Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50001) Ba cy lus válasza pergabb (#49998) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Pont ezt akartam irni, hogy felsorolnak ezer progit es nincs koztuk a capture one, ami vhol a legjobb :)

Hát nálam nem. Csúcsfényt nem igazán kezeli jól szerintem. :N

(#50002) pergabb válasza Timer (#50000) üzenetére


pergabb
senior tag

lövésem sincs mitől függ akkor..
Nekem i7 10700k van a gépben, szint úgy 64 giga, rtx 3070 és végre kicsit sem lassú. Ami itt lassú, az az exportálási idő, import meg szinte azonnali. Nyilván NVMe SSD-re van telepítve a progi, de amúgy kiegészítésnek használom csak, a valói szerkesztés "tömeges gyártása" még mindig más :) Nálad/nálatok mi lassú amúgy benne? Nálam anno egy rohadt csúszka is megizzasztotta a gépet, illetve nem néztem dolgozik e vmi, csak láttam, hogy nem éppen azonnali a művelet :D

@oszy mac lehet más, winfos alatt mint írtam export és import alatt dolgozik ahány magod van, hivatalosan 6 magot támogat a PS és az LR is, ilyenkor megy akárhány 100%-on, amúgy nem. Lr esetén nincs is vele akkor gondom, kivétel hdr és panoráma összefűzésnél, ott elszenved x ideig és alig ddolgozik vmi. PS már más, ott tényleg borzalom, hogy okos objektum, mezei átlagolás és vagy kismillió dolog esetén dolgozik kb 1 mag és csókolom. Liquify-nek meg semmi sem elég, hogy elég smooth legyen, szerencsére nem is használom túl gyakran :D Létező összes beállítást kipróbáltam már, sokat nem ért, adobe változatlan képtelen optimalizálni a dolgokat. Cserébe capture one alatt nem lesz hdr, alternatívák esetén meg nem egy valós dng-be sűríti össze 5 kép információját, mivel tudtommal, ha 9 képet fűzök össze, a végleges dng akkor sem lesz nagyobb, szóval 5 kép és csá, erről is hamis infot adnak meg. Dxo-t nem próbáltam 2016 óta, ott nem tudom mi van, akkor az exportálás volt kínszenvedés, 2000 képpel elment 2 nap :D :D
Arra lennék kíváncsi a topaz denoie AI és társai mitől táltosodnak meg, nem sok különbséget látok, 3070 és 2060 esetén.

ui.: Timer a 2070 super karid le ne váltsad (amúgy sem lenne indokolt a mostani árak mellett).
Köv gen. kártyákban már 2 gpu lesz, SLI szint, csak nem a progi dönti majd el, hogy képes e használni, ha nem a kártya drivere, ergo tényleg gyorsabb lesz minden, 3000-es szériához képest is 300%-os növekedés, amd oldalon ugyan ez.

(#50003) oszy válasza pergabb (#50002) üzenetére


oszy
veterán

Menet közben nincs gondom, bár ha szól a háttérben a zene, az néha szaggat, mikor valamit állítok a fotón. :D

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50004) Ba cy lus válasza pergabb (#50002) üzenetére


Ba cy lus
őstag

DxO Photolab exportálás lassú továbbra is, bár a DeepPrime zajszűrést használva gyorsabb a Prime-hoz képest (kb. 20-30%-kal lett gyorsabb), viszont vannak esetek, mikor a Prime-ot használom, mert azzal több a részlet, főképp különböző felületek textúráján szokott ez megmutatkozni.
Egyébként tegnap készítettem néhány természetfotót, előbb megcsináltam őket LR-mal, aztán órákkal később DxO PhotoLabbal. Az lett a vége, hogy a LR-os verziókat töröltem. Vannak esetek, mikor fordítva van, de a PhotoLabban egyszerűen jobb lehetőségek vannak tónus terén, jobban testreszabható.

[ Szerkesztve ]

(#50005) Throme válasza pergabb (#50002) üzenetére


Throme
veterán

Csúszkákkal nincs gond.
Nálam a képváltásnál is gondolkodik 3-7 mp-et, változó.
Aztán spot removal - vagy hogy hívják is lassan indul, de mondjuk az eltávolítás nem tart sokáig, majd vissza a képhez megint gondolkodik.

Engem a képek közti váltásnál a várakozás őrjít meg.

LR havidíjas lett, kapják be.
Capture one havidíj mellett van "örök" licensz, de az meg drága szerintem. Ráadásul nekem nem csak nikonhoz kéne, az a verzió mégdrágább (még akciós áron is).
Raw Teraphy bonyolultnak tűnik. Olyan beállítási lehetőségek vannak benne, hogy csak pislogok (tudom én vagyok a korlátolt :) )
Nikon capture nx (vagy capture d nx...ilyesmi, ami ingyenes) lehet még jó, de csak nikonhoz. Nekem máshoz is kellene.
(nagyon off: oly saját szoftvere nem ad olyan eredményt, mint egy LR, vagy csak én vagyok ügyetlen, de ez se valami gyors)
PS nekem már sok, LR elég lenne, de gondolom hasonló kondíciókkal bír, mint az LR
Affinity egy jó progi, csak azért nem vagyok jártas benne, mert nem tud, vagy nem olyan egyszerűen tud tömeges feldolgozást, mint pl egy LR, vagy Luminar (ebben is lassú, de jó).

#50000Timer
Lehet tényleg az lesz a gond, hogy AMD :DD
A proci nekem is az, de nincs is olyan erős konfigom, mint itt leírtátok

[ Szerkesztve ]

(#50006) Ba cy lus válasza Throme (#50005) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Capture Nx és utódai felejtősek. Csúcsfények visszahozásában nagyon gyengék, még a sötét részek hagyján. A különböző részletek kihangsúlyozásában (kontraszttal, textures-szal, clarityvel) sem a legjobb, bár lehet trükközni a high pass filter különféle beállításaival. De alapvetően nehéz belőle ütős képet kihozni.

(#50007) rekid válasza Throme (#50005) üzenetére


rekid
addikt

A spot removalrol leszoktam. Photoshop spot healing brush toolja mérföldeket ver rá használhatóságban és gyorsaságban.

Gyáva népnek nincs hazája!

(#50008) Timer válasza pergabb (#50002) üzenetére


Timer
veterán

Nekem a clonestamp, és a spot removal ordas lassú, de az export is nevetséges. Spot removal munka közben nem annyira vészes, csak amikor rányomsz a finishre. Mondjuk ha kellően sok a módosítás adott layeren, akkor képes menet közben is belassulni.
Intelen is az, mert a laptopomra is feltettem. Annyi, hogy Intelen szerintem nem fagy olyan gyakran.

[ Szerkesztve ]

(#50009) pergabb


pergabb
senior tag

Hat nalam csak a panorama es a hdr lassu, ill. nagyitott keoet huzigalom, akkor neha vissza ugrik, ez irritalo.
5000-es szeria elotti amd procik laggoltak lr es ps alatt, ujrol nem tudok semmit. Szoval tok jo a nyers szamitasi teljesitmeny, de nem minden esetben jo valasztas. 5000-es sorozat mar lehet jo, arrol semmit sem tudok.

(#50010) Timer válasza pergabb (#50009) üzenetére


Timer
veterán

Részemről nem ez a tapasztalat. PS-t nagyon régen használok már kisebb-nagyobb feladatokra, Ryzen 5 1600X >> 3600 >> 3800X mellett sem éreztem semmi laggot. Az 5800X persze más világ, a felépítése változott, de szerintem ez nem érezhető PS alatt érdemben.

[ Szerkesztve ]

(#50011) pergabb válasza Timer (#50010) üzenetére


pergabb
senior tag

Lr alatt? Mar mint regebbi ryzen procikkal nem volt gondod? Amugy az is lehet olyan mint egy mac, valogatott alkatreszek eseten minden ok.
Regi konfigom pl soha nem csinalt kekhalalt, nem csucs deszka es ram volt benne, ugy lestem le netrol mi merre ajanlott.
Mostanit en valogattam ossze, minden elit kategoria, nem 1 kekhalalom volt mar :D

Van amugy itt olyan aki z6/z6ii vazzal nyomul es eroteljesen szereti rangatni a csuszkakat, vagy hosszu expozni?

(#50012) Timer válasza pergabb (#50011) üzenetére


Timer
veterán

Lightroomot nem használtam, és most se nagyon teszem. Photoshopra írtam, hogy nálam kábé soha nem fagyott. Múlt héten meg is lepett, hogy kétszer is kidőlt, de update probléma lehetett, mert frissült egyet megint, és azóta ismét hibátlan. Capture One szintén stabil, és mivel tuningolok is, alaposan ki van tesztelve a konfig, raklap burn test, miegyéb is hiba nélkül fut. A Luminar 4 folyamatosan kidől, amióta létezik, de az tény, hogy a szintén rommá tesztelt (egyébként 90 százalékban azonos) konfigomon 3800X mellett kábé minden képnél kidőlt, ahhoz képest ez a helyzet a mostani procival semmi. Hogy én mit leveleztem a supporttal, végül már videót vettem fel, eseménynaplót küldtem, stb., de a hiba soha nem került megoldásra. Annyi változott, hogy egy ideig mindig a következő uodatere hivatkoztak, majd az AI-ra, mint megoldás. Nevetséges.

Ezért is nem értem, hogy sokan miért ekézik az Adobe-t, a PS szerintem atom stabil, a fotós repertoárt használva legalábbis. A virágbolti verzióval se volt bajom, ahogyan most az eredetivel sincs. És árban egyáltalán nem rosszabb, mint egy fotós csomag 1 évre vetítve, de még kettőre nézve se volt rossz deal (persze a Luminart már akciózták, de én az eredeti árát nézem.).

[ Szerkesztve ]

(#50013) pergabb válasza Timer (#50012) üzenetére


pergabb
senior tag

Nekem semmi bajom a ps-el, soha nem fagyott ki, ellenben a proci használatot nézem, mert kiadok neki egy igényesebb feladatot, akkor látom, hogy 40%-on pörget 1 magot és a csúszka meg szépen lassan pöcsöl végig. Lehetne sokkal gyorsabb is, ha optimalizálnák.
10700k nekem is húzva van, bár most cserélik ki, mert túl sokat kér, nem egy szerencsés darab és all core 4800mhz ami nem melegszik túl prime95 alatt, amúgy mennie kellene 5ghz-nek, vagy 5.1-nek is sokkal kevesebb feszültséggel.
Win10 kékhalál meg ált akkor van, amikor gépet ott hagyom fél napra, aztán leülök elé és babumm. Prémium deszka telepített vagy ezer alkalmazást ami amúgy mind fontos, de beszarok, hogy mennyit elfoglal a memóriában, vidkari is ha úgy vesszük friss, win10 meg sosem volt egy bajnok a frissítésekben, ha új cuccok vannak a gépben és nem valami régebbi bevált kombó. Majd nem új genes amd konfig lett nálam is, de féltem tőle, ill. videóvágásnál jött volna ki a különbség, így semmi, akkor meg nem fizetek érte többet és olcsóbban megúszom, ami így is 1 millió volt 50e Ft híján. Elkeserítő árak vannak.

(#50014) Timer válasza pergabb (#50013) üzenetére


Timer
veterán

Ez már tényleg OFF itt, de szerintem vcore negatív offset / energia menedzsment okoz ilyesmit, windows gyorsindítás (tehát nem a fastboot) szintén zenész.

[ Szerkesztve ]

(#50015) updog


updog
senior tag

Sziasztok! Kicsit sürgősen kéne új akksit rendelnem, jól értem hogy a (gyári Nikon) EN-EL15C visszafelé kompatibilis a D750-nel (most abba kéne) de ha úgy alakul hogy egyszer MILC lesz, ami USB-n is tölthető akkor külön jól járok (mert ugye az a nagy featureje a c-nek)? :)

Na ez alapján, ja wohl :)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#50016) oszy válasza updog (#50015) üzenetére


oszy
veterán

Honnan rendeled? :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50017) updog válasza oszy (#50016) üzenetére


updog
senior tag

Nem cifráztam, az első helyről ahol megtaláltam, 220volt ;) +mellé egy MH25A töltő is jött mert az pukkant el igazából.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#50018) puhos363


puhos363
tag

Hali! Ma próbáltam a snapbridge-n keresztül "vezérelni" a D5600-at, amely "M" állásban volt. Be tudtam állítani mindent, viszont exponálni nem tudtam, hiába nyomtam meg a telefonon a gombot. A fényképező lcd-ről eltünt minden információ, mintha lefagyott volna. Mit kell még beállítani? Köszönöm.

Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243

(#50019) pergabb


pergabb
senior tag

Vki tudja, hogy z6 esetén alacsony ISO-n, azaz pl iso 100, a hosszú expó este miért lesz tele hosszú expós zajszűrés nélkül ezer hot pixellel? Bsi-cmos átok lenne? :) Sima cmos nem csinálja, z5 sem, z6ii, z7ii igen, utóbbi kettőben ugye már bsi-cmos van.

(#50020) HThomas


HThomas
senior tag
LOGOUT blog (1)

Sziasztok, egy régi Nikon 135mm 2.8-as manual objektív és közgyűrűsor mennyire lehet alkalmas közelfotókra / makrózni?

(#50021) Timer válasza pergabb (#50019) üzenetére


Timer
veterán

Valakinek volt már itt ilyen problémája, úgy emlékszem. a megoldás meg talán az lett, hogy ez ilyen.

(#50022) oszy válasza pergabb (#50019) üzenetére


oszy
veterán

Talán így visszaolvashatsz.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50023) pergabb válasza oszy (#50022) üzenetére


pergabb
senior tag

Igen, sajat maga latom csak :D gondoltam azota mas eloallt mar egyeb elmelettel :) egyre jobban irrital a dolog es ilyen szitukban kivetel nelkul a z5 kerul mar elo. Nem mellesleg sajat tapasztalataim alapjan a z5 dinamaikatartomanya iso 100-800-ig jobb.

(#50024) puhos363


puhos363
tag

#50018-ra senki?

Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243

(#50025) oszy válasza pergabb (#50023) üzenetére


oszy
veterán

Ja, most már látom. :) Mobilról kerestem, ne haragudj.

Érdekes, hogy ez ilyen. Elszomorító. :( Külföldi fórumokat olvastál ezzel kapcsolatban?

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50026) pergabb válasza oszy (#50025) üzenetére


pergabb
senior tag

Semmit sem talaltam :)
Viszont masoktol kerek raw kepet, az mind ilyen, meg annak is, aki azt mondja nala ilyen nincs :D

(#50027) puhos363 válasza puhos363 (#50024) üzenetére


puhos363
tag

Tárgytalan.

Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243

(#50028) Throme válasza puhos363 (#50027) üzenetére


Throme
veterán

Régi szakik már jórészt eltávolodtak ettől a fórumtól. Milcre váltás, vagy más rendszerre váltás miatt, úgy gondolom.
Lehet nem nagyon van olyan, aki snapbridge-el foglalkozik . Talán irányjelzős fórumon....

(#50029) puhos363 válasza Throme (#50028) üzenetére


puhos363
tag

Úgy néz ki, hogy sikerült megoldani. Szeretnék majd éjszakai képet készíteni, esetleg tejútat is lencsevégre kapni.

Gigabyte B450, Ryzen 5 2400G, 2*8GB 3000Mhz, MSI RX570 8GB, Seagate Barracuda 2TB Hdd, Kingston 240GB ssd, Fsp Hexa+ 450W, Zalman Z3, Arctic Freezer 12, W10 Home, Philips V243

(#50030) zümzümm


zümzümm
senior tag

Sziasztok,

Használ valaki Z6II-t vagy Z7II-t? Ez kb költői kérdés :)

Mennyire jól vagy nem jól működik a szemkövetés emberek illetve állatok (főleg kutyák és madarak) esetében? Az utóbbi időben sok YT tesztet néztem ezzel kapcsolatban és meglepődtem hogy mennyire nem hatékony ahhoz képest hogy a konkurencia mennyivel jobb. Illetve olyan videókat is néztem amiken az R6al és A7IIIal hasonlították össze és mindegyikben harmadikként végzett.

Szóval most mi az igazság? Hatékony a szemkövetés a ZII szériában, vagy lehet hinni a YT teszteknek?

(#50031) topikk válasza zümzümm (#50030) üzenetére


topikk
senior tag

Szia, attol fugg melyik tesztet nezed, meg mikori FW volt a teszt idejen. Leginkabb a fokusz megjeleniteseben volt hatranya (a hany % kep van fokuszban osszehasonlitasban nem), ezt is potolta az utolso frissites (parasztvakitas, ugy mint a Sony). Emeberre tokeletesen mukodik, ritka hogy nem all ra a szemre. Ahol ez nem eleg ott a fotossal avn a baj, meg amugy tul van lihegve ez a funkcio, az apro kulonbsegek miatt nem erdemes egyik vagy masik mellett doteni. Kutya messze nem olyan jo, bejon hogy milyen szinu a szor, stb. De szembol tobbnyire megtalalja.

https://www.youtube.com/watch?v=QJwDozT1mXM

Az utolso FW ota mar tavolabbrol is felismeri az arcot / szemet.

[ Szerkesztve ]

(#50032) zümzümm válasza topikk (#50031) üzenetére


zümzümm
senior tag

Szia
Igen, ezt vettem még észre hogy a konkurenciához képest, csak kb 2-3m közelről áll rá a szemre.
A tesztek közt amiket láttam, volt 4-5 hónapos. Nem tudom mikor jött ki a legutóbbi fw.
Amit linkeltél azt is láttam. Bár próbáltam kitörölni a memóriámból, mert ezen a teszten mind a három produkált durva issue-kat :)

(#50033) topikk válasza zümzümm (#50032) üzenetére


topikk
senior tag

"Igen, ezt vettem még észre hogy a konkurenciához képest, csak kb 2-3m közelről áll rá a szemre."

Ez így általánosan biztosan nem igaz. Egyrészt obifüggő, probáltam 500mm-el és 20 méterről is megtalálja, Másrészt: vegyünk egy extrém esetet, egy 85mm f/1.2 portrézást. Olyan 4 m körül teljes alakos a kép és kb 15cm a DOF. Teljesen mindegy, hogy az arc melyik részére fókuszál a kamera, úgyis éles lesz. Az utolsó FW része volt, hogy messziről , teljes alakos képnél is mutatja a szemet, de ilyenkor már bőven elég lenne az arc, ezért írtam, hogy parasztvakítás. Az hogy az algoritmus felismeri a szemet és mutatja, még nem azt jelenti, hogy a kamera is oda fogja tenni tizedmilliméterre a fókuszt. És nem is kell, mert nem fogod látni a különbséget.

(#50034) zümzümm válasza topikk (#50033) üzenetére


zümzümm
senior tag

Pontosítok... mert erős hasraütéses becslés volt az a 2-3m.
Illetve obit is adok hozzá :) Szóval 4-5m 50mm-85mm objektivekkel. A lényeg hogy az összes összehasonlító videóban közelebb volt a modell amikor a nikon ráállt a szemre.

(#50035) pergabb


pergabb
senior tag

Valakinek van vmi halvány elképzelése arról, hogy egy 4 hónapos, sigma 105mm 1.4 art obi mennyit érhet? 85mm 1.8 felett kicsit felesleges, 135mm-re váltanám, de nem igazán látok eladó darabokat, így az árát sem tudom belőni.
Mivel kétszer használtam, így makulátlan és ugye ott van ár a 3 év gari.
Köszi, ha vki tudna segíteni az ár belövésében.

(#50036) ph_5.5 válasza pergabb (#50035) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A 85 1.4 ART "kicsit" olcsóbb mint a 105 1.4, de több ember vásárolta az általános használhatóság miatt. A 85 1.4 használt ára 270ezer körül mozog, és sajnos szinte mindegy hogy 1-2 év gari van rá. (ahogy én láttam)
A 105-ös 520 (85-ös 420) így tippem szerint 350-360e körül van kb az az összeg amit hajlandók érte adni. ( 407e netto - 10% ... nepperektől ez a mondás terjedt el) (85 1.4 esetén is kb így pont kijön a matekjuk)

(#50037) bayarena válasza pergabb (#50035) üzenetére


bayarena
aktív tag

Hat jah, minimum 10%al kevesebbet szerintem is, mert ha mar valaki kiad kozel annyi penzt, akkor sanszos, hogy egy vadi ujat szeretne. Mert nem szemelyeskedes, de ki tudja h tenyleg semmi baja, vagy vmi nem 100%os, az emberek nem biznak meg egy vadidegenben.
Szoval szerintem az uj ara minusz 10% kb realis lehet.

(#50038) pergabb


pergabb
senior tag

hát.. az is lehet megtartom akkor :D fura, hogy a sigmák mennyire nem tartják az áruk amúgy.
Vadidegentől való vásárlás esetén meg ugye annyit tudok mondani, hogy egyszer ott a gari, más részt adásvételit kell írni.
Amúgy egy 1,8kilós obi esetén a kit tudja mit csinált vele más.. na azt leejted csak 30 centiről, szerintem már nyoma maradna :) haver 50-es artot ejtette le, elrepedt az egész test, mondjuk mai napig használja és tett rá egy sebtapaszt, azt is szerintem csak poénból, használni nyilván nem használ.
Én magam sem tudom amúgy pontosan mit akarok, mert bokeh monster, ebben jobb, mint a 135mm és őrülten éles már nyitva is, viszont ez is hülyeség, hogy ennyit költök vmire és 4 hónap alatt kétszer veszem elő, egyszer fotózom, egyszer meg kicsomagolom és megnézem milyen. Tudom, előre kell gondolkozni.... vagy megerőltetni magam, hogy igen is használjam teljes alakos portrék esetén, mert a hátteret teljesen leválasztja és nem kell talkie-walkie mint 200mm-en. Nikon z vázakon nagyon ufo-nak néz ki amúgy a cucc, idegesítően sokan oda jönnek, hogy ez meg mi, pedig csak egyszer vittem el a Bazilikához portré fotózásra.

(#50039) Timer válasza pergabb (#50038) üzenetére


Timer
veterán

"viszont ez is hülyeség, hogy ennyit költök vmire és 4 hónap alatt kétszer veszem elő, egyszer fotózom, egyszer meg kicsomagolom "

Én így voltam most az IRIX F4 11mm-el. Nézegetem már egy ideje, tetszett is, most meg azon gondolkodok, hogy oké, de hol lehetne használni értelmesen? De könyörgöm, ha az ember nem vesz meg semmit, és nem is tudja kölcsönkérni, elég nehéz rájönni, hogy kell-e vagy sem?!

(Egyébként is kezd felb@szni, mert valamiért nem tudok vele lőni olyan éles képet, mint amit másoktól láttam, de ez most lehet ,hogy inkább tudásbeli probléma lesz részemről, mert soha nem volt még manuál fókuszos objektívem, pláne nem nagylátószögű... )

[ Szerkesztve ]

(#50040) ph_5.5 válasza pergabb (#50038) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Én azon lepődtem meg hogy a sok milcre váltás miatt a keresett gépek/objektívek is egyre nehezebben adhatóak el.
Én megtartottam az összes Sigma Art obit, és milcen is remekül mennek. Ha használni szoktad akkor felesleges eladni, túl nagy bukó van rajtuk.
Nem a Sigmák nem tartják amúgy az árukat.. hanem semmi. Se váz, se Nikon obi.
A múltkor volt pl 500e vagy alatta 70-200 VR FP obi is ami 900e körül mozgott újonnan.
A másik vicc persze a VR1-es Nikon. Sajnálom a vevőket akik 200e felett még abba ugranak bele. 1Fé-s stabi, széthajtott sokadig tulajú eszközök, és a Nikon rég kifuttatta az alkatrészeket hozzá. Nincs szervízháttér. Ha megáll- szinte biztos hogy kuka. És a rajta sosem volt acélos nyitva.

(#50041) ph_5.5 válasza bayarena (#50037) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Nem a bolti ár -10% hanem a bolti netto ár -10%... az úgy nagyobb bukás. Sajnos. (?)
A Nikon 85 1.8 G is már 160e körül mozog újonnan. Használtan a frissek is 100e meg az apróért cserélődnek.

(#50042) pergabb válasza Timer (#50039) üzenetére


pergabb
senior tag

Gondolom lemeretezett kepeket neztel. Nincs olyan nagylato, ami eles lenne annyira, mint egy normal latoszog. Kepsarkokban sem lesz eles, a sigma is ilyen extrem sarokban. 11mm muveszkedeshez jo, amugy mar nekem is sok lenne :) lakasokban ha epp olyan a ter, akkor torzitas nelkul a 14mm meg vallalhato, de ez ritka. Arra alapbol 80-as elesites, aztan le is meretezem web meretre es eles lesz minden :)
Most tettem fel a fix 14mm 2.8samyang obit, mert a 14-30 mellett haszontalan, tettem melle sample kepeket is, less ra, igy teljesen eles. Nem szabad pixel peeperkedni, mert azt fogod hinni rossz darabot fogtal ki :)
Amugy orulj, hogy most vetted es nezzed meg jovore ilyenkor, hogy mennyi lesz az ara. Samyang is ugrott iden, emlitett 14-es 170 fele van ujonnan.

(#50043) VivienR


VivienR
tag

A 135-ös Art-al én is szemezgetek, igaz asztro fotóra használnám leginkább, arra meg persze ott lenne a Samyang 135-is, de azért a Sigma az mégis csak Sigma :DDD Mégha kellően nehéz is. A review alapján igencsak a 85 Art párja minőségben, az meg 1.4-en is kellően jónak találom. Bár a 20 Art lenne csak fele olyan jó mint a 85 vagy 35. :((
Amúgy meglepően jó áron szórják a D850 -eket is. Én el nem adnám, de nem kizart hogy év vége felé vagy jövőre lehet társul hozzá egy Z7II.

(#50044) pergabb válasza VivienR (#50043) üzenetére


pergabb
senior tag

20-as ne, annyira rossz...
Képélességben a 135mm párja a 105, ennek a kettő artnak van legendás élessége.
Samyang karcol közel úgy, mint a sigma art, ergo felesleges csere lenne. f2 vs 1.8, nudli.

(#50045) HThomas


HThomas
senior tag
LOGOUT blog (1)

Sziasztok, az normális, hogy a D500 kb 50% akksiszint kijelzés után hamar lemerül? Ilyenkor általában már töltöm, de hétvégén megtréfált; az utolsó csík érzésre néhány tíz kép plusz némi live view után lefogyott és már nem engedett tovább fotózni.

(#50046) oszy válasza pergabb (#50042) üzenetére


oszy
veterán

Apróra raktad fel? :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#50047) Throme válasza HThomas (#50045) üzenetére


Throme
veterán

Van másik akksid?
Vagy esetleg próbálj kölcsönkérni egyet.
Nekem egyszer volt más nikon vázhoz vásárolt utángyártott akksim, ami gyanúsan gyorsan feltöltődött, és kb 2 kép után maxról lemerült...

Én az akksira gyanakszom...

(#50048) HThomas válasza Throme (#50047) üzenetére


HThomas
senior tag
LOGOUT blog (1)

Keveset használt, gyári akksi. Wifi + BT kikapcsolva, repülő mód bekapcsolva.A teljes üzemidőre nem panaszkodom, inkább a kijelzés tűnt félrevezetőnek az utolsó két csíktól kezdve. Egy régi EN-EL15-öm van még, azzal teszek majd egy próbát...

(#50049) pergabb válasza oszy (#50046) üzenetére


pergabb
senior tag

Nyilvan, azert is irtam latod milyen a kepe.
Nevemre kattogsz, akkor elviekben latni a porno hirdeteseim, mar amikor.

(#50050) Timer válasza pergabb (#50042) üzenetére


Timer
veterán

Ez tök frankó, az IRIX szerintem ilyet nem tud, bárhogy méretezem, de majd megpróbálom, és dobok fel párat Nektek ellenőrzésre. Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.