Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14002) #40935168 válasza imyourfriend (#14001) üzenetére


#40935168
törölt tag

Hát szerintem igen. Meg ha jobban megnézi valaki a valós teszteket, amiket dpreview is csinál, akkor kiderül, hogy RAW-ban, NR off állásban a DxO-ban jobbnak pontozott magas iso eltérések nem is annyira nagy eltérések Canon és Nikon között, sőt. Csak ők komplexen mérnek.. ami az érdekes, inkább az, hogy például shadow-kból hihetetlen nagyot lehet húzni szignifikáns extra zaj nélkül Nikonnál. Ami kényelmessé tesz nagyon mondjuk sok kültéri szitut. Kb derítőlapok helyett szenzorból derítesz :D Na kis túlzással, mert profiként én is derítőlapoznék nyilván, de rengeteg helyzetben szimplán jól ki lehet a világos háttér előtt álló embert úgy hozni, hogy a világos háttér is jól ki van exponálva (arra mér a gép), az illető ugye sötét lesz, azt meg szenzorból kicsit felhúzod és kész is a varázslat.

m3ss-nek még vagy 1-2 hónapja átdobtam egy hortobágyi NEF-et, szanaszét lehetett cibálni a képet a shadow csúszkával és ez tetszik vagy sem, de szerintem klassz, mert fontos momentumot ronthat el az ember akármi miatt, kapkod, benézi, stb.. bármi, mégis menthető marad a kép.

Felhőből is (kiégésből) tud varázsolni, de kevesebbet a shadow-hoz képest.

Amúgy én mostanában kezdek lejönni a számokról és inkább figyelek a képre, mert nem árt kimoccanni a kő technokrata szemléletből néha. A PZ grafikonjait szeretem, de ott sem a pontokat nézem, hanem a lényeget, "nagyjából" magas oszlopok legyenek :D aztán csókolom. :))

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.