Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- bambano: Bambanő háza tája
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
senior tag
1. Mint jol tudod, nekem is edge 40 van, masodtelefonnak es szeretem. De ebben a pillanatban biztos nem vennem meg, ha nem lenne. Hasznaltan sem. Mar nem kap frissitest. Hiaba 1 eves az android 15 (megjelenes ota), tobbet mar nem fog kapni es a legujabb rendszer mar a 16 mas gyartoknal.
2. Menj fel hardveraprora vagy hasznalt gsm bolto oldalara, atlag 60 ezerert mennek a jo allapotu edge 40-ek. Tok mimdegy hogy van-e benne e-Sim meg wireless toltes, ha az atlagember Samsungot meg iPhonet keres. Meg Pixeleket sem keresnek hasznaltan.
3. Tudom, neked hiaba is mondom, mert te mindenkinel tobbet tudsz ugyebar, de eleg tajekozott vagyok a temaban, ezert merek tanacsot adni. Persze tevedhetek, de most nem tevedek.
4. A 144 Hz-es kijelzofrissites meg pont senkit nem erdekel, mert zabalja az akksit, mindenki automatan hasznalja, 60/120-on. A 144 Hz kulonbseget a 120 utan meg sem lehet mondani, csak marketingnek jo...nyilvan egy gaming monitornal jol jon, de ahhoz azert a GPU-nak is bikanak kell lennie, hogy latszon a kulonbseg. Androidos jatekoknal meg hagyjuk mar...kb. fel orat volt nalam bekapcsolvaanno, azonnal valtottam vissza autora. -
vence
aktív tag
válasz
mhydas99
üzenetére
"... es mindenben kozepszer alatt van ma mar, ..."
(nem tudom, hogy mi akarna lenni ez a "középszer" ) de ...egy [ ilyen ] összehasonlítást végignézve, (100 eFt körüli aktuális modellekkel összemérve is),
- a frissítést és az akkuméretet kivéve, nem látok érdemi hátrányt,
viszont, pár dologban még mindig átlag feletti! (SoC, 144 Hz, Qi stb.)Így - szerintem - min. átlagosnak tekinthető -
(akinél nem az említett hátrányok a fő választási szempont).Az egy másik dolog, hogy milyen diszkonttal döcögnek a használt
telók.
És éppen ismerni kell a piacot, más márkák hátrányait -
pl. virtuális közelségérzékelős modellek tömege! / eSIM támogatás hiánya stb. - ahhoz, hogy valaki értékelni tudjon egy Edge 40 -et.Azért 50-70 körüli használt kategóriában ilyen dolgok még gyakran szembe jöhetnek !!
Szóval - szerintem - egy ilyen sommás véleményalkotás előtt nem árt alaposabban végigmenni a részleteken.És az Android 15-nél frissebb rendszer még nem túl sok modellen van! (régebbi annál többön)
És ezzel még pár évig el is lehet lenni.
Akinek több kell, annak többet kell fizetnie is! -
BB9360
aktív tag
-
mhydas99
senior tag
Oszinten szolva ugy bezuhant az ara az edge 40-nek a megjelenese utan fel-egy evvel, hogy hasznaltan sem er sokat. Mivel mar nem kap tobb android frissitest es mindenben kozepszer alatt van ma mar, igy egy tokeletes allapotu telefon is max 70 ezret er, de inkabb 60-at. Egy torott kameralencseju meg 35-40-et. Ha mas hibaja nincs. Ha valaki nem ismeri a telefont meg a piacot, akkor persze fizethet tobbet is. Ha kicsereled a hatlapot, akkor persze tobbet er, mint torotten. De mivel hajlitott kijelzos es vekony a ketete, igy konnyen megsertheted csere kozben a kijelzot, ha njncs tapasztalatod. Szervizben meg 20 korul cserelnek ki, azzal el is veszted a remelt hasznot. Sajnos ez egy olyan telefon, ami ma mar bagokat er csak...
-
BB9360
aktív tag
-
BB9360
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
2024. márciusában vettem a telefont. Sajnos 2 hetesen leesett, és később vettem észre, hogy a nagylátószögű objektív előtti üveg berepedt.
Idén január óta egyáltalán nem használom (akku teljesen feltöltve és a telefon teljesen kikapcsolva). 2026. márciusig van rajta Telekomos jótállás.
Mit érdemes tenni vele?
Köszönöm előre is! -
mhydas99
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Nincs mit.
-
vence
aktív tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Talán a Droid-os topikban érdeklődhetnél ...
vagy ahol van bootlloop-os tapasztalat.Itt azért pár dolog nem mindegy, pl.
- mikori a készülék? (mennyit szolgált már nálad?)
- bekerülési ár ?
- milyen állapotban van?€ 200 körüli sávban ez még mindig jó technikának számít ...
(még imitt-amott árulgatják!)
Ebben az ársávban az újak többsége gyengébb jó pár dologban!Nem tudom ilyenkor mi a gyakori hiba, ill. mennyibe kerül a javítás ...
Elméletileg, itt csak valami telepítési hiba lehetett ...
pillanatnyi áramszünet vagy ki tudja milyen körülmények szerencsétlen összjátéka.Köszönjük az infókat, jó lenne, ha beírnád a végét is!
És még szerintem se add fel!
-
vence
aktív tag
Látjátok, pl. ezért nem jó az automata frissítés !!!
Frissítések előtt mindig érdemes mentéseket csinálni és egy ideig,
pl. ilyen hírekre várni és esetleg halasztani.
( Ilyen kellemetlen esetekben legalább az adatok nem vesznek el!
... ami néha még egy telónál sokkal jobban tud fájni, mert az csak anyagi veszteség. )Ilyen problémáknak egyébként lehet jópár (egyedi) oka is -
tehát csak egy, vagy nagyon kevés felhasználót érintő.(( Sajnos, néha még az ellenkező beállítás ellenére is erőltetik/ elindítják a gyártók / amit pedig a Gúúúúgli csinál ...
FY! )) -
mhydas99
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Boot menubol nem probaltad a teljes factory resetet? Aztan PC-rol frissiteni a szoftvert?
Mondjuk a te telefonod, ha mar eltemetted akkor mindegy, de en biztos nem hagynam annyiban...ha a Hello Moto kepernyon kerult bootloopba, az meg mentheto. -
mhydas99
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Toltsd le PC-re a moto oldalarol a szoftvert.
Telepitsd es jovesd az utasitasokat. Kosd a telot a PC-re majd ugy probald meg manualisan frissiteni.
Ha ez sem jon be, akkor marad a szerviz. -
XSiGma
aktív tag
Nekem ma gond nélkül felment az októberi biztonsági frissítés.
-
mhydas99
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Marmint sikerult belepned a boot menube es ujrainditanod a telot?
Ha igen, akkor csinald meg ezt meg egyszer, csak ne a restartot valaszd, hanem a recoveryt. -
mhydas99
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Nekem is jott, minden problema nelkul.
Probald meg a force restartot. Usb kabellel dugd fel laptopra/gepre, gep legyen bekapcsolva. Varjal kb. 20 percet, hogy kicsit toltson fel az akksi, nem jo ha 20 szazalek alatti akksival csinalod. Aztan bekapcs+halkitogomb hosszan, folyamatosan egyszerre nyomva tartod addig, mig be nem jon a boot menu.
Akkor elwngeded a gombokat, kivalasztod a restartot es ranyomsz. A hangero fel/le gombokkal lepkedsz oda, aztan az ok gomb meg a bekapcs gomb lenyomva.
Lehet, hogy nem tudod elohivni majd a boot menut, ha a Hello Moton ragadtal, de en adnek neki eselyt, mert nagy esellyel mukodni fog. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tegnap éjjel jött egy frissítés a telefonra, azóta a Hello Moto képernyőt bámulom. Mit tudok tenni?
Köszönöm
-
vence
aktív tag
Ha tiltogatsz, akkor egyre több más dolog sem fog működni ...
Ezt szándékosan így keveri a Gúúúúúúú ...
hogy elvegye az emberek kedvét a tiltásoktól.Szerintem nagy hiba volt engedni, hogy ennyire/ kvázi egyeduralkodó lehessen egy-(kettő) cég egy adott piacon !!!
Persze ilyesmi kizárólag csak US cégeknek jöhet össze.
Igen, kib ... bosszantó, hogy nem rendelkezik az ember a saját,
drága pénzért vásárolt eszközei felett!De a nagy többséget ez érzékelhetően nem zavarja ...
együtt él az akármilyen hibákkal is, vagy veszi az újabbat
és valahol ez is a cél.
-
Most nezem,hogy ebben a mocsadék androidban uninstall nelkul letiltani sem lehet egy kibaxott appot? Bexaras
-
vence
aktív tag
válasz
tomazin
üzenetére
Nálam most először fordult elő és mivel most észleltem Gu-bill. változását is, ill. talán volt valami jelzés /beállítás felajánlása a linkekkel kapcsolatban is, így tudom ehhez/ összekapcsolni.
A Gú pedig legritkábban "frissít" csak egy dolgot, a háttérben azért még állandóan kavargatnak.
Így történt ez ezzel a beállítással is, mert alapból mindenféle automatikus frissítés tiltva volt.
Csak bizonyos frissítésekkel szeretik ezeket felülírni.Gondolom valamelyik app telepítésénél, "frissítette", azaz valójában szépen megváltoztata a Play-t is, a tiltó beállításokkal együtt, mert ezekkel eleve ez a cél.
És ilyenekről nyilván elfelejtik értesíteni az embert.
Egyébként egyértelműen a G engedélynélküli telepítései tették használhatatlanná egy régebbi Huawei telómat is.
Mert az ő cumóinak mindig hely kellett és folyamatosan kellett leszedni a saját /Huawei (egyébként használt/kedvelt) dolgokat.Ami a nagyobb probléma, hogy a MS is folyamatosan veszi át ezeket a carságokat. A Win 11 egyre inkább béta állapotba kerül és gyakorlatilag ők is tojnak már a beállításokra.
... legalapvetőbb dolgok is bug-osak.Mindentől függetlenül köszi a segítséget!
... de illúzióim nincsennek.
Azok az idők már elmúltak, amikor még a használó rendelkezett az eszközei felett. -
vence
aktív tag
Tudja valaki, hogy mikor/mitől kerül "értesítésbe", egy aktuális bejövő hívás?
( = tehát nincs normál, látható, zöld- "Fogadás" gomb !!)
Valahol már írtak róla ...
hogy lehetetlen a bejövő hívást fogadni.
Amit tudok, nem sokkal előtte "frissített"
(mobiladaton!)
a Guuuuugli billentyűzet. -
vejneaz
friss újonc
Sziasztok!
Pár napja megjelent egy idegesítő változtatás a telefonálás appban:
Telefonhívás közben a kijelző jobb felső sarkában megjelenik egy kamera ikon
, amit rendszeresen megnyomok arccal/füllel a nem jól működő/hülye helyre rakott távolságérzékelő miatt
.
(balkezes vagyok, ezért rendszeresen arccal pötyögök hülyeségeket, kapcsolok be funkciókat hívás közben, de ez a videózás már végképp kiborító, mert a hívást is tartásba teszi, és külön ablakban próbálja videohívásba kicsöngetni a hívott felet
)
Van tippetek, hol lehet letiltani a 'telefonos'videóhívást, mint funkciót?
Vagy lépjek vissza a Telefon app korábbi verziójába, vagy használjak alternatív hívó appot, melyiket?
-
vence
aktív tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Useless 8K videót emlegetsz ...
de a belsőtár méretétől tekintsünk el az összehasonlításnál ?!
Hmm!
Sok írásnak is sok(k) az alja !Nem kicsit fura ez a fanbojozás is ...
Én egy versenyképes termékeket kínáló márkát kedvelek,
(és (mégis csak) 100k közelében neveztem be egy edge 40-esre
Te pedig egy alapból túlárazott márkát próbálsz mentegetni ...Le van írva minden, keresd meg olvasgass!
De legalább a tel. topikját és pár tesztet, ha már véleményt formálsz róla!
[link]Addig értelmetlen ilyen vita!
-
mhydas99
senior tag
Kerlek, ne legyel mar ekkora Moto fan. Remelem fizetnek neked erte, kulonben elpazatlod a tehetseged. Nekem is van Moto edge 40-em es szeretem, de elismerem a hibait, mert vannak. Es ne a 200 euros arat hozd fel csak azert, mert ez kb. az egyetlen Moto, aminek fel even belul 250%-ot zuhant az ara, 120 ezerre. En meg 260 ezerert vettem, csak mondom, megjelenes utan 2 honappal. Nem azert irom, mert savanyu a szolo, ugy is megerte, de csak epphogy. Akkor a teljesitmenye, nagyjaboli tudasa (szoftvert, harmadik kamerat, szelfikamerat leszamitva, meg ugy egyben a fotos/videos kepessegeit) megegyezett az S21-emmel, aminek tartalek telefont kerestem.
Nem hadonlitom az S25-hoz a 60 Prot, mert nem hadonlitok egy Suzuki Swiftet egy Teslahoz. Annyira nem egy liga, hogy konkretan fele olyan jo csak a Moto.
De ne kozhelyeket puffogtass, szakmai forumban vagyunk, irj le konkret, szamszerusitett peldakat akkor, hogy a 60 Pro egesz pontosan miben jobb erezhetoen, mint az S24. Nagyobb az akkuja? Igen. Csak 0.5 vollal nagyobb js am a keszulek.
Gyorsabban tolt? Igen. Na az egy valid megallapitas.
Alapvetoen nagyobb RAM-mal es tarhellyel adjak? Igen, jogos.
Kell a 12 GB RAM a kovetkezo 3-4 evben? Meglatjuk, de most is jol optimalizalt a 8GB. Tarhely meg szubjektiv, de teny, jo ha van.
Jobb kameraban? Hat nem. Cafolj meg, a videos kepessegeket is vegyuk ide, 8K-ra kepes?
Szoftveresen jobb talan? Egy Moto???
Hagyjuk mar...
Prociban es NPU-ban erosebb? GPU-ban? Mondd csak...
DeX-et tud?
AI funkcioban van olyan megbizhato es valtozatos?
Hosszan kerdezhetnem m3g, de rad bizom. -
vence
aktív tag
válasz
mhydas99
üzenetére
"... a Samsung S24 es a Moto 60 Pro kozott is eg es fold a kulonbseg minimalis arkulonbseggel."
Ez a klassz összehasonlítás csak ott sántít, hogy nem különböző évjáratokat hasonlítunk ... (korrekt feltételek esetén)! >> S25 !
És akkor már rögtön 50 % feletti lesz a különbség ...
és akkor még nem beszéltünk a belső tárról (ROM).
Amit a kedvenced, további 50 % -ért ad !!!Nem mellesleg, úgy alkotsz véleményt a 60 Pro-ról, hogy nemcsak fogalmad nincs az erényeiről, de a leírtak szerint még a releváns topikokat sem olvasod.
Az egyszerűség kedvéért, az edge 50 Pro sok tekintetben jobb, mint a dupla annyiba kerülő Samu.
Ezt nem én mondom, hanem akik már tesztelgették és le is írták.Fentiek figyelembe vételével folytathatod a térítést ...

Ja és a te módszered szerint hasonlítva,
az edge 40 is bőven többet hoz /hozott € 200- ért, mint bármelyik Samu hasonló áron.
Kb. ég és föld!
Az UI témához ...
szinte mindent meg lehet szokni és akkor már fluid stb.
Csak az nem mindegy, hogy addig mennyi idő telik el ...
legalább az alaphasználat szintjén.
Ez pl. egy ismeretlen autónál bukik ki hiper gyorsan.Valami hasonlót írhattál volna ...
a nulla hozzáadott értékű posztod helyett!Vagy azt hiszed, hogy nagyon vicces vagy ?!

-
mhydas99
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Hosszu evek Huawei hasznalata utan mentem at Samsungra fotelefonnak (masod-harmadtelefonok mas markak) es az elso par hetben halalra idegesitett. A Huawei annyira jobb volt nekem. Plane hogy a laptopom is az volt es egyszeruen, AirDrop szeruen tudtam erintessel fajlokat atdobni...meg a kikapcsolt allapotbol valo bekapcsolas, ebeesztes. Az elso kettos giokhasznalat mas ujjlenyomathoz rendelve, kameraszoftver...igazabol sorolhatnam, kedvenc rendszerem volt.
Aztan a Samsung fajt. Ez volt az S21-gyel kezdodoen. Azota lefolyt sok viz a Dunan, a mostani One UI 8 mar egesz jo es megszoktam. (Egyebkent anno kb. 2 het alatt az S21-et is)
Kepernyokep bekapcs gomb+lefele hangero egyszerre pl. Gyors.
Mindent be lehet allitani egyszeruen. Zseblampa ketszer a bekapcsgomb. Easy. Ket hwlyen is lehet gyorskeresni a telefonban.
Persze mindenki mas, megertem, ha neked nem jon be. Ha valaki raszanja az idot es kicsit megtanulja jobban a rendszert, akkor a OneUI az egyik legjobb most.
Nekem a PixelUI nagyon szaraz, egyszeru, buta. A Moto egy fokkal jobb, jok a Motos gesztusvezerlos okossagok is. De a Samsunghoz kepest az is egyszeru. (Peldaul nincs gyors memoriatisztitas)
De mint mondtam, mindenki mas. Valakinek a Hyper(f)OS a kedvenc. -
Milka 78
nagyúr
válasz
mhydas99
üzenetére
Nálam Edge 40 és S24fe van a sárkánynak.
A Samu vitathatatlanul más kávéház összeszerelés, tapintás, fotó és az ai funkciók terén...amúgy meg a hátam közepére sem. Olyan szinten át van mókolva a droid, hogy egy képernyő fotót is 30 percig kerestem rajta. A Moton faék egyszerű minden és az oktató anyag is kb ovodás szint itt meg feleslegesen túl van minden bonyolítva. A hyperOS mellett a OneUI is nálam kizáró ok. Pedig én a frissítések miatt komolyan gondolkodtam egy Samun, de nálam RealmeUI/ColorOs és a HelloUI kezelhetősége a befutó. Persze tudom, hogy ez egyéni szoc .prob., de őszintén szólva olyan szinten nem állt a kezemre, hogy még a teló váltást is eltolom 1 évvel mert az egésztől elment a kedvem.
-
XSiGma
aktív tag
Kissé off de aki váltáson gondolkodik érdekes lehet:
Edge 60 Pro-ra most elég jó deal van az Alzánál: 236 990 erős HUF,
+ AJÁNDÉK 14 990 Ft értékben - Bluetooth kulcskereső Motorola Moto Tag Reflector Find My támogatással, zöld
+ AJÁNDÉK 62 790 Ft értékben - Vezeték nélküli fül-/fejhallgató Motorola Moto Buds Loop (Sound By BOSE) Trekking Green
+ AJÁNDÉK 42 290 Ft értékben - Okosóra Motorola Moto Watch Fit -
mhydas99
senior tag
Tudom hogy kar egy Motorola forumban mas markakrol beszelni, de van edge 40-em meg Samsung S24-em is, es amig imadom a fogasat a Motorolanak (Samsunget is), addig azert azt el kell ismernem, hogy az S24 koroket ver a Motora minden teren. Nyilvan nem egy liga. De az S24-et mar meg lehet kapni 200-220 ezerert itt hardverapron is, jovore meg meg olcsobban, akkor lesz ra meg 5 ev frissites! Vannak persze mas twlwfonok is, egy rakas, de a Samsung S24 es a Moto 60 Pro kozott is eg es fold a kulonbseg minimalis arkulonbseggel. Persze ha minden 10 ezer forint szamit, illetve az oriasi 512GB tarhely is (es nem eleg a 256 GB mondjuk), meg a jobb uzemido, akkor a Moto jobb. Egyebkent meg a Samsung a kezreallobb, kisebb es jobban hasznalhato telefon, kamerakban is.
Bar ez csak az en velemenyem. -
pozsgai
csendes tag
válasz
Gróf...
üzenetére
60 Pro-ra váltottam a 40-ről, és nem bántam meg, kamera hatalmas előrelépés, az üzemidőt pedig kb összehasonlítani sem lehet. Kijelző ezen is tökéletes, azt a 24Hz-et nem nagyon érezni, amivel az új lassabb, mondom úgy, hogy 240Hz-es monitort használok évek óta. Az egyéb számomra fontos dolgok maradtak (IP68, sőt 69, wireless töltés, gyors töltés, gyors tárhely), egyedül a méretért kár, hogy nagyobb, de az az oldalanként 1-2mm hamar megszokható azért és hát valahova csak be kellett gyűrni azt a 6000-es telepet.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
pietrrr
üzenetére
Ha esetleg valami baj érné a negyvenesem, Akkor 60 Pro lenne. Amikor a negyvenest vettem még jóval drágább volt a pro verzió. Most a kétszázat nem érzem soknak.
Azért kérdeztem, mert specifikációban nem rossz. Már-már gyanúsan jónak tűnt.
Vigyáznom kell, nehogy véletlenül kicsi apró darabokra törjön a negyven.
-
A fenyerocsuszkat le lehet valahogy cserelni, hogy a legalso tartomanyban finomabban lehessen allitani? Nehez eltalani, mert mm-eket kell csak mozditani a tul sotet es a mar szemet kiegeto allas kozott.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Gróf...
üzenetére
Én edge 60-ra váltottam - nem volt tervben, muszájból kellett új, mert a 40-est sikerült rommá törni - és tudom ajánlani.
Kicsit nagyobb, kicsit nehezebb, nincs benne vezetéknélküli töltés és szerintem ennyi a negatívum.
Hasonlóan a 40-hez ez is nagyon szép - a többséggel szemben én nagyon szeretem az ívelt kijelzőt -, különleges a színe és a hátlapja, és nekem bőven elég a teljesítménye is.
Cserében az akksi és a kamera érezhetően többet tud a 40-nél.A próban elvileg még jobb a kamera és a vas is erősebb.
A topikja amúgy itt található, de túl nagy forgalom azért nincs benne.
-
Gróf...
aktív tag
Akkor "szerencsés" nyertes vagyok.
Már többször rámszóltak, amikor átváltottam, hogy "Szar lett a hangod. Nem értem amit mondasz."
Nem egy élhetetlen probléma.
Az jobban zavar, hogy ha be van dugva egy füles az usb aljzatba, akkor nem hajlandó venni a vezeték nélküli töltést. De ezen sem fogok fennakadni.
Amúgy van a Edge 60-nak topikja? Milyen ezekhez képest? -
vence
aktív tag
válasz
tomazin
üzenetére
Szívott egy moto G72 -vel, azért utálja a moto-kat!
Mintha nem ő választotta volna!
Én ráéreztem, h nem azt kell venni!
Pedig vonzó áron volt akkoriban, úgy 60k körül.De hamarosan lett edge 30 is hasonló árakon.
És a két tel/ SoC ég és föld.Egyébként komolytalan ember az Antütü -ig jutott csak el.
Ja és a trollkodásig. -
vence
aktív tag
válasz
Gróf...
üzenetére
Mostanában nekem szinte napi szinten adódik vmi ...
Szerintem leginkább a ÍGooogli állandó kavarásai miatt -
kib ... únom már az állandó értelmetlen és logikátlan ... változtatásaikat - engedélynélküli frissítéseket, háttérben,
mobilneten is.
... mintha ők fizetnék!Sajnos egyre többen eltanulják ezeket a "kényszer"-frissítéseket az app-oknál is.
pl. a Telekom FY! -
Gróf...
aktív tag
Szervusztok!
Nálatok is van olyan, hogy:
Egy beszélgetés alatt, ha kihangosítóra váltok, majd vissza, akkor az én hangom elcseződik a túloldalon. Ha visszaváltok kihangosítóra, akkor jó. -
válasz
tomazin
üzenetére
A bekenyelmesedett juzerek eszre sem veszik, hogy már a palank tuloldalan vannak.

Ugy latom, jo lesz ha megbecsulom az edge30amat, ket evesen 97-100%osnak irja az aksit az accubattery. a teljesitmenye meg még most nekem mindenre eleg.
meg eleg pattogosan muxik a 778G+, csak neha van kis lag az en felhasznalasommal. -
En sokaig LOSt hasznaltam, de egyre tobb idot es energiat kellett beleraknom, h teljeserteku legyen. Emiatt vettem motorolat, de itt is amellett, h folyamat jonnek a hulyeseggel (majd mi telepitunk a telefonodra dolgokat...) most ez az ok dontik el, h mikor frissited a telefonod...
-
válasz
forceberg
üzenetére
Sajnos emiatt most nalam a motorola is kiesett. Nem tudom nem frissiteni 15re, pedig az elso patchet meg akartam varni.
40 perces vezetesnel 2x jott fel, h kijott a 15. Kikapcsolni nem tudom.
Pedig most mar az sincs, h nincsenek nagyon rossz peldak, h megvesz az ember valamit es utana frissitessel meg penzt akarnak kizsarolni. De sokan mint lathatod viccesnek talaljak, h megvesznek valamit ami nem az ovek.
Legujabb "kedvencem" a milwaukee akksik amikbe a "bms" nem latja el a feladatat, cserebe szepen jegyzetel es ha bent hagytad a kocsiban a gepet akkor megtagadjak a gariztatast, mert forro lett az akksi. De a cellakat leszarja, h nem azonos feszen vannak. -
Ájvé
veterán
válasz
mhydas99
üzenetére
Van alternatíva.
-
Aki mar frissitett:
Ki lehet kapcsolni a play protectet tovabbra is? -
Milka 78
nagyúr
válasz
mhydas99
üzenetére
4k60 érdekes mert 5 videóból 1 beszaggatott egy időre, de a többi 4 rendben volt (ReVanced)
Fényerő szabályzó valóban betanul, nekem is helyre jött a kezdeti vaksötétség után.
Az üzemidő nagyban javult amit nem is értek, de örülök neki.
Mintha a wifi kezelés is helyre rázódott volna, de azért itt több idő kell ,hogy komolyabban véleményezzem.
Eddig minden okés, sőt érzésre pozitív irányba ment ez a frissítés nálam.
Rendeltem is hozzám még fóliát/üveget/tokot, mert marad még és nem váltok. -
vence
aktív tag
válasz
pietrrr
üzenetére
Köszönöm az info-t!
Én "elfogult" vagyok ...
mégis csak az ár alapján megmondtam, hogy honnan lehet a telód.Az ár/érték arány az egyik legobjektívebb összehasonlítási lehetőség, (... ami kiválóan működik az átlagos igényű
- a legjobb all-rounder készüléket kereső - többség esetében).Amikor pedig valamilyen speciális igény előtérbe kerül, nos az már erősen szubjektív.
".... az edge 40-től bőven jobb képeket lő a 60-as, de azért a top kategóriától messze van."
>> Miért kellene top kategóriával versenyeznie egy
€ 250-300 -as modellnek ?!
(csak kb.+ 1.000,- a különbség EUR-ban! - azaz 4x-es árú dologhoz mérted most !!)"... de teli áron 200ezret meg messze nem ér(ne nekem)."
( >> nem ennyi a valós ára - - lásd előző gondolat!)>> Miért kellene a sima 60-asért 200 ezret adni, amikor az
Edge 60 Pro már € 400-450 között elérhető ... ???Ezek után gondolom nem kell a továbbiakra reagálnom.
@ #2432 Milka 78
"... mindig ki van emelve, hogy mennyire kedvelik a Moto termékeket,"Azért a tesztek címe leginkább nem ezt tanúsítja.
(... alig akad olyan, ami nem negatív kicsengésű !!)
És ez a döntő, a fő befolyásoló tényező, nem akármilyen eldugott megjegyzések.
Egyébként leírtam az idézett mondat után, hogy mire gondolok ... -
Milka 78
nagyúr
Nekem is most megy fel...a június biztonsági frissítést nekem átugrotta.
vence :Azért ehhez nem kis mértékben hozzájárul a MA is ...
Heh?
Az MA-s tesztekben+a rendezvény látogatások logjain mindig ki van emelve, hogy mennyire kedvelik a Moto termékeket, nem is értem miröl beszélsz. -
pozsgai
csendes tag
Nekem is most jött meg a 15 rá, pont aznap amikor az Edge 60 Prom is megérkezett, mint utód
-
gixxergabi
senior tag
Nekem most dobta fel 15-öt. De nyaralás közben nem tudom megkockáztassam e... Áhh... Mi baj lehet, legfeljebb itt ragadok pénz nélkül
-
bobby_30
tag
Ár èrtèk arányban nem rossz, de sok mindenben van hiányèrzetem. Annak idejèn 116-èrt vettem, tehát ha rajtam marad akkor sem megyek a falnak. Amit nagyon szeretek az a gyorstöltő. Szenzációs hogy letusolsz ès szinte már fel is töltődött. Ezen kívűl szuper a kijelző is szerintem, valamint a hètköznapi használatban nem akadozik, gyorsan reagál. Ami nem tetszik az üzemidő. Nekem van hogy 2 óra alatt 10%-ot merül úgy hogy hozzá sem èrek, viszont van hogy alig merül valamit egèsz èjjel. Nem jöttem rá mitől lehet a különbség. A messenger üzenetekről nem jön èrtesítès mióta megvettem, az itt fent lèvő instrukciók alapján sem sikerült beállítani. A fènykèpező szintèn elèg gyenge a konkurenciához kèpest. Az összes frissítèsnèl tele lesz a teló kèretlen játèkokkal. Elsősorban a rövid üzemidő zavar a többivel mèg együtt tudnèk èlni, az viszont nagyon gáz hogy számolgatnom kell hogy kibírja-e estig. Biztos hogy nem maradok a márkánál, a konkurencia 6-7 èv frissítèst ígèr, úgyhogy valószínű nèzek egy felsőközèpkategóriás telefont amivel kihúzom legalàbb 4 èvet. Előző telóm 6 èvig használtam. Huawei mate 10 pro.
-
pietrrr
aktív tag
12/512, Telekom májusi vásárlás.
és igen ár/értékben nehéz a moto-knál jobb ajánlatokat találni ...
de ezt itt (a fórumon) a többség sosem fogja elismerni!

Ez baromi szubjektív szerintem. Számomra valóban ár/érték bajnok, de ez erősen igényfüggő. Pl anno az Edge 40 esetén fontos volt a vezetéknélküli töltés, de nem volt fontos a fotók minősége, míg ez mostanra kissé megváltozott. Szerencsére az edge 40-től bőven jobb képeket lő a 60-as, de azért a top kategóriától messze van.
Szóval 80-ért totál elégedett vagyok vele, de teli áron 200ezret meg messze nem ér(ne nekem).
Azt meg csak utóiratként vagy lábjegyzetként jegyzem meg, hogy te a hozzászólásaid alapján baromi elfogultnak tűnsz, ezért is ignorálnak sokan. Amit tolsz, szerintem sokak számára már épp, hogy eltántorító a márka irányában is. -
vence
aktív tag
-
pietrrr
aktív tag
válasz
bobby_30
üzenetére
Számomra nem meglepő, nemrég vettem 80ezerért karcmentes edge 60-at, több, mint másfél év garival.
Sajnos a Motok tényleg nem tartják az árukat, befektetésképp semmiképp nem érdemes rájuk gondolni. Nem hibátlanok, viszont ár-érték arányban, a kezdőáruk bezuhanása után szerintem továbbra is kiválónak mondható telefonok. -
vence
aktív tag
válasz
bobby_30
üzenetére
Szia!
Sajnos Mo-on nagyon nem a megérdemelt helyükön vannak a moto-k! (Azért ehhez nem kis mértékben hozzájárul a MA is ... )
ezt én tudom a legjobban.
Mindenféle lefutott, kétes telót lehet itt ajánlgatni, csak a moto-k erényei nincsennek elismerve, mert ez pár fanboyt, elfogult embert zavar. És persze senki nem állt ki mellettem az ilyen szitukban.Fentiek az edge 40-re is vonatkoznak, de mit lehet várni, amikor még újat is lehet kapni € 200 körül ?!
Egyébként kíváncsi lennék, ki tud mondani versenyképes telót, hasonló technikával, még csak megközelítő áron is ??Ha van lehetőséged, lehet érdemesebb családban, ismeretségi körben továbbadni ... különösen, ha megkímélt állapotban van.
Lehet időigényes, de így tiéd az üzlet árrése,
és vannak azért üzletek, ahol tartanak moto-kat is.De biztos, hogy nem egyszerű ...
Lehet érdemes a beszámítós vonalat is megnézni ...
(esetleg a választott utód függvényében ... a Yettel pl. most indítja ezt a vonalat.)Igen, az sem mindegy, hogy milyen áron száll be valaki, de azért szinte mindig vannak nagyon érdekes árak ... így most is - szinte minden kategóriában -
Pl. az Edge 60 Pro veri a fél piacot.
( ... persze itt sem mind1, honnan és milyen áron jön!Í)De Nyugaton/ Ázsiában már sokat változott a helyzet és a trend talán valamikor ide is eljut.
No offense!
Bocs, de szinte egyetlen állításod sem felel meg a valóságnak ...
( és a piaci dolgok egy része is csak nálunk igaz).- ez a SoC pl. még mindig nem a középkategória alja
(ha csak a teljesítményt nézzük is!)
Ezt még a nagyon sikeres Edge 50 Neo példája is igazolja !!!- a moto G54 5G/Power -nek pedig már a 3. generációja fut.
( Nem számolva az India / Ázsia? only változatokat! ......
és ha minden igaz még csak nemrég gyárthatták le a Power utolsó? Eu-sorozatát is ...) -
mhydas99
senior tag
válasz
bobby_30
üzenetére
Hat ja, frissitest mar nem fog kapni, hardver mar koros, habar nem rossz, de mar a valodi kozepkategoria legalja. Megjelenes utan fel evvel az ara bezuhant kevesebb, mint a felere. Azota eltelt meg masfel ev. Moto nem nepszeru marka, second hand erteke kvazi nulla.
Az igazsag az, hogy az also-kozepkategoriaig megeros telefonok, afelett viszont felejtos, mert egyszeruen jobb a konkurencia. -
Az átlag user nem fogja keresni, ezért nem fogja tudni eladni a kereskedő, ezért nem akar érte pénzt adni. Ezért is ilyen olcsó, amikor megveszed. Hirdesd meg HA!-on.
Ennek ellenkezője miatt drágák a Samu és iPhone cuccok... -
bobby_30
tag
Sziasztok! Lassan vàltani fogok másik kèszülèkre, így bevittem 2 használt telókat forgalmazó üzletbe is èrdeklődèskèpp. Elèggè meglepődtem mivel egyik helyen sem ajànlottak èrte semmit. Esetleg ez az info annak lehet èrdekes aki most gondolkodik vètelen, jobb ha beszàmolja az extra èrtèkvesztèst.
-
vence
aktív tag
A
Moto Watch Fit -tel
van valakinek tapasztalata?Nagyon nem vagyok képben óra ügyben,
30 körül megéri egy ilyen "egyszerűbb óra" ??Van általános fitness tracker/ egyszerűbb óra topik?
-
Kiskutya
veterán
Észrevettem egy nagyon pozitív dolgot nemtom 15-nek köszönhető e de gondolom igen. A huawei watch gt 3 órámon eddig ha messengeren hívtak nem tudtam felvenni és beszélni csak kinyomni engedte az óra de most tudok messenger hang hívást fogadni és beszélni is órán keresztül.
-
mhydas99
senior tag
válasz
eisento
üzenetére
Felrakas utan nekem a Youtube 4K60fps videok lejatszasakor akadozik. Nem az app hibaja, mert a masik telefonon kifogastalan es a 14 alatt is az volt a Moton.
Automata fenyeroszabalyzas sem jo, nagyon alacsonyan tartja a fenyerot, allandoan kezzel kell allitanom rajta.
Nalatok nincsenek ilyen gondok? -
Kiskutya
veterán
Pár nap használat után nekem teljesen jól működik a 15. Semmi problémát nem vettem észre az én felhasználói szokásaim mellett.
-
mhydas99
senior tag
Letoltottem a Software fix appot a Motorola honlapjarol. Googlebe irtam be, kiadta az amerikait, ramentem es atiranyitott a magyar oldalra, onnan toltottem le. Aztan telepites utan kovettem az utasitasokat, telo fejlesztoi beallitasaban engedelyeztem az USB hibakeresest miutan usb-re dugtam a laptopra. Be kell regisztralni a Lenovohoz utana mukodik a PC-s app.
Eloszor Backupot csinaltam mindenrol, majd a Rescue menu alatt megtalalta az android 15-ot. Letoltottem szepen felkuszott, cirka 4,4 GB. Meg friss a dolog, szoval nincs vele tapasztalatom. Mivel USB-s a telepites, ezert minden torlodott a telorol, PITA az egesz, cserebe viszont szuz friss telepitest kapott, igy a hibak eselye minimalis. HelloUI-t megkapta.
Szoval mindenkinek ajanlom a PC-s telepitest, de esszel es 3lolvasva mindig pontosan, amit a PC-s app ir instrukciokat!
Nekem gond nelkul lefutott. Igaz odafigyeltem. -
OP3N DOTT T
tag
Az új tárcsázóban most akadtam rá bal felül 3 vonal majd beállítások,hogy állítható hogyan akarod felvenni a hívást,jobbra balra húzás,vagy csak érintéssel.Bár ez 40 Neon van de lehet sima 40-en is működik.Lehet csak nekem újdonság,ha nem hátha valakit érdekel.Bár akkor már berakhatták volna a fel-le húzást is,hogy mindenkinek meglegyen a kedvére való opció.
-
PoganyPtR
tag
Bónusz hiba is járt a frissítéssel. Nem tudom kihangosítva használni a telefont, mert a másik félnél visszhangzik. Állítólag újraindítás átmenetileg megoldja, esetleg a wifi hang kikapcsolása segíthet. Még nem volt alkalmam kipróbálni...
Új hozzászólás Aktív témák
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- További aktív témák...
- Logitech z5500 5.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
FY! ))

Az MA-s tesztekben+a rendezvény látogatások logjain mindig ki van emelve, hogy mennyire kedvelik a Moto termékeket, nem is értem miröl beszélsz.