- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
válasz
vampire17 #8099 üzenetére
Ahogy már írtam valószínű mindkét eszköz 1527 kódolású. Ez fix kódot jelent ~1millió eszközönként ismétlődhet az azonosító! A vevőt tanítod meg az adó kódjára!!! Akár 16 adót (nyomógombot; távirányítót; door sensort vagy PIR-t) is megtud tanulni. Az adó kódja nem változik.
-
vampire17
addikt
válasz
Janos250 #8098 üzenetére
Nekem 2.4.2 vel is szakadozott. Azert osztottam meg ezt a linket, hogy aki nem akar (tud) maganak forditani, itt megtalalja a tuti mukodoket.
Mas:
irtam a Kerui-nak (sajnos csak Alliexpress-en talaltam elerhetoseget) es rakerdeztem arra, hogy a kinetikus vevo nem csinal semmit az elemes adora es mi a kulonbseg az elemes es a kinetikus ado kozott (abban biztam, hogy leir valami kodolast, ilyesmi...)
Ezt a linket kaptam: [link]
Tehat azt mar tudom, hogy kell feltanitani a belterit
Most megint rakerdeztem, most mar direktben, hogy mit akarok (mas eszkozzel fogni az F56 jelet es konkretan mondjak meg mi a kulonbseg az F56 es az F52 kozott) Most arra a valaszra varok....
meg valami. Szerintetek ha megcsinalom azt, amit a videon mutatnak, azzal csak a vevot allitom, igaz? Tehat a kapcsolot ugyanugy tudom hasznalni sonoffal/rflinkel?
Illetve vajon ha allitas utan megy az elemessel, megy majd a kineticel is?
-
spider23
senior tag
válasz
vampire17 #8058 üzenetére
US $10.99 | Digoo DG-HOSA Smart 433MHz Wireless Household Carbon Monoxide Sensor Alarm for Home Security Guarding Alarm Systems
Ez esetleg jó lehet? -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Computherm q7rf termosztáthoz lehet valahogy alternatív módon csatlakozni? Valami átjáróval ip-hálózat fele? Van ip elérhető termosztátja a cégnek, az konkrétan az ewelinket használja.
Alapból egy hordozható lcd távirányító van a cucchoz, ami amúgy tök jó, de az még tökjobb lenne, ha rá tudnék csatlakozni ip-hálón. 868,35Mhz-en kommunikál alapból.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MaCS_70 #8088 üzenetére
Azt nem sajnos, mert az enyém rég meghótt...
Valszeg beázott (jó vicc: egy esőmennyiségmérő beázik...), zárlatos lett, mert a belerakott elemek hamar fölforrósodnak. A válás utáni költözésnél aztán a külső borítását is elhagytam valahol, így meg már garoztatni is esélytelen lett volna. -
krisztián28
csendes tag
válasz
vampire17 #8090 üzenetére
Igen ahhoz szeretném. A baj csak az, hogy amint átállítom a "szenzor típust" "egyediről" (ebben sajnos nincs offset rész) "számláló növelésre" (ebben van) utána megbolondul a számláló és kb 2-3 másodpercenként megduplázza az értéket.
Itt írtam is róla. Ezért szeretnék valami más megoldást eszközölni.
-
vampire17
addikt
válasz
krisztián28 #8086 üzenetére
-
válasz
krisztián28 #8086 üzenetére
Az a mindenit, két és fél megawatt! Ez otthoni vagy munkahelyi áramfelvétel -- mondjuk egy öntödéből...
MaCS
Bocs, nem bírtam kihagyni...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MaCS_70 #8085 üzenetére
Ha a szélsebességmérőre gondolsz, ahhoz semmi különös nem kellett: az Arduino Mega-n futó RFLink minden állítgatás nélkül magától látja (és alapban USB-n továbbítja)
Home Assistant alatt csak ezt az USB portot kellett beállítsam, ahogy itt is írják
Engedélyezve az "automatic_add"-ot, még csak kézzel hozzá sem kellett adnom az eszközöket, azok szépen megjelentek, én már csak az átnevezésükkel foglalkoztam.Így az említett Lidis szélsebességmérő közöl hőmérsékletet, párát, szélirányt, széllökéseket és szélsebességátlagot, a windchill értékét pedig egy itt talált képlettel adtam hozzá:
Így szépen vissza lehet nézni grafikonon is:
-
krisztián28
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Domoticz rendszer van rá csatlakoztatva RS485-ön egy fogyasztásmérő.
A rendszerben a "vegyes" fül alatt, többek között meg is jelenik az összes fogyasztási érték, a példa kedvéért mondjuk 2540kW.
Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg valamilyen felhasználói szkripttel meg lehet-e mókolni az említett értéket, hogy mondjuk 503-al többet mutasson vagy esetleg kevesebbet.
Nincs erről valami példa progi vagy leírás?Előre is köszönöm!
-
quby
őstag
Sziasztok!
Valaki nem használ véletlenül mysensorsos ethernet gatewayt esp8266 alapon? Kén e egy kis segitség a sketch-hez, mert valamit szerintem nem jól értelmezek, de nem igazán tudom leforditani.
-
llacee
őstag
válasz
vampire17 #8081 üzenetére
Akkor tesztkent rendelek kettot es utanaolvasok az mqttnek.Most httpn kommunikal minden sonoff es wemos itthon.
Kicsit dragallom, de gyerekszobakban le vannak dugozva a konnektorok igy wemossal nem tudok homersekletet merni, barkacsolni elemest meg nem volt kedvem.Ez lesz az ara a lustasagomnak.
A gyari firmware maradhat vagy felul kell irni? -
llacee
őstag
Sziasztok!
Shelly Humidity & Temperature -ről van valakinek tapasztalata?
Domoticz alá mennyire nehéz beüzemelni? -
Domoticz hangvezerlesre mit ajánlanátok?
Alexa szeretnék de ahhoz csak controliczet találtam s nem biztos hogy ki akarom adni a jelszavát a rendszernek...
Amit próbáltam még az a Google automate... Itt tok jól lehet http jsonnel hívni a domoticzot... De nekem hiányzik hogy előbb el kell indítani a hang parancsot hogy a Google vegye a hangot értelmezze és a szabályai szerint kiertekelje. Itt a biztonságot szerintem egy vpnnel meg tudnám oldani...
Amikre használnám a hangparancsokat:
- redőnyök kezelese
- melegviz ki be
- tolokapu nyitás zárás
- esetleg garázskapu nyitás zárás... -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Info, akinel xarakodnak a Sonoffok az uj core verzio miatt, azoknak itt vannak a 2.3.0 core al keszult binary-k !
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Biztos le van írva valahol, de láma vagyok, nem találtam meg az alábi kérdésre a választ:
Adott egy viszonylag régi 3.3.5877 verziójú Domoticz (egy Zyxlen NSA310 nason).
A Domotichoz hozzáadva 3db Bliztwolf SHP2 és egy Sonoff Basis (mind tasmotára húzva)
Domoticzon keresztül tudom őket kapcsolni, időzíteni. SHP2-ről látom az fesz, áram, teljesítmény értékeket.Hogy tudom megoldani, hogy az eszözök állapota visszaolvasásra kerüljön, és ha mégsem kapolt valamelyik, akkor az látható legyen?
-
JoHn123
tag
Sziasztok! Vásároltam pár Karlstein wifis infra panelt. Persze az androidos okos telefon appal nem lehet használni, ios appal egyszer sikerült ki be kapcsolni.
Kap ip címet, ESP_DAB491 névvel látom.
Sajnos ugy látom hogy csak az irc port (6668) van nyitva rajta, túl sok mindent nem tudok kezdeni vele.
Mit gondoltok, lehet erre valami értelmes firmware-t (tasmota) feltenni? Ez a németnek álcázott kínai vacak így használhatatlan. -
ojb
tag
Én inkább valami ilyesmit [link] (4ch 3.6 - 30V) felhasználva leválasztásra UTP kábelen küldeném be a kapcsolók jelét és ilyenen küldeném vissza is a motorvezérlés jelét ill. valami ehhez hasonlóval fogadnám a motornál [link] (12V)
A lényeg: az UTP kábelen lehetőleg izolált (optikailag leválasztott) jelek közlekedjenek mindkét irányba! -
-
-
ojb
tag
Én a helyedben legelőször letesztelném, hogy kiér-e a WiFi stabilan a kapuig... (Az ESP a saját antennájával nem igazán a 'nagy' távolságok eszköze)
A javaslathoz szükség lenne a végálláskapcsolók jelenlegi logikájára. Csak interlock-olnak, vagy külön-külön kezelik a nyitott ill. zárt állapot végállásait. -
yogee
tag
válasz
Degeczi #8009 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy a tolókapu állapotát lekérdezem, de a reed relés nyitásérzékelőre eddig nem gondoltam, pedig jó ötletnek tűnik...
Ha a kapu saját végálláskapcsolóit használnám jeladásra, ahhoz mi kellene hozzá, a mivel egyszerűen meg lehetne oldani? Relé?
Asszem 12V-os kört szakít meg a végálláskapcsoló.
Tudnátok javasolni reléket(vagy mást), amivel ez megoldható lenne?
Egy ESP8266-ot tennék ki a kapunyitó motor mellé, ami nyitna/csuka és adná a jelet az állapotról is... -
vampire17
addikt
válasz
spider23 #8057 üzenetére
Xiaominak van smoke detectora es kulon gas detectora: [link]
Ez megy a gatewayel.
CO detectornal ket valasztasod van, vagy veszel valami olcsobb kinait (ezek kozul sztm van 433-as is) Viszont ezeknel nincs semmilyen tanusitvany, hogy tenyleg mukodnek, vagy veszel valami markasat, pl Nest (Wifis), vagy Fibaro (Z-wave, szoval kell valami stick is)
En Fibarot vettem, azert CO nal jobb a tudat, hogy van tanusitvany. Az azert nem jatek...
-
spider23
senior tag
Keresnék CO és füst érzékelőt (ami esetleg tud hőmérsékletet és páratartalmat is) amit lehet Domoticz alá integrálni. Tudtok ajánlani? Sonoff RF Bridge vagy Xiaomi gateway van.
-
vampire17
addikt
igen, mukodik, vettem hozza belteri egyseget, azzal megy. Erdekes viszont, hogy a kerui elemes nem megy a belteri csengovel.... Annak dacara, hogy lehet ugy rendelni, hogy elemes + belteri...
Nekem (ranezesre) punt ugyanilyen belterim van.
(#8052) Degeczi Nem baj dehogy
csak kondoltam, ha Wifi-s akkor kiprobalom ugy is
ESP soros port sebességét visszavetted Tools/Advanced tab-on 57600bps-re? ESP log mit mutat???
Igen visszavettem, minden ugyanugy van allitva, mint a kepeden. A dip-ek 1-2 on, tobbi off. Masik kapcsolo "RXD3-TXD3" allasban. A Log konkretan nem mutat semmit....
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Mi most a best buy wifis konnektor? Tudnátok ajánlani? Csak egy tv boxot akarok vele távolról kapcsolgatni. -
-
ojb
tag
válasz
vampire17 #8049 üzenetére
Lehet félreérthető volt a #8040-es kérdésem. A kinetikus nyomógomb biztosan működik. Van hozzárendelt "csengő" vagy bármi amivel működik. Azért kérdezem, mert amit linkeltél képet az elemes nyomógombról a #8032-ben úgy tűnik mintha 1527 kódolású lenne az RFLink által feldolgozott jel. Nem valószínű, hogy a Kerui más kódolást használ az elemes nyomógomb és a kinetikus esetében. Tehát nem csak RAW jelként kellene megismernie, hanem valamiféle 1527-ként is.
ESP soros port sebességét visszavetted Tools/Advanced tab-on 57600bps-re? ESP log mit mutat???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest