Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy computerem 1.2-es Corsahoz. ( 92-93 Delco Multec C12NZ)
Esetleg lehet ezzel kezdeni valakit vagy inkább mehet a QK-ba?
Akinek kell jutányosan megszámítom."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lassan, nagyon lassan megvenném az első autómat.
Elsőnek egy Opel Astra F-ben gondolkozom.
Semmi féle okosság nem kell bele. A lényeg hogy menjen, ne legyen vele sok gond, keveset keljen rákölteni. Vásárláskor mire érdemes oda figyelni?
Mi az amit cserélni kell megvételkor? Motorok közül van olyan ami ajánlott illetve kevésbé ajánlott?Előre is köszi!
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Zewa
senior tag
Alapvetően dízel párti vagyok de az én évi pár ezer km-em mellé nem érdemes dízelt venni.
Az egész autó vásárlásra lenne max. 500ezer forintom szervizzel és átírással együtt. (erre nagyjából 100k-t számoltam)
Motorok közül az 1.6 16V a legszimpatikusabb.
Nem vagyok az utcán csapatos fajta de azért ne egy-egy előzésnél legyen benne annyi hogy ne okozzon gondot.Van fent pár neten, nem könnyű a választás...
-
Zewa
senior tag
válasz bambano #9445 üzenetére
No no.....
Azért ez a dízeles kijelentés kicsit erős volt szerintem.
Családban van több dízel autó is, olyanoknál akik elég sokat autóznak és megéri a dízel.
Legközelebbi példa. Vaternak egy '03-es Alhambrája van 1,9TDi-131ps
Évi ~60ezer km. kb 10ezer km-en évente tréler+egy autóval a háta mögött.
Az elmúlt 4,5évben egy önindítón kívül semmit nem kellet cserélni a motortérben.
Ha 2l-rel fogyaszt kevesebbet mitn egy hasonló teljesítményű benyos motor akkor az a 4,5év alatt ~1,5millió forint az üzemanyagon..."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Zewa
senior tag
válasz Calogero #9460 üzenetére
Kövezzetek meg de ez retek ronda...
Az Astra még szó-szó (bár az eleje elég ótvar) viszont ez nem még annyira sem gyere be...Astra F, 1.4 60le nagyon gyengus?
Egyrészről jó lenne a frankó erős gép másrészt viszont.. A gyengusra olcsóbb az adó és kevesebbet fogyaszt. Egy diáknak ezek is fontos szempontok..Későbbiekben némi pénz befektetésével lehetne rajta javítani egy kicsit? Egyáltalán érdemes? Vagy motor csere schwarzban?
ps.: Az a vas egy hányadék. MI ez a "lámpa"?!
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Persze hogy van.
xcbiker fórumtárs kibélelte szépen a Civicjét.
Ilyet pakolt bele.ps.: Nem egy olcsó dolog de ha meg van rá az igényed és a lovéd. (Én is szeretnék majd raknia jövendőbeli vasamba. Kérdés egy csoró F Astrába érdemes lesz-e...)
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz tibi666 #9622 üzenetére
500k-ba benne kell lenni átírással, megvétellel és esetleges javításokkal együtt.
190-esnél ez nagyon karcsú lenne.
Fogyasztás min +2liter/100km+biztosítás is drágább rá....
Viszont ha úgy gondolod hogy ez komoly alternatíva lehet akkor kérlek gyere át a milyen autót vegyek topicba.ps.: ha tehetném szívesen elvezetgetnék egy ilyen mergát is.....
-
Zewa
senior tag
Folyamatosan olvasgatom de ez a raccsingos, "kinek nagyobba f@sz@" téma sosem volt a PH!-ra jellemző..
-
Zewa
senior tag
Ha nem vagyok túl indiszkrét akkor elárulod milyen óttod van? Gondolom opel...
ps.: Itt milyen gyakran frissül az 1. Hsz? Szerintem lassan ideje lenne.
18" széles papucs már elég nehezen autóható méret.. ha hüyle vagyok tessék kijavítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zewa
senior tag
Szerény véleményem szerint a 2.
Nekem a gyengém az ilyesféle kerék.A linken található vectra tényleg nagyon pöpec. Szép. ízléses.
Akár még magamnak is el tudnám képzelni.
Kicsit talán iszákos a drága de evvan.Hopp, most esik le. Ez a te tűtűd!
Egyértelműen a 15(?) küllős felni![ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Mennyit kortyolgat el a gép?
Mennyit számít fogyiban ha nehéz a kerék?Nekem az Oz Superturismo jön be nagyon. Nagyon.
Nem tudom h. monnyuk FAsztrára mennyire lenne pattent. G-n is nagyon jól áll."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Zewa
senior tag
válasz Daywalker #10078 üzenetére
Mindig is tetszett a vasad.
Szerintem Fasztrán is jól állna ez a felni majd remélem nem sokára megtapasztalom.
Én a sötét színeket kedvelem az autókban de astrában kevés van. Olcsók közül meg főleg.. No de van még időm bőséggel találni..Keresgélés közben lehet találni 1-2 gyöngyszemet.
ps.: Tasi: Nekem a 19. képen lévő felni is tettszik a kocsidon de a többi valahogy nem illik rá..
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz Daywalker #10327 üzenetére
Napvédő fóliának azért csak van egy kis értelme, nem?
Van valakinek tapasztalata X16XEL motorral?
Első autó lenne egy Fastra ezzel a motorral. (Stift nem kő.)
Tudom nem egy erőmű viszont már bőven autózható.ps.: Egy telibe fényezés kb mennyi pénzbe fájna? Illetve ennek a forgalmiba íratása?
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz Daywalker #10334 üzenetére
Előítéletek a nőkkel szemben?!
Vidd el szépen tütűt terelgetni, tanítsd meg pár száz óra alatt alap szinten vezetni és akkor jobbak lesznek a felni túlélési esélyei.
Esetleg ha elbírja a buxa akkor egy második autót neki.Szal... 1.6 16V-vel valakinek tapasztalat?
(igazából nem sürgi mert még mindig a nézelődök kategóriában vagyok de már nagyon szeretnék egy vasat az oldalamon. )"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Zewa
senior tag
válasz Daywalker #10338 üzenetére
Vegyél neki egy bringát/buszbérletet!
Alkalmanként pár liter benyát elbaszarintani nem húz magával olyan rettentő anyagi vonzatot viszont neked is és neki is valamilyen szinten biztonság, megszokottság érzést fog adni.
Én is itt tartok... ~5000km.Mennyire jelent gondot az Ecotec olajfogyija az autóra? Idő folyamán valami költségesebb szervizes akció kiváltó oka tud lenni?
Ahogy olvasom kb 0,1l/1000km.[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz Daywalker #10340 üzenetére
Össze-vissza van a nyetten mindenfelé. Majd talán betéved valaki erre akinek van köze ehhez a mocihoz és ő majd kioktat.
Ha "csak" 0,5l-t zabál/1000km-n az már évi 5liter (10k km en)
Ami több mint egy olaj cserénél eszközölt mennyiség....Sok sikert hozzá! Én személy szerint azokat a gyönyörűségeket nagyon fájú szívvel tennél félre a szép időben....
-
-
Zewa
senior tag
Úgy-úgy! Kérd meg hogy extra finoman helyezze fel a gumit, előtte tessék bőséggel síkosítani.
Lehet hogy volt már..de milyen/mekkora gumit raksz rá? Érdesített/ Vékony/ultra vékony.....?Összkép egyre jobban izgat. Pedig aztán végképp semmi közöm nincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zewa
senior tag
Szegény vélemény szerint az a felni valami retek ronda volt a Vectrán.
OPC felni nem rossz de vectrán nekem az sem jön be.D'Vinci Forgiato Radurra (átlátszó) az tettszik csak gondolom iszonyat módon koszolódik-->villogni jó vele de másra nem hinném. Főleg hogy 1,4millió ft egy garnitúra belőle.
-
Zewa
senior tag
válasz Jim Tonic #11543 üzenetére
Eddig úgy tudtam egy marha régi ezüst, cabrió (?) Rolls-Royce vitte a prímet ~40millio $ körül.
Durva hogy micsoda pénzeket érnek ezek a vasak..[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Ha adsz ajándékba mellé egy autót akkor érdekelne persze.
Amúgy csak kíváncsi voltam mit adsz egy darab papírért!
Tényleg korrekt ár!ps.: Ha elmegy a belső akkor te mire fogsz ülni? Hérás vödörre?
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz AMD Power #11719 üzenetére
Anyumnak volt 1.0 12V illetve a családban volt még egy GSI.
Kellemes kis autó, olcsó fenntarthatóság. (1 illetve 2,5év távlatából)
Úgy tudom az 1.0 12V jobb választás mint az 1.2-es de javítsatok ki ha nem így van.ps.: Külső szempontjából egy gyári alufelni+ egy spoiler szerintem sokat dob rajta. (Bár egyiktől sem megy jobban de jobb érzés ránézni!)
rendszám: Lehet megsérült, elhagyták, ellopták, behozták stb....
Ez alapján nagyon nem lehet még tippelgetni sem.[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Sziasztok Opelesek!
Lassan autó vásárlás elött álok és hát szóba jött a B Vectra is...
Olyan kérdésem lenne hogy milyen motorral érdemes venni? (szervízigény, fogyasztás)
illetve az 1.6 16V 101ps Eco motor mennyire számít lomhának? Dízel sajna drága lenne nekem és nem is mennék annyit...[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Hát autókázni. 70% Város.
Én azért még fele annyi idős sem vagyok mint a rokonod. Egyszerűen szeretem a nagy és kényelmes autókat. 99' utániak tényleg szebbek, biztos jobbak is viszont azok ált. túlmennek már a kereten vagy nagyon az alja a kinálatnak..
Technikailag a faceliftes modelek miben térnek el?legfrankóbb egy 1.8/2.0 lenne gázzal de hát az ritka, drága és ált. millió km van bennük.
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz csaresz002 #13424 üzenetére
Km-t ki sem merik írni.
Nem rossz csak lilia és 5 ajtós. A 4 ajtós kaszni sokkal szebb sztem.
Valami ilyesmit monnyuk. Ennél azért lehetne kicsivel olcsóbb is.
Tipikus magyar: Olcsón akar, jót.130k km?! Kacc-kacc.
kerestem a gugliban a rácfelvarrás hatásait de bénázom...[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Ez már fincsi. Nekem is bejövős. Meg is kérik az árát.
Kublis hátsó ablak?! Enye....Tudom gázosíthatom én is de enyni erőből vehetnék dízelt is.
Legjobb lenne egy jóárasított, kisebb hibákkal megáldott gázos Vectra B 1.8 /2.0....
Még nem tudom mi lesz a vége. Vectra B/mondeo tűnik sansosnak.ps.: Azért a Te gépedet is elfogadnám. Fincsiiii
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Nem, az összes szóba jött autótípusra rákerestem cs-on és a név ismerős vót'!
Illetve egyszer bíráltam már a felnieidet is assem'.Ez a a vectra is baromi szép.. Bár az E46-t tuti nem cseréltem vna le rá.
Szellőzőn mik ezek a kis kék bizbaszok?Ha már user autók.. _seth_ vasa is bejövős... (kivéve a spoilert a seggén. )
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz Jim Tonic #13438 üzenetére
No-no Mondeoból én mk1/mk2 Ghia 1.8TD/1.8/2.0 -ban gondolkoztam.
Volt a családban remek kis autó volt de nem kombit találni belőle a megfelelő paraméterekkel nagyon nehéz..
Vételkor az autóra szánt összeg erős fél milla. Tudom nem sok pénz de nem akarom kimaxolni a keretet semmiképpen mert ugye jöhet mégez-az és persze a kötelező cserés dolgok.Egyenlőre még ott tartok hogy keresglélek ezerrel hogy mibe lenne érdemes beülni....
#13442: Ohh, köszönöm. Hát ezekkel én együtt udnék élni,e setleg az időval kicsit felvarrogatni a vasat....
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Ha szabad megjegyeznem egyre jobb a verda! Már egészen autó formája van.
Máskérdés persze hogy hogy lehet valaki annyira elmebeteg hogy egy Kadettra egy autó árát rákölti.ps.: Esetleg ez? Miért pont cska eza típus játszik? Válogass!
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
válasz MPowerPH #14257 üzenetére
Heh, ez a sógór jelőlted egy kicsit beteg.
Van a rokonságban ugyan ilyen Astra és nekem végülis nincs vele bajom persze a kategoria társaidhoz képest.
Viszont egy nagyobb utazásnál egy elmebeteg aki egy -pöpec állapotú- E39 helyett egy G astrával megy.
Ültesd át bal egy -re és utána majd ő is egyetért hogy azzal megnjetek.
15k miatt?!Fiestának ugye vannak papírjai amivel esetleg lehet mókázni.
(OFF)Mit ér egy ilyen Fiesta használtan egyben? 3,5kk? Donor autó+lopott verda+mókolás 2kk körül meg van....(/OFF)[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Erről vasról esetleg tudnátok modanni véleményt?
Tudom ennyi pénzért nem kell full extrás hibátlan vasakat várni de szerintem jó kiindulási alap lenne. Barkácsolni szeretek és idővel bugáznék bele ezt-azt."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest