
0 - 100 in 7 sek
0 - 200 in 22 sek
0 - 250 in 36 sek ...
0 - 270 in 46 sekGyári adatok szerint 6 másodperc kell 0-100 kilométer/órás sprinthez.
-
AMD Power
titán
Ez állat lehet!
Opel Insignia Irmscher 370 HP (600Nm)
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #46733 üzenetére
Az mondjuk nem baj.... jobb mintha egyszer nem lenne fékem.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #46731 üzenetére
Holnap leszedem a diszktárcsákat és amennyire lehet szabad szemmel és kézzel is megnézem majd amit lehet.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #46729 üzenetére
Jobb első igen. Nem tudom milyen gyártmány/minőségű a cucc mert ez még nem lett cserélve rajta. A fékhatás ugyan olyan jó, nem érzek semmi negatív dolgot. Nem húz jobbra fékezéskor stb.
-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power #46726 üzenetére
első féknél csinálja? ha igen, nézd meg a tárcsát, hogy nincs-e valami nem normális csík a tárcsán(ha esetleg kavics szorult a betéthez), lehet a fékutánállítód ragadt meg, vagy szorul, és ezért a betét kicsit lötyög és csálén beleérhet a tárcsába.
vagy egyszerűen fos minőségű a tárcsa és/vagy a betét és ilyen sípolós.....
-
-
sasa58
tag
válasz
haddent #46716 üzenetére
Senki sem tudja megmondani, hogy mi a különbség az A16XER és a Z16XER között, csak annyit, hogy az A-s Euro 5-ös, a Z-s pedig 4-es. Lehet, itt van a kutya elásva, ezért tűnik az enyém lustábbnak, mert jobban vissza van fogva és ezért nem ugrik a J sem ugyanazzal a motorral.
-
HoaryFox
őstag
Tetőkárpit cserére a 35-40ezer szerintetek sok? Ferdehátú F Astra tetőablakkal.
-
haddent
addikt
válasz
sasa58 #46714 üzenetére
Z16XEP = 1.6 16V de nem VVT
Z16XER, A16XER = 1.6 16V VVT (az A16XER nem tudom miben lehet más a Z -től)Nem tudom Te/Ti hogy vezettek, mit vártok el, mit tapasztaltok stb.., de hát na nem tudom nekem nincs sok panaszom.
Ha nyugisan megyek akkor kényelmesen és a forgalomban a leggyorsabbak/fürgébbek közt vagyok messze, tök kényelmesen 2500 rpm környékén, nem részletezném.
Ha idegbű' megyek akkor 4000 -et célzom meg és kategóriában nincs ellenfél konkrétan, most hagy ne próbáljak lenyomni 200-250 lovas dögöketSzóval persze, nem egy 2.0+ -os full piros betűs TDI, de kategóriájában/árában szerintem nagyon jó, nem érzem hiányát semminek és nem cserélném be japóra / vagra. Nem mondom, hogy sose lesznek olyanjaim, de majd akkor előre azt tervezem el.
AMD Power menet közben az már érdekesebb. Fékezéskor nekem annyira sír, hogy lehúzott ablaknál konkrétan fáj
De amilyen hülye vagyok még ez is tetszik
-
AMD Power
titán
Mára már idegesítően elkezdett a fékem csikorogni fékezéskor. És ha felmelegszik akkor már néha menet közben is "csikorog" magától. A szerelőm szerint valószínűleg a fékpofa nem rendesen "enged el" és hozzáért a tárcsához.
-
sasa58
tag
Az 1.6 "J"-ket ugyanazzal a szívó A16XER motorral (is) szerelték, mint az utolsó H-kat (2012-13). Nekem is ilyen van. Ez meg állítólag ugyanaz, minimális módosítással (vezérlés?), mint a Z16XER (pl.: Haddent). A dinamikával nekem is bajom van, pedig a H könnyebb vagy 150 kg-al.
-
AmunRa
senior tag
válasz
diablo1984 #46708 üzenetére
Autópályán 200-al tudnak menni vele 4 utassal. Pedig szükség van erre a kilövésre néha. Most egy 1,6 G-van. 1 hónapot szenvedtem a trafósorral néha 3 hangerezett, nagyobb gyorsításnál , de meg lehetett szokni. Lehet, az is ilyen lesz.
Ha sokat kér érte a rokon, akkor hanyagolom. -
JanR
addikt
válasz
Calogero #46699 üzenetére
Tényleg érdemes megpróbálnotok..
A cég ahol dolgozom nemrég vett J astra-kat, 1.6 szívó benzinnel (115LE). Ezt már mondjuk korábban is írtam. Aki nem hisz nekem, az próbálja ki. 1-be, 2-be teljesen feleslegesen tiporja az ember, ez az autó képtelen ugrani. Tényleg nem túlzok azzal, hogy egy lomha s***. Vannak 1.4 H astra-k is, de azok is úgy ugranak, mint egy "valamihasonlat".
Gurul szépen az autó, mert 140-150 nem okoz neki gondot, de teljes mértékben lendület autó. Mind1, hogy 110-l mész és előzni akarsz, hiába rakod vissza 4-be, nem fog jobban gyorsulni. Olyan szinten vissza vannak fojtva, hogy félelmetes. Opel szégyene ez a motor szerintem.
(#46703) Borokafa: Ez is szívó benzin?
Én 6 db 1.6 szivót próbáltam ki emiatt a dolog miatt, mert nem hittem el, hogy ennyire tré. -
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #46703 üzenetére
5555km?
mennyi hozzá egy csati amivel a kilómétereket lehet tetszés szerint írosgatni?amúgy a tankolt mennyiséggel vissza számolva nem csal az agya? nekem tökéletes lenne, egyszerű mint a faék, jól fogyaszt(jelenleg a yarisom klímával városban szűk 7 litert eszik, igaz ez a max), jól néz ki, kell ennél több?
-
Borokafa
őstag
Én egy 1,4-es H-s astra után ültem át a 1,6 J-be és ez sokkal de sokkal jobb (gyorsabb). Az tény, hogy nem versenyautó, de teljesen jól használható. A nyári Görög túra alatt 4 személy+ csomagok 6,5-ös átlag betartva mindenhol a szabályokat. Érdemes egyébként frissíteni a motorvezérlőt a régebbiekkel voltak ilyen jellegü gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest