Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #76055552 #85450 üzenetére
Mondjuk ilyenkor legalább az ár emelésért cserébe többet adna a szolgáltató.
Pl ha eddig 50gb 5000ft volt, de mondjuk ő 5500ft-ért szeretné adni, akkor adjon 55gb-ot.Nyilván ez sem túl szép, de szerintem az ilyen dolgok a szolgáltatónak nem nagyon kerülnének + költségbe.
-
asdf_
veterán
válasz aprokaroka87 #85452 üzenetére
Igen, az inflációkövető dolgok pont így működnek, nem a reálérték megtartása a cél, hanem hogy ha emelünk, akkor többet is adunk, tehát lényegében nem csináltunk semmit.
Ha mondjuk garantált bérminimumon vagy minimálbéren van valaki akkor idéntől valami huszonharmincezerrel magasabb a bérük, ők is maradjanak még bent havi pár órát pluszban dolgozni ezért a pénzért, nem? -
-
félisten
válasz Somatom #85453 üzenetére
Meg majd az új előfizetőknek lesz még kevesebb kedvezmény vagy drágább díjak.
Főleg mivel esélyesen minimálisan mondanák fel a növekedés hatására a szerződést amúgy sem.#85452aprokaroka87: ugye arra hivatkozva emeli az árat, hogy neki is emelkedtek a költségei, ami ugyebár jogos és szerintem nem is lehet vitatni, hogy a költségek mindenhol nőnek. Ha drágul a kenyér sem kapsz 1 kg helyett 1,1 kg-t mert arányosan így kellene, hogy legyen.
#85454asdf_: így kéne üzemanyagnál is, ahogy nő az ár nőne vele az is, hogy milyen módon mérjük. Lenne egyből X Ft/1,23456 Liter stb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz szabonagyur #85457 üzenetére
Elég régóta van előfizetésem, de olyan még nem volt, hogy a telenor miatt ne legyen szolgáltatás. Olyan volt, hogy nem volt áram a faluba (előre bejelentett, vagy nem) akkor nem volt térerő sem, de lehet csak szerencsés vagyok. Mivel elég sokat utazok az országban ritkán dobja el teljesen a térerőt azok is általában valami erdős gödrös helyen. Az már mondjuk sokszor van, hogy volte vagy 4g-ről levált akár 2g-re is.
Majd ha ilyen baj lesz akkor telefonálok a céges vodáról. Mondanám, ha az is lehalna akkor még mindig ott az asszony T-je, de azt pár héten belül váltjuk. -
törölt tag
Stockholm szindróma LVL 999....
Nem értem azokat a hangokat, akik azt írják: emelkedtek a szolgáltatók költségei, jogos az emelés. HAHÓ: határozott idejű szerződésről beszélünk. Gondolom, ha ruszkik emelnék a gáz árát határozott idejű szerződés alatt, azt is ilyen megértően fogadnátok....édes istenem... -
félisten
válasz #76055552 #85460 üzenetére
És Te elolvastad az egészet? Mert úgy látszik nem.
A szerződést amikor aláírod szerepel benne egy rész, hogy a szolgáltató a cikkben is leírt pontra hivatkozva emelheti az árat (gondolom nem olvastad el). Ennek feltétele, hogy értesít előre 30 nappal és 45 napod van ezt eldönteni. Ezt a részét kihagyták, és az NMHH ezért szólalt fel ellenünk. Ebben hibáztak. De nem véletlenül van ez a törvény, hogy emelheti az előfizetés díját ha nőnek a költségei.
A példád meg rossz eléggé, szerinted miért volt a adblue cirkusz? Szerződéseket mondott fel az alapanyag ellátó, mert nem volt neki gazdaságos azon az áron eladni.
[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Viktor0610 #85448 üzenetére
Ez nem opció, mivel 2 SIM van a telefonban, ha beszélek az egyiken, jó hogy jelez, hogy kerestek a másikon miután már nem beszélek. De ilyenkor nem vagyok elérhető, más a helyzet, mint amikor ÉN mondom azt, hogy NEM kívánom ezt a hívást fogadni. (Azt talán nem mondtam, de nálam a hívásvárakoztatás is be van kapcsolva, így ha azonos SIMre megy a hívás, mint amin beszélek, akkor látom, hogy keresnek...)Látom, hogy keresett, felesleges még SMS-t is küldeni, hogy lássam a hívás tényét. Tudom, nem rajtad múlik, csak bosszantó az ilyen "fejlesztéseket" megélni...
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #85462 üzenetére
Nem csak ebben hibáztak. A szabályban az is benne van, hogy az emelés pontos összegét is előre meg kell adni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
Ugye elolvastad, és megértetted, hogy az ászf módosítással nem csak a jövőben szerződést kötőkre lesz érvényes az általad említett passzus, hanem a 2022.02.21 előtt megkötött szerződésekre is !!
Magyarán (feltételesen): én megkötöttem 2021.12.30-án a szerződést (amiben még csak utalás sem volt inflációkövető díjemelésről), vettem mellé 1 telefont, mi által a hűség 2 évre nő, majd jön a szolgáltató és úgy gondolja UTÓLAG belerakja a szerződésembe, hogy jogosult emelnie a tarifámat, mindezt úgy, hogy (szerinte) az nem egyoldalú szerződésmódosítás.
Szóval ki volt itt a tudatos: a vásárló vagy az eladó? Aztán aki nem volt az, megpróbálja a k@kit a másikra tolni...Még 1x: ha csak az újonnan megkötött szerződéseket érintené az inflációkövető díjemelés, akkor oké. De nem erről van szó !
Szerk. és pont ez lesz az NMHH döntése: a szolgáltató emelhet infláció mértékével a következő esetekben:
- az újonnan szerződők, akiknek a szerződésük ezt már tartalmazza
- határozatlan idejűvé vált korábbi hűségidős előfizetők
- eleve határozatlan idejűnek megkötött szerződésekA jelenlegi határozott idejű szerződéseket pedig nem fogja hagyni az NMHH, hogy a szolgáltató belecsempésszen utólagos díjemelésre vonatkozó ászf módosítást.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
asdf_
veterán
válasz aprokaroka87 #85466 üzenetére
Nem bukik, mert a bérek emelése kényszerűen a cég által nyújtott szolgáltatás, termék árának növekedésével jár együtt.
-
sifarr
senior tag
... és 45 napod van ezt eldönteni. Ennek feltétele, hogy értesít előre 30 nappal és 45 napod van ezt eldönteni. Ezt a részét kihagyták, és az NMHH ezért szólalt fel ellenünk. Ebben hibáztak.
Hát nem egészen csak ennyi a "hibázás".
A tervezett ÁSzF 12.1.2.5-ben (szolgáltatói egyoldalú módosítás) benne van, hogy az fogyasztó (szerződő) 45 napon belül jogkövetkezmény nélkül felmondhat.
A tervezet 7.1-es pont az új megfogalmazással - ... ez a változás nem tekinthető egyoldalú szerződésmódosításnak, amennyiben a Szolgáltató a díjkiigazítás során a jelen pontban foglalt feltételek szerint jár el - pont a fogyasztó jogkövetkezmény nélküli felmondási jogát akarja elvenni. Azaz nem lenne döntési lehetősége az ügyfélnek.De nem véletlenül van ez a törvény, hogy emelheti az előfizetés díját ha nőnek a költségei.
Árat mindenki emelhet, arról nem kell külön pl. hírközlési törvényi passzus. Az áremelés korlátozásának speciális eseteit szokták jogszabályba foglalni. Lásd mostani árstop a csirkefarhátnál!
Az Eht is a korlátozást foglalja törvényénybe, csak a határozott idejű szerződések esetében. És ez sem díjemelési tilalom, csak tekintettel van az ügyfelek érdekeire és jogaira. -
Landsmann
addikt
Az viszont érdekes, ha engedélyezem a vowifit, onnantól fogva a számlás kártyát nem lehet hívni. A feltöltőkártyást igen. Úgy néz ki, valahova belepiszkál a rendszerbe, mert se az egyiken, se a másikon nincs. Hívni tudok róla, de a szám nem hívható. Mikor engedélyezem a vowifit, csinálok egy repülőgépes módot, majd vissza, aztán mikor kikapcsolom, újra repcsi mód, és vissza, az érintett kártyánál nagyon soká jön vissza a VoLTE ikon. Híváskor le is vált 3G-re.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
féldekás
senior tag
Valóban mostanában lesznek új díjcsomagok a lakossági előfizetéseknél?
-
MODERÁTOR
-
féldekás
senior tag
válasz Viktor0610 #85472 üzenetére
Az igaz.
Köszönöm -
Landsmann
addikt
De az az érdekes, hálózati szinten tuti mókolhattak valamit, mert ezen a nem támogatott készüléken ezer éve be volt kapcsolva a VoWIFI is, ettől függetlenül minden hiba nélkül működött a VoLTE. Aztán a jó múltkorában kezdődött az, hogy rendszeresen nem tudtak elérni. A feltöltőkártyás SIM az még általában ment is, a számlás viszont nem. Kétkártyás a készülék, szóval ez is igen érdekes. Aztán mikor kikapcsoltam a VoWIFI-t, onnantól megszűntek a problémák. Délelőtt próbáltam a VoWIFI-t, hogy írta valaki, neki megjelent a kijelzőn egy rövid időre. Aztán aktiválva hagytam. Na, nem is tudtak felhívni utána. Nem azonnal, általában néhány perc kell ahhoz hogy elérhetetlenné váljak, illetve ha kikapcsolom, utána is kell néhány perc, hogy újra elérhető legyek. Nyilván ennyi idő kell hogy valami lefrissüljön valami rendszerben.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
tomp
félisten
válasz Landsmann #85477 üzenetére
Hidd el a Xiaomi VoLTE bughoz nem kell szolgáltatói mókolás!
Vodánál egyik napról a másikra elszállt jó pár modellen a VoLTE úgy, hogy a Voda is csak pislogott, hogy mivan mivel SEMMIT sem csináltak. A Xiaomin futott le valami a háttérben rejtve(mivel nem volt fw frissítés, semmilyen frissítés, mégis valahogy megérkezett a bug) ami hazavágta az IMS-t szóval egy igazi csodaphone...
A vodafone úgy szólt nekik, hogy valamit elcsesztek javítani kellene... -
atosan
veterán
Sziasztok,
Lenne egy lüke kérdésem. Telenornál részletre vásárolt telefon garancia jegyét és a számlát hol tudom letölteni? Emailt már átböngésztem, de nem találom sehol.Maine coon
-
MODERÁTOR
-
atosan
veterán
válasz Viktor0610 #85480 üzenetére
Ok, ügyfélszintű my telenor regisztrációt hogyan viszem végbe? Elektronikus számlázású vagyok.
Maine coon
-
w.miki
veterán
Telenor számon (KÜ Flotta) hogyan lehet a hangpostát ki/be kapcsolni, esetleg az idejét állítani?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
sfdrakex
nagyúr
válasz burgatshow #85486 üzenetére
Rendes ember szerez rokkant kártyát 😉🤣😂😁
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz burgatshow #85489 üzenetére
Sejtettem, hogy arra gondolsz. Kényelmesebb, igen.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
veterán
válasz burgatshow #85486 üzenetére
Céges SIM. Én is alkalmazást használok saját parkolásra. Nálunk ezt kell használni cégnél.
-
ACE-
addikt
Ha USA-ba mennék és odaútig, meg kicsit ott használva (amíg nem veszek egy ottani netcsomagot) szükségem lenne a netre, ha ilyet ( [link] ) vennék akkor amig EU-ban vagyok akkor is ez fogyna? Vagy ha van EU-s netem egyéb, akkor ez csak akkor fogyna ha olyan helyre érek ahol már nincs EU-s?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Szotyi222
aktív tag
[link] Hasonló ért hagytam ott a telenort
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest