- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- hcl: Samsung S21 FE átpakolás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
-
válasz
Vistaboy
üzenetére
Rákattintottam a "Pénz hozzáadása" gombra, ekkor felajánlotta, hogy a regisztrált bankkártyámmal kiegyenlíthetem a tartozást.
Ez nem egyenleg feltöltés, hanem tartozás rendezés.
Két eltérő mechanizmus, te nem egyenlegre töltöttél fel, hanem a folyószámla tartozásodat egyenlítetted ki. Azt lehet bankkártyáról is. -
Vistaboy
veterán
"Hogyan töltesz fel bankkártyával egy Paypal accountot?"
Rákattintottam a "Pénz hozzáadása" gombra, ekkor felajánlotta, hogy a regisztrált bankkártyámmal kiegyenlíthetem a tartozást. Kiválasztottam, leokéztam, majd megkérdezte, hogy engedélyezem-e a 37.990 forint PayPal egyenlegre utalását? Kiválasztottam, hogy igen, és már le is vonta azt. Egy fillérrel sem többet, mivel forint alapú mindkettő. Az OTP Internetbank azonnal küldte a tranzakció részleteit (PayPal *Add to Bal -37.990 Ft.). Sajnos nem készítettem róla képet, nem tudtam, hogy ez ennyire különleges dolog. Ennyi volt az egész.
Kérdés: Nem lehet, hogy ez csak akkor működik, ha negatív a PayPal egyenleged?
Mivel most direkt kipróbáltam, beléptem és rákattintottam a pénz hozzáadására, de így már nem ajánlja fel, hogy bankkártyáról pénzt utaljak rá, hanem - ahogy írtad - csak átutalást enged:

Szóval, szerintem azért tudtam rátenni pénzt kártyáról, mert tartozás esetén lehet, hogy ezt a lehetőséget is engedi. Nem tudom, nem olvastam utána. A korábbi kérdésre válaszolva: megnéztem, mindenhol magyarra van rakva. Nyelv: Magyar, Időzóna: Budapest, Állampolgárság: Magyar, és semmi olyasmi, hogy üzleti, vagy egyéb extra profil. Sima alap felhasználó vagyok.
A dupla zárolást én sem értem. Ha már egyszer a bank zárolja a pénzt, nem tudják valahogy megoldani, hogy még azelőtt oldják azt fel, mielőtt a kereskedő kérné? Vagy, ha már a kereskedő nem akar pénzt levonni, csak akkor, mikor megérkezik a rendelt termék, akkor minek zárolja le addig a pénzt? Sokkal egyszerűbb lenne, ha előrendeléskor nem vonna semmit, majd mikor itt a cucc, küldene egy emailt, hogy az oldalukon add le a végleges megrendelést. És akkor egyből le is tudnák vonni, azonnali utalással megkapnák, és nem lenne ez az egész cécó...
-
cocka
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Szerintem tuti az van, hogy kétszer zárolják és az első a biztosítékuk arra, hogy úgy mond ki fogod fizetni. A második zárolás után már a levonás következik, az elsőt meg feloldják. A kérdés már csak az, hogy mi a faxért nem tudja akkor levonni, bár a fene tudja, lehet a kereskedőnek szabnak egy határidőt, hogy meddig igényelheti a zárolt összeget, ha 2 héten belül nem nyújtja be, automatikusan feloldódik. Lehet az idő miatt van ez a dupla zárolás. De levonásnak csak egyszer kéne lennie.
Én raktam rá a normál kártyámról
Ezt a részt a problémától függetlenül nem értjük. Hogyan töltesz fel bankkártyával egy Paypal accountot?
Country of Residence-nek mit adtál meg a regisztrációkor? Biztos, hogy Magyarországot? Esetleg nem vagy véletlenül határon túli magyar? Vagy nincs esetleg upgrade-elve a Paypal accountod business accountra?Ugyanis ahogy írtuk, sima Magyarországról regisztrált, magánszemélyeknek szánt accountot feltölteni csak banki átutalással lehet vagy esetleg ha más küld a saját Paypal accountjáról pénzt.
-
Vistaboy
veterán
"Szóval az nettó hazugság, hogy csak dombornyomott kártyát fogad el, az meg pláne, hogy csak hitelkártyát."
Lehet, fingom sincs. De az biztos, hogy nekem a Steam akkoriban nem fogadta el (pontosabban a bank nem engedte a vásárást), ha közvetlenül a kártyával akartam fizetni egy játékért. Hogy ennek mi volt a valódi oka, azt nem tudom, nekem akkor azt mondták, akiket kérdeztem, hogy hitelkártya kell hozzá, vagy dombornyomott bankkártya.
"Ez nem ugyanaz, mint szállodáknál az előfoglalás?"
Nem tudom, lehet, pont ezért kérdeztem meg itt, mert még nem fordult elő, hogy a PayPal egyenlegemről vonnak le pénzt. Ha nem volt a kártyán lóvé, elutasította, és kész. Hogy most mi történt, továbbra sem értem. De az bizonyos, hogy mínusz keletkezett, és az a 37.990 Ft. le lett vonva róla. Azt viszont kétlem, hogy ellopták volna. Szerintem elutalták (nem tudom, miért döntöttek így, de megtették), ezért kellett nekem utána visszatörleszteni a számukra ezt az összeget.
"Ez a MasterCard bankkártya feltöltés automatikusan történt vagy valahogy te varázsoltad rá kártyával?"
Én raktam rá a normál kártyámról, mert ha esetleg a LEGO mégsem kapott semmit, ahogy fentebb a kolléga állította (vagy ha tényleg kell a dupla foglalás), akkor a másikon legyen ott a feloldott összeg a biztonság kedvéért. Ha pedig kétszer vonják le, akkor nem tudom, mi lesz, remélem, visszaadják a másikat, de az biztos, hogy többé előrendelésben nem veszek semmit. Még most is azt írják, hogy előkészületben a csomag. Mivel a megrendelés március elseje, gyanítom, hétfőn fogják csak elküldeni...
-
cocka
veterán
Sőt, a példám igazolja, hogy már kb. 20 éve nem számít!

Mondjuk úgy, hogy 2005-ben már épp kezdtem beletörődni, hogy soha nem fogok tudni neten fizetni, aztán egyszer csak jéé, mégis lehet.
Tán írtam is, hogy szerintem maga az OTP sem tudta, hogy engedélyezve lett, különben nem reklámozta volna annyira a "csak domborral" meg "csak másik csomagban webkártyával" lehet dolgot. -
Ha az egyenleg feltöltésre megyünk ezt adja fel a PayPal, amiért én sem egészen értem, más országból regisztrál ügyfél esetén lehet más módon is, de itt nálunk nem:
Saját forintos bankszámláról utalás az Unicredites PP számlájukra, az hogy valamelyik banknál direkt bankkártyáról lehet ide utalni azt még nem láttam, de az is utalás lesz.
Azért úgy is működik hogy egyenlegről megy ha van abban a devizában és kiegészíti kártyáról ha az is van hozzáadva, ha az egyenleg kevesebb lenne.
10 éve már nem számít a dombor, vagy nem dombor. -
cocka
veterán
Megnéztem Netflixen meg HBO Maxon hogy kínálja fel:
Ezek szerint a Netflix tehát a bankkártyáról mindig terhelne, ha az egyenlegen nincs elegendő pénz. Plusz elvileg gondolom más országokból regisztrált accountok esetén lehetne közvetlenül bankszámláról fizetni.
Az HBO viszont vagy az egyikből, vagy a másikból vonna.
-
cocka
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat.
Csak halkan jegyzem meg, hogy először 2005-ben regisztráltam a Paypalra, akkor még pénzt fogadni sem lehetett, tehát az összes egyenleg stabilan 0 volt, de hozzá lehetett rendelni bankkártyát, hogy fizetni tudj pl. Ebayen.
2005-ben még én is OTP-s voltam, de akkor a Junior számlához hiába adtak már olyan Visa Electront, aminek volt a hátulján 3 jegyű kód, azt a Paypal nem fogadta el. Aztán kb. 2005 végén, 2006 elején ugyanazt a kártyát elkezdte elfogadni. Az OTP akkori koncepciója az volt, hogy Junior számla mellé nem jár sem dombornyomott kártya, sem webkártya. Ha interneten akarok fizetni, szerződjek át Net számlacsomagra, ami akkori viszonyok közt számomra lehetetlen volt. Szóval OTP-ék 2006-tól a sima vésett Visa Electronokon valahogy aktiválták az internetes fizetést is. Lehet, hogy ez nem volt tudatos döntés a részükről, mert így nem kellett átszerződnöm sehova se és a rugalmatlanságuk is kevésbé érdekelt már.
Szóval az nettó hazugság, hogy csak dombornyomott kártyát fogad el, az meg pláne, hogy csak hitelkártyát.Mióta lehet magyar Paypal accountot bankkártyával feltölteni?
Egyébként a banki gyakorlatban létezik bankkártyára jóváírás, de tudtommal ez a jóváírás egy speciális esete és az a fő kritériuma, hogy először fizetni kell a kártyáddal és ha valami gebasz van, akkor pl. kérhetsz fizikai bolttól azonnali sztornót vagy az online kereskedőtől vagy a bankodtól utólagos jóváírást. Nyilván minden ilyen esetben indoklás kell, kivéve, ha egyértelmű: pl. valamiből többet ütött a kasszás és már csak a kifizetés vagy a reklamációd után veszi észre.De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon?
Ez nem ugyanaz, mint szállodáknál az előfoglalás? Előre zárolja a bejelentkezéskor a várhatóan fizetendő összeget, aztán a tartózkodásod ideje alatt ül rajta, aztán mikor kijelentkezel kifizeted ténylegesen, a zárolásból meg feloldják amin ülnek. Így tulajdonképpen dupla annyi lóvénak kell rendelkezésre állnia a számlán, mint amennyit ténylegesen levonnak.
Szóval a kérdés: Ez a MasterCard bankkártya feltöltés automatikusan történt vagy valahogy te varázsoltad rá kártyával? (amit korábban is kérdeztem, hogy hogyan is) Én előbbire tippelek.
-
Vistaboy
veterán
Az internetes számlához kértem virtuális kártyát is, mivel simán számláról a legtöbb helyen nem lehet fizetni, kell bankkártya, vagy hitelkártya. Az OTP-nél direkt úgy kértem, hogy kifejezetten internetes vásárlásokhoz használható kártyát adjanak mellé. Ahol lehet, PayPal-on keresztül bonyolítom le a vásárlást, ezt a kártyát (számlát) használva.
2018. óta van meg a PayPal fiókom, viszont először a rendes bankkártyámat használtam vásárláshoz. Kifejezetten Steam, Origin, Battle.net és hasonló játékplatformok miatt kellett ez, mivel az akkori bankkártyámat - hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat. Nekem meg olyan nem volt. Viszont a PayPal-on keresztül már tudtam sima bankkártyával is fizetni a játékokért.
Mivel egy forint alapú számláról van szó, így Euróban és Dollárban fizetve némi váltási díjat is felszámoltak, de máshogy nem tudtam volna megvenni a játékokat, ezért kénytelen voltam ezzel együtt élni. Viszont manapság már egyre több oldalon lehet forintban is fizetni, ebben az esetben egy fillérrel sem von le többet, mint amennyibe a játék kerül. Ez biztos, például az Epic Games Store-ban is forint alapon vásárolok és mindig annyi az összeg, amennyit ott írnak. Steam-en, Battle.neten és a legtöbb platformon sajnos továbbra is főleg Euró van (a régió miatt), ilyenkor nyilván többe kerül a váltás miatt.
Tavaly nyitottam ezt az online számlát, amiről most fizettem, mert egyszer korábban már jártam úgy, hogy duplán terhelték meg a kártyámat. Kétszer vonták le az egyik rendelésem összegét, ami akkor nagyon rosszul esett, mivel nem voltak - és most sincsenek - rajta milliók. Több 10.000 forintnál pedig már nem mindegy, hogy egyszer, vagy kétszer vonják le, mivel nincs sok tartalékom mellette, hogy pár hétig nélkülözni tudjak ekkora összeget, mire nehezen vissza tudják utalni a duplázás miatt pluszban levont pénzt. Ezért nyitottam ezt a számlát, mindig csak annyit teszek rá, amennyi kell, így nem tudják duplán levonni.
Ami a PayPal pénztárcát illeti, megmondom őszintén, fogalmam sincs róla, hogyan működik, én sosem használtam még korábban. Sőt, igazság szerint eddig még nem is rendeltem elő semmit, amiért előre kellett fizetni (ahol zárolják a pénzt), pont emiatt kérdeztem meg tőletek, hogy akkor most mi is történt pontosan, mert én sem értettem.
Mindenesetre tegnap kiegyenlítettem a tartozásomat, így most ismét nullán vagyok. A LEGO oldalán néztem a rendelésemet, megváltozott, "Raktáron", a státuszban pedig azt írják, épp előkészítik a csomagot a kiszállításra, így mostantól már nem lehet azt módosítani, vagy lemondani. Szóval ezek szerint végül megkapták a pénzt.Még mindig nem tudom, mi történt pontosan, mint mondtam, még nem voltam ilyen helyzetben. De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon? Ha a LEGO nem kapta volna meg az összeget, már küldött volna értesítést, miszerint nem tudja levonni az összeget...
Persze az is lehet, hogy valamikor az éjszaka folyamán megkapták, miután én kiegyenlítettem, és utána küldték el nekik a pénzt, de akkor a kifizetés dátumának is a tegnapi napnak kellene lennie, nem pedig február 23-nak. Szerintem elküldték nekik 23-án a pénzt, mikor a LEGO kérte az összeget, de mivel a számlán ekkor még zárolva volt, így ráterhelték a PayPal egyenlegemre. Emiatt lett a tartozás. Lehet, hogy én vagyok hülye, de nekem más logikus magyarázat nem jut eszembe erre.
Meglátjuk, elvileg akkor hamarosan meg kell hogy kapjam a csomagot, így végülis pont annyiba fog kerülni, amennyi a rendelés összege. Leszámítva ezt a hercehurcát és értetlenkedést a PayPal pénztárcám körül...
-
Ha az egyenleg a z alapértelmezett fizetési eszköz és van is rajta elegendő pénz akkor azzal is lehet fizetni, kevés az a hely ahol csak a bankkártya lehet az elfogadott PayPal fizetőeszköz, de van rá lehetősége a kereskedőnek csak kártyát kikötni, ami persze marhaság, mert a PayPal küldi mindkét esetben a pénzt.
Akárhogy nézegettem magyar fiókok esetén egyenleg vagy hozzáadott bankkártya a fizetési forrás a PayPal-on.
-
cocka
veterán
Engem is hasonló érdekelne. Ajánlgatja itt csomó magyar oldal is, hogy fizess Paypallal. Nem mertem végigvinni a folyamatot, de azt már előzetesen láttam, hogy a Paypal-egyenleget bottal se piszkálnák meg, mindenáron a csatolt bankkártyát akarják terhelni. És gondolom a dollárban tartott egyenlegből forintot óhajtanának, tehát a konverziónál auto bukó.

-
válasz
Vistaboy
üzenetére
Az érdekelne engem, mert nem tudok változásról, hogy magyar regisztrálóként miként tudsz bankszámlával fizetni és hogy működik a forinttól eltérő devizában a fizetés?
Én csak azt látom hogy PayPal egyenleg, amire töltögetni kell fizetés előtt forintot és hozzáadott bankkártya a fizetési eszköz.
Ami bankszámlát meg hozzáadhatok az csak arra használható hogy a PayPal egyenlegről kiutalhatom rá a pénzt forintban. -
Vistaboy
veterán
Szia. Köszi szépen a választ.

Már át is utaltam rá a feloldott összeget, szóval így remélhetőleg minden oké lesz. Most már csak a LEGO válaszára kell várnom, hogy megkapták a pénzt és küldik a csomagot.
Mondjuk lehet, hogy ehhez annak is köze van (mármint az előlegezésnek), hogy internetes számlám még csak nem régóta van, ezelőtt jó pár évig a normál bankkártyával fizettem az online vásárlásokat. Arra pedig rendszeresen jön a pénz. De szerencsére nem volt gond velük, hisz főleg játékokat (Steam, Battle.net, stb.) és programokat vettem (Windows 11, Kaspersky Plus, stb.), mindegyiket hivatalos online kereskedőtől.
Szóval - ahogy írod a végén - talán emiatt előlegeztek, hogy az a kártya még mindig regisztrálva van PayPalon, bár most már nem arról fizetek, hanem az internetes számláról.
Köszi a segítséget, majd megírom, mi lett a vége. Egyelőre a pénztárcám már nem negatív, szóval ez a része megoldódott. Most már csak a készlet is jöjjön meg, és minden oké lesz.

-
válasz
Vistaboy
üzenetére
A Lego semmit nem kapott, ha belépsz az ottani fiókodba annnak kell látszódni - ha jó a rendszerük- hogy fizetésre vár.
Nem így működik a rendszer, kártyával fizettél, akkor zárolják a számládon az összeget de addig nem megy el, amíg a kereskedő le nem kéri. Mivel a nem kérte le a bank által számolt időben ezért a zárolást feloldották így nem volt fedezet.
Megoldás:
A gond az hogy az egyenleg lett terhelve -bár nem világos hogy akkor eredetileg mivel is fizettél-, arra meg annyit kell csinálni hogy utalsz a PayPal számládra ennyi pénzt 39000 Ft, ha ez ott megjelenik akkor ki fogják fizetni, a Lego le tudja emelni.Az ilyen előleg azért úgy működik hogy bekerül a rendszeres fizetések közé, aztán egy időpontban levonják, de ehhez az kell hogy folyamatosan legyen fedezet a PP egyenlegen vagy a fiókhoz rendelt bankkártyán.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Február 9-én előrendeltem a LEGO oldalán egy 37.990 Forint értékű készletet, ami majd március elsején jelenik meg, vagyis elővásárlásról volt szó. A tranzakciót a PayPal-on keresztül fizettem ki. Ez egy direkt internetes vásárlásokra használt számla, mindig csak annyi pénz van rajta, amennyi kell az utaláshoz. A PayPal és a LEGO is azt írta, hogy mivel ez egy elővásárlás, így egyelőre nem terhelik meg vele a azámlát, viszont a bank zárolhatja az összeget, ami része a tranzakciónak. Ez meg is történt, az összeg eltűnt a számláról, vagyis zárolva lett.
Tegnapelőtt (Február 23-án) kaptam két értesítést. Egyiket az OTP Internetbanktól, miszerint fedezethiány miatt visszautasították a 37.990 Forintos tranzakciót. (Gondolom, ekkor próbálta meg a LEGO lekérni a pénzt, de a bank még nem oldotta fel, így nem volt rajta kellő fedezet.)
A PayPal is küldött egy üzenetet SMS-ben, miszerint a 37.990 Forint összegű tranzakciót a bank elutasította, válasszak másik fizetési módot a vásárlás befejezéséhez. Beléptem a PayPal fiókomba, ahol a következő értesítés fogadott:

A PayPal pénztárcámon negatív egyenleg keletkezett, valamint alatta ott egy befejezett, kifizetésre került tranzakció a LEGO részére, miszerint 37.900 Forintot elutaltak nekik.Most akkor mégis elküldték a LEGO-nak a pénzt, és azt terhelték rá a pénztárcámra, ezért van most tartozásom? Ez lenne a logikus következtetés, csak azért furcsállom, mivel 0 Forint volt rajta, így elvileg akkor most ez egyfajta hitel volt? Ilyet is lehet a PayPal-lal? Nem értem, pontosan mi történt, ezért kérdezlek meg titeket, hátha el tudjátok magyarázni...
Ma délelőtt a bank feloldotta az összeget a számlámon, azaz tulajdonképpen visszakaptam a pénzt. Szóval én most elvileg ezt rá tudnám tenni a PayPal pénztárcámra, hogy ne legyek mínuszban, viszont a LEGO még nem erősítette meg, hogy ők ezt a pénzt valóban megkapták.
Szerintetek mit csináljak? Nem akarom, hogy emiatt ne teljesüljön a rendelésem, viszont mínuszban sem szeretnék maradni sokáig... Hogy lehetne erről megbizonyosodni, hogy ha én ezt az összeget most ráutalom a pénztárcámra, utána nem fogják törölni a rendelést? Tudom, hülyeség, hisz ott van feketén-fehéren, hogy elküldték nekik a pénzt, és a mínusz is emiatt van az egyenlegemben...
Csak szimplán nem értem ezt az egészet... Valaki átlátja, mi folyik itt pontosan?
Köszi szépen előre is, ha válaszoltok.

-
válasz
Alladin888
üzenetére
Félreértettem, elnézést. Ha itt nyitottad akkor nem érvényes az amit írtam.
-
Alladin888
kezdő
Nem az aliexpresszen lett vásárolva. Simán Paypal igényles volt,én kifizettem és így lett megreklamálva a hibas termék. 3 kg körül van egy termék,így saját költsegemre nem is érné meg visszaküldeni . Az eladó meg csak hitegetett,hogy küld érte futárt stb. Írtam neki,h egyszerűbb a részbeni visszatérítés és én megcsináltatom . Még vagy 2 napot várok es kérem a paypal segítségét. Lezárni semmilépp nem fogom magamtól.
-
válasz
Alladin888
üzenetére
Az AliExpress-en amíg nem dönt az AliExpress, addig visszavonható a dispute és indítható másik, de az átvételtől számolt 15 napon belül megy csak. Annak lejárta után semmit nem lehet indítani.
Mivel ez PayPal fizetés volt, erre a PayPal reklamációt a vásárlás napjától számolt 180 napon belül lehetséges indítani, ez független attól hogy mi van az AliExpress-en.
Így visszavonhatod az AliExpress dispute-t ha van elegendő idő (3-5 nap) hátra és ha ezen időn belül teljesíti amit ígért akkor rendben van (az újraküldés azért nem opció mert nem ér ide) ha nem teljesíti az ígéretet akkor újból dispute a 15. nap lejárta előtt.
Vagy nem vonod vissza, az várható hogy vissza kell küldeni és valószínűleg neked kell a visszaküldést megfinanszírozni, de mondjuk Kínába visszaküldeni legolcsóbban 500 g-ig 7600 Ft, 501-2000 g meg 17000 Ft. Ezt elméletben az eladónak kellene fizetni ha rossz a termék, de kétséges mert ezek 23,52 USD és 52,62 USD felelnek meg és ez drága.
Persze a PayPal is előírhatja a visszaküldést ha itt indítasz reklamációt, de itt esetleg könnyebb a postadíj visszaszerzése is. -
envagyok
veterán
válasz
martongunar
üzenetére
Olvastam.
De nálam jönnek ki lehetőségek, csak az nem, amit beadhatnék. -
envagyok
veterán
Paypalen indítottam reklamációt mert egy játék steam accountos kódja helyett steam accountot kaptam.
Nem kicsit volt félreérthető, de a paypal az eladó javára döntött, és lezárta a vitát.
Nem örültem neki, de ez van. Gondoltam ok, akkor redeemelem a login/pass párost az eladótól (G2) aztán lesz még egy steam accountom, de legalább tudok játszani a játékkal, ha megvettem.
Viszont az eladó oldalán az order státuszom "on hold" állásban van, azaz nem tudom megszerezni a logon/password párost.
Ez több mint egy hete így megy, írtam a supportjuknak, de mindig elzavartak, hogy majd ha le lesz zárva a pp vita, hiába írtam 3x screenshottal, hogy az le van zárva.
Most szeretnék a paypalen újra vitát nyitni, de nincs olyan lehetőség, hogy nem kaptam meg a terméket, csak hogy más indította a vételt, stb.
Mi a teendő ilyenkor? -
válasz
Alladin888
üzenetére
Nem igazán van értelme, mert nincs semmi biztosítékod arra hogy teljesíti. De ha itt a PayPal-on kérdezed akkor gondolom PayPal-al fizettél, így itt a vásárlástól számolt 180 napon belül lehet reklamációt indítani, ebben az esetben akár mehet úgy ahogy az eladó kéri.
Ha sok reklamációt indítanak az eladó felé akkor a besorolása változhat negatív irányba és ezért kérnek ilyet, meg van olyan is aki azért hogy kibújjon a kötelezettség alól, de persze azt nem tudja hogy PP-on keresztül lett fizetve és így hiába trükközne. -
Alladin888
kezdő
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy vettem 3 ugyanolyan termeket egy kínai eladótól. Itt az egyiknél vitát kellett nyitnom,mert hibás volt. Az eladó azt szeretné.hogy zárjam ie a vitát és akkor segít benne. Namost ha lezarom és mégse segít,akkor újranyitható a vita? pl a masik 2 termékre? Egyszer egy spanyol jatszotta el ezt velem ebayen,hogy lezáratta es megoldjuk,de azóta se írt. ott újra nyitni se tudtam -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Legtöbben a Google hitelesítőt használjuk, ha IPhone akkor meg a Authenticator - App Store - Apple
Vagy szóba jöhet még a Microsoft Authenticator
a 2FAS és a Authy -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
A kétlépcsős bejelentkezéshez ez a hitelesítő app, melyik szokott lenni?
-
válasz
Walter_White
üzenetére
A bankod munkanapokon könyvelget, de ha 24 órán belül mondtad le akkor a pénz nem ment el bankból, csak zároltak annyi pénzt. Előfordulhat hogy nem fogsz látni visszakönyvelést, mert csak annyi történik hogy feloldják a zárolást. Lényegében a bankodon belül mozog a pénz. Akár 5 napig.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok, van olyan, aki pl Steamen paypallal fizetett, ugy hogy a Paypalhoz hozzarendelt kartyarol vonta a penzt le.
De kozben meg aznap refundoltam a játék árát? 10.-én. Refundoltam, Paypal alkalmazason belul azt irja hogy visszateritest kuldtunk a kártyára 10.-én, es végbe is ment 12.-én delutan 15:03-kor. Viszont a bankszamlamon még nem történt jóváírás. Hány napba telik egy ilyen procedura?
vagy még korai lenne érdeklődni hol akadhatott meg a folyamat?. Mert ha kozvetlen kartyaval fizetve refundolok akkor mar masnap jovairodik az osszeg. Viszont Paypalon keresztul kartyaval fizetve még nincs tapasztalatom. Mert ott ugye a paypal egy kozvetito.
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok,
Másik kártyát kellene a fiókhoz regelnem de nem tudok belépni.
Azonosítást akarna de SMS nem jön , telefon hívásnál hiba történtet ír.
Hét elején még ment a hívás de hiába írtam be a 4 jegyű számot nem ment a dolog. Ezt 2 alkalommal ment azóta nem is hív (hiba történt) és sms sem jön.
Mit tehetek ilyen esetben? -
A 0036 nem jó, úgy nem lehet megadni, az alapértelmezett telefonszám kezdet +36, amit nem kell beírni sehova, mert adott, ország listából kell választani. Csak a szolgálató azonosító és a telefonszám kell. Úgy nem lehet hogy valaki 0036-ot ír be.
Így kéri be vagy ahogy nálad a megadott képen és úgy van jól.

Így van megadva a fiókban

Így lehet megadni a fiókban

-
martongunar
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Appeal-t még beadhatsz. Sajnos nálam nem jelent meg opciók között, ezért kénytelen voltam chat-es kommunikációban kérni tőlük.
Ha még ezt is elutasítják, beadhatsz egy complaint-et. Ezek után kapsz egy automatikus választ, amiben kérik, hogy hívd fel őket. Van budapesti ill. írországi behívójuk, de lehetséges, hogy egy indiai régiós akcentusú ügyfélszolgálatos fogja felvenni, miközben kutyák ugatnak a háttérben. Ettől függetlenül elég türelmesek. -
sunavlys
őstag
"Automatikus kifizetések kezelése" megszűnt?
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Az allKEYshop oldalon, ahol eddig mindig tudtam játék kulcsot venni, ahogy a nevében is van, rákerestem a Microsoft Flight Simulator 2020 programra, és a G2A adta a legjobb ajánlatot.
Ebből a programból 2 verzió létezik a steam kulcsos, és a Microsoft kulcsos.
Steam kulcsot kerestem, mert a steam előfizetésemen van a legtöbb játék.
Ki is dobta a G2A-t.
Rákattintottam a linkre, ott az szerepelt, hogy steam account, de azt gondoltam, hogy steam accountra való kulcsról van szó.
Megvettem, aztán kiderült, hogy ez egy steam fiók.
Én nem akarok steam fiókot, van már egy, ráadásul ha jól tudom, ez a játék csatol mellé egy MS fiókot is.
A steam fiók belépési adtaihoz kellett volna egy redeem, amit én nem csináltam meg.
Azaz nem rendelkezem a belépési adatokkal.
Próbáltam visszacsinálni az eladóval, de 17€ többet jelentett neki, mint a becsülete.
Mivel Paypal-al fizettem, ezért bíztam a vitarendezésben, hiszen a steam fiókok adásvétele illegális.
Aztán megdöbbentem, mert az eladónak adtak igazat.
Szerintetek van lehetőség, a pénzem visszakapására, és normális kulcs vételére?
Az biztos, hogy a G2A-val ezentúl semmilyen kapcsolatot nem fogok tartani. -
Visormail
addikt
illetve azt hogy nem-e elköltötted egy későbbi vásárlásnál
A visszatérítés után egy vásárlás volt és most látom, hogy igen annál írjaPayPal-egyenleg 24,24 € EUR
, ami egyezik a visszatérítéssel. Úgyhogy igen az egyenlegen volt, amit utána levásároltam, csak eddig nem vettem észre. -
válasz
Visormail
üzenetére
Van egy kis félreértés, nem a bankkártyára megy vissza a pénz. A bankkártyák bankszámlához tartoznak amikor fizetsz akkor a kártyás fizetés folyamán a bankszámláról lesz utalva a kereskedő bankszámlájára, visszafelé a küldő bankszámlára érkezik meg.
Konkrétan a Refund oda megy vissza ahonnan indult.
Ha bankkártya akkor megemlítik a kártya utolsó 4 számjegyét, ha az egyenlegről fizettél akkor meg azt írják hogy oda megy vissza, Visszatérítve ide: PayPal-egyenleg ez nem kerül ki az egyenlegről a bankszámládra, oda ne várd.
Szóval eldöntendő kérdés hogy honnan indult a fizetés, nézd meg a PayPal tranzakció listában az eredeti vásárlást, illetve azt hogy nem-e elköltötted egy későbbi vásárlásnál, ha kártya volt akkor meg a bankszámládat ellenőrizd, azután tudunk tovább gondolkodni.De ha ez volt A vásárlás és a fizetés között azt a kártyát letiltották, ami társítva volt. Akkor lehet hogy nem is történt fizetés, mert nem azonnal utalja el bank, hanem a kártyás fizetés után 2-6 napon, de a letiltott kártya pénzmozgása azonnal leáll a tiltáskor.
-
Visormail
addikt
Üdv! Volt egy netes vásárlás paypalen keresztül fizetve. Visszatérítés lett belőle, de az nem érkezett meg az OTP számlára.
"Ezt a vásárlást 2026. január 21.. napján visszatérítettük. Visszatérítve ide: PayPal-egyenleg" (itt sincs, ez 0Ft)
A vásárlás és a fizetés között azt a kártyát letiltották, ami társítva volt.[Paypal súgó] Where is my refund?
We send all refunds back to your original payment method. The time it takes to receive your money varies by payment method.
Credit card
The refund will be returned directly to your credit card. Depending on the card issuer, it can take up to 1 and 2 billing cycles* for the refund to appear on your credit card statement.
* A credit card billing cycle typically lasts 28 to 31 days. The number of days in each cycle can change, but it should be roughly one month.
We’ll still send a refund to a canceled or prepaid card. Contact your card company to access this money.Történt már itt ilyen valakivel? Tényleg egy hónapig tart mire megtörténik? Vagy a tiltás miatt nem is fog megtörténni és a bankban kell reklamálni?
-
válasz
slice14
üzenetére
Igen, de sokan nem engedik meg és nálam pont a felhős megoldás állt fejre, rám akarták kenni a hibát aztán kiderült hogy náluk volt "adatvédelmi incidens". Próbálták helyre állítani és sikerül elavult adatokat (több hónapos) előhalászniuk nálam. Mindent újra kellet csinálni, pedig minden biztonsági mókát aktiváltam. Szóval nem felhőzöm náluk.
-
válasz
slice14
üzenetére
Az se működik 100%-al, főleg ha újratelepíti a telefont és nincs biztonsági mentés, másik eszköz megadva. Probléma esetén azt nehezebb kikapcsoltatni.
Másik az hogy 15 éve használom a PayPal-t és nem igazán volt ilyen sms nem megkapás problémám, talán 2 alkalommal volt ez alatt hogy tényleg nem működöt náluk a rendszer rövidebb ideig (12 órán belüli idő) és akkor én sem kaptam semmit. -
bsh
addikt
yettel szerint minden oké persze
de csak egy sima ügyfélszolgálatossal beszéltem, nem hiszem, hogy ő rálát az ilyen technikai dolgokra...
paypal szerint lehet probléma, hogy +36... a számom a rendszerben, ezt átírta 0036..-ra. még jó, hogy a webes felületük +36-tal veszi be a telefonszámot, és ez eddig működött.
meg azt is mondta, hogy lehet, hogy mégis a szolgáltató blokkolja őket, pl. nagy mennyiségű üzenet miatt. hát ezt oldják meg akkor ők a szolgáltatókkal.
most várni kell keddig, hogy reseteljen a rendszer, és akkor majd jelentkeznek emailben.
-
martongunar
aktív tag
Beadtam még egy complaint-et. Erre másnap küldtek egy e-mailt, aminek kb. az a tartalma, hogy hívjam fel őket, mivel nem vagyok bejelentkezve és emiatt nem tudnak ellenőrizni. Ezt nem is értem, hogy gondolják, amikor a webes felületük pár perc elteltével eleve kidob. Talán applikációra gondolhattak.
Mindegy, felhívtam a budapesti számot, amin kedves indiai vagy ahhoz közeli régiójú akcentussal beszélő úrral tudtam angolul kommunikálni, miközben minimum két kutya ugatását hallgathattam a háttérben. Az azonosítás vett el kb. több időt, elkérte az e-mail címemet, lakcímemet stb., (közben zene, várakozás) az egyszer használatos kódot csak a végén kérte, amit szintén nem értettem. Megkérdezte, mi a problémám, elmondtam neki, hallottam, hogy legépeli (vagy gépel valamit, mert szünet volt). Végül az én javamra döntötték el az ügyet.
-
Érdemes lenne velük egy próba, mert szokott ilyen előfordulni hogy beragadnak az üzenetek, a rendszernek is van spam szűrője és hibázhatnak, vagy -én sem hinném el ha nem velem történt volna- az adótorony amihez csatlakoztam csak a hívásokat adta tovább, az sms-ek lehaltak.
Máskor meg blokkolta a 4G-t és a telefonom meg úgy volt beállítva hogy azt használja, gyanús volt hogy nem hiányzok senkinek mert aznap senki nem hívott, gondoltam én, csak másnap volt némi sértődés hogy nem vettem fel a telefont még jó hog elhitték amikor mutatm hogy nem volt semmilyen hívás bejegyezve. -
Ja nem volt kép lépcsős, ha ez a telefonszám a tiéd +36 2******23, akkor jól van kiírva viszont a szolgáltatódnál voltak változások szóval ha meg lenne egy PayPal sms telefonszáma akkor rá lehetne kérdezni hogy a technikai részleg lát-e feléd irányuló sms-t.
Másik dolog az hogy ha lehet tedd már át a sim kártyát egy másik telefonba és ma már nem, mert blokkolhatott a rendszer, de holnap próbálj belépni és ne jegyeztesd meg az eszközt.
-
bsh
addikt
most töröltem a cookiekat (nem mintha köze lenne hozzá, de hátha), és most így már bejelentkezéskor nincs is sms küldési lehetőség, csak telefonhívás
-
bsh
addikt
a második kép vicces, hogy email címet ír...

meg az is "vicces", hogy fizetésko próbáltam így bejelentkezni, majd mikor nem jött az sms, nyomtam két vissza gombot, hogy próbálok valami más opciót, erre közölte, hogy sikeres fizetés és visszavitt a fizető oldalra, ahol szintén megerősítve, hogy a fizeetés siekres volt... bejelentkezés nélkül! ez így nagyon biztonságosnak tűnik
-
Van, de ott is angolul beszélnek.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:Nem egészen értem amit írsz így jelenik meg a sms kérő ablak, csak az utolsó számok látszódnak:
Ha a kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva, nálam van megadva tartalék szám is..
-
bsh
addikt
nincs spam-ben, de arról is jönne értesítés. de a telefonhívás sem sikerült nekik.
a számomat úgy írja ki a paypal, hogy +362..... de én nem változtattam semmit, ezer éve ez a számom, stb. korábban működött az sms.
ilyenkor mit tudok csinálni? mert így még supportnak se tudok írni.
van valami magyar ügyfélszolgálati szám amit fel tudok hívni? ( -
Most léptem be az előbb, Telekom számra működik. 06305555418-ról jöttek ma. Nézd meg a telefonod spam üzenet részét, lehet hogy ott van, illetve az üzenetek beállításai közt ne legyen tiltva semmi üzenet.
A Google Message és tévesen spamnak jelölheti. Nálam most nem eu a rész a Messages fiók Védelem és biztonság rész, a Spammel szembeni védelem, ha be lenne kapcsolva kapcsold ki ideiglenesen
Csak jelszót ne kérj, az is sms-ben erősítendő meg.
-
bsh
addikt
üdv,
az előbb próbáltam paypallal fizetni, de nem tudok bejelentkezni, mert nem jön meg az sms kód. többször próbáltam, újraküldést is.
próbáltam volna írni a paypalnak - de ehhez be kellene jelentkezni....... itt volt emailes kód küldése is, ami meg is jött, majd beírása után megint csak sms kódot akar küldeni, ami nem jön meg. próbáltam telefonhívást is kérni, amire egy hibát írt ki hogy nem sikerült, és annyi.
magyarán, nem tudok bejelentkezni, így a supportnak se tudok írni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal ÚJ Állapot i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD Gari
- LG 34WR50QK-B Monitor
- VivoBook X515EA 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Samsung Galaxy S25 ultra 12/256GB gyári független hibátlan közel 3 év jótállás
- GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8G videókártya
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Thinkpad X230 TABLET,12.5",HD IPS KIJELZŐ,i5-3320M,4GB DDR3,320GB HDD,WIN10
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- iKing.hu Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB / 1TB használt, karcmentes 83% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de csak egy sima ügyfélszolgálatossal beszéltem, nem hiszem, hogy ő rálát az ilyen technikai dolgokra...

van valami magyar ügyfélszolgálati szám amit fel tudok hívni? (