- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sikerült törölnöm a Mongo node-okat -- kellett hozzá egy újraindítás. Meg is szűnt a másodpercenkénti hibaüzenet!
Egy másik NodeRED-ben nálam is remekül működik két DS18B20 node is, az itthonira viszont egyiket sem tudom telepíteni. Tulajdonképpen semmit sem tudok telepíteni -- bitkolbász oké, hiba nincs, telepítés nincs...
MaCS
-
Persze, ott vannak a kedvenc MongoDB node-jaim, amik egyértelműen a Domoticz telepítésével jelentek meg -- csakhogy nem engedi törölni őket.
Egyébként van másik előjellel hasonló problémám: próbálok DS18B20 node-okat telepíteni, találtam is egy csomót, rányomok, hogy install, végigfut a bitkolbász -- aztán nem történik semmi. Egyik sem jelenik meg a saját node-ok között.
MaCS
-
-
its_grandpa
tag
Huhh, akkor bővebben, az Esp JSON alapján (részlet):
TaskName: "relay_2"
TaskValues:
ValueNumber 1
Name "switch_2"
NrDecimals 0
Value 0 // ez vált értéketA trigger megy is, így :
on relay_2#switch_2 doViszont benn a feltétel az nem akar, vagy én nem tudom mit írjak, [DeviceName#ValueName] kéne.
Az alábbi viszont nem megy, a ValueName az jó de mi legyen a DeviceName ?
if [relay_2#value] = 1Ezt a példát szeretném megvalósítani:
on relay_2#switch_2 doif [dummy#var1]=0 // ide természetesen az én esp adatait
csináld ezt
else
csináld azt
endifendon
-
SwissAirplan
aktív tag
Nem!
A NAS-om (OMV) mellett van már egy turbozott ThinClient (Linux Mint-el) Letöltő és minden másra, és Központnak szintén egy ThinClientet terveztem, csak gondoltam amíg gyakorlok meg ismerkedek, addig teszem Win-re
A WirtualBox-ra nem is gondolotam... van is... méghozzá linuxal... de már mindegy még pár perc és fent is lesz a mint.
Remélem ott jobban boldogulok
Bár ez a Domoticz - Mosquitto - Node összehangolás még bajos lesz!
-
SwissAirplan
aktív tag
A domoticz csak egy valami miatt tetszik, a "könnyű" távoli elérés...
Amúgy jelen pillanatban minden másom megvan...
Mert igaz hogy ThingSpeak-el de szedem vissza az adatokat!
A központi vezérlőbe ( NodeMCU +HMI kikelző) a grafika saját... a megjelenő alaprajz saját stb stb.... lehet hogy 26 szor több sallangvan benne.... és 6 szor olyan hosszu a program... de az enyém! -
SwissAirplan
aktív tag
Ezt most csak átfutottam, mert meloba vagyok de megnéztem az adatbázist is és a megjelenítőt is! Alternatívának nagyon szuper.
És akkor még egy..
Azt meg tudom oldani hogy a Nodék MQTT-n küldik az adatot (sajat magam kis progijával. és a Domoticz pedig halgatja az adott "topicokat" . Mert láttam benne egy olyat hogy MQTT client Getway...
Vagy ne ragaszkodjak olyan görcsösen a sajat progihoz a Nodékra? és fogadjam el ha Domoticz ot akarok használni akkor ESPEasy??
Vagy van mod rá hogy MQTT n fogadja az adatokat? -
freemanone
addikt
Nagyon komoly!
Hasonló irányban gondolkozunk eléggé, de a tizedénél nem járok! Viszont rámutattál, hogy még mindig nem elég összetetten gondolok a témára, nagyon köszi!(#8466) Magga: Esetleg ha direkt ilyenre van szükség, árulják ebben a formában is. Én a gépemet akarom vele ki-be kapcsolgatni távolról. Az alaplapi powerpin-re tervezem ráültetni másodlagos gombként, satáról tápolva.
-
Kiskopika
senior tag
Olvasni is alig bírtam, hogy milyen mélyen vagy a nyúlüregében. Én meg egész nap fel voltam dobódva, hogy ezt a Taskeros dolgot kitaláltam tegnap este magamnak
ui.: észre vettem egy hibát a leírásban, Az IF változónál pont helyett vesző kell a csillag után előtt. De már nem tudtam szerkeszteni azt a hozzászólást
-
Igen, sajnos a kínaiaknak még mindig az a szép, amin van minimum egy kék led, meg csillogjon-villogjon, a használhatóság másodlagos
Amúgy szerintem az lesz a vége, hogy ESP alapon építek valamit, ami egyszerű ping-el és/vagy api hívásokkal ellenőrzi hogy mindenki életben van e, és ha nincs, akkor a kapcsoló lenyomásakor átáll arra, hogy egy relével kapcsolgatja a rákötött izzó tápját (a Hue-kban az is jó amúgy, hogy ilyenkor beállnak normál 2700K-ra, és max fényerőre, szóval tápszaggatás esetén butaizzó viselkedést mutatnak). Csak hát munkamennyiség szempontjából feneketlen kút ez, meg ugye oda fut ki, hogy egy tetves izzónak kell egy wifi és egy zigbee link. Lehet hogy túltolom?
-
ojb
tag
Rengeteg néven van Alin vagy eBay-en
Pl:[link]
3Fázisú pl:https://www.aliexpress.com/item/Din-Rail-3-Phase-4-Wire-Electronic-Watt-Power-Consumption-Energy-Meter-Wattmeter-kWh-5-80A/32925891545.html?spm=2114.search0604.3.2.1a82adf0HJBtSl&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_317_10696_10084_453_454_10083_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=bf0cc0b2-a44b-4561-a98a-949c7c74e7c8-0&algo_pvid=bf0cc0b2-a44b-4561-a98a-949c7c74e7c8 -
vampire17
addikt
Jogos...
Igazabol tenyleg csak az UI miatt van Domo, pon azon gondolkodtam hogy lehet jobb lenne "megfuttatni" minden imputot Node-Red-ben, majd visszanyomni Domoticzba. Merfoldekkel tobb benne a lehetoseg mint a Blockly-ban es nem igenyel annyi programozoi tudast, mint a Python/LUA
-
Degeczi
nagyúr
Mondjuk abban is jobb a Nodered, mert ilyen vizuálisan szépen látni a kapcsolódásokat, míg pl. Home Assistantban ugyanez teljesen áttekinthetetlen, és a függvényekhez is sokkal barátságosabb a Nodered-es Javascript mint az embertelen Yaml.
Viszont az eszközöktől is függ, mert mondjuk a Xiaomi Gateway nem MQTT-n keresztül dolgozik, így annak érzékelőinek felhasználásához először vmi Xiaomi->MQTT átjárót kellene belőni (úgy látom, többféle is van, kipróbálom vmelyiket a héten)
-
Ha minden jól megy, akkor pár hét múlva implementálom is, majd írok a tapasztalatokról. Az még benne a nagyon jó egyébként, hogy az összes vezetékes DSC (a 15 évesek is) ezzel a keybus protokollal kommunikál a kezelővel, meg a bővítőmodulokkal. Ez a megoldás meg ugye erre épül rá, szóval IP-síthető, HA-sítható vele egy régi központ is, gombokból
-
A Thingbox tulajdonképpen egy kutya közönséges Raspbian, amire rittyentettek okosotthonhoz szerintük hasznos programokat, mint pl. NodeRED, illetve PI-hez idomították. A legfrissebb verzióban már Docker is van.
Én kísérletező kedvemben feltoltam rá a Domotoczot is, aminek az lett az áldásos hatása, hogy másodpercenként megy a debug ablakban a hiszti, hogy nem válaszol a Mongo a localhoston... Ami azért érdekes.
Vajon milyen alapon pofázik bele???
MaCS
-
Szerintem ne fáradj tovább! Eddig is rengeteget segítettél, tényegesen megoldottad a problémámat, én pedig lelkesen olvasgatom a hivemq.com és a noderedguide.com leírásait.
Ez az MQTT a jelek szerint nagy érdeklődést itt úgysem váltott ki, akárcsak a NodeRED.Meg aztán vizsgára is kéne készülnöm, kicsit az alapokhoz közelebbi tárgyból...
Ez a kazánvezérlés a Sonoff-fal most működik, további kísérletezésre meg kinevezek egy NodeMCU-t, ami kényelmesebbnek tűnik a törpefeszültségeivel.
Nagyon köszönöm a segítséget -- tartok tőle, hogy lesznek még kérdéseim!
Köszönettel: MaCS
-
Köszönöm!
A subscribe értéket visszaállítottam az alapértékre, a logot kibővítettem és a GPIO12,1 parancs után most ez jelenik meg benne:
48119199: MQTT : Connected to broker with client ID: ESPClient_xx:xx:xx:xx:xx:xx
48119202: Subscribed to: /Sonoff_kazan/#
48119203: EVENT: MQTT#Connected
48119206: EVENT: MQTT#Connected Processing time:3 milliSeconds
48121900: WD : Uptime 802 ConnectFailures 86 FreeMem 12000
48122790: LoopStats: shortestLoop: 92 longestLoop: 3521084 avgLoopDuration: 131.24 loopCounterMax: 326086 loopCounterLast: 219749 countFi
48122790: Scheduler stats: (called/tasks/max_length/idle%) 219749/1979/7/92.00Mosquitto szerintem nincs a PI-n, helyette HiveMQ-t látok megjelenni a Thingboxban.
-
Ha MQTT-n küldöm neki a GPIO12,1 üzenetet, akkor kb. ez jelenik meg a logban:
2267346: EVENT: Clock#Time=Mon,23:09
2275095: MQTT : Connection lost, state: Connection lost
2275096: EVENT: MQTT#Disconnected
2275128: MQTT : Connected to broker with client ID: ESPClient_EC:xA:xC:15:xx:xx
2275129: Subscribed to: /Sonoff_kazan/rele/
2275130: EVENT: MQTT#Connected
2281900: WD : Uptime 38 ConnectFailures 14 FreeMem 17024
2311900: WD : Uptime 39 ConnectFailures 14 FreeMem 14312
2327346: EVENT: Clock#Time=Mon,23:10
2341900: WD : Uptime 39 ConnectFailures 14 FreeMem 14312"Allitsd debugra akar, de talan a dev is eleg."
Na, ezt nem értem.MaCS
-
Köszönöm!
Az MQTT-n vezérlés (szemben a sikeres HTTP-vel) sajnos nem akar összejönni.
Akár az "1", akár a "gpio,12,1" üzenetet ki tudom küldeni a topicra, megérzi a Sonoff, de nem kapcsol. Hogy őszinte legyek, nem is igazán értem, hogy milyen logika mentén kapcsolna.
De mindegy, egyelőre az a lényeg, hogy működik!A többieknek egy ki s magyarázat, hogy miről is van szó:
Egy NodeRED nevű programkörnyezetből akarom megoldani a vezérlést. (Ez a PI-n fut, történetesen egy Thingbox nevű csomag részeként installálva, ami egy direkt IoT eszközök vezérlésére konfigurált Raspbian. Lemezképből telepíthető, okosan összeállított készlet. A NodeRED ennek része, de önálló programként is használható, nem feltétel hozzá a Thingbox.)
Ez a NodeRED tehát egy programozói környezet, amiben tulajdonképpen programokat kell írni, de grafikusan, folyamatábraként, kicsit úgy, mint a Blocky-ban, csak ez önálló.
A nagy poén az, hogy ez az egész egyrészt nagyon szemléletesen és egyszerűen kezelhető, másrészt nagyon népszerű, így aztán komoly közösség áll mögötte. Ez a közösség pedig baromi sok eszközhöz megírta a vezérlőegységeket, így tehát szinte csak kész kockákat kell egymás mellé tenni a felületen és vonalakkal összekötni.Az, hogy én ennyit bénáztam, az én hülyeségem (ténylegesen a Sonoff ESPeasy-jével volt gondom, nem a NodeRED-del), valójában csak minimális affinitással rá kell érezni, és állati logikusan nagyon könnyen lehet egészen komoly struktúrákat létrehozni.
MaCS
-
Nagyon köszönöm, mindkettőtöknek kimondhatatlanul hálás vagyok!
Ezzel a HTTP-paranccsal működik. Ezzel eddig is kísérleteztem, csak azt csináltam rosszul, hogy a HTTP Request node-ban az URL fülön csak magát a Sonoff IP-címét adtam meg, a parancsot pedig egy Inject node-ba tettem, a HTTP Request node elé. Az, hogy ez egyben egyetlen parancs, IP/parancs formátumban, nem esett le.
Azt jól értelmezem, hogy a Switch device csak annyit csinál, hogy MQTT-n lejelenti a GPIO12 állapotát?
Mert a kapcsolási parancs csak HTTP-n megy ki a PI-ről és érkezik be a Sonoffra, ugye?Köszönettel: MaCS
-
Nagyon köszönöm!
Sajnos nagyon bizonytalan terep ez még nekem -- mindkét oldalról, ezért kérlek, nézzük meg szépen sorban.
Tehát kéne egy eszköz a Sonoff/ESPesay oldalán. Erre kaptam is az imént egy távtanácsot, amit viszont nem igazán értek, jelesül azt, hogy "a Device lagördülőben válassz egy GPIO kimeneti devicot".
Na, itt helyből elakadtam, mivel a Devices fülön megpróbálva felvenni egy új eszközt, az új eszköz lapján a Device legördülőben nem tudok beazonosítani egyetlen GPIO kiementi eszközt sem, amin elérném a relé GPIO-ját.
-
Nehaiu
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek! Ez magyarul azt jelenti, hogy a rendszer "always on", a kapcsolót meg szinte nem is kell használni max. akkor ha pl. egy hétre üres lesz a lakás és felesleges, hogy működjön?
Nincsenek amúgy nagy igényeim, tényleg csak annyi, hogy LED világítás legyen "hagyományosan" kinéző mennyezeti formában, állítható legyen a színe meg a fényereje, és jó esetben telefonról is lehessen piszkálni, ne csak a saját távirányítóról. Az IKEA nem tudom ad-e telefonos appot, a Xiaomi nyilván igen.
-
enesbcs
tag
Mivel egyetlen igazi Basic-em van, amiben a forrszemeket gyárilag telenyomták ónnal, így elég macerás lenne egy dht hőmérőt rákötnöm. Infrás kézi hőmérőm nem lévén így maradna a kézrátétellel történő hőmérsékletbecslés, amit az átfolyó 230V miatt inkább elkerülnék.
Mivel mértél 50 fokot? Kondi nem puffadt a lapon? L és N nincs felcserélve? Milyen fogyasztó van rákötve?
-
enesbcs
tag
Én is szereztem egy Sharpot, ami elvileg analóg értéket adott volna vissza, de nem működött, és igen gyenge volt a dokumentációja.
Úgyhogy maradtam az SR04-nél, illetve szereztem egy nem túl drága lézeres VL53L0X-et, de ez persze csak kisebb távra jó.
A wifiman legfőbb funkciója, hogy kikapcsolja a wifit.. ModemSleep módba lehet lépni, de közben a CPU és a GPIO-k pont úgy működnek a háttérben, tehát folyamatosan gyűjti az adatokat, pl kijelzős hőmérőkön használom, csak akkor kapcsolja fel a wifit, amikor küldi két percenként a hőmérsékletet, de a kijelzés folyamatosan megy.. ModemSleep módban elvileg 15mA a fogyasztás, nekem az USB doktor 0.00A-t ír.
Mellékesen ki lehet iktatni vele az ESPEasy automatikus AP módját is, ami mindig létrehoz egy hotspotot, ha elveszti a kapcsolatot a routerrel, volt akit zavart, hogy ilyenkor 10 AP jelent meg a lakásában, erre is lehet megoldás.
Az alábbi wifis nyomógombot is ModemSleep-el használom, csak gombnyomáskor kapcsolja be a wifit, mqtt-n lejelenti a gombnyomás tényét, majd kikapcsolja a wifit. -
-
vampire17
addikt
Egyet ertek. Esetleg wireguard? Pofonegyszeru telepiteni es remek androidos kliens van hozza.
En nem engedek ki semmit a tuzfalamon, csak az SSH-t es HTTPS-en az apache guacamole-t. Azt is ketfaktoros auth-al. minden mas VPN-en keresztul, vagy SSH tunnelingen keresztul "beszel"
-
Degeczi
nagyúr
Hmm, mondasz vmit...
pl. a Xiaomi Gateway irányfényét pirosra állítva használom "fürdőszoba foglalt" jelzésként, és amikor nyílik a fürdőszobaajtó, nem okvetlenül csak lekapcsolom, hanem egy elmentett állapotot töltök vissza, uis egyben ez a normál éjjeli irányfény is (csak sárgával), és ez nem a legjobb Home Assistant alatt, egy kiegészítő kell az ilyen változók kezeléséhez.Vagy vannak olyan események, amikről egy nap csak egyszer kellene hírt adni, de a Home Assistant beépített számlálója ahhoz sem ideális, mert nem menti el az értékét, ami újraindításnál kellemetlen.
Megnézem, hogyan lehetne ezeket inkább MQTT-ben megoldani, a vezérlőrendszertől függetlenül. Úgyis van egy öreg Raspberry B-m, az elég kell legyen ehhez (a Home Assistant vagy a Domoticz, mikor melyikkel játszom éppen, pedig egy 3+-on)
-
fo_di
őstag
vagyis akkor csináljak egy mqtt csatornát, ahova beírom a valamivel korábbi értéket, és ahhoz hasonlítsam az aktuális értéket? nincs olyan node, ami ezt magától megteszi? Találtam egy ilyet, ez működhet? Általában azt vettem észre, hogy a node-ok súgója nem túl szószátyár és sokszor az összes paramétert meg se magyarázzák, hogy mi az elvárt érték, vagy akár, hogy mire jó...
-
tbs, Layerke, köszönöm!
A pontos helyzet a következő: két párhuzamosan kötött 18b20 van, az egyeske úgy 8 méter drót végén, ketteske még rá 5 méterrel.
Egyeske betegeskedik a 85 C fokkal. Nála a + és a - között 2,5 voltot mérek, ami szép kis feszültségesés, de egyrészt eddig is ennyi volt, másrészt ketteskénél még kisebb a tápfeszültség, harmadrészt ennél jóval nagyobb távolságokra is húznak ki 1wire-t.
Közben rájöttem, hogy annyi változott, hogy a 4k7 ellenállást áthelyeztem: eddig egyeske csatlakozójában lakott, mostantól magánál a PI-nél az egész vezeték elején.
-
Tennék én, tennék, szép csokrokat lehetne kötni szenzorokból!
A mai napra eső meglepetés az, hogy az egyik DS18B20 nem jelentkezik, holnap tudom személyesen felkeresni, és akkor már teszek néhány további keresztpróbát NodeMECU-kkal is.
Többen viszont nagyon le akarnak beszélni eleve a OneWire rendszerről.
Ezért megfordult a fejemben az, hogy az I2C buszon használnék két BME280-ast. Tudtommal ez lehetséges, mivel a BME280-asok két címmelis rendelkeznek, lehetnek 0x76 és 0x77-en is -- csakhogy nem tudom, hogyan tudom ezt ellenőrizni, beállítani.
A kérdéseim a következők:
- Van-e itt esetleg újabb tapasztalat arról, hogy I2C-t lehet-e magbízhatóan 20 méternyi UTP-kábel végéről használni;
- Hogyan tudom beállítani a BME280-asok címzését, és hogyan kell ezek után bekötnöm őket, feltételezve, hogy 2×2 erem van erre.Az agy egy RPI.
-
Igen, nálam is megy BME280, de a kábelezés miatt OneWire kell, hogy legyen a fűtésvezérlési rendszer.
Korrekciós táblázatot tudok készíteni, csak jobb lenne egy natív megoldás. Meg aztán azt is ki kell okoskodni, hogy NodeREDben meg tudom-e oldani, hogy eleve a helyes értékek is jelenjenek meg.
-
AtusPTC
csendes újonc
Köszönöm, de mintha nem is lenne ez a szabály.
Amint bekapcsolom az eszközt, küldi az adatokat. Ha kiveszem send data pipát, akkor nem küldi akkor sem, amikorra a szabály van időzítve.
Szóval nem értem mi lehet, valahol még kell neki beállítás?Azt a két oldalt órákig bújtam, de nem jöttem rá, hogy mi a formula.
-
vzozo
senior tag
A rendőrség be lett vonva, láttam én is, ők is a ház felvételeit, az alapján semmire se mentek. Ezzel szemben egy jó minőségű, szemtől-szembeni képpel talán már tudtak volna mit kezdeni, főleg hogy kb. 20 éve minden magyar állampolgár igazolványképe digitális formában megvan nekik...
Szerk: Egyébként ez szerintem borzasztóan offtopik. Fókuszáljunk (pun intended!) a kamerás kérdésre.
-
AcCEsS
senior tag
Szerintem ilyesmivel lesz a gond! Több fórumon is említik, hogy némelyik ESP-01S kontrollerről hiányzik a felhúzó ellenállás. Link + kép.
-
AcCEsS
senior tag
Az az érdekes, hogy az USB-soros átalakítóról megy rendesen, habár csak abban az esetben, ha a GND bekötése mellett a VCC és CH-PD is össze van kötve, azaz három kábel megy az ESP-re. Ha csak a tápot kapja meg a GND és a VCC lábon akkor nem tudom pingelni és persze a routerbe sem jelentkezik be.
-
fo_di
őstag
közben kiderült, hogy amikor fennakad, akkor a system errorokkal be is telik a diskem (pl 5 gigás daemon.log, aminek szerinte 95%-a legalább homeassistant), úgyhogy a logrotate-et hourlyra állítottam közben, lehet, még dev0-ra kéne küldeni a logokat, úgysem olvasom őket
ez a fennakadás közbeni top:
top - 13:13:17 up 14:33, 1 user, load average: 3,00, 2,77, 2,77
Tasks: 110 total, 4 running, 65 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
%Cpu(s): 45,3 us, 24,4 sy, 0,0 ni, 30,0 id, 0,0 wa, 0,0 hi, 0,3 si, 0,0 st
KiB Mem : 961632 total, 37568 free, 218716 used, 705348 buff/cache
KiB Swap: 102396 total, 102396 free, 0 used. 625488 avail Mem
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
526 homeass+ 20 0 321848 76716 5268 R 100,0 8,0 365:12.73 hass
107 root 20 0 29248 6708 6284 R 99,3 0,7 200:22.80 systemd-jo+
331 root 20 0 26820 7020 1992 S 60,9 0,7 111:03.18 rsyslogdegyébként megpróbáltam egy hassio-t a hivatalos githubos leírás szerint dockerben felrakni nyers raspbianra, de abban meg a hivatalos addonok nem jöttek be, és üresen is timer errorja volt...
-
fo_di
őstag
úgy nézem, a timer error az mqtt update-tel lesz kapcsolatban, mert mindig egymás után jelentkeznek, 30 másodpercenként (30 másodpercenként küld új adatot az mqtt szenzorom). a threadben egyetlen megoldásként felkínált frontend: javascript_version: es5 sem hozza meg az áttörést, és kikapcsoltam a másik problémásként megjelölt history graphokat is, de még kipróbálom a mosquito brokert, hátha jobb lesz, mint a gyári
bár lehet, a jövőben át kéne állítanom az egészet hass.io-ra, hogy az addonokat is tudjam használni
-
fo_di
őstag
ha esetleg még segít, akkor folyamatosan, kb minden MQTT üzenet idején ilyen errorokat kapok a hassban:
BrokerProtocolHandler Unhandled exception in reader coro: IncompleteReadError('0 bytes read on a total of 1 expected bytes',)
Timer got out of sync. Resettingugyanakkor az adatok meg probléma nélkül felbukkannak (egyetlen szenzorom van, ami mqtt-n keresztül fogad adatokat egy kütyütől, majdezt szétdobálom 8 másikba, mert 8 adat van a payloadban)
-
fo_di
őstag
top - 13:42:55 up 42 days, 13:26, 1 user, load average: 0,17, 0,27, 0,26
Tasks: 110 total, 1 running, 67 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
%Cpu(s): 18,6 us, 0,4 sy, 0,0 ni, 76,7 id, 4,2 wa, 0,0 hi, 0,2 si, 0,0 st
KiB Mem : 961656 total, 246324 free, 180328 used, 535004 buff/cache
KiB Swap: 102396 total, 49404 free, 52992 used. 665904 avail Mem
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
17565 homeass+ 20 0 333956 93892 9764 S 0,7 9,8 5:38.21 hassnem tűnik egyelőre vészesnek, de majd ha megint befagy, akkor is igyekszek megnézni, de most wa általában 0, és 4-5re ugrik fel időnként (talán akkor van update)
-
Yoshida
aktív tag
így sikerült:
pi@raspberrypi:~ $ sudo ps axfuwww | grep domoticz
pi 26267 0.0 0.0 4368 536 pts/1 S+ 22:04 0:00 | \_ grep --color=auto domoticz
root 25674 0.4 2.2 178932 17148 ? Ssl 21:49 0:03 /home/pi/domoticz/domoticz -daemon -www 8080 -sslwww 443Tehát akkor a root alatt fut, ahol gondolom az egész python állítgatás amit csináltam, nem érvényes?
Megpróbálom (lehet csak holnap), hogy pi ként fusson a domoticz, ha minden igaz akkor így már jó lesz. (bár azt még nem tudom, hogy hogyan kellene pontosan)
Köszi nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged