Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14501) Balinov válasza gurabli (#14499) üzenetére


Balinov
félisten

ph-n van a tudastarban 2-3 cikk a szaraz, de hasznos alapokrol. Schuby-val (es mas hozzajarulokkal karoltve) osszehoztunk egy box.com-os mappat, ahol csomo ebook van. Scott Kelby fotoskonvyeit is ajanlott atolvasni, bar en megmondom oszinten tobb, reszletekbe meno ajanlast, tippet, hogyan/hogyanne dolgot vartam a 3 reszes konyvtol. Erdemes neten vadaszni angolnyelvu fotos magazinokat, angoloknal jopar szinvonalas magazin van, gyors lista. YT-n is van jopar csatorna, ahol rendesen magyaraznak es tenyleg lehet belole tanulni. ha kell, keresek neked ilyeneket, amire fel vagyok en is iratkozva. Magyar nyelvu kinalat szerintem eleg keves, van jo par, itt is tobbszor linkelt blogbejegyzes, de olyan szintu kinalat termeszetesen nincs, mint angol nyelven.

+ban Azonnali fotos kerdesek oraja topik, Objektives topik (lusta vagyok linkelni :B ) tanuljunksan fotozni, + teljesen kezdos kattintasmutogatos topik, kezdos fotomutogatos topik, ill a halado, attol fuggoen, mennyire birja a gyomrod a kritikat. van meg egy fotoskonyves topik (nem tul aktiv) is

++ ha mondhatok ilyet, maniam a fotoskonyvek, magazinok, (csak ido nincs kiolvasni, gyakorolni) ha esetleg megkadadsz valaminek a beszerzeseben, talan tudok segiteni.

Szep fenyeket a D3100-hez, annyiert nagyon megeri.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14502) OTika


OTika
aktív tag

Egyik haveromat is most sikerült átcsábítanom Pana FZ50/100/150 mittom én miről, DSLR-re.
D90-t vesz használtan, de zoom-zoom mániás és nagy átfogású obit akar.
Nikon 18-200-t nézte ki. Szerintem ez képminőségben is előrelépés lehet a bridge géphez képest. Ki, mit gondol?

(#14503) Balinov válasza OTika (#14502) üzenetére


Balinov
félisten

Olvastam egy magazinban tesztet rola, hasonlo atfogasu ultrazoomok kozott jo eredmenyeket kapott. Mondjuk en lebeszelnem rola, ha atfogas, akkor 18-105VR, turistaskodni,stb. nekem pl. eleg a D90-en, meg ugye az APS-C szenzor miatt 1,5x az atfogas, pl. 50mm-en ekvivalens 75mm. Kepminosegben meg a kompakt/bridgehez kepest szerintem (majd ugyis le leszek hurrogva, ha hulyeseget beszelek) nem a csillio x-es atfogasu zoomobi fog dobni a felhasznaloi elmenyen, hanem a fizikailag nagyobb meretu szenzor miatti dinamika, zajszint,

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14504) OTika válasza Balinov (#14503) üzenetére


OTika
aktív tag

Próbáltam én is kisebb átfogású obit ajánlani neki, de hát hozzá van szokva :)

(#14505) gurabli válasza Balinov (#14501) üzenetére


gurabli
senior tag

Ha létezik öt csillagos válasz, akkor a Tiéd az:) Köszönet :R

Igyekszem mindent részletesen áttanulmányozni és konkrét kérdésekkel visszatérni:)
Nagyon szeretem én is a könyveket + magazinokat, csak szintén kevés rá az idő.

Persze nem valószínű, hogy komoly pénzeket költök majd komoly tükrökre, ezért a meglévőből szeretném majd kihozni a legjobbat. Ez kezdetben a kit ob lesz, majd amint lesz rá keret (vagy jó áron meghirdetve) 50/1.8, akkor azzal is. A tele nem vonz, amire nekem elsődlegesen kell, ahhoz talán az 50/1.8 a legideálisabb. És persze egy használható vaku is kell majd.

Az angol szerencsére mondhatni anyanyelvi szinten megy, így nem gond. A magyar szakirodalom azért jó, hogy tudjam a pontos magyar kifejezéseket is, stb.

Szerintem is ennyiért új D3100 kit a legjobb választás, és nincs semmilyen kockázat a használt vételénél.

Egy fontos kérdés még: mekkora SD-kártyát ajánlatok a D3100-hoz? 8GB elég? Jpg lesz a java. És Class 8 vagy 10?

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#14506) Balinov válasza gurabli (#14505) üzenetére


Balinov
félisten

Nagyon szivesen, remelem talalsz majd gyorsan olyan olvasmanyt, amibol hamar es sikeresen tudsz tanulni

fajlmeret: majd rajossz, hogy erdemes RAW+basic jpegben loni. D3100 raw fajlmerete olyan 12-13mbyte, szoval egy megbizhato, gyors C8-as is boven eleg (20-30mb/sec), de manapsag mar szinte 0 a kulonbseg a C10-es javara egy jo C10-est vennek hozza ami 30-45mb/sec tartomanyba esik. Samsung,Transcend,Sandisk (bar errol utobbi idoben eleg sok negativumot mondtak a memoriakartyas topikban, nekem 3-4eves 8gb/c10 Extreme HD cuccaim vannak, D5000-en, D90-en boven kiszolgalnak). Meret mas teszta, en oldschool megoldasra tennem a lapot, 2x8GB megbizhato forrasbol szarmazo, eredeti C10-es, amibe belemasznek.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14507) t_a_m_a_s válasza gurabli (#14505) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ha jpg-ben fogsz fotózni, akkor a 8 gigás kártya bőven elég. Én is a Bali féle megoldásra szavazok, inkább 2 (vagy több) kicsi mint egy nagy kártya, plusz rendszeres backup 2-3 vinyóra, akkor nem vesznek el a képek...

Ha meglesz a géped, próbálgatással gyorsabban tanulsz majd mint a szakirodalom molyolásával:) Az auto módot már az elején felejtsd el, inkább a P-A-S módokkal ismerkedj;)
Még régebben írtad az SB-400-at, az sem a legjobb megoldás külső vakura, inkább használt SB-600 vagy 3rd gyártók cuccai, az SB-400 egy buta de drága jószág szerintem...

Holnap majd jól beletépünk...

(#14508) Chance válasza Balinov (#14501) üzenetére


Chance
tag

Köszi a box.com-os linket, engedelmeddel én is mazsoláznék belőle, ha nem gond. Illetve nekem is van pár angol/magyar könyvem. Majd megnézem, van-e olyan, ami esetleg nincs a gyűjteményben és ha gondolod, megosztom szívesen.

https://www.flickr.com/photos/ch4nce/

(#14509) Gulyopapa


Gulyopapa
addikt

(#14510) A Zéé válasza t_a_m_a_s (#14507) üzenetére


A Zéé
addikt

még rawra is elég lehet a D3100-ba a 8GB, ha valakinek nincs rágyógyulva a mutatóujja az expó gombra. Abból is 600 fér egy 8 gigásra. :)

Just a simple Lineman...

(#14511) gurabli


gurabli
senior tag

Köszönet ismét!

A SanDisk 8GB Extreme HD C10 lett, majd lesz még egy később.

Érdekes, amit a RAW-ról írtok. Szerintem is nagyon hasznos, de rengeteg utómunkálatot igényel és kizárt, hogy most a kislányom mellett ennyi időm legyen. Persze megpróbálom, okvetlenül! Idővel úgyis kialakul majd.

Autó-módban soha nem fényképeztem, a Lumix FZ20-al sem, ott P-ben használtam. Igyekszem majd mindenbe minél előbb belejönni, jövő hétvégére meglesz a gép, addig olvasok és készülök elméletben:)

Az SB400 nekem biztos, hogy bőven elég lesz, eleve nem tudok és nem is nagyon szeretnék a szobában egy toronnyal egyensúlyozni, az SB600 már túl nagy. A tesómnak van mindkettő (és volt SB800 is, ha jól tudom), és leggyakrabban az SB400-ast használja, csak ritkán a nagyobbat, persze amikor kell, azt ő is mondta, akkor viszont csak az a megoldás.

Amire nekem kell, ott viszont egy SB400 tudású kicsi és jól működő vaku biztos, hogy elegendő lesz. A gond az, hogy valóban drága. Ezért is kérdeztem, hogy milyen kínai vagy más csodát ajánlanátok, ami olcsóbb, de tudásban megegyezik az SB400-al. Nem emlékszem a nevére, valami Y-os gyártó, amit többen is ajánlottak. Persze nem várom el, hogy Nikon minőség legyen, de remélhetőleg van olyan olcsóbb alternatíva, ami nem esik szét a csomagolással együtt, és tudja azt, amit egy lelkes amatőrnek való vaku (szobában, kevés fénynél) tudnia kell.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#14512) imyourfriend válasza gurabli (#14511) üzenetére


imyourfriend
őstag

Youngno az amire gondolsz. Esetleg Nissin Di622? Használtan 20ezer forint környéki ára lehet (újan nem kapni már).

(#14513) Chance válasza gurabli (#14511) üzenetére


Chance
tag

Itt egy szerintem egész használható vaku, jó áron, új. Ha kicsit visszakeresel, asszem épp Forceberg fórumtárs ajánlotta ezt nemrég.
[link]

https://www.flickr.com/photos/ch4nce/

(#14514) Balinov válasza Chance (#14508) üzenetére


Balinov
félisten

Szivesen, de Schuby erdeme az egesz ,en csak etetem a box-os mappat par fajllal. ;)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14515) Freddy76 válasza gurabli (#14511) üzenetére


Freddy76
addikt

A 8 GB bőven elég. Viszont az SB400-ről én is lebeszélnélek, semmi nem sok értelme. A nikonnal van az egyik legjobb vakuvezérlő rendszere, az sb400-zal ezt nem fogod tudni kihasználni. A d3100 nem óriási, de azért nem pici, bőven lehet tartani/fogni az sb600-zal is.

Off: a mai nappal újra nikontalan lettem :)) . A felszerelésem egy az egyben (azaz kettőben, de ez részletkérdés) ment át egy fórumtárshoz, remélem, sok öröme telik benne... Annyi előnye van, hogy én megjártam nikon szervízt párszor, mire minden flottul működött, neki már csak az élvezet jut :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14516) Balinov válasza Freddy76 (#14515) üzenetére


Balinov
félisten

szabadtunni ki az a cseresznyes? :U Megvan mar az utod?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14517) aldebaran válasza Balinov (#14516) üzenetére


aldebaran
őstag

Jelen! :DDD

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14518) Mercutio_ válasza Balinov (#14516) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szabad :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14519) Freddy76 válasza Balinov (#14516) üzenetére


Freddy76
addikt

Ha akarja, elmondjaNa tessék, már el is mondta :DDD ... Utód még nincs, perpill a feleségem fuji x20-át használom egy kisvakuval (szeretném leszögezni, hogy a gépet még az intenzív fuji promóció előtt vásároltam). Az utód valószínűleg oly em-10 lesz, a lényeg, hogy kicsi, és kontrasztalapú fókuszos. Aztán lehet, hogy egy év múlva megint veszek egy nikont, ki tudja? Bár ha most vennék dslr-t, lehet, hogy inkább a canonba ugranék bele.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14520) JohnyBlue válasza aldebaran (#14517) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Akkor áprilisban egy kis sötét koncin ugye felavatjuk a szettet? ;]

Freddy: azt hittem az OM4Ti lesz az utód :D ;] :P

[ Szerkesztve ]

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#14521) dabgergo válasza Gulyopapa (#14509) üzenetére


dabgergo
őstag

Tényleg durva, egy ilyen tesztet kéne csinálni D7100-al is:D

(#14522) aldebaran válasza JohnyBlue (#14520) üzenetére


aldebaran
őstag

Így tervezem. :D

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14523) Freddy76 válasza JohnyBlue (#14520) üzenetére


Freddy76
addikt

Á, ne is mondd. Olyan az a cucc, mintha most vettem volna le a polcról. Úgy érzem magam, mint egy régész, vagy mi.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14524) nesa válasza Freddy76 (#14523) üzenetére


nesa
veterán

A lenyeg hogy jol erezezd magad, meg amugy is jo cucc az.

(#14525) Freddy76 válasza nesa (#14524) üzenetére


Freddy76
addikt

Most arról van szó, hogy Johnny Blue révén sikerült beszerezni egy Olympus OM-4Ti filmes gépet, amit szerintem egy percet sem használtak...

Amúgy szerintem a d7000 helyett is valami oly lesz, az okokat szerintem neked nem kell bemutatni...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14526) JohnyBlue válasza Freddy76 (#14525) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Holnap felhívom a régi kolléganőt és megkérdezem, hogy volt e valaha használva a kis jószág. (de szerintem nem)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#14527) Mercutio_ válasza Freddy76 (#14525) üzenetére


Mercutio_
félisten

Remélem, ha legközelebb talál megint valamit a raktár mélyén én is eszébe jutok ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14528) JohnyBlue válasza Mercutio_ (#14527) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Van most elfekvőbe 20 liter ipari sósavam... na?

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#14529) Mercutio_ válasza JohnyBlue (#14528) üzenetére


Mercutio_
félisten

Adok érte 2 kartondoboz steril fecskendőt, deal? :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14530) cOxeR válasza Mercutio_ (#14529) üzenetére


cOxeR
Ármester

Egy raklap rossz koszos billentyűzet és egér esetleg?
Természetesen az eu-s raklap kéretik vissza... ;]

(#14531) Mercutio_
Pont az a lényeg, hogy nem... így sokkal nagyobb a kísértés... :D :D

[ Szerkesztve ]

(#14531) Mercutio_ válasza cOxeR (#14530) üzenetére


Mercutio_
félisten

Sterilért csak sterilt ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14532) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

A tamronnak van itthon hivatalos szervizhálózata vagy szervizpartnere? EU-ból behozott obiról lenne szó, és nem tudom itthon lenne-e rá gari. (Fél éves obi csak, számlával, mindennel.)

(#14533) Balinov


Balinov
félisten

Sracok, Nikon vazaknak mennyire pontos a datum/ido beallitasa? Teszemazt beallitom a telefon orajahoz, gps loggerrel gpx export, majd LR-ben koordinata import. Gondolom 1-2 napig okes, de mi a tapasztalat, mennyi ido utan kezd el kesni/sietni mondjuk egy D90 oraja? Iden tenyleg ra akarom szanni magam a rendes geotagre, jo lenne tudni, milyen esetleges elteressel kell szamoljak.

Kocce

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14534) #40935168 válasza Balinov (#14533) üzenetére


#40935168
törölt tag

Enyém a legutóbbi téli/nyári időszámítás átállítása óta durván kerek 1 perc késésben van ugyanazon android telóhoz képest. De nem másodperc pontosan lőttem be, csak percre pontosan. Szerintem nem vészes, geotagges fotózás előtt ha mp pontosra belövöd egy GPS-es órához, jó lesz az egy darabig.

(#14535) Balinov válasza #40935168 (#14534) üzenetére


Balinov
félisten

koszi Kutyus, annyi boven belefer. Telo elvileg gsm halon keresztul allandoan szinkronizalja a pontos ido-t/datum-t. akkor csak egyszer kell par havonta max hozzaigazitani a vaz orajat.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14536) #40935168 válasza Balinov (#14535) üzenetére


#40935168
törölt tag

Szerintem elég olyan ritkán, igen. Októberben állítottam legutoljára, a nyári időszámítás után 1 héttel kb (akkor kapcsoltam, hogy nem jó a gép órája) :) De most csekkoltam és hát ja, kb. ennyi, ahogy írtam.

Én nem geotaggelek, nekem ez az ~1 perc belefér. Te ha igen, túra előtt állíts egyet a telóhoz és nyugodt lehetsz a pontos időt illetően. :)

Ui: hegyekben (ahol pl. én is voltam tavaly Kleroo-val) ritkán, vagy totál nincs gsm, se semmi. Műhold viszont igen. ;) Egy egyszerű GPS alkalmazás és már meg is van a pontyos idő. ;)

[ Szerkesztve ]

(#14537) Balinov válasza #40935168 (#14536) üzenetére


Balinov
félisten

a szandek megvan, mar csak a megvalositas akadozik, mindig elfelejtem beloni a nyavalyas myTracks-et. bezzeg, mikor csak siman setalunk es kivancsi vagyok, mennyit mentunk, akkor bezzeg mindig eszembejut..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14538) #40935168 válasza Balinov (#14537) üzenetére


#40935168
törölt tag

Mivel geotaggelsz majd ? (Milyen kütyüvel?) Én is gondoltam már rá, éppen az alternatívákat bújom a Nikon GP-1-re.

[ Szerkesztve ]

(#14539) Balinov válasza #40935168 (#14538) üzenetére


Balinov
félisten

HTC One, de van a fiokban egy ezereves LG Optimus, lehet eloveszem, teszek ra valami powa' sporolos custom kernelt/romot es csak betolom a tatyoba logoln i. Amugy G fele mytracks vagy Chainfire-tol a GeoLog. gpx/kml-be lehet exportalni, LR-ben meg maps modban beszinkronizalni. Multkor lattam ra egy yt-s tutorialt.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14540) imyourfriend válasza JohnyBlue (#14520) üzenetére


imyourfriend
őstag

Aprilisra mar fx vazad lesz? ;]

(#14541) #40935168 válasza Balinov (#14539) üzenetére


#40935168
törölt tag

Az úgy jó, köszi a tippeket. Csak mocskot olvasok a GP-1-ről, meg egyébként is hányok attól, hogy ha valamit betolok hot shoe-ra, mondjuk egy kő egyszerű GPS-t, nem tudta a Nikon az adatkapcsolatot megoldani a vakupapucson keresztül valami buta interfésszel, hanem ott kell hogy lifegjen egy szaros kis kábel a gép oldalán..

Fú de buta. Ilyenkor gyűlölöm a nagy profi tükrös világot. Olyan kúúúúrva macera minden itt, egy vacak GPS azon túl, hogy aranyáron van és kábeles röhögnivaló, még szar is. De úgy rendesen. (A chipset és az egész kütyü).

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de szerintem a Nikon mostanában rohadtul mélyrepül :(((

(#14542) Vico87


Vico87
tag

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni mostanában Nikon DSLR-t. A választásom a D7100-ra esett, mert sok szolgáltatása van, AF motoros, és megfizethető árban van. Hobbim a fotózás, abszolút amatőrnek érzem magam, hosszú távra lenne. Kitben gondolkozom a 18-105 objektívvel egyelőre, később szóba jön a 35mm f/1.8 DX objektív.

Hol érdemes Budapesten beszerezni? Milyen boltot ajánlotok? Egyéb tanácsok?

Előre is köszi.

(#14543) dabgergo válasza Vico87 (#14542) üzenetére


dabgergo
őstag

Szia!
D7100 kegyetlen jó váz kezdésnek, talán "túl jó" is, az tuti h nem az lesz a szűk keresztmetszet.
Nem írtad h pontosan mit szeretnél fotózni, de a végeremény tekintetében a jó objektívek többet is számítanak mind csupán a váz. A 18-105 egyébként szuper mindenes objektív kezdésnek!
Mo-on ahol 3év garanciát adnak a vázra az mind jó. Ahol nincs hivatalos Nikon 3 év gari az szürkeimport, érdemes elkerülni.
Itt egy link a Nikon viszonteladókról: [link]

(#14544) aleister válasza r3dsnake (#14532) üzenetére


aleister
veterán

Kisebb dolgokat a Kamera Kft. meg tud itthon csinálni. Az összetettebb műveletekhez viszont kiküldik Németországba. Az első év tudtommal mindenhol worldwide, mert ez gyártói garancia. Ezen felül a leányvállalatok adhatnak még pluszban, de ez már regisztrációhoz kötött.

Hivatalos honi beszállítónál pl 5 év itthon, amire értelemszerűen te nem vagy jogosult. Utána kell nézni, hogy ahonnét származik az üveg, ott van-e ilyen, és beregelni. Ha más nem legalább kint legyen rá gari.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#14545) indigo válasza Vico87 (#14542) üzenetére


indigo
aktív tag

Szerintem a 18-140-nel is érdemes megvenni. Jól sikerült az az obi is.

(#14546) anaqer válasza indigo (#14545) üzenetére


anaqer
veterán

Csak nagy a felára - különbözetből nem lenne hasznosabb egy gyors fix?
Vagy ha telézni akar, használt 55-x00 VR (vagy rádob kicsit még, és 180 2.8 ED).

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#14547) Gulyopapa válasza Vico87 (#14542) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Mit szeretnél fotózni, kitaláltad már ?
Embereket, tájképet, makrót ?
Az objektív választás főként ettől függ ...

(#14548) Gulyopapa


Gulyopapa
addikt

(#14549) Freddy76 válasza Gulyopapa (#14548) üzenetére


Freddy76
addikt

20-60 kép másodpercenként :Y . Amúgy nagyon jó kis gépek ezek, van bennük egy normális (a kompaktnál jóval nagyobb) szenzor, bitang af. Amit nem értek, miért kellett erre a kis szenzorra 18,2 megapixelt zsúfolni...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14550) Gulyopapa válasza Freddy76 (#14549) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Egy baja van ennek még mindig : mocskos drága második gépnek ...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.