Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Most jott meg a sonoff rf bridgem, hat rendesen meglepodtem h ez ilyen pici
Majd holnap ha lesz idom megkapja a fwt.Janaboy
-
Chal
addikt
Lejárt a szerk: az a dühítő benne, hogy pár dolláros kínai vacak univerzális távoknak látom a leírásában, hogy tudja sniffelni és tanulni az én távom jelét (és ezt sok helyen meg is erősítik az user review-k).
Valamint van a háznál egy 15 éves kapunyitó motor, az ugyanennek a Marantec távnak a második gombjára van rátanítva, a benne levő korabeli elektronikával/sw-vel.Ehhez képest én itt küzdök egy rf bridge-el, látom a raw packeteket, manuálisan meg konverter tool-al számolgatom át B1-ről B0-ra, stb..., és semmi.. Valószínűleg valami apróságon hasalok el, de nem jövök rá hogy min.
Megoldás lenne amúgy a garázsnyitót rátanítani a Sonoff RF key-re, amit a Brdige-hez rendeltem tesztelni, de az olyan snasszul néz ki, meg akkor hol marad a kihívás
[ Szerkesztve ]
-
nszero
csendes tag
Hello. ESP8266 tal épített Dht22 szenzort használ valaki? Eddig nem sikerült csatlakoztatni a donomiczhoz. Próbáltam Esp_esy vel. Beállítottam mindent az sqtt nél. An donomicz nem látja. Ha tudna valaki egy használható leírást azt megköszönném.
-
qqzs
őstag
Erre valaki?
1. Domoticzban grafikonokat hogy tudok osszevonni? Pl tobb szoba homersekletet egy grafikon a paratartalmakat egy masikra rakni?
2. Vagy pl egy kepernyot osszeallitani vegyesen grafikonokkal adatokkal kapcsolokkal?
3. Azota lett meg egy kerdesem, hogy a loggolt adatok gondolom valami adatbazisban tarolodnak, de mintha olvastam volna olyat hogy torlodnek ujraindulaskor.Eladó: GTS450
-
enesbcs
tag
4k7 felhúzó ellenállás megvan?
Ha az ESPEasy device page-en jól be van állítva a 1st GPIO a data lábra, a típusnak DHT22, Interval-nak egy 0-nál nagyobb szám, és IDX-nek egy 0-nál nagyobb, Domoticzben kézzel már korábban létrehozott virtuális Temp+Humidity típusú virtuális eszköz IDX-e, akkor már csak a Controller beállításait lehet elrontani az ESPEasy-ben... (pl ha az Enabled nincs bepipálva a Domoticz MQTT beállítások legalján, akkor várhatod, hogy elkezdjen forgalmazni)[ Szerkesztve ]
-
koala69
tag
válasz MaCS_70 #8292 üzenetére
nalam nincs kondenzator, 8 ds van szinten utp-n, 3V-on, es kb 15-18m kabelen. ami fontos volt, hogy az utp es ds kozott minnel rovidebb legyen a csatlakozas, akar ha lehet, kozvetlenul az utp-re forrasztani. a rez es a nem rezezett utp valt be, riaszto kabellel nem ment, jottek a 85C-ok. egyetlen 4.7k felhuzo ellenallas van a 8 szenzornak.
lassan 2 eve mukodik
A tapot a Pi-rol kapja kozvetlenul.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Rendeltem egy ilyet is, a "biztonsag kedveert"
Ez elvileg az ojb altal ajanlott receiver+transmitter paros 315-os verzioja: [link]
Elv a kinetic-ben levo chip ezt a ket frekit ismeri csak... ha ezzel az antennaval sem latja az arduino debug modban (ahogy meg 433-on kb a zajt is latja....) akkor nem tudom mi van.....
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
Én ezt használom. Op rendszerben fut és http-n lekérdez, ellenőriz...
#!/bin/sh
while true; do
domoticzcheck=$(curl --max-time 60 -k -s "http://192.168.1.150:8080/json.htm?type=command¶m=getversion" | grep '"status"' | awk '{ print $3 }' | sed 's/[\,"]//g')
if [ "$domoticzcheck" != OK ]] ; then
echo "Domoticz not running, checking again in 30 seconds."
sleep 30
domoticzcheck=$(curl --max-time 60 -k -s "http://192.168.1.150:8080/json.htm?type=command¶m=getversion" | grep '"status"' | awk '{ print $3 }' | sed 's/[\,"]//g')
echo "Watchguard is restarting Domoticz"
service domoticz stop
service domoticz start
fi
else
echo "Domoticz is running..."
fi
sleep 10
doneTermészetesen a http:// Domo.IP:port
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz MaCS_70 #8306 üzenetére
Ahogy koala69 kolléga írta nagyon érzékeny a kábelezésre. Ezért írtam, hogy lehetőleg a Data és a GND legyen az UTP-ben egy érpáron és az 5V menjen külön ill.busz rendszerbe felfűzve és ne csillagban üzemeljenek az eszközök. Nem ismerem a PI-t. Amennyiben a GPIO portjai 3.3V-osak lehet használni 3K3 ellenállást is felhúzóként!!! Természetesen a 3.3V Ucc és a GPIO között.
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Most készülök okos otthon vezérlőre beruházni.
Mit ajánlotok ?
Sok helyen olvasgattam a fibaro cuccokról...
Valakinek van tapasztalata vele ?-.-
-
ojb
tag
válasz vampire17 #8322 üzenetére
Feltételezem
http-n 10mp-enként feltesz egy kérdést, ha nem kap rá válasz 30mp után megismétli és ha még mindig nincs válasz akkor leállít - elindit. Egyetlen hibája: Amennyiben fut a script ha kell, ha nem ez elindítja a Domoticz-ot...
Nálam ez nem gond, mert csak erre használom a gépet. -
qqzs
őstag
Koszi. Ha jol ertem itt a grafikon beallitasi lehetosegei latom.
En egy olyan "muszerfalra" gondolok amirol itt olvastam csak azt irja ra hogy nagyon belassul es irt helyette mast de szeretnem amenyire lehet ekerulni programozast. [Dashticz V2]
Van hasonlo megoldas egyszeru guival? egy kepernyon grafikonok, adatok, kapcsolok egyedi osszeallitasban.[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
vampire17
addikt
#!/bin/sh
while true; do
domoticzcheck=$(curl --max-time 60 -k -s "http://192.168.31.105:6060/json.htm?type=command¶m=getversion" | grep '"status"' | awk '{ print $3 }' | sed 's/[\,"]//g')
echo "Domoticz not running, checking again in 30 seconds."
sleep 30
domoticzcheck=$(curl --max-time 60 -k -s "http://192.168.1.105:6060/json.htm?type=command¶m=getversion" | grep '"status"' | awk '{ print $3 }' | sed 's/[\,"]//g')
service domoticz stop
service domoticz start
date_time=$(date +'%Y/%m/%d %H:%M:%S')
echo "Watchdog restarted service: ${date_time}" >> /home/vamp/watchdog.log
fi
else
echo "Domoticz is running..."
fi
sleep 10
doneIlyen lett
-
félisten
ojb, koala, nagyon köszönöm!
A data és a GND van egy érpáron, a két érzékelő párhuzamosan, egy UTP-re van felfűzve, tehát nem csillagszerű a rendszer.
Érdemes / szabad 5 volt esetén 2k2 ohmos ellenállással próbálkozni?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #8326 üzenetére
kis modositas, nekem Ubuntu-t igy kellett:
...
systemctl stop domoticz.service
systemctl restart domoticz.service
...Log is megy szepen
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:10:02
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:10:43
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:11:24
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:12:05
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:12:46
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:13:27
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:14:08
Watchguard restarted service: 2019/01/10 12:19:42[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz MaCS_70 #8327 üzenetére
Ha a tap nem parazita, akkor majdnem mindegy mekkora a felhuzo. 30k is lehet. Ha egy erparon ketto erzekelo log, akkor az csillag. Csak lehet hogy picike.
Erdemes impedanciailleszteni ha zajproblemak vannak. Illetve most a ket unnep kozott telepitettem a hosszabb kabelek erzekelos vegere egy-egy 5V step-up-ot, kiderul megerte-e.
-
ojb
tag
válasz MaCS_70 #8327 üzenetére
PI-n futtatod? Utána néztem és úgy értelmeztem, hogy a PI GPIO-jai 3.3V-osak.
Kérem erősítsen meg valaki, aki PI-t használ!!! Abban az esetben , ha valóban 3.3V a PI GPIO portja a felhúzó ellenállást nem5V-ra, hanem 3,3V és a GPIO közé illik kötni! Ebben az esetben 3K3 min 2K7 értékkel!!![ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz koala69 #8333 üzenetére
Feszültségesés nem nagyon számottevő ebben az esetben sztem. A felhúzó ellenállás ~1mA áramot állít be max-ként a data lábra-ágra. 20m-en az UTP Cat5E kábel egy érpárjának az egyenáramú ellenállása ~4Ohm. Ebből a data érre 2Ohm jut. Ez elhanyagolható a GPIO bementi ellenállása sőt még a DS kimenti MOSFET ellenállás értékéhez képest is. Ekkora áramoknál az UTP-n eső feszültség sztem elhanyagolható. A DS18b20 max áramfelvételének valahol 4mA-t olvastam. 4ohm/20m esetében ez ~0.016V feszültségesést jelent. Inkább a kábel által összeszedett zaj és maga a kábel másodlagos jellemzői, ami még befolyásolási tényező lehet.
-
ojb
tag
válasz stickermajom #8335 üzenetére
Nekem ott is van belőle. Igaz nem éri közvetlen napsugárzás és nem is ázik.
-
enesbcs
tag
válasz spider23 #8336 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy ez a három fekete vezeték mind fázis? Két bejövő, ami a másik kapcsolótól jön, egy kimenő kapcsolt fázis, ami a fogyasztó felé megy.. ha ez az utolsó kapcsoló a lámpa előtt. Ha nem, akkor keresd fel villanyszerelő ismerősödet egy sörrel, és megmondja a tutit.
Nullvezetéket mindenképpen kell húznod, akár Shellyvel, akár Sonoff T1/Touch-al akarod megoldani.(OFF: Egyébként ha az egyik bejövő feketét átkötöd nullvezetéknek, valószínűleg tudod használni - viszont aki ez után megy villanyt szerelni abba a lakásba, lesz egy pár kedves szava. És ezzel a mozdulattal a többi, erre kötött alternatív kapcsoló persze kiköthető)
-
koala69
tag
koszonom a szakszeru magyarazatot!
es kerdeznek is egy eleg amator dolgot rf-link/domoticz ugyben....
jol gondolom, hogy ha az rf-link tud dekodolni egy eszkoz forgalmat, felismeri, hogy mi az, es atkuldi a domoticz-nak, ott - pl egy on/off rf kapcsolo -onnan egy off paranccsal ha be volt kapcsolva, kikapcsolhato?
-> ha igy van, akkor a protokollnak megfelelo parancsot a domotics generalja es kuldi ki az rf-linknek, ami csak kisugarozza?
---- lehet, hogy egyszerubb, ha peldan keresztul kerdezem: a domoticz-ban a device-oknal megjelenik egy on/off kapcsolo, amit tudok le/fel kapcsolni, megoldhato szerinted, hogy az adruinoval azonos pcb-n levo esp-bol kuldjem ezt a parancsot az arduinon futo rf-linknek? szeretnem kihagyni a domoticz-ot, es mondjuk az esp-n futo webserverrol vezerelni par rf eszkozt... -
tbs
addikt
Jaja, a zaj. GPIO-ra sorosan ~100Ohm, GND-re meg ~47nF sokat javit a low speed i2c-n es a dallas csigabiga 1wire-jen. (20-170Ohm-val, illetve 1.2nF-68nF-val random kombinaciokban tesztelve. Ami epp kezbe akadt. Itt egy ilyen modon nemreg pimpelt sonoff -> linky )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest