Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53101) xviktorx válasza azbest (#53099) üzenetére


xviktorx
tag

Én nem is akarom átesni a ló túloldalára, de torrent nélkül is simán elmegy a 100 Giga, nem azt írtam hogy mind a 100 giga a telcsik frissítésére megy el, de elég sok giga elmegy arra, hogy a 2 kislányom a youtubról akar zenés dalolat, meg meséket nézni. És a 2 gyerkőc mellett az itt vagyok még és is és a feleségem is. Szeretek meccset nézni, és van amit csak a digi online-on tudok megnézni. 1 meccs meg legalább 2-3 giga. Csak arra akartam igazán utalni, hogy ezen változás esetén igen ingen oda kell figyelni a "fogyasztásra" és ez így már nem olyan jó dolog.

(#53102) DrBubo77 válasza xviktorx (#53101) üzenetére


DrBubo77
addikt

Köszönd meg az NMHH-nak, hogy nekik a törvény betűje fontosabb, mint a szelleme.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#53103) Carline válasza xviktorx (#53101) üzenetére


Carline
őstag

Kinek hogy. Nekem Hipernet Home L van adatmegosztóval amit a lányom használ.
MyTV közepes csomagot használom ami ugye nem fogyasztja az adatkeretet, frissítések be vannak kapcsolva, Yt, egyéb böngészés (fényképezős topikot nézem, sok nagy képet tartalmaz), netes játék is megy mindig. Itthon nem kapcsolok át már wifire.
Torrenten néha letöltök egy-egy filmet (1-2GB) ha utazok, hogy ne unatkozzak vonatozás közben.
A legforgalmasabb hónapban is maradt 15GB-unk.
Itthon meg Telekom 120/10 net van + ktv, asztali gép ezt használja.
Szóval a 100GB nekünk több mint sok lenne. Nekem az L csomag a legjobb megoldás.
Januártól áfaváltozás miatt egy kicsivel még olcsóbb is lesz.

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#53104) castiels


castiels
addikt

Mennyit haggyak rajta a 200gb bol home csomagnál hogy hibátlanul menjen a mytv+hbo go?

(#53105) xviktorx válasza Carline (#53103) üzenetére


xviktorx
tag

Nekem meg itthon nincs telekom meg semmi sem, csak a Hipernet home L.Nekem elég necces lesz a 100 giga.Eddig nem erdekelt nagyon a forgalom de most már erősen nézni kell hogy a ciklus végén is legyen tv, mert az is csak a Telenortól van.

(#53106) castiels válasza xviktorx (#53105) üzenetére


castiels
addikt

nem vesz a keretből a tv meg a hbo go, csak hagyjál rajta valamennyit, azt kérdeztem mennyit hagyjunk rajta mert én is ebben a cipőben járok...

ha panaszt írok ezzel kapcsolatban, felmondhatom a szerződést?

(#53107) aprokaroka87 válasza castiels (#53104) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ezt így nem lehet megmondani
Max annyit tehetsz hogy a ciklus elsőfelében kevesebbet forgalmazol

Azzal sporolni fogsz.

(#53108) castiels válasza aprokaroka87 (#53107) üzenetére


castiels
addikt

remek

(#53109) 8


8
senior tag

Megint kezdődik a kinek mennyi GB fogyasztás a reális :D
Tudom, hogy iszonyat brutál nehéz elképzelni, hogy valaki más adatforgalomra (is) használja az internetet, mint TI. Hiszen mi másra lehetne használni mint amire és ahogy TI használjátok?????
:DDD

Csak arra akartam igazán utalni, hogy ezen változás esetén igen ingen oda kell figyelni a "fogyasztásra" és ez így már nem olyan jó dolog.
bajosan mondhatom azt a gyerekeknek napokig, hogy mesét majd csak a következő számlázási ciklusban tudnak nézni
Eddig nem erdekelt nagyon a forgalom de most már erősen nézni kell hogy a ciklus végén is legyen tv, mert az is csak a Telenortól van.

Adatkorlátos internetre fizettél elő. Innentől arra panaszkodni, hogy figyelned kell az adatforgalmat, szerintem minimum érdekes.

aláírtam 2 évet Hipernet home L csomagra

A két év rablánccal szerintem azt is aláírtad, hogy ha valamiért a szolgáltatás, amire két évre leszerződtél, jogsértő elemeket tartalmaz - ezek rád nézve akár pozitív, akár negatív hatásúak - akkor a szerződés közben ezek az elemek változhatnak. Ez szerintem nem egyoldalú szerződésmódosítás, mert a telenor csak a jogszabályoknak való megfelelést biztosítja.
Persze egy próbát megér az ügyfélszolgálat és az nmhh, hiszen ahhoz jogod van, és érdemes megpróbálni, akár többször is.
És reméljük, hogy a telenor valahogy kompenzálni fogja az előfizetőket, hiszen a telenor hibája az egész (semmiképpen sem az előfizetőé), mert olyan feltételekkel tették vonzóbbá a csomagot és szereztek új előfizetőket, amit nem tehettek volna.

Köszönd meg az NMHH-nak, hogy nekik a törvény betűje fontosabb, mint a szelleme.

Éppenhogy nem.
Szvsz nem véletlenül annyira fontos a netsemlegesség. Totál új téma (kb <10 év), és nehéz látni a nagyobb képet ezzel kapcsolatban. Amíg ilyen mychat és társai apróságokról beszélünk addig tök mindegy, de ez a dolog sokkal sokkal mélyebbre vezet. És hosszú távon az előfizetők érdekeit szolgálja a szolgáltatókkal, nagyvállalatokkal és a kormánnyokkal szemben. Azt biztosítja, hogy Te dönthesd el, milyen tartalmakat és hogyan fogyasztasz, és ne más.
Érdemes utánaolvasni, és távolabb látni egy lépéssel a mychatnél meg az hbo go-nál.

[ Szerkesztve ]

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#53110) aprokaroka87 válasza castiels (#53108) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Egyébként ha pl Androidos Telefonod van akkor van tűzfal is, az olyan appokat lehet tiltani amikhez alapvetően nem kell net, de mégis felmegy a netre.

De ha ugy veszed akkor 200gb/30nap.
Azt lebontod napokra

(#53111) castiels válasza aprokaroka87 (#53110) üzenetére


castiels
addikt

köszi

(#53112) xviktorx válasza 8 (#53109) üzenetére


xviktorx
tag

Igen adatkorlátos előfizura fizettem elő, csak nem volt eddig korlátozás a tv-t illetően, és a 100 giga után is megmaradt a böngészés lehetősége és a tv. Az új korlátozás esetén meg nem lesz tv ha nem figyelek oda. Én arra lennék kíváncsi hogy a gyermekednek hogy mondod meg, hogy a kedvenc zenéjét vagy meséjét azért nem nézheti meg, mert a törvény változott.
És igen is én a szerződést adott feltételekkel írtam alá, mely feltételeket el is várom hogy meglegyenek, ha már 2 évre aláírtam, és ezek a feltételek személyemet nézve változtak.

Számomra meg az a minimum érdekes, hogy más felett valaki úgy ítélkezik, hogy nem ismeri a másik körülményeit és lehetőségeit.

[ Szerkesztve ]

(#53113) azbest válasza 8 (#53109) üzenetére


azbest
félisten

a netsemlegesség jó... csakhogy emlékezz arra, hogy mi volt pár éve még kábeles netnél: 30 GB már extra soknak számított és ennye bennye volt. Mit szóltált volna, ha 30GB elérésekor kikapcsolták volna büntetésből a kábeltévét is, csak mert az azon a kábelen jött?

Ezt nem éri fel ésszel az nmhh. A kábeltévé szolgáltatást előnybe hozza kábelen a mobilhoz képest. Bár elsősorban nem is a kábeles, hanem az egyre hanyatló mindigtv az, amivel szemben versenyképes a mytv. Az meg állami... igaz, hogy kirúgják alóla a frekvenciákat 2020 végén a mobilnet javára és igencsak visszaszorul majd az antennás. De ahogy korábban jósoltam, kezdenek online terjeszkedni. Aminek megintcsak konkurencia a mytv, mivel jobb, megbízhatóbb, mint a mindi go. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#53114) castiels válasza azbest (#53113) üzenetére


castiels
addikt

Van rá esély hogy felbontsa a szerződést a szerzödő fél ilyen dolog miatt és mondjuk szìvesebben vált hello data csomagra+mytv re? Valjuk be többet ér mint a 100/200 gb-os havi cicókázás..+ még figyeljem a keretet hogy maradjon a tv nek meg a hbo-nak..

és ami fontos hűség nélküli hello data+ szinten hűség nélküli mytv plus csomag.. 9 e.

[ Szerkesztve ]

(#53115) 8 válasza xviktorx (#53112) üzenetére


8
senior tag

Számomra meg az a minimum érdekes, hogy más felett valaki úgy ítélkezik, hogy nem ismeri a másik körülményeit és lehetőségeit.

Nem ítélkeztem, és bocsánat, hogy ezt elvasod ki a hozzászólásomból.

Én arra lennék kíváncsi hogy a gyermekednek hogy mondod meg, hogy a kedvenc zenéjét vagy meséjét azért nem nézheti meg, mert a törvény változott.

A törvény nem változott. És az, hogy gyermekem a törvény miatt nem fogja a kedvenc zenéjét vagy méséjét nézni eléggé sarkításnak érzem.

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#53116) aprokaroka87 válasza 8 (#53109) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

"Adatkorlátos internetre fizettél elő. Innentől arra panaszkodni, hogy figyelned kell az adatforgalmat, szerintem minimum érdekes."

Ez igaz, viszont a Szolgáltató neked ajándékba adta azt a lehetőséget hogy nemszámolja az adatkeretbe+ha elfogy az adatkeret akkor is tudja használni.

Ezt azért csinálták így hogy ha használod pl a mytv-t akkor ne kelljen azon paráznod hogy lefogyasztotta az adatkeretet, vagy ha esetleg elfogyott a kereted akkor is tud használni.

Itt főleg a kis adatkerettel rendelkező ügyfelek járhatnak rosszul.

Aztán ott van az hogy pl a mytv esetében te lehet hogy a fizetős változatot használod.
Aminek feltéltele hogy legyen az ami ha elfogy akkor nem műkődik.

Nyilvan vehetsz adatforgalmat, vagy wifihez csatlakozol.
De mi van ha nincs wifid+esetleg anyagilag sem állsz úgy hogy tudsz venni adatjegyet.

Itt igazábol a prepaidos ügyfelek járhatnak rosszul.
Mert ők előre fizetnek.
Tehát ha nincs lehetőségük máshogy megoldani akkor egy kifezett szolgáltatást nem tudnak használni.

(#53117) 8 válasza castiels (#53114) üzenetére


8
senior tag

Van rá esély hogy felbontsa a szerződést a szerzödő fél ilyen dolog miatt és mondjuk szìvesebben vált hello data csomagra+mytv re?

A szerződést bármikor fel lehet bontani, csak megvannak a következményei (kötbér stb).
Mindenesetre reméljük, hogy a telenor is érzi a helyzet súlyosságát és kitalálnak valamit, adnak egy olyan elfogadható megoldást, ami kárpótolja az előfizetőket.

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#53118) #08205312 válasza 8 (#53117) üzenetére


#08205312
törölt tag

Technikai net, mint a telekomnál a domino fix esetén....

(#53119) castiels válasza 8 (#53117) üzenetére


castiels
addikt

reméljük adnak valami kárpótlást, de én úgy gondolom nem fognak adni semmit...

miután kivették az ingyenes keretből a tv csomagot meg a hbo-t akkor se adtak helyette semmit , tehát..kötbér nélküli felmondás lehetőség ét adják meg ha már ilyen helyzet állt elő..

[ Szerkesztve ]

(#53120) Ispán_Péter


Ispán_Péter
csendes tag

Hali! Osztottam, szoroztam és arra jutottam, hogy mivel leginkább csak a közösségi oldalakért vennék korlátlan mobilnetet (instát használom nagyon sokat) olcsóbban kijövök, ha a MyChat tarifát választom.
Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg nincs Telenoros simem, hogy ezt hogyan tudom a leggyorsabban elintézni?
A honlapról rendelve ingyen kihozzák, de azt még fel kell tölteni, amit tudom, hogy lehet online is, de én személyesen akarom. Feltölteni bármelyik Telenor üzletben fel tudom, ugye?
Ha Telenor üzletben igénylek simkártyát, ott kell érte fizetni? Mert ha nem kell érte fizetni az üzletben sem, akkor az gyorsabb lenne, mint lerendelni és akkor ott helyben fel is töltöm meg beaktiváltatom a MyChat tarifát.
A MyChat tarifánál milyen sebességgel lehet használni a közösségi oldalakat?

[ Szerkesztve ]

(#53121) xviktorx válasza 8 (#53115) üzenetére


xviktorx
tag

Lehet hogy sarkítok, de sarkítással tudom érzékeltetni a problémát, amit nem én okoztam, hanem rajtam kívülálló dolgok ( nem visszmajor )és az általam aláírt szerződést a szolgáltató ( kényszerből ) meg fog sérteni jan 11 után ami engem hátrányosan érint. Lehet hogy másnak van sok alternatívája, de nekem csak 2. Telenor meg a régiós szolgáltató ( vidanet ). Én a telenor 2017. januári ajánlata miatt mondtam fel a szerződést 2 év után a vidanettel, mert jobb feltéteket biztosított az igényeimhez a telenor. És ezek a feltételek fognak változni hátrányosan rám nézve.

[ Szerkesztve ]

(#53122) aprokaroka87 válasza 8 (#53117) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Itt igazábol azt tudja csinálni hogy a pl a mytv esetében bevezeti a külőn adatkeret rendszert.
Internet(x gb)+mytv(x gb)

Ha tévézel a mytv-s keret fogy+ a másik keretből is mondjuk 1mb/nap.

Nyilván a gigabyte az lehet akár terrabyte is.

innentől kezdve mindkettő adatkeret lesz.

(#53123) xviktorx válasza aprokaroka87 (#53122) üzenetére


xviktorx
tag

Nekem kb. 1 év alatt másfél terra volt a my tv adatforgalmam. Ezen a téren nem tud trükközni a szolgáltató. Legjobb tudomásom szerint egy jogszabály változás hátrányosan nem érintheti visszamenőlegesen is az állampolgárt. Márpedig ha egy megkötött szerződés feltételei változnak a vállalt szerződési időn belül akkor visszamenőlegesen is hátrányosan érinti a szerződő felet, hisz változnak a szerződésben foglalt feltételek. Ez kellene meglovagolni a Telenornak. érzésen szerint nincs más járható út.

(#53124) castiels válasza xviktorx (#53123) üzenetére


castiels
addikt

igy van, aki megköti jan. 18 utan annak alaluljpn úgy de a régi előfizetéssel rendelkezőknek maradjon a régi rendszer

(#53125) zseko válasza 8 (#53109) üzenetére


zseko
veterán

"Szvsz nem véletlenül annyira fontos a netsemlegesség...

...És hosszú távon az előfizetők érdekeit szolgálja a szolgáltatókkal, nagyvállalatokkal és a kormánnyokkal szemben. Azt biztosítja, hogy Te dönthesd el, milyen tartalmakat és hogyan fogyasztasz, és ne más."

Emiatt már nem kell sokáig aggódni.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#53126) aprokaroka87 válasza xviktorx (#53123) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Csakhogy az nmhh már korábban hozott ezzel kapcsolatban határozatott.
Tehát hivatkozhatnak arra ott.

Esetleg maradhat az hogy akik fizetnek pl a mytv szolgáltatásért azoknak automatikusan járni fog korlátlan adatforgalom pl sebesség alapú korlátozással.

A Mytv esetén viszont nagyobb sávszélt kapna meg az ügyfél.

(#53127) Somatom válasza zseko (#53125) üzenetére


Somatom
veterán

Nem egészen értem, hogy ez miről szól. Van egy Hello Data, vagy egy flottás, korlátlan csomagom. Hogyan differenciálják számomra a különböző netes szolgáltatásokat? Olvasgatom itt a hsz. -eket, de nem nagyon értem a problémát. Én most 6500Ft -ot fizetek havonta, mert kell a két, korlátlan kártya, de egyért már 4500Ft körüli összegért is hozzá lehet jutni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#53128) xviktorx válasza Somatom (#53127) üzenetére


xviktorx
tag

Ha neked korlátlan neted van akkor téged semmilyen módon nem érint a téma. Csak azokat érinti akiknek meghatározott adat áll a rendelkezésre.

(#53129) Somatom válasza xviktorx (#53128) üzenetére


Somatom
veterán

Pont azért van korlátlan netem, mert abban nincs semmi bonyolulat. Havi fixet fizetek, és csá. Nincs semmi szolgáltatói hókuszpókusz.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#53130) castiels válasza xviktorx (#53128) üzenetére


castiels
addikt

fel kell bontani a szerződést ha lehetséges

(#53131) xviktorx válasza Somatom (#53129) üzenetére


xviktorx
tag

Igy van.Amikor megkotottem a 2 eves szerzodest akkor meg nem volt igazan jo aron korlatlan net ezert kotottem meg a hipernet home l 100 gigas netet.De idokozben valtoztak a feltetelek es volt egy kis "hokusz pokusz" a husegidon belul ami sokakat hatranyoasan erintett.Na ez itt a gond, ez most a tema.Mivel kot a huseg nem tudok valtoztatni "hokusz pokusz" nelkuli korlatlan netre.

(#53132) DrBubo77 válasza Ispán_Péter (#53120) üzenetére


DrBubo77
addikt

A leggyorsabb szerintem, ha egy hiperben veszel egy MyChat-es expressz SIM kártyát. A neten azonnal tudod is aktiválni.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#53133) Somatom válasza xviktorx (#53131) üzenetére


Somatom
veterán

Itt valami nem stimmel. Nem vagyok romantikus típus, de úgy rémlik, hogy a tündérmesékben a szerelmesek hűséget esküsznek egymásnak. Tehát, nem csak az egyik, hanem mindketten. Ha a Telenor nem esküszik nekem hűséget, akkor számomra semmi romantika sincs a story -ban. Ha viszont se romantika, se tündérmese, akkor minek esküdjek hűséget? A valóság az, hogy mindketten tudjuk a másikról, hogy ribanc, úgyhogy ez a hűségesdi alapból felejtős.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#53134) xviktorx válasza Somatom (#53133) üzenetére


xviktorx
tag

Mivel a számlákat fizettem szorgalmasan ezidáig, én hűséges maradtam, a Telenor csalt meg engem. tehát a fogadott hűség felbomlott.az eredeti állapot visszaállítása indokolt. :DD És ha valaki egyszer megcsal az megfog máskor is. Úgy érzem váltanom kell. :)

[ Szerkesztve ]

(#53135) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem egészen értem, miért a Telenor a hibás egy olyan dolog miatt, amit be kell tartatnia.
Nem ő találta ki, de így kell eljárnia. :U

Samsung Galaxy A54

(#53136) eastsider


eastsider
nagyúr

nem tudjátok mennyi idő, míg a "háttércsoport" törli a rendelésemet a telenor webshopban?

(#53137) urgoz válasza Viktor0610 (#53135) üzenetére


urgoz
tag

Szerintem ezt a problémát a Telenor a Home csomagok esetében meg tudja oldani "okosban", ha akarja. Mind a MyTV-nek, mind az HBO Go-nak van ugyanis webes felülete, szóval maradhat korlátlan, mivel a csomag tartalmaz egy korlátlan böngészés opciót is.

(#53138) Viktor0610 válasza urgoz (#53137) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Remélem, lesz megoldás rá, mert előreláthatólag rengeteg panasz lesz... :U

Az itteni hozzászólásokból kiindulva, az ügyfelek szemében "mi" leszünk a hibásak, pedig szerintem ez most nem igaz...

Samsung Galaxy A54

(#53139) xviktorx válasza Viktor0610 (#53138) üzenetére


xviktorx
tag

Vegyuk azt, hogy dolgozom, de a munkaltatom nem fizet ki egy honap utan.Ebbol kifolyolag nem tudom kifizetni tobbek kozott a telenor szamlat.Szerintem a telenor hatalmas nagy ivben le fog sz..ni hogy a munkaltatom nem fizetett ki. Es Viktor az en szemszogombol nezve a Telenort nem fogja erdekelni hogy kinek a hibajabol nem fizettem ki a szamlat.

[ Szerkesztve ]

(#53140) Viktor0610 válasza xviktorx (#53139) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem egészen értem a hasonlatot, de akkor sem a Telenor a ludas jelen helyzetben.

Samsung Galaxy A54

(#53141) xviktorx válasza Viktor0610 (#53140) üzenetére


xviktorx
tag

Ha nem tudom kifizetni a telenor szamlat mert a munkaltatom nem fizette ki a fizetesem akkor sem en vagyok a ludas,de szamla nem fizetes miatt megis en leszek a ludas a telenor szemeben. Remelem mar igy ertheto az eszmefuttatasom.Mindketvesetben a szerzodo feleken kivul allo okok miatt sert szerzodest a szerzodo fel.

(#53142) aprokaroka87 válasza Viktor0610 (#53138) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Szerintem ilyet senki nem mond
A Telenort jogszabályok kötik.
A jogszabály pedig hátrányosan érintheti az ügyfeleket és a szolgáltatót is.
Hiszen ez miatt könnyen lehet hogy ügyfeleket veszithet.

Ráadásul mint ahogy irtam az előre fizető ügyfeleknél simán hivatkozhat arra az ügyfél hogy ha elfogy az adatkeret akkor a másikat sem biztos hogy tudja használni.
Hiszen a szolgáltató nem kötelezheti az ügyfelet arra hogy a Telenor hálozatán kivűl más megoldást használjon.

(#53143) Paladin1492

Gondolom, nem véletlenül most vezették be az új tarifa csomagokat? Vagy tévedek?

“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak, ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek”

(#53144) Tannen válasza Paladin1492 (#53143) üzenetére


Tannen
tag

:C
A tanulság pedig újra és újra csakis az, hogy SOHA - SEMMILYEN körülmények között nem szabad olyan szerződést kötni, ahol a hűség ennyire megköti a kezünket.
Persze nyilván lesz olyan most, aki nem ért majd ezzel egyet, mert vele nem csesztek ki a hűségidő alatt, de neki csak igazából szerencséje volt, hogy a kötött idő alatt nem változtattak a feltételeken, de attól még igaz marad az eredeti állítás, hogy a rablánc akkor is rablánc, ha elsőre nem tűnik annak.

[ Szerkesztve ]

(#53145) enginev3.0 válasza Paladin1492 (#53143) üzenetére


enginev3.0
félisten

Hol vannak új díjcsomagok?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#53146) 8 válasza Viktor0610 (#53138) üzenetére


8
senior tag

Azért a telemnor a hibás, mert olyan feltételekkel árulta a csomagjait, amikkel nem szabadott volna (ezekszerint, hiszen az nmhh most ezt mondja a jelenlegi döntésével).
Ezzel elég nagy valószínűséggel a telenor is tisztában volt, vagy ha nem, akkor nem néztek eléggé utána, illetve előzetesen nem kérték ki erről az nmhh állásfoglalását.
Ha valamiért a szolgáltatónak kell változtatnia utólag a feltételeken egy szabályozó szerv utasítására, akkor miért is ne a szolgáltató lenne a hibás? Hiszen eleve árulhatták volna olyan feltételekkel a csomagot, ami megfelel a szabályozásnak. Húú de rossz leírni ezt itt a vadkeleten... mintha az lenne az alapértelmezett, hogy mindenhol a kiskapupróbálgatás... hátha bejön, úgyis lesz valami, megasztán amúgy is csak enyjebejnye jár érte, vagy eleve bekalkulálják a bírságot, még azzal is megéri... stb

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#53147) asdf_ válasza Viktor0610 (#53138) üzenetére


asdf_
veterán

Ha a problemas tarifacsomag/opcio kesobb keszult, mint az EU-s netsemlegessegi ize, akkor igen, a Telenor lesz a hibas. A kiut meg siman annyi, hogy a huseg lejartaig atrakja az ugyfeleket tenyleges korlatlan csomagba azonos aron. (lasd: Media Markt, amikor becsodolt aloluk az a biztosito, amely a garanciahosszabbitast biztositasi szerzodest csinalta, kenytelen-kelletlen benyeltek, es sajat kontora javitottak a 3-4-5 ev kiterjesztett garanciaval biztositasi szerzodessel rendelkezo gepeket).

(#53148) _Karesz_ válasza asdf_ (#53147) üzenetére


_Karesz_
tag

Az is kiút lehet, hogy küldenek egy levelet, hogy ez van, ha nem tetszik, akkor kötbér nélkül elköszönünk egymástól. De erre szerintem nagyon kicsi az esély.

(#53149) aprokaroka87 válasza 8 (#53146) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

De magyarázd már el ezzel miért sért jogszabályt?

A Telenor ad neked egy szolgáltatást, aminek van eleje és vége.
Hozzátartozik + szolgáltatás.

A szolgáltató volt olyan jó fej, hogy az egyik szolgáltatás vége után neked oda adta azt a lehetőséget, hogy te használd azt a másik szolgáltatást.
Mivel a két szolgáltatás feltétele függ egymástól.

Akkor lett volna szabályellenes ha a Telenor pl blokkolta volna a szolgáltatást akkor ha a nem az ő hálozatukat használnád, vagy pl többlet költséget számolna fel érte.

(#53150) 8 válasza _Karesz_ (#53148) üzenetére


8
senior tag

Max ha lesz ilyen lehetőség akkor aki kéri az életbelépés előtt legkésőbb x nappal (előre! a szolgáltatás további használata mindig ráutaló magatartás és beleegyezésnek minősül az új feltételekre nézve) akkor annak megadják. Ha lesz és lehet ilyen variáció.

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.