Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
A rossz főtengely jeladó ezeket a hibákat produkálta?
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
JanR
addikt
Nálam volt ez probléma ugyan úgy, annyiban különbözünk, hogy nekem rángatott (mint ha nem kapott volna üzemanyagot) és nem Horvátországban kezdte el, hanem Ausztriában
Nem kell olajat leengedned, ahogy én láttam fülölről cserélik. A motor burkolatát szedték le egy kicsit, azokat a fekete műanyag takarókat. Nem egy nagy kaland a cucc (~ 10 ropi) és egy 5 perces munka. Én egy elnagyolt villáskulcshoz hasonlítanám.
A "villás" része van lefelé, fentről pedig belemegy a csatlakozó. Még csak nagy bontás sem kell hozzá, legalább is Omega B-nél egyáltalán nem kellett küzdeni vele.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Igen, tipikus esete, pár hete jártam így én is. Ajánlott a victor reinz tömítéskészlet + loctite tömítőpaszta, csak 250 ml kiszerelés lesz. Gyárilag nem kellene a tömítőpaszta csak a gumi tömítés, én ki is cseréltem paszta nélkül ahogy kell de mégis eresztette az olajat, sajnos a műanyag szelepfedelek idővel vetemednek. Újabb csere + loctite tömítéssel nem ereszt szerencsére.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
wwhy
veterán
Szét kell kapni és bezsírozni. Nekem a 4 éves Corsanal jött elő, úgy, h meg se nyekkent. Opelszervizes haver jött, szétkapta, torx+ csavarhúzó, grafitos zsír és azóta, mint az álom Én csak szemléztem, van vmi pöcök/biztosíték, amire kell figyelni, a a többi nem volt nehéz.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
_seth_
veterán
Az azért komoly lehet Én egyszer lefestettem feketéről pezsgő metálra, hogy az is színre legyen fújva, de jött egy előző focus és meghúzta így ment az összes vezető oldali a kukába (nekem meghúzta, lement a tükör és a vezető ajtajának az élét meggyűrte... a focusnak úgy nyílt ki az ajtaja mint a konzerv...) akkor ismét vettem feketéket + festés de a vezető mögötti ajtóná a vége eláll de szerencsére nem feltűnő, az a fajta hiba amit kb senki se venne észre de engem bossszant.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Na az bizony már cserés lenne, de egy idő után letörik, más b vectrákon úgy láttam
-
_seth_
veterán
Ragasztva van valamint van 2 műanyag pöcök is az fogja még de leszedéskor azok eltörnek, csak az a baj, hogy ahogy húzod le úgy meg is hajlik, ha fényezett akkor a festésnek annyi rajta a hajlítástól, ha nem akkor pedig ahol hajlik megfehéredik valamint a fém hátulja és a látható műanyag dísz része elválik kissé és azt utána nem lehet ismét egyenesbe hozni, nincs ökör ára az újnak sem de bosszantó, hogy ilyen egyszer használatos darab, a fényezést le szerintem nem szedi ahhoz nem elég erős a ragasztó csak egyszerűen tönkremegy.
-
aphra2
senior tag
-
_seth_
veterán
Anélkül, hogy a díszlécnek baja legyen kb sehogy... vagy a díszléc lesz kuka vagy a fényezés vagy mindkettő...
-
_seth_
veterán
Én ezt könnyűnek mondanám más szereléshez képest, a csavar is kijött könnyen és le kell venni az egészet igen.
-
Daywalker
addikt
_seth_-nek igaza van, X20XEV-nél könnyen hozzáférhető helyen van a termosztát, csak a régebbieknél nem. Felesleges házzal cserélni. Kicsavarozod és kiszeded, majd betolod az újat és visszacsavarozod. Ha jól emléxem, mi nem használtunk plusz tömítést, a termosztáton (amit veszel) van egy új gumitömítés, az elég.
Nekem torx fejű csavar van a házon asszem, azt előtte nézd meg, mert ne akkor gyere erre rá, amikor szétbarmoltál már mindent
Beletörni? Ez nem kínában készült Normális csavarokkal van az összerakva. Ha nem megy, finoman meg kell kocogtatni kalapáccsal (ne a 20 kilóssal).[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
_seth_
veterán
X20XEV-nél:
Termosztát gyerekjáték, 2-3 torx fejű csavar fogja és könnyű is hozzáférni.
Hűtővíz leeresztő x20xevnek b vectrán nincs, az alső hűtő csövet kell lecsavarni és kijön ami kijön de ennél nem tudod alacsonyabban megbontani, ezt még talán nagy bontás nélkül felülről benyúlva vagy aknán alulról meg tudod csinálni.
Termosztátnak lehet cserélni csak a belsejét is úgy csak 2-3e forint, a fém házzal együtt 10e felett van.
-
Daywalker
addikt
A termosztát szívás, mert le kell venni a szíjat-láncot (nem tom XEV-n mi van), amivel nem érdemes bénázni, amikor visszarakod, különben szétveri a szelepeket
A hűtő takarítása is sokmindentől függ...klímás-nem klímás? Nekem nem klímás autóm van, azon simán megcsináltam. A ventilátor kapcsolót kell kivenni a hűtőből (villáskulcs kell hozzá), ott le tudod engedni a vizet. Majd leszedned a bilincseket, kicsavarozod a hűtőt és ventilátort tartó műanyagot és akkor ki lehet venni a helyéről. Én erős ecettel mostam át belülről, az bőven jó, de ha nagyon durván vízköves, akkor valami mással kell próbálkozni. Az a baj, hogy ezzel csak a hűtőt mostad ki. Ha a rendszert akarod kimosni, az még nehezebb, mert akkor azt a fűtéscsövet kell lehúzni, ami a tűzfalon megy be. Azért kell így, mert a termosztát elzárja a kivezető utat, tehát nem tudsz vizet belenyomni a rendszerbe, mert nincs ahol kifollyon.
Gumicsövet cserélni akkor kell, ha kemények vagy repedezettek. Nekem 96-os autóm van és még nem kellett cserélni. Ha leengeded a vizet, akkor kell bele másik, nem egy nagy cucc. Veszel desztillált vizet és fagyállót, amit bekeversz -35 fokosra, majd feltöltöd a kiegyenlítőn keresztül (nyomkodod a csöveket kicsit), majd amikor látszólag jó (a max jelnél van) akkor beindítod, hogy kinyomra a rendszerből a levegőt és közbe töltöd bele a keveréket a jelig).Egyébként akárki akármit mond, érdemes megcsinálni néha, mert nekem mosás után sokat javult a hűtés hatásfoka. Kimostam, új termosztát, új ventilátor kapcsoló és már egy kis szellő is elég a hűtéshez.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
_seth_
veterán
Gondolom a motortartó bakra gondolsz. Annak nem lenne szabad zörögnie Nem lehet, hogy a vezérmű szíj burkolata nincs rögzítve? Vagy valami a környéken?
-
csaresz002
senior tag
szvsz klíma mellett nem szabadna emelkednie a vízhőfoknak. mer ugye megy folyamatosan a hűtés. szerintem nézd meg a termosztátot. lehet nem nyit ki teljesen és nem képes annyit hűteni a vizen. én ha benyomom a klímát, gyorsabban felmegy üzemihőre és meg is áll ott.
mondjuk lehet nem ártana egy hűtőrendszer tisztítás hátha be van dugulvaha jól tudom ált. 2 fokozata van a klímaventinek. egy alap és egy megemelt fordulat. bár ez tipus függő
[ Szerkesztve ]
××XXx××"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××
-
_seth_
veterán
Hát ezt nehéz megmondani.... nekem kapcsolgatja mert eltérő a hangja de ezt egy villamosságissal kellene megnézetned vagy neked figyelni, beindítod a motort hagyod, hogy úgy bekapcsoljon a venti és várod, hogy kapcsol-e feljebb majd megcsinálod ugyanezt klímával elvileg hallani kellene ha magasabb fordulatra kapcsol.
-
_seth_
veterán
Nekem pirosba még álló helyzetben sem ment fel amikor több mint 33 fok volt kint ráadásul a napon álltam és az autó alján is megvan az összes burkolat és a motortérben is + még csücsül is de bírja. Lehet akkor ott neked valami miatt nem hűt eléggé. Venti megy mind a kettő?
-
_seth_
veterán
Nekem is képes addig felmenni... nyáron ne csodálkozz rajta városi forgalom mellett a termosztát meg nem sokat jelent ilyenkor már úgyis nyit hamar hiszen meleg van és hiába nyit ha pl dugóban állsz a motor is melegszik ráadásul a klíma hűtő a motor hűtője előtt van és arra fújja a levegőt is... nekem olyan 95-96 körül volt kb 2 hete amikor parkolóban álltam és ment a klíma + a motor is járt és alapból is el lehetett olvadni a szabadban. Egyébként ha haladsz is vele legalább 50-es tempó körül vagy 40-nel akkor megáll olyan 90 körül nekem.
Venti fokozat passz... nekem pl többnyire csak a külső venti megy a belső még nem sokat forgott mióta nálam van de nincs gond az autóval, a termosztátom új a hűtő pedig teljesen tiszta és elhajolva sincs. A fokozatokat egyébként még az opelforum b vectra topikban ( [link] ) sem siekerült megfejteni... mindenkinek másképpen működik[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest