Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Ismer valaki hasonlot mint a Xiaomi smart home rendszer csak radiator termoszat kiegeszitovel? Vagy olyan kulon rendszert amiben mindegyik tud IFTTT-t?
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Koszi en is erre emlekeztem. Most ezt talaltam hirtelen. Regebben talaltam wifirol vezerelheto egyedi radiator termostatot is nem biztos hogy honeywell volt de most nem talalom. A Lyric mar igy is erdekesebb mint a nest de mintha ez se radiatoronkent szabalyozna a futest. En szeretnem ha a haz reszeiben tartos nem ott tartozkodas eseten tudnam telefonrol minimalizalni a futest.
Xiaomival kezdtem el foglalkozni de se termosztat vezerlese nincs se IFTTT kapcsolat.
A jelenlet erzekeloje meg mozgaserzekelonek tunik, egyszer igy hivjak egyszer ugy.Itt egy eleg jo NEST ismerteto: [link]
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ugylatom itt nem eleg magas szint a xiaomi smarthome rendszer
De vegul is en is valami komplexebb megoldas fele jarok mar. Tudtok ajanlani olyat ahol keszen plug and play rendszer tud loggerezni es vezerlni? hutest, futes, vilagitast, parasitas, konnektorokat es termosztataokat stb.
Tehat mindegy hogy rasbery vagy aurdino csak ne kelljen forrasztanom meg programoznomEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Koszi.
Ket dolgot nem talalok egyikben sem.
1. Paratartalom ami azert eleg alap.
2. Nem talom hogy lehet ezt kepernyore rakni pl loggolni hosszabb tavon homersekletet paratartamat akarmilyen esemenyeket.
3. A moszgaserzekelo mozgast erzekel mindeketto rendszerben. Viszont irjak hogy pl ha kimegye k a szobabol lekapcsolj a villanyt. Ezt sima mozgaserzekelovel nem tudom elkepzelni. A presence sensor meg allandoan nalam kell lenni es ha jol ertem azok sem mukodnek szobara csak bizonyos tavoldsagra es ha elmegyek otthonrol arra jo de arra mar kitalaltak a mobiltelefont is. Honelwey thermostat pl nem veszi le a futest ha bizonyos km-en belul vagyok.A diy rendszerekben van ezekre megoldas? A loggolasra van azt mar olvastam.
-
qqzs
őstag
Nekem jo lenne egy olan alapozo anyag is hogy pl mit lehet egy szobaban pl merni, aztan ilyen vezerlesi kapcsolatok folyamatabrak vagy apletek mint az Ifttben van is jo lenne de valo vilagbol nem olyan hujeseg hogy a mozgaserzekelo a kanapera hogy raszoljon a kutyara ha felmaszik.
A par perces kesleltetes nem megoldas jelenleterzekelesre. Lattam mar hokamera elven mukodo valodi jelenlet erzekelot olyan ara is volt. Talan Lutronnal volt ilyen.
Hat lehet megis bele kell bujni ezekbe a diy rendszerekbe alogolas miatt legalab.
Vagy valaki meghekkelhetne mar a xiaomit az kb annyit tud mint ezek a samsung cuccok. Van hozza rizsfozo is Ja meg a noveny szenzor eleg profi de alarmot nem tud mert a support szerint BT kapcsolatnal nem lehet a hatterben komunikalni a szenzorral, erre mondtam nekik fitbit azota nem kaptam valaszt
drogery: Alexa van, de arra jo hogy megtudd mennyire varod a google home-t
h-yle : es a robot funyiro?
layerke: jonak tunik de nekem sajna a lenyeg a bal oldali oszlop kb 80%erthetetlen
[ Szerkesztve ]
-
-
qqzs
őstag
pl tevet nezni lampanal szeretek, leulok nezem nem mozgok. dolgozoszobaba ulok gep elott nem mozgok annyit hogy erzekeljen.
De most utana neztem es a lutronnal is csak ultrahangos a minor mozgas erzekeles. [link]
Akkor vagy feltalaltam a hokamera elven mukodot vagy van ilyen csak nem emlekszem hol lattam
Na meg eszembe jutott par dolgo ha jelenlet erzekelokrol van szo.
Uk-ban kotelezo a folyoso vilagitast tuzvedelmi okokbol atalitani jelenlet erzekelokre , mokodik akkor is ha tuz van suru fust akarmi. Ezt sima ket lakasos tarsashaz folyosan is megcsinaltak. Miutan lecsereltek mar akkor erzekelte megalltam az ajto elott kivul. Ha jol emlekszem valami radiohullamos erzekeles volt de a wikipedian irjak a mikrohullamu megoldasokat, akkor valoszinu az volt [link]
Ja meg mar csinaltam ilyen monitoros hirdetotablat regi laptobol ami webcamot hasznalt mozgaserzekelsre es arra kapcsolta le/fel a monitorjat. Ez m ondju ksima mozgas erzekeles volt csak nem talaltam usb-s pirt akkoriban
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Lehetne elkezdeni valami topikosszefoglalot ez alapjan, co2 eszembe se jutott pedig mar miota vadaszom egyre de meg bangoodon is eszement ara van , egy usbset talaltam conradban de valahoyg nem gyozott meg most csak ez van [link]
diybe mennyi lenne ilyen? If magas co2 es kint tobb mint 10fok van es nem esik az eso es vilagos van akkor kapcsolja be aszellozo ventillatort (amig nem lesz olcso ablaknyito motor)
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Koszi szepen az arakat
Azota van jo hirem , nekem is meg aki ezeket hasznalna mert xiaomi cuccokat osszehoztak Domoticz-al es ez is valami jot jelent csak ezt mar nem ertem Xiaomi Smart-Home Hub protocol and interface (to MQTT) majd az okosok megmondjak miert is jo ez.
Ha valaki xiaomira fanyalodik geatway, kapcsolo, pir gearbesten legolcsobb, temp/hum sensor,, plant sensor az itt [link] ezen alinken kb minden fent van ami okos mint amar emlitett kedvencem a rizsfozo de van vizforralo meg legtisztito es viztissztito isMana86: jo otlet csak meg nem indultam be a diyre es plug and playbe meg nincs fenysorompo.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ha jol ertem a szelep azert kellett mert azt tudja tekerni a szelepforgato motor. A szelepforgato motort mi vezerli? Xiaomi multambol egy wifis aljzatra gondolnek igy elsore.
Nemreg keresgeltem a futes dolgokat ,ezt talaltam akkor [link] ez ha jol ertem ugyanaz csak nem illesztheto a rendszeredbe?
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
Csak hogy mindent ertsek ez amit linkeltel egy motor. Szoval a zsele forgat valamit ami fogatja a szelepet a szelep nyit meg zar? A reletablaba meg aurdinoba nem kerdezgetnek hanem esetleg linkelnel valamit ahol ez bovebben van? Gondolom a szobakban levo homerseklet szenzorok alapjan tortenik a vezerles.
Esetleg nincs errol arendszerrol egy megoszthato skicced esetleg.Eppen a hetre van megbeszelve a epuletgepesz haverommal az uj haz atbeszelese es jo lenne mar tudnek neki olyat magyarazni amit en is ertek
Nem beszelve a kandallorol amit emlitettel. Azt minden sarki kandalos tudja erdeklodhetek naluk?
-
qqzs
őstag
Ez lehet inkabb epuletgepesz kerdes de miert kell zonaszelep a kazanhazba? Ugy gondoltam a viz kering az egesz hazba es csak ki es be kapcsolodik az eppen kivant radiator a keringesbe hogy leadja a hot.
A viztartalyos kandalo hogy kapcsolodik mindehez es tenlyeg megeri kiegesziteni vele a futest? Kandallo volt tervezve es jo lenne ha megeri es nem dragitja az egekbe.
Es akkor ha benyomja akkor kell valami spec szelepe a radiatorhoz is, mert ugy tudtam azok tekerosok.
A honelwey wifi radiator termoszatt nalad nem jott kepbe?
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ok a "miert nem kering"-et azert kapisgalom mar- Panelban ugy nottem fel hogy az egesz lakotelepen kering a viz es a radiatorok nyitasa utan belefolyik a viz es melegszik. A hazat keszen vettuk ugyhogy gondolom ott korbe megy a viz lehet majd ujra csovezni emiatt (most nem vagyok ott ezt nem neztem meg en is foglalo utan vagyok)
csakhoyg tegyunk ire a pontot es olyan gepeszanalfabeta is ertse mint en. ez a szelep tekerheto es nyomhato is?
ok hogy offabb mint a tobbi, de azert csak ezeket vezereljuk
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ok mindent ertek futessel kapcsolatban , raterhetunk a rizsfozore
Az elemrol jutott eszembe ha kering a viz akkor egy turbina(biztos nem igy hivjak) tolthetne az akkut ahogy a szuper kinai zuhanyfejemben van a homersekletkijelzo ledvilagitas
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Tenyleg off, nem tudtok veletlenul hoszigeteles topikot, ha mar gepeszethez igy ertetek az is surolja kicsit
-
qqzs
őstag
Sziasztok, nalunk kicsit tolodik a smarthome projekt , elobb fejezzuk be a korszerusitest de olyan jo tanacsokat olvastam es gepesz forumban nem kapok valaszt hatha itt van otlet.
Egylegteru galerias nappaliban fent meg harom szoba nappali (haz) kozepen kandalo.
Futes egyszeru gazkazan egy termoszat vezerli es ennek kene kitalalni a helyet.Nem szeretnem hogy a fenti szobakba ne menjen a radiator ha pl begyujtunk a kandalloba szoval csak erzesre a kandallo korul nem a legjobb.
A masik kerdes hogy termosztatokat az egylegterben levo radiatorokra nem javasolt a futeszerelogeben merthogy ott lesz valahol a termosztat.
Bocs az offert de eddig meg senki nem adott egyertelmu tanacsot csak ilyen talalgatosat amivel nem gyoztek meg. Hatha itt...
-
qqzs
őstag
Sziasztok , tud valaki nem DIY redonyvezerlest mint ez csak ez tul celmegoldas. Ha jol ertem itt valami "oroknaptar" szerint szamolja az alkonyatot (naplementet) a fenyerzekeloje meg csak az eros napsutesre engedi le de pl borus idore nem.
-
qqzs
őstag
Szeretnem ha sotetedeskor lemenne, beborulas eseten, kiborulaskor felmenne, alkonyat eseten idore jonne fel reggel, nem napfelkeltekor. Szeretnem ha nyaron tuzo nap eseten lemenne de telen nem. Irtam hogy nem barkacsmegoldas kene de ha valaki elkesziti megveszem.
Ajanlottak redonyt olcso radios motorral , somfy es becker motorral. A somfynak van vezerlese kb ami ezt tudja de tul behatarolt kepessegel. Beckernek van kozpontiegyseges (300eft) tobbi is eszement arban.
DIY barkacsban nem vagyok otthon ha csak valaki a rendszer lelket el nem kesziti kiegeszitoket talana meg hozza tudok rakni meg ha van felulet programozni.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Nalunk most volt felujitas. Led paneleket szereltunk fel de a kapcsolokhoz nem gondoltam a nullara e miatt.
Ez jo megoldas a led panelhez a plafonra? csak akkor alandoan felkapcsolva kell lennie a kapcsolonak vagy van valami megoldas amihez nem kell nulla a kapcsolonal?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
tallatam ilyen wall switchet "Xiaomi QBKG03LM Aqara Wall Switch ZigBee Version"
Nekem sima gatewayem van meg egy csomo erzekelo. Fognak nalam csatlakozni az Aquara neven futo cuccok? Es most meg ez a Zigbee is, ezzel mi van, tisztazza mar ezt le valaki legyszi.Plusz jo lenne valami embernek (nem kockanak ) keszult leiras a domoticrol is. Talaltam itt regebbi linkeket de a leiras mennyisege lattan elment tole a kedvem, de ugy latom hogy az nagyban kiboviti a lehetosegeket ha okosodo otthont akarnek. Foleg a kozponti kijelzo erdekelnek amin latom mindennek az alapotat es persze vezerelni is tudom rola oket.
Eddig csak sima xiaomi cuccaim vannak meg Google home es Amazon dot. most jon par sonoff wifi switch. Van meg xiaomi robot porszivo meg egy worx robotfunyiro wifis (bar ezt gondolom nem lehet beilleszteni sehova).
Par sorban kepzelnem el pl vedd meg ezt meg ez toltsd le ezt installad fel aztan nyomd meg ezt meg azt a gombot es kesz a domoticodEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz itanczos #787 üzenetére
Es azt honnan tudom hogy v2 a gatewayem?
Lehetne kezdeni valami osszefoglalo szeru leirassal. En eleg kocka vagy programozoi multal meg hasonlok de az a baj hogy meg elkepzelesem sincs errola domotizrol. Androidos vagy csak winen megy? Valaki torje mar meg a radiocsendet azzal hogy leirja mi kell hozza hogy csatlakozzon a xiaomira. Forrasztani kell vagy csak tablet app meg beallitas vagy hogy a csudaba. Legalabb azt tudnam beazonositani hogy akarok e elmerulni benne
-
qqzs
őstag
Kb egy evvel ezelott vettem ugyhogy akar lehet. Nincs erre valami sorozatszam vagy app azonositasi lehetoseg? Kivulrol ugyanugy nez ki?
Mar ennyi boven eleg volt hogy felfogjam a lenyeget ha ilyen egyszeru akkor mar regen belefogok.
Mikor regebben itt erdeklodtem meg mindenfele modulokat kellett venni aminek meg doboza se volt es forrasztani is kellett
Meg egy dolog ami regi problemam es eszembe jutott a redony vezerles. A redonyos olyan arat adott hogy noname (opyred, opánszky féle gondolom valami kinai atmarkazva) redőnymotormotorral joval olcsobb mint somfy motorra. Kesob a nonemet is ra tudm vsatolni a domotzra?
-
qqzs
őstag
válasz krisztián28 #799 üzenetére
A rflink gateway linkjen csak a szoftrol irnak meg a faqut is atolvastam de hogy ezt mire kell felrakni az mar megint tul magas nekem. De gondolom a lenyege az hogy minden RF vezerelt cuccot tud iranyitani
Xiaomi v2rol annyit talaltam hogy van benne radio.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz krisztián28 #803 üzenetére
Koszi, Nincs olyan ahol ez ossze van rakva es ne adj isten dobozba van? Miert kell ezeket szetszedve arulni?
itanczos: a redonyod fajtajatol fugg. vannak modernebb manualis muanyag redonyok amibe csak berakni kell a motort regiekbe nem lehet. hivjal fel egy redonyost es kijonnek felmerni.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ez a kutyu nem a multkor emlitett rflink helyettesitoje szepen dobozban ahogy kell meg sokkal jobb aron
-
qqzs
őstag
Na tessek a temahoz Xiaomi fuggony motor
A redonyoket szoktak fenyre en ezt eddig uveg tapaszthato verzioban lattam addig megy a redony ahol van a bigyo meg szelre is szoktak vezerelni (ha tul nagyok fel kell tekerni oket) Bar ezt inkabb terasz arnyekolokhoz
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
Lehet kicsit off
Ettol jobb kamerat tudtok ajanlani? Es van e kuldteri, esetleg xiaominek?[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz itanczos #841 üzenetére
Ha ujat rendelsz csak aluval adjak de ha a redonyodben van hely be lehet rakni. Akadalyerzekelos nem nem tud leegni a problemasabb muanyagredonyben. Muanyagban is van sokfele. Sima csuszos meg gorgis meg kefes meg mittom en. Csak redonyos ismerostol halottam.
Doorbell meg kanera kerdesre nincs javaslat?
Nezd meg a panszky fel motorokat allitolag itthon gyartjak.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz itanczos #845 üzenetére
Bizonyos ertekhatar folott jon elo a ingyen szallitas ha eu registeredre gondolsz. En is rendeltem tegnap nekem volt ingyenes 100 dollar korul
Kamerakrol:
Original Xiaomi xiaofang Smart 1080P WiFi IP Camera
Ez most 18 dollar. Ami nekem erdekesseg hogy
- egymasra rakva kettot 180 fokos kepet tud adni
- van hangra indulo felvetel is amit ok smoke co detector riasztas triggerelesere reklamoznak
- time lapse felvetel
- usbrol powerbankal mobil tud lenni igy jo lehet vadfigyelesre pl
Csak 15fps es 110fok valaki ezt irta: "Without hacking the camera it can only be used with the Xiaomi software."
Errol a hackrol tud valaki? Esetleg ez is mehet NASra hackelve?Xiaomi dafang 1080P Smart Monitor Camera
Ez valami uj. 120fok latoszog 360fok pan and 93fok tilt csak 15fps es nincs NAS de csak 30dollar. Valahol olvastam hogy tudja kovetni a mozgast de most nem talalom ugyhogy lehet nem ez voltXiaomi mijia 1080P Smart IP Camera
130fok latoszog es nas. "Maximum Monitoring Range: about 20M " ez mi akar lenni?Par kerdes:
1. Mindegyiknek a wifi tavolsag 10m az eleg karcsu, De nem ertem ezt hogy kell erteni. Nem a router hatotavolsaga (esetleg erositovel) szabalyozza a tavolsagot?
2. Ezek kulterben tenyleg lealnak nulla fok alatt?
3. Lehet ezekbol rendes cctv kameralancot osszerakni felvetellel persze mert mobilrol megy a tobbkemeras real time.
4. Tavolrol eleres megy rendesen?
3. Valamit vagy kihagytam? Te miert azt vetted?Wifi doorbelbol ezt neztem olcsok kozul ki de bangoodon jol lehuztak ugyhogy nem merem megrendelni. Esetleg oda is egy kamera meg egy kapcsolo. Lehet valami doorbell szeru mukodes beallitani? csongetes utan ranezek a kamerara es beszelek vele (persze ha nulla fok alatt is mukodnek)
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ha tul sok a kerdes akkor csak arra mondjatok valamit hoyg ezekbol akamerakbol felvevos cctv rendszert erdemes e osszerakni? Es mikor mondjuk megy 6-8 kamera akkor nem e terhelodik le a halozat hogy az internetes belassul pl?
meg ha van tapasztalat a tobbivel akkor esetleg ha gon van veluk valamit. mert vennek mindegyikbol probara
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz itanczos #851 üzenetére
Az mar eleg ha mozgas hatasara nasra ment de vajon tudja e akkor is ha tobb kamera elott van mozgas egyszerre? Mondjuk egy kerti parti folyamatos mozgas kb harom kamera elott azt mind tudja rogziteni vagy csak par masodpercet elkuld triggereles utan?
A kamera ajtoba tud ugy mukodni hogy csengetnek, a telefonon feljon a kamera app vagy csak notificationt kapok bar lehet eleg ha a gateway csilingel. Aztan kamera apban tudok beszelni a illetovel.
Bar nalunk kertikapuvan ugyhogy nullafok alatti mukodes nem artana.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
a xiaomi kamerak most varnak egy darabig mert gearbesten megszunt az euexpresz. tudtok ajanlani hasonlo kamerakat?
-
qqzs
őstag
menjenek a fenebe meg az arat is felvittek 42 dolarra 28rol
Escam meg a tobbi milyenek?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Sikerult kapnom a leendo redonymotor vezerlesrol infot., azt irja a taviranyitokrol hogy:
- DC250, DC251 DC262 control system
- support 433Mhz and 868 Mhz
- input voltage 12V/27A
-emission freq: 433.92Mhz +/- 100KhzSzoval ez menni fog a RF modullal?
Hasonlokat talaltam az opyrol motoroknal a opanszky fele (nem panszky mint lentebb irtam)Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Quad Lock iPhone 14 Pro MAG tok
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest