Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53351) aprokaroka87 válasza Somatom (#53350) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nincs
De ha te egy konkunrens szolgáltató szolgáltatását azért nem tudod igénybe venni mert a szolgáltatód az előnyét kihasználva csökkenti a lehetőségét annak hogy te ki tud használni a konkurens szolgáltatását az megint fel vetheti azt hogy nincs semlegesség az ügyfél számára.

Vagyis jogilag eljutunk oda hogy az adatkorlátos net bizonyos szolgáltatások esetében hátrányba hozza az userek álltal használt szolgáltatást.

Ezért kellene az egész adatkorlátos baromságot kivezetni, akkor nem lenne ez az egész macera.

(#53352) azbest válasza aprokaroka87 (#53351) üzenetére


azbest
félisten

Csakhogy a fizikát nem érdeklik a jogászok, biztosítható forgalom továbbra is véges marad. A felhasználók egy része pedig szeretné letölteni és visszaosztani a teljes internetet, csak mert megteheti.

Amennyit hallottam a hírekben a nyugati hasonló ügyekből, ott a bíróság arra jutott, hogy lehet tematikus adatopció, viszont bármelyik szolgáltatót engedniük kell, hogy beléphessen alá, így aki versenyezni akar, az megteheti. Az, hogy nem bármit lehet, hanem a szolgáltatóknak a mobil szolgáltatóval egyeztetni kell, hogy bekerüljenek a tematikus opció alá azért kellhet, hogy technikailag be tudják állítani ezt. Azt nem lehet megcsinálni, hogy az adatforgalom alapján osztályozzák, sőt ezt is tiltja a semlegesség. Ha az ügyfelek egy része nem akarna visszaélni a lehetőségekkel, akkor nem kellene mindenféle tehnikai korlátozásokkal szűrnie a szolgáltatónak. Így pedig a legéletszerűbb, hogy amelyik szolgáltató szeretné, hogy bekerüljön a korlátlan zene opcióba, annak regisztrálnia kell a mobilszolgáltatónál, ami ingyenes számukra.

A legtisztább az lenne, ha teljesen független lenne a fizikai kapcsolat, a hálózat szolgáltatása a rajta futó szolgáltatásoktól (hang, sms ... általános internet). Az újabb hálózatokon eleve nem lesz igazából különbség az internet és a hanghívás közt sem. Persze az is felvetne kérdéseket, hogy akkor a fizikai réteget egy cég fedje -e le vagy állami feladat lenne. És hogy jaj, ha nem lenne 3 párhuzamos fizikai hálózat (ami pazarlás), akkor az verseny ellenes lenne e.

Szóval összességében csak az kellene, hogy az emberek nőjenek fel és ne legyenek annyira önző kutyák. Akár ügyfélként akár szolgáltatóként, cégtulajdonosként. De egyelőre az önzőség a követendő példa :)

Az usaban például most éppen teljesen felszámolják az állam közreműködésével a netsemlegességet. Gyakorlatilag szabad kezet adnak mindenben a szolgáltatóknak, úgy korlátoznak és úgy fizettetnek mindenért külön, ahogy csak akarnak. Na az meg a másik véglet.

(#53353) radio100jozs
publikus csomagban a telenor vezetett be korlátlan csomagot 6 ezerért. A többieknél 20 ezerért lett utána talán hasonló, de van amelyiknél nem is korláltlan :) Szóval, majd kiderül, hogy a szolgáltatók a korlátlanság felé mennek, vagy inkább többe fog kerülni az ügyfeleknek. ha multimédiát használnának. A tipikus ügyfél pedig sír-rí, mert több ezerrel többet kell fizetnie, ha használni akarja.

[ Szerkesztve ]

(#53353) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Amúgy ahogy látom ezt a MY TV cífódást a fórumon, már értem, és jó lépésnek tartom azt, hogy a Telekom a kukába dobta az egész ilyen korlátlan tematikus csomagokat. A korlátlan adatforgalmú TV-s csomagja pont most ment a kukába. Ha valaki korlátlan netet akar, vegyen olyan csomagot és kész.

[ Szerkesztve ]

(#53354) darvinya válasza radio100jozs (#53353) üzenetére


darvinya
titán

Telekom azért dobta Tv stream -et, mert keveselte a hasznot.

Saját hálózaton, saját szerver biztosított adatfolyamra nem vonatkozik MMHH határozat.
De ezt rosszul értelmezi Telenor, vagy külön net fizetésre kényszerít.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53355) asdf_ válasza darvinya (#53354) üzenetére


asdf_
veterán

Van egy kupac szakjogasza az NMHH-nak, meg a Telenornak is, es mind rosszul tudja, te viszont fotelmediajogaszkent tudod a frankot, biztosan ugy van, ahogy te mondod... :U

(#53356) darvinya válasza asdf_ (#53355) üzenetére


darvinya
titán

Van egy kupac szakjogász aki csak MMHH-Telenor ügyével foglalkozik.
Más feladatuk nincs is ugye…?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53357) viktorhu válasza darvinya (#53354) üzenetére


viktorhu
veterán

Ezt honnan olvastad, hogy saját hálózatra nem vonatkozik? Pont arra kell leginkább vonatkoznia.

Egyébként arról szólna a történet, hogy a Telenor kivételével nincs a szolgáltatóknak a korlátlan nethez kapacitásuk (nem véletlenül drága a többieknél), bár kisebb településeken, ahol B20-on szolgáltat a Telenor is, és egyre többen akarnak otthoni előfizetés helyett is korlátlan telenoros netet használni, mert csak drága 5 megabites DSL van, a Telenor is be fog dugulni szerintem.

Ha pedig nincs korlátlan, akkor hogyan korlátozom? Adok semleges netet gigabájtonként x forintért, vagy azt mondom, hogy nálam ingyen van a mytv, és ha helyette netflixezni akarna valaki, nem jut neki sávszélesség, tehát a "maradék" semleges net nehezebben hozzáférhetővé, például drágábbá válik.

A köztes megoldás tehát tényleg az volna, amit itt többen is említettek: jelentkezhessen be a netflix meg a youtube is a mytv csomagba, és akkor nem lesznek hátrányban - de még az is hátrányt jelentene azoknak, akik a sávszélességet nem streamingre használnák például.

Az USA-ban durvább volt a helyzet a netsemlegesség előtt, pl. a szolgáltatók zsarolták a netfixet, hogy fizessen nekik a felhasználói által generált adatforgalomért, különben nem tudják biztosítani, hogy ne szakadozzon a lejátszás.

(#53358) asdf_ válasza viktorhu (#53357) üzenetére


asdf_
veterán

A csodás Trump kormány épp pár héten belül tervezi kinyírni ki az USA-beli netsemlegességet, szóval azzal óvatosan példálózzunk majd...

[ Szerkesztve ]

(#53359) viktorhu válasza asdf_ (#53358) üzenetére


viktorhu
veterán

Ezt most nem értem, hogy jön ide - pont attól lesz a példa, vagyis a netflix szívatása, igazán aktuális.

(#53360) darvinya válasza viktorhu (#53357) üzenetére


darvinya
titán

Ezt honnan olvastad, hogy saját hálózatra nem vonatkozik? Pont arra kell leginkább vonatkoznia.

Tehát beköltözhetek hozzád, s szavad sem lehet hozzá.
Értelmezésedből.kiindulva.

Net semlegesség oldalak előnybe részesítést tiltja, aki fizet azért, hogy Ő oldala legkönnyebben elérhető legyen.
De ezek oldalak egyéni felülettel rendelkezni-e kell.

Mint már említettem, hogy MyTv adás adatfolyam webcíme(dev.myback.com) nem rendelkezik semmilyen felülettel.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53361) viktorhu válasza darvinya (#53360) üzenetére


viktorhu
veterán

"Tehát beköltözhetek hozzád, s szavad sem lehet hozzá. Értelmezésedből.kiindulva."

Erős megfogalmazás, de tulajdonképpen helyes, igen, ilyen pl. az EU többi részében kötelező belföldi roaming is - hogy a konkurens szolgáltató "beköltözhet" a jelentős piaci erővel rendelkező hálózatodra, és "szavad sem lehet hozzá".

A netsebesség egyszerűen arról szól, hogy a korlátos sávszélességben nem szabad bizonyos szolgáltatásokat előnyben részesíteni, mert azok is más szolgáltatástól veszik el a sávszélességet, ill. a kapcsolt szolgáltatásokra különösen is szoktak vadászni a hatóságok - hogy tőlem veszed a netet, attól még ne tőlem kelljen venned a streaming szolgáltatást is - mert milyen az, hogy ha az én mytv-met veszed meg, akkor ingyen adok hozzá adatkapacitást, de ha mondjuk youtube-ozni akarnál, akkor fizess a sávszélességért.

Most kár azon vitazkoznunk, hogy egyetértünk-e ezekkel a szabályokkal, mert nem olyan egyszerű a kérdés, mint amit itt meg tudnánk vitatni erősen offtopic nélkül. Szerintem kellenek ilyen szabályok, a hatóságok meg - nemcsak nálunk - néha erősen vitatható határozatokat hoznak a szabályok alkalmazásáról, néha pl. kifejezetten áremelésre vagy sebességcsökkentésre köteleztek szolgáltatókat, amivel nyilván a felhasználók jártak rosszul, ellentétben a szabályozások szellemével.

(#53362) darvinya válasza viktorhu (#53361) üzenetére


darvinya
titán

Milyen más szolgáltatástól venné el sávszélességet MyTv adásfolyam?

Akkor IPTv-re miért nem vonatkozik ez, mikor az is internetes Tv, ugyanúgy saját szerverről biztosítja adásfolyamot, csak kábelen.

mert milyen az, hogy ha az én mytv-met veszed meg, akkor ingyen adok hozzá adatkapacitást, de ha mondjuk youtube-ozni akarnál, akkor fizess a sávszélességért.

Tehát amikor belépsz saját lakásodba, akkor Te belépési díjat fizetsz.

Értelmezésed azért ment félre, mert YT-t külsős cég biztosítja, míg MyTv-t nem.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53363) Cyberbeni


Cyberbeni
addikt

30-án volt a számla befizetési határideje, 29-én jött sms meg email, hogy akkor fogják terhelni a számlámat csoportos beszedéssel, ez látszik is a banki alkalmazásban, de a mytelenor appban azt írja lejárt számla. Ez normális, vagy aggódnom kellene?

(#53364) viktorhu válasza darvinya (#53362) üzenetére


viktorhu
veterán

Mi elől veszi el a sávszélességet: mindentől. Egy b20-as bázisállomás (akár egy-két falu kapacitása) csak néhány ember számára tud egyszerre értelmes sávszélességet adni. Nagyon szűkös erőforrás.

IPTV: ott nem ilyen durva az előnyben részesítés, mivel korlátlan az adatforgalom, tehát nem mondják azt, hogy iptv-t korlátlanul nézhetsz, de a netflix az a havi 500 megabájtodból viszi a forgalmat.

Otthon és belépődíj: nem nyújtok belépési szolgáltatást itthon idegeneknek. Magánszemélyként én határozom meg, hogy ki lép be az otthonomba, míg egy jelentős piaci erővel rendelkező telekommunikációs szolgáltatónak rengeteg korlátozása van, pl. a telekomnak meg kell hirdetnie a konkurencia számára a díjcsomagjait egy hónappal ezelőtt, mint hogy azt az előfizetők használhatnák, és nekik is biztosítania kell a hozzáférést a hálózatához. De áramot is vehetsz más szolgáltatótól úgy, hogy az elmű kábeleit használod hozzá, és az elműnek egy szava sem lehet.

Külsős cég vagy belsős: pont ez a lényeg, hogy eközött ne lehessen különbséget tenni.

(#53365) Zeki válasza radio100jozs (#53353) üzenetére


Zeki
nagyúr

Korlátlan TV és film opció havi díja 8184Ft lesz jan.1-től a Telekomnál.

[ Szerkesztve ]

(#53366) Viktor0610 válasza Cyberbeni (#53363) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ha látod a levonást a bankodnál, akkor no para. :)

Hamarosan a Telenor is lekönyveli. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#53367) darvinya válasza viktorhu (#53364) üzenetére


darvinya
titán

IPTv kábel sem végtelen sávszélességű, pont mint 1db B20 torony.

Otthon és belépő: Nem mástól kérsz pénzt, hanem te dobsz be perselybe pénzt.

De áramot is vehetsz más szolgáltatótól úgy, hogy az elmű kábeleit használod hozzá, és az elműnek egy szava sem lehet.
De van, azaz a szolgáltató megegyezik használati díjban, s ez ott van számlán is (olvasd el).
Tehát fizetsz azért kábel használatért.

Külsős cég vagy belsős: pont ez a lényeg, hogy eközött ne lehessen különbséget tenni.
Kommunizmus, ahol van központi gyár és kifút.
Akkor neked köteles vagy megadnod személyes adataidat aki elkéri, mert nincs különbség.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53368) xSide


xSide
őstag

Ajándék 1GB a Telenor appban, feltöltős vagyok ;)

(#53369) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Na ma 1gb 30 napra az ajándék.

Viszont gondolom elöször azt használja nem pedig a megujuló keretet?

(#53370) Viktor0610 válasza aprokaroka87 (#53369) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem először a megújulót kéne elhasználja, lévén, az csak számlazárásig használható fel, ez meg 30 napig, tehát jó eséllyel tovább.

Samsung Galaxy A54

(#53371) darvinya


darvinya
titán

Köszönöm 1Gb, bár SMS még mindig nem.jött meg.
Viszont javított Telenor app-ban hol kapcsolható ki a rezgés?
Kicsit idegesítő belépéskor, valami megnyomáskor zizeg a telo.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#53372) xviktorx


xviktorx
tag

Hipernet Home L csomagnál nem lehet igénybe venni. Kattintás után csak a megosztás gomb van, semmilyen leírás. Feltöltős kártyánál igénybe tudtam venni.
Tehát sem a 2-dikai KIDSXMAS-ot nem tudtam igénybe venni ( kupon beírása után NEM FOGADOM EL opció jött csak fel) sem a mai ajándékot Hipernet Home csomag esetén.

(#53373) snooze


snooze
veterán

ajándék 1gb aktiválva,sms megjött,de nem látszik sehol a plusz 1gb adatkeret se az appba,se a fiokba!

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#53374) szaboi6512 válasza darvinya (#53371) üzenetére


szaboi6512
őstag

Nekem megjött az sms , de nem látszik hogy több adatom lenne :(

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#53375) Viktor0610 válasza xviktorx (#53372) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Most nem találom az infót, de előfordulhat, hogy a plusz 1 giga csak hangalapú csomagokhoz jár (Hello Data tulajok 60 percet kapnak), a tegnapi kupon miatt én felhívtam volna a 1220-at, hogy miért nem ment.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#53376) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Ezt az 1gb-ot csak ma lehet aktiválni vagy van lehetőség rá pl 14.-én is be aktiválni?

Nekem elönyösebb lenne 14.-e utáni

(#53377) DrBubo77 válasza xSide (#53368) üzenetére


DrBubo77
addikt

Nekem előfizetés van és engedte igényelni. Az SMS még nem érkezett meg.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#53378) Viktor0610 válasza aprokaroka87 (#53376) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Abból kiindulva, hogy ma ki tudtam nyitni a tegnapit, valószínű, menni fog holnap is, de ezt most nem tudom csekkolni 100%-ra.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#53379) aprokaroka87 válasza DrBubo77 (#53377) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Valószinű népszerűbb ajándék ezért többen rendelik be.

Amúgy vajon jelenthet valamit hogy bizonyos "dobozok" máshogy néznek ki? :D

(#53380) aprokaroka87 válasza Viktor0610 (#53378) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Köszi.

Kiváncsi leszek hogy elöször a megujulót használja-e

(#53381) szaboi6512


szaboi6512
őstag

Megjött, már látom a +1 GB adatot 😀

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#53382) UHHH válasza aprokaroka87 (#53379) üzenetére


UHHH
senior tag

Vasárnaponként nagyobb az ajándék biztos, mert akkor kell a gyertyákat gyújtani. Mikuláskor meg Karikor meg biztos a top ajándék lesz. A hétköznapokon meg csak dizájn eltérés van. Szerintem. :)
Amúgy a többi szolgáltató nagyon gagyi, a Telenor ismét kitett magáért. Szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

Huawei 4G+ router eladó: https://hardverapro.hu/apro/huawei_b525_s-23a_lte_cpe_cat6_fuggetlen_4g_sim_ka/friss.html

(#53383) snooze válasza szaboi6512 (#53374) üzenetére


snooze
veterán

Hozzáadta az 1gb-ot a felhasználhatohoz..

GO Gunners!!!

(#53384) aprokaroka87 válasza snooze (#53383) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Elöször az ajándékot használja?

(#53385) xviktorx válasza Viktor0610 (#53375) üzenetére


xviktorx
tag

Annyira nem izgultam rá a témára mert a HBO GO-n sokkal több gyerek tartalom, van csak jeleztem itt. Először tegnap jeleztem itt csak akkor senki sem reagált rá, másodjára meg ma,

(#53386) bollokcs80 válasza Viktor0610 (#53378) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Én neten aktiváltam be - az egész családnak. Ez szép ajándék, köszönet a Telenornak! :C :R

B.Cs.

(#53387) #08205312 válasza UHHH (#53382) üzenetére


#08205312
törölt tag

Amúgy a többi szolgáltató nagyon gagyi

Aham....az 5GB adat vagy a 300 perc hálón belüli beszédre gondoltál, amit a telekom ad?

(#53388) Halaman válasza xviktorx (#53385) üzenetére


Halaman
tag

Eddig engem sem győzött meg, holnap úgy is megyek a másik T-hez, mivel TV előfizetéshez hozok a páromnak telefont és akkor már megkérdezem, hogy 3 előfizetés áthordozáshoz mit ajánlanak. Úgy tűnik mindenhol jobb az új előfizető mint a régit megtartani.

(#53389) adam1400


adam1400
tag

Ami nov 30-ig volt korlátlan nap aktiválás,ott adtak mást az eleve korlátlan neteseknek? mert most látom van 60p

(#53390) xviktorx válasza Viktor0610 (#53375) üzenetére


xviktorx
tag

Megpróbáltam a tegnapi KIDSXMAS kódot beaktiválni a feltöltős kártyámra, de ugyan úgy jártam mint a Hipernet Home L-es kártyával. Kuponbeváltás után csak 1 opció volt "NEM FOGADOM EL"

(#53391) Viktor0610 válasza xviktorx (#53390) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Próbáld meg újra letölteni a MyTelenor appot, töröld a böngésző előzményeit, mert én az előbb kipróbáltam a publikus csomagommal, és simán beaktiválhattam. :F

Samsung Galaxy A54

(#53392) xviktorx válasza Viktor0610 (#53391) üzenetére


xviktorx
tag

Csak telefonról lehet aktiválni? Mert én webes felületen próbáltam elsődlegesen a kuponbeváltást, a Hipernetes kártyánál próbáltam a telcsiről is, de ugyan az lett a vége, hogy "NEM FOGADOM EL". Az appot dec. 1 után frissítettem.
Amúgy köszönöm szépen hogy próbálsz segíteni.

(#53393) Viktor0610 válasza xviktorx (#53392) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Én appból indítottam, igen. :)

Samsung Galaxy A54

(#53394) 8


8
senior tag

Telenor Advent dec 3

Korlátlan adatmennyiséged mellé további 60 perc belföldi lebeszélhetőséget adunk 30 napra. Kattints a lenti gomba, és vedd igénybe! A 30 nap az aktiválást megerősítő SMS megérkezésétől indul, ezt mindenképp várd meg!

(Hello Data, appban aktiválható)

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#53395) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Vajon mi lehet?
megkaptam az sms-t azóta a mytelenor app behalt.
Újra raktam, adat törlés is volt

(#53396) goop válasza aprokaroka87 (#53395) üzenetére


goop
őstag

Nincs köze az sms hez. Nekem nem jött még meg az sms, de az app be van halva.

(#53397) bollokcs80 válasza xviktorx (#53392) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Megy netről is, akár egyszeri belépéssel, akár mytelenor fiókkal.

B.Cs.

(#53398) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Engem csak az érdekel hogy ha van megujuló adatjegyem akkor azt használja addig ameddig a számlazárási ciklus el nem jön?
vagy az ajándék 1gb-ot használja automatikusan

(#53399) snooze válasza aprokaroka87 (#53398) üzenetére


snooze
veterán

Általában az ajándékot szokták elöször használni,de a 1220 megmondja!az a biztos!

GO Gunners!!!

(#53400) aprokaroka87 válasza snooze (#53399) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ha ugye menne normálisan az app akkor ott kiderülne.

A webes felületnél meg valami iszonyat gányul mutatja egy 5 colos mobilon.

Összemossa

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.