Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5035) fo_di


fo_di
őstag

Sziasztok!
Van most olyan fali termosztát, ami mondjuk 30-40.000 pénz alatt megkapható, ráköthető akár egy 20 éves kazánra is a mostani tekerős helyett, vezérelhető magán az eszközön gombbal/tekerővel (nem telefonos appal), nem felhős (vagy működik felhő mód nélkül is), de Home Assistantba integrálható? A programozhatóság nem rossz, de ha integrálható hass-ba, akkor abban is meg tudom oldani.
Egyelőre nem sok eszközöm van (főleg Sonoffok), szóval még nem vagyok sem zigbee sem z-wave felé elkötelezve, később esetleg villanykapcsolókat vagy ajtó/ablakérzékelőket néznék még.
Jelenleg egy kb 20 éves vaillant kazánom van, de 1-2 éven belül vennék már egy újat (csak lelki erőt/zsét kell gyűjteni, mert akkor már az egész fürdőt is szétveretném egy lendülettel) és tudomásom szerint egykörös a rendszer (az biztos, hogy csak egy vezérlőm van).
A cél az lenne, hogy integrálni tudjam a rendszerbe, de alkalomadtán kézzel felül tudjak mindent írni anélkül, hogy telefont veszek a kezembe. Ezen kívül valami bolti megoldást keresek, mert ha egyszer eladom a lakást, egyszerűbb a boltit eladni, mint a DIY darabot (meg feleségemnek is jobban tetszene).
Köszi

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.