- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan77
aktív tag
-
vence
aktív tag
válasz
zoltan77 #2350 üzenetére
Más régiós verzió lehet.
A frissítéseket pedig régiónkébt terítik !
Kb. ennyi lehet ...De valaki elmondhatná már, hogy mi van a 15-ben, ami annyira fontos, vagy sürgős ??
Ha pedig okoz majd valami galibát, akkor tele lesz a topik a sírással.
Sosem volt automata frissítésen a Win sem nálam. -
XSiGma
aktív tag
Ami érdekes, hogy Software fixre dugva sem dobja fel a 15-öt, az utolsó elérhető firmware konkrétan U1TLS34.115-16-1-7-3
-
zoltan77
aktív tag
Beszereztem egy szép megkímélt állapotú edge 40-t. Feldobta az android 15 frissítést.
-
itldj
aktív tag
Nektek is az április bizt. frissítés az utolsó és utána néma csend, vagy csak én rekedtem meg A14-en az áprilisi frissítéssel?
-
vence
aktív tag
válasz
Kiskutya #2342 üzenetére
Ugye-ugye!
Én azért tapasztalatból írok pár dolgot ...
Ma is használnék még egy Magic-ot, ha gugli nem nyírja ki!Ezért is olyan a hozzáállásom a frissítésekhez, amilyen ...
A Win XP óta nekem a win frissítések sem hoztak semmi jót,
csak felesleges dolgokat - ellenben jó pár hasznos funkció eltűnt az idők során.
+ alapvető problémák sem ritkák, pl. nem kapcsol ki normálisan
egy noti ... utána pedig nem frissíti a pontos időt ... stb . FY -
Kiskutya
veterán
Párom még mai napig a mate 10 pro telefonom használja minden app tökéletesen megy még a banki appok is és talán 10-es droid van rajta! Én már mondtam neki hogy cseréljük le de annyira szereti hogy még nem akarja... A lényeg abban igazad van hogy túl vannak tolva kicsit ezek a frissítési mizériák!
-
Ájvé
veterán
válasz
mhydas99 #2339 üzenetére
+1
Nekem is Moto Edge van, én már akkor vettem mikor beesett az ára. Előző Xiaomi 12-őt is részben azért cseréltem, mert megszünt a támogatása, modrom lett volna rá, de egyrészt banki appokkal megnehezíti, másrészt már untam a moddolást, második Android telefonom egy Moto Defy volt (még eredeti Motorola, nem Lenovo gyártmány) és innentől évekig szinte olyan telefonjaim voltak amin ment a modding. Volt benne jó dolog, de egyik se volt tökéletes (kivétel a régi MIUIHU ROM-ok, azok tényeg jók voltak Xiaomira, minden más kompromisszumos volt). Szóval bele lehet fáradni, de szerintem manapság nincs erre szükség már. Vannak közel AOSP rendszerek, Motoba is ez a jó, hogy nincs tele mindennel, mint a Hyper OS (és a többi), de nyilván kinek mi tetszik.
Biztonsági frissítések (mégha sokszor nem sokat érnek) szerintem is fontosak, gyakran jönnek olyan hiba jelentések, amikkel akár a teljes irányítást is át tudják venni az eszközön, de elég csak ha a jelszavakhoz hozzá tudnak férni, most került ki több milliárd jelszavas adatszivárgás, na így azért elgondolkodtató a biztonsági frissítések prioritása. Aki napi szinten bankol, fizet és használja annak szerintem ez lét kérdés már, igen jórészt user error ha valami nagy baj történik, de azért sokkal jobb ha biztonsági frissítések megvannak. Jó hogy bevezetik ezt az 5 éves támogatást, ha jól olvastam a készülék megszünését követően! Vagyis ha ez érvényes lenne az Edge 40-re, akkor még 5 évig nyugodtan lehetne használni, így viszont hiába vagyok megelégedve, ha nem kap biztonásgi frissítéseket, le fogom cserélni.
Lehet valakinek ez nem számít, úgy akár mondhatni most is jó vétel, de érdemes figyelembe venni. Gyereknek használni, aktív idősnek aki tudja kezelni, pót telefonnak stb szerintem is jó, de mai világba ha valaki bankol és családi kassza hozzáférhető a készülékről akkor azért megfontolandó. -
mhydas99
senior tag
Vegigolvastam most is es az elobb is, mit irtal.
Az alapjan a Moto edge 40 szerinted a legjobb vetel 200 euro alatt. Nekem is van 40-em es szeretem, de mint irtam, szerintwm mar nem eri meg venni. En meg a kiadasa utan par honappal vettem meg, mondhatni teljes aron. 220 ezret adtam erte. Utana par honappal kesobb zuhany be 120 ezerre. Senki sem latta elore, hogy ilyen drasztikusan beesik az ara kb. fel ev alatt. Soha! nem volt meg ilyen Moto telefonnal. Szoval ez precedenserteku, ezert tud ez a telefon annyi mindent, mivel 250 ezres aron nyitott. Nem 120 ezerre volt belove.
De mint irtam jo kis telefon.
A frissitesek meg igenis fontosak. Nem veletlenul jonnek a biztonsagi frissitesek is 2 havonta kb., bar mar azzal is el van maradva a Moto. Olyan Androidos szivargasok vannak mar gyakorlatilag havi szinten, amikre igenis kell a patch. Lehet nelkule elni, de nem biztonsagos. Ez az en velemenyem. Ha valakinek meg nem fontos a feature akkor hajra, jo vetel.
Egyebkent mar 2 eve piacon levo termek, nem fair osszehasonlitani a mostani uj arat mas friss telefonokkal, csakis 2 evesekkel peldaul.
De mindenki azt vesz amit akar. -
vence
aktív tag
válasz
mhydas99 #2335 üzenetére
Leírtam a feltételeket ... (lehet nem sikerült értelmezni
)
... és azt is kéretik figyelni, hogy mire ment a válasz !!!Ez a frissítés téma nagyon túl van tolva ...
a banki appok pl. kb. 5+ előző And verzióval működnek!
A biztonság pedig nagyobb mértékben függ az ésszerű használattól, mint akármilyen utólagos frissítgetésektől.Itt a kérdés az, hogy € 200 körül van-e hasonló spec ??
.... teljesítmény, kijelző, UFS 3.1 tár, töltés, Qi, minőségi sztereó stb
kis súly ... és szinte lehetne sorolni végig a spec-listát ...
+ up to date dizájn (vegan hátlap).
Ezt mindenki maga tudhatja, hogy mi a fontos ...Szóval alternatívákkal lenne valid az ellenvetés.
(Valószínűleg akad még pár érdekes alternatíva ...
csak ezeket ismerni is kellene, le kellene írni!Eddig akárhányszor hasonlítottam Nothing telókat, valami miatt mindig kevésbé versenyképesnek bizonyultak ...
és elég ritkán esett eleget az áruk ...
NFC, eSIM pedig már 50k-s telókban is van !!Bocs, erre lehet nem lesz ROM, de azt már régebben olvastam, h Motorola állítólag kiadta a forrást ...
-
mhydas99
senior tag
Mar nem eri meg venni Moto edge-t. Fel ev bizt. frissitest kap meg es ennyi. Barmennyire is jo telefon, mar ujabbat kell venni amit meg hosszu evekig tamogatnak, szerintem.
A Nothing phone-ok jok meg tamogatassal, gyorsan bezuhan az aruk. Plusz a mostantol megjeleno telefonoknak mar kotelezo a tobb eves frissites az EU-ban. Azert az szamit, ha valaki bankol is a telefonjaval. -
vence
aktív tag
válasz
Bl.Gyo. #2333 üzenetére
Írhatnál a G75 -ről a topikjába, mert nagyon kevés a visszajelzés!
Pl. mennyire érezhető a jóval nagyobb fényerő?
Összehasonlítás a G54 (?) Power-rel ...
stb.
(Teszt sem sok volt róla, ha jól emlékszem.Most jó áron van/lesz az eMAG-on.
Mondjuk én még mindig az Edge 40-et tartom sokkal jobb vételnek
( új és € 200 körül) rövidebb időre és
- ha valakinek megfelel - az egyébként nagyon jó minőségű - edge kijelző és
- 1-2 évet el van frissítések nélkül és/vagy Cust-Rommal.Ár/ értékben biztosan az egyik legjobb vétel,
ennyiért nem nagyon tudok hasonló telót és volt már jóval drágább is a "kifutása" óta.
Persze mindenkinek más tul-ok lehetnek fontosak. -
mhydas99
senior tag
-
Zemanov
csendes tag
Sziasztok!Az mitől lehet hogy kb.2 napja a Messenger ha belépek vagy összeomlik vagy azonnal kidob? És ezt folyamatosan csinálja, üzeneteket se tudok elolvasni.
-
giroud199
senior tag
Megint itt a reklám...[kép] mi ez a hirdetési preferenciák?? Nem tudom kikapcsolni
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
giroud199 #2312 üzenetére
Nem véletlenül a "1weather" nevű app? Az nem a gyári, de törölni se lehet, csak tiltani. Igazából 2 weather app van a telón, a gyári rendes reklám nélkül (alul írja is hogy a szolgáltató az AccuWeather), és az imént említett ami reklámos (alul nem írja honnan az adat). Az én moto G75-ön így van, valószínűleg nalad is. Tiltsad ezt, és használd a rendes appot.
-
-
eisento
addikt
-
tomazin
veterán
válasz
giroud199 #2317 üzenetére
Trackercontrol.
Vpnnek hazudja magat, de tuzfal es csoportonkent lehet allitani melyik app kivel kommunikalhat. Az elejen azert kell vele dolgozni, mert sok minden nem megy, de aztan ahogy raerez az ember megszunnek a reklamok.Bar mivel ez nem kulon app, igy nem talaltam meg mi lehet a neve... Szoval erre lehet pont nem lesz jo.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
forceberg #2311 üzenetére
Másfél éves, és az elején nem volt bekapcsolva a max 80%ra töltő akkukímélő mód. Bő fél éve már be van, de ha többet nyomkodom, akkor nem bír ki egy napot. Szerencsére nem akkora katasztrófa, tekintve, hogy irodista vagyok, itt tudom tölteni napközben is. De kirándulásoknál azért már neccesebb.
Más SW-rel is ugyanolyan gatya a főkamera sajna
A széleslátószögű jó, de ugye gyakran nem elég az (pláne ha még zoomolni is akarok) -
giroud199
senior tag
Nemrég vásároltam egy Motorola készüléket ,meg vagyok vele elégedve viszont ,a sok reklám egyes redmi modelleket juttat eszembe...
legtöbbet sikerült kiiktatni ,viszont az időjárás alkalmazásban szereplő temu reklám nem tudom mi célt szolgál ,de bicskanyitogató...
egyszerűen borzalom ,hogy egy gyári appban több reklámot is néznie kell az embernek
-
válasz
pietrrr #2309 üzenetére
Mennyi idos es az aksi hogy volt hasznalva?
Nekem az Edge30 aksija még faxa, ha lehet ugy toltom, hogy este felralom lassu toltovel a beallitott 80%os toltesi limittel. Akkor toltom gyorstoltovel es 100%ra, ha olyan a szituacio.A kamera mas swrel is rossz?
Nekem szerintem a sw feissites fogja belassitani, de most még kivaloan hasznalhato.
-
pietrrr
aktív tag
Nálam az akksi elég gáz már, meg a kamera főoptikája gatya. Nem tud fókuszálni, mindig full homályos, és mikor keresné a fókuszt, furcsa hangot ad. Erre vajon él a garancia? (Emagos vásárlás volt)
-
XSiGma
aktív tag
válasz
gixxergabi #2307 üzenetére
Így van, a lidl appban van a hiba, nálam is ezt produkálja egy ideje.
1,5 év használat után nem igazán vettem észre lassulást más téren. Az akku kapacitása mintha kicsit csökkent volna az utóbbi hónapokban nálam is, de a 68w-os töltésnek hála ez sem okozott különösebb problémát eddig. -
mhydas99
senior tag
Felreertettel.
Hasznalt telefonokrol beszeltem, max. 2 evesekrol, igy az akksi rendben van azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is 85%-os.
Azt mondtad 150 ezerig mennel el.
Van 12/512 GB-os uj Moto telefon 150 ezerert? Ami nem szurkeimportos?
Gyengebb specekkel vannak az altalam emlitett telefonok???
SD 8 gen 2, exynos 2400, tensor g3. Az elso 2 a mai napig bitang, konkretan a ma kaphato Motorolak 95%-a gyengebb ezeknel. A Tensornal meg majdnem az osszes kozepkategorias telefon gyengebb chipsetben.
12 GB RAM netto hulyeseg, ha a szoftverfrissites nem fontos neked, gondolom max. 2 evig hasznalnad, feltetelezve hogy az edge 40-et is cserelned mar...Ne ertsd felre, te dolgod milyen surun meg mire valtasz
Csak az erveid nem alljak meg a helyuket.
Aztegertem, ha neked a Moto a szimpi es azt is akarsz kovetkezonek. Dimensity 7300-nal erosebb procival, vizallo, vezetekmentes toltessel, fasza kijelzovel, jo akksival, gyorstoltessel, 12/512GB memoriaval frissen, ujonnan 150 ezerig. Hat sok sikert, de elotte kerj valakitol ebresztest, nehogy alva maradj.... -
vence
aktív tag
válasz
mhydas99 #2301 üzenetére
"Joval olcsobbak, akksi meg rendben van."
Bocs, de mégis mitől olcsóbbak ??
(Elolvastad figyelmesen, amit írtam? )Akksi ...
hát nem tudom, de a felsoroltak egyike sem az akkuról híres,
sem nem üzemidő-bajnok ...
de legalább lassan töltenek.
(Nem, nem vagyok a túl gyors töltés híve.)De pl. az Edge 50 Pro -nál tág határok között választhatok ...
(ha van pár féle töltőm, vagy megveszem az igényem szerintit),
ha túl gyors a 125W,
beleértve az 50/10 W rev. Qi-t is.
A 10W rev vez nélküli azért sokaknak jól jön és versenyképes is.És a 128 vagy 512 GB belsőtár azért pénzben is nagyon más.
(Hivatalos összehasonlításnál egy megfelelő méretű gyors mSD kártya árának kétszeresével illik figyelembe venni a belsőtárak eltérését.)(a hosszabb támogatás pedig csak sovány érvecske a gyengébb specek mellé).
És csak a hosszban kell egy kis komp. a kevesebb, mint 2mm a szélességnél nem döntő eltérés, a fogásnál pedig igen.
Egyébként pedig, ahogy írod ...
-
vence
aktív tag
Az edge 60 Pro a héten akciós a Gomibo -nál.
€ 484,- ért házhoz hozzák a 12-512 GB-osat.
2x szín elérhető most.Nyugati, vagy szomszéd címre kicsit olcsóbb (450+ tól), mert ez az ár a hazai FÁ -val van!
-
mhydas99
senior tag
Nem igazan.
Kismeretu telefonok kozul csak csucskategorias van 6.3 col alatt.
Azok meg dragak. Kiveve ha hasznaltan veszi az ember. Minimalis karcokon kivul semmi bajuk, gari meg van rajuk. Joval olcsobbak, akksi meg rendben van. Pl. S24, S23, Pixel 8, 8a. IPhone 13 stb...
Ezek minosege, tudasa, teljesitmenye lekorozi az uj telefonoket. Ahol kompromisszumot kell kotni, az a tarhely merete altalaban meg a 4500 mAh alatti akksik.
Cserebe meg van bennuk 3-6 ev tamogatas is.
En biztos en csinalnam, igy is csinalom, de mindenki azt vesz amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- E-book olvasók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- EAFC 25
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest